FC Utrecht geeft witte rook en bevestigt komst van Nick Viergever

Maandag, 16 mei 2022 om 17:08Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:16

Nick Viergever keert na een uitstapje naar Duitsland terug in de Eredivisie. FC Utrecht heeft via de clubkanalen de komst van de verdediger, die voor twee seizoenen tekent, officieel bevestigd. Viergever, afgelopen seizoen speler van Greuther Fürth, kon vanwege de degradatie uit de Bundesliga transfervrij ingelijfd worden door de Domstedelingen. De 32-jarige Capellenaar begint daarmee aan zijn vijfde avontuur op het hoogste niveau in Nederland.

Voor FC Utrecht komt de optie om Viergever zonder transfervergoeding toe te voegen aan zijn selectie als geroepen. De nummer zeven van het zondag afgelopen Eredivisie-seizoen ziet de 35-jarige Willem Janssen met voetbalpensioen gaan en raakte eind april Tommy St. Jago kwijt aan een zware blessure. Laatstgenoemde moet acht tot negen maanden herstellen van een gescheurde kruisband, waardoor Utrecht nu alleen Mark van der Maarel en Mike van der Hoorn centraal achterin overhield.

“Met zijn kwaliteiten en ervaring is Nick in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor FC Utrecht", reageert technisch directeur Jordy Zuidam dan ook op de clubwebsite. "Hij is erop gebrand om de komende seizoenen zijn steentje bij te dragen aan de doorontwikkeling van FC Utrecht en vindt het een voorrecht de ervaringen die hij als prof in binnen- en buitenland in de absolute top heeft opgedaan over te brengen op zijn teamgenoten. Hij is een speler die er fysiek en mentaal meteen zal staan."

Bekijk het interview met Mike van der Hoorn na de oorwassing tegen Willem II (3-0)

Greuther Fürth deed de drievoudig Oranje-international een aanbod om te blijven, maar kan door een clausule in het contract van Viergever een transfervrij vertrek niet voorkomen. De centrumverdediger annex linksback geeft de voorkeur aan een terugkeer naar Nederland, waar hij eerder Sparta Rotterdam, AZ, Ajax en PSV diende. Viergever heeft 299 wedstrijden in de Eredivisie op zijn naam staan en kan dus direct een mijlpaal bereiken in De Galgenwaard. Overigens vertrekt ook Jetro Willems via dezelfde regeling als Viergever na één seizoen alweer bij Greuther. De 28-jarige linksback hoopt vurig op een terugkeer bij PSV.


Poll

Is Nick Viergever een versterking voor FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door aguerooo)
16 mei 2022 om 00:48

Nick 4Gver zal misschien wat extra uitStraling aan de Utrecht defensie geven.

16 mei 2022 om 01:30

Ja Janssen is jaren lang mijn held geweest, achter in de verdediging de boel naar voren schreeuwen, en af en toe een knullige fout, maar altijd voorop in de strijd.

Viergever gratis op te halen, ja dan weet Zuidam wel te handelen, slim? Zeker!
Verstandig, ik denk het niet. We zouden inmiddels beter moeten weten.

Liever wat meer Talent, en wat minder ervaring.
Welkom & succes Nick.

16 mei 2022 om 07:19

Vind je Viergever zo slecht dan? Hij komt duidelijk te kort voor Ajax en PSV, maar de beste man heeft bijna 300 Eredivisie wedstrijden gespeeld. Maar voor de subtop van Nederland moet het toch zeker nog wel een versterking (voor de breedte) zijn toch. En hij is bovendien gratis op te halen.

16 mei 2022 om 09:16

Wel slim maar niet verstandig? Die snap ik even niet.

Ik denk dat Utrecht een prima deal maakt. Bij Ajax was Viergever niet goed genoeg, bij PSV kon hij soms mee, maar maakte hij ook nooit echt het verschil. Utrecht lijkt me prima voor hem.

De zoveelste speler die Utrecht weet aan te trekken die het nèt niet heeft…

16 mei 2022 om 00:17

Als je spelers wilt halen die het net wel hebben moet je toch echt Europees voetbal halen en niet uitgeschakeld worden tegen een clubje uit Bosnie

16 mei 2022 om 07:29

@khalid als je wordt uitgeschakeld door een clubje uit bosnie dan heb je technisch toch wel gewoon europees voetbal gehaald?

16 mei 2022 om 00:36

Vond hem in z’n tijd bij PSV oprecht een bruikbare kracht. Strijd ten alle tijd.

16 mei 2022 om 01:10

Ik totaal niet, regelrechte middelmaat ED. Gotspe dat dit het niveau was (en in sommige gevallen nog steeds is) dat PSV als basismateriaal accepteert. Schiet je geen kut mee op in Europa, bruikbaar voor Utrecht daarentegen.

16 mei 2022 om 08:29

Vond ik niet. Sowieso als je een bankzitter bij je concurrent weghaalt, mogelijk voor de basis, dan wordt het natuurlijk heel moeilijk om ze voorbij te steken.

16 mei 2022 om 00:40

Rens Mom

Waarom net niet? en wat net niet? NL top? Ja komt net te kort, alhoewel hij veeel gespeeld heeft bij AZ, Ajax en PSV.

Voor Utrecht lijkt mij dit een topdeal. Ervaren speler. Heeft Europees ervaring, ervaring van topclubs (Ajax en PSV) en team wat graag top aanvalt (AZ en binnenkort Utrecht).
Nu ook even jaar BL ervaring opgedaan.

International en blijft komende 2 a 3 jaar.

p.s. hij heeft wel mooi rijtje clubs in NL gespeeld. Sparta mooie traditionele club.
AZ beste subtopper van NL
Ajax mooiste club
PSV 2e topclub van NL

Had eigenlijk ook Feyenoord moeten doen

16 mei 2022 om 09:17

Utrecht is een subtopper in de eredivisie, at best. Je kan niet verwachten dat zo'n club allemaal spelers aantrekt die het allemaal wel hebben. Dat soort spelers gaat een stap hoger.

Utrecht moet een keer zijn potentie waar gaan maken, als club uit de vierde stad. Een keer een resultaat halen dat boven verwachting is, zoals AZ weleens doet. Dan komen er ook betere spelers.

16 mei 2022 om 17:40

Hartelijk welkom nick

Hmmm weet niet of Utrecht daar sterker van wordt

16 mei 2022 om 07:37

Speelde ook zeer zwak in Duitsland

16 mei 2022 om 14:33

Nou ik weet het wel zeker. Slechter dan van der Hoorn is hij zeer zeker niet, dus een directe versterking.

16 mei 2022 om 18:01

Het is geen topper, maar ten opzichte van wat er nu staat/blijft gaat Utrecht er zeker niet op achteruit lijkt me.

Nou welkom back Viergever. Goede zet van Utrecht. Ervaring en transfervrij.

Enige nadeel is dat Utrecht nu zeker weet dat het nooit kampioen kan worden met Viergever

16 mei 2022 om 08:57

Ach, een mooie tweede plek op de ranglijst is toch ook netjes 😉

16 mei 2022 om 19:35

Haha inderdaad. Dat zou dan betekenen dat de aanval op de top-3 geslaagd is

Utrecht wordt de komende jaren dus geen kampioen 😂

Ben meer benieuwd naar het niveau van Willems en naar welke club hij gaat.

Viergever is de verpersoonlijking van 'te groot voor het servet te klein voor het tafellaken.' Overal een nuttige speler. Maar als je supporters twee jaar na zijn vertrek vraagt het team te reconstrueren zit iedereen je met een verbaasd 'oh ja die heeft hier ook nog gespeeld' hoofd aan te kijken wanneer zijn naam wordt genoemd.

Lijkt mij een goede aanwinst voor Utrecht. Die defensie is echt een ramp, bijna op het lachwekkende af. En Viergever bied je toch zekerheid. Die houd zich wel stand achterin.

16 mei 2022 om 00:41

Valt mee toch

Als je vraagt naar aantal spelers die bij gebleven zijn van de road naar de EL finale, dan wordt Viergever zeker bij top 3 genoemd.

16 mei 2022 om 00:48

Ja, die goal tegen Schalke, uiteraard. Maar los daarvan heeft hij voor mij echt niet zo'n onuitwisbare indruk gemaakt.

16 mei 2022 om 00:54

Idd Martijn! De goal tegen Schalke!

Verder was mijn gedachte 'die verdediger van AZ die ook bij Ajax en PSV heeft gezeten', zegt genoeg. Bruikbare kracht en een goede zet van Utrecht!

16 mei 2022 om 08:58

Martijn. Nou, blijkbaar dus wel, met zijn goal tegen Schalke.

16 mei 2022 om 09:19

Maar die goal tegen Schalke, dat was het dan ook wel. Verdedigend denkt iedereen aan Davinson Sanchez.

16 mei 2022 om 09:33

Een verdediger van Schalke schiet met zijn domme hoofd die bal tegen Viergever op en die beland daardoor in de goal. Als dat al indrukwekkend is dan kan je iedereen wel onderschat noemen

17 mei 2022 om 04:04

Nee, dat maakt hem noet indrukwekkend, dat zegt hier ook niemand. Het maakt hem memorabel.

Prima vervanger voor de Willem Jansen.
Voor Feyenoord zal het een leuke wisselspeler geweest zijn. Maar op die leeftijd wil je gewoon spelen.
Hij is zwaar onderschat bij Ajax deed het geweldig onder Bosz en bij psv ook prima.
Mooi duo had Az vroeger Viergever en Moisander maar daarachter Lam die een talent was. Romero op doel toen

16 mei 2022 om 00:20

Eens! En met vd Hoorn denk ik ook een sterk duo. Links en rechtspoot naast elkaar en Viergever de verdediger die ook kan voetballen/inzicht heeft. Denk dat een jaar Bundesliga hem zeker niet slechter gemaakt heeft. Goede aankoop!

16 mei 2022 om 06:25

Hebben het samen als duo ook niet slecht gedaan in de ajax tijd

Alsof je als Utrechter dit seizoen niet genoeg hebt zitten ergeren aan Vd Hoorn en Willem Janssen, kun je nu volgend seizoen gaan genieten van Nick Viergever!

Ik wens de Utrechters heel veel sterkte voor volgend seizoen. Heb redelijk wat wedstrijden van Greuther Fürth gezien maar mijn hemel zeg, Viergever is werkelijk waar niks meer van over. Was ooit echt wel een leuke betrouwbare verdediger wie zelden z'n duels verloor en voor Ajax en PSV als bankzitter vaak prima inviel maar hij is inmiddels 32 jaar en het was dit seizoen allesbehalve best bij die jongen. Hoop natuurlijk voor hem en voor Utrecht dat hij misschien in de Eredivisie weer opbloeit, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Ben bang dat hij bij Utrecht heel snel op de bank gaat belanden zodra St. Jago eindelijk eens fit blijft.

16 mei 2022 om 18:46

Tsja dat is dus waarschijnlijk pas eind volgend seizoen dat die weer fit is. Voor Utrecht is dit nou eenmaal de vijver waar ze in vissen en een stuk ervaring achterin is natuurlijk nooit weg. Hoe kom je eigenlijk bij wedstrijden van Greuther Furth uit als ik zo vrij mag zijn?

16 mei 2022 om 20:57

Als ik jou zo hoor, word ik niet heel blij. Hij is dus duidelijk gehaald op basis van zijn kwaliteiten in het verleden. Op zich is dat voor een transfervrije speler een niet hele hoge risico, maar zo is vd Hoorn dit jaar ook teruggehaald. En die doet het ook niet geweldig zacht gezegd.

16 mei 2022 om 23:49

Precies! Ik hoop natuurlijk dat hij wat gaat toevoegen bij Utrecht en dat hij op z'n minst weer 70% van z'n oude vorm weet te vinden want bij Greuther Fürth leek het echt nergens op wat hij liet zien. Nu is Greuther Fürth natuurlijk ook wel kansloos gedegradeerd wat het voor zo'n speler niet heel makkelijk maakt. Maar hij maakte allesbehalve een sterke indruk dit seizoen.

Viergever had ik een prima versterking bij Sc Heerenveen gevonden of een goede vervanger voor Doekhi.

16 mei 2022 om 09:03

Als Heerenveenfan ben ik zeer blij met Viergever naar een andere club dan Heerenveen. Ook omdat we centraal achterin prima staan met Boch, Van Beek, Van Aken en Bakker. Daarnaast is het de jongste en de beste niet meer. Ik vind zowel Fräser als Viergever niet het niveau dat Utrecht moet nastreven. Brouwers daarentegen is daar wel een goede aankoop

Haha, die pure 'haat' van de Utrechtsupporters richting Ajax is ook maar puur voor de vorm he :D. Als Ajax langskomt is het 'de wedstrijd van het jaar' en wordt alles kort en klein geslagen. Maar dit is wel weer de zoveelste ex-ajacied

16 mei 2022 om 09:02

Wat een rare conclusie trek jij uit de reacties. A: Het zijn niet de supporters die Viergever halen. B: Ik vind Ajax ook geen mooie club, maar als een speler van Ajax een versterking voor Heerenveen is en het reëel is dat diegene komt, dan juich ik dat toe. C: Misschien eens niet zo erg met je cluppie bezig zijn. Het gaat om een ex-speler van ook AZ en PSV. Dat jij denkt dat iedereen alleen maar aan Ajax denkt, zegt erg veel.

16 mei 2022 om 09:25

Kijk eens een wedstrijd Ajax - Utrecht zou ik voorstellen. Zie je vanzelf de toestanden rondom de wedstrijd

16 mei 2022 om 19:44

De zoveelste ex-Ajacied? Misschien moet jij een keer naar de diverse selecties kijken, Westend. Het aantal Utrechtspelers dat naar Ajax gaat is namelijk een veelvoud van het aantal Ajaxspelers dat naar Utrecht gaat. Alleen al uit de jeugd vertrekken soms halve elftallen richting Amsterdam.

16 mei 2022 om 13:01

Het is nog triester dat het altijd de Ajacieden zijn die hierover beginnen en zodoende de impressie weten te wekken dat het voor Utrecht de wedstrijd van het jaar lijkt te zijn terwijl het blijkbaar andersom eerder is..
Vervolgens reageer je met 'kijk eens een wedstrijd..' Dat komt op hetzelfde niveau als 'doe je eigen onderzoek' en dan vervolgens zelf geen bewijzen weet aan te leveren.

Als je je enigszins had ingelezen, had je geweten dat Utrecht en Ajax vaker zaken doen laatste paar jaren en dat het voor Utrecht al helemaal niet uitmaakt of iemand een Ajax verleden heeft.

16 mei 2022 om 20:50

Wat? Ik weet dat hij Feyenoorder is. Waar heb je het over?

Viergever en Sanchez. Wat een goed duo was dat in dat ene jaar. Zo slecht was hij niet met de juiste persoon naast hem.
Dat geldt voor veel verdedigers die het misschien net niet zijn. Zet de juiste pion er naast en je ziet dat ze ineens veel beter presteren.

Ik lees veel negatieve reacties op deze deal maar ik denk dat hij een prima versterking is voor Utrecht. Solide, doet weinig geks in het veld en coacht ook van achteruit. Prima vervanger voor Janssen lijkt mij. Je kan tenslotte niet met alleen maar jonge spelers voetballen daar Jong Utrecht ook vaker kampioen is dan middenmoot als je de stand omdraait.

Voor clubs als AZ, Vitesse, FC Twente en FC Utrecht absoluut een goede aanwinst! Kwam als basisspeler de afgelopen jaren voor de top (ajax, PSV) net te kort, maar was wel een prima selectiespeler die multifunctioneel was. Geloof echt dat hij voor een club als Utrecht zeker 2 seizoenen van waarde kan zijn. Ook fit anders speel je niet een heel seizoen zoveel wedstrijden in de Bundesliga. Utrecht heeft nu 2 goede aanwinsten met Brouwer en Viergever. Als ze ook nog een spits en doelman halen zie ik ze met Fraser volgend seizoen wel concurreren om de 5e plek. Deze 2 aanwinsten zouden ze relatief goedkoop in de KKD kunnen ophalen met Dallinga en Olij.

16 mei 2022 om 09:16

Een doelman vind ik nou niet toprpioriteit. Ze hebben een goede talentvolle keeper met De Keijzer. Daarachter feitelijk heb je nog Paes. Wanneer die definitief vertrekt moet je pas kijken naar een ervaren reservekeeper. Spits met Douvikakas en Veerman is ook bezet. Hoewel ik geen fan ben van Veerman. Maar het heeft meer te maken met de speelwijze waarom Douvikakas niet rendeert dan met zijn kwaliteiten. Prioreiteit is nu met het vertrek van de middenvelders omgoede middenvelders terug te halen. Daarvan zijn Booth ( geen idee hoe goed die is) en Brouwens de eerste twee maar dat zullen vast niet de laatste middenvelders zijn.

16 mei 2022 om 09:22

Wat is er eigenlijk met Venema gebeurd? Die deed het toen zo goed, maar daarna werd het stil.

16 mei 2022 om 09:40

Venema komt gewoon kwaliteit te kort.

16 mei 2022 om 14:45

@utrecht19: Och maar wat kijk ik uit naar de wedstrijden dat we niet meer naar Maher, Gustaffson en Overeem hoeven te kijken op het middenveld.

Goeie versterking voor Utrecht. Bak ervaring en inzetbaar op verschillende posities.

Prima oplossing zodat Tommy St.Jago de tijd heeft om helemaal fit te worden.

Ik herinner met altijd dat "if you can't beat them, join them" plaatje toen hij van Ajax naar PSV ging. En toen werd Ajax dat jaar kampioen. Arme Nick.

16 mei 2022 om 12:29

Een van de weinige spelers die tussen 2014 en 2021 welgeteld 6 seizoenen op rij tweede is geworden in de eredivisie :D.

16 mei 2022 om 18:06

Dus Utrecht word aankomend seizoen tweede.. 😏

Mooie stap voor hem,vroeger nog mijn leraar geweest op school Nick Viergever 😝

Is hij getrouwd? En heeft ie kinderen?
Want het lijkt mij irritant om elk jaar weer te gaan verhuizen lol

16 mei 2022 om 12:26

Ik denk dat zijn salaris best veel goed maakt bij het thuisfront hoor.

Het zal een goeie voor Utrecht kunnen zijn. Echter dan wel de gehele selectie op karakter aanpassen..
Het is nu geen team . Dus minder bekende namen maar spelers die inzet tonen

Was heel matig in de Bundesliga. Typische Eredivisiespeler die het in het buitenland bij lange na niet redt.

Ik denk een goede keuze. Niet iedereen lijkt te begrijpen dat we de Vrij, de Ligt of de Ligt niet kunnen betalen. In de fase waarin Utrecht nu zit - een paar goede talenten onderweg maar die zijn er nog niet of geblesseerd - dan zijn ervaren mensen die er gelijk staan gewenst.

Onderdeel uitgemaakt van een team dat 82 doelpunten heeft tegen gekregen... vraag me af of dit nou echt een versterking gaat zijn voor fcu... zijn er nou echt niet betere spelers te krijgen dan dit?

16 mei 2022 om 21:15

Natuurlijk niet, Dit is weer zo'n "buitenkansje" van onze technische directeur.
Wat een armoe maar weer.

Zoals het er nu uitziet is de playoffs halen volgend jaar een hele prestatie.
Of.... Er komt weer een buitenkansje langs bij Zuidam.

Maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

30 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 SpVgg Greuther Fürth 24 0 2 0
2021/2022 PSV 1 0 0 0
2020/2021 PSV 17 0 3 0
2019/2020 PSV 23 0 5 1
2018/2019 PSV 34 3 3 0
Laatste voetbalnieuws

Redan begint bij FC Utrecht aan derde avontuur in de Eredivisie

FC Utrecht heeft zich versterkt met Daishawn Redan, zo maken de Domstedelingen bekend via de officiële wegen. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC, de club die hem...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren