Quincy Promes ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld

Zaterdag, 14 mei 2022 om 09:58Tom Rofekamp • Laatste update: 10:19

De aanklachten tegen Quincy Promes stapelen zich op. De aanvaller van Spartak Moskou, die al verdacht wordt van poging tot moord op zijn neef, blijkt nu volgens bronnen van Nieuwsuur ook verdacht te worden van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en huiselijk geweld. Het bewijs komt naast de telefoon van Promes - die al werd afgetapt - van versleutelde berichten die de politie heeft onderschept.

Vanwege zijn betrokkenheid bij drugshandel werd de telefoon van de aanvaller al afgeluisterd. Daardoor ontdekte de politie een bekentenis van Promes van dat hij zijn neef in juli 2020 had neergestoken, zo onthulde Nieuwsuur afgelopen maand. Promes, die afgelopen woensdag nog speelde en scoorde in de halve finale van de Russische beker, ontkent de steekpartij nog altijd.

Uit het dossier van de voormalig speler van onder meer Ajax en FC Twente blijkt verder dat hij er alles aan gedaan heeft om uit de handen van justitie te blijven. Er komt naar voren dat twee vrienden van Promes zijn neef eind 2020 hebben bezocht. Ze zouden het slachtoffer 20.000 euro hebben geboden als hij een verklaring ondertekende waarin hij beloofde de aangifte tegen de aanvaller in te trekken. Eén van de twee is inmiddels tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege een cocaïnezaak in Antwerpen.

De bronnen van Nieuwsuur weten tevens dat de KNVB op de hoogte was van de zaak-Promes ten tijde van het EK 2021. Toenmalig bondscoach Frank de Boer nam de veelbesproken aanvaller toen 'gewoon' op in zijn selectie en gaf hem speeltijd tegen Noord-Macedonië en Tsjechië. De KNVB zelf ontkent dat het toen al op de hoogte was van de verdenkingen jegens Promes. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat 'intern wel het idee aan de orde is geweest' om de voetbalbond te benaderen, maar dat het nooit 'serieus is overwogen'.

De rechtszaak rond de steekpartij stond aanvankelijk gepland op 31 maart, maar werd uitgesteld vanwege ziekte van een procesdeelnemer. Naar verwachting zal de zaak binnen enkele maanden voorkomen. Het OM wil verder geen uitlatingen doen over de nieuwe verdenkingen rondom Promes. Advocaat van de verdachte Gerard Spong laat weten af te zien van het geven van commentaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door gomes1psv)
14 mei 2022 om 10:55

Toch goed dat hij al bezig was met zijn maatschappelijke carriere voor na het voetbal

Die is flink bezig geweest naast het voetbal. Kan een hoop strafbare feiten afvinken ondertussen.

Verdacht van huiselijk geweld, drugshandel en moord. Welke strafbare feiten wordt hij niet van verdacht zou je bijna zeggen. Wat bezielt zo een jongen?

14 mei 2022 om 10:36

Poging tot moord. Dat is net iets anders 😉 Maar idd een aardig lijstje

14 mei 2022 om 11:19

Net iets anders ja, het is niet gelukt. Maar de opzet was er natuurlijk wel.

14 mei 2022 om 14:22

Poging tot doodslag? Bestaat zoiets ook?

14 mei 2022 om 14:26

@Soccerfan_1. Jazeker! Poging is simpelweg als het niet lukt maar wel de bedoeling was.

14 mei 2022 om 14:19

Dit toont gewoon eens te meer aan dat mensen niet rationeel denken als ze dit soort dingen doen. Dat hopen en verwachten we we, maar is niet zo. Een rationele Quincy zou zijn zegeningen en zijn voetbalmiljoenen tellen en ver weg blijven van dit soort shit. Maar klaarblijkelijk denkt hij niet zo. En dat is vaker zo, ook bij voetbalsupporters bijvoorbeeld. Die denken ook niet logisch na voor ze debiele dingen doen.

Je kan mij niet vertellen dat er al geen rode vlaggen waren voordat Promes opgeroepen werd door een Frank de Boer voor Oranje destijds. Hetzelfde geldt voor Ten Hag die Promes de hand boven het hoofd hield, want de NOS is natuurlijk geen rechter. Schaamteloos.

14 mei 2022 om 10:07

Erg he. Soms is de voetbal verziekt. Alles voor de centen en wegkijken. Want je zou maar verlies maken op zo'n jongen of een mindere selectie hebben. Die trainers krijgen genoeg mee.

14 mei 2022 om 10:16

Met promes heb je per definitie een mindere selectie. 1 van de slechtere spelers die ik ooit in een oranje shirt heb zien rondlopen.

14 mei 2022 om 10:16

Triest inderdaad, die 15 minuten van Nieuwsuur zijn echt schrijnend.

14 mei 2022 om 10:19

Een voetbalclub die er wel van weet gedurende het onderzoek, kan door diegenen die het onderzoek leiden echt wel verteld worden dat ze de verdachte normaal moeten behandelen, zolang het onderzoek loopt. Juist om dat zelfde onderzoek niet te belemmeren. Is bij een opdrachtgever van mij ook gebeurd. Die moesten, ondanks de info die ze al hadden omtrent een werknemer, de werknemer voorlopig als normale werknemer behandelen. Hoe ingewikkeld en moreel verwerpelijk dat ook is. Ik kan me voorstellen dat dit nu ook zo is gebeurd. Want, en dan komt imo het belangrijkste punt hiervoor, waarom heeft het OM Promes naar Rusland laten gaan, terwijl Rusland geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland? Als alles al zo klaar als een klontje was, had het OM dit natuurlijk nooit toegestaan. Dus het onderzoek liep nog gewoon. En dan valt de voetbalclub (Ajax in dit geval) weinig te verwijten.Edit: mijn vb qua opdrachtgever is ook dat de werknemer géén werkgerelateerde problemen had. Het onderzoek liep ook naar een misdrijf bij die werknemer. Dus dat heeft juridisch niets met elkaar te maken.

14 mei 2022 om 10:29

Helemaal juist Formus. Maar dat willen sommige mensen niet weten omdat Ajax als een spoort rode lap op hen werkt.

14 mei 2022 om 10:40

Precies Formus, zo gaat dat heel vaak. Maar als sommige personen de kans zien om Ajax te bashen. Zegt gelukkig voor over henzelf.

14 mei 2022 om 10:51

Er is een verschil tussen een werknemer normaal behandelen en in de media roepen dat het zo sneu is voor Promes dat hij hierin verzeild is geraakt, dat de NOS niet de rechterlijke macht is en dat je gelooft in zijn onschuld. In dit geval had Ten Hag beter gewoon zijn mond moeten houden als hij niet verder komt dan dit soort teksten.

14 mei 2022 om 11:02

@Formus, juridisch valt ze misschien weinig te verwijten, maar ethisch gezien is dat een ander verhaal. Ik vergelijk het met Heracles en Vloet. Misschien is er juridisch niks aan de hand, maar iedereen weet dat het belachelijk was.

14 mei 2022 om 11:29

Hou toch eens op dat Ajax als een rode lap werkt. Zo sneu elke keer.

Als het over Til of bijv. Dumfries zou gaan, krijg je precies dezelfde reacties.
Promes speelde toevallig bij Ajax en Ten Hag verdedigt zijn speler. Dat laatste is op zich logisch, alleen kwamen zijn woorden weer verkeerd uit zijn strot.

Ten Hag wordt ook belachelijk gemaakt om zijn Engels. Als Slot ook zo dramatisch uit zijn woorden komt en beperkt Engels spreekt en een contract gaat tekenen bij Spurs, krijg je precies dezelfde soort televisie te zien.

Het handelen van de knvb en ajax wordt veroordeeld door sommige. Net zoals Heracles met Vloet werd veroordeeld. Of Formus gelijk heeft, dat weet ik niet. Of Ajax en/of KNVB wel, niet of deels op de hoogte was is gissen. Je mag ervan uitgaan dat 95% van de clubs handelen om het verlies van de investering in een betreffende speler zo beperkt mogelijk wilt houden. Daar worden Frank de Boer en Ajax op beoordeeld. De een verdedigd het handelen van Ajax en de ander veroordeelt. Hetzelfde met afgelopen zondag of het nou wel of geen penalty voor Feyenoord was.

14 mei 2022 om 12:02

FR010FRDAM, daarom zeg ik er specifiek bij dat "hoe moreel verwerpelijk het ook is".... Maar het is zelfs zo dat de onderzoekers de club benadrukken om 'normaal' met de werknemer om te gaan gedurende het onderzoek. En dat is ook voor een club lastig natuurlijk, dat is namelijk voor velen ook een duivels dilemma. Net als voor mijn opdrachtgever. Die kon de werknemer wel schieten toen (bij wijze van spreken 😉).

14 mei 2022 om 12:13

@fr010frdam bij vloet was al wel veel meer duidelijk. Het ging om een dodelijk ongeluk met alcohol en 2 personen in de auto. Ook hier gaf heracles niks om. Bij Ajax ging het om een uit de hand gelopen familie feestje van 7 maanden terug waar de feiten nog niet duidelijk waren. Dat is wel wezenlijk een verschil.

14 mei 2022 om 13:12

@Formus, ja oké, en toch kan je dan andere keuzes maken. De uitspraken van Ten Hag waren niet handig.
@Zytto, mwa, had in gesprek met Promes prima achter de feiten kunnen komen. Maar dat is een aanname van me

14 mei 2022 om 14:19

Wie weet, maar ik denk dat Promes niet even zou zeggen: "Ik heb mijn neef neergestoken, heb mijn vrouw mishandeld en ben achter de schermen druk bezig met een drugsorganisatie." Wat mij betreft prima dat hij meteen verkocht is.

14 mei 2022 om 14:25

@fr010rdam

Als het OM tegen je zegt dat je die medewerker normaal moet behandelen omdat je het onderzoek anders belemmert, wat doe je dan? Dan werk je mee. Ik weet niet of het zo gegaan is, maar wat kan je er dan mee dat het ethisch ingewikkeld is? Je moet gewoon meewerken met het OM. Zo werkt de grote mensenwereld. Soms moet je iets doen wat je niet aan staat.

Ben het wel met je eens dat Ten Hag beter zijn mond had kunnen houden. Was een slechte beurt van hem.

15 mei 2022 om 09:39

De NOS is ook geen rechterlijke macht, die hele trial by (social) media is diep en diep triest. Ten Hag heeft dat onhandig aangepakt maar er kunnen tal van redenen zijn waarom hij dit deed. Maar het gaat om Ajax dus grijpen de sneuneuzen, eierdoppen en woke moraalridders hun kans om even te spuien.

14 mei 2022 om 10:26

Consy

Benieuwd vooral naar zijn zaakwaarnemer. Blijft hij trouw of neemt hij afstand van hem.

14 mei 2022 om 10:37

Ah daar heb je de meneer van het volkstribunaal weer.
Ten Hag had Promes moeten straffen want dat is een grote crimineel.
Rechters zijn zo overbodig anno 2022. Gewoon ff stemmen op de social media wie er schuldig is en wie niet.

14 mei 2022 om 10:46

Waar zeg ik dat hij hem had moeten straffen? Hij koos voor het tegenovergestelde door de betrouwbaarheid van de NOS en NTR in twijfel te trekken. Dat is verwerpelijk maar goed, enige objectiviteit van jou hoeven we niet te verwachten.

14 mei 2022 om 11:16

Dit soort opmerkingen zijn nutteloos. De samenleving stort niet in elkaar wanneer je als bondscoach een speler niet oproept die verdacht wordt van een ernstig delict en wanneer je als voetbaltrainer het niet nog probeert op te nemen voor een speler die niet eens meer bij jouw club speelt.

14 mei 2022 om 12:06

Mijn hemel zeg Speedy, alles wat ook maar enigszins een band met Ajax heeft verdedig je... Het was toch volstrekt normaal geweest als Ajax zijnde om deze speler vanwege bijv. de onrust buiten de selectie te houden destijds? De rest van je comment ga ik maar niet op in, Promes zal momenteel waarschijnlijk boodschapjes aan het doen zijn voor zijn grootmoeder.

14 mei 2022 om 14:27

Kom op Speedy,

Ik ben ook voor Ajax maar dat was gewoon een slechte beurt van Ten Hag. Heeft niks met schuldig te maken, maar gewoon niet iemand gaan lopen verdedigen waarvan je hele zware dingen hebt gehoord.

14 mei 2022 om 17:22

Nee, Ten Hag stelde de journalistieke integriteit en betrouwbaarheid van o.a. de NOS in twijfel en ging Promes verdedigen. Dat is iets heel anders dan wat jij hier beschrijft, maar goed jij kenmerkt jezelf dan ook door vaak de waarheid te verdraaien om een punt te maken.

14 mei 2022 om 10:45

Er waren geen rode vlaggen voordat Promes werd opgeroepen voor oranje door Frank de Boer.

Zo? En nu?

Overigens is Promes wat mij betreft een enorme dweil. In zo een positie verkeren en je dan alsnog met dit soort ongein bezig houden. Dan ben je toch echt het noorden kwijt.

14 mei 2022 om 10:48

En nu? Cancellen natuurlijk!
Nee zonder gekheid, ik benoem het omdat ik het destijds al apart gedrag vond net als zoveel mensen. En dat het nu nogmaals bevestigd wordt door dit item van Nieuwsuur.

14 mei 2022 om 11:55

Ik begrijp dat je iets vermoedt, maar dat is natuurlijk geen graadmeter. Depay vind ik ook een kleuter, maar hij hoort wel opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal. Dat maakt het extra sneu voor zo’n jongen als Promes. Ook hij heeft voldoende talent. Dat hij merkwaardig gedrag vertoont is dan geen reden om hem niet te selecteren. Uiteraard is het nu duidelijk dat het niet slechts bij merkwaardig gedrag is gebleven.

14 mei 2022 om 12:39

Je vergelijking met Depay slaat helemaal nergens op. Merkwaardig gedrag? Hij heeft iemand neergestoken en werd daar voor het EK ook al van verdacht, dan neem je hem vanzelfsprekend niet mee naar een eindronde. Tenminste, normaal gesproken want met Frank de Boer kon het blijkbaar wel.

14 mei 2022 om 14:24

Dat merkwaardige gedrag was al bekend voor hij opgeroepen werd.

14 mei 2022 om 19:16

De vergelijking is dat je iets over iemand kunt vinden, maar dat het geen oordeel over zijn functioneren hoeft te betekenen.

14 mei 2022 om 10:49

Ten Hag is ongeloofwaardig en mpet je ook niet serieus nemen als die het over zijn eigen spelers heeft.

14 mei 2022 om 11:33

Op dat gebied doet Ten Hag niets anders dan een Mourinho.en heel veel andere trainers.

14 mei 2022 om 11:02

Maar wat wil je hiermee zeggen?
Dat Frank de Boer een slecht mens is door hem op te roepen?
Dat ten Hag een slecht mens is door hem op te roepen.
Je beschuldigingen zijn vooralsnog nergens op gestoeld, maar slechts ontsproten aan kwade gedachtes over bepaald? mensen
Er zijn verdenkingen, verdenkingen, echter nog geen rechterlijke uitspraak.
Om er dan derden erbij te halen vind ik niet netjes.

Promes is misschien klein begonnen in de trant van leen me € 5000. ik geef je het volgende maand terug en ja hoor hij kreeg het terug met 100% rente en vervolgens ging hij steeds verder op dit gebied
Maar het blijft zelden hierbij er komen nieuwe gebieden bij.
Je hebt sterke schoenen nodig om te blijven staan. Dat kan zijn opvoeding, goede vrienden, God enz

14 mei 2022 om 11:14

Een slecht mens wil ik niet zeggen, maar het was allerminst verstandig om Promes mee te nemen naar zo'n toernooi. Op kwaliteit is het al de vraag, maar als hij dan nog dit soort negativiteit meeneemt is het helemaal niet goed voor het proces. Achja, Frank deed wel vaker domme dingen

14 mei 2022 om 11:12

Iedereen en zijn moeder wist dat Promes heel graag omging met hele foute gasten en onder het mom van "waar rook is, is vuur", kon je makkelijk afleiden dat hij ook betrokken was bij foute dingen. Nu wordt het hard gemaakt, maar het was duidelijk hoe laat het was toen Promes plots vertrok naar Spartak. En toen moest het EK nog gespeeld worden. Maar zo zit de voetbalwereld in elkaar. Vol met zieke figuren. De algemene wereld eigenlijk. Zieke wereld.

Quincy promes is gewoon een idioot die stinkend rijk is en alles heeft maar toch gangster wilt zijn

14 mei 2022 om 12:23

Inderdaad. Een leven hebben waar veel mensen va dromen, maar idd liever de stoere gangster willen zijn.
Ik denk dat we hem voorlopig niet in nl zullen zien.

Vaak gaan mensen de criminaliteit in voor geld. Waarom smokkelen mensen drugs? Precies voor het geld. Niet voor de kick. Dat maakt het des te triester en gewoon in en in triest dat een rijke Promes die prima zonder drugs handel een leuk leventje kan leiden, bij zulke foute dingen is betrokken..

14 mei 2022 om 10:11

Hij is wel orgineel!

Meeste voetballers beginnen carriere voor na voetbal. Dat er nog inkomen is. De een wordt trainer, de ander analist, ander begint kleding of NFT.

Maar QP brengt dit wel naar next level. Die wilt gewoon Escobar worden na zijn voetbal

14 mei 2022 om 10:14

Promes is een jongen die graag stoer wil doen, dat hij het niet voor het geld hoeft te doen lijkt me duidelijk. Wellicht denkt hij een soort straat reputatie nodig te hebben, wat een enorme loser zeg

14 mei 2022 om 11:48

Juist verwoord. Geboren prutser is t.

14 mei 2022 om 14:31

Mensen gaan ook de criminaliteit in vanwege hun omgeving. Dan leer je gewoon dat dat oke is, en dan ga je er in mee. Kijk ook naar Benzema, die bleef ook hangen bij foute vrienden. Wat hij ook precies gedaan heeft, daar gaat het mij even niet om. Het blijkt moeilijk om echt afstand te nemen van zo'n omgeving.

Lekker man, je kan als voetballer nooit genoeg verdienen.
Snap dit echt niet. Je bent gezegend dat je zo goed kan voetballen. Probeer je dan ff te gedragen om daar goed gebruik van te maken.

14 mei 2022 om 10:42

Het erge is nog nadat hij zijn neef heeft neergestoken. Probeert hij nog steeds een stoere jongen uit te hangen, bij zijn ouders en in de familie.

Wat een ontzettend domme jongen. Ergste is nog dat dit hem waarschijnlijk aanzien geeft in het milieu waar hij zit...

14 mei 2022 om 10:55

Zelfs onder bepaalde voetballers, bijv. ziyech die in verhulde instagram berichtjes steun betuigen aan promes

14 mei 2022 om 11:21

Die heeft bij mij ook helemaal afgedaan. Walgelijke figuren.

14 mei 2022 om 14:11

Dat heb ik gemist. Wat zei ziyech?

14 mei 2022 om 16:49

Niet veel maar het is bekend dat ze goed bevriend zijn en nu nog steeds, aantal maanden terug had ziyechhh een foto samen met promes gepost met als tekst : "you can't break what you didn't make." Wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met die beschuldigingen.

14 mei 2022 om 17:49

Lekkere gangsta oneliner ook weer, pffff. Wat is dat toch met die gasten die denken dat de hele wereld tegen ze is?

Dat je hier allemaal tijd voor hebt naast je profvoetbal bestaan...

14 mei 2022 om 10:17

Dat is het 'm nou misschien juist wel. Profvoetballers hebben ontzettend veel vrije tijd. Paar uurtjes per dag trainen en vaak kunnen ze daarna doen wat ze willen.

Ik begrijp nu ook waarom hij steeds juicht met zijn hand voor gezicht, maar inmiddels wordt hij ontmaskerd!

Ik kan me herinneren dat Bonny Sinclair, een met alcoholisme kampende zangeres op retour op dat moment, in 2007 eens onderaan eindigde in een IQ-test op tv waar ook een aap aan meedeed. Volgens Bonny deed haar stemkastje het niet, maar aan die uitleg werd getwijfeld.

Ik zou dat concept graag eens herhaald willen zien met Quincy Promes als deelnemer. En dat die aap hem dan alvast uitlegt hoe het stemkastje werkt.

14 mei 2022 om 11:05

@Gomes, volgens mij deed de aap niet mee, maar was het resultaat dat ze een IQ dat lager was dan dat van een aap. Apen zijn na onderzoek op een IQ van 70-95 geschat. (En even opgezocht, Bonnie kwam op 52 uit, wat gelijk was aan een verstandelijk beperkt iemand)

16 mei 2022 om 20:29

Ik heb de show zelf niet gezien destijds, alleen een artikel gelezen over het verloop. Dan heb ik wat details verkeerd onthouden misschien, dus je zult gelijk hebben. Maar het punt blijft en zelfs in theorie denk ik dat een aap beter kan uitleggen hoe een stemkastje werkt dan dat ik Promes en zijn intelligentie de bediening ervan toevertrouw.

Als deze jongen niet gaat brommen weet ik het niet meer.
Carrière ligt aan zijn voeten en gaat hij er zo mee om.
Voor sommige mensen is het nooit genoeg, geld zat en dan dit doen.

Mensen doen alleen mee aan drugssmokkel voor het geld. Dus snap er helemaal niks van dat die Promes er mogelijk bij betrokken is. Die kerel leeft een vorstelijk leven met het voetbal. Waarom zou je dit dan willen doen. Denk alleen dat hij stoer wil doen ofzo want dat is die wel als persoon. Ik vind het maar dom zeker omdat hij toch bakken met geld verdiend.

14 mei 2022 om 11:29

Misschien is ie wel licht verstandelijk beperkt. Mensen met zo'n beperking raken vaak verzeild in criminaliteit door een onvermogen situaties en consequenties in te schatten. Verder hoef je zo'n beperking ook niet direct aan iemand te zien.

14 mei 2022 om 14:25

Iedereen weet dat Promes niet een van de slimste mensen is. Dan ga je makkelijk mee in dit soort dingen.

14 mei 2022 om 14:31

Ja dat is inderdaad waar. Maar blijf het zonde vinden als je al bakken met geld verdient. Dan is dit niet helemaal nodig. Zeker niet in deze handel want er is een kans dat je gewoon om het leven wordt gebracht als je een conflict veroorzaakt in die wereld.

Arme Promes, dit is misschien nog wel slechter voor zn imago dan Ten Hag aanvankelijk dacht.

Volgens mij is Ten Hag wel een trainer die spelers altijd blijft steunen. Hij heeft Promes namelijk ook niet uit de selectie gezet nadat hij officieel is beschuldigd. Het zou ook zomaar kunnen dat hij bij United Mason Greenwood in de voorbereiding ook weer gewoon laat meetrainen totdat er uitspraak is in die zaak. Greenwood is namelijk weer op vrije voeten onder bepaalde voorwaarden

Alles geel, Pikachu!
Kansloze stumper die groot geld verdiend en dit er nog meent langs te doen.
Blijf vooral geloven in god jongen, want die gaat je later pakken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

87 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Spartak Moskou 21 6 1 0
2020/2021 Spartak Moskou 11 3 3 0
2020/2021 Ajax 19 6 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Quincy Promes ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld

De aanklachten tegen Quincy Promes stapelen zich op. De aanvaller van Spartak Moskou, die al verdacht wordt van poging tot moord op zijn neef, blijkt nu volgens bronnen van Nieuwsuur ook...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren