Mbappé gaat in op transfergeruchten: ‘Mijn beslissing is gemaakt’

Maandag, 16 mei 2022 om 11:46 • Laatste update: 17:57

Real Madrid is optimistisch wat betreft de transfervrije overstap van Kylian Mbappé, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De gesprekken in de afgelopen dagen, waarin ook de portretrechten van de 23-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain ter sprake kwamen, worden door de Koninklijke als ‘erg positief’ ervaren. Mbappé werd zondag verkozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1 en gaf op het gala toe dat hij ‘zo goed als’ zijn beslissing heeft genomen over zijn toekomst.

“Het zal heel snel bekend worden, het is bijna rond. Mijn beslissing staat vast”, zei Mbappé tijdens het jaarlijkse gala, waar hij voor het derde opeenvolgende seizoen werd uitgeroepen tot de beste speler van Ligue 1. De Fransman gaf vervolgens aan waarom hij lang wacht met de bekendmaking van zijn keuze. “Je moet alle partijen respecteren. Ik weet dat mensen veel van me verwachten. Dat is normaal. Ik heb ook haast. Maar het gaat niet alleen om mij. Mijn keuze is inmiddels gemaakt, er moeten alleen nog wat details besproken worden.”

De afgelopen weken stonden sportkranten in Frankrijk en Spanje vol over de toekomst van Mbappé. Le Parisien meldde onlangs dat hij op het allerlaatste moment heeft besloten zijn aflopende contract bij PSG te verlengen: hij zou tegen een netto jaarsalaris van 50 miljoen euro per seizoen en een netto tekenpremie van 100 miljoen euro voor twee seizoenen bijtekenen. Zijn moeder Fayza Lamari ontkende vervolgens via Twitter dat er sprake was van een principeovereenkomst met PSG of een andere club. "De besprekingen over de toekomst van Kylian gaan in grote sereniteit verder om hem in staat te stellen de beste keuze te maken, met respect voor alle partijen", klonk het.


De kwaliteitskrant El País schreef onlangs dat Real Madrid in maart, nadat het ten koste van PSG de kwartfinale van de Champions League had bereikt, een vierde en laatste poging deed om Mbappé te strikken: een tekenbonus van 180 miljoen euro, een nettosalaris van 40 miljoen euro en 50 procent van de inkomsten uit zijn portretrechten. Waar zijn zakelijk adviseurs 'het meest genereuze voorstel in de voetbalhistorie' meenden te zien, was Mbappé niet onder de indruk. Hij kon zich niet vinden in het afstaan van de helft van de inkomsten uit zijn portretrecht, een gebruikelijke gang van zaken bij Real onder het bewind van Florentino Pérez sinds het jaar 2000. Mbappé was zo teleurgesteld, dat hij contractverlenging bij PSG plots weer overwoog.

De zakelijk adviseurs van Mbappé berekenden dat de aanvaller er financieel op achteruit zou gaan, als hij de helft van die inkomsten moest afstaan. De Fransman strijkt jaarlijks immers tientallen miljoenen euro's op met zijn aantrekkingskracht tot merken als EA Sports, Nike en Hublot. Bovendien was het kamp-Mbappé verrast door de eis van Real, omdat de Spaanse club tijdens gesprekken in de afgelopen twee jaar nooit iets had gezegd over het inleveren van de gelden. In de eerste week van april trad Mbappé naar buiten en zei hij nog geen besluit te hebben genomen over zijn toekomst, omdat er 'nieuwe omstandigheden' waren om rekening mee te houden. Hij wilde niet in detail treden, maar volgens El País betrof die uitspraak het slechte nieuws omtrent de portretrechten. Volgens Romano hebben Real en Mbappé de laatste plooien omtrent de portretrechten van de aanvaller nu alsnog gladgestreken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door kenner1986)

Welkom bij Real Madrid Kylian!!!!

16 mei 2022 om 13:01

Prachtige transfer, en vind hem echt bij Real Madrid passen. Met transfers als deze zorgt Real er ook voor dat de concurrentie in de La Liga achterblijft.

Het gaat dan toch gebeuren! Wat kijk ik uit naar volgend seizoen met Haaland bij City en Mbappe bij Real. Deze 2 geweldenaars speelden de afgelopen seizoenen toch in mindere competities en maken nu eindelijk de stap naar de 2 beste competities ter wereld naar een top 5 club in de wereld. Benieuwd of ze op dit niveau ook kunnen excelleren. Ik denk persoonlijk van wel

Mbappe komt naar onze koninklijke maagdelijk wit waar hij ook echt thuis hoort, wordt een geweldige transfer met Mbappe heeft Real eindelijk de droomopvolger binnen van Cristiano Ronaldo.

16 mei 2022 om 11:57

Het is serieus echt cringe hoe real fans hier constant refereren naar het koninklijke maagdelijk wit. 🤢🤢

16 mei 2022 om 12:00

Hoezo is dat cringe dan? Zo wordt Real gewoon genoemd. En dat al jaren. De Koninklijke is niet voor niets de bijnaam van Real Madrid...

16 mei 2022 om 12:02

De koninklijke kan ik best mee leven hoor. Maar constant de nadruk op dat maagdelijk wit, het voelt net als Heinazijn met zijn heilige gras op Stamford Bridge. Zijn voor mij gewoon identieke statements. Maar dat is uiteraard mijn mening en ik snap dat een Real Madrid fan het normaal vind.

16 mei 2022 om 12:10

Vertel mij wat, ben ziek naar huis gegaan van werk omdat ik alles onder kotste na deze cringe reactie.

16 mei 2022 om 12:13

af en toe zeg ik maagdelijke wit is gewoon een bijnaam van Real Madrid, had ook Los Blancos kunnen gebruiken..

16 mei 2022 om 12:13

Waar is Hein überhaupt? Ik kon zijn bijdrage wel waarderen. Iemand met die alle aspecten van zijn of haar club waardeert , waaronder ook het veld. Belachelijk hoe er op dit soort leden gereageerd wordt.

16 mei 2022 om 12:18

Het ergste is nog wel dat die kerel hierboven dat ook gewoon elke keer fout schrijft. “Onze Koninklijke maagdelijk wit”…

16 mei 2022 om 12:24

Niks ergs aan, E zet ik als extra erbij als ik mijn enthousiasme toon, rondom mijn club Real Madrid...

16 mei 2022 om 12:34

Vooral dat ons/onze in zo’n statement is verschrikkelijk, hebben een paar van die Nederlandse fanboys ook wel eens last van.

16 mei 2022 om 12:35

Het is alsnog fout hoor. Met het maagdelijk wit wordt het shirt bedoeld. Jij gebruikt het om naar de club te verwijzen, dat klopt gewoon niet

16 mei 2022 om 13:02

@real8madrid; hahaha geweldig xD! Dat schoot mij ook ten binnen maar goed jij zal het we weten. Achja laat Aqua lekker, doet ie puur om te provoceren.

16 mei 2022 om 13:18

Het kan mij weinig boeien allemaal, maar ben toch een klein beetje benieuwd. Maagdelijk wit komt voor zover ik weet uit de tijd dat mensen maagd bleven voor ze gingen trouwen. De bruid draagt daarom "maagdelijk wit".

Maar waarom zijn ze dat bij Real gaan gebruiken? Het woord "maagdelijk" heeft daar in mijn ogen geen enkele betekenis. Die gasten neuken zich een slag in de rondte, en "maagdelijk" kan ook al niet slaan op de prijzenkast van Real, want die zit nokvol.

16 mei 2022 om 13:19

Dat maagdelijke wit is niet half zo tenenkrommend als mensen die praten over de La Liga.

16 mei 2022 om 13:30

U club? Hoeveel aandelen bezit je? Een club waar je fan van bent. Niet jouw club, maar fanboy 😉

16 mei 2022 om 13:43

Jantje is dat tegenwoordig al provoceren als ik dolblij ben dat Mbappe naar Real Madrid komt? mag ik dan geen blijdschap tonen?

16 mei 2022 om 13:56

Snap niet waarom mensen moeilijk doen als je we zegt bij een club die je steunt. Fans zijn onderdeel van de club.

16 mei 2022 om 14:17

@ Vernon

Het is Spaans he.
Misschien heeft Los Blancos daar wel een andere betekenis, I dunno.

In het geval Real Madrid is het maagdelijk wit refererend naar het thuis shirt.
Is gewoon wit, zonder franje. Helaas vandaag de dag met sponsor erop, maar dat was "vroeger" ook anders. Vandaar het "maagdelijk wit".

Koninklijke is gewoon een titel die Real Madrid mag dragen. Niets mis mee.

16 mei 2022 om 14:38

Probeer nou niet slim over te komen als het allemaal niet klopt Conti..
Maagdelijk wit slaat niet op het wel of niet ontbreken van een sponsor. Dat is sentiment.
Daarnaast mág Madrid de titel Koninklijke niet alleen dragen, dat zit al in de naam Real hè…
Evenzo, Mbappé naar Madrid is natuurlijk toe te juichen..

16 mei 2022 om 14:42

@ Mantitty

Leer aub lezen: Is gewoon wit, zonder franje.

Daar is niets aan gelogen wat ik daar neerzet. Alleen vandaag de dag niet zo maagdelijk meer, met de sponsor erop.

Daarnaast is Real Madrid niet verplicht het te dragen, maar mogen zij dat dragen. Als iets niet verplicht is, dan mag dat.

16 mei 2022 om 15:29

Na de oorwassingen die Guardiola's Barca heeft gegeven is het ook niet zo maagdelijk meer..

16 mei 2022 om 15:55

Het is toch logisch? Real is de koning van het voetbal. Staat ver alleen met het aantal gewonnen CL prijzen.

16 mei 2022 om 16:23

@regulator, Ga je serieus in op Guardiola's Barcelona? Iets wat 10 jaar geleden is geweest. Dat Barcelona is klaar en heeft geen enkele speler, op Pique en Busquets na, wat er meer is. En daarna gewoon 4x de CL gewonnen in de periode erna. Prima herstelt van het beste Barcelona aller tijden.

16 mei 2022 om 16:37

Sws is maagdelijk wit iets onschuldigs en als je de geschiedenis van Real bekijkt, is daar weinig onschuldigs aan. On topic: Mbappe naar la liga is goed, de concurrentie, lees Barcelona en Atletico, zal zich moeten versterken, maar als Mbappe naar Engeland zou zijn gegaan, was dat wel een beetje de doodsteek geweest voor la liga en in het voordeel van de premier league.

16 mei 2022 om 17:36

Kerel, ik ben het volledig met je eens. Ik ben zelf al 26 jaar fan van Real, toen Raul en Morientes als broekies nog Real vertegenwoordigden in de spits, maar zou zelf nooit bijnamen gebruiken en dan ook nog het woordje "ons" gebruiken. 99.9% van de Nederlandse fans heeft nog nooit een wedstrijd bijgewoond in Spanje, dus prima dat je fan bent van een buitenlandse club maar doe niet net alsof je elke wedstrijd op de tribune zit.

16 mei 2022 om 18:32

Okay en als je al 40 jaar fan bent en lid van de club en 3 of 4 keer per jaar afreist (niet vanuit Nederland overigens) om een wedstrijd bij te wonen zoals ik, mag het dan wel? Mag ik we zeggen? En als ik mijn 3 kids meeneem, mogen zij dan we zeggen als het over de club gaat?

16 mei 2022 om 12:12

Waarom is het zo lastig om gewoon even te wachten totdat het officieel is?
Je kan letterlijk alleen maar verliezen met dit soort statements.

16 mei 2022 om 12:29

Niks meer aan toe te voegen, goede reactie.

16 mei 2022 om 18:34

Ik roep het al langer dan een jaar Chi, eerst A4tje met zijn krabbel in handen van Perez zien en de presentatie in wit in het Bernabeu voor de fans, dan geloven. Tot die tijd is het voor mij niets meer dan media hype.

hopelijk! maar eerst zien dan geloven, dat is hoe ik altijd zo dingen benader. Straks komt hij toch niet sta je daar vol ongeloof en voor lul.

Mocht het waar zijn, des te beter en hopelijk direct doorpakken: een rechtsback, een cv en een middenvelder zouden broodnodig zijn!

16 mei 2022 om 12:11

Cv lijkt me niet nodig nu Rudiger erbij is. Die geeft lekker diepte achterin, Alaba en Mendy kunnen rouleren. Rudiger en Militao zijn een lekker snel, kopsterk & agressief duo. Voor Militao is dit ook goed, gezien zijn vormdip vanwege denk ik een gebrek aan concurrentie op jonge leeftijd. Rudiger zal hem op scherp stellen. Rechtsback is wel een must, alhoewel ik altijd fan zal zijn van Carvajal gezien hij een echte madridista is. Ik hoop op Reece James. Middenveld blijf ik dromen van Bernardo Silva, die gaf een tijd geleden aan dat hij een nieuwe uitdaging wel zag zitten.

16 mei 2022 om 13:30

Bernardo Silva vind ik nu niet nodig. We hebben onze grote talenten Valverde en Cammavinga. Daarnaast komt Reinier Jesus terug die ongetwijfeld kansen gaat krijgen en hebben we onze magician Modric en pass master Kroos.

16 mei 2022 om 15:37

Lijkt me sterk dat Reinier plots kansen gaat krijgen aangezien hij niet eens goed genoeg bleek om bij Dortmund minuten te maken. Als je dan al iemand kansen geeft in een aanvallende rol vanop het middenveld ligt Arribas momenteel mijlenver voor op hem, Kubo overigens ook. Reinier zal volgens mij gewoon wederom uitgeleend worden maar op een lager niveau. Middenmotor in La Liga gok ik. Hoe dan ook is het niet eens mogelijk zolang Vini zijn Spaans paspoort nog niet gekregen heeft.

16 mei 2022 om 15:57

En een linksback? Marcelo vertrekt en dan heb je daar alleen Mendy en eventueel als backup Alaba maar dan is de spoeling centraal weer dun.

16 mei 2022 om 18:37

Miguel Gutierrez moet aan de ploeg worden toegevoegd, maar dat is mijn mening. Ik heb niet het idee dat die er toe doet en ook niet het idee dat Real het gaat doen. Er is in elk geval geen indicatie in die richting.

Potverdorie, maak dan ook direct bekend wat t word man....
Op deze manier zitten de supporters van Real Madrid en PSG nog met geknepen billen te wachten!

Real Madrid kan hem, ondanks de finale CL en kampioenschap, goed gebruiken.
Fingers crossed!

16 mei 2022 om 12:20

Als hij naar Madrid gaat dan word het waarschijnlijk na de CL finale bekendgemaakt.
En als hij blijft zie ik QSG het tijdens de finale bekendmaken

16 mei 2022 om 13:51

Incorrect. Op de dag van de CL finale komt het Franse nationale team samen. Mbappe heeft bekendgemaakt dat hij lang voordat hij bij Frankrijk komt, al bekendmaakt wat zijn beslissing is. Ik verwacht eind deze week/begin volgende week een beslissing.

16 mei 2022 om 14:19

Hij is nu in Qatar met het team dus verwacht dat ie het bekend maakt als ie daar vetrokken is

16 mei 2022 om 17:18

Ik verwacht het na dr laatste wedstrijd van PSG.

Geweldige aanwinst natuurlijk, Real gaat de komende jaren het Bayern Munchen van Spanje worden.

Bizarre statistieken voor zijn leeftijd. 23 jaar en al ruim 200 doelpunten gemaakt voor club en land. Ben heel benieuwd naar Real komend seizoen en Frankrijk op het WK.

16 mei 2022 om 21:41

wel minder als el fenomeno hoor. en ook qua individuele prijzen. Qua talent is Mbappe ook 4 klassen minder.

17 mei 2022 om 12:31

Geen idee waarom je Ronaldo erbij haalt, maar wat je zegt is niet waar. Ronaldo had op zijn 23ste nog lang geen 200 doelpunten gemaakt. Ook bijna geen belangrijke teamprijzen gewonnen. Een WK in 1994 (in 2002 was Ronaldo al 25) waar hij geen basisspeler was in tegenstelling tot Mbappe. Ronaldo wel een Ballon d'or voor zijn 23ste, maar ik heb zon vermoeden dat Mbappe deze prijs ook nog wel gaat pakken nu het tijdperk van Messi en Ronaldo wel voorbij lijkt te zijn.

Ben het overigens wel met je eens dat Ronaldo qua talent een betere voetballer was.

17 mei 2022 om 19:40Ik haal ronaldo erbij omdat er vaak gedaan wordt alsof Mbappe 1 of ander wereldwonder is, en dat hij zo jong als zo goed is, terwijl bijvoorbeeld een cristiano echt na zn 22ste pas belangrijk begon te zijn.maar echt.. tel het maar na. 23 jaar en had al dik 200 goals. internationaal en competitie. Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter en Internationaal.

nou en 1 gouden bal en 2 x fifa world player( wat toen eigenlijk de belangrijkste prijs was.) Op zn 20ste beste van de wereld

Buiten dat wel gewoon DE MAN bij zn nationale team

Nog even afwachten of die echt komt maar het ziet er wel goed uit. Dat PSG heeft zoveel geld, die kunnen zoveel smijten als ze willen, hopelijk is die daar niet voor gezwicht.

Het nieuwe shirt is ook net bekend gemaakt door Real en als Mbappé bekent maakt om een transfer te maken dan gaat er een shirtje met hem achterop worden besteld! Eindelijk een einde aan deze saga. Heeft lang genoeg geduurd haha.

16 mei 2022 om 12:08

Dat nieuwe shirt is prachtig man. Ook met die ouderwetse letters op de achterkant. Heerlijk!

16 mei 2022 om 12:37

Ja het nieuwe shirt is echt prachtig inderdaad. Echt een retro gevoel inderdaad!

Hoe zou PSG moeten reageren als Mbappe vertrekt, Neymar ook over lijkt en een Messi die er niet vrolijker en beter op zal worden?

Het lijkt een ramp, maar als ze een paar topaanvallers weten te halen die wél in dienst van het team spelen, staat daar achter nog steeds een mooie kern qua keeper, verdediging en middenveld, al kan er op het middenveld ook wel wat bij. Maar toch.

Welke steraanvallers zouden ze kunnen halen?

16 mei 2022 om 12:10

Ja precies, daarom had PSG nog een extreem hoog bod gedaan voor Mbappe om alsnog bij te tekenen. Ze hadden vol voor Haaland moeten gaan want zonder Mbappe en di Maria en met Neymar en Messi zoals ze nu spelen zit de CL winnen er echt niet in.

Het geld is er en ze moeten doorschakelen, die kunnen zo maar bij een Kane oid uitkomen en dat gaat ze echt niet helpen.

16 mei 2022 om 12:15

Kane zou kunnen, andere namen waar ik aan dacht: Antony, Leao, Lautaro.

16 mei 2022 om 12:23

Nkunku. Ze moeten niet alleen toppers halen maar ook jongens die voor de club willen winnen ipv al die huurlingen die er enkel voor het Qatarese geld zitten. Daar win je de oorlog niet mee. Franse spelers (vooral Parijzenaars zoals Mbappe) en eigen (ex-)jeugd dus. Nkunku komt uit Parijs en heeft de jeugd van PSG doorlopen. Coman ook maar die vind ik sws een mooi weer voetballer.

Pff, voorhoede met Mappen Benzema en Vini Jr. met als alternatief op beide vleugels nog Rodrygo en Hazard. Hoop dat Real ook wat meer verjonging voor het middenveld en verdedigend blok gaat aantrekken. Vooral een jonge CV is belangrijk naar mijn idee.

16 mei 2022 om 12:08

Die Mappen is wel echt een topspeler ja

16 mei 2022 om 12:12

Verjonging op het middenveld? Je hebt Valverde 22j en Camavinga 19j die beide de kwaliteit hebben om in de basis te spelen. Zolang Case, Kroos en Modric goed genoeg zijn en blijven is het onzinnig om er nog meer jonge middenvelders bij te halen. Enige uitzondering is Tchouameni omdat een concurrent voor Case mist maar dat Madrid verjonging nodig heeft op het middenveld is een fabeltje dat leeft onder de mensen die de club niet volgen.

Centraal achterin snap ik al helemaal niet. Militao is net 24 en staat in de basis. Alaba is 29 en kan ook nog lang mee. Rudiger idem. Gila is 19 en een groot talent. Wat moet je met een extra jonge cv?

16 mei 2022 om 12:20

@real8madrid

Vind je Alaba niet beter op links? Met Rudiger en Militao heb je wel 2 wildebrassen achterin. Op zich waren Ramos en Pepe dat ook, alleen had Ramos echt geweldig voetballend vermogen. Dat heb je ook wel nodig als je onder de druk uit wil voetballen. Je ziet dat Real daar nu moeite mee heeft soms.
Maar goed, wat mij betreft is een goede rechtsback echt prioriteit, en de breedte van de selectie sterker maken. Al wordt dat laatste al (indirect) gedaan door de mogelijke transfers van Rudiger en Mbappe.

16 mei 2022 om 12:24

Alaba vind ik eigenlijk niet goed genoeg als centrale verdediger. Verdedigend is hij gewoon kwetsbaar. In de opbouw en en met zijn voetballende kwaliteiten door de fantastische trap die hij heeft is het echt een hele goede speler, maar dan zou hij het beste kunnen spelen in een driemansverdediging. Als je met 4 verdedigers speelt zou hij linksback moeten spelen maar daarvoor hebben ze Mendy

16 mei 2022 om 12:47

Ik zat het me is voor te stellen. Een driemansverdediging bij Real zou best goed kunnen werken in sommige wedstrijden als Mbappe komt en nu Rudiger erbij is. 4-3-3 is natuurlijk top, maar nu heb je met 3-4-3 ook opties. Zou Alaba dan als LM doen en Mendy lcv gezien Alaba aanvallend beter is en Mendy aan de linkerkant altijd zeer stabiel. Valverde op rechts, kan hij goed. Blok is afhankelijk van de tegenstander, Camavinga/modric en Case of Camavinga en dan Modric/case.

Courtois
Militao
Rüdiger
Mendy
Valverde
Camavinga
Case/Modric
Alaba
Mbappé
Benz
Vini Jr.
16 mei 2022 om 13:05

Leuke opstelling. Ik zou alleen eerder Alaba op de plek van Mendy neerzetten. Op linksmidden zou je Camavinga neer kunnen zetten, al weet ik niet of hij daar tot z´n recht komt.

16 mei 2022 om 13:43

Gewoon een rechtsback erbij halen die Carvajal en Vazquez eruit speelt en weer 4-3-3 aanhouden. Hakimi terughalen is uiteraard de beste optie, anders bij iemand als Pedro Porro proberen of gewoon Valvelde daar neer zetten. Middenveld met Camavinga, Casemiro, Modric.

16 mei 2022 om 17:20

Valverde in geen 100 jaar daar (rb) neerzetten. Zonde van zijn potentie. Moeten profiteren van die rushes en trap techniek.

Ik moet het nog maar zien of het gaat gebeuren. De fans van Real waren er ook heilig van overtuigd dat Haaland zou komen en we hebben gezien welke keuze hij heeft gemaakt. En als Mbappe wel komt heb je natuurlijk ook geen enkele garantie dat het een succes wordt. Kijk naar Hazard, en Bij Barcelona Griezmann,Coutinho en Dembele. Allemaal zijn ze als grote talenten of vedetten gehaald maar ook stuk voor stuk om verschillende redenen keihard gefaald

16 mei 2022 om 12:25

Hij is een groot succes geworden bij PSG na een transfer van 160 miljoen. Het lijkt me dus een vrij ongegronde vrees eerlijk gezegd.

16 mei 2022 om 12:31

Draagt Paris en is Paris beste speler... Zal een zware gemis zijn vertrekt, dat valt niet op te vangen. Messi en Neymar hebben hun beste dagen al gehad...

16 mei 2022 om 12:48

Ik vind het geen sterke vergelijking. Haaland is nooit een prioriteit geweest voor Real Madrid zoals Mbappe dat wel is. Ze hebben nog een betere spits lopen momenteel. Daarnaast heeft Madrid bij lange na niet het financiële aanbod gedaan van City dus dan kan je wel zeggen dat Haaland voor City gekozen heeft maar Madrid heeft ook niet alles opalles gezet om hem binnen te halen.. en ook je vergelijking met Dembele, Coutinho etc. vind ik niet geweldig. Die zaten allemaal niet op het niveau van Mbappe en buiten Dembele waren ze allemaal veel ouder..

16 mei 2022 om 12:50

Mbappe is veel bepalender dan bijv. Hazard ooit is geweest. Heeft ook hele andere kwaliteiten en het is al gebleken dat hij heerlijk samen kan spelen met Benz. Mbappe is een aanvaller pur sang, kan voorin links, centraal en rechts staan. Dembele is een blessuregevoelige speler met een mentaliteitsprobleem, maar begint nu langzaam te komen. Griezmann en Coutinho zijn goede spelers die nooit pasten in het spel van Barca. Dat was gedoemd om te mislukken. Kijk naar Cristiano, dat was een match made in heaven met Real. Mbappe heeft veel meer trekjes van Cristiano dan van Hazard. Hazard is ook niet multi-inzetbaar.

16 mei 2022 om 13:56

Het is niet juist dat je die 4 namen vergelijkt met Mbappe. Mbappe heeft op 23-jarige leeftijd al 200+ goals voor club en land en heeft zich in meerdere topwedstrijden vertoond. Hazard had het nooit moeten hebben van rendement in goals en assists, maar meer in het creëeren van kansen. Griezmann past gwwoon niet bij Barca, evenals Coutinho. Dembele was slechts 1 seizoen uitblinker bij Dortmund en 1 bij Rennes, terwijl Mbappe nu al 5 seizoenen top is. Mbappe is een doelpuntenmaker pur sang, ik zie deze aankoop als een gelijke aankoop met die van Ronaldo in 2009.

16 mei 2022 om 17:23

[email protected] Madrid heeft altijd gezegd dat Mbappe het hoofddoel is. Over Haaland is bijna nooit gesproken vanuit Madrid zelf. Bij Madrid zou hij ook 2de spits zijn achter benzema. Iets wat Haaland nooit zou accepteren .. het was voornamelijk een aantal journalisten die Haaland continue aan Madrid en barca koppelden .. perez zelf heb ik er nooit over gehoord

En bij het gala werden er dingen naar z’n hoofd gegooid op de rode loper. Trieste bedoeling zeg..

Ik dacht dat ie laatst had bijgetekend bij PSG voor 100 miljoen miljard. De top van het voetbal wordt ook eigenlijk met het jaar minder interessant. Wat meer spreiding van topspelers zou toch fantastisch zijn ipv alle toppers bij dezelfde vermoeiende 6 clubs.

16 mei 2022 om 13:53

Dat werd ontkent door Mama Mbappe, die zie dat er niets van waar was. Ik zelf zag ook dat het niets klopt aangezien Mbappe naar Real Madrid komt..

Denk als hoj zou blijven had hij het wel gezegd hoor bedoel van hoezo ga je jou fans dat aandoen dan. Bedoel iemand die de vlub trouw blijft zal heel snel roepen dat dit de beste club is en ik gewoon blijf.

Een hele staat die zit te pushen voor een contract verlenging en de president van een Frankrijk die ook druk voert.
En nog steeds kiest Mbappe om bij Real te voetballen (?).
Niet normaal hoe groot deze transfer zal zijn. Veel groter dan dat van Cr7, Zidane en R9.

16 mei 2022 om 14:26

Dit is wel inderdaad de speler die de komende jaren de Gouden Bal zou kunnen winnen en de enige die een concurrent lijkt (maar zo zijn blessures heeft) is Haaland. Denk dat als of zodra hij komt dat Hazard zijn rugnummer wordt afgenomen.

Modric zal 10 niet afstaan, 11 is bij Asensio die ook niet weg lijkt te gaan en Hazard is 3e of 4e keus en wil per se blijven met nummer 7.
Hoop op een spectaculaire transferzomer. Als Marcelo, Isco, Bale, Mariano, Jovic, Vallejo en Odriozola allen vertrekken is er niet alleen een mooi budget vrij voor salaris maar ook een aantal openingen. Zou Gila de vervanger zijn van Vallejo of is dat Rudiger als een plek binnen de selectie dan?

Daarnaast is er toch wel een betere backup spits nodig die dan als 3e/4e spits functioneert (aangezien Mbappé, Rodrygo er allen kunnen spelen.

Ik verwacht dat Alaba mogelijk met Mendy op de linkervleugel zullen strijden. Rüdiger, Militao, Nacho en mogelijk Gila als hij een kans krijgt voor het centrum. Wat denk jij?

16 mei 2022 om 15:25

Dat is ook wat ik hoop, Alaba als
LB. Maar hij is naar Real gekomen om als CV te spelen, iig dat zei die zelf ook. Vallejo zal idd verkocht worden. Maar denkt niet dat Gila de kans zal krijgen (mits iedereen fit is). Ik denk dat Ancelotti in eerste instantie, zeker als Real de CL wint, het seizoen met Alaba - Mili zal beginnen. Hij zal de sfeer in de kleedkamer niet willen verpesten. Rüdiger begint dan als stand in van deze twee, iig de eerste paar wedstrijden denk ik.
Dan hangt het af van de vorm van bijv Mili. Als hij zo laks blijft verdedigen dan vliegt hij uit de basis ten koste van Rüdiger. Zelfde geldt voor Mendy uiteraard. Heerlijk dat we nu zoveel keuzes hebben.

Verder denk ik dat Asensio verkocht zal worden. Hij heeft al een nieuwe zaakwaarnemer ingeschakeld. Dus wie weet komt zn rugnummer vrij.
Ik vind een backup spits eerlijk gezegd niet echt een must, aangezien Mbappe daar prima uit de voeten kan.

En idd man, laten we hopen op een onvergetelijke zomer transferperiode.

16 mei 2022 om 16:00

Ja maar Alaba als centrum kan echt niet verdedigend zwak en heel kwetsbaar en bij hoge voorzetten mist hij kopkracht en is te klein als centrum speler....

16 mei 2022 om 22:38

Deel de mening van jullie beiden Aqua1 en blink182. We zullen het wel zien.
Misschien is een al te brede selectie niet nodig voor Ancelotti. Opzich wel een vreemde ontwikkeling want bij Ac Milan had hij er over de 30 in de gloriejaren.
Dan had je gasten als Serginho, Ba, Kaladze enzovoorts allen dik over de 30 (hele oude selectie) die hij wel allen minuten gaf. Natuurlijk de oude basis garde heb ik dan niet eens genoemd. Pato kwam er echt als een jong broekie ertussen.

16 mei 2022 om 17:11

Groter dan dat van cr7? In geen miljoen jaar.

16 mei 2022 om 17:25

Zeker wel. En Perez wilt het groter aanpakken dan toen bij Cr7.

echt niet normaal als hij toch voor ons (real madrid kiest) ja ik zeg ons, fans zijn ook een onderdeel van de club. dat hij zo veel geld aangeboden krijgt en toch nee zegt, zegt veel over hem. maar ja, eerst zien dat hij heeft bijgetekend en dan pas geloven

Wat er ook gebeurd ik hoop toch echt niet dat hij komend seizoen in het maagdelijk wit van het koninklijke Real Madrid gaat spelen.

Al zie ik dat jammer genoeg wel gebeuren
Als nap ik het wel fan van de club en toch zeker een interessantere competitie dan frankrijk (moeten Barca en Atletico komende jaren wel even beter presteren dan dit seizoen).
Persoonlijk had ik hem liever bij Liverpool gezien, in het geval een Mane bijvoorbeeld weg zou gaan.

Heeft in Frankrijk alles gewonnen wat er daar te winnen valt. Wilt hij om de echte topprijzen meedoen, individueel en in teamverband, dan moet hij gewoon naar een betere competitie. Real zal ook wel moeten want de spelers die het team op elke linie dragen lopen in de nadagen van hun carriëre en bij de grote concurrent Barca lopen er vele jonge toptalenten die de komende seizoenen tot de beste spelers ter wereld gaan horen.

18 mei 2022 om 13:56

Mist nog enkel all time topscorer van PSG

Als het rond is en je hebt een definitief een keuze gemaakt, dan lijkt me een logische keuze dat hij zegt 'ik blijf bij PSG', maar dat zegt hij dus niet.

Welkom in de La Liga. Nu een aantal Spaanse scheidrechters op pensioen sturen oa Lahoz, dan is de Spaanse competitie nog leuker.

Volgens mij zit dit artikel vol met verkeerde informatie.. Het was toch niet Real Madrid, maar juist PSG die een tekenbonus van bedragen richting 180 miljoen aanbood?? Real Madrid heeft in de winter 180 mil aan PSG geboden, maar nooit aan Mbappe als tekenbonus.. Daarnaast wordt er gesteld dat de zakelijke adviseurs het meest lucratieve voorstel ooit zagen, waarna doodleuk daarna wordt geclaimd dat die adviseurs berekenden dat Mbappe er financieel op achteruit zou gaan.. Wat is het nu allemaal?

18 mei 2022 om 13:50

Na verluid heeft PSG voorstel van 50m netto per jaar plus 100m tekenbonus

Gewoon ff wachten tot het officieel is en dan kunnen we echt feest vieren, want als hij nu bij tekent staan we allemaal voor schut haha.

Het wijst er steeds meer op dat hij naar Real gaat, wanneer het met de wereld delen blijft dus lastig. Real Madrid wilt na de CL finale maar Mbappe voor de finale omdat hij zich op de Franse ploeg wilt focussen.

Als ze slim zijn dan doen ze het wel een week voor de CL finale zodat hij gerust naar de Franse selectie kan en Real zich volledig kan richten op de CL.

Word lastig kiezen zo welke namen ik bedrukt wil hebben op aankomende shirts. Mbappe, Benzema, Vini jr, Calma-vinga, Valverde, Modric... 🤔

16 mei 2022 om 16:50

Tenzij je er al eentje hebt zou ik toch voor Benzema gaan. Allicht zijn laatste seizoen of voorlaatste, wint 9 kansen op 10 de gouden bal in september en Mbappe, Fede en Cama heb je nog kansen zat voor. Zeker Mbappe zou ik nog een seizoen mee wachten tot ie zijn favoriete nummers 7 of 10 kan erven

16 mei 2022 om 17:12

Mbappe met rugnummer 11 bijv zal voor collectors veel interessanter zijn dan 7.
Het wordt tevens zijn eerste Real shirt ooit en er zullen dan niet veel exemplaren zijn (ervan uitgaande dat hij het seizoen erop 7 of 10 krijgt).

16 mei 2022 om 17:23

Dat laatste is in het moderne era onzin. Shirts veranderen jaarlijks dus er gaan niet minder exemplaren zijn van het Mbappe shirt 22/23 met rugnummer weet ik wat dan het Mbappe shirt 23/24 met rugnummer 7 of 10.

16 mei 2022 om 20:53

Dat is allemaal waar wat je zegt. Plus Benzema heeft natuurlijk een streepje voor door zn jarenlange staat van dienst.

18 mei 2022 om 13:54

@real8madrid
Jij bekijkt het aantal per seizoen.
Maar als Mbappe 1 seizoen met 11 speelt daarna 4 seizoenen met 7.
Welk nummer zou dan minder zijn?

Alles lijkt te wijzen richting Madrid .. zo lang de handtekening niet gezet is juich ik nog niet.
Een aanval vini- benzema - Mbappe is gruwelijk .
Hopen dat Madrid ook die jongen van Monaco weet binnen te halen. Heb verschillende video’s gekeken maar dat kan net als camavinga een grote jongen gaan worden. Groot en ijzersterk aan de bal .. Daarnaast nog een rechtsback die met carjaval kan concurreren en afwisselen een James b v ..en je bent klaar ..
Mocht ook barca lewandowski binnen te halen dan is dat geweldig voor la Liga. Eindelijk weer wat grote namen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

106 fans
Aanvaller, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren