Mark van Bommel is topkandidaat om trainerscarrière in België te vervolgen

Maandag, 16 mei 2022 om 12:47Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:58

Mark van Bommel is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van KRC Genk te worden, zo schrijven Het Laatste Nieuws en het Algemeen Dagblad. De 45-jarige oefenmeester is momenteel in gesprek met de Limburgse club, die ook nog enkele andere namen op de shortlist heeft staan

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Racing Genk een geschikte club voor Mark van Bommel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door vazquez)
Leuke ploeg om je carriã£â¨re (laatste poging) te redden. De druk bij Genk is minder dan bij Anderlecht of Brugge. Indien je je kwalificeert voor Europees voetbal en de Play-Offs (kampioenspoule) bereikt doe je het daar al uitstekend. Daarnaast is de selectie ook echt niet minder dan een AZ of FC Twente. Leuke club in de luwte niet ver van Nederland vandaan. Als je het daar goed doet kan je zomaar in de picture komen (zie Schreuder). Daarnaast ook nog mogelijkheden om je in de Conference League te onderscheiden zeker met Dessers volgend seizoen erbij16 mei 2022 om 12:53

Hoe staat Genk er tegenwoordig voor eigenlijk? Beetje equivalent van Vitesse ofzo?

16 mei 2022 om 12:56

Vergelijkbaar met een AZ. Hebben een goede jeugdopleiding en hangen tussen de top en subtop in. Zullen geen structurele topclub worden als een Club Brugge, maar kunnen incidenteel wel verrassen. Zeker in Belgie (zoals Union dit seizoen)

16 mei 2022 om 12:56

Puur qua talent zou ik eerder zeggen niveau Feyenoord (misschien zelfs beter).

16 mei 2022 om 12:57

Genk heeft normaal gezien meer geld en meer kwaliteit dan een Vitesse.
Beroemd voor hun goede jeugdwerking.
Het probleem bij Genk is de constante.
Het ene jaar worden ze kampioen en het andere jaar 6 de of 7de

16 mei 2022 om 12:57

Genk heeft normaal gezien meer geld en meer kwaliteit dan een Vitesse.
Beroemd voor hun goede jeugdwerking.
Het probleem bij Genk is de constante.
Het ene jaar worden ze kampioen en het andere jaar 6 de of 7de

16 mei 2022 om 13:00

Dus doen een beetje mee met plek 3/4?

16 mei 2022 om 13:03

Ze zouden met deze selectie gewoon voluit voor de titel moeten spelen. Gewoon een extreem slecht seizoen voor hen.

Want eigenlijk staan ze qua selectie en financiële middelen gewoon op plek 2 in België.

16 mei 2022 om 13:18

@Lierse1997, aangezien VZ er (nog) geen artikel over schrijft, PSV schijnt interesse te hebben in van Crombrugge van Anderlecht. Is dat wat? Bekende naam natuurlijk in het transfercircuit maar heb hem zelf te weinig zien spelen om er echt wat van te vinden. Komt op mij over als een uitstekende lijnkeeper, maar verder wat onvoorspelbaar met voorzetten en hoge ballen. Klopt dat?

16 mei 2022 om 13:21

@lierse, dat is toch onzin? Genk staat 8e na een heel seizoen en Feyenoord 3e in een sterkere competitie. Ook nog eens een Europese finale door o.a. Marseille uit te schakelen en meerdere spelers staan in de belangstelling van de Europese subtop (senesi, Malacia, Kokcu, Sinestera). En dan qua talent beter dan Genk? Hoe bedoel je dat dan?

16 mei 2022 om 13:33

Genk draait gewoon een schandalig slecht seizoen, dat doet niets af van hun intrinsieke kwaliteit.

Als je de selecties naast elkaar legt dan heeft Genk gewoon meer kwaliteit.

16 mei 2022 om 13:35

@Fossen, een topkeeper voor het niveau van Anderlecht met uitstekende voeten en reflexen. Hoge ballen en voorzetten zijn verder niet echt zijn sterkste punt, maar een zwakte zou ik het ook niet noemen.

Voor PSV zou dat een uitstekende keeper zijn.

16 mei 2022 om 13:36

8ste staan met een eis voor 2de worden is natuurlijk een monsterklus waarin hij alsnog niet in de luwte kan werken. Het is in Nederland makkelijker om kampioen te worden met Ajax dan met Feyenoord zeg maar.

16 mei 2022 om 13:40

@lierse, thx voor je antwoord 👍

16 mei 2022 om 15:10

Wat een clown Genk beter dan Feyenoord? Lierse heeft er sowieso een handje van om alles uit België omhoog te praten maar dit slaat wel alles.

16 mei 2022 om 15:30

Het ging niet over de vraag of Genk beter is dan Feyenoord, maar de vraag met wie je ze in NL kan vergelijken uit het oogpunt van verwachtingen. Wat dat betreft kan je ook zeggen dat Ajax vergelijkbaar is met Bayern of Real Madrid: die moeten gezien hun achterban, financieen en afstand tot de concurrentie kampioen worden. Feyenoord mag 3de worden zonder dat de pleuris uitbreekt. Dat zou voor Van Bommel een mooie positie zijn om op te mikken in de belgische competitie. Minder druk.

16 mei 2022 om 15:42

Dat zeg ik niet. Ik zeg dat ze puur qua kwaliteit een betere selectie hebben. Wat gewoon een feit is als je de spelers uit de basiself gaat overlopen.

Ik zou het wel willen doen maar dat is toch volkomen nutteloos aangezien de helft hier waarschijnlijk nog nooit een pot van Genk gezien heeft waardoor het überhaupt een nutteloze discussie is.

Maar nogmaals. Meer intrinsieke kwaliteit betekent niet dat je op het veld ook beter bent. Als Feyenoord-Genk een pot zou zijn dan zet ik mijn geld in op Feyenoord. Want daar halen ze wel het maximale uit hun selectie.

16 mei 2022 om 15:43

@fossen
Crombrugge werd een in het verleden gezien als een van de mogelijke opvolgers van Onana. Of dit nu nog het geval is weet ik niet. Is wel een goede keeper om in de gaten te houden

16 mei 2022 om 16:56

@Bossie, klopt inderdaad, PSV had aantal jaar geleden ook al interesse volgens mij. Wel een standaardnaam die elk seizoen langskomt maar volgens mij de eerste keer dat het ED en Vi specifiek de interesse van PSV benoemen. Ik kijk over een heel seizoen misschien een wedstrijd of 10 van de Belgische competitie dus kan over zn kwaliteiten niet heel veel zeggen.

16 mei 2022 om 13:10

Genk had op papier de tweede beste selectie van Belgie. Hadden hun topspelers behouden en de kern versterkt om Club uit te dagen. Op papier zouden ze de 4e club van Nederland zijn.

16 mei 2022 om 13:50

Mwah dat denk ik niet. Slechter Europees seizoen dan oa az en vitesse + 8ste in de Belgische competitie terwijl az en vitesse 5de en 6de zijn geworden. Dit seizoen zouden ze blij mogen zijn als ze de play-offs in Nederland hadden gehaald. Dramatisch seizoen gedraaid.

16 mei 2022 om 16:39

Ja maar ze kunnen veel beter. Een AZ en Vitesse spelen zeer goed en op hun niveau die kunnen niet veel beter. Potentieel gezien kan Genk veel meer, zijn volgens mij echt gelijkwaardig aan Feyenoord. Maar komt er dit seizoen gewoon niet uit.

17 mei 2022 om 18:40

@zytto34, daarom dat er staat "op papier"...

16 mei 2022 om 18:26

Er is wel degelijk veel druk bij Genk hoor. Echt een Trainerskerkhof daar.

Zo, hoop voor hem dat hij weer een nieuwe schwung kan geven aan zijn trainerscarriere. Gun hem uiteindelijk ook wel een succesvolle vervolgcarriere natuurlijk. Zo zonde eigenlijk dat veel jonge trainers die aan het begin op hun bek zijn gegaan, vrijwel zelden meer een kans krijgen. Dan is het al voorbij voordat het is begonnen.

16 mei 2022 om 13:06

Helemaal eens, hij heeft zeker resultaat gehaald maar op een of andere manier stort t ook snel weer in elkaar.

16 mei 2022 om 13:29

Los daarvan, bij Wolfsburg is hij heel snel geslachtofferd. Zijn opvolger deed het met dezelfde ploeg niet veel beter.

Ik denk dat de top kandidaat bij Genk Wouter Vrancken is.
Speelt aanvallend voetbal en komt op de markt nu na 4 fantastische seizoenen bij KV Mechelen.

Genk heeft nu verscheidene buitenlanders gehad die weinig bij brachten.
Thorup, Wolf, Storck,... Allemaal gebuisd.

Ik zou niet voor Van Bommel gaan.
Voor welk voetbal staat die man eigenlijk?
Toch mislukt bij Wolfsburg

16 mei 2022 om 13:01

Ik mag het hopen dat Genk eerst naar iemand als Vrancken kijkt! Ex speler, kent de club en de competitie, heeft het zeer goed gedaan met Mechelen,...

Kiezen voor van Bommel op basis van zijn naam zou echter wel passen bij het bestuur van Genk (dat ondertussen qua trainerskeuzes hun brevet van onvermogen al lang en breed verdiend hebben)

16 mei 2022 om 13:19

Buitenlanders of Belgen, maakt dat echt uit? Niet elke Belgische coach staat garant voor succes bij een topclub. Zie Dury bij Gent en Mazzu bij Genk. Betreft kennis van de competitie, is dat een vereiste? Zie Thalhammer bij Cercle bijvoorbeeld. Zie Club bijvoorbeeld; Daum en Schreuder. En natuurlijk Garrido die ik persoonlijk onderschat vind. Kijk maar eens naar Anderlecht-Club in Play-Off 1 indertijd moest dat nog ergens online staan. Anderlecht werd weggespeeld met werkelijk fantastisch voetbal. Werd vervangen door Preud'homme alleen maar wegens de opportuniteit.

16 mei 2022 om 13:32

Nee, dat maakt niet uit. Maar dat is mijn punt niet.

Genk gaat Storck ontslaan en hebben dus een nieuwe trainer nodig. Vrancken en Van Bommel worden genoemd als topkandidaten, dan lijkt het me logischer dat ze bij Genk voor Vrancken gaan (zie argumenten waarom in mijn bovenstaande post) dan voor Van Bommel (die er eerder tussen staat op basis van zijn naam als speler en niet op basis van zijn prestaties als trainer)

16 mei 2022 om 13:19

Thorup gebuisd??? Twee gelijke spelen en drie overwinningen in 39 dagen, daarna weggehaald door Kopenhagen. Dat is niet gebuisd.

16 mei 2022 om 16:40

Thorup was een machien. Helaas te kort.

Ga dan toch gewoon voor Vrancken. Dat is een ex-speler en die heeft het gewoon geweldig gedaan bij Mechelen. En die resultaten vielen samen met talentenontwikkeling en uitstekend voetbal, twee dingen die vitaal zijn bij Genk.

Maar nee die zullen wel weer kiezen voor iemand die niks met de club en land heeft en overal waar die gewerkt heeft ontslagen is. Maar ja het is een voormalige grote voetballer!

16 mei 2022 om 13:12

Zou wel een ideale stap zijn voor hem. In Play-offs II heeft hij en zijn ploeg niet heel goed gedaan, maar doet niks af van zijn prestaties in de afgelopen jaren. En ook spelers beter gemaakt. Spelers zoals Cuypers, Walsh, Mrabti, Schoofs, en Storm speelden ontzettend sterk dit seizoen. Ben benieuwd waar die naartoe gaan.

16 mei 2022 om 13:51

Brugge of Genk lijken me goede vervolgstappen, al kan Genk wel een slangenkuil zijn.

16 mei 2022 om 14:34

Tja, Storm hebben ze al eerder laten gaan bij Brugge. Zal wel een goeie vervanger zijn wanneer Lang weggaat. De rest vind ik moeilijk, want Brugge heeft aanvallend best sterk neergezet. Ook al is de kans groot dat Dost, De Ketelaere, en Lang weggaan. Adamyan wordt de optie tot koop waarschijnlijk gelicht en dan heb je nog twee posities om te vullen voor een Cuypers, Mrabti en/of Storm. Walsh zal misschien passen bij Brugge. Kan die uitvechten met Mata en Odoi (denk dat de eerste gewoon weer op rechtsachter wordt gezet door de desbetreffende nieuwe coach). Schoofs lijkt me een klein beetje overbodig voor Brugge. Genk is inderdaad instabiel als wat, dus in principe zal ik die stap niet helemaal wagen. Ook al ben je redelijk in de picture bij grotere clubs als je goed presteert (als je kijkt naar de transfers in het verleden van Genk).

16 mei 2022 om 14:56

@fcgrun050, je hebt best veel kennis betreft Club en zo te zien ook Mechelen. Leuk om te zien dat een Nederlander zich wat verdiept in ons voetbal. M'n complimenten!

16 mei 2022 om 14:00

Maar is Vrancken wel goed genoeg voor een topclub? Ik zie het echt to-taal niet, net als bij Storck overigens, voor wie jij met alle respect toch ook enorm zat te pleiten.

Ik hoop dat Club iemand uit de Red bull school aanstelt (liefst gewoon Leko terughalen maar dat zal wel niet, en Hein lijkt me ook gevoelig te liggen) en eens een voorbeeld neemt aan Salzburg. Als Genk slim is, doen ze dat evenzeer. En dan eens een lijn inzetten. Die halen altijd maar tegengestelden. De ene keer een tactisch bekwame trainer, dan weer een motivator, dan een aanvallende coach, dan een verdedigende... Er zit nul visie achter hun trainerskeuzes, terwijl die club op andere vlakken wel beter geleid wordt.

16 mei 2022 om 14:47

Ik blijf er in geloven dat Storck een uitstekende trainer is, maar misschien eerder voor de subtop dan voor de echte top inderdaad.

Het is natuurlijk altijd gokken of iemand de stap van subtop naar top aankan, maar als ik Genk was dan zou ik het wel wagen eerlijk gezegd.

16 mei 2022 om 15:09

Wat zie je niet ?
Dat Vrancken zijn team prachtig aanvallend voetbal laat spelen?
Met beperkte middelen kampioen in 1b, de beker van België en eigenlijk Europees gehaald, 2 keer po2 gehaald, maakt spelers beter...

Leko en Clement kregen voor minder hun kans.

Tijd dat Belgische clubs meer kansen geven aan goeie belgische coaches. Er zijn er voldoende

16 mei 2022 om 15:28

Geen Vanhaezebrouck aub... Goede trainer maar voorlopig deed hij het enkel goed bij Kortrijk en Gent (x2). Aan de andere kant gefaald met Anderlecht en Genk dus hij is allesbehalve een garantie op succes. Vrancken mag eerst een tussenstap maken naar een club zoals Genk en dan pas naar de echte top in Belgie. Beetje zoals Clement.

Bedoel je overigens met "iemand uit de Red Bull school" een trainer die de Gegenpressing-tactiek hanteert? Zo ja, absoluut. Dat wilde ik al sinds Clement vertrok en Blessin genoemd werd als opvolger. Liet Oostende geweldig spelen als je kijkt naar de mogelijkheden binnen die club en was een taaie noot om te kraken toen. Thalhammer bij Cercle is net hetzelfde verhaal en laat z'n ploeg met dezelfde tactiek spelen. Dat deed hij ook met LASK Linz dat zich op het Europese toneel liet zien naar mij mening.

Genk en coaches zijn echt een ingewikkeld huwelijk; de ene keer pakt de mayonaise en de andere keer is het een soep. En dan nog eens tussendoor iemand aanstellen (eerste keuze: Pierre Denier).

16 mei 2022 om 15:35

@malinwa25, je hebt volledig gelijk als je die 3 coaches vergelijkt. Vrancken heeft het beste gepresteerd ondanks dat hij geen coach is van de Grote Vijf. Uitschieter is die bekerwinst als tweedeklasser natuurlijk.

16 mei 2022 om 16:34

Blessin is gedegradeerd met Genoa. Zou hij nu niet willen? Al is Xabi Alonso ook een tof idee.

Toen ik de kop las had ik schrik dat het over Club Brugge zou gaan, maar van mij mag Genk hem zeker kapen.

Voor Club hoop ik echt op Xabi Alonso. Zou samen met Hoefkens een topduo vormen.

16 mei 2022 om 13:13

Dat is een leuke suggestie zeg. Xabi Alonso laat Sociedad B zeer verzorgd voetbal spelen en heeft echt veel inzicht in het spelletje. Leuke verfrissende keuze, wat mij betreft mocht Ajax ook hem halen ipv Schreuder. Denk je dat Brugge hem serieus overweegt? Of zal Brugge eerder terugvallen op een Cocu of Frank de Boer.

16 mei 2022 om 13:50

Leuk om te lezen dat hij het goed doet bij Sociedad B. Ik wist dat hij daar actief was maar wist niet of hij het goed deed. Ik beschouwde hem altijd als een intelligente voetballer en die schoppen het toch vaak als trainer. Ik herinner me dat hij ook in beeld was in de winter toen Clement vertrok. M.a.w. hij wordt niet zomaar genoemd in het lijstje wegens een grote naam. Ik denk ook dat hij heel goed overeen zou komen met Hoefkens omdat ze ongeveer even oud zijn en beide ex-profs zijn. Nu ben ik geen expert qua Club Brugge maar het valt me op dat Hoefkens zeer actief is langs de zijlijn tijdens een wedstrijd. Hij is dus echt aan het coachen en is niet 'gewoon' een assistent. Ik ben er zeker van dat hij ambitie heeft om ooit hoofdcoach te worden. Ik persoonlijk wil Alonso als hoofdcoach samen met Hoefkens. In geval van succes zal Alonso een stap hogerop maken zoals Clement en Schreuder. In dat geval heeft Hoefkens nog meer ervaring gedaan en heb je meteen een waardige opvolger.

Cocu is denk ik nooit genoemd geweest maar De Boer was blijkbaar ooit een optie. Echter denk ik niet dat een van beide ooit coach zal zijn van Club.

16 mei 2022 om 14:17

Xabi Alonso koppelt leuk voetbal aan geweldige resultaten bij Sociedad B. Is daar voor het eerst in 50 jaar met het reserveleftal gepromoveerd naar La Liga 2. Echt een topprestatie. Wordt in Spaanse media zelfs al veelvuldig genoemd als opvolger van Ancelotti bij Real Madrid in de toekomst. Dus zou voor Club Brugge echt een goede zet zijn om hem te halen. Wellicht kan hij zich daar 1/2 seizoenen klaarstomen om daarna naar Real te gaan. Zou Club Brugge ook exposure kunnen opleveren.

16 mei 2022 om 15:41

Dit zegt genoeg dat hij een waardige kandidaat is ondank ervaring als hoofdcoach. Nogmaals ik hoop dat hij het wordt! Nog niet zo super lang geleden hadden we een Spaanse coach (garrido) en die liet Club bij momenten geweldig spelen zelfs op het veld van Anderlecht. Naar mijn mening zijn dit soort coaches alleen maar geschikt in ons land (of Nederland) voor topclubs waar dominant voetbal kan gespeeld worden. Gezien Alonso's ervaring met clubs als Real, Liverpool en Bayern moet die toch het een en ander hebben opgestoken van al die coaches.

Mocht ie weer floppen, dan is het wel einde trainerscarriere..

16 mei 2022 om 13:43

Ach, met zo een carriere als voetballer komt ie steeds wel ergens aan de bak hoor maar de top zal ie als trainer wel niet (meer) bereiken denk ik.

16 mei 2022 om 14:00

Ach hij is 45. Speelt hij de komende 10 jaar met zijn clubs de sterren uit de hemel en heeft hij nog een zee aan tijd om het hogerop te maken. Een beetje trainer gaat tegenwoordig door tot zijn 75ste.

16 mei 2022 om 14:05

Kan gewoon hoor. Gewoon een club als Fc Dordrecht. Hij heeft toch Psv en Wolfsburg getraind. Laatstgenoemde is bijna nog slechter zonder hem

16 mei 2022 om 16:33

Van Bommel gaat ook echt elke ochtend zijn bed uitkomen om voor 3.000 bruto FC Dordrecht te trainen. Zelfs iemand als Frank de Boer kan denk ik nu nog bij Dordrecht aan de slag, als hij dat zou willen. Deze gasten kunnen echter door hun voetbalverleden voor 5x zoveel aan de slag als analist 1x per week. En de overige 6 dagen op Ibiza liggen

Waarom is hij eigenlijk zo snel ontslagen bij Wolfsburg? Als ik de resultaten zie van Wolfsburg onder de nieuwe coach dan kan ik nou niet bepaald zeggen dat dat een succes is geworden.

16 mei 2022 om 15:43

omdat je moeilijk het gross van de spelers kan ontslaan. Het is nu eenmaal het lot van de trainer.

Alleen Belgen kunnen zoiets weer verzinnen. Hij is niet geschikt als trainer. Hoevaak moet dat nog aangetoond worden?

Geen cadeau om bij Genk nu trainer te worden

Schijnt naar Antwerp te gaan. Lijkt mij wel een beter club voor v Bommel, Racing is te braaf voor een trainer als hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Racing Genk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. ItoAanvaller398
P. OnuachuAanvaller3521
J. PaintsilAanvaller283
A. NémethAanvaller52
T. LeysenKeeper20
G. ArteagaVerdediger320
Voor de complete selectie: Clubpagina Racing Genk.

272 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren