Vitesse bevestigt vertrek aanvoerder: Doekhi kiest voor de Bundesliga

Maandag, 16 mei 2022 om 10:26 • Laatste update: 12:20

Danilho Doekhi vervolgt zijn carrière bij 1. FC Union Berlin, zo maakt Vitesse via de eigen clubkanalen bekend. De centrale verdediger tekent een meerjarig contract bij de nummer vijf van de Bundesliga en is daardoor volgend seizoen verzekerd van Europa League-voetbal. Doekhi beschikt over een aflopend contract en loopt om die reden gratis de deur uit bij de Arnhemmers

“Ik ben er trots op dat ik zoveel wedstrijden voor Vitesse heb mogen spelen”, zegt Doekhi op de website van Vitesse. “Deze club heeft mij veel ruimte en kansen geboden, waardoor ik mezelf enorm heb kunnen ontwikkelen. Als voetballer, maar ook als mens. Daar wil ik eenieder die de club een warm hart toedraagt heel erg voor bedanken. Vitesse zal ook altijd een plek in mijn hart behouden.”

Ik gun de club en de supporters het beste voor de toekomst”, vervolgt Doekhi. “Maar eerst staan ons nog de play-offs te wachten. Daar ligt mijn focus dan ook volledig. Ik wil mijn prachtige periode hier afsluiten met het opnieuw behalen van Europees voetbal.” Eerder leek Rangers nog de beste papieren te hebben in de strijd om de captain. Ook PSV informeerde een halfjaar geleden naar de beschikbaarheid van Doekhi. De verdediger heeft er nu echter voor gekozen om zijn eerste buitenlandse avontuur in de Bundesliga aan te gaan.

Vitesse plukte Doekhi drieënhalf jaar geleden voor 250.000 euro weg bij Jong Ajax en dat bleek een schot in de roos. De mandekker knokte zich vrijwel direct in de basis en speelde tot dusver 111 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 4 keer trefzeker was. In totaal staat de teller op 135 officiële wedstrijden. Bij Union gaat Doekhi opnieuw Europa in. De club uit Berlijn verzekerde zich zaterdag met een 3-2 zege op VfL Bochum van de vijfde plaats en een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

De interesse van Union in Doekhi is het begin van een ogenschijnlijke leegloop bij Vitesse, daar ook Riechedly Bazoer, Eli Dasa en Oussama Darfalou vertrekken bij de club. Zij beschikken eveneens over een transfervrije status. Daast keren huurlingen Jacob Rasmussen, Yann Gboho, Loïs Openda en Adrian Grbic terug naar hun eigenlijke werkgever. Vitesse had de mogelijkheid om in de winter verschillende spelers te verkopen, maar gaf destijds prioriteit aan het sportieve aspect, daar de Arnhemmers nog op drie fronten actief waren. Uiteindelijk bleek in de beker Ajax te sterk (5-0), was in de Conference League AS Roma het eindstation en moet nu via de play-offs een Europees ticket voor volgend seizoen bemachtigd zien te worden.


Poll

Is Union Berlin een logische vervolgstap voor Danilho Doekhi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door bundy_sr)

Prachtige stap! De eerste Hindoestaande voetballer in de Bundesliga. Indien Pherai doorbreekt bij Dortmund of verhuurd wordt aan een Bundesliga club is de kans zelfs aanwezig dat er volgend seizoen 2 Hindoestaanse voetballers actief zijn in de Bundesliga. Denk dat ze beiden nog hopen op het Nederlands elftal, echter mocht dit niet lukken hoop ik dat ze India serieus overwegen. Zou commercieeltechnisch ook zeer interessant voor ze kunnen zijn.

16 mei 2022 om 10:36

Leuk man wist niet dat die hindoe is. Ben je zelf hindoe ? Wel zonde voor Vitesse dat ze een sterkhouder transfervrij moeten laten gaan. Ben heel benieuwd waar Vitesse volgend seizoen staat aangezien meer spelers zullen vertrekken volgens mij

16 mei 2022 om 11:17

Ben zelf ook hindoe ja. Volg het Indiase voetbal op de voet. De bondscoach nu is Igor Stimac (oud bondscoach van Kroatie en ex-West Ham speler). Er voetballen in Europa een aantal goede spelers, die voor India zouden kunnen uitkomen: Doekhi, Pherai, Piroe, Danny Batth (sunderland) en Yas Dhanda (swansea City). Voorheen had je ook spelers als Luciano Narsingh en Harmeet Singh die belangrijke spelers hadden kunnen worden voor India, maar kozen voor Nederland en Noorwegen waar ze achteraf gezien niet zoveel interlands voor hebben mogen spelen. Het potentieel is enorm, alleen het voetbal komt niet van de grond, ondanks de vele inwoners.

16 mei 2022 om 11:50

Thanks voor je bijdrage, leuk om te lezen! Eerlijk gezegd wist ik ook niet dat de bekende namen die je opsomt hindoe zijn. Bondscoach Stimac herinner ik me dan weer van het WK 1998, werd toen derde met Kroatie.

16 mei 2022 om 12:47

Best vreemd inderdaad want de hindoe’s die ik ken hier zijn helemaal gek van voetbal. Misschien dat klimaat een rol zou kunnen spelen? Ik bijvoorbeeld sport ook niet meer als het 30+ graden is. En india is zover ik heb kunnen meekrijgen een snikheet land ver het algemeen dan.

16 mei 2022 om 13:44

Het ''grappige'' inderdaad is dat India de meeste jongens ook gek zijn van voetbal. De premier league wordt daar bijvoorbeeld intensief gevolgd, zelfs door de armere bevolking door in dorpshuizen bij elkaar te komen en met een grote groep een klein tv-scherm te volgen met wedstrijden van United, Liverpool en Arsenal voornamelijk.

Ik heb niet het idee dat klimaat een rol speelt. Landen als Iran, Brazilie etc. hebben een vergelijkbaar tropisch klimaat. Bovendien is het klimaat in het Noorden van India vergelijkbaar met veel landen in Europa.

Ik denk voornamelijk dat de cultuur een grote rol speelt. Voetballer worden wordt daar niet gestimuleerd vanuit huis uit. Dit geldt ook voor hindoe's in Europa/amerika. Vanaf jongs af aan wordt er van huis uit op gestuurd dat je als kind later dokter, ingenieur, advocaat of software developer dient te worden. Weinig kinderen die op voetbal worden gezet.

16 mei 2022 om 13:50

@bundy_sr - Ik ben verder niet op de hoogte van het Indiase voetbal, maar ik denk wel dat het potentieel tegenvalt. Elk land zou in potentie relevant kunnen zijn. Dat bewijst een Nederland al decennia met z'n 'slechts' 17,5 miljoen inwoners, of Portugal met z'n 10 miljoen inwoners. Als je afhankelijk bent van jongens die enkel roots hebben maar elders zijn geboren en betogen, blijft potentie slechts een heel relatief begrip. Vooral als andere sporten misschien populairder zijn.

16 mei 2022 om 14:07

Met je eens dat het vooral om de cultuur binnen een land gaat. Landen als China en VS hebben ook grote inwonersaantallen maar behoren niet bij de Top 20 op het gebied van voetbal, omdat daar inderdaad andere sporten populairder zijn. Wel is het in India zo, dat er een substantieel deel van de bevolking geinteresseerd is in voetbal. Zoals ik hierboven al beschrijf, wordt het echter vanuit huis uit niet aangeraden om op voetbal te gaan. Wellicht als het Indiaas elftal ooit een Asia Cup wint en/of zich kwalificeert (met behulp van de jongens uit Europa) dat er dan wat verandert hierin.

16 mei 2022 om 19:19

Nog een pareltje (naar begrippen), Rashaan Fernandes. Ken ik omdat ik Telstar volg, maar gaat volgens mij naar Go Ahead toe. Heeft alles in zich om te vlammen aan de flanken in de eredivisie...

16 mei 2022 om 23:52

Helpt het niet ook mee dat vooral cricket de volkssport is in India? En dat als er dus al ouders zijn die hun kroost stimuleren om sporter te worden, dat vooral richting het cricket is?

16 mei 2022 om 10:37

Jammer dat hij een beetje uit het zicht verdwijnt. Ik had hem graag bij Feyenoord gezien, maar dit is een bijzonder interessante stap voor hem. Union timmert lekker aan de weg en dit soort spelers helpt de club imo om een stabiele Bundesliga club te worden zonder dat men angstig naar beneden hoeft te kijken.

16 mei 2022 om 10:39

zou inderdaad leuk zijn als dat soort spelers (buitencategorie voor het niveau India) zich aan het nationale team binden.
zoals jij ook al aangeeft, is dit commercieel gezien voor beide partijen ook heel gunstig.
India staat dan misschien niet bekend als een voetbal land voor velen, er zijn daar alsnog zoveel mensen die het kijken en volgen.

16 mei 2022 om 11:19Klopt Oreely. In Nederland hebben we de gebroeders Narsingh, Joel Piroe, Pherai, Kishna en Doekhi die voor India zouden kunnen uitkomen. In Engeland op championship niveau heb je Batth en Dhanda die een toevoeging zouden kunnen zijn voor India. Hoop dat ze een paar van deze namen kunnen binden voor het Nationaal Elftal. Wellicht dat dit zou helpen om jongens in India te motiveren. Met een paar van deze namen in combinatie met lokale jongens die bij de topclubs in India spelen, zou je voor Aziatische begrippen een vrij competitief elftal kunnen opstellen

17 mei 2022 om 01:17

Piroe ook? Ik dacht dat die half Nederlands half Surinaams was…

17 mei 2022 om 10:20

gomes1psv dat klopt ook. Piroe zijn vader is Surinaams Hindoestaans. Dat betekent dat de grootvader van Piroe van India naar Suriname is geëmigreerd. Vergelijk het maar met de Nederlanders die tijdens de Tweede Wereld oorlog naar Canada of Australie zijn geëmigreerd. Deze zouden ook speelgerechtigd zijn voor het Nederlands Elftal net als Piroe voor India.

16 mei 2022 om 10:39

Sorry hoor maar ik vind dit helemaal geen mooie stap. Union speelt houthakker steenkolen voetbal, nou niet bepaald een mooi spelende club

16 mei 2022 om 10:43

Maar wel uiterst effectief, spelen ze volgend seizoen Europa League en gaat hij in een competitie spelen waar hij nog aardig wat stappen kan maken om een betere verdediger te worden. Union heeft met weinig middelen echt heel goed gepresteerd.

16 mei 2022 om 10:56

Als je nou als creatieve speler naar Union gaat dan heb je gelijk, maar als verdediger is dat niet zo erg toch.

16 mei 2022 om 10:44

Doekhi voor India spelen? Weet de regels niet voor naturalisatie tot Indiaas staatsburger maar hij is Nederlands Surinaams voor zover ik weet, uiteraard met Hindoestaanse roots. Denk dat hij eerder voor Suriname zal spelen. India is ook helemaal geen voetballand, die vinden cricket mooi maar dat beoefent Doekhi niet.

16 mei 2022 om 11:23

Doekhi zijn grootouders zijn van India naar Suriname geëmigreerd. De Indiase wet maakt het hierdoor mogelijk dat hij eventueel een Indiaas paspoort zou kunnen krijgen. Dit geldt ook voor Kishna, Luciano Narsingh en Joel Piroe. Ze kunnen inderdaad ook voor Suriname kiezen, maar denk dat India commercieel gezien voor hun interessanter is. Op oudere leeftijd kunnen ze dan ook de stap maken naar de Indiase competitie waar het financieel goed vertoeven is.

16 mei 2022 om 13:23

Ah, wist niet dat zijn grootouders naar Suriname zijn geëmigreerd. Dacht dat dat verder weg in de stamboom was gebeurd. Nouja, zou commercieel misschien interessant zijn ja, sportief echter niet zo natuurlijk. Denk niet dat hij ooit in aanmerking komt voor oranje dus wat dat betreft kan hij beter zo snel mogelijk een alternatief pad kiezen zodat je er langer plezier van hebt. 50 interlands voor Suriname of India lijkt me gaver dan 2 voor Oranje.

16 mei 2022 om 11:31

Goede verdediger hoor. Wat mij betreft was hij bij Feyenoord ook welkom geweest

16 mei 2022 om 15:59

Sarpreet Singh kan ook altijd nog terechtkomen bij een Bundesliga club.

Ben benieuwd hoe Doekhi het gaat doen, lijkt toch wel potentie in te zitten.

16 mei 2022 om 16:08

@hankook, klopt die was ik vergeten. Heeft het dit seizoen goed gedaan in de 2e Bundesliga met 5 doelpunten en 8 assists. Ben benieuwd wat Bayern Munchen volgend seizoen van plan is met hem. Het meest logische lijkt mij inderdaad verhuur aan een Bundesliga middenmotor als Augsburg, Bochum of Mainz.

Mooie stap voor Doekhi moet ik zeggen. Union heeft zich sinds de promotie echt fantastisch opgetrokken naar de top 5 van de Bundesliga en speelt nu gewoon in Europa.
Jammer voor Vitesse dat ze er echter niets voor krijgen, had nog best wel een klein bedrag uit gehaald kunnen worden als zijn contract niet af zou lopen.

De andere namen doen mij dan niet zo veel dat ze vertrekken. Enkel Openda en Darfalou jammer dat ze vertrekken, toch wel spelers die je binnen had willen houden.
Ben vooral benieuwd of de Arnhemmers nu intensief op zoek gaan naar nieuwe versterkingen. Eigenlijk moeten ze nu wel, die sportieve ambities hebben ze grotendeels behaald, maar bouwen aan een nieuw team (zeker met deze leegloop) kost wat tijd.

16 mei 2022 om 11:05

Darfalou? Je hebt zeker weinig wedstrijden van Vitesse gezien. Die is goed voor de eerste divisie, niet meer dan dat. Bazoer is wel jammer, die legde de bal nog wel eens op de stropdas van de spitsen.

16 mei 2022 om 11:09

Mweh. Darfalou is nog steeds een nuttige stormram voor Vitesse hoor. Dat hij geen 20 goals scoort, oke, als spits niet handig, maar pakt zeker zijn momenten nog mee.

16 mei 2022 om 13:55

Ik denk dat Vitesse de komende jaren toch erg creatief zal moeten zijn, want ik denk niet dat er nog iemand komt die elk jaar miljoenen in de club pompt. Het is dus zomaar mogelijk dat ze Darfalou nodig gaan hebben.

16 mei 2022 om 14:41

Darfalou is bijna constant verhuurd geweest en heeft voor vitesse minder wedstrijden dan voor de clubs waar hij gehuurd was en zelfs daar was hij nutteloos. In mijn herinnering geen enkel momentum gepakt.

16 mei 2022 om 12:09

Openda mee eens, maar je hebt natuurlijk ook Baden waar je voor Vitesse begrippen flink in hebt geïnvesteerd. Buitink die wellicht een grotere rol moet/kan spelen. Ik denk dat Dasa ook echt een gemis gaat worden. Wittek staat op de nominatie om een stap te maken en dan kun je Manhoef inpassen, maar Dasa is ook een stabiele factor.

16 mei 2022 om 14:37

Dasa is al weg lijkt het. De laatste wedstrijden flink uit vorm

Jammer, had hem (en Bazoer) nog graag bij Feyenoord gezien. Vraag me alleen af in hoeverre die gasten die stap willen maken of meteen een grotere willen maken. Financieel zal het verschil tussen Feyenoord en Vitesse ook weer niet significant groot zijn.

16 mei 2022 om 11:15

Zeker! Beide spelers zouden prima versterkingen voor Feyenoord zijn en gelijk het aanstaande vertrek van wat spelers op kunnen vangen.

16 mei 2022 om 12:17

@westend: Wat ik online meekreeg was voor Bazoer een salaris bij Vitesse van zo'n 5 ton. Met een aflopend contract kan Bazoer hoog in de boom gaan zitten (denk aan het dubbele bijvoorbeeld). Dan zou hij bij Feyenoord meteen een van de topverdieners zijn. De vraag is of dat gerechtvaardigd is ten opzichte van de lopende contracten en de uitstekende prestaties van spelers als geertruida, Trauner en Aursnes. Ik ga er gemakshalve even vanuit dat Malacia, Sinisterra, Kokcu en Senesi vertrekken.

16 mei 2022 om 12:20

Je moet ook niet ten koste van alles voor Bazoer gaan. Ik zou hem eerder een tekenbonus geven dan een hoger salaris. Dan staat het ook meer in verhouding met de rest van de spelers. 2 miljoen tekenbonus met daarbij een salaris dat past binnen Feyenoord. Als hij meer wil verdienen is dat prima natuurlijk, maar dan moet hij naar het buitenland. Dan is de stap Vitesse - Feyenoord te klein in zijn (financiele) beleving.

16 mei 2022 om 12:41

Maar tussen Union en Feyenoord wel. Als ik bedragen zie die hier genoemd worden… daarvoor gaat ie niet naar Union, dat zal minstens x2 zijn

17 mei 2022 om 01:28

Bazoer zal nog wel op Feyenoords (en ook PSV’s) lijstje staan, maar Doekhi had ik ook wel graag getest willen zien in De Kuip. Slaagt hij daarvoor dan kan Ie zich toch eerder tot international ontwikkelen dan bij Union.

Overigens was ik totaal geen fan van Martin van Geels bord op schoot scouting door de jaren, maar zie voor Feyenoord toch wel een paar buitenkansjes in de ED lopen. Genoemde Bazoer, de transfervrije Midsjo, de spotgoedkope Alex Bangura, Zeroukki heeft veel toekomst denk ik en is Inigo Cordoba een eyecatcher. Verder zou ik als spotgoedkope gok Thijs Dallinga van Excelsior overwegen. Klinkt misschien raar, maar met een mw van €1M zou je jezelf toch voor je kop slaan als AZ er straks mee aan de haal gaat en hij tikt er 15 binnen in z’n debuutseizoen…

Mooie stap voor hem! Kwam binnen als een jochie en vertrekt als een kerel! Bedankt voor alles Danilho!

Ik vind het echt bizar dat een Doekhi zo wordt opgehemeld. Ik heb die gozer zo verschrikkelijk veel slechte wedstrijden zien spelen.

16 mei 2022 om 13:11

Dat vind ik dus ook, gelukkig gaat hij naar het buitenland.

Doekhi is een gewaardeerde captain en hele betrouwbare verdediger, we zullen hem gaan missen. Goed voor hem dat hij een mooie stap kan maken!

Mooie stap en van harte gegund! Zonde voor Vitesse dat het transfervrij is. Speelde nog een aantal seizoenen geleden samen met Obispo in het centrum, was toen de mindere van de twee. Maar heeft zich de laatste jaren echt als een solide verdediger ontwikkelt! Mooie stap om te laten zien het ook op een hoger niveau aan te kunnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TronstadMiddenvelder364
T. BuitinkAanvaller323
D. HuismanMiddenvelder270
N. FrederiksenAanvaller278
P. VroeghMiddenvelder261
T. DomgjoniMiddenvelder230
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren