Ancelotti verrast vriend en vijand en onthult aanblijven peperdure bankzitter

Zondag, 15 mei 2022 om 10:10Tom Rofekamp • Laatste update: 10:10

Eden Hazard gaat komend seizoen voor zijn kans vechten bij Real Madrid, aldus Carlo Ancelotti. De Italiaanse oefenmeester onthulde op de persconferentie daags voor het competitieduel met Cádiz dat Hazard koste wat het kost wil slagen bij de kersverse landskampioen van Spanje en daarom niet voor een zomerse transfer kiest. De Belg, die volgens Marca voor zo'n dertig miljoen euro per jaar op de loonlijst staat in Madrid, is vooralsnog vrijwel uitsluitend bankzitter onder Ancelotti.

De 62-jarige trainer gaf op de persconferentie aan onder meer Hazard terug te hebben voor het eerstvolgende duel. De aanvaller was herstellende van een kuitbeenblessure, die hem zo'n twee maandeen aan de kant hield. Ancelotti kreeg daarop een vraag over de toekomst van Hazard bij de Koninklijke en had een helder antwoord klaar: "Ik heb het hier nog niet over gehad omdat zijn plan vrij duidelijk is. Hazard blijft omdat hij volgend seizoen zijn kwaliteiten wil laten zien. Hij is nog steeds erg gemotiveerd omdat hij niet zijn beste tijden heeft beleefd de afgelopen jaren."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hazard heeft sinds zijn komst van Chelsea voor 115 miljoen euro in juli 2019 de torenhoge verwachtingen geen moment waar kunnen maken. De 116-voudig Belgisch international blijft amper blessurevrij en wist in 22 duels in het huidige seizoen slechts eenmaal te scoren, tegen Elche in de achtste finale van de Copa del Rey (1-2 zege). Ook werd Hazard na afloop van de winst van de Supercopa met een sip gezicht vastgelegd op de teamfoto, wat vermoedens van een spoedig vertrek versterkte. In tegenstelling tot collega-grootverdiener Gareth Bale (die volgens Marca 34 miljoen euro op jaarbasis opstrijkt) lijkt Hazard echter toch in Madrid te blijven.

De 31-jarige buitenspeler kwam op 19 februari voor het laatst in actie voor los Blancos, toen hij vijf minuten mocht invallen tegen Alavés (3-0 winst). Toch zou hij nog een flinke rol van betekenis kunnen spelen in de restant van het seizoen. Op 28 mei staat Real Madrid in het Stade de France in Parijs tegenover Liverpool in de finale van de Champions League. Daarmee kan Hazard een prijs toevoegen die nog niet op zijn palmares stond. Wel won hij al tweemaal de Europa League met Chelsea.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Goh die wil heel graag vechten voor 30 miljoen ja.

En we hebben een nieuwe Gareth Bale.

14 mei 2022 om 13:53

Tis nog erger, Bale won tenminste nog hoogstpersoonlijk grote prijzen voor Real, Hazard heeft helaas nog niets gebracht. Maar goed, niemand wordt hier vrolijk van.

Mooie foto trouwens - zou wel geweldig zijn als we in de CL finale ineens Hazard-Benzema-Bale voorin zien schitteren!

14 mei 2022 om 13:55

Geweldig voor Liverpool supporters misschien

14 mei 2022 om 14:05

Daar hebben ze nog steeds nachtmerries van Bale en zijn omhaal.

14 mei 2022 om 14:09

Denk dat ze nog iets eerder geschrokken wakker worden van Karius.

14 mei 2022 om 13:56

Dat zou wel echt drama zijn zeg.. Hoop dat hazard iets meer ambitie heeft en nog iets wil maken van zijn laatste jaren als voetballer. Gaat vinicius natuurlijk nooit uit de basis spelen dus beter kiest hij eieren voor zijn geld en vertrekt hij naar een leuke club met onder de top.

14 mei 2022 om 15:06

Als Hazard zijn Chelsea niveau terug vind speelt die Vinicius er zo uit. Real heeft nooit de echte Hazard gezien met al die blessures.

14 mei 2022 om 17:04

Vinicius speelt hij er echt niet meer uit. Die is hem allang voorbijgestreefd.

Vooral met huidige topvoetbal heb je meer aan Vini die zich kapot loopt dan de wat luiere Hazard

Dat is de keuze van Hazard. En anders dan Bale. Hij heeft onlangs een plaat laten verwijderen, waardoor hij nu vrij kan voetballen. Hij voelt zich mentaal ‘bevrijd’. En hij heeft het hele seizoen hard gewerkt zonder ook maar te zeuren over het gebrek aan speeltijd. Hij maakt extra uren buiten trainingen en lijkt voor het eerst in zijn carrière echt zijn best te doen. We gaan meer van hem zien morgen.

14 mei 2022 om 13:53

Ach wat dat horen we nu al 3 jaar. Na elke blessure is hij zogenaamd topfit en gemotiveerd. Hij is gewoon klaar, finito. Enige plezier dat hij zijn 'droomclub' kan doen is zijn contract inleveren, zodat hij niet nog meer geld kost. Dat hij niet zeurt is het minste wat hij kan doen. Waarover zou hij uberhaupt moeten zeuren? Dat serieuze voetballers worden opgesteld in plaats van hem?

14 mei 2022 om 14:21

Sosuh, dit is een andere blessure dan anders. Met deze plaat speelt hij al sinds die wedstrijd tegen PSG waar hij door Meunier uit de wedstrijd werd getrapt. Waardoor hij sindsdien weinig lef toont in het dribbelen en zijn acties. En nee ik ben geen Belg.

14 mei 2022 om 16:28

Ja, mag het voor dat miljoenensalaris van hem. Als ze mij een kwart van zijn salaris zouden betalen zou ik ook graag de pollen uit het veld rennen hoor.

Iemand die een paar miljoen ontvangt voor het uitvoeren van zijn hobby, moeten we niet gaan prijzen omdat hij zijn best doet.

14 mei 2022 om 17:29

Ja za inderdaad niks met de 30 miljoen per jaar te maken hebben😂

14 mei 2022 om 17:40

Jij leest gewoon slecht of je plaatst je reactie onder de verkeerde. Ik ontken ook niet dat geld een mooie reden voor hem is om te blijven. Dat zal waarschijnlijk zelfs de primaire reden zijn dat hij nog in Madrid zit. Ik zeg alleen maar dat hij wel enorm zijn best doet. Anders dan Bale, omdat Bale gewoon zijn ding doet en dan klaar. Hazard werkt harder dan ooit. En wil dus voor zijn kans gaan. Hij kan ook gewoon op de bank blijven zitten.

15 mei 2022 om 12:15

Eigenlijk alleen maar aannames hierin. Hazard is gewoon niet goed genoeg voor Real Madrid, te wisselvallig wanneer een elftal niet volledig in zijn dienst speelt.

Prima hopelijk is hij straks weer helemaal fit en van grote waarde voor ons.

Hala Madrid

Ja no shit alsof iemand hem zou willen overnemen. Zelfs PL clubs zijn niet zo dom

15 mei 2022 om 12:17

Ik weet niet, dit heeft een beetje een "owen + Woodgate van Real Madrid naar Newcastle"-vibe.

Dat plaatje in zijn enkel is er nu wel uitgehaald. De kans is miniem, maar misschien kan hij toch nog enigszins zijn fantastische niveau van eerder benaderen.

Want mensen zijn wel snel vergeten hoe goed Hazard geweest is.

14 mei 2022 om 14:06

Hij is heel erg goed geweest maar hoe rijm jij deze ontwikkeling met de zogenaamd aanstaande komst van Mbappe? Op dit moment staat hij al laag in de pikorde achter spelers als Rodrygo en Vinicius. Als Mbappe daar dan ook nog eens bij zou komen dan zie ik het wel heel somber in voor hem richting het WK aan het einde van dit jaar. Tuurlijk zal hij wel opgeroepen worden door Martinez maar met welke vorm komt hij dan bij de Rode Duivels terecht..

14 mei 2022 om 14:13

Het zal sowieso vanaf de bank zijn lijkt me.

14 mei 2022 om 14:17

Consy, hij zal met Vinicius, Mbappe en Rodrygo erbij zeker vanaf de bank beginnen aan het seizoen. Echter zal Asensio hoogstwaarschijnlijk vertrekken. Real Madrid zou met 6 aanvallers (excl. jeugd) het seizoen willen starten. Dat zou dus zijn Benzema, Mbappe, Vinicius, Rodrygo, (aankoop back-up spits) en Hazard/Asensio. In Asensio zijn zeer veel clubs geinteresseerd en hij lijkt zlef ook te willen gaan. Als Hazard een nuttige selectiespeler wordt volgend jaar zou dat al mooi zijn voor Real Madrid.

Nou kan je er nog geld voor vragen, miskoop die je alleen mar geld heeft gekost.. ik zou hem echt verkopen....

14 mei 2022 om 14:40

Je kan er ook nu geen cent voor vragen hoor, wie gaat er in vredesnaam geld betalen voor 2 jaar Hazard a 30m per jaar salaris?

15 mei 2022 om 17:03

Er is altijd wel een club die een miskoop wilt hebben kijk naar coutinho hahahaha

15 mei 2022 om 20:46

Die transfer kon alleen nadat Coutinho enorm ingeleverde qua salaris, en Barcelona ook nog miljoenen oprotpremie neerlegde. Ik heb niet het idee dat dit bij Hazard nu mogelijk is.

Ik bedoel: uiteraard, als Hazard morgen zegt “ik speel wel tegen 5 miljoen salaris” dan staan de clubs direct in de rij.

15 mei 2022 om 11:01

Wie gaat een speler kopen die al jaren niets laat zien????? Zeg het maar

Oh ja, net dat je bijna van Bale af bent. Heb je deze chearleader ook nog rondlopen bij de club. Slechtste transfer in de gescheidenis van deze sport. Tuurlijk vertrekt die niet. Met zo salaris, boeit voetbal waarschijnlijk hem niet meer. Helemaal omdat die over de 30 is en geen club op de wereld hem een vergelijkbare salaris gaat geven. Teksten als dat die gemotiveerd is en dat soort dingen, kunnen voor mij de prullenbak in. Ik geloof er niet meer in. Ik vind het spijtig voor Hazard dat allemaal anders is gegaan, maar als die echt nog van het spelletje houdt, dan zou het hem sieren om verder te kijken in de zomer. Want op deze manier, kost die de club alleen maar geld.

14 mei 2022 om 16:03

30 miljoen per jaar voor hem... Bale heeft op zijn minst nog een bijdrage gehad toen Cristiano er nog was. Hazard is jammer genoeg sinds het begin niet gemotiveerd genoeg gebleken.

Wordt een klus om Vini uit de basis te spelen. Denk niet dat het hem zal lukken. Met Mbappe op rechts en Benz in de spits. Tsja.. Ook als je gaat rouleren komt ie, voor iemand met zn status (en salaris), niet genoeg aan spelen toe.
Een verkoop zou beter zijn geweest. Maar ik wens hem heel veel succes en hopelijk zien we 80 procent van de Hazard van Cfc voglend seizoen.

14 mei 2022 om 14:19

Ook Rodrygo speelt hij er nooit eruit, gewoon lozen was zo blij met de titel zegt genoeg dat hij niks om voetbal geeft en dat hij leuk wit voetballen en winnen niet belangrijk vind zelfs als hij 0 inbreng heeft gehad, je ziet gelijk dat het geen winnaar is waar je op kan bouwen..

Ik ben altijd dol geweest op Hazard en je ziet aan alles dat ie wil slagen bij Madrid en echt bij de club wil zijn. Hij heeft zich perfect geintegreerd, hij traint buiten de groepstrainingen om extra op zichzelf, hij voorziet de jonge spelers van advies, is geliefd in de kleedkamer, heeft niet 1x lopen zeuren over gebrek aan speeltijd, is heel betrokken bij de groep en het succes, beleeft heel duidelijk mee de emoties van spanning en ontlading bij de CL wedstrijden en de titel etc. Gewoon een geweldige vent. De speler/persoon hou je er natuurlijk graag bij zo. Dat salaris wil je echter gewoon kwijt.

14 mei 2022 om 14:25

Zeur niet omdat het geen winnaar is, interesseert hem niks als hij maar naar zijn bankrekening kan starten, leeft niet als een professioneel. Elke speler zou doodziek zijn als hij zo weinig zou spelen, Hazard als hij maar leuk mee kan doen is het genoeg voor hem. dat was al in zijn tijd van chelsea was bekent dat hij zei leuk spelen is belangrijker dan winnen.

Dure bankzitter dan zeg haha. Vinicius gaat hij er niet meer uit spelen. Dus veel speeltijd hoeft hij ook niet te verwachten voor het WK. Zeker als Mbappé ook nog komt. Is natuurlijk prima om in de selectie te hebben want hij ligt prima in de groep als ik het zie. Jammer dat het er nooit is uitgekomen helaas. Hopelijk is die volgend jaar gewoon constant fit en krijgen we nog wat leuke momenten met hem volgend seizoen.

Zie hem graag slagen bij Real Madrid. Dan hebben we ook geen Mbappe nodig de komende 2-3 jaar. Kan Mbappe rustig blijven vechten voor de CL met Paris ahahaahaha

Ik zie niet in waarom hij moet vertrekken.

Hij wilt de wereld bewijzen dat hij het kan, ergens hoop ik stiekem dat het echt nog kan.

Vinicius zal hij niet uit de basis spelen maar zo houd je wel iedereen scherp, laat iedereen maar weten dat de concurrentie aanwezig is. Een grote stevig bank is ook belangrijk.

Die is blijkbaar niet van plan in te leveren of zich ergens anders meer te willen inspannen voor hooguit evenveel geld. Hazard had echt niet gekocht moeten worden en dat vond ik al gelijk geen goede aankoop. Nu zal je weer met een gigantische verliespost zitten.

Top. Hazard is een speler die wij verder niet hebben rondlopen in de aanval en nu die plaat is verwijderd verwacht (hoop) ik dat hij weer zijn niveau haalt. Dit maakt onze aanval onvoorspelbaar en hierdoor kunnen wij beter reageren op de sterkte/zwakte van de verdediging van de tegenpartij.

Zou lekker zijn als hij CL pakt met Real, dan keijgt Chelsea weer een bonus! Chelsea verdiend lekker geld zo met Hazard dankzij al die clausules.

Hopelijk kan Hazard zijn onmiskenbaar talent en kwaliteit laten zien.
Heeft veel tijd verloren.
Real heeft de echte Hazard nog niet bezig gezien, dan is het pure wereldklasse.
Als Eden zijn oude niveau haalt kan Vinicius gaan banken.

Bale heeft nooit echt z'n draai gevonden bij Real. Zat als n dood vogeltje in de kleedkamer ook al omdat hij te beroerd was om Spaans te leren. Op een andere manier is Hazard bij Real ook totaal niet op z'n plek. Mijn gevoel zegt dat hij op z'n 31e over the hill is, zulke spelers heb je nu eenmaal. Hij heeft gewoon de instelling niet, net zo min als Bale, de mentaliteit die een Ibra en een CR7 wel hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller3517
RodrygoAanvaller334
T. CourtoisKeeper360
Toni FuidiasKeeper00
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

764 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 18 0 2 0
2020/2021 Real Madrid 14 3 0 0
2019/2020 Real Madrid 16 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ancelotti verrast vriend en vijand en onthult aanblijven peperdure bankzitter

Eden Hazard gaat komend seizoen voor zijn kans vechten bij Real Madrid, aldus Carlo Ancelotti. De Italiaanse oefenmeester onthulde op de persconferentie daags voor het competitieduel met Cádiz dat Hazard koste...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren