Hofland: ‘Ze hebben ooit ingevoerd dat je kan promoveren en degraderen’

Maandag, 16 mei 2022 om 09:32 • Laatste update: 09:34

Willem II is volgend seizoen voor het eerst sinds 2014 weer actief op een niveau lager. De club uit Tilburg degradeerde zondag ondanks een klinkende 3-0 overwinning op FC Utrecht naar de Keuken Kampioen Divisie. De inhaalslag die onder de in maart aangestelde Kevin Hofland werd ingezet kwam te laat. Of er voor Hofland een toekomst is bij de club weet hij niet. De trainer gaat binnenkort in gesprek met de clubleiding.

Willem II troefde Utrecht op alle fronten af zondagmiddag, maar had handhaving niet meer in eigen hand. Uiteindelijk bleek een 3-0 zege niet voldoende voor lijfsbehoud. "Berusting, leegte, dat overheerst", zei Hofland na afloop voor de camera van Voetbalzone. "Dit is het ergste wat je kan meemaken in de voetballerij. In het leven zijn er ergere dingen, maar dit is onderdeel van het spelletje. Ze hebben ooit ingevoerd dat je kan degraderen en promoveren. Het is heel zonde dat wij dat nu zijn en daar baal je van. Ik ben persoonlijk bij de spelers geweest en heb in de groep nog even wat gezegd. Dat was het."

Bekijk hier het interview met Kevin Hofland.

Hofland werd in maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Fred Grim. "Het was de bedoeling om het om te draaien en erin te blijven. We hebben het gevoel laten spreken", stelt Hofland. "Uiteindelijk hebben we elf punten gepakt, dat bleek te weinig. Er zijn meerdere clubs in de Keuken Kampioen Divisie die daar met hun achterban niet horen. Hoe het verder moet met de club daar gaan de mensen boven over, niet ik. Ik heb nog geen idee wat er met mij gebeurt. We gaan binnenkort in gesprek met elkaar, wanneer dat zien we wel. We moeten kijken hoe en wat. Maar het gaat niet om mij, het gaat om de club. Kijk naar de emoties die loskomen."

Bekijk hier het interview met Freek Heerkens.

Freek Heerkens was ervan overtuigd dat er op de andere velden nog iets zou gebeuren. "Helaas mocht dat niet zo zijn", aldus de verdediger, die na hun eigen wedstrijd moest wachten op het resultaat bij NEC - Fortuna Sittard (0-1). "Dat heb ik ook niet eerder meegemaakt. Dat is heel krom, heel raar. We hebben iedereen bij elkaar geroepen. Een aantal kijkt op de telefoon, je krijgt wat reacties vanuit het stadion. Voor de winterstop hebben we een hele slechte serie neergezet. Na RKC duurde het vervolgens te lang voordat we weer drie punten pakten. Het bleek niet voldoende te zijn."


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door robby)

Ik denk niet dat Hofland de juiste persoon is om Willem II te heropbouwen en terug te brengen naar de Eredivisie. Daarnaast betwijfel ik of we Willem II in 2023/2024 al terugzien in de Eredivisie, aangezien de hele structuur opnieuw opgebouwd moet worden (trainer, TD, Hoofd-jeugdopleiding, Hoofd Scouting). Denk dat een tussenjaar wenselijk is in Tilburg. Ik geloof wel in het duo Van Stee en Brood. Deze 2 heren hebben ervaring met het terugbrengen van een Eredivisie club.

16 mei 2022 om 09:44

Ik ben benieuwd waarom je dat denkt. Hoflands voorganger won slechts een van de laatste negentien wedstrijden. Onder hem is het spel verbeterd en met het geweldige publiek erachter zijn de nodige thuiszeges geboekt. En dat met een selectie die echt niet de individuele klasse heeft van een team als Fortuna Sittard.

16 mei 2022 om 09:55

Die trainers zijn grotendeels inwisselbaar. Soms loopt het en dan lijkt de trainer heel goed en dan gaan ze naar een andere club en is het ineens niks meer.
Grim deed het bij RKC uitstekend, startte bij Willem II ook goed en daarna kon ie er niks meer van.

Ik denk dat voor Willem II het belangrijkste is dat je een frisse start kunt maken. Zal veel afhangen of je de selectie goed kunt verversen of dat je nog vast zit aan een hoop spelers die je eigenlijk kwijt wil.

16 mei 2022 om 14:03

Zo'n frisse start heb je toch liever in de Eredivisie. Mensen zeiden het ook toen FC Twente degradeerde. Eigenlijk hoor je dat argument elk seizoen bij ploegen die degraderen. Het is een beetje een onzinnig argument, aangezien clubs veel schade oplopen als ze degraderen. Zeker als ze een Eredivisie-huishouding hebben.

17 mei 2022 om 17:01

Fortuna heeft ook veel meer punten dan Willem II behaalt in de tweede seizoenshelft. Dat is juist wanneer Fortuna haar selectie in balans was. Dus je stelling klopt niet.

16 mei 2022 om 09:45

Geen idee waarom Hofland dat niet zou kunnen. Bij Fortuna was hij in feite ook de trainer en promoveerden ze met hem.

16 mei 2022 om 09:53

Ben jij de zaakwaarnemer van Van Stee en Brood? Anders weet ik niet waar deze comment op slaat. Toen Fortuna vier keer achter elkaar verloor onder Oliseh werd Hofland aangesteld en bracht ze alsnog naar de Eredivisie.

16 mei 2022 om 09:58Van Stee is een van de beste Td's in Nederland. Begrijp niet waarom Ajax hem niet serieus heeft overwogen. Deze man heeft gewoon ervaring bij topclubs als Shaktar en Zenit. Daarnaast bij Sparta met zeer beperkte middelen spelers als Okoye en Ache gescout. Zeer kundige man en absoluut een beter CV als een Gerry Hamstra.

16 mei 2022 om 10:12

Nou nou, ervaring bij Shaktar en Zenit zegt echt helemaal niks en bijna elke TD heeft goede spelers gehaald.

16 mei 2022 om 10:59

Ache komt uit de jeugd, maar die heeft hij wel weten te verkopen voor de hoofdprijs. Net als dervisoglu en harroui.
Zonder hem waren die traditiegetrouw voor een schijntje verkocht.

Verder is het inderdaad een van de beste td's, vind het nog altijd jammer dat hij weg is bij Sparta i.p.v. Laros

16 mei 2022 om 11:46

Hoezo zegt dat niets? Zenit was toen der tijd gewoon van het zelfde niveau als Ajax nu ongeveer op zit. Dus Van Stee heeft relevante ervaring bij een Europese subtopper hierdoor zal hij ook een aardig netwerk hebben opgebouwd. Daarnaast bij Sparta echt wel bewezen een goede TD te zijn als je een selectie, met zulke beperkte middelen, kunt opstellen zodat ze vorig seizoen 9e zijn geworden. Vond het van de beschikbare opties een van de betere voor Ajax. Een ervaren, rustige Nederlandse man. Denk na Overmars en Brands de beste Nederlandse TD.

17 mei 2022 om 17:02

En erna heeft hij met een bovengemiddelde selectie 2 punten gehaald uit 9 wedstrijden. Zonder dat begin. Speelde Fortuna dit seizoen misschien wel Europees.

Op zich zou Adrie Koster of Fred Grim misschien wel goede coaches zijn voor Willem II om de boel weer op te bouwen en de club mooi voetbal te laten spelen... De voetballerij is soms echt ongelooflijk. Twee topcoaches voor ED-begrippen ontslagen en nu zit je met Hofland in de KKD.

16 mei 2022 om 10:22

Fred Grim is dit seizoen ontslagen omdat hij maar 1 van de 19 wedstrijden won en dan zou je hem weer aanstellen nadat je bent gedegradeerd?

16 mei 2022 om 10:32

Zowel Koster als Grim hebben nou niet bepaald een onuitwisbare indruk achtergelaten in Tilburg... Dat ze mooi voetbalspelen ben ik met je eens, maar promoveren vanuit de KKD gaat met deze 2 heren niets worden vrees ik. Zijn vooral de mannen die tijdelijk proberen een club te redden van de degradatiezone, maar eenmaal afgezakt naar de Keuken Kampioen Divisie heb je iemand nodig die kan opbouwen.

Hij heeft nog een contract in Kerkrade, maar in mijn ogen kan Jurgen Streppel ze weer terugloodsen naar de Eredivisie. Goede trainer, bekend met de club en problemen, ligt ook nog goed bij de supporters.

17 mei 2022 om 17:04

Opnieuw feitelijk onwaar. Koster heeft fantastisch gepresteerd door vanaf het begin te bouwen. Hofland zijn enige prestatie is een seizoen afmaken en op deze wijze succes hebben. Toen Hofland zelf mocht bouwen heeft hij hopeloos gefaald.

Mijns inziens zouden ze Hofland de kans moeten gunnen om Willem 2 weer in de ED te krijgen. Hij heeft toch wat teweeg gebracht met zijn aanstelling en ze presteren beter sinds zijn komst.

16 mei 2022 om 14:44

Dat willen de meeste supporters van Willem II zelf ook. Hofland staat met stipt op 1. Petrovic staat overigens ook op het lijstje van Van Geel. Maar laten we hopen dat Martin er met Kevin uit komt. Wat hij heeft neer gezet is echt heel knap. Van een verslag selectie dat zich bij degradatie had neergelegd in Maart naar een ware vechtmachine die tot na de wedstrijd nog kans maakte om erin te blijven. En dat met een selectie dat gewoon kwaliteit mist voor de eredivisie. Heel knap! Geef Kevin maar een goed team volgend jaar.

16 mei 2022 om 18:57

Eens. Hopelijk kan de lijn van de laatste wedstrijden worden doorgetrokken. Zonde dat Willem II gedegradeerd is. Duidelijk een grote verliezer van de wedstrijden zonder publiek

Zat laatst nog te denken aan dat promotie/degradatie-beleid uit de KKD. Dat hebben ze dan tijdelijk stopgezet t/m 22/23. Gaat nooit meer iets worden.

Echt bizar dat Willem 2 na 10 wedstrijden al 18 punten hadden. Vervolgens verliezen ze bijna alle wedstrijden tot de aanstelling van Hofland. Het is ontzettend zonde voor deze mooie club, al ben ik wel blij dat Sparta en Fortuna het gered hebben. Hopelijk komen onze Tilburgse vrienden snel terug!

Hofland heeft het niet slecht gedaan en ik zie hem volgend jaar Willem II wel weer naar de Eredivisie helpen. Zou het de club gunnen, hoort in de ED thuis.

Zonde van Willem 2 idd, prachtige club.
Nu heracles eruit. Weer een club met kunstgras minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchutKeeper
F. HeerkensVerdediger
K. HoflandVerdediger
T. LesquoyVerdediger
N. LewisVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

2 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren