Van Gaal gefileerd: ‘Als Frank de Boer dit had gedaan, was het land te klein’

Zondag, 15 mei 2022 om 21:23Jordi Tomasowa • Laatste update: 21:27

Willem van Hanegem zet zijn vraagtekens bij de plek voor Vincent Janssen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De columnist van het Algemeen Dagblad begrijpt daarnaast niet waarom bondscoach Louis van Gaal Georginio Wijnaldum niet heeft opgeroepen voor de Nations League-duels met België, Wales en Polen in juni. “Dat gezanik dat Wijnaldum te weinig speelt, daar wordt de één wel op afgerekend en de ander niet”, aldus Van Hanegem.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door sanogo)

Ik ben het hier wel eens met van Hanegem. Bizarre keuze om voor Janssen te gaan. Dat vond ik vroeger ook al, maar als het toen nog niet duidelijk was moet dat het nu toch wel al zijn? Of krijgen we voortaan dat de laatste oproepen voor nationale teams gebaseerd worden op gunfactor? Lijkt me mooi. Nummer 25 gaat toch geen minuten maken op het WK dus roep meteen maar iemand op voor de lol.

Mag Flemming ook mee na vandaag?

15 mei 2022 om 22:42

Eens met betrekking tot Janssen maar Gini lijkt echt helemaal klaar te zijn. Is niks meer over van de krachtige box to box speler die hij twee jaar geleden nog was. Vorm is bepalend en Wijnaldum heeft aangetoond niet over vorm te beschikken momenteel.

15 mei 2022 om 22:52

Gini is nog altijd belangrijk voor Oranje geweest vrij recent en heeft tonnen aan inzicht, ervaring en kwaliteit. Zelfs als je hem voor de bank oproept moet je hem altijd meenemen. Zeker als je andere opties...... zijn zoals ze zijn.

Nederland heeft simpelweg niet 10 topmiddenvelders klaarliggen.

15 mei 2022 om 23:22

Maar met alle respect maar een Wijnaldum is dan nog beter dan bv een Til of een Klaassen. Het is apart wat van Gaal af en toe met mensen ineens oproepen die niets te zoeken hebben in Oranje. Ook met een Rensch bv in het verleden.

16 mei 2022 om 00:48

Nu dan wel toch ineens Karsdorp, lijkt me prima idee maar waarom pas nadat die jongen zelf de hoop al had opgegeven? Je ziet het in hem zitten of niet, toch.. waarom nu, puur om het tegendeel te bewijzen ofzo?

16 mei 2022 om 10:50

Sebasjuh eens, sowieso met die hele column alles is waar.

16 mei 2022 om 13:38

Timmio

Destijds was Janssen goed hoor, dat was echt niet vreemd dat hij erin stond. Alleen was het de jaren erna natuurlijk gewoon niks, dus deze selectie is inderdaad nogal mysterieus.

Wat Wijnaldum betreft; dat is echt gewoon klaar. Die was sowieso bij oranje vaak minder dan bij Liverpool, en nu is ie echt nog een stuk minder.

16 mei 2022 om 13:53

Ik heb het altijd al een waardeloze spits gevonden. Riep meteen dat het een one season wonder was. Achteraf gelijk gekregen, want hij is nergens meer een succesverhaal geweest

17 mei 2022 om 13:05

Als het toch niet uitmaakt, doe mij dan maar Henk Veerman, dan hebben we in ieder geval een cultheld in d selectie.

Het is wel zo dat de Boer helemaal afgeserveerd zou worden inderdaad, terwijl hij niet eens zo heel veel anders deed dan van Gaal nu. Tuurlijk, er zijn verschillen, maar geen nuance bij de Boer die er wel is bij van Gaal. De Boer heeft nul credit en van Gaal (terecht wel) een hele berg.

15 mei 2022 om 21:49

Verschil is natuurlijk dat Louis zijn keuzes goed kan uitleggen en onderbouwen. Bij Frank kwam er vaak een 'uhmmmmmm ja uhmmmm' eruit. Ik weet zeker dat Louis deze keuze ook gewoon weer goed kan verklaren en dat is het verschil.

15 mei 2022 om 23:03

“Goed verklaren”… Van Gaal kan alles overtuigend brengen, omdat hij daadwerkelijk vind dat zijn keuzes de beste zijn. Komt heel veel nonsens uit, daarom zijn al zijn persconferencies altijd pijnlijk om te zien.

16 mei 2022 om 01:29

De keuze voor Jansen is nooit uit te leggen, en in mindere mate geldt dat ook voor Clasie en TIl

16 mei 2022 om 02:29

Waarom krijgt dit zoveel likes? Je denkt echt dat van Gaal deze oproep goed gaat onderbouwen? Dat kan gewoon niet. Je kan nog beter van Wolfswinkel oproepen of Brobbey even laten ruiken. Of je laat anders Joël Piroe meekomen, die draait ook een goed seizoen. Zelfs Myron Boadu had ik beter begrepen. Vincent Janssen is op zijn 24e al uitgeblust geraakt.

16 mei 2022 om 06:06

Grootste verschil is……… Van Gaal behaalt resultaten. Dat is de boer niet gelukt. De Boer had een lopende trein aangeboden gekregen en dat heeft hij al verpest.

Dit vind ik overigens wel onbegrijpelijk, waarschijnlijk gewoon media-aandacht nodig.

Selecteren van Vincent Janssen is inderdaad niet te verklaren. Het enige wat ik kan bedenken is dat Louis van Gaal graag media aandacht wilt. En dat is hem wederom gelukt.

Het meten met twee maten qua selecteren, doet hij al langer. Zie zijn verklaring over bijv. Donny van de Beek die weinig speelde bij United, maar wel steeds Ake selecteren die bijna nooit speelde bij City.Van de eerste tot de laatste zin eens met De Kromme. De keuze voor Janssen is een lachwekkende, al is het dan slechts de voorselectie. En nee, daarvoor hoef ik geen kenner van het Mexicaanse voetbal te zijn...

Dat die Wijnaldum er buiten laat is natuurlijk puur een stukje psychologische oorlogvoering.
Er staat me bij dat die dat ook bij Sneijder deed voor het WK 2014, met succes want Sneijder speelde vervolgens een prima WK.

Janssen daarentegen heb ik geen verklaring voor, wat voor signaal hij daarmee wil afgeven.

Maar kom op, alle vertrouwen in van Gaal. Niets voor niets 1 van de beste trainers ter wereld.

15 mei 2022 om 21:51

Vond je Sneijder toen echt een goed WK spelen? Ik vond hem destijds echt waardeloos. Aan alles zag je dat hij ver over the top was en zijn periode snel ten einde zou komen. Kwam er echt niet meer uit zoals het zou moeten bij Wesley toen.

15 mei 2022 om 22:59

Niet zo vreemd ook. Sneijder speelde als een veredelde controleur en was meer met verdedigen dan met aanvallen bezig onder Van Gaal

15 mei 2022 om 23:20

Dat zal best, maar dat maakt het niet ineens een "prima Wk"

15 mei 2022 om 23:27

Klopt, maar dat kwam door Van Gaal en niet door Sneijder. Je gaat Robben ook niet als controleur laten spelen

16 mei 2022 om 10:52

Timmio hoe kan je een goed Wk spelen, op een vereerde positie. 🙄

16 mei 2022 om 13:52

Niet, maar zoals ik al eerder zei, betekent dat dus niet dat zijn WK ineens goed was.

Het was een begrijpelijk matig WK, maar zijn spel was dus gewoon matig

15 mei 2022 om 23:10

Wanneer heeft hij sneijder niet opgeroepen dan? Speelde 1 oefen interland voor het wk niet doordat hij er niet bij zat, maar dat was omdat hij eust kreeg ivm aan late bekerfinale.

Onze mening over van gaal is sowieso afwijkend, behaalde resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst…

16 mei 2022 om 13:40

Hij heeft destijds Sneijder heel duidelijk geprikkeld, en dat heeft gewerkt. Sneijder was er echt met zijn kop niet bij toen.

Zo gaat het toch altijd met het NL elftal. Alle anti-ajax fans bepalen de sfeer rond oranje, of het nou gaat om wie de bondscoach word, welke spelers er geselecteerd worden, of wat de opstelling is.

15 mei 2022 om 21:52

Wat heeft Anti-ajax hier nou mee temaken?
Louis van Gaal is hartstikke populair en ex-Ajax coach (die zelfs de UCL won met Ajax)
Vincent Janssen heeft verder wel kritiek maar dan weer helemaal niets temaken met Ajax (wel met Volendam, AZ, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe)

16 mei 2022 om 13:42

Tijgerwit

Dat gebeurt vaak, maar juist nu niet. Van Gaal heeft in het verleden veel Feyenoorders opgeroepen en Janssen heeft niks met Ajax te maken.

Gefileerd??? Kom op zeg! Welk taalgebruik is dat? Ik vind dit echt te ver gaan.

15 mei 2022 om 22:51

Je bent zeker vegetarisch 😉

16 mei 2022 om 00:30

ja echt he.. kansloze sensatie titels... ik kots op de mensen die dit bedenken

Iedereen die het mexicaanse voetbal volgt weet dat Janssen daar als keeper de sterren van de hemel speelt.zelfs 3 x gescoord.

Van Gaal heeft hier een ziek diepe filosofische en teambuilding-technische reden achter, dat wij die niet snappen is volgens Louis niet zijn probleem. 🤣

Snap er ook weinig van. Het beste wat ik ervan kan maken is dat hij Janssen wil prikkelen. Zo van "je bent in beeld en kan er nog wat van maken, als je ervoor gaat".

Een beetje makkelijk gesproken door van Hanegem aangezien Frank de Boer altijd door critici ergens voor werd uitgepikt. Het land was altijd al te klein voor de Boer ook wanneer hij wel alles goed deed was er weer genoeg kritiek op zijn uitstraling of weer iets anders onbenulligs.

Ikzelf was wel fan van Frank de Boer zijn media optredens, en in die zin voor mij van grote waarde. Heb me tijdens het EK erg vermaakt en baalde dan ook dat hij, mede door de grote druk omwille van de grote groep misgunners of amusementhaters, is ontslagen of opgestapt. Los daarvan ben ik wel heel blij met van Gaal en ik geniet ook weer met volle teugen van de oproep van Janssen!

16 mei 2022 om 02:40

Ik mis een beetje wanneer Frank alles goed deed. Het voetbal was werkelijk elke wedstrijd stroperig en ongeïnspireerd, hij had oproepmomentjes zoals deze elke interlandperiode met Babel en Promes, er zat totaal geen lijn in het spel en zijn persconferenties waren altijd tragisch gemompel en gebazel.

De exit tegen Tsjechië was volstrekt binnen de lijn der verwachtingen.

16 mei 2022 om 07:56

Ik ben geen fan van FdB maar wat kan hij er aan doen dat Malen een enorme kans mist en De Ligt opeens denkt dat hij op handbal zit?

16 mei 2022 om 09:38

Juist, want de rest van die wedstrijd werd er verzorgd gevoetbald, kansen gecreëerd en solide verdedigd?

16 mei 2022 om 09:47

De Boer heeft juist Babel eruit gelaten, je verward hem nu met Koeman. Één periode heeft hij, zoals hij heeft aangegeven, de vorige selectie, de laatste van Koeman opgeroepen. Dat is precies wat ik bedoel, mensen zien graag in alles de schuld van de Boer terwijl het bovenal een komiek was voor de camera. Jammer dat sommigen het niet willen zien.

Tot dat hij een paar erin schiet. Benieuwd wat iedereen dan te zeggen heeft. Dit is misschien net die laatste kans die hij zelf nodig heeft om weer tot leven te komen. Na alles wat er over hem nu word gezegd is het sowieso erop of eronder. Ik laat me graag verassen.

16 mei 2022 om 13:44

Dat zou mooi zijn, maar hij scoort er 3 uit 27 in Mexico. Waarom zou hij dan in oranje opeens scoren? Zou puur toeval zijn.

Toch opvallend van Willem. Janssen wordt wel afgerekend op zijn gebrek aan prestaties en Wijnaldum niet.

Wijnaldum heeft niks in het Nederlands elftal te zoeken. Nu heeft hij tijd om zijn zuur verdiende centjes te tellen die hij bij liverpool fc had gemist.

Opvallend dat nog niemand heeft opgemerkt dat Louis van Gaal waarschijnlijk is bezweken onder de druk van de woke cultuur. Bij het aanstellen van Edgar Davids stonden de roeptoetertjes met tranen in de ogen vooraan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

55 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Monterrey 27 3 4 1
2020/2021 Monterrey 25 7 7 2
2019/2020 Monterrey 25 5 6 0
2018/2019 Tottenham Hotspur U23 2 1 0 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Van Bommel wil doorpakken op transfermarkt en doet mogelijk oude club pijn’

Royal Antwerp richt zich na het binnenhalen van Vincent Janssen op de komst van Christopher Scott. Het contract van de twintigjarige aanvallende middenvelder loopt deze zomer af bij Bayern München. Zodoende...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren