Ten Hag verklaart keuze voor United en gaat in op samenwerking met Ronaldo

Maandag, 16 mei 2022 om 12:22Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:48

Erik ten Hag kijkt enorm uit naar de samenwerking met Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De kersverse manager van the Red Devils laat tegenover De Telegraaf weten dat er bij de club volgend seizoen een belangrijke rol is weggelegd voor de Portugese steraanvaller. “Natuurlijk wil ik hem er graag bij houden”, aldus Ten Hag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door denuanceman)

Wel vet dat een nuchtere Tukker uiteindelijk de coach wordt van 1 van de grootste spelers aller tijden. Aparte dynamiek denk ik, aangezien Ronaldo alles al heeft gewonnen wat er te winnen valt. Echter lijkt Ronaldo wel altijd respect te hebben voor andere professionals, dus verwacht dat die Ten Hag ook zal kunnen waarderen

Precies, ik zou als ik trainer ook liever voor een klus kiezen waar wat te winnen is en je naam kan waarmaken. Stel een klopp stopt en je neemt het over kan je het bijna alleen maar slechter doen en als je het goed doet zal je daar weinig credits voor krijgen zoals de keuzes van guardiola. Wordt vaak kampioen maar mensen verwachten meer van hem.

16 mei 2022 om 12:40

Dan alsnog is het gewoon lastig hoor. Coaches voor hem hebben het niet laten zien maar zijn wel 2de geworden of hebben de fa cup of EL gewonnen. Dat is dus niet genoeg en dat moet ten Hag dus beter doen. Zal een onwijs lastige klus worden maar ben heel benieuwd.

16 mei 2022 om 13:11

Dat maakt niet eens uit. De coaches voor hem hebben er namelijk in de CL werkelijk niets van gebakken, al ligt dat vooral aan de organisatie van het voetbalbedrijf en niet zozeer aan de coaches.

De coaches krijgen in ieder geval wel de tijd bij Manchester United. Dat is wel een pluspunt. Het is natuurlijk een lastige klus, maar het voordeel is wel dat Woodward vertrekt en dat men zelf ook doorheeft dat de organisatie op de schop moet.

16 mei 2022 om 13:15

Ik denk dat prestaties van vorige coaches wel degelijk relevant zijn. Er wordt namelijk gedaan alsof er geen beter moment is om in te stappen omdat het alleen maar beter kan. Alle 3 de vorige coaches hebben of een hoge eindklassering bereikt of een prijs. Zelfs dat was dus niet genoeg en dan moet ten Hag dus beduidend beter gaan doen. Ik denk wel degelijk dat een groot deel aan de coaches ligt want er is kwaliteit genoeg.

16 mei 2022 om 13:31

Aan individuele kwaliteit ligt het niet zozeer (al is die verdediging kwetsbaar). Echter is het een bij elkaar geraapt zooitje. Het is los zand en er is geen balans voor een duidelijke spelopvatting. Er moet echt wel wat bij voordat Ten Hag z'n visie kan implementeren op een effectieve manier.

Ik verwacht dat hij Ronaldo dezelfde rol wil geven als die Tadic had bij Ajax. Leading by example, dus zorgen dat de jongere gasten volledig voor hun sport leven en spelen om te winnen. Voetballend levert hij niet (meer) zoveel, maar dat is op te vangen door meer voetballend vermogen toe te voegen aan het middenveld, bv met Frankie naast een breker en achter bruno Fernandez. Verder zal hij een snelle opbouwer als CV nodig hebben en wellicht een goed voetballende back erbij. Het grote voordeel is, dat hij met Rangnick als TD de steun heeft van iemand met vergelijkbare visie en dat die twee alle zeggenschap hebben zolang die amerikanen maar zien dat de shirtverkoop goed blijft gaan.

16 mei 2022 om 12:37

Daar is Ronaldo met zijn werkethiek wel de juiste persoon voor, maar met zijn leeftijd denk ik dat het wel een uitdaging gaat zijn om hem de Tadic rol te geven hoor. Hoewel ik Ronaldo een (trainings)beest vind, moet dat lichaam toch ook een keer klaar zijn met topsport?

Denk verder ook wel dat Ronaldo tot de verbeelding spreekt bij spelers die misschien worden aangetrokken. Kom bij ons, daar lopen spelers als Ronaldo. Trekt tot jonkies aan

16 mei 2022 om 13:30

De grootste uitdaging voor ten hag rondom Ronaldo is inderdaad om hem ervan te overtuigen dat het best okay is om niet iedere minuut te spelen. Dat is hem met Tadic dan weer niet gelukt bijvoorbeeld. Ronaldo brengt voetballend niet veel, maar als je voetballend vermogen achter hem hebt staan en er veel beweging op de flanken is, zou hij prima kunnen renderen. ook volgend jaar nog. Zo zie je Benzema ook op late leeftijd zijn beste seizoen draaien. Met de beweging van Vinicius en rodrygo, krijgt hij als spits veel meer ruimte waardoor hij door slim positie te kiezen enorm veel kansen krijgt.

16 mei 2022 om 16:14

@DeNuanceman,
'Ronaldo dezelfde rol wil geven als die Tadic'
Dit lees ik de laatste tijd veel. Dit geloof ik totaal niet en dit kan ook niet. Mensen papegaaien elkaar na!

Tadic is in balbezit en in positie/combinatie zeer sterk. Het is geen speler voor in de diepte kan sturen. Wil de bal in de voeten hebben. Mensen vergeten eventjes hoe belangrijk de positie linksback voor Tadic is wat dus Blind zo goed doet. De combinatie spel tussen hun hoef ik hier niet uit te leggen.

Luke Saw is vergelijkbaar speelstyle als Blind, maar ik vraag me af hoe je een Ronaldo van een Tadic maakt?

De één loopt met de bal constant naar de cornervlag toe in de hoop dat er hulp komt, de ander wil zo snel mogelijk dribbelen naar de goal toe.

16 mei 2022 om 17:23

Idd Canninga precies dit. Hij kan alleen een tadic rol krijgen in et leidende rol. Op voetballend vlak zijn zij heel verschillend en kan ronaldo niet dezelfde rol vervullen als Tadic.

17 mei 2022 om 06:30

Lijkt mij ook niet de bedoeling om Ronaldo in Tadic om te toveren op het veld. Wel als leider van het team en i.p.v. rennen naar de cornervlag, flink wat doelpunten en assists te leveren vanuit de 16.

17 mei 2022 om 10:42

@canniggia, Ik bedoelde ook niet dezelfde rol op voetbaltechnisch vlak, maar meer dezelfde leidersrol. En zoals hij het team zo neer zet om de zwakke punten van Tadic te maskeren en hem optimaal te laten renderen, denk ik dat hij hetzelfde met Ronaldo gaat doen.Voor Ten Hag verstandig om een grootheid als Ronaldo nog 1 seizoen erbij te houden. Hierdoor zal de publieke opinie zich minder snel tegen je keren en je hebt er voor 1 seizoen een bewezen doelpuntenmaker bij, zodat je kan investeren in andere posities. Nu Ajax er met Bayern niet uit lijkt te komen voor Gravenberch zou ik als Ten Hag zijnde een poging wagen. Achterin moet er een linksbenige centrale verdediger bij voor naast Maguire/varane. Hiervoor kan je Pau Torres voor 65 miljoen (clausule) ophalen bij Villareal. Naast Gravenberch moet er een stabiele centrale/verdedigende middenvelder bij. Aurã©lien Tchouameni is hier een geschikte kandidaat voor en zou ook goed passen in de PL. Transfersom rond de 60 miljoen euro. Daarnaast denk ik dat hij er nog een linksback bij wilt, omdat Shaw blessuregevoelig is en Telles te kort komt. Borna Sosa wordt hier al voor genoemd. Met deze 3 aanwinsten ben je voorlopig al een heel eind en kan je als volgt spelen:

De Gea, Dalot, Varane, Pau Torres, Sosa, Tchouameni, Gravenberch/mctominay, Bruno Fernandes, Sancho, Ronaldo, Rashford.

Hier wordt je absoluut geen kampioen mee, maar meedoen om de top 4 moet mogelijk zijn. Denk ook dat de doelstelling voor het 1e seizoen wordt. Voorin moet er iemand voor de breedte bij, aangezien je enkel Elenga achter de hand hebt. Het liefst een talentvolle spits die eventueel 1 seizoen kan wennen achter Ronaldo. Darwin Nunez is denk ik daarvoor een droomkandidaat. Zal wel 80 miljoen kosten. In totaal ben je dan ongeveer (Pau Torres, Gravenberch, Tchouameni, Nunez) wel 230 miljoen kwijt.

16 mei 2022 om 12:46

Als je met dat team niet mee doet om de top 4 dan heb je gewoon absoluut gefaald.. Zelfs West Ham deed mee om de top 4 dit seizoen en Leicester vorig seizoen.

16 mei 2022 om 13:09

Oké, hoe is het verder met football manager?

16 mei 2022 om 13:29

meot wel zeggen dat united de afgelopen 3 jaar erg op football manager lijkt, kopen alles wat los en vast zit en meestal schiet het nog te kort ook

16 mei 2022 om 13:28

Wat moet Ten Hag met Gravenberch? Die jongen hobbelt momenteel mee met Ajax met af en toe een uitschieter naar boven, maar ook weleens met een uitschieter naar beneden. Die is echt nog niet klaar voor de Premier League en een club als Manchester United.

16 mei 2022 om 15:54

Is zeker nog niet klaar voor een basisplek in de top van de Premier League. Echter als ik naar de alternatieven bij United op zijn plek kijk (fred, Matic, Donny) dan is hij zeker niet minder en kan je dus beter Gravenberch achter de hand hebben die qua speelstijl ook veel op Pogba lijkt.

16 mei 2022 om 16:38

Gravenberch moet naar een club waar hij basisspeler wordt. Maar goed, ik ben bang dat die jongen zichzelf al te hoog inschat en de verleiding niet kan weerstaan om naar een club te gaan waar hij zeer waarschijnlijk op de bank zit. Je moet sterk in je schoenen staan om dat soort clubs af te wijzen.

Ik geloof niet in een Tadic rol voor Ronaldo. Tadic is bij uitstek een teamspeler, knapt verdedigend werk op en kan zichzelf ook wegcijferen als dit voor het team beter is. Ronaldo wil met name laten zien dat hij de beste speler is en dat het spel om hem moet draaien. Daar zit een heel groot verschil tussen beide spelers en daarom denk ik niet dat Ronaldo in een zelfde rol kan spelen als Tadic bij Ajax. Ik hoop voor ten Hag dat hij de tijd gaat krijgen want hij zal een team moeten smeden wat voor elkaar wil werken. Nu staan er hele goede spelers maar die spelen voor eigen succes en glorie.
Ik ben beniewd wanneer er nieuws komt van het front Huntelaar/hamstra. Te beginnen met dat Timber, Martinez en Alvarez blijven. Kun je vervolgens gaan zoeken naar een sterke rechtsback. Daarnaast nog een sterke middenvelder en mogelijk Bergwijn. Het zou veel rust gaan geven als de selectie snel rond is, maar dat blijft altijd moelijk voor Nederlandse clubs.

16 mei 2022 om 15:14

Ronaldo doet vrij veel defensief werk. Als je dat ontkent kijk je simpelweg de wedstrijden van Man utd niet, maar praat je mee met de meute. Ronaldo legt er 30 voor je in mits hij de juiste aanvoer krijgt, of ie nou 20, 30 of 40 jaar oud is.

Ronaldo heeft zeker nog z'n waarde voor Manchester United, maar binnen de renovatie moet je denk ik zijn rol beperken tot z'n voetballende inbreng. Ronaldo is een 37-jarige doelpuntenmaker en dat kan hij nog steeds geweldig, maar z'n voetballende inbreng is zo indrukwekkend niet meer. Die moet je gewoon in de punt van de aanval posteren en zorgen dat hij de ballen krijgt. Daarnaast kun je je sowieso afvragen hoe belangrijk je hem nog wilt maken. Hij heeft een manier van spelen dat ten koste gaat van andere spelers voorin. Z'n werklust is op zich prima, maar die kan niet 90 minuten trekken en sleuren.

Ben erg benieuwd wat Erik allemaal in Manchester kan opbouwen en of hij daar uberhaupt de tijd voor gaat krijgen. Een voordeel heeft hij wel, veel slechter kan het niet.

Uiteraard Ronaldo als eerste spits erbij houden. Verder de selectie versterken met spelers als Timber, De Ligt, De Vrij, Livramento, Frenkie, Rice, Phillips, Belllingham, Gravenberch, Antony, Gakpo, Raphinha.

De Gea
Livramento
Timber
Varane
Shaw
Phillips
Bellingham
Sancho
Fernandes
Antony
Ronaldo
16 mei 2022 om 14:42

Dus je zegt nu om oa De Ligt, De Vrij, De Jong en Rice voor de bank te halen?
Dure smaak heb je dan

Zie de hele dag al reacties van Engelse Man Utd supporters voorbij komen die Ten Hag al helemaal verafgoden. Hij zal van de die fans alle tijd krijgen en nooit iets horen. Ronaldo roept al dat hij tijd nodig heeft…. Man Utd zelf roept dat het tijd kost om weer te bouwen. En wat zegt de Nederlandse media al weken…..het is maar afwachten of hij de tijd zal krijgen… koekoek.

16 mei 2022 om 15:11

nouja, het valt deels wel in dezelfde categorie als dat trainers zich zorgen moeten maken wanneer het bestuur vertrouwen in hen uitspreekt.
Ik geloof best dat ze Ten Hag de tijd willen geven en Man Utd is ook niet een club die trainers snel op straat zet (zie Solksjear), maar niets zo veranderlijk als de voetballerij. Als een aantal bepalende spelers niet met Ten Hag door een deur kan ligt hij er zo uit vrees ik

De media leggen teveel de nadruk op de posities voorin ennop het middenveld. Ja daar zal vast wel wat gebeuren op transfergebied maar de verdediging blijft buiten schot, daar MOET wat gebeuren. Maguire is niet serieus te nemen als leider in de verdediging. Varane is wisselvallig en de reservebank voor met name centraal is schrikbarend slecht. United maakt te weinig doelpunten en geeft er teveel weg.

17 mei 2022 om 00:06

Op zich niet oneens, maar toch wel benieuwd hoe goed of slecht ze zouden zijn met een goede cvm ervoor en minimaal een goede back erbij. Valt niet mee om er goed uit te zien met wat er vaak voor en ook naast staat.

je zal ook geen keus hebben, als je hem niet laat spelen heb je de fans al tegen en zeker de bazen ook van united

Dit is toch prachtig ten hag traint manchester united 1 van de grootste clubs ter wereld.. Of hij slaagt of niet weet zeker dat ten Hag er alles aan zal doen om het team draaiende te houden, maar dat kan toch niet misgaan om manchester United weer te laten meedoen met de top 4.. Als het bij ajax al lukt en ook met toen ziyech de ligt en de Jong werden verkocht moest ie weer een team neerzetten en dat is gelukt ook. Denk echt dat we gaan genieten jongens. Misschien op het begin niet maar het is een traject en professor zonnebloem stopt niet met denken😁

'Ronaldo dezelfde rol wil geven als die Tadic'

Dit lees ik de laatste tijd veel. Dit geloof ik totaal niet en dit kan ook niet. Mensen papegaaien elkaar na!

Tadic is in balbezit en in positie/combinatie zeer sterk. Het is geen speler voor in de diepte kan sturen. Wil de bal in de voeten hebben. Mensen vergeten eventjes hoe belangrijk de positie linksback voor Tadic is wat dus Blind zo goed doet. De combinatie spel tussen hun hoef ik hier niet uit te leggen.

Luke Saw is vergelijkbaar speelstyle als Blind, maar ik vraag me af hoe je een Ronaldo van een Tadic maakt?

De één loopt met de bal constant naar de cornervlag toe in de hoop dat er hulp komt, de ander wil zo snel mogelijk dribbelen naar de goal toe.

16 mei 2022 om 16:45

Wanneer mensen dat zeggen doelen ze meer de rol die Tadic in de spits heeft gespeeld bij Ajax. Daarnaast doelen ze meer op de mentor rol en als aanjager van de jongere garde om goed voor je lichaam te zorgen en voor de sport te leven. Het zijn professionals waarvan anderen wat kunnen leren.

Ik hoop echt dat ten Hag de tijd krijgt om zijn manier van spelen en werken duidelijk te maken. Control freak als hij is weet ik zeker dat hij er weer een top 3 club van kan maken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3910 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Dit type mentale training maakt Cristiano Ronaldo immuun voor druk

Nu de finales gespeeld en schalen verdeeld zijn, volgt de reflectie op het spelersgilde van afgelopen seizoen. Wie waren immuun voor de druk á la Cristiano Ronaldo en wie bezweken eronder?...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren