Brobbey vraagt én krijgt ook cijfer van Fresia: ‘Oef, dat is wel weinig, hoor’

Zondag, 15 mei 2022 om 18:34Tom Rofekamp

Brian Brobbey geeft zichzelf een 7 voor zijn afgelopen halfjaar bij Ajax. De huurling van RB Leipzig keerde in de winter na een half seizoen in Duitsland terug in Amsterdam en was verantwoordelijk voor tal van cruciale goals in de gewonnen titelstrijd. Brobbey vraagt dienstdoende verslaggeefster Fresia Cousiño Arias van ESPN óók om een beoordeling, maar is ontevreden over wat hij te horen krijgt.

Brobbey maakte in de elf competitieduels die hij speelde liefst zeven treffers, waaronder een cruciale voor het landskampioenschap in het uitduel met NEC (0-1) en de vierde treffer in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (5-0). Ook zondag, was de spits weer trefzeker met de openingstreffer in de seizoenafsluiter tegen Vitesse (2-2). Ook Cousiño Arias erkent de belangrijke rol die Brobbey speelde sinds zijn terugkeer in de hoofdstad.

"Als je jezelf een cijfer mag geven, wat zou dat dan zijn?", vraagt de verslaggeefster. "Een 7", antwoordt Brobbey resoluut, die de vraag onmiddellijk terugstelt: "Wat zou jij me geven?" Cousiño Arias peinst even, maar komt toch al snel met een reactie: "Ik denk wel een 7.5." "Oef", brengt Brobbey uit. "Dat is wel weinig, hoor."

Op een serieuzer moment geeft de twintigjarige aanvaller andermaal aan dat zijn intentie is om ook na de zomer in Amsterdam te blijven (Brobbey jubelde ook na de kampioenswedstrijd al dat hij 'met Ajax de Champions League in zou gaan')"Ik hoop dat het goed gaat komen. Ik weet het nog niet zeker, maar ik hoop het. Mijn zaakwaarnemer gaat het regelen. Dat ik koste wat het kost terugwil naar Ajax, dat is al gezegd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door janssen)

Brobbey lijkt mij echt de toekomstige spits van Ajax 1. Heeft eigenlijk alles wel. Zou hem ook meenemen naar het EK. Lijkt mij alleen niet de meest verstandige jongen.

15 mei 2022 om 18:41

Huh? Gebaseerd op wat dan?

15 mei 2022 om 18:46

Z'n stap naar Leipzig en dat hij de naam van Guth niet wist. Getuigd van slechte voorbereiding. Verder een topspits.

15 mei 2022 om 19:41

Als je zag hoe hij erbij liep bij Leipzig en nu dolgelukkig is bij Ajax dan kan het niet anders zo zijn dan hij er ook spijt van heeft.

Ach voetballers zijn ook mensen en maken ook fouten.
En ik vind het juist een slimme zet van hem om terug te keren bij Ajax. Nu kan hij zich verder ontwikkelen.

16 mei 2022 om 08:53

Toch lekker om een jonge jongen af te fakkelen. Ik heb trouwens ook geen flauw idee wie Guth is. En toen ik 'vroegah' een stap kon maken in mijn carriere vond ik ook dat ik er klaar voor was. Ik zie Brobbey eigenlijk niks geks doen.

15 mei 2022 om 18:43

Hoeft ook niet slim te zijn om goed te kunnen voetballen. Vraag me af of hij zijn uithoudingsvermogen gaat trainen en volle 90 minuten kan gaan in een wedstrijd.

15 mei 2022 om 18:57

Hij is het broertje van Kevin en Derrick Luckassen. Zijn allemaal slimme jongens die op een goede manier met hun geld om gaan. Blijf het bizar vinden dat mensen zo ontzettend veel en snel oordelen op wat ze zien zonder iemand daadwerkelijk te kennen.

15 mei 2022 om 19:09

Zou goed kunnen hoor. Daarom zeg ik ook "lijkt mij" . Gebaseerd op wat ik van hem heb gezien.

15 mei 2022 om 19:16

Volgens mij heeft Brobbey zelf al eens hardop gezegd dat hij niet de slimste is en dat hij niet assertief is en zich makkelijk laat leiden door anderen. Dat hebben we ook gezien bij zijn stap naar Leipzig.

Geeft ook verder niks, hij is voetballer, die hoeven niet per se slim te zijn.

15 mei 2022 om 19:19

Poh Derrick Luckassen was ik bijna vergeten. Zelden een speler bij PSV gezien die zo onsympathiek overkwam als hij.

15 mei 2022 om 21:07

Met Toivonen wel een van de meest nare personen in ons shirt inderdaad. Ook een van de meest onnozele aankopen ooit.

16 mei 2022 om 01:34

@FCVoetbal23 Ik vind het jammer dat je er gelijk vanuit gaat dat iemand oordeelt zonder kennis. Dat jij het interview van Brobbey, waarin hij aangeeft wat Vernon op jou reageert, niet hebt gezien, betekent niet dat anderen gelijk een onzinverhaal vertellen. Dat vind ik eigenlijk meer toepasselijk op jouw reactie over oordelen.

15 mei 2022 om 19:00

Wk bedoel je

15 mei 2022 om 20:09

Volgens mij heeft Brobbey zelf ooit eens in een interview aangegeven dat hij niet de slimste is (meer in de zin van dat hij beter met zijn handen is), dus ik denk dat het wel handig is als hij misschien wat meer begeleiding in het een en het ander krijgt dan sommige anderen.

Maar inderdaad, mocht Ajax Haller voor een mooie prijs kunnen verkopen, zet dan maar in op een definitieve terugkeer van Brobbey bij Ajax. Hij heeft inmiddels wel geleerd dat het gras niet altijd groener is bij de buren, en hij zal ook wel door hebben gekregen dat hij nog niet zo klaar is voor een overstap naar het buitenland dan hij waarschijnlijk voorheen dacht.

Laat hem maar lekker een jaar of 2 a 3 vlammen bij Ajax, wedstrijdje of 80 tot 100 spelen, en dan kan hij op zijn 22e/23e, als hij wat ouder en hopelijk nog wijzer is, altijd nog een mooie stap maken.

15 mei 2022 om 20:13

Meenemen naar WK is misschien wat te voorbarig.
Maar ben het verder wel met je eens. Op zijn leeftijd deze kwaliteiten al te hebben. Vind zijn intervieuws ook altijd wel leuk om naar te kijken. Luchtig en relax.

Ik snap heel goed dat deze jongen goed bij de fans van ajax ligt maar ik vind hem toch wel lichtelijk irritant worden nu. Tikkeltje arrogant en hij overschat zichzelf volgens mij ook wel een beetje. Benieuwd of Huntelaar bereid is om flink te betalen voor een speler die een jaar geleden nog weg wou.

15 mei 2022 om 18:41

Hij maakt gewoon een grapje..

15 mei 2022 om 18:44

Hij wilde niet weg. Raiola moest het in orde maken met Ajax zei hij. Maar Raiola was Raiola. Die verteld Brobbey dat Ajax niet zo ver wil gaan voor Brobbey. Lekker pushen naar een andere club voor wat centen. Brobbey is niet de slimste van het stel....dus dan ben je makkelijk weg.

15 mei 2022 om 18:55

Brobbrey gaat nergens heen zolang hij z’n handtekening niet zet…als mindere slimme mensen als hij snappen dat. Als hij echt niet wilde was hij gebleven. Maar zag dollartekens en vertrok met de gedachte dat hij af en toe wel zou spelen

15 mei 2022 om 19:08

Brobbey is zelf de man die de handtekening zet. Raiola de schuld geven voor domme keuzes van Brobbey blijft een beetje triest.

15 mei 2022 om 19:17

Klopt, maar hij heeft zelf destijds al aangegeven dat hij niet de meeste assertieve persoon is, en dat hij zich makkelijk laat leiden door adviezen van anderen. Dat kan, sommige mensen zijn niet de meest mondige. Volgens mij heeft hij er van geleerd, hij is nu stelliger dat hij bij Ajax wil blijven.

15 mei 2022 om 19:38

Het is een 19 jarige jongen die net komt kijken en advies krijgt van misschien wel de meest invloedrijke makelaar ter wereld. Daar mag je Raiola best de schuld voor geven. Hij wordt betaald om die jongen advies te geven in het maken van de beste keuze... Dat heeft hij blijkbaar niet zo goed gedaan (behalve financieel) dus begrijpelijk dat Brobbey hier blind op af is gegaan. Vind het te makkelijk om die jongen hier helemaal op af te rekenen al had hij zelf ook beter kunnen nadenken over de gevolgen.

15 mei 2022 om 19:40

Wel heel erg makkelijk om alle schuld weet op deze persoon af te schuiven. Alsof Brobbey zelf nieuws te zeggen heeft.

15 mei 2022 om 19:52

Dat is natuurlijk onzin. Raiola bepaalt niet waar Brobbey speelt, maar Brobbey zelf. Hij heeft zichzelf overschat en was duidelijk nog niet klaar voor een grote competitie.

15 mei 2022 om 20:04

Je zou eens naar zn eigen woorden moeten luisteren over hoe hij met advies van anderen om gaat. Die jongen moet meer voor zichzelf op gaan komen.

15 mei 2022 om 18:45

Niets mis met een beetje persoonlijkheid tonen aan de media. Veel leuker dan de robot voetballers die we de overige 95% van de tijd zien.

15 mei 2022 om 18:46

Ik vind het juist heerlijk ipv dat standaard riedeltje na een mediatraining. Brobbey houdt het gewoon wat luchtig, maakt een dolletje. Volgens mij is hij gewoon bescheiden normaliter, maar vergeet vooral niet dat hij nog jong is, onbevangen en met gezonde dosis bravoure.

15 mei 2022 om 18:57

Superb het is gewoon een dolletje, jammer dat je het niet zo inziet. Het is een vrolijke noot in de spelersgroep, een jongen die je laat lachen.

15 mei 2022 om 19:41

Haha je snapt serieus niet dat hij een dolletje maakt? Wat een niveau zeg.. Ajax moet Brobbey gewoon terughalen. De spits van de toekomst.

15 mei 2022 om 19:47

Ik vind em wel een geinige vent eigenlijk. Arrogantie licht aan de toon. Dit is met een knipoog.

16 mei 2022 om 00:37

mee eens... hij komt op mij ook zelfvoldaan over. Hij kan ook nooit gewoon leuk en spontaan juichen.

16 mei 2022 om 11:13

Jij snapt er geen bal van man

Als redbull zijnde zou je die jongen toch ook laten gaan. Als hij nu aangeeft dat hij bij ajax wil blijven, zegt dat natuurlijk iets over zijn motivatie bij redbull. Hij is gewoon gek gemaakt door het geld, maar had liever bij ajax gebleven. Als hij zijn contract had verlengd bij ajax was dit zijn basis jaar geweest. Wel mooi om te zien dat hij zelf ook ziet dat hij een fout heeft gemaakt voor zichzelf.

Al met al, paar jaartjes bij ajax en hij kan een top Transfer maken als hij zo door blijft gaan.

15 mei 2022 om 19:07

Ja, die zullen vast zo denken😂 dikke euro’s op tafel denk ik dan. Die wil zichtbaar weg, de club wil m hebben, prijs gaat omhoog

15 mei 2022 om 19:15

Denk je? Als je als speler geen motivatie hebt voor een club, dan wil je die gene toch ook niet aanhouden? Of heeft redbull geld teveel?

15 mei 2022 om 20:52

Ik neem aan dat redbull geld teveel heeft ja, als je kijkt wat die jaarlijks uit kunnen geven in bv de F1, dan kan je er vanuit gaan dat ze genoeg centen op de bank hebben staan.

15 mei 2022 om 20:57

Spursfan96. Want dat zijn dingen die evenredig aan elkaar zijn?

16 mei 2022 om 09:19

Je meent dit echt hè? Het een heeft werkelijk niets met het andere te maken..

15 mei 2022 om 20:03

Als red Bull zijnde zou ik hem lekker nog een jaar verhurenen dan kijken of je hem zelf kunt gebruikenen anders verkopen. Nu verkopen zou zonde van het geld zijn. Met zijn potentie valt er een nog hogere winst uit te halen.

Het is toch ongelofelijk dat deze jongen ooit naar Leipzig is vertrokken. Heeft Ajax en zichzelf in een wel heel lastig parket gebracht zo. Als ie gewoon had bijgetekend hadden er niet weet ik veel hoeveel miljoenen weggegooid hoeven worden nu.

15 mei 2022 om 18:47

Hier gaat RB leipzig nog een hoop plezier aan beleven aankomend seizoen.
Heeft weer een bonk aan ervaring opgedaan en kan daar mooi 1e spits worden na deze verhuur.

15 mei 2022 om 19:14

Dat betwijfel ik aangezien Leipzig in een 3412 systeem speelt en ze met Silva, Nkunku, Poulsen en Szoboszlai daar 4 betere spelers kunnen opstellen.

15 mei 2022 om 19:22

Kans bestaat dat Nkunku vertrekt, dan is het geen overbodige luxe om Brobbey erbij te houden.

15 mei 2022 om 19:46

Dan komt er wel een vervanger. Denk dat Leipzig hem voor een goed bod gewoon wegdoet.

15 mei 2022 om 20:04

Voor een goed bod is elke speler te koop. Het is alleen de vraag of ajax en leipzig aan dezelfde bedragen denken.

Hier gaan we nog heel veel plezier aan beleven. Zowel sportief als erbuiten. Echt een Amsterdams schoffie, heerlijk.

15 mei 2022 om 18:54

Dat heel veel plezier aan beleven moeten we nog maar zien he. Zou niet de eerste keer zijn dat Ajax een speler toch niet binnen haalt op financien.

Wat goed is komt snel, gewoon in Oranje zetten deze man, echt beter heb je toch niet. Vincent Janssen is helemaal lachwekkend.

15 mei 2022 om 20:06

Zoals met Rensch ? Of kwam hij wel te snel bij het Nederlands elftal ?

16 mei 2022 om 10:26

Was Rensch ooit goed dan? Ben nooit overtuigd geweest van hem. En veel anderen ook niet.

16 mei 2022 om 20:17

Hij heeft toch het nederlands elftal gehaald. Ik weet niet waarom, maar blijkbaar was er toch iemand die vond dat hij goed genoeg was. Daarnaast hoor ik ook alleen maar dat hij nu een dip heeft en dat het wel een groot talent is.

Als je bedenkt dat hij als versterking is gehaald in de winter dan kun je hem niet een heel hoog cijfer geven. Qua voetbal hield het niet over. Sowieso is een kampioenschap met slechts twee punten verschil veel te weinig als het verschil in budget zo gigantisch groot is. Maar uiteindelijk telt alleen de prijs natuurlijk.

15 mei 2022 om 20:11

Brobbey heeft het toch naar behoren gedaan met belangrijke goals? En tsja die twee punten verschil, psv is natuurlijk ook veel beter dan de rest van de eredivisie, dus die winnen ook hun wedstrijdjes wel. Het verschil in doelsaldo zegt natuurlijk ook wel wat. Maargoed, Ajax had natuurlijk niet en de beker en de JC schaal mogen verliezen.

Prima spits , maar lijkt me net iets te zwaar , zeker om snel wendbaar te zijn in de 16
Iets minder krachttraining en meer sprint en draai oefeningen

16 mei 2022 om 09:49

Weet zeker dat je het aflegt tegen hem in een sprint duel hoor .

16 mei 2022 om 10:27

Die man is pijlsnel en draaide vorige week nog makkelijker weg dan een hoelahoep.

Op een of andere manier ben ik nog niet echt overtuigd van zijn kwaliteiten als top spits. Vaak zijn het intikkertjes of goals die iedereen zou maken. Ik geef hem nog het voordeel van de twijfel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
Lisandro MartínezVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Jong Ajax 2 0 1 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Alfred Schreuder reageert bij Ziggo met glimlach op vraag over transfers

Alfred Schreuder kan voorlopig nog geen informatie over eventuele transfers prijsgeven. Na afloop van het gewonnen oefenduel met het Duitse SV Meppen (3-0) reageert de trainer van Ajax enigszins ontwijkend op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren