Theo Janssen geeft fiat aan Feyenoord: ‘Die 12 goals maakt hij ook in De Kuip’

Maandag, 16 mei 2022 om 13:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:37

In navolging van onder meer Mario Been ziet ook Theo Janssen een overstap van Zian Flemming naar Feyenoord zitten. De analist spreekt zondagavond in Studio Voetba lovend over de 23-jarige aanvallende middenvelder van Fortuna Sittard, die in de slotfase van het seizoen een doorslaggevende factor was in het bereiken van handhaving in de Eredivisie. "Dé man die het verschil heeft gemaakt, in goals, in slimmigheidjes", vindt ook Janssen.

Flemming bereikte voor het tweede Eredivisie-seizoen op rij een doelpuntenaantal van twaalf. Daarvoor zette de voormalig Ajacied in de slotfase van het seizoen een indrukwekkende eindsprint neer: Flemming maakte zes goals in zijn laatste zes competitieduels. "Het is een hele goede speler, met een goede basistechniek", zegt Janssen, die Flemming ook zondag zag scoren tegen NEC (0-1). "De beslissende bal schoot hij heel simpel binnen en hij had op het eind een redding met een kopbal van de lijn. Hij heeft zoveel bijgedragen aan dit elftal. Zonder hem waren ze denk ik nummer achttien geweest in de competitie." Uiteindelijk behaalde het elftal van Sjors Ultee de vijftiende plek, de laagste veilige eindnotering.

Mats Seuntjens vecht tegen de tranen in emotioneel interview over broer

Met een arm om de schouder bij Flemming bevestigt Mats Seuntjens dat het 'foute boel' is bij zijn broer Ralf.Lees artikel

Janssen denkt dat Flemming, die nog twee jaar vastligt, bij Feyenoord zou passen. "Als Guus Til (momenteel gehuurd van Spartak Moskou, red.) niet terugkeert, dan zou ik Flemming geen gekke speler voor Feyenoord vinden. Ik vind het wel een speler die absoluut op een veel hoger niveau zou kunnen voetballen. Als jij twee jaar achter elkaar twaalf goals maakt bij een club onderin, dan kun je dat bij Feyenoord ook. Alleen: kun je straks met die druk omgaan? In De Kuip voetballen, 50.000 man, dan staat er toch heel veel druk op."

Flemming gaf zondag na de cruciale zege bij NEC een emotioneel interview samen met ploeggenoot Mats Seuntjens, bij wiens broer Ralf Seuntjens deze week een tumor werd ontdekt. Flemming loodste zijn collegaspits op sympathieke manier door het vraaggesprek, zag Pierre van Hooijdonk. "Ik zag dat interview bij ESPN met Seuntjens, dat vond ik geweldig", aldus de oud-spits. "ik word daar vrolijk van als ik hem zie. Buiten het feit dat ik hem een geweldige speler vind. Er zitten geen franjes aan, alles is functioneel. Hij maakt geen 37 scharen als het niet nodig is. Gewoon de bal aannemen, verwerken en naar de juiste kleur spelen, en met regelmaat tegen het net schieten."

Flemming liet zich al eerder ontvallen Feyenoord en AZ te zien zitten als vervolgstap. “Als ik in Nederland nu Feyenoord en AZ zie en je mag op de positie spelen waar nu Guus Til en Dani de Wit spelen, dan is het voor mijn gevoel gewoon prijsschieten”, zei Flemming eind februari tegen ESPN. "Je hebt zoveel aanvallen in de box en krijgt zo veel kansen."


Poll

Is Zian Flemming goed genoeg voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door pinko)

Daar gaan we weer ...
Leuke voetballer in Sittard (of waar dan ook) en er is wel weer een analist die hem linkt aan Feyenoord.

Ik hoop dat Arnesen wel geleerd heeft van het verleden.

15 mei 2022 om 23:56

Hoop dat Feyenoord hem met rust laat en dat Utrecht een poging gaat wagen. Leuke speler met een neusje voor de goal en een harde werker en speler die ik graag bij ons ziet. Utrecht schijnt ook intresse te hebben in Viergever die transfervrij is door de degradatie van Furth.

16 mei 2022 om 16:34

Dacht ook al die tijd al dat dit een goeie speler zal zijn voor fcu. Viergever zou ik niet zo zeker van zijn.. die komt toch wel van de slechtste ploeg uit bundesliga.

Ben benieuwd wie Utrecht nog meer gaat halen want er is wel wat nodig

15 mei 2022 om 23:58

Ik weet dat je Diemers bedoeld, maar Diemers is nooit echt een bijzondere speler geweest, blonk destijds bij de Graafschap ook allesbehalve uit maar werd om wat voor reden dan ook wel door Fortuna gezien als goeie speler, weet nog steeds niet waarom maar goed. Flemming daarintegen zie ik echt wel wat toevoegen bij Feyenoord hoor, echt verlijkbaar met Til alleen vind ik dat Flemming makkelijker scoort. Ik zie Flemming wel als 10 achter Danilo schitteren hoor.

16 mei 2022 om 00:21

Omdat Diemers bij fortuna juist wél uitblonk, zoals Flemming nu doet. De Diemers van Fortuna toen doet niet zoveel onder voor de Flemming van Fortuna nu als jij doet lijken.

16 mei 2022 om 00:27

Zijn toch twee compleet verschillende voetballers? Diemers had vooral een hele goeie trap, maar had daarnaast echt helemaal niks speciaals en was vooral een luie voetballer. Daarmee weet je van tevoren dat je het bij een Feyenoord niet gaat redden.

Flemming is een 10 / valse 9 wie makkelijk scoort en keihard werkt voor elke meter. Vooral met dat laatste is de kans op slagen echt veel groter bij Feyenoord. Til is toch ook helemaal geen bijzondere speler? Maar voegt wel degelijk wat toe aan het spel van Slot, alleen zijn manier van drukzetten al, de vuile meters lopen, iets wat Flemming ook meer dan prima doet.

16 mei 2022 om 00:33

@Aguerooo

"zie Flemming wel als 10 achter Danilo schitteren hoor"

Denk dat de ambitie van Feyenoord hoger ligt dan strijden om plekken 4 tm 8.

Verwacht/neem aan dat Feyenoord (fans) liever een betere spits willen en Danilo als back-up.

Zelfde geldt voor Flemming (zie hem meer niveau Vitesse, AZ, Utrecht of Twente).

Of durf jij hier te beweren dat je koppen Danilo en Flemming ook graag bij jouw PSV zou willen zien?

16 mei 2022 om 00:40

@mrkrillin1 "of durf jij hier te beweren dat je koppen Danilo en Flemming ook graag bij jouw PSV zou willen zien?" Snap niet zo goed waarom je dit vraagt? PSV heeft toch een heel ander budget dan Feyenoord? Dessers en Til hoef ik toch ook niet bij PSV te zien? Maar doen het prima bij Feyenoord. Niet echt een eerlijke vraag dit.

"zelfde geldt voor Flemming (zie hem meer niveau Vitesse, AZ, Utrecht of Twente)." AZ meten samen met Vitesse, Utrecht en Twente vind ik ook niet heel sterk. Dit jaar natuurlijk geen heel sterk jaar maar staan nog altijd boven de genoemde clubs in mijn ogen.

Een Flemming zou voor Feyenoord en AZ beide een prima toevoeging zijn. Meningen kunnen daarover verschillen, maar dat betekend niet gelijk dat ik roep dat hij ook voor PSV een toevoeging is. Past ten eerste totaal niet bij het voetbal van PSV en ten tweede kan PSV met het budget wat ze hebben veel hoger mikken.

16 mei 2022 om 00:50

Agueroo

Omdat Feyenoord wil concurreren met Ajax en PSV. Dan lijkt me niet ideaal als je fans adviseert te genieten van schitterende samenwerking Danilo Flemming.

Voor de NL top komen zij te kort. Als Feyenoord stappen wil maken, dan juist onbekend talent zoals Sinestera en Senesi. Die ontwikkelen en voor miljoenen verkopen. Weer elftal versterken.

Jij als PSV fan zou ook nooit accepteren als JdJ jullie opschept met Danilo Flemming. Je zou gelijk gaan rellen

Als back-ups zou kunnen.

Dit zijn spelers voor niveau lager en Feyenoord moet gaan focussen op de parels. Sinestera, Senesi, die verdediger en middenvelder (te laat om op de namen te komen).

Even kijken hoe met de 2 nieuwe aankopen gaat Wallmark ofzo en de Amerikaan.

16 mei 2022 om 00:55

Trauner, Pedersen, Aursnes

16 mei 2022 om 01:11

@mrkrillin Wie wilt er niet concurreren met Ajax en PSV? Moet natuurlijk wel het budget hebben om dit mogelijk te maken en Feyenoord heeft dit helaas bij lange na niet. Gaan natuurlijk wel flink verdienen aan Sinisterra maarja, dit gaan Ajax en PSV aan o.a Anthony, Haller, Gakpo en Sangare ook doen.

"voor de NL top komen zij te kort. Als Feyenoord stappen wil maken, dan juist onbekend talent zoals Sinestera en Senesi. Die ontwikkelen en voor miljoenen verkopen. Weer elftal versterken." Uiteraard. Maar niet elke onbekende talent is een schot in de roos. Feyenoord zal, net als de afgelopen jaren, moeten roeien met de riemen wie ze hebben en doen dit echt boven mijn verwachtingen.

"jij als PSV fan zou ook nooit accepteren als JdJ jullie opschept met Danilo Flemming. Je zou gelijk gaan rellen " Nogmaals, PSV heeft een heel ander budget, dat kun je toch niet gaan vergelijken? Als PSV afgelopen zomer met Dessers of Til was aangekomen was ik ook gaan rellen. Gewoonweg niet vergelijkbaar. Feyenoord kan toch ook niet zomaar spelers als Zahavi en Gotze gaan halen om ze een jaarsalaris van 3m te gaan geven? Datgene wat PSV wel kan? Dat verschil is echt veel te groot tussen die twee.

Til heeft bewezen ook een prima toevoeging te zijn voor Feyenoord puur alleen al om z'n werklust, en datzelfde heeft Flemming. Om die reden zie ik hem voor Feyenoord wat toevoegen + z'n scorend vermogen. Een speler wie het moet hebben van z'n werklust zie ik eerder slagen dan een speler als Haye wie het van z'n passing moet hebben, net als Diemers dat destijds was. Om die reden zie je zo'n speler als Jahanbakhsh het ook lastig hebben bij Feyenoord, dat terwijl Dessers het juist wel weer meer dan prima doet, dezelfde Dessers wie bij Utrecht echt niet geweldig was en Heracles juist weer wel. Spelers met werklust slagen over het algemeen makkelijker bij Feyenoord.

16 mei 2022 om 11:13

Zeker, je kunt ze niet vergelijken maar ik vind dat je Diemers wel tekort doet hoor. Is geen wondervoetballer maar best een redelijke speler, zeker niet lui!!! Voor de breedte prima geweest. Flemming zie ik ook wel zitten. Kost niet veel, vrij jong, scorend vermogen en loopvermogen, teamplayer, technisch goed dus waarom niet? Op zich zelfs een betere voetballer denk ik dan Til, doet op weinig vlakken onder voor hem vind ik dus halen zou ik zeggen. Mooie concurrent voor Til die na de winterstop niet geweldig meer speelt.

16 mei 2022 om 12:38

Feyenoord eindigt gewoon boven PSV komend jaar hoor. En alhoewel de ranglijst anders aangeeft dit jaar eigenlijk ook al. Glazen bol ik weet het.

16 mei 2022 om 15:54

Zal weer een teleurstelling voor je worden vrees ik. Flemming zeker voor feyenoord een interessante speler. Wie had verwacht dat Dessers dit zou leveren?

16 mei 2022 om 00:24

Toch hoop ik dat Arnesen het bij Flemming wel durft. Zit denk ik niet ver van het niveau van Til af en er zit nog rek in. Zijn techniek is prima, hij heeft gif, hij twijfelt niet, hij staat op de goede plek, scoort, jaagt de boel af en kan negentig minuten gas geven. Hij is vrij compleet, precies de 10 die Slot gebruikt en... hij heeft een bepaalde vastberadenheid die er denk ik wel voor zorgt dat hij snel aanhaakt op een hoger niveau. Ik snap dat je moe bent van subtop/middenmoot voetballers die aan Feyenoord gelinkt worden, maar Flemming lijkt me echt een uitzondering. Ook in zijn karakter

16 mei 2022 om 12:40

Jup. Eens. De vergelijking met Diemers komt echt alleen door de club en de haarkleur. Totaal andere speler en persoonlijkheid. Enorm 'clutch' ook. Ik vind hem nu al beter dan Til en waarschijnlijk goedkoper.

16 mei 2022 om 00:34

Vergelijk je dit nou met Diemers? Dat kan natuurlijk niet.

16 mei 2022 om 04:37

Zo'n gek idee is het toch niet?
Harde werker, heeft voetballende kwaliteiten, jonge speler dus heeft restwaarde, past binnen het budget.

Feyenoord heeft de ambitie om een topploeg in Nederland te zijn dus zullen ze echt eerst het financiële aspect op orde moeten krijgen. Bijvoorbeeld een Ajax begon onder Overmars ook met dit type spelers.

16 mei 2022 om 07:20

Zo jong is die niet meer. Hij wordt bij aanvang van het seizoen 24.

16 mei 2022 om 09:48

Dat is toch nog hartstikke jong, kan nog zeker 10 jaar mee. Als hij een vervolg stap maakt naar welke club dan ook kan hij 3 jaar later zeker weer een vervolgstap maak indien hij goed presteert.

16 mei 2022 om 23:09

Die leeftijd had een ziyech ook ongeveer toen hij bij ajax terecht kwam.
Beter dan weer een aankoop van rond de 30 jaar, die het niveau misschien ook niet aan kan, lijkt me. Om een linssen maar even als voorbeeld te nemen

17 mei 2022 om 00:30

Dan noem je wel een slecht voorbeeld. Linssen is zeer waardevol voor Feyenoord

16 mei 2022 om 11:42

Feyenoord heeft moet creatief zijn om die concurrentie aan te gaan. We kunnen ook Til nog jaar huren of miljoenen voor hem overmaken, maar ik zie liever Flemming komen. Til zit m.i. niet zoveel potentie meer in, daar zit je dan ook weer jaren aan vast en kost waarschijnlijk meer dan ie op zal leveren. Tenzij je hem huurt, maar dan vertegenwoordigd die positie ook geen waarde en speel je op safe. Ik zie Slot Flemming wel inpassen.

Het is een goede voetballer, heeft zich op eredivisie niveau bewezen en heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Hij is pas 23 en heeft toch al veel ervaring, is Nederlands en komt heel volwassen, intelligent, oprecht, nuchter, beheerst en bescheiden over. Lijkt lekker zichzelf te zijn en gaat er vol voor. Met betere spelers om zich heen komt hij met zijn voetbalintelligentie hoogstwaarschijnlijk ook beter tot zijn recht. We hebben minstens 22 spelers nodig en er kunnen er maar 11 spelen, dus als het lijkt te passen en niet te duur is gewoon doen. Ik denk dat ie zich zal doorontwikkelen en dat Feyenoord er nog een leuk bedrag aan over zal houden. Lukt het niet, dan is het een mooie breedte versterking en kan ie later worden doorverkocht. We hebben tenslotte Toornstra en daarachter ons aanstormende talent Milambo ook nog. Dus een beetje risico op deze positie mag wel vind ik.

In het verleden is het natuurlijk fout gegaan met spelers halen binnen de eredivisie, maar vind dat we bij Feyenoord wel van dat stigma af moeten. Als er goed wordt gescout/geprofileerd moet het gewoon kunnen. Het gaat erom dat er een team dat er staat, en dat kunnen helaas niet allemaal toppers zijn.

Als Feyenoorder zie ik ook liever een Lázaro van Flamengo of een Castro van Old boys komen, alleen ligt dat soort spelers financieel een stuk ingewikkelder. Die zullen aangetrokken moeten worden voordat ze bij een grote club zijn doorgebroken, net als Sinisterra. Is ook goed maar dat is meer voor de langere termijn, en dat zie ik graag op een positie waar we zelf geen grote talenten hebben lopen.

16 mei 2022 om 18:02

Heeft Flemming niet bij Ajax in de jeugd gespeeld? Hoe dan ook, zeker een leuke speler voor een stap(je) hogerop, maar of Feijenoord zijn niveau is? Al denk ik wel dat Slot meer haalt uit spelers dan iedere doorsnee trainer. Dus wie weet....

16 mei 2022 om 23:11

@Pinko ja dat klopt. Vond het in de jeugd altijd wel een interessante speler

Zal je altijd zien. Theo mag gewoon zeggen dat hij goed genoeg is voor Feyenoord. Maar als je hier zegt dat hij goed genoeg is als backup voor Ajax wordt hier de draak met je gestoken. Ik houd het op een schrijnend gebrek aan inzicht hier bij de forumleden.

15 mei 2022 om 23:55

Ajax heeft echt helemaal niets aan Flemming.

16 mei 2022 om 00:00

Danilo vertrekt. Brobbey gaat terug naar Leipzig en die zullen met het salaris a 3 miljoen/jaar en tekenbonus dat ze hem hebben gegeven ruim 10-20 miljoen gaan vragen. En dan hebben we nog Haller die je bij 35 miljoen lachend moet verkopen.

We houden geen aanvaller meer over. Iemand als Flemming die als valse spits kan spelen a la Tadic dat deed in de CL en bekent is met de Ajax school is dan een prima tweede keuze. Je zal uiteraard een nieuwe eerste spits moeten halen

16 mei 2022 om 00:05

Ajax krijgt volgend jaar 40 miljoen voor UCL intrede en de verkoop van spelers die Ajax altijd verlaten voor belachelijk hoge bedragen. Bankzitters (zoals Riedewald) kunnen 15 miljoen per persoon zijn en topspelers enorme bedragen. Ajax heeft zat geld voor versterkingen

Als ze echt iemand nodig hebben op een positie halen ze zo een enorm getalenteerde Zuid-Amerikaan.

En uit de jeugd stromen er jaarlijks toptalenten door waarvan niemand ooit gehoord heeft die dan ineens na 2 duels eredivisie bewijzen absoluut topniveau te zijn.

Geloof me maar, Ajax heeft geen interesse in Zian Flemming

16 mei 2022 om 00:12

Ik geloof ook niet dat Ajax interesse heeft. Het is slechts dat ik het persoonlijk een goede optie zou vinden. Verder hebben wij veel talent, maar vrijwel alles loopt op het middenveld en een enkeling in de verdediging. Unuvar is het meest aanvallende wat momenteel op het niveau zit bij Ajax 1 aan te sluiten. Maar die heeft echt een vrije 'ziyech' rol op de vleugel nodig. Een spits hebben we al jaren niet meer rondlopen in jong.

16 mei 2022 om 23:14

In jong inderdaad niet, buiten dolberg. De meesten vertrokken voor die tijd. O.a. Malen en redan
Zou die rasmussen daar niet een optie voor zijn? Vond hem in veel aspecten nogal op dolberg lijken maar heb eigenlijk afgelopen jaar weinig over hem gehoord

16 mei 2022 om 00:12

Theo mag zeggen wat hij wil. Alleen zit hij er wel behoorlijk naast dat Flemming goed genoeg is voor Feyenoord. Of Ajax

16 mei 2022 om 08:19

"behoorlijk naast dat Flemming goed genoeg is voor Feyenoord"

zo lang we Flemming niet bij Feyenoord of Ajax hebben zien spelen kun je dit dus niet zeggen. Misschien ontwikkeld hij zich fantastisch met betere spelers om zich heen. Je kan niet zeggen dat hij niet kan voetballen.

16 mei 2022 om 20:30

Nee hoor, Flemming is helemaal niet goed genoeg als backup voor Ajax. Die hebben al betere jeugdspelers in Jong rondlopen en gaan Brobbey terughalen. Feyenoord daarentegen is toch echt een niveautje lager. Of wordt er de draak met me gestoken als ik dat hardop uitspreek?

Prima vervanger voor Toornstra die doorgeselecteerd moet worden i.v.m. leeftijd.

16 mei 2022 om 00:06

Toornstra gaat gewoon lekker afsluiten bij Feyenoord denk ik.

16 mei 2022 om 00:43

Toornstra is naar mijn mening een andere type speler ten opzichte van Flemming. Toornstra is meer een type spelmaker met een goede trap, terwijl Flemming meer een raumdeuter is zoals Vlap, Van de Beek, De Wit, Til, Klaassen, etc.

De jaarlijkse degradatiekandidaat/subtopper die een jaartje leuk balt en meteen gelinkt wordt aan Feyenoord. Alsof die zelf geen scouting hebben.
De afgelopen jaren gezien dat deze stap steeds maar te groot blijkt. Maar deze is het ineens wel?

16 mei 2022 om 00:03

Toornstra en Linnsen hebben al laten zien dat het wel kan.

16 mei 2022 om 00:06

Vanuit Utrecht en Vitesse. Toornstra gewaardeerd door harde werken maar iedereen weet dat het geen wereldtopper is. Hetzelfde voor Linssen die dit jaar dan ook tweede viool speelt achter Dessers.

Daarnaast zijn er altijd wel een keer wat uitzonderingen. Zo heeft PSV nu Veerman van Heerenveen gehaald die erg sterk blijkt en had Ajax recent Ziyech (twente). Zo kunnen we heus nog wel een paar meer opnoemen.

16 mei 2022 om 00:07

Linssen had ruim een seizoen nodig om van waarde te worden en is inmiddels zijn basisplek ook weer kwijt.
Toornstra was inderdaad een schot in de roos.

16 mei 2022 om 00:18

En daar achter staat een gigantische lijst van flops, van Diemers tot Basacikoglu. Dus nee, bedankt.

16 mei 2022 om 00:47

"Toornstra gewaardeerd door harde werken", daar doe je Toornstra zwaar tekort mee.
Ik vind dat Toornstra meer voetbal in z'n grote teen heeft zitten dan menig voetballer in de Eredivisie.
Qua traptechniek staat Toornstra zeker nog top 5, en dat op deze leeftijd.

16 mei 2022 om 01:03

Toornstra wordt vaak neergezet als een draver, maar hij heeft juist een prima inzicht, een goede lange pass in zijn benen en een fantastisch schot. Gewoon een goede voetballer

Wanneer Feyenoord als topclub de volgende stap omhoog wilt maken dan moet het vissen in een andere vijver.

Flemming is zeker een goede speler, echter zie ik hem meer als versterking voor de subtop van Nederland. Utrecht, Vitesse, Twente en wellicht AZ lijken mij logischer.

16 mei 2022 om 00:17

Laatste binnenlandse aankopen waren in de zomer van 2020 en dat kwam vooral door de coronapandemie en Advocaat. We zitten gelukkig al een tijdje bij een betere vijver.

16 mei 2022 om 00:25

Inderdaad. Vijver met Aursnes, Trauner, Sinisterra, Pedersen, etc. is veel beter. Daar moet Feyenoord blijven vissen.

16 mei 2022 om 01:05

Zo zwart-wit is het niet. Het betekent niet dat iemand uit de Eredivisie geen goede aankoop kan zijn

16 mei 2022 om 04:03

Dat is juist het probleem.
Feyenoord kan niet zo gauw gaan vissen in een andere vijver.
Want de spelers zijn daar iets duurder.
Als een havenondernemer je eigen spits moet gaan financieren,
word vissen in een vijver waar spelers 5+ miljoen kosten moeilijk.

Flemming is leuk voor de subtop inderdaad.

Nee, dankje. De tijd van Eredivisie Middenmoot is nu wel voorbij. Leuke speler hoor Flemming. Voor een subtopper.

16 mei 2022 om 00:13

En zelfs dan zou het tegen die tijd een 25-jarige speler van een subtopper zijn. Gewoon niet doen.

Hij speelt inderdaad een ijzersterk seizoen, maar kan hij de druk, tempo en niveau nou echt aan bij Feyenoord? Misschien wordt dit weer een gevalletje Diemers?

Gewoon Gini weer terughalen joh! Kan ie lekker aan zijn vertrouwen werken hihi...

16 mei 2022 om 01:00

Vilhena ook misschien terughalen?

Stap hoger zit er zeker in maar zou kunnen dat Feyenoord een stap te hoog is, kan hij beter een tussenstap maken bij een subtopper. Zou hem graag bij Twente zien spelen, verwacht niet dat we Vlap behouden namelijk dus zou voor hem qua speeltijd ook goed moeten gaan.

'Feyenoord haalt alleen maar middelmaat uit eigen land, dat is waarom ze zo ver afzakken financieel en sportief'

*Feyenoord haalt veel goedkope effectieve buitenlandse spelers en wordt comfortabel derde met een Europese finale in het verschiet*

'Die Zian Flemming he... Is dat niet wat voor Feyenoord?'

Feyenoord heeft financieel goed geboerd met de Conference League. Ook zijn de spelers daardoor meer waard geworden waardoor er leuke bedragen gevangen kunnen worden. Kortom Feyenoord zal de komende transferperiode een aardig bedrag te besteden hebben. Dit is dan het moment om de lat hoger te leggen qua potentie voor nieuwe spelers. Het geld wat er nu is moet als vliegwiel gaan fungeren voor groei. Beter 2 of 3 talentvolle spelers halen die je ontwikkelt en over 3 jaar voor veel meer kunt doorverkopen dan eredivisie middelmaat als Dessers, Flemming, Danilo en meer van dat soort spelers. Wanneer Feyenoord aansluiting wil vinden met PSV en Ajax moet je niet aankomen met de namen die nu genoemd worden. Dit is het moment om te beslissen of je de komende jaren naar boven kijkt om aansluiting te vinden of angstvallig achterom moet kijken of ploegen als AZ, Utrecht of Twente niet dichter bij komen.

Die jongen komt van Ajax (jeugd) dus zal dat niet gevoelig liggen? Denk niet dat hij last zal hebben van Kuip-vrees.

16 mei 2022 om 08:00

Waar hij in het verleden wel of niet heeft gespeeld interesseert niemand. Het punt is dat hij kwalitatief gewoon niet goed genoeg is voor Feyenoord.

Ik zie liever een Openda naar Feyenoord komen dan een Danilo. Geen idee wat zo’n spitsje moet kosten..

Weet niet of Feyenoord voor een nieuwe 10 gaat. Slot heeft al een paar x laten doorschemeren dat hij Walemark ook als kandidaat ziet voor de 10 positie.

Flemming is een prima speler, de grote man bij Fortuna. En hij is absoluut toe aan een stap hogerop. Maar naar Feyenoord? Nee bedankt. Voor Feyenoord komt hij echt te kort. Daarnaast spelen veel grote talenten uit de academie, op zijn positie. Feyenoord moet geen middelmaat meer halen. Juist investeren in goede spelers en aanvullen met grote talenten. Ik zie liever dat Milambo of Kleijn straks de kans krijgt, dan dat Flemming speelt. Hetzelfde geldt voor Hendrix. Zo zonde dat die man nog een jaar gehuurd wordt door Feyenoord...

Geloof dat mensen Flemming toch wat onderschatten, Fortuna drijft al twee jaar op hem. Goede opleiding gehad. Uitstekende speler, denk dat hij eerder naar buitenland gaat. Scorend vermogen is groot en dat wil iedereen wel. (Nouja behalve mensen die denken dat ze enorme aankopen moeten doen om succes te behalen zoals hier dan…)

Net als mark diemers ...

Een ezel stoot zich normaal gesproken niet twee keer aan dezelfde steen.

Diemers deed het ook goed in Sittard en kwam te kort voor Feyenoord. Flemming grote kans dat hetzelfde zal gebeuren. AZ, Heerenveen, Vitesse of Groningen is een logischere stap.

Nee bedankt Theo. Die mag eerst een stapje naar de subtop doen en het daar laten zien.

Stel dan ook even de vraag of die goed genoeg is voor Ajax? Als daar het antwoord nee is is die ook niet goed genoeg voor Feyenoord.

Lijkt me niet het niveau wat Feyenoord hoort na te streven.. Maar goed, dat is Danilo ook niet...

Ik denk dat Flemming een prima toevoeging kan zijn. Laat hem maar concureren voor een plekje. Je moet in de breedte ook concurrentie krijgen. Zou goed passen

Ik hoop dat Feyenoord veel goodwill gekweekt heeft met de Europese campagne dit seizoen, dat spelers eerder geneigd zijn naar Rotterdam te komen. En dan bedoel ik dus jonge talenten uit het buitenland, die later doorverkocht kunnen worden. Flemming valt daar niet onder, dat zou een breedteversterking kunnen zijn. Het wordt een interessante zomer...

Bedankt Theo 'kansloos tegen Marseille' Janssen. Daar gaan we wat mee doen! Frank, lees je mee?

Dit moet Feyenoord toch niet willen. Zou als Feyenoord dan eerder gaan voor een Openda of dan toch Danilo (ookal lijkt me die niet goed genoeg voor de Rotterdammers. Wat betreft Flemming, die zou eerst naar een club als Utrecht/Vitesse moeten om te kijken of ie dat aankan. Of een mooie ploeg in het buitenland aan de onderkant van de competitie of 2e niveau daar. Of evt. (sub)top van België, daar zie ik m ook wel slagen

Kan de volgende crowdfunding opgestart worden?

Flemming is iig een betere voetballer dan Guus Til. Ik zou het een goede speler met veel potentie vinden voor Feyenoord

16 mei 2022 om 18:13

Er zal vast wel een reden zijn dat Til op zijn 21ste aanvoerder was van AZ en international is en Flemming op zijn 24ste nog bij Fortuna zit. Ik ben allesbehalve fan van Til, maar Flemming is echt nog wel een paar niveautjes lager.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Deroy DuarteMiddenvelder331
M. SeuntjensMiddenvelder329
B. RienstraMiddenvelder282
T. TekieMiddenvelder271
Y. van OschKeeper320
M. AnghaVerdediger310
G. CoxVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren