Ten Hag fantaseert over ‘romantische gedachte’: ‘Als Johan Derksen terug kan...’

Maandag, 16 mei 2022 om 06:58 • Laatste update: 07:46

Erik ten Hag sluit niet uit dat hij in de toekomst weer gaat samenwerken met Marc Overmars bij Ajax. De directeur voetbalzaken vertrok in februari vanwege grensoverschrijdende berichten richting enkele vrouwelijke medewerkers. Ten Hag heeft nooit onder stoelen of banken gestoken fijn te hebben samengewerkt met Overmars. De naar Manchester United vertrekkende coach sprak kort na het binnenhalen van de landstitel tegen sc Heerenveen (5-0) al lovende woorden over zijn voormalig collega.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

zie jij Marc Overmars ooit nog terugkeren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door thamike)

Iedereen verdient een tweede kans! Ook Overmars.

16 mei 2022 om 07:19

In principe wel, maar daar is de tijd nu echt nog niet rijp voor. Overmars mag van mij nog jaren op de blaren zitten, maar volgens mij is er al bijna geen blaar meer over als je ziet hoe snel hij weer een nieuwe functie heeft gekregen. Dat vind ik toch wel frappant.

16 mei 2022 om 07:21

Hoezo moet iemand jaren op de blaren zitten. Hij was zijn baan kwijt en kreeg heel Nederland over zich heen. Lijkt me wel voldoende toch?

16 mei 2022 om 07:22

We moeten ook niet zo janken hoor. De meest zware criminelen krijgen een tweede kans. Bij Overmars ging het om berichten, maar hij heeft niemand verkracht. Ja berichten zijn ook niet fijn, maar we zijn wel een softie cultuur geworden. Alsof niemand hier in Nederland ooit een naakt persoon op zijn telefoon heeft gezien.

16 mei 2022 om 07:29

Is dat zo? Krijgen zware criminelen echt altijd een tweede kans? Hun straf loopt op een gegeven moment af, maar ik denk niet dat ze dan overal zomaar aan de bak kunnen komen.

16 mei 2022 om 07:31

Overmars is niet te vergelijken met een zware crimineel.. Zucht..

16 mei 2022 om 07:33

Holleeder kwam zelfs op tv toen iedereen al lang wist met wat voor crimineel we te maken hadden. Dus ja, ook zware crmnelen krijgen een tweede kans

16 mei 2022 om 07:34

Overmars is dan ook geen zware crimineel, hier wordt soms net gedaan alsof hij levenslang achter de tralies hoort.. Veel te overdreven, hij heeft zijn portie gehad en nu op naar de volgende die een fout maakt en publiekelijk aangevallen gaat worden, de mensen zitten allemaal al massaal te wachten om te cancelen

16 mei 2022 om 07:38

Er zijn meer als genoeg banen waar je geen VOG verklaring voor nodig hebt en dus gewoon aan het werk kan.

16 mei 2022 om 07:40

Die 2e kans heeft hij nu in zijn handen bij Antwerpen. Daar moet hij laten zien dat zijn gedrag eenmalig was.

16 mei 2022 om 07:44

Ja eigenlijk wel.

Was alles in leven maar zo makkelijk als jij nu schets.


16 mei 2022 om 07:50

Ik vergelijk Overmars niet met een zware crimineel, maar ik reageer op de vergelijking. En het gaat mij er niet om dat hij op de blaren moet zitten, maar het zou toch verdorie in de eerste plaats moeten gaan over de kans hij weer dit soort gedrag gaat vertonen? Ik ben niet bepaald overtuigd dat hij ook maar enige poging doet om zichzelf te verbeteren, maar blijkbaar doet dat er niet toe, want iedereen verdient een tweede kans.

16 mei 2022 om 07:21

Die heeft hij nu toch ook? Nauwelijks 3 maanden na zijn ontslag zat hij al samen met de directie van Royal Antwerp de transferplannen voor het seizoen 22/23 uit te stippelen. Als hij nu ook met zijn hoofd kan denken in plaats van kleine Mark dan kan hij over een aantal jaar zeker terugkeren bij Ajax.

16 mei 2022 om 13:40

Bij Ajax kan hij nooit meer terug keren vind ik. Dat is heel erg jammer voor ons, maar een aantal van die vrouwen zullen over 10-15 jaar misschien nog bij ons werken. Je maakt jezelf dat compleet ongeloofwaardig vind ik.

16 mei 2022 om 07:26

Je zegt het goed, een tweede kans kun je verdienen. Ik heb echter tot op heden wel heel weinig gezien bij Overmars dat hij ook maar iets heeft geleerd of gedaan om een tweede kans te verdienen. Dat kan wellicht nog komen, maar op dit moment denk ik eerder dat het wachten is totdat er nieuwe klachten over zijn gedrag komen.

16 mei 2022 om 07:32

Niet alles hoeft publiekelijk. Dat jij en heel veel mensen onderdeel willen zijn van de straf, boetedoening en weet ik veel wat doet daar niks aan af.

16 mei 2022 om 07:39

Wat moet hij doen dan? Behalve zijn excuses aanbieden en plechtig beloven het nooit meer te doen. Het mag duidelijk zijn dat hij problemen heeft met zichzelf en therapie nodig heeft. Maar dit is allemaal wel heel erg overdreven.

16 mei 2022 om 07:44

Hij had bijvoorbeeld iets meer tijd kunnen nemen en/of serieus berouw kunnen tonen ipv gelijk bij een andere club aan de slag te gaan zonder fatsoenlijk statement en alsof er niets is gebeurd.

16 mei 2022 om 08:15

Ik vind het heel bijzonder dat jij en vele anderen er van uit gaan dat hij schoorvoetend in de media moet reageren en heel veel berouw moet tonen. Een beetje zoals de vooraf door iemand anders politiek correct geschreven statement van politici? Dat is nou juist super fake! Nee werken met de feiten en achter de schermen zaken afhandelen is veel belangrijker.

Voor kinderen is het toch ook belangrijker dat ze leren van de fout dan dat ze heel prachtig sorry kunnen zeggen? Maar goed, dat maak je ook vaak genoeg anders mee :D

16 mei 2022 om 08:24

@zinedin. Excuses? Die heeft hij nog steeds niet gemaakt volgens mij. Antwerp kondigde aan dat ie zijn excuses zou aanbieden, om dat uiteindelijk niet te doen. Deze man heeft blijkbaar geen problemen met zichzelf, want ze moesten bij Ajax uitleggen wat ie verkeerd had gedaan. Vond het niet nodig om zijn excuses aan te bieden. Hij vindt het niet nodig om aan een onderzoek mee te werken. Hij vindt het prima om na 2 weken alweer in gesprek te gaan over een nieuwe baan. Er is een hele hoop wat hij had kunnen doen, maar niet heeft gedaan.

16 mei 2022 om 10:15

@boris, aan wie heeft hij zijn excuses nog niet aangeboden dan? Dit is waar ik me echt aan irriteer. Hij heeft wel degelijk excuses aangeboden echter aan de dames en idd niet aan jou en mij en de media en iedereen met een mening. Dit heeft ie gedaan en wilde daar inhoudelijk niet op ingaan en terecht.

"wij" allen willen graag excuses vinden wat hoe iemand wat zegt en wanneer iemand wat zegt maar niemand heeft in deze hele discussie over hoe jij over kwam en wat hij wel en niet zij ook maar een x zich afgevraagd hoe zou het nu gaan met deze vrouwen of hebben zij excuses gehad. Dit gaat niet om Overmars. Dit gaat om dat de publieke opninie belangrijker wordt gemaakt dan dat het is.

16 mei 2022 om 10:44

Ik heb nergens vernomen dat hij de vrouwen zijn excuses heeft aangeboden. Ik heb wel vernomen dat hij niet begreep waarom ie niet meer bij Ajax kon werken. Als je na 2 weken alweer in contact bent met nieuwe werkgever en verder wil gaan met je leven, heb je weinig spijt. Ja, spijt dat je wandaden aan het licht zijn gekomen. Excuses en berouw horen ook bij het rehabilitatieproces. Dus als hij ooit weer in Nederland aan de bak wil, zal hij ook in Nederland door het stof moeten gaan. Als ie dat niet wil, prima, maar dan moet je ook niet gek opkijken als mensen je geen 2de kans geven.

16 mei 2022 om 10:49

@boris, ik lees weer erg veel aannames en dat is precies mijn punt. Hij heeft wel degelijk gezegd excuses te hebben aangeboden aan de betreffende vrouwen. Hij heeft met ze gezeten en de pers wilde weten hoe en wat. Hij heeft daarop gezegd dat hij daar niet verder op in wil gaan en dat dit tussen hun onderling is. En dat is precies zoals het is.

Jij weet ook niet hoe hij hier mee omgaat en in welk proces hij zit en wat hij er aan doet om zichzelf te verbeteren voor zijn gezin, zijn omgeving en vooral voor zichzelf.

En of mensen een 2e kans geven is aan de diegene die hem wilt aannemen en niet aan het publiek die helemaal niets weet van de ins en outs maar wel graag een mening wil hebben.

16 mei 2022 om 10:51

Wanneer heeft hij dit precies gezegd dan? Ik heb deze zaak redelijk goed gevolgd en ik heb hem niets horen zeggen op die matige persconferentie bij Antwerp na.
edit: even online gezocht, maar kan dat nergens vinden.

16 mei 2022 om 11:13

Dit is ook redelijk nieuws voor me.. Nergens heb ik voorbij zien komen dat Overmars met de vrouwen aan tafel heeft gezeten.. Heb je wellicht een link of in ieder geval een titel van het artikel?

Ik snap trouwens niet waarom mensen hier een discussie over een tweede kans (wel of niet) aan het voeren zijn. Zoiets zou toch in de handen van de vrouwen/slachtoffers in handen moeten zijn? Als ze daadwerkelijk een constructief gesprek hebben gevoerd en de vrouwen zich begrepen en meer op hun gemak met Overmars voelen, dan zie ik geen obstakels. Als zij het gevoel hebben dat ze liever niet met hem willen werken, dan zou je dat ook gewoon dienen te respecteren...

16 mei 2022 om 11:29

@regulator. Ik denk dat de raad van commissarissen zelfs nog belangrijk in deze is, dan de slachtoffers. Ik zie Ajax alleen weer bij Overmars uitkomen als hij meer door het stof gaat en als Ajax zou afzakken. Als de club goed geleid wordt en naar behoren presteert, zie ik geen enkele reden, waarom Ajax hem (en met hem een hoop gezeik) weer in huis zou halen.

16 mei 2022 om 12:10

1 woord: Aansprakelijkheid. Ajax zou in dat geval een behoorlijk grote deur openbreken voor rechtszaken ivm met (onveilig) werkklimaat.

16 mei 2022 om 12:11

@Boris
Volgens mij begreep Overnara heel goed waarom hij niet meer bij Ajax kon werken.
Moet Overnars tov jou, mij en heel Nederland excuses aan de vrouwen aanbieden. Nee de enige waar hij excuses aan moet bieden is bij deze vrouw(en) en hoe hij dat doet gaat heel Nederland niet aan want heel Nederland heeft geen dickpik ontvangen.

16 mei 2022 om 13:22

Als ie wil dat Nederland hem een 2de kans geeft, dan moet ie dat doen, ja. Dat is het leven van een publiek persoon.

17 mei 2022 om 10:50

@regulator, ik heb dit gehoord op de belgische tv nav een heel stuk in de Standaard. Waarbij Overmars geen officieel excuses kon maken ivm lopende tuchtonderzoek. Dat werd ontkracht door de advocaat van Overmars en die vertelde dat ze achter gesloten deuren met de vrouwen hebben gesproken tot de tevredenheid van de vrouwen. Daarin zouden wel excuses zijn gemaakt maar wilde hij verder niet ingaan op de gesprekken.

Dit zou ook voor mij iig een reden kunnen zijn dat er nu geen vrouwen naar buiten komen waar ISR zich zo druk om maakt. Ook werd toen in de media gesuggereerd dat er misschien wel over geld is gesproken wat allemaal natuurlijk speculaties zijn als je niet verteld wat er in de gesprekken nog meer is gezegd

16 mei 2022 om 08:02

Die tweede kans heeft hij nu in Belgie, maar als Overmars nu met een Real Madrid aan de tafel zou zitten voor Ajax voor een verkoop van een speler dan denken ze daar heb je die malloot van die dickpics. Als topclub sta je voor lul met zo iemand in de gelederen,al helemaal nu het allemaal nog vers is. Overmars heeft zelf heel zn geloofwaardigheid om zeep geholpen. Enorm zonde want het is wel een geweldige TD

16 mei 2022 om 08:23

Tweede kans? Laat hem eerst eens met oprechte excuses komen wat mij normaal lijkt naar de vrouwen die hij heeft lastig gevallen... Ik heb ze nog niet gehoord.

16 mei 2022 om 09:16

@Gerben, maakt het jouw leven compleet als Overmars excuses maakt publiekelijk? Is hij jou dat verschuldigd? Als hij het privé heeft gedaan of doet is dat meer dan prima, hij is die vrouwen excuses verschuldigd, niet de rest van Nederland.. Echt een eng cultuurtje dat eisen van excuses terwijl je er zelf geen klote mee te maken hebt

16 mei 2022 om 10:16

Precies Kokkie, het lijkt wel over er nog steeds mensen zijn die zichzelfs schijnbaar zo belangrijk vinden dat ze graag excuses van Overmars willen zien. Heel bijzonder en alleszeggend over de gekke tijd waarin we leven en wat men verwacht van elkaar.

16 mei 2022 om 10:49

@ Kokkie en Thamike. Excuses en berouw horen bij het rehabilitatieproces. Alleen op die manier kun je een 2de kans verwachten. Gemeend of niet gemeend, maar dat is het begin. Hij hoeft van mij nog niet eens publiekelijk zijn excuses aan te bieden. Als hij zegt: "ik heb spijt van wat ik die vrouwen heb aangedaan en ik wil ze dan ook mijn oprechte excuses aanbieden." is dat ook prima. Maar hij denkt dat hij met woorden als "spijtig" en "ik ga verder met mijn leven" er wel weer is. En dan moet iedereen maar vergeten wat er is gebeurd en hem in genade aannemen en zou hij zelfs de baan/en de plek waar hij zijn wandaden heeft begaan, weer terug moeten krijgen. Nee, zo werkt het niet.

16 mei 2022 om 10:44

Ik ben wel oprecht benieuwd naar Overmars zijn verhaal, waarom hij nu in die situatie is gekomen, alles op het spel gezet, zijn gezin, zijn prachtige carrière, zijn geloofwaardigheid voor de avances voor een paar vrouwen. Ik kan er gewoon niet bij, wat denk je dan zelf?

16 mei 2022 om 11:53

Als Overmars enig blijk van respect had gegeven aan de mensen die onder zijn gedrag hadden geleden, inclusief zijn eigen gezin overigens, dan had ie niet zes weken later naar Royal Antwerp vertrokken. Een 'tweede kans' is dus nog helemaal niet van toepassing.

En daar is de volgende klap in het gezicht van de betreffende dames, nota bene van de man die tot dusver juist goed reageerde op de kwestie - in tegenstelling tot bijvoorbeeld de algemeen directeur. Zoals zovelen gaat Ten Hag er ook volkomen aan voorbij dat het niet alleen om het sturen van dickpics en seksueel getinte appjes gaat. Roofdier Overmars heeft op geraffineerde wijze misbruik gemaakt van de machtsverhoudingen die per definitie scheef waren omwille van zijn functie versus die van de dames. Er is nota bene net een kritisch onderzoeksrapport uitgebracht dat dat machtsmisbruik mogelijk werd gemaakt door de heersende cultuur bij de club en dat die cultuur drastisch moet worden veranderd. Als je dan een week na het verschijnen van dat rapport loopt te fantaseren over een terugkeer van de dader heb je er geen snars van begrepen.

16 mei 2022 om 07:25

Jaja, het is niet goed te praten wat Overmars gedaan heeft. Maar het is ook wat overdreven om bij iedere poging tot rehabilitatie te doen alsof dat een klap in het gezicht van al die vrouwen is. Die zelfde vrouwen die zich nu niet melden bij het onderzoek van het OM. Valt het misschien toch mee? Was een beetje geld misschien genoeg om al die nare foto’s te vergeten? We weten het allemaal niet.

Ten Hag heeft het niet over een terugkeer volgende week, maar wellicht ooit in een verre toekomst. Kortom, doe niet zo moeilijk over dit artikeltje.

16 mei 2022 om 07:26

Ja hoor we hebben er weer 1. Een woke figuurtje. Moraalridder. Er zijn niet eens strafbare feiten gepleegd. Hij is te ver gegaan in persoonlijk contact met vrouwen. Die kennelijk hun grens ook niet goed aangegeven hebben want Marc zal het vast niet naar de eerste de beste doen. Het is niet goed te praten om te ver te gaan, maar we hoeven die personen nou echt niet meteen te liquideren. Wat mij betreft had Ajax hem gewoon kunnen schorsen gedurende het onderzoek en had hij weer terug mogen komen op zijn functie

16 mei 2022 om 07:35

Dit heeft toch helemaal niks met Woke of Moraalridder te maken ? De man heeft 16 vrouwen ongewenst lastig gevallen, en het onderzoek loopt nog. Wat als Marc jou vrouw, moeder, dochter ongewenst lastig zou vallen ? Waarom moeten mensen dit gedrag goed praten omdat de beste man met wisselend succes wat spelertjes heeft gekocht of verkocht ? Overmars is niet eens in staat om op een normale manier zijn excuses te maken, sterker nog wist niet eens dat hij fout bezig was.

16 mei 2022 om 07:36

En daar is de Ajax-fan die ieder argument, hoe achterlijk ook, aan wil grijpen om iemand van zijn club te verdedigen. Een vrouw hoeft niet continu haar grenzen aan te geven om te voorkomen dat mannen haar foto’s van hun kleine Marcje sturen.

16 mei 2022 om 07:41

Dit heeft er alles mee te maken. Bij misstanden alles uit te kast trekken om diegene zijn kop eraf te hakken en vooral nergens anders meer aan de bak laten komen. En wat betreft die vrouwen; het zal wel nooit uitkomen maar ik ga jou verzekeren dat Marc echt niet naar de eerste de beste zoiets stuurt. Dat bouwt zich langzaam op. Een vrouw moet hierin ook haar grens aangeven. Bijvoorbeeld: “Hee Marc. Ik ben hier niet van gediend en als dit nog eens gebeurt onderneem ik stappen.” Zo moeilijk is dat toch niet?

16 mei 2022 om 07:49

Haha als je denkt dat dat niet moeilijk is dan snap je er werkelijk niks van Jacco

16 mei 2022 om 07:52

@Stefandefree Het is een foute aanname van jou dat ik Ajax-fan ben, maar goed. Waarom kan een vrouw haar grens niet aangeven dan? Lijkt me heel normaal. Zeker in het kader van emancipatie. Vrouwen willen gelijk zijn aan de man. Begin dan eens hiermee. Zeg gewoon Hee eikel wat stuur jij me nou? Totaal niet moeilijk.

16 mei 2022 om 07:56

“Marc zal het best niet bij de eerste beste doen” - “Misstanden” etc. Ik wil het niet op de man spelen, maar je klinkt een beetje wereldvreemd en daarbij ongelofelijk subjectief. Het onderzoek loopt nog zoals je aangeeft, laten we wachten wat daaruit komt. Als het aan jou ligt heeft de beste man bij voorbaat al niks fout gedaan, alhoewel je een poging doet om mee te leven. Hij hoeft van mij niet de rest van zijn leven geschorst te worden en heeft nu volgensmij een prima baan in Antwerpen, die man heeft het niet zwaar. Hij heeft zowat direct een nieuwe baan waar hij nog beter betaald krijgt ook, iedereen doet alsof hij o zó zielig is om dat hij publiekelijk wordt afgemaakt en dat is net zo overdreven.

16 mei 2022 om 08:03

Prima, dan was dat een foute aanname. Net zo fout als de aanname dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Ik heb het niet over de grens 'kunnen' aangeven, ik heb het erover dat het niet zo moet zijn dat een vrouw dat zou 'moeten' om maar niet lastig gevallen te worden. Dan ga je nogal voorbij aan de rol van de man.

16 mei 2022 om 08:37

@Baradona, je hebt gelijk. Echter, wat ik wel altijd vrij lastig vindt bij dit soort zaken is dat de appjes niet openbaar zijn en je dus nooit helemaal weet in welke context het is gebeurd. Was er flirterig contact en wilde Marc indruk maken met zijn tak of stuurde Marc fotos totaal out of the blue. Uiteindelijk vonden die vrouwen het achteraf of in het moment niet fijn en dat is leidend en maakt het fout, maar de context maakt wel uit voor in welke mate Marc de viespeuk is.

16 mei 2022 om 09:04

@Jacco. Het zeggen/reageren op zichzelf zou niet moeilijk moeten zijn. Als ze in een cafe worden lastig gevallen zullen ze best wel ‘nee’ zeggen. Het punt hier is dat het gaat om een machtsverhouding. De baas valt je lastig. En niet zomaar een, maar een die door 3/4e van Nederland op handen wordt gedragen en in de wereld enorm positief bekend staat om zijn kwaliteiten in zijn functie.
Dus als je baas dan opeens je lastig valt is dat nee zeggen opeens veel lastiger. Het begint ook niet met een foto. Het is dan elke keer net wat verder. Wanneer kan je dan wel wat zeggen.
De eerste keer is misschien een compliment over goed werk. De tweede keer een verjaardagsfelicitatie via een appje. Daarna een keer uitnodigen voor kopje koffie, etc.

Bij die vent in het cafe heb je max een ontevreden stamgast die je erna nooit meer ziet. Bij je werk kan je baan op de tocht staan.

16 mei 2022 om 09:56

@jacco, je reactie symboliseert ook wel een beetje waarom deze discussie zo onprettig is. Je komt meteen met termen als 'woke figuurtje' en 'moraalridder'. Dat nodigt in mijn ogen niet echt lekker uit tot met elkaar praten en elkaar proberen te begrijpen. De oorspronkelijke reactie van Hijniet! is gewoon een inhoudelijke kritiek op Ten Hag, daar kan je ook best op ingaan zonder er meteen een persoonlijke gepolariseerde strijd van te maken. In het echt zou je elkaar ook niet zo aanspreken toch? In woke-termen heet dit tone policing wat ik doe en is dit hartstikke fout, maar volgens mij ben jij niet zo woke, dus wellicht begrijp je wel wat ik bedoel.

16 mei 2022 om 07:28

Vermoeiend hoor, mensen zoals jij. Je mag uiteraard je mening hebben, maar moet de hele wereld nu maar zijn of haar mening niet verkondigen?

Ik vind dat grote onzin! Buiten het feit dat ik afkeur wat hij heeft gedaan moeten we ook niet gaan overdrijven met z'n allen... hij wordt niet vervolgd voor aanranding of verkrachting hè.
Je draaft door als je zegt 'wanneer je er geen snars van hebt begrepen' als hem een vraag wordt gesteld die hij zo eerlijk mogelijk beantwoord.
Moet hij dan continue denken;
"Wat zullen die dames van mijn uitspraken vinden?"

16 mei 2022 om 08:27

maar moet de hele wereld nu maar zijn of haar mening niet verkondigen?

Is dat niet het doel van een forum zoals dit?

16 mei 2022 om 07:29

Er zijn grenzen op de werkvloer, die heeft hij overschreden. Ik verwacht niet dat hij dit in de toekomst nogmaals zal gaan doen. Echter leven wij ook in een aandachtsmaatschappij, vergeet ook dat vooral niet. Ik heb uiteraard het onderzoeksrapport niet gelezen en ook uit eerste hand geen kennis van de daden van overmars. Uit eerste hand kan ik je wel dit vertellen: tijdens mijn werkzaamheden, waar ik gelukkig altijd met meerdere collega's samenwerk die mijn verhaal kunnen ontkrachten, heb ik al zo vaak gehoord "het is beter als je doorloopt anders zeg ik dat je mij aangeraakt hebt" niet alleen ik loop hier tegen aan maar ook andere collega's. Ook dit is een vorm van machtsmisbruik. De vrouw ik heiliger dan ooit te voren, mijn moeder heeft mij geleerd een vrouw op een voetstuk te plaatsen. Maar dit slaat alles. Dus ik geloof misschien 1% van alle verhalen mbt de BN'ers die in overtreding waren. En ja dus verdienen zij een tweede kans. Tenzij dit geruchten over een minderjarige betreft uiteraard

16 mei 2022 om 07:38

Geruchten zijn geruchten, ook wanneer het minderjarigen betreft. Je wilt niet weten hoeveel levens verwoest zijn door minderjarigen die een leugen vertelden over een begeleider of docent of iets dergelijks. Het gaat om feiten. Op basis daarvan dient iemand bestraft te worden en op basis daarvan verdiend iemand wel of niet een tweede kans, want niet iedereen verdiend die. Overmars wel, wat hij gedaan heeft gebeurd elke dag. Ik snap niet dat mensen dat doen maar oké. Zou mooi zijn als ze over een x-aantal jaar weer samen @ Ajax kunnen werken. Aan de andere kant hoop ik dat Huntelaar een succesvol schot in de roos blijkt. Dan kunnen Overmars en Ten Hag wellicht bij een andere club samen gaan werken. Hoe dan ook dat demoniseren van Overmars is echt onzin en dom. Trial by (social) media is zo triest.

16 mei 2022 om 07:31

Pfff. Vind je Roofdier niet een beetje overdreven. Hij heeft ze niet vermoord en opgegeten. Hij heeft foto's van zijn Piemel gestuurd. Wat ik overigens niet normaal vind. Maar we moeten niet doen of hij iemand vermoord heeft. Denk dat Overmars in de publieke opinie genoeg gestraft is. Wat ik overigens een veel groter probleem vindt is dat hij nooit echt zijn excuses heeft gemaakt en echt publiekelijk spijt heeft betuigd. Toen hij bij Antwerpen begon had hij de kans.

16 mei 2022 om 07:32

Exact. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat Ten Hag dit vanuit de emotie van het moment zegt. Toch verbaas ik mij erover hoe makkelijk er over dit soort zaken gedacht wordt en hoe snel er over heen wordt gestapt, getuige ook de andere comments hieronder. Ik zou zeggen: praat eens met vrouwen die te maken hebben gehad met straatintimidatie, akkefietjes in het uitgaan of andere opdringerige handelingen van mannen. Zoiets hoort en kan niet op de werkvloer.

16 mei 2022 om 07:40

Ik ken zat vrouwen die dit meegemaakt hebben maar elke casus staat op zichzelf en ik hoef daarom niet in een kramp te schieten t.a.v. Overmars (om maar te laten zien hoe erg ik meeleef en me kan verplaatsen - oftewel hoe woke ik ben).

16 mei 2022 om 07:35

Ah een insider die meer weet dan de rest. Mooi, vertel dan ook maar even waar het precies om gaat ipv in algemene termen en beschuldigingen.

We weten niet wat in dat onderzoeksrapport staat, alleen enkele mededelingen van Ajax hierover. Eigenlijk is er al maanden bijna geen nieuwe informatie. Ja, dat ISR zich heeft uitgelaten over medewerking van Ajax aan het externe onderzoek. Maar inhoudelijk zijn we nog steeds op ongeveer hetzelfde punt als maanden terug.

16 mei 2022 om 07:42

Wat overmars heeft gedaan is niet goed te praten. Maar laten we het ook niet overdrijven. Voorlopig melden er zich nauwelijks tot geen vrouwen las ik vorige week nog.

Ik vind het pas schadelijk dat iemand door de media zo aan de schandpaal wordt geketend, zelfs voordat er een fatsoenlijk onderzoek is geweest.

Overmars is een held met wat hij bij Ajax heeft bereikt. Deze titel en de successen van afgelopen jaren zijn voor een groot deel door zijn werk.

Het zou schitterend zijn als hij weer gewoon terugkeert bij Ajax.

16 mei 2022 om 09:25

Misschien kan die in de toekomst ook weer met Promes werken. Dat was ook zo’n goede jongen volgens Ten Hag..

16 mei 2022 om 09:30

Er zijn genoeg mensen die ergere dingen hebben gedaan en die keren ook gewoon terug in de maatschappij

16 mei 2022 om 09:59

@bossie dat is toch ook niet het punt? Natuurlijk mag Overmars gewoon een baan en een leven hebben, maar om nu weer terug bij Ajax te komen of om als trainer te zeggen dat je hem graag terughaalt is - zeker relatief kort na wat er gebeurd is - toch wel echt precies wat Hijniet! zegt: erg onnadenkend richting de betreffende vrouwen. Kortom, terugkeren in de maatschappij: ja natuurlijk. Terugkeren in dezelfde baan op dezelfde plek met dezelfde mensen binnen een korte periode: nee natuurlijk niet. (Wat mij betreft, maar dat lijkt me logisch.)

16 mei 2022 om 10:22

@leidsehood, wie bepaalt wanneer iemand weer mag terugkomen en dit vooral neerzet als een soort mooie droom. Men schiet wel aardig snel in de kramp. Die vrouwen waar iedereen zich zo n zorgen om maakt daar weten we helemaal niets van. Overmars heeft met deze vrouwen gesproken en excuses gemaakt en wat er verder nog besproken is weet niemand. Want men inmiddels wel weet is dat de vrouwen niet de noodzaak voelen om naar de pers te gaan, niet de noodzaak voelen om zich te melden over de ins en outs. Dit kan allerlei oorzaken hebben maar de tendens die hangt bij het publiek is wel een beetje eng.

Men wil excuses niet naar de vrouwen maar in de pers. Bepalen de manier waarop, hoe vaak en wanneer het publliek vind dat hij genoeg gestraft is en weer aan het werk kan. En dit met zo weinig informatie dat het oordeel cultuurtje wel extreme vormen aan begint te nemen.

16 mei 2022 om 12:17

Thamike lees deze pagina aan reacties eens goed door en kom dan terug met welke meningen hier extreme vormen aan beginnen te nemen. Er is geen normale discussie mogelijk zonder dat je hier wordt uitgemaakt voor woke, cancel culture, moraalridder, cultuurtje, blablabla. Dat is extreem, niet meer normaal met elkaar in gesprek kunnen gaan zonder iemand met een andere mening per se te labelen. Dan de inhoud, wat weet jij dat Overmars heeft gesproken met deze vrouwen? Dat lijkt me niet. De vrouwen voelen niet de noodzaak om naar de pers te gaan zeg je, ze hebben al geklaagd he. Zowel in de pers als intern. Het recente interne onderzoek was toch gewoon helder. Plus, jij vindt het eng, maar de conclusie dat er een problematische cultuur is wanneer dit vrouwen overkomt en ze daarna er lastig mee kunnen omgaan is bevestigd in het rapport en gewoon heel aannemelijk. Wat zou anders de verklaring zijn? Overmars heeft geen echte excuses aangeboden en Ajax heeft nog onvoldoende gehandeld, in ieder geval naar buiten toe. Die conclusie is niet eng, maar goed onderbouwd. Nogmaals, in het debat daarover zie ik meer extremen in het anti woke 'cultuurtje' (jouw woorden) want my God er wordt meteen een cultuurstrijd van gemaakt ipv een normale discussie.

16 mei 2022 om 13:30

@leidsehood, voor jou zelfde opdracht. Kijk eens hoe weinig post er zijn die niet meteen veroordelen en een mening hebben met de weinige informatie die er is. Bijzonder dat je dat zelf niet kan zien. Dat men het woke of cancel of cultuur noemt is een andere discussie.

Overmars heeft met de vrouwen gesproken dat zijn de woorden van de advocaat en de onderzoekscommisie alleen wilde Overmars niet over de inhoud van deze gesprekken in gaan en terecht. Jij mist dat soort zaken maar hebt wel een mening over hoe dit proces verloopt en wat hij wel en niet goed doet.

Daar heb ik de grootste moeite mee. Ik praat niets goed, ik bagataliseer niets ik zie en lees de meest veroordelende en beschuldigde berichten van mensen die selectief lezen wat ze willen lezen. En dat is niet alleen in het geval Overmars.

De een vind het te vroeg want hij werkt niet aan zichzelf. De ander vind dat hij 2 jaar niets meer mag betekeken en andere die vinden schijnbaar dat een TH niet mag fantaseren dat ze ooit in de toekomst weer samen mogen werken. En als je als zo boos een post begint dan is daar toch geen discussie mee te voeren?

16 mei 2022 om 15:33

@leidsehood
Als alles is uitgesproken ook met de dames en Overmars betuigd spijt en heeft aan het probleem gewerkt, waarom zou hij niet op de zelfde plek terug kunnen komen. Iemand vergeven is denk ik het moedigste wat je kunt doen.
Ik ga niet zeggen dat dit altijd het geval val is of moet zijn , het ligt aan wat er gebeurd is .
En er staat ook niet dat hij Overmars terug naar Ajax wilt halen , maar hereenigen. Dat kan bv ook bij United zijn of ergens anders

“Een romantische gedachte” ook echt..zo iemand moet je toch niet meer mee willen werken. Valt me een beetje tegen dit van Ten Hag. Dat Overmars een tweede kans verdient is duidelijk en die heeft je te snel gekregen denk ik. Beter had hij eerst wat therapie gekregen of zo om te kijken of hij nog kan participeren in de maatschappij.

16 mei 2022 om 10:03

Dit is ook mijn mening. Maar hierboven word je dan uitgemaakt voor een woke figuurtje en een moraalridder. Terwijl dit me toch common sense lijkt en helemaal niet zo streng of moralistisch. Anyhow...

16 mei 2022 om 10:24

@pieterpost, ik vind het ook een romantische gedachte. Niet reeel maar romantisch of een droom scenario. De bete TD en beste Trainer die we in jaren gehad hebben die weer mogen samenwerken.

Zoals je weet gaat TH naar Man United voor een aantal jaren, dan mag je toch hopen dat daarna ooit er veel is veranderd en het een droom zou zijn dat ze weer samen mogen werken. Kolere ik wordt ook een beetje kots misselijk van deze oordeel maatschappij waar men bijna niets weet maar wel alvast alles vind.

Ongelofelijk wat een domme uitspraken weer van ten Hag. Dit kun je gewoon niet zeggen nu het onderzoek (dat bemoeilijkt wordt door Ajax) vol in gang. Ten Hag snapt echt niet wat Overmars die vrouwen heeft aan heeft gedaan anders zeg je dit niet in het openbaar.

Ik kijk er nu al naar uit hoe ten Hag afgemaakt gaat worden in Engeland door de pers.

16 mei 2022 om 07:37

Wat heeft hij die vrouwen aangedaan dan??
Er is 1 vrouw geweest die met het nrc gepraat heeft. Maar bij het om en de onderzoeks commissie heeft geen enkele vrouw zich gemeld.

16 mei 2022 om 08:29

Dus hij is in overleg met de directie opgestapt, omdat er niks aan de hand was? Dat is wel een klein beetje naief he

16 mei 2022 om 09:31

@westend dat zijn 2 verschillende dingen. Hij kan wel een grens over gegaan zijn, maar dat wil niet zeggen dat er "slachtoffers" zijn.
Slachtoffer ben je als je dat zelf zo ervaart.
Wellicht halen die vrouwen over het gebeurde hun schouders op, zolang ze maar niet meer met Marc hoeven te werken.

Ik weet zeker dat als ik mijn vrouwelijke collega hier een dickpic zou sturen dat ze er geen moment wakker van zou liggen. De kans is nog steeds aanwezig dat mn baas me er uitgooit.

16 mei 2022 om 09:43

Dat is een beetje naief hoor. Stel je voor dat al die vrouwen hun schouders ophalen en doorgaan met hun leven, dan was het sowieso al niet in het nieuws gekomen. Dan valt er namelijk niks te melden. Ook in jouw geval, als je collega het negeert; dan komt je baas het niet eens te weten en is er niks aan de hand. En mocht het uitkomen, dan kom je daar onderling (met je chef en de vrouwen) wel weer uit. Dat is hier helemaal niet het geval (geweest)

Wat Marc Overmars "gedaan" heeft kan en mag absoluut niet. Het zou dus ook best vreemd zijn wanneer hij terug zou komen op functie. Andere medewerkers kijken dan ook raar op en vinden daar wat van. Er moet dus echt goed over gesproken worden intern en unaniem besloten worden dat hij terug mag komen. Van de RVC tot en met de koffiejuffrouw moeten hier een beslissing over nemen.

Iedereen verdiend een tweede kans. En die heeft hij ook gekregen bij Antwerp (best snel btw).

Ik ben vanaf kinds af aan een fan van hem geweest. Als voetballer was hij geweldig, zijn cv liegt er niet om. En wat hij gepresteerd heeft als directie lid bij Ajax is fantastisch.

En wat ten Hag zegt, is hoe leven eruit ziet. Je laat niet zomaar je maten in de steek. Iedereen maakt fouten.. Vrienden zijn er om je hier mee te confronteren, je onderuit te halen maar ook om daarna weer 2 handen te reiken om je op te tillen en verder te gaan.

Ik zie het niet meer snel gebeuren bij Ajax, of we hebben het echt over een veel langere periode. Je kan geen nieuwe cultuur neerzetten als de aanleiding van die cultuurverandering terug keert. Bovendien zeer onwenselijk voor de betrokken medewerksters.

Zeg nooit nooit, maar dit lijkt me niet heel waarschijnlijk. En die nieuwe kans? Die heeft hij met Antwerp gekregen, net zoals ontslagen trainers vaak ook een nieuwe club vinden.

Denk dat de vrouwen in kwestie heel blij zijn met deze opmerking van Ten Hag. Misschien werken ze nog wel bij Ajax. Niet heel handig om dit nu al te zeggen

16 mei 2022 om 08:16

Ach net zo blij als de opmerkingen van Tadic (het is gewoon mijn vriend), de rest van de selectie (we gaan hem echt missen), het bestuur (hij heeft heel goed werk voor ons gedaan) en de supporters (overmars bedankt). Al met al hadden ze hem best kunnen houden want de enige afstand die is genomen, is hem ontslaan.

16 mei 2022 om 10:27

@jellert, misschien, misschien tja misschien viel het voor de vrouwen wel mee maar moet je het niet doen. Misschien hebben de vrouwen en Overmars dit met elkaar goed besproken en zijn er afspraken gemaakt. Misschien moeten wij als onwetende een toontje lager zingen als we weer eens willen veroordelen en beoordelen. Maar goed, dat is misschien hoor.

16 mei 2022 om 12:24

Hoe kom je erbij dat we onwetend zijn. We weten dat hij maandenlang vrouwen heeft lastig gevallen. We weten dat die vrouwen dat vervelend vonden. We weten dat die vrouwen daar niet meteen mee geholpen zijn. Dat zijn volgens mij de feiten. We weten ook dat er een rapport ligt dat de cultuur bij Ajax bekritiseert en we weten dat het ISR vindt dat Ajax matig meewerkt. Ook feiten. We weten dat Tadic en Ten Hag openbaar Overmars steunen en dat Overmars al meteen weer aan de bak kon. Ook feiten. Op basis van die feiten kan je gewoon een mening vormen. En als die jou niet aanstaat, dan mag je met inhoudelijke tegenargumenten komen, maar aub vermijd daarbij onzin als 'cultuurtje', je weet niks van het cultuurtje waar de andere VZer uit komt, en doe niet alsof we niks weten, want dat is gewoon niet waar. Wat we niet precies weten is hoe Ajax dit intern heeft afgehandeld met de vrouwen en waarom die zich nu niet meer zo 1 2 3 melden. Maar dat hoeven we ook niet te weten om deze uitspraak van Ten Hag dom en onnodig en ongevoelig te vinden.

16 mei 2022 om 13:26

@leidsehood, dat is voor jou dus voldoende om hem te veroordelen en een mening te vormen of dit voldoende is richting de vrouwen? Of hij werkt aan zich zelf? Welke afspraken hij heeft gemaakt met zijn nieuwe werkgever? Hoe zwaar zijn appjes zijn geweest richting de vrouwen met als uitgangspunt hoe de vrouwen zich hierover voelen? Wat de vrouwen vinden van zijn excuses richting hun als persoon en of dit voldoende is om vertrouwen te houden. Hoe de vrouwen zijn benaderd door NRC na dat ze niet wilde meewerken? Hoe Overmars zich hier zelf echt door voelt? Waarom hij al een andere baan heeft genomen en waarom hij daarvoor gekozen heeft.

Ik som even de ontwettenheid op die relevant zijn op de veroordelingen die ik hier voorbij zie komen en de inzichten die je daarvoor moet hebben om het te bekritiseren. Zonder mag het ook maar dan zit je in een veroordeel cultuur zoals ik dat noem en zie.

Precies zoals jij denkt feiten te hebben en dus geen cultuur ziet maar wel over alle andere zaken een oordeel hebt zo vind ik dit een cultuur door alle feiten die ik op noem en waarneembaar zijn en zie. Je kunt het namelijk gewoon terug lezen.

Het is niet voor niets dat er geen vrouwen naar voren komen en het is niet voor niets dat een onderzoeksbureau vastloopt en dus de media opzoekt tegen alle morele en etische waarden en afspraken in met als kul argument dat er niets extra's naar buiten komt waarvan de beklaade zegt er is niets extra's behalve wat al bekend is.

Als jij niet ziet dat er in ons land een verandering plaats vind die gepaard gaat met een bepaalde cultuur waar mensen zich in begeven dan zien wij de wereld anders en dat is prima.

Wat een domme opmerking van hem zeg. De vergelijking met Johan Derksen slaat ook nergens op. Hij maakte een verkeerde grap, terwijl Overmars intern vrouwen lastig viel. Die kan niet meer terug. Zo’n domme opmerking weer, ze zien het probleem bij Ajax dus nog steeds niet.

16 mei 2022 om 09:14

Derksen maakt continu ‘verkeerde grappen’. Heeft bekend een bewusteloze vrouw te penetreren en staat bekend om zijn rascistische kant.

Zowel Derksen als Overmars zijn slechte voorbeelden voor de maatschappij. Verschil is wel dat het bij Derksen een doorlopend probleem is waarbij hij al 20 kansen heeft gekregen maar telkens door blijft gaan. Overmars is nu 1 keer in de fout gegaan. Wel meteen flink bij meerdere collega’s, maar Overmars kan nog laten zien dat het een waas was en er van heeft geleerd. Derksen is echt een verloren zaak.

16 mei 2022 om 11:18

Hij heeft geen vrouw met een kaars gepenetreerd, dan kijk je het programma niet. Wat betreft de racistische kant; het beestje mag nooit bij de naam genoemd worden, want dan ben je een racist. Ik denk dat het voor de maatschappij met dergelijke discussies juist goed is dat het af en toe schuurt. Totaal niet te vergelijken met de zaak Overmars.

Tuurlijk! En Quincy Promes ook terug naar Ajax. Wat een simpele gast is die Ten Hag toch, de ene media uitglijder na de andere. Overmars kan niet terugkeren in functie bij Ajax, dat bestaat niet. Als jij bij je werkgever ontslagen wordt voor sexueel grensoverschrijdend gedrag, dan gaat diezelfde werkgever jou niet meer in dienst nemen over een paar jaar. Die tweede kans zul je ergens anders moeten zoeken. En als je het mij vraagt heeft Overmars die tweede kans veel te snel gekregen, totaal geen zelfreflectie, geen spijt, gewoon verder alsof er niets is gebeurd.

Welke 2de kans hij krijgt hangt natuurlijk ook af van de straf die hij krijgt. Natuurlijk heeft hij heel veel over zich heen gekregen maar er wacht mogelijk nog steeds een (terechte) straf als de instantie de juiste informatie van Ajax krijgt.

16 mei 2022 om 07:59

Er gaat helemaal geen straf komen yo. Dat onderzoek gaat na verloop van tijd frustreren of er komt nog 1x een rel naar buiten en daarna bloed het dood. Want stel dat het onderzoek klaar is, dan ligt er alsnog geen aanklacht. Dan moeten die vrouwen zich verenigen om een aanklacht te doen en moet een rechter dat onderzoek nog eens beoordelen. Om daarna pas over te gaan tot vervolging (wederhoor Overmars/ kans Overmars om zich te verdedigen). Daar gaan zo ongeloofelijk veel tijd overheen, dat is geen doen yo. Neem nou Ali-B en Marco Borsato. We zijn ook daarin bijna een jaar verder en daar gebeurd zo op het oog ook nog maar vrij weinig. En dat was echt serious business

16 mei 2022 om 20:15

Een knvb kan niet accepteren dat hier geen onderzoek van komt. Dit wordt dan een vrijbrief voor elke andere club om niets te doen.

Ach ze hadden Overmars nooit weg moeten sturen. Als je ziet wat de algemene berichtgeving vanuit Ajax (zowel spelers als bestuurders) is geweest (het is zo'n goeie vent, ik mis hem als collega, kijk eens wat voor goeds hij allemaal heeft gedaan), dan was het wegsturen slechts symbolisch. Ook de mate van medewerking aan het onderzoek dat ze zelf hebben ingesteld is gewoon een dikke middelvinger naar die vrouwen. Prima hoor, maar had Overmars dan tot de zomer op non-actief gesteld. Had je nu weer 'gewoon' verder kunnen gaan

16 mei 2022 om 12:27

Eens. Maar ik zou het omdraaien. Ze hadden de lijn van het wegsturen moeten doorzetten en dat moment moeten gebruiken om daadwerkelijke veranderingen op een transparante manier door te voeren en daarmee leidend te zijn in een maatschappelijke discussie. Kans gemist. Edit: volgens mij bedoel jij dit ook btw, maar draai je het ironisch om.

16 mei 2022 om 13:44

Ze hadden de lijn van het wegsturen moeten doorzetten, maar aangezien dat allemaal niet is gebeurd (niet doorgepakt) heeft het eigenlijk niks opgeschoten. Dan ben je je directeur kwijtgeraakt, maar heeft dat verder niks betekend. Ook als je ziet hoe snel Overmars weer verder is gegaan met zijn carriere (geen moment van bezinning) en hoe snel het allemaal ook wel weer is overgewaaid. Had je wat dat betreft net zo goed hem op non-actief kunnen stellen tot deze zomer. Dan heeft dat wegsturen uiteindelijk voor niemand wat opgeleverd. Voor Overmars niet, Ajax niet en die vrouwen niet.

Zou Ten Hag ook Promes een 2e kans geven?

16 mei 2022 om 08:43

Ga je nou echt Promes die iemand steekt, die verdacht wordt van drugssmokkel en huiselijk geweld vergelijken met hetgeen Overmars heeft gedaan..?

16 mei 2022 om 09:56

Promes deed het inderdaad in z'n vrije tijd en dupeerde niemand binnen de club. Overmars daarentegen...

16 mei 2022 om 10:32

Nou je weet niet wat Promes aan Onana heeft verkocht

Ik zou het toejuichen, Ten Hag en Overmars was een gouden combinatie.

Ik kan me niet voorstellen dat Ajax Overmars ooit nog in een leidinggevende functie aanneemt. Ik verwacht overigens geen enkele Nederlandse club.

Ooit in de toekomst terug komen bij Ajax. En dan weer met een hele frisse nieuwe groep de strijd aan gaan met de Europese top. Het waren 4 prachtige jaren. Eindelijk weer genoten van Ajax. Hoop dat dat met Schreuder nog even zo doorgaat maar in de toekomst…..kom aub weer eens terug ten hag.

Jezus joh, lijk wel alsof die twee een relatie hebben. Fantaseert hij ook niet stiekem over andere dingen omtrent Marcie?

Ten Hag vindt het dus een romantische gedachte om af en toe een dickpick te krijgen... Wel fijn dat dit waarschijnlijk de laatste domme uitspraak is in een maand of 5 aan allemaal hele ongepaste uitspraken. Overmars hoeft niet voor altijd gecanceld te worden maar wat Ten Hag doet is het tegenovergestelde. Hij heeft de afgelopen maanden geen enkele keer laten blijken dat hij het echt erg vindt wat Overmars gedaan heeft en noemt het 5 maanden later al een romantische gedachte om gewoon weer samen te werken met diezelfde man. Het is raar dat hij zelf niet aanvoelt dat dat een tikkeltje ongepast is...

Er zijn mensen die ergere dingen hebben misdaan en die keren ook gewoon terug in de maatschappij, dus zo raar of vreemd is dit niet

16 mei 2022 om 09:54

Klopt. Maar krijgen die ook een topfunctie bij Ajax of kunnen die maar met moeite een baan vinden en krijgen die vaak een baan in een gebied waar ze niet voor hebben geleerd?

16 mei 2022 om 12:46

Onze minister president krijgt toch ook een 2e kans en die man is verantwoordelijk voor een hoop meer ellende dan Overmars.

16 mei 2022 om 12:49

Dus moet alles maar kunnen? Eens over Rutte. Schandalig dat ie er nog zit. Maar laat dat aub de maat niet zijn.

16 mei 2022 om 13:49

@Sir Paul In een ideale wereld niet maar die man heeft t grootste podium van Nederland opzich logisch dat mensen dat als maatstaf nemen dan toch?

16 mei 2022 om 14:03

Ik raad je niet aan om politici als moreelkompas te gebruiken. Rutte is overigens zeker verantwoordelijk voor een hoop ellende, maar dat betekent niet dat hij het zelf heeft gedaan. Ik zou zijn functie meer met die van Van der Sar willen vergelijken en die zit er ook nog steeds.

16 mei 2022 om 19:42

@Boris19 Dat zou ik zeker niet met elkaar willen vergelijken. van de Sar en Overmars werkte gewoon als gelijke van elkaar waar je als je tegen de wil van Rutte ingaat je zwart gemaakt word en/of uit de partij gezet wordt, laat staan ambtenaren die totaal niks tegen hem in te brengen hebben.

16 mei 2022 om 10:00

Ook voor Marc is er best plek in de maatschappij. Hij had zelfs in no-time een nieuwe functie in Belgie. Het is echter maar welke normen en waarden je als club hebt.

Er loopt geen strafrechtelijk onderzoek noch lijkt er sprake van enig misdrijf. Moreel abject dat zeker. Niet te vergelijken met zaken rond de Voice waar verkrachting en kindermisbruik spelen, dat is zo’n enorm verschil.
Niettemin, is er nog een onafhankelijk onderzoek en zal er zeker veelheden koeten worden voor slachtoffers.
Daarna lijkt het me niet raar dat Overmars weer aan t werk gaat, nu beetje snel maar de meeste mensen moeten gewoon werken. Overmars heeft veel geld dus die zou het kunnen uitzingen maar dat geldt niet voor 99% vd mensen.
Moet je iemand tweede kans geven? Kan, tenzij je lag hoog legt en niemand in dienst wil hebben die daar overheen gaat.
Maar meestal is dat het geval bij veroordelingen door rechter. Kan me voorstellen dat dit ooit weer gebeurt al is het onhandig en apart richting slachtoffers (als die nog bij Ajax zijn tegen die tijd) en vrouwelijke werknemers.
Maar algeheel ‘cancelen’ van de arbeidsmarkt kan natuurlijk niet, we zijn geen rechtbank.
Enige vorm van ‘wiedergutmachung’ naast excuses zou wel goed zijn. Kijk eens hoe ze apartheid besproken hebben met daders en slachtoffers olv Tutu.. de mens is in staat om schuld te bekennen en om te vergeven. Daarna zien we wel weer.

Haha, ik dacht wat een woordkeuze van VZ, maar Ten Hag zegt het gewoon zelf. Het blijven mooie bevestigingen van wat er mis is. Net als de huilstruiken die weer zeuren en zonder ironie de woorden deugen en woke gebruiken.

Hele slechte vergelijking. En niet netjes naar de slachtoffers van Overmars. Ik had Ten Hag wel wat hoger zitten eigenlijk.Beiden voor eeuwig ver van Ajax wegblijven graag. Jarenlang geen Ajaxvoetbal gezien, alleen voorspelbaar laf flankspel en voorzetten, in plaats van totaalvoetbal en dus ook voetbal via en op het middenveld. En alleen spel dat gericht is op ruim spel, waardoor Ajax al jaren totaal door de mand valt als de tegenstander, ook laagvliegers in de eredivie, het compacter houden. Wat ook logisch is als je heel eenzijdig aanvalt (flanken) en nauwelijks tot geen voetballend en creatief vermogen op het middenveld opstelt.

Verder jarenlang voor Ajaxbegrippen extreem voorbij gegaan aan eigen jeugd. Ajax kon je op een gegeven moment bestempelen als een koopclub.

Overmars die de trainer van Ajax 1 ook veel teveel macht en inspraak geeft, een passant.

Alles waar Cruijff voor vocht is er weer uitgewerkt. Al die zogenaamde successen, als je een schaal in de eredivisie met zulke voor Ajax en de eredivisiebegrippen extreem dure selecties met de beste jeugdlichtingen sinds Van Gaal een prestatie wil noemen... Tot tweemaal toe totaal onnodig uit de CL groepsfase geknikkerd, daarna totaal onnodig tegen AS Roma in de EL, dit seizoen een veredelde EL poule in de CL, met ook het zwakste Dortmund in vele jaren dat ook door Rangers met 5-0 aan de broek kreeg, en al die teams die open speelden. Het eerste de beste team (benfica) dat compacter speelde, en meteen vrij kansloos en er weer uit. Zo makkelijk te ontregelen het Ajax onder Ten Hag. Dit omdat hij niet uitgaat van het vlotte en korte aanvallend combinatiespel over het hele veld, maar van rigide, eenzijdige tactieken en grof positiespel.

Gezien ook het feit dat het onder Ten Hag overwegend heel moeizaam en vaak ook saai was, lange periodes met enorm slechte veldbezettingen, het enorm lang vasthouden aan kansloze elftallen, om het pas om te gooien als het écht mis gaat, de rare wissels, het tactisch niet om kunnen zetten tijdens wedstrijden, het niet creã«ren van goede koppeltjes in het veld, etc. maakt dat het een trainer van niks is.

Helemaal gehyped op basis van werkelijk niks, ja éã©n successeizoen waarin alles samenviel, veel geluk met tegenstand (veel teams in de CL in een dip en die Ajax in de kaart speelden door te open te spelen zonder druk te zetten). En na dat seizoen gooide Ten Hag het meteen totaal om qua spelopvatting en visie en mentaliteit, dus de vraag is in hoeverre Ten Hag verantwoordelijk was voor dat successeizoen. Maar ook al was hij dat veelal, dan zou je de drie jaar daarna daar ook nog wat van terugzien. Maar nee.

Ten Hag is volledig in het zadel geholpen door vriend Overmars, er is met geld gesmeten en kreeg alles wat zijn hartje begeerde. Keizer zat nog zonder rechtsback. Werd eruit gewerkt en bij aanstelling Ten Hag meteen backs erbij, om maar een voorbeeldje te noemen. Daarna salarisplafond er compleet af, en veel aankopen van gemiddeld 15-20 miljoen. De beste jeugdlichting sinds Van Gaal erbij en je hebt veruit de beste Ajaxselecties sinds Van Gaal. Dat is vooral de reden dat Ajax het in Europa relatief wat beter heeft gedaan dan vã³ã³r periode Ten Hag.

Met een betere trainer had er veel meer uitgehaald kunnen worden. Ten Hag heeft Ajax 1 zelfs benadeeld.

16 mei 2022 om 17:28

Dat zijn veel woorden voor: 'ik heb nog nooit gezoend'

Jezus wat een domme opmerking van toch niet zo'n hele domme man.

Mrssi_psg wat vind je dan van Johan Derksen die daadwerkelijk een daad gepleegd Marc overmars alleen berichten gestuurd niets meer niets minder. jij hun het hem gewoon überhaupt niet dat is een heel ander verhaal

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
Lisandro MartínezVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Manchester United en Barcelona zijn het eens; Romano meldt financiële details

Barcelona en Manchester United zijn het eens geworden over het bedrag dat gemoeid is bij de transfer van Frenkie De Jong. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano moet Manchester United 65 miljoen euro...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren