Ontsteltenis over feestvierend Roda JC: ‘Alsof ze de CL hadden gewonnen’

Zondag, 15 mei 2022 om 08:55Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:55

Roda JC speelt ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers werden zaterdagavond na verlenging uitgeschakeld in de play-offs door Excelsior (0-2), nadat het heenduel in een 2-2 gelijkspel was geëindigd. Roda boog in die heenwedstrijd in Kralingen een 2-0 achterstand om en dat werd uitbundig gevierd met de meegereisde fans. Beelden van die festiviteiten dienden in de return als inspiratiebron voor Excelsior, zo vertelde Redouan El Yaakoubi na afloop bij ESPN.

Excelsior en Roda hielden elkaar zaterdagavond lange tijd in evenwicht. Nadat de reguliere speeltijd geen treffers opleverde, moest een verlenging uitkomst bieden. Daarin schoten Couhaib Driouech en Nikolas Agrafiotis de ploeg van Marinus Dijkhuizen naar de volgende ronde. "We hebben gevochten als leeuwen", aldus een trotse El Yaakoubi. "Ik denk dat niemand dit van ons had verwacht. Ik zag in de reacties op Facebook en Instagram dat we kansloos zouden zijn. We hebben laten zien dat we heel goed kunnen zijn, dat maakt me trots. Als iedereen fit is bij ons, kunnen we iedereen verslaan."

Dat Roda JC het gewonnen punt in het heenduel uitbundig vierde, leidde bij Excelsior tot extra motivatie. De Limburgers gingen op de foto met het uitvak en ook de supporters van Roda vierden het buiten het stadion als een overwinning. "Jongens zeiden het in de kleedkamer al. Reuven Niemeijer zei: 'Het leek wel of ze de Champions League hadden gewonnen'", vertelt Dijkhuizen. "Dus ik heb die beelden opgevraagd, waarop ze stonden te feesten, nog even een fotootje maken met zijn allen, net of ze gewonnen hadden. Dus dat was even de trigger op het eind van de bespreking en zo te horen heeft die geholpen."

Dijkhuizen had het aan de zijkant veelvuldig aan de stok met Jurgen Streppel. Beide trainers zochten elkaar op en maakten middels handgebaren duidelijk dat het ergens om ging. Volgens Dijkhuizen hoort dat bij wedstrijden die worden uitgevochten in het heetst van de strijd. "Ik heb natuurlijk ook met NAC Breda tegen Willem II (in 2016, red.) die finale tegen hem gespeeld. Dit vond ik niet zo prettig, dat met dat handje gebaren, vond ik een beetje arrogant. Maar ik moet zeggen: na de wedstrijd komt hij mij feliciteren, de spelers ook, daar heb ik wel respect voor."

Technisch directeur Jordens Peters van Roda reageerde zondag bij Goedemorgen Eredivisie op de uitspraken van Dijkhuizen. "Ik haal mijn motivatie vaak ergens anders vandaan. Ik was nooit iemand die gemotiveerd raakte van krantenknipsels. Blijkbaar zij wel, dus ik denk dat Dijkhuizen dat goed heeft aangevoeld. Maar de mensen in Kerkrade weten de weg naar het stadion weer te vinden. De club leeft. Dat maakt het extra zuur dat je niet nog een ronde verder bent. De club en de achterban is nog groter dan ik op voorhand had verwacht."


Poll

Gaat Excelsior promoveren naar de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

128 reacties (laatste reactie door migi)

Dat is een beetje wat er in Nederland buiten Ajax en Feyenoord om enorm ontbreekt : Topsportmentaliteit! Als je uit gelijkspeelt en je gaat het vieren alsof je zoontje net geboren is dan ben je verre van een topsporter ( Roda JC ) en als die cultuur blijft hangen zal de eredivisie of kkd buiten Ajax en Feyenoord om geen stappen maken..

15 mei 2022 om 09:12

'geen stappen maken'. Paar jaar geleden stond de eredivisie op plek 14 en nu plek 7 met uitzicht op plek 6 en 5. Dus waar baseer jij je op dat er geen stappen worden gemaakt?

15 mei 2022 om 09:19

@Ducktaildo Dan haalt ie Feyenoord aan die afgelopen zondag in principe hetzelfde deed en niet lang geleden onder Dickie (geloof ik), het bereiken van de EL playoffs vierde als het de WK beker voor club teams was. @Theo Slot krijgt er nu pas een beetje topsport klimaat in maar ga nou niet doen alsof Feyenoord hier pertinent voor staat. Komt alleen maar grootheidswaanzin van

15 mei 2022 om 09:30

En Ajacieden pronken graag met een plek in de halve finale van de Champions Leage van enkele jaren geleden...

15 mei 2022 om 09:36

Dus? Dat was namelijk ook een ongelofelijk knappe prestatie wat ik niet verwacht snel weer mee te maken. Snap niet waarom Ajax hierin betrokken wordt maar goed. Wat heeft jouw geweldige club allemaal wel niet bereikt dan de afgelopen jaren?

15 mei 2022 om 10:01

Ja dat komt door Ajax die Europees de punten binnenhaalt voor Nederland zonder Ajax stonden we onder Bulgarije en Servië.

15 mei 2022 om 10:13

Want de andere clubs behalen geen punten?

15 mei 2022 om 11:09

@savano
Afgelopen zondag speelde Feyenoord een matige eerste helft en een uitstekende tweede helft nadat ze een paar dagen eerder na een zware wedstrijd de finale van de Conference League bereikten, ja dat moest even gevierd worden, gek he.

15 mei 2022 om 11:18

Was ook knap toch? Jij pronkt al met je Opel Kadet, zo hebben we allemaal wat he!

15 mei 2022 om 09:13

Je bedoelt dat Feyenoord dat de derde plaats vierden alsof ze hun eerste fiets kregen?

15 mei 2022 om 09:34

@psvleiden beter dan bij PSV en Ajax waar ik af en toe nou moet kijken of het geluid van mijn tv uit staat

15 mei 2022 om 09:42

Dan zou ik eens een fatsoenlijke tv kopen in plaats van Chinese rommelmarkt kwaliteit.

15 mei 2022 om 10:50

@andrebahianus Ik denk dat het publiek bij Feyenoord wat meer aanwezig is omdat een aanzienlijk deel met grote ogen naar de wedstrijd kijkt en helemaal strak staat. Daarnaast is de sfeer altijd veel enansggresiever dan in andere stadions. Ik ben bij meerdere clubs geweest om een lekker potjes voetbal te kijken, maar bij Feyenoord voelde ik mij onveilig. Links en rechts werden er lijntjes uitgedeeld. Mensen stonden schuimbekkend middelvingers op te steken naar spelers van de tegenstander. Dat vond ik zeer verontrustend! Doe normaal of ga weg denk ik dan.

15 mei 2022 om 11:19

Stond ie ook.

15 mei 2022 om 09:13

Wat is dit nou weer voor rare provocatie?

15 mei 2022 om 09:13

Typisch Nederlands inderdaad. Door de grachten met een 2e plek. Een gelijkspel vieren. 75% balbezit inlijsten. Tja dan kan je hem een keer op je deksel krijgen hahaha.

15 mei 2022 om 09:18

Ahhh zelfs in een topic over roda vs. Excelsior wordt ajax erbij gehaald

15 mei 2022 om 09:32

Hoezo benoem je Feyenoord dan weer niet? 😅

15 mei 2022 om 09:26

Was er voor Feyenoord niet een huldiging voor het behalen van de tweede plek?

15 mei 2022 om 09:32

Is toch iets anders dan gelijk spelen in de 1 ste wedstrijd voor promotie/degradatie.

15 mei 2022 om 09:35

Er was geen huldiging gepland maar omdat er zoveel supporters wilde laten zien hoe trots ze waren op het team hebben ze de kuip open gegooid. Het trotste kwam voort uit nadat het seizoen daarvoor nog 10e waren geeindigd. Er heel veel spelers weggingen (waaronder Fer en Wijnaldum) en we door onze schulden dit alleen mochten opvangen met transfervrije en huurspelers. Plek 2 was toen een wereldprestatie en was het logisch dat de supporters de spelers wilde bedanken.

15 mei 2022 om 09:37

Ja LOL ... Burgemeester erbij etc. maar dat mag niet gezegd worden anders ben je gefrustreerd.

15 mei 2022 om 09:39

Zo mooi dat dit wordt aangehaald als sneer naar feyenoord, terwijl het juist het unieke karakter van de club zo bevestigd. Als je die passie niet begrijpt omdat je alleen naar de ranglijst kijkt (huh, ze zijn tweede) snap je op zijn best niets van voetbal of ben je gewoon een gloryhunter.

15 mei 2022 om 09:45

Mooi is dat he. Ik heb altijd een beetje medelijden met mensen die dat niet snappen. Ik vind het eerlijk gezegd vreemder om heel hard te juichen bij de 27e landstitel op rij. Lekker boeiend, winnen als je toch vrijwel altijd wint.

15 mei 2022 om 09:47

Savano wel enigszins sneu dat je er zo denigrerend over doet terwijl Pablonino het net boven jou kraakhelder uitlegt. Maar wellicht begrijp je dat gewoon niet, dat kan natuurlijk ook..

15 mei 2022 om 09:52

@Bobiku en ben ik verplicht dat over te nemen?

15 mei 2022 om 09:58

Dat zeg ik niet. Het is echter een volledig logische verklaring, dus als je dat niet aanneemt is dat prima, maar dan zou ik niet verwachten dat je heel serieus wordt genomen. Is ook niet erg

15 mei 2022 om 10:07

Ik heb toch ook mijn verklaring waarom dat belachelijk is. Iemand kan een verklaring hebben waarom hij of zij door rood liep - 'ja omdat ik haast had' maar dat rechtvaardigt de daad toch niet.

15 mei 2022 om 10:20

Wat is jouw verklaring dan voor het stellen dat wat Pablonino zegt belachelijk is? Feyenoord werd tiende, verkocht haar beste spelers, wordt daarna tweede en haalt zodoende de voorronde van de Champions League in de laatste wedstrijd. Mensen komen daarom de spelers bedanken bij terugkomst en omdat dat er veel zijn gaat de Kuip open. Waarom vind jij dat belachelijk? Het is namelijk geen huldiging, het is een spontane actie uit blijdschap, of zelfs opluchting. Ik moet er een beetje om lachen als mensen daar laagdunkend over doen

15 mei 2022 om 10:22

Tsja, als je jouw interpretatie gelijk wilt stellen aan iets wat feitelijk is vastgelegd in een wetboek dan heeft discussieren geen zin 😂

15 mei 2022 om 13:53

Maar het gedrag van El Yaakoubi is dan toch ook mega hypocriet. Zelfs op 1/3e en nu vieren ze het zelf ‘alsof de CL gewonnen is’… terwijl ze zelf nog nergens zijn.

Leuk voor zo’n teampje dat het geholpen heeft met motiveren maar echt logisch is het allemaal niet.

Vergelijkbaar met een uitgespeeld (3e plaats verzekerd) Feyenoord en aanhang die ook na een onterechte pingel los gingen alsof ze de CL gewonnen hadden. 'Gelijk tegen PSV!' Lala la la la la lala - laat staan als ze zo echt iets winnen - in dit geval hielp het de aartsvijand ook nog ... In dit geval zou je ook denken 'moet dat nou? :D

15 mei 2022 om 09:22

Totaal niet vergelijkbaar. Feyenoord wilde een reeks tegen PSV doortrekken en komt in de allerlaatste minuut gelijk. Dit nadat ze nog in de euforie zitten van het bereiken van een Europese finale. Wat jij schrijft leest als van een gefrustreerde PSV-er.

15 mei 2022 om 09:26

Het zit je heel diep he? De uitfans van PSV waren al aan het feestvieren en provoceren. Dan is het natuurlijk lekker om even extra hard te juichen bij zo'n goal. Het boeit ons namelijk geen reet wie van de 2 kampioen wordt. Het enige dat momenteel telt is Tirana . Feyenoord fans zitten vol passie en ademen de club. Verschilletje met wat er bij heel wat andere clubs op de tribune zit. Dat je het niet snapt, zegt genoeg.

15 mei 2022 om 13:14

Ik denk dat er echt wel een voorkeur was wie van de twee kampioen zou worden. Alleen hoort dat natuurlijk bijzaak te zijn als je club zelf speelt. En zo leek dat ook te zijn.

Begrijp de ontlading wel, van een zekere nederlaag naar een 2-2 in blessuretijd. Dan ben je gewoon blij als supporter. En dat jennen tussen het uitvak en het thuispubliek speelt ook altijd wel een rol.

15 mei 2022 om 13:40

De voorkeur was door het gejuich wel duidelijk denk ik: eigen succes is belangrijker dan dat de rivaal wel of niet kampioen wordt.

Zo sta ik er zelf ook in, dat Feyenoord zoveel mogelijk punten haalt en de reeks zo goed mogelijk door zet met focus op Tirana is vele malen belangrijker. Of PSV of Ajax nou kampioen wordt interesseert me echt niet als we zelf geen kans meer maken.

15 mei 2022 om 09:28

Misschien heb je feyenoord vorige week voor het eerst zien voetballen, maar de sfeer in de kuip is altijd heftiger dan bij de andere clubs, maar dit was nog niets.

15 mei 2022 om 09:35

@allen gefrustreerde PSV'er? Pardon, wat een aannames! Zijn we bezig in hokkies aan het plaatsen? Als neutrale toeschouwer is het altijd cringen als alles behalve het daadwerkelijk bereiken van iets zo uitbundig gevierd wordt. Zoals ik al zei een 3e plek, of het halen van EL play offs ... Wat ik stel ligt in lijn met Jizzzy - in NL vieren we de stomste prestaties en dan heeft men het lef om het woord topsportklimaat in de mond te nemen. Jullie voeren allen alleen maar drogredenen op.

15 mei 2022 om 09:39

We zullen ze instructies geven dat ze volgend jaar allemaal op de grond gaan liggen huilen. Bedankt voor de geweldige tip om het anders te doen!!

15 mei 2022 om 09:41

Komt Savano weer hoor met de dooddoener “in Nederland” je vind het echt niet leuk hier hè? Is op te lossen hoor.. maar je praat weer eens onzin. Om in jouw termen te praten, in Nederland houden we gewoon van een feestje. Iets waar jij volgens mij al jaren niet bent geweest als ik je zure reacties zie. Kom anders even met voorbeelden waar prestaties niet worden gevierd. Dankje.

15 mei 2022 om 09:42

De neutrale toechouwer heeft gesproken hoor. Voortaan dus gewoon rustig blijven zitten en een beetje klappen.

15 mei 2022 om 09:44

Komt moraalridder Ali weer hoor en ook alleen op mij reagerend alsof ik de enige ben die het hier zegt ... Noem jij mij buitenlandse clubs waar men zodanig non prestaties viert dan? Huldigen? Burgemeester erbij etc. ik wacht ... Men gaat meteen extremen erbij halen om het belachelijk te maken maar snapt niet dat ze wartaal uitslaan door dit gedrag TOPSPORT gedrag te noemen. Hou het bij het onderwerp en gedane uitspraken en ga niet zelf schijtlollige extreme plaatjes schetsen - met vriendelijke groet!

15 mei 2022 om 09:53

Maar Savano, wat is er mis met blij zijn met een gelijkspel tegen PSV in een wedstrijd waarin je na 85 minuten nog 0-2 achter staat? Zeker drie dagen na het behalen van een finale

15 mei 2022 om 10:15

@Bobiku29 kijk ... Dat is een valide vraag ipv al die anderen hier die schuimbekkend doen alsof ik hele extreme dingen zeg. Antwoord: men kan prima juichen hoor geen probleem wat mij dwars zit, is dat dit onder de noemer 'topsportklimaat' wordt gegooid - wat het niet is - dit is ook waarom ik uitdagend stelde noem eens een buitenlandse club waar 3e plekken, het behalen van EL playoffs met burgemeester erbij etc. zo als TOPSPORT prestatie gezien en gevierd worden. Daar heeft men geen antwoord op en komt enkel met sentiment en drogredenen. Dit is waarom ik de vergelijking trek met het Roda verhaal dat men zooooo uitbundig is over een non prestatie (lees geen zilverwerk). Anders gesteld, waarom werd PSV dan niet gehuldigd of feestelijk toegezongen na 2e te zijn geworden nog beter dan Feyenoord? Als derde worden zo 'topsportig' is ... teleurstelling was er na de Kuip al af dus dat was het niet. Niemand daar sprak van 'we zijn tenminste 2e laten we dat vieren!' of wel? Wanneer staat het feestje voor de tweede plek gepland? Bij PSV of zelfs in een andere competitie? Die zijn er niet - topsport is ALLES (zilverwerk en dus vieren) of NIETS - niks meer niks minder.

15 mei 2022 om 10:21

Maar Savano, ff tussen mijn eeuwige geprovoceer door. Je snapt toch wel dat we niet juichen voor de 3e plek, maar voor een gelijkmaker met letterlijk het laatste balcontact van de wedstrijd nadat je in de eerste helft totaal bent weggespeeld. Dat is op zo'n moment gewoon tof. Snap je dat echt niet? Ook niet als je heel erg je best doet je te verplaatsen in een ander? Ik denk dat er niemand schuimbekt, die je mag niet juichen politie is gewoon wat aandoenlijk.

15 mei 2022 om 10:31

Je vraagt me nu waarom PSV niet gehuldigd werd om de tweede plaats, maar... Feyenoord is niet gehuldigd voor een derde plaats hoor, haha. Ik begrijp dan ook niet helemaal wat je bedoelt. Of vergelijk je dat met het Feyenoord van tien jaar geleden? Dat financieel op sterven na dood was, tiende werd, haar beste spelers kwijtraakte en toen voorronde Champions league wist te bereiken in de laatste speelronde. Dat is namelijk een vrij kromme vergelijking, maar bovenal was ook dat geen huldiging. Er was vorige week gewoon blijdschap voor de late gelijkmaker tegen PSV en het behalen van de finale. En daarbij, wat maakt mij het uit of het wel of niet voldoet aan 'het topsportklimaat'. Als ik blij ben, ben ik blij. Wat een ander daarvan vindt interesseert me niet. Nou ben ik zelf sowieso niet zo uitbundig, maar als ik dat wel was zou ik mijn emotie niet gaan bagatelliseren door de vraag of mijn blijdschap voldoet aan een topsportklimaat

15 mei 2022 om 10:52

Leg jij eens even uit wat jij verstaat onder "topsportklimaat". Daar ben ik wel benieuwd naar, want het vieren van een gelijkspel in een topper waar in je 2-0 achterstaat en tot de 85e minuut gewoon de mindere bent, 3 dagen nadat je de finale van een Europese beker hebt bereikt, lijkt mij juist topsportklimaat daar je aan je supporters laat zien te willen vechten voor ieder punt.

15 mei 2022 om 12:04

Topsport klimaat is alles en iedereen in de organisatie erop gericht het best mogelijke te bereiken. Niet genoegen nemen met minder dan het max haalbare (zilverwerk) ... Geen kampioenschap is ontevredenheid, slappe hap wordt bekritiseerd en de verwachtingen zijn hoog en deze worden nog net niet als doelstelling geformuleerd. Bij het falen geen viering of genoegen nemend met minder en er zelfkritisch en dus koppen rol ter gevolg daarvan. Dat is topsport klimaat - niet een derde plek vieren of je laten huldigen bij het bereiken van play offs. Nogmaals, vieren en juichend de fontein in springen primanmaarnbeweerndan geen TOPSPORT klimaat te hebben. Dat is het punt niet of er wel of niet gejuicht had mogen worden. Het juichen dat de finale bereikt is, is onzin want dat was die dag van die wedstrijd al gedaan. Of hadden jullie als PSV wel 2-1 gewonnen zou hebben - ook na afloop extreem staam juichen vanwege het bereiken van de finale? Zo vlak na een verloren thuiswedstrijd ... Dacht het niet!

15 mei 2022 om 12:41

@Savano, het gejuich was niet voor een 2-2 tegen PSV, normaal pakken we namelijk de 3 punten tegen jullie. Het gejuich was ook niet voor de 3e plek, dat is gewoon de plek waar we thuis horen, plek 2 of 3. Het gejuich was omdat je na het bereiken van een Europese finale, binnen 3 dagen een topper moet spelen, 0-2 achter komt en het alsnog met een kleine aanzet recht weet te trekken. Het geeft aan dat een vermoeid Feyenoord nog steeds met minimale inspanning een resultaat kan boeken tegen psv.

15 mei 2022 om 12:54

Je zou bijna zeggen, wow je staat bij rust 0-2 achter, het gaat nergens meer om, je bent helemaal kapot, maar weigert op te geven en knokt je terug. Dat lijkt net topsportmentaliteit.

15 mei 2022 om 13:05

Savano, je gaat weer niet in op het feit dat Feyenoord in de 85e minuut 0-2 achter stond en uiteindelijk nog een 2-2 uit het vuur sleepte. Dan ben ik blij. Mag ik pas juichen bij een 3-2?

15 mei 2022 om 09:31

Dat heet gwn sfeer, bij PSV is letterlijk het enige wat ze konden bedenken na de goal het kopiëren van de goaltune van Feyenoord. Dat is pas treurig…

15 mei 2022 om 09:56

Die goaltune kopiëren is sowieso totaal niet origineel, dat doet elke club. En allemaal hebben ze het idee dat het heel ludiek is of zo. Het kan ook nooit iemand wat schelen in de Kuip, dat maakt het bijna grappig om te zien

15 mei 2022 om 10:19

@andre En YNWA nee dat is origineel Rotterdams toch?

15 mei 2022 om 10:38

@savano, niemand zegt dat volgens mij. Geen idee waarom je dat erbij betrekt. Maar goed, ik zie je hierboven aangeven dat dit geen "topsport mentaliteit" is en dat dit niet in het buiteland gebeurt. Ik help je even herinneren aan een wedstrijd van Liverpool tegen, volgens mij Blackburn, waar ze een punt vieren alsof ze kampioen waren geworden. Hoe ik het opmaak uit jouw bovenstaande berichten, zie jij "topsport mentaliteit" als nirt uitbundig juichen en meedoen met de supporters. Ik kan het fout hebben, maar blij zijn met de punten, of met 1 punt terwijl je in een topper met 2-0 achter staat en in de laatste 10 minuten 2-2 maakt, is in mijn ogen juist topsport mentaliteit.

15 mei 2022 om 09:41

Mwa, het was gewoon heel lekker om PSV in dit geval dwars te zitten en te scoren. We leggen in de Kuip geen rode lopers uit, zeker niet als PSV zelf gaat provoceren.

15 mei 2022 om 12:01

Toch het ultieme voorbeeld van een topsportklimaat? Zelf gelijkspelen tegen de nummer 2 en zo de derde plaats veilig stellen, ook al help je daar je rivaal mee...

15 mei 2022 om 12:20

Poeh je zou maar zo’n simpele gedachtegang hebben. Niet meer dan logisch dat je los gaat als je in de laatste minuten tegen een concurrent punten pakt. En al helemaal als psv al denkt de buit binnen te hebben

15 mei 2022 om 12:35

Agh. Als je maar went aan het vieren van de 2e plaats hé.. feyenoord wilde winnen om een eigen reeks vol te kunnen houden. Daarom juichten ze.

15 mei 2022 om 13:33

Niemand die bij die goal juichte omdat de derde plek werd behaald, alsof ook maar iemand daar mee bezig is nadat je de finalr van de conference league hebt behaald. Bij een doelpunt in blessuretijd wordt nou eenmaal harder gejuicht dan bij een een doelpunt in de zestigste minuut. Zeker als het tegen een PSV of Ajax is. Maar er werd niet gejuicht vanwege de derde plek die anders toch al in de tas zat. Je haat richting Feyenoord is aandoenlijk, dat moet ik je wel nageven.

Mensen die niet snappen dat je zoiets uitbundig viert zijn toch lichtelijk autistisch denk ik.

15 mei 2022 om 09:23

Nou noem mij maar autistisch dan, ze waren nog niet door en hadden alleen maar gelijk gespeeld. Natuurlijk kwamen ze terug van achterstand, maar er was niets gewonnen.

15 mei 2022 om 09:28

Heerlijk deze op de zondagochtend weer Migi hahaha, klasse

15 mei 2022 om 09:41

Noem mij dat ook maar ... Hoe noem je mensen dan die iets vieren wat geen daadwerkelijke prestatie is? Verward? Gedesillusioneerd? Zeg het maar ... Het is lekker makkelijk om termen eenrichting uit te gooien maar wees dan even creatief je eigen kant op. Ik ben benieuwd

15 mei 2022 om 09:47

Tja, het feit dat jij een rationele uitleg vraagt om een emotionele reactie te duiden is eigenlijk de perfecte bevestiging van mijn initiele constatering. Dus, bedankt. Waarom zou je uberhapt juichen bij voetbal. Die jongens kennen jou helemaal niet en je doet zelf niet mee. Gewoon 22 vreemden die een bal over een veld trappen. Heel onlogisch allemaal.

15 mei 2022 om 09:59

Klets toch niet zo man. De Kuip is ook teleurgesteld als er 1-1 wordt gespeeld tegen RKC. Daarnaast heeft juichen veel meer lading als er iets groots gewonnen wordt. Er werd in de Arena harder gejuicht bij de 4-0 tegen Dortmund dan de 2-1 tegen Sparta, terwijl die laatste een winnende goal was. Maar de CL heeft veel meer waarde. Snap jij ook echt wel. Echter lees ik hierboven in comments dat een 36e kampioenschap maar gewoon zou zijn en dat een 2e plek meer waarde heeft? Hou jezelf maar lekker voor de gek, veel plezier met het vieren van alle 2e, 3e en 4e plaatsen dan. Vieren wij die eerste plek wel. Wat is je volgende comment? Dat je liever in de conference league speelt dan in de CL? Later!

15 mei 2022 om 10:06

Ik vierde die 2e plek niet, maar snap best dat andere mensen dat misschien wel doen. Die lading is voor iedereen anders. Nu zijn er natuurlijk mensen die niet in staat zijn om zich te verplaatsen in een ander en zich dat niet voor kunnen stellen en daar is een naam voor.

15 mei 2022 om 10:16

Reacties lezen van Migi is een van de hoofd redenen waarom ik VZ bezoek lol.

15 mei 2022 om 10:22

Hahaha, overdrijven is ook een vak. Ik ga ze om salaris vragen

15 mei 2022 om 10:24

@Migi en weer proberen te counteren met extremen en aannames. Misschien Squla downloaden en wat oefenen met begrijpend lezen. Waar stel ik dat ik een rationele verklaring wil - ik geef aan het zo EXTREEM juichen en vieren van 3e plekken en het halen van play offs met de burgemeester erbij - nu komt het he: is geen topsport klimaat. Daar ging mijn post over - niet dat men niet juichen mocht. Zo zie je het gevaar van wilde aannames doen - zoals ik al zei probeer Squla eens volgens hebben ze nu een actie waar je een rugtasje erbij krijgt.

15 mei 2022 om 10:32

Ben wel benieuwd naar je objectieve definitie van topsportklimaat. Als we het toch over aannames hebben. En wellicht kan je gelijk uitleggen vanaf welke prestatie je wel hard mag juichen. Punt is: iedereen staat daar anders in. Dolberg juicht nooit als ie scoort. Terwijl Wout Weghorst bij iedere goal moet huilen van blijdschap. Ik keek laatst die kwalificatiewedstrijd tegen Zweden terug waarbij we nog door konden als we 8-0 zouden winnen. Robben maakte toen een mooie goal en ging volledig uit zn dak ondanks dat we kansloos waren. Emotie is niet rationeel uit te leggen. Dat je mij dan beticht van niet begrijpend wat dan ook te kunnen vind ik eerlijk gezegd vrij geinig. Jij bepaalt niet voor een ander hoe zij topsport beleven. Beste voorbeeld is misschien wel Ronaldo en Messi, kijk het verschil in hoe zij succes en verlies beleven. Messi met nauwelijks emotie en Ronaldo met een berg emotie. Ook als ie wint met United terwijl ze maar 6e staan. Ik zal Squla wel ff downloaden, bedankt.

15 mei 2022 om 10:34

Die viering is 10 jaar geleden. Lijkt me niet relevant voor de situatie van vandaag. Heb je de reacties voor de camera gezien na het gelijkspel in Marseille? “Blij? Mooi dat we door zijn maar we hebben toch nog niks?”

15 mei 2022 om 10:57

Vraag me af of alle Feyenoorders ook zo feest gaan vieren nadat ze verloren hebben van AS Roma. Ze zijn dan toch 2e geworden in de Conference League.

15 mei 2022 om 10:59

Kijk, dat snapte ik nou ook niet. Dat we Oranje huldigden om plek 2 in 2010. Wat mij betreft de grootste telleurstelling omtrent Oranje die ik heb meegemaamt.

15 mei 2022 om 12:21

Wat voor jou geen prestatie is kan voor een ander wel een prestatie zijn. Daarom is jouw opmerking een beetje dommig en simpel Savano.

15 mei 2022 om 12:37

Je moet een team ook niet huldigen voor een tweede plek. Ik snap dat je elke gewonnen pot tot de finale uitbundig viert, maar zodra je de finale verliest houdt het feestje toch op?

15 mei 2022 om 13:20

Als Feyenoord de finale verliest zal je mij niet zien juichen nee

15 mei 2022 om 10:03

Nu ben ik behoorlijk autistisch (asperger) maar heb toch aardig gevierd dat mijn cluppie voor het eerst sinds jaren weer Europees heeft gehaald. En dat is nog maar voorrondes van de kneuzen competitie 😜

15 mei 2022 om 10:40

Als je de ronde overleefd snap ik het, maar in dit geval is er nog een wedstrijd te spelen. Dat ze de supporters bedanken, is vrij normaal, maar een foto maken en dit zo uitbundig vieren terwijl ze nog een keer moeten spelen is wel een beetje gek vind ik.

15 mei 2022 om 11:47

Inderdaad. Er komt zoveel druk kijken bij dit soort wedstrijden. Als je ze dan wint dan is dat toch iets om te vieren.

Dan krijg je m op je deksel? Zei die dat nou haha. Wat een natte tosti. Grote praatjes nadat je gewonnen hebt, zo kan ik het ook. De manier waarop hij het ook zegt, bah. Gun hem gelijk niets meer

15 mei 2022 om 09:23

Als hij ballen had, zei hij dat in rotterdam na het gelijkspel. Nu is het een judas messteek. Ondanks dat hebben wij helaas terecht verloren, wij hadden helaas geen duracel batterij wat Excelsior wel had.

15 mei 2022 om 09:29

Jup dat zei hij en hij zei ook dat hij het voorbereid had.
Blijkbaar niet goed genoeg dan

15 mei 2022 om 12:20

Na het laatste fluitsignaal gingen ze ook nog met de hele selectie het thuispubliek van Roda provoceren. Terechte overwinning over twee wedstrijden, maar zeer kinderachtig gedrag achteraf.

Jammer dat Excelsior bestaat, nutteloze club. Niemand zit te wachten op een derde club uit Rotterdam.

15 mei 2022 om 09:54

Leg eens uit! Er zijn zat clubs in de kkd die nooit mee zullen strijden voor promotie terwijl excelsior regelmatig seizoenen speelt in de eredivisie. Nu dus weer de kans op promotie.

15 mei 2022 om 10:21

Fr_ronnie, dat is dus juist het probleem, ze zijn van het kaliber Top Oss/helmond Sport/telstar maar komen iedere keer weer bovendrijven waardoor clubs als Roda niet promoveren. Als ik gisteren dat uitverkocht stadion van Roda zag dan baal ik wel ontzettend dat zij niet meer in de Eredivisie spelen. Aan een kant moet je daarvoor complimenten geven aan Excelsior, maar als het ten koste gaat van sleeping giants zoals Roda, NAC en De Graafschap dan vind ik dat zonde.

En ik vind dat Rotterdam met Feyenoord en Sparta al twee prachtclubs heeft en dan hoeft Excelsior niet zo nodig nog erbij van mij. Zou ook wel lachen zijn als er een tweede Amsterdamse club komt in het betaalde voetbal zodat het wat beter verdeeld is.

Verder vind ik Excelsior niet echt een lelijke club dus ik zat ook te overdrijven in mijn eerste reactie, ze hebben toffe shirts, stadion ziet er fris uit en een mooie naam, maar dan wel alleen voor de Kkd/tweede Divisie wat mij betreft.

15 mei 2022 om 11:42

Tja Roda zit ook in een regio met MVV en Fortuna. Ook weinig bestaansrecht?

15 mei 2022 om 09:57

Ik vind het een heerlijk sympathieke club met een eigen identiteit, sfeer en publiek (niet groot weliswaar, maar toch).
Veel meer dan een anonieme club als -pak hem beet- Almere

15 mei 2022 om 10:24

Op lange termijn heeft Almere City wel de potentie om een grote club te worden, soms moeten dat soort dingen ook groeien zoals FC Emmen, maar bij Excelsior is die hoop er niet. Ze zullen altijd de derde club van Rotterdam blijven. Ik haat ze niet echt, maar wil ze maximaal KKD zien spelen, geen Eredivisie.

15 mei 2022 om 10:47

Almere City, potentie om een grote club te worden? Kun je dat uitleggen? Excelsior heeft ook nergens de hoop om groter te worden dan Sparta of Feyenoord. Zij zijn de 3e club uit Rotterdam en dat weten ze ook, maar dat is niet erg.

15 mei 2022 om 11:19

Ik noemde Almere zonder bijbedoeling, maar had net zo goed Top, Helmond of Telstar kunnen noemen.
Ook de Jong teams zijn een verschrikking door hun 'buiten mededinging status' en geen enkele andere functie hebben dan het opleiden voor het eerste team.

15 mei 2022 om 11:27

Ik bedoel grote club als in rond de 10e plek Eredivisie spelen. Het is een nieuwe provincie, er zit veel geld, het is nu nog een beetje triest om voor Almere City te zijn, maar dat kan veranderen met prestaties.

Wel grappig dat dit topic uiteindelijk grotendeels bestaat uit gefrustreerde PSV supporters die Feyenoord fans belachelijk proberen te maken. Ik snap dat het moeilijk is dat jullie nooit in de Kuip winnen maar hou de treurige reacties alsjeblieft voor je.

15 mei 2022 om 10:28

@andrenlbahianus Nee jij maakt dat ervan ... Je blijft dit maar roepen terwijl ik je al aangaf geen PSV supporter te zijn. 'We' winnen dan wel nooit maar eindigen wel steevast boven 'jullie' maar goed spring jij maar in de fontein van blijdschap vanwege de derde plek met groot punt verschil LOL en ga maar gerust verder met het roepen van topsport klimaat. Dat is pas echt treurig!

15 mei 2022 om 11:44

Het is pas treurig dat je 25 keer onder een nieuwsitem over Excelsior en Roda loopt te beweren dat Feyenoord geen topsportklimaat heeft omdat ze een gelijkmaker in extremis vieren.

15 mei 2022 om 12:13

@Tygo82 Het is treurig dat er dus blijkbaar zoveel uitleg nodig is vanuit mij en een paar anderen
om uit te leggen waarom er dus geen sprake kan zijn van een topsportklimaat. Wat is meer treurig de persoon die bewust en koste wat het kost in de illusie wilt blijven of de persoon die het feitelijk probeert uit te leggen? Tsja ...

15 mei 2022 om 12:38

Blijkbaar ben je treurig genoeg om het continu te "corrigeren". Is je uitleg niet goed genoeg? Of ben je hier alleen maar om te provoceren in een item over Excelsior en Roda JC?En paar anderen? Volgens mij ben jij de enige.

Ik was aanwezig bij de uitwedstrijd tegen Excelsior. We hadden zeker niet gevoel alsof we de CL hadden gewonnen, we hadden wel weer de hoop gekregen om het thuis af te maken. Vooral door de steun van alle Roda JC supporters. In Rotterdam waren er bijna 500 Roda JC supporters aanwezig van de 3100 aantal toeschouwers en gisterenavond waren er meer dan 13000 Roda JC supporters aanwezig om Roda JC te steunen terug richting de Eredivisie. Het is zeur dat een club als Excelsior met maar 100 uitsupporters komt om hun club aan te moedigen, wat ik persoonlijk Eredivisie onwaardig vindt. Qua stadion, supporters, het voetbal wat ze lieten zien dit seizoen had Roda JC op meer mogen hopen in de playoffs. Maar zijn gevoel van dat we de CL hadden gewonnen, was absoluut niet het geval. Je zag ook de spelers met een gemend gevoel na de wedstrijd in Excelsior. Geen enkele speler deed alsof we gewonnen hadden. Alleen het gevoel was weer terug bij spelers en supporters.

15 mei 2022 om 09:54

Ja wij snappen dat. Voetbal is een sport vol snel gekrenkte ego's.
Roda JC, kompels, mooie club en historie. Helemaal in het suje van het land. Hopelijk snel de aankomende jaren weer te bewonderen in de eredivisie.

Ook echt dit artikel plaatsen na de return van gisteren, alsof het 'vieren' gisteren plaatsvond nadat Roda uitgeschakeld werd...

15 mei 2022 om 10:36

Die van Excelsior zegt dat toch ook na de return van gisteren? Daar gaat het artikel toch over?

Haha wat een onzin, zo gemotiveerd en getergd dat je na 90 min nog niet kon winnen

15 mei 2022 om 10:55

Maar de tegenstander ook niet. Daarbij telt de verlenging ook gewoon mee, of was Real Madrid ook niet gemotiveerd tegen City?

Ach ik snap dat gezeur over feestvieren nooit. Laat ze lekker blij zijn. Voetbal is boven alles plezier hebben. Zolang de focus er de volgende wedstrijd gewoon is lijkt me dit geen probleem.

Kan iemand mij overigens vertellen wat vanmiddag de bedoeling is als Feyenoord scoort? Het gaat natuurlijk nergens meer om, dus mag ik dan wel juichen bij een goal? Of alleen ingetogen? Eventueel "hup" zeggen?

15 mei 2022 om 10:05

U staat op. Roept een keer "joepie" en high-fived de buurman rechts van u.

15 mei 2022 om 10:57

Ho ho, high fiven toont geen topsportmentaliteit. Dus alleen staan, 3-5 keer klappen in je handen en met een gematigde toon inderdaad "joepie" of "jeej" of iets in die trant roepen.

15 mei 2022 om 10:06

Niet te lang blijven zitten na afloop, dan lijkt het op een huldiging. Juichen mag, maar probeer wat plichtmatigs uit te stralen

15 mei 2022 om 10:08

Heb sowieso liever dat er niet gescoord wordt door Feyenoord, voor jullie ook beter, dan zitten jullie ook niet met het dilemma wel of niet juichen.

15 mei 2022 om 10:16

Jullie mogen ook niet juichen hoor. Die 4e plek is al zeker. Doodse stilte in het stadion.

15 mei 2022 om 11:00

"kan iemand mij overigens vertellen wat vanmiddag de bedoeling is als Feyenoord scoort?"

Dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek. U kunt met elkaar op afstand het glas heffen. Of een muzieknummer afspelen of ratel gebruiken om toch geluid te maken.

15 mei 2022 om 12:47

Misschien maar weer terug naar de lege stadions, en iedereen thuis voor de buis met de gordijnen dicht stiekem juichen. Niet te veel geluid maken anders zou je betrapt kunnen worden door de buren...

15 mei 2022 om 13:22

Goede vraag, dan heb ik ook nog even de vraag of wij als Ajacieden mogen juichen vanmiddag als we scoren. De buit is inmiddels binnen. En hoe zit dat met PEC en PSV supporters? Wel goed dat er mensen zijn die scherp zijn op de juich en feest richtlijnen. Je zou maar per ongeluk heel erg blij worden zonder geldige reden.

Ach, de celebration police, wat een bijzonder fenomeen toch.

Beetje kinderachtige reactie. Je mag toch best blij zijn als je van 2-0 achter terug bent gekomen naar 2-2? En Excelsior heeft gisteren vast ook wel een feestje gevierd, terwijl ze feitelijk ook nog niets hebben.

2-0 achter en in een slechte wedstrijd, van Roda, toch nog 2-2 maken en dat mag niet gevierd worden? Bizar deze opmerking van een nietszeggende Excelsior speler. Niet eens uitverkocht in een stadion van 3000 man en daarna 100 uitsupporters meenemen.

Zo gemotiveerd leek Excelsior anders niet om te winnen… Wedstrijd ging gewoon gelijk op en met pijn en moeite viel de bal eens goed in de verlenging. Jammer, maar helaas.

Ik was er dinsdag bij, in het uitvak. Continu waren we sfeer aan het maken. Bij 0-0, 1-0, 2-0 en dus zeker ook toen het 2-2 werd. Bij 2-0 hadden we alle hoop weggegooid, bij 2-2 hadden we ineens de iets betere uitgangspositie. Dan ben je blij. Maar vieren alsof we de CL gewonnen hadden of wat dan ook? Echt niets van waar… maar leuk dat je het als motivatie kan zien, maar voor veel clubs heet dit gewoon sfeer maken (dat zijn ze in Kralingen niet echt gewend).

In Rotterdam domineerde Roda de sfeer, meer dan 500 man mee. Thuis meer dan 13.000 man. Gewoon mooi en komt niet vaak voor op de 5e plek in de KKD.
Maar laat Excelsior maar blij zijn, dat ze ondanks de goede sfeer tegen hun gewonnen hebben. Beetje onnodige uitspraken in dit artikel maar ach. Volgende ronde is het toch klaar.

Gefeliciteerd Excelsior supporters. Als Roda supporter moet ik toegeven dat ze gewoon de betere waren. Die feestende Roda spelers en supporters had gewoon te maken met dat Roda terug was gekomen na die 2-0 achterstand. Trainer van Excelsior maakt het wat groter dan dat het in werkelijkheid eigenlijk was. Succes verder.

Hahaha, wat een onzin. Alsof je niet blij mag zijn nadat je in een belangrijke wedstrijd een 2-0 achterstand hebt kunnen ombuigen met een vol uitvak voor je neus. Ik vond het van Excelsior eerder enorm kinderachtig dat ze na het fluitsignaal met de voltallige selectie het Roda-publiek gingen provoceren. Hebben zich in mijn ogen gisteren als zeer slechte winnaars getoond (waarmee ik niet wil zeggen dat de overwinning onverdiend was).

Snap nog wel dat je blij bent als je van 2-0 terugkomt naar 2-2 in een belangrijke wedstrijd. Het "vieren" was idd wat overdreven. Feyenoord was nog veel schrijnender, je hebt de laatste kans om nog mee te doen voor champions league, wat super belangrijk is voor de club en dan vier je feest als je het niet red. Topclub onwaardig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
P. PflückeMiddenvelder3814
D. VenteAanvaller3823
R. de BoerKeeper380
B. LimbombeAanvaller337
J. MpieAanvaller161
J. VijgenAanvaller30
A. AbsalemVerdediger370
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

0 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Excelsior 33 5 5 1
2020/2021 Telstar 35 0 5 0
2019/2020 Telstar 22 0 1 0
2018/2019 Jong FC Utrecht 19 0 1 0
2017/2018 Jong FC Utrecht 26 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ontsteltenis over feestvierend Roda JC: ‘Alsof ze de CL hadden gewonnen’

Roda JC speelt ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers werden zaterdagavond na verlenging uitgeschakeld in de play-offs door Excelsior (0-2), nadat het heenduel in een 2-2 gelijkspel...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren