Ten Hag wijzigt elftal op meerdere posities en gunt Gorter Eredivisie-debuut

Zondag, 15 mei 2022 om 13:26Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:51

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. De uitzwaaiend oefenmeester wijzigt zijn elftal op meerdere posities ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (5-0). Zo zijn er onder meer basisplaatsen voor Jay Gorter, Youri Regeer en Devyne Rensch. Het duel in GelreDome gaat om 14.30 uur van start en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Ajax speelt behoudens een mooie winstpremie nergens meer om tegen Vitesse. De Amsterdammers verzekerden zich vorige week tegen sc Heerenveen (5-0) al van de 36ste landstitel en kunnen het duel met de Arnhemmers zonder spanning tegemoet zien. Vitesse weet al weken dat het in de play-offs moet strijden om een Europees ticket. De Arnhemmers zijn al enige tijd uit vorm en wisten slechts drie van de laatste negen wedstrijden te winnen.

Ten Hag kiest tegen Vitesse voor een aantal wijzigingen. Zo heeft hij onder de lat een plek ingeruimd voor Gorter, die daarmee zijn debuut in de Eredivisie maakt namens de Amsterdammers. Ook Regeer en Rensch hebben een basisplek. Ten Hag gaat net als tegen AZ vermoedelijk weer voor een 4-4-2-formatie, daar Sébastien Haller en Brian Brobbey allebei in de basis staan. Rensch vormt zeer waarschijnlijk het centrum met Daley Blind, terwijl Regeer de rechtsbackpositie invult. Het middenveld wordt gevormd door Edson Álvarez, Dusan Tadic, Steven Berghuis en Kenneth Taylor.

Opstelling Vitesse: Schubert; Dasa, Doekhi, Bazoer, Cornelisse, Manhoef; Tronstad, Vroegh, Domgjoni; Openda, Bero

Opstelling Ajax: Gorter; Regeer, Rensch, Blind, Tagliafico; Álvarez, Berghuis, Tadic, Taylor; Brobbey, HallerGerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door hullcityafc)

Benieuwd hoe Gorter het doet. Uitwedstrijd, geen druk meer, ik ben benieuwd. Iemand enig idee waarom Unuvar geen kans krijgt in deze pot? Lijkt me een mooie gelegenheid toch?

15 mei 2022 om 14:31

Hull City, ah dat koos ik bij FIFA 2008 ofzo altijd in de carrière mode. Regelmatig de PL en CL mee Gewonnen. Ik snap wel dat je fan bent Unuvar gaat hopelijk invallen. Ik had Daramy en Kudus nog eerder verwacht dan Unuvar tbh.

15 mei 2022 om 15:04

Hahaha, ja, mooie voorhoede hadden ze toen! Zie het helaas op korte termijn niet meer gebeuren ;-) Ik hoop dat Unuvar invalt, ben erg benieuwd naar zijn ontwikkeling. Had zelf inderdaad Kudus ook wel verwacht en had Daramy wel een basisplek gegund.

Gorter!! Eindelijk en ben heel benieuwd. Hoop ook dat Nico blijft.

Jammer had ook gehoopt op basisplek voor Ihattaren. Was wel gegund geweest. Hopelijk 2e helft veel wissels. Een keer 5 x.

Oa Saleh-Eddine zou ook leuk zijn. Unuvar.

15 mei 2022 om 13:33

Waarom de schreeuw maar ihataren die is nog lang niet fit terwijl univar al jaren op de deur klopt en het fit seizoen onder Heitinga echt laat zien

15 mei 2022 om 13:36

Ja ik vind de wissel in de bekerfinale steeds vreemder. Blijkbaar was hij toen wel goed genoeg om misschien nog iets te forceren, maar daarna geen enkele keer meer mogen invallen en vandaag geen eens mogen starten. Je zou toch denken dat dit een wedstrijd is dat je hem eens vanaf het begin kan zien en in de rust naar de kant halen.

15 mei 2022 om 14:07

Zou het dan toch een sneer zijn geweest naar PSV?

15 mei 2022 om 15:29

Ducktaildo

Dat irriteert mij ook.

Heb meerdere discussies gevoerd met PSV fans. Hield vol dat het logisch was, er was geen back up voor rechtsbuiten beschikbaar bla bla.

Maar moet helaas toegeven, dat het inderdaad lijkt op kinderachtig pesten, van mijn club. Wel teleurgesteld erover

15 mei 2022 om 15:48

Idem voor mij MrKrillin, ik vond het ook logisch maar nu speelt Ten Hag opeens 4-4-2. Misschien was de invalbeurt toen vooral een aanmoedigingsbonus voor Ihattaren. Maar fraai is het niet.

15 mei 2022 om 13:42

Ik had ook graag unuvar gezien.

15 mei 2022 om 13:49

Ik ben groot voorstander van Taylor maar als er iemand aanspraak maakt op een kans in het eerste is het wel unuvar

15 mei 2022 om 17:49

Op basis waarvan? Unuvar is vaak onzichtbaar bij Jong Ajax. Is nog ver verwijderd van niveau Ajax 1.

15 mei 2022 om 14:04

Ik denk dat de som die moet worden over gemaakt naar Juve hoger is wanneer Ihataren ED speelt. Enige verklaring voor gebrek aan minuten laatste weken. Na de bekerfinale goede wedstrijden in JA gespeeld.

15 mei 2022 om 16:01

@Mancunian, volgens mij is er een vaste som afgesproken. Er werd sowieso niet verwacht dat hij snel aan spelen toe zou komen.
Ten Hag is gewoon conservatief met nieuwe spelers inpassen. Hij verandert blijkbaar liever van systeem dan dat hij andere spelers probeert.

15 mei 2022 om 16:30

Valt wel mee. In de laatste wedstrijden brengt hij Daramy en Kudus geregeld terwijl Ihataren in Jong betere dingen laat zien. Vandaag ook weer geen minuten. Denk dat het met geld te maken heeft.

De vierde keeper die dit jaar gebruikt wordt. Toch een hele belangrijke positie in een team dus.

Benieuwd naar rensch zie in hem nog steeds een toekomstig volwaardig basisspeler als (r) centrale verdediger

Weer grotendeels dezelfde namen. Geef zo’n wedstrijd toch lekker aan de jongens die regelmatig op de bank zitten en de uitblinkers bij Jong Ajax. Uitgelezen kans voor Daramy en Kudus om zich te laten zien, zeker voor volgend jaar alvast. Een beloning voor bijvoorbeeld Unuvar. Nee hoor maar 3 echte wijzigingen met jonge jongens. Dat vind ik al het hele jaar slecht hoor van Ten Hag. Neem af en toe een nieuwe jongen mee, ookal is het voor maar 10 minuten. Ik kan het echt begrijpen als Unuvar zegt het is mooi geweest.

15 mei 2022 om 13:36

Helemaal met jou eens. Tadic ,Haller en Berghuis mochten van mij wel op de bank.

15 mei 2022 om 13:49

Tadic heeft natuurlijk net een record van 124 (?) wedstrijden onafgebroken achter elkaar spelen. Logisch dat hij die reeks graag zo ver mogelijk door wil zetten. Voor de rest met je eens.

15 mei 2022 om 14:01

Regeer, Gorter, Taylor en Rensch (eindelijk op zijn eigen plek).. Brobbey er in. Is toch helemaal prima zo!

15 mei 2022 om 14:23

Hij wil de laatste wedstrijd ook gewoon winnen logischerwijs. Drie andere namen is toch prima, meer dan dat lijkt me helemaal niet verstandig.

15 mei 2022 om 17:23

Nu heeft het helemaal niks opgeleverd. Geen winst en geen nieuwe jongens, plichtmatig een wedstrijd gespeeld. Je had beter niet hoeven gaan.

15 mei 2022 om 14:27

Voor Utrecht is het wel fair dat Ajax niet met een feestopstelling speelt. Utrecht kan Vitesse nog inhalen.

Je bent al kampioen maar nog steeds laat je Tadic beginnen laat hem gewoon op de bank en gun Daramy of Ihatarren wat minuten

15 mei 2022 om 13:33

Mobesiktas

Tadic snap ik wel dat hij begint. Die heeft een record in handen met miljoen wedstrijden achter elkaar. Die wilt zijn record nog meer versterken.

Maar jongens als Kudus op plek van Alvarez, Daramy op plek Haller en Ihattaren op plek Berghuis

15 mei 2022 om 13:35

Waarom ihataren univar klopt al jaren op m de deur en laat het dit seizoen onder Heitinga echt zien

15 mei 2022 om 13:38

Unuvar klopt helemaal niet al jaren op de deur. Dit is pas het eerste jaar dat die het hele seizoen door consequent is. En fysiek 90 minuten kan volhouden. Ihattaren heeft al eredivisie ervaring. Dat Unuvar kansen moet krijgen ben ik het mee eens maar je kan ook overdrijven. Unuvar speelt ook als linksbuiten Bij jong Ajax is dus geen concurrent van Ihattaren. Voor het middenveld komt Unuvar Fysiek nog tekort.

15 mei 2022 om 13:58

Het zijn beide nr.10 spelers maar functioneel voor op de flanken.

15 mei 2022 om 14:28

Unuvar is helemaal niet al jaren op de deur aan het kloppen. Alleen dit seizoen komt hij echt bovendrijven en volgend seizoen gaat hij gewoon zn kans krijgen. Mo is gehaald voor Ajax 1 dus logisch als hij fit is dat hij er bij komt. Unuvar speelt op een positie die al genoeg bezet is.

Rensch in de basis. Hopen dat Van Gaal dit niet als reden ziet om hem alsnog op te roepen. We weten dat Louis fan van hem is.

15 mei 2022 om 13:37

Waarom niet? Het is een speler van je eigen club en als die zich bewust op de cb positie is dat toch weer een opsteker voor Ajax

15 mei 2022 om 13:40

Omdat Trissy wellicht ook fan is van het Nederlands elftal? En als je dat bent, dan kan het haast niet zo zijn dat je Rensch zou willen oproepen.

15 mei 2022 om 15:32

Trissy

Als een Vincent Janssen in de voorselectie zitten, dan verdienen spelers als Regeer, Ihattaren, Rensch, Taylor dit ook. Dus totaal niet serieus te nemen de selectie procedure.

Hopelijk laatste wedstrijd van trainer Letsch bij ons. Starten met maar 1 spits, hij heeft alle plezier op de tribune verprutst met dat negatieve voetbal!

15 mei 2022 om 13:42

Wanneer had die Gorter moeten opstellen? Toen pasveer geblesseerd raakte was Gorter ook geblesseerd. En is de juiste keuze geweest om voor de ervaring van Stekelenburg te kiezen in de weken dat het slecht liep.

Mooi dat Gorter mag starten, eindelijk zou ik haast willen zeggen. Jammer dat Kudus niet start, die zou ik ook weleens vanaf het begin willen zien. En hopelijk krijgen we in de 2e helft Ihattarren en Unuvar te zien, onze toekomst!

gelukkig speelt Gorter, had Kudus en Daramy ook wel graag gezien.

Had Daramy kudus en Ihataren laten starten

Zelfs als het eigenlijk gewoon een oefenpot is maken mensen zich druk. Het seizoen is voorbij beste mede fans. Wie speelt speelt. Na de korte vakantie zal een andere trainer voor de groep staan. Ik vind de strijd onderin vandaag wat interessanter 😉

Blijft altijd grappig. Dan worden er een paar jonge spelers ingezet en dan nog is het niet goed want waarom krijgt die en die dan geen kans. Snap toch ook wel dat hij niet het complete elftal op de schop gooit ook al gaat het nergens meer om. En Tadic wil zelf natuurlijk gewoon spelen oa vanwege die reeks die hij aan het neerzetten is, wat dus ook begrijpelijk is.

Ik had toch graag ihattaren en unuvar gezien. Geef de toekomst een kans en een motivatie om volgend seizoen te knallen

15 mei 2022 om 14:30

Unuvar...kom op zeg. Hele seizoen bij Jong ajax, eindelijk zn waarde laten zien en dan nu ineens in de laatste wedstrijd bij ajax 1 in de basis??? Die komt volgend seizoen wel aan de beurt.

Dat is niet zo bijzonder. 50 jaar terug zette Michels in de laatste wedstrijd gewoon keeper Heinz Stuy in de spits.

15 mei 2022 om 14:35

Hoe liep dat af ?

15 mei 2022 om 14:41

4-1 voor Go Ahead.

Stuy scoorde niet maar kwam wel in botsing met Suurbier die daardoor een beenbreuk opliep en 6 maanden niet kon spelen.

Mag hopen dat Ihattaren nu wel minuten krijgt he. En Daramy ook wat meer minuten. Viel woensdag goed in.

Jammer dat er niet meer vanuit de jeugd nog ff de kans krijgen. Laat die blind, tadic etc lekker met een ijsje op de tribune zitten. Valt toch niets meer te winnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV66
4.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

55 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag haalt hard uit: ‘We hebben kwaliteitsspelers nodig’

Erik ten Hag is kritisch op zijn ploeg na de ongekende 4-0 oorwassing bij Brentford. Manchester United ging na de blunder van David de Gea bij de openingstreffer genadeloos hard onderuit....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren