Cristiano Ronaldo laat zich voor het eerst werkelijk uit over Erik ten Hag

Vrijdag, 13 mei 2022 om 21:39Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:29

Cristiano Ronaldo is vrijdag voor het eerst publiekelijk ingegaan op de aanstaande komst van Erik ten Hag bij Manchester United. De 37-jarige sterspeler blikt op de clubwebsite vooruit op zijn samenwerking met de huidig coach van Ajax. "Ik weet dat hij fantastisch werk heeft geleverd bij Ajax", begint Ronaldo.

"Ik weet ook dat hij een ervaren coach is, maar we moeten hem de tijd geven", aldus de clubtopscorer van Manchester United, die op 24 doelpunten in alle competities staat. Ronaldo ligt nog een jaar vast en speelt normaal gesproken ook komend seizoen op Old Trafford. De superster hoopt dat Ten Hag het tij weet te keren, nadat United opnieuw een uiterst teleurstellend seizoen doormaakte.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

"De dingen moeten veranderen zoals hij dat wil", zegt Ronaldo over Ten Hag. "Als hij het goed doet, zal heel Manchester United succesvol zijn, dus ik wens hem het beste. We zijn allemaal blij en enthousiast over zijn komst, niet alleen als spelers, maar ook als fans. We moeten geloven dat we volgend jaar titels kunnen winnen." Dit seizoen gaat dat in ieder geval niet lukken.

Begin mei werd even gedacht dat Ronaldo na de klinkende overwinning van United op Brentford (3-0) al een soort boodschap aan onder meer Ten Hag bracht. De Portugees sprak bij het van het veld lopen richting de camera die hem volgde en werd in Engeland geciteerd als: "I am not finished." Ronaldo ontkrachtte dat een dag later op Instagram: hij was verkeerd verstaan en wilde dat de cameraman hem met rust liet: "Are you finished now?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door 030fcu)

Zou toch wat zijn nu hij dit zegt, dat Erik ineens zegt dat hij een andere spits wil.

13 mei 2022 om 21:59

Ronaldo is geen spits. Ronaldo heeft een type benzema nodig een balvaste spits nodig die goed kan meevoetballen... kan Ronaldo eromheen bewegen dan is Ronaldo op zijn best..

13 mei 2022 om 23:27

en hard werkt!

14 mei 2022 om 01:11

Ten Hag heeft Ronaldo nodig als en soort Tadic gaat hij functioneren 💯 hij gaat het samen met ten Hag op de rails krijgen

14 mei 2022 om 02:09

Ik ga iets heel lelijks zeggen: Ronaldo is "over the hill"
En hij gaat ten Hag, vroeg of laat in het volgende seizoen al, in de problemen brengen.
Met zijn Erik zijn spelopvattingen, van hoge druk en pressing.

14 mei 2022 om 09:19

Best presterende speler van United zoveel belangrijke goals gemaakt en dan zeg over the hill.

14 mei 2022 om 12:41

Mensen roepen vaak maar wat. Daarnaast heeft Ronaldo een hoop haters door zijn 'arrogante' houding, die ik net als bij Zlatan altijd wel kan waarderen. Een winnaarsmentaliteit die nooit verzadigd raakt.. liever dat dan een Neymar die voor zn 30e eigenlijk al geen zin meer heeft in het spelletje waar hij wel multimiljonair door is geworden.

Iedereen die United volgt weet dat Ronaldo gigantisch belangrijk is geweest. Tuurlijk was het collectief bagger, maar zonder zijn aandeel waren ze misschien wel in het rechterrijtje geeindigd en waren ze de poulefase van de CL nooit doorgekomen.

14 mei 2022 om 14:28

Haha. Ok 030FCU.. Weet je nog hoe veel mensen dit vorig seizoen zeiden? En het seizoen daarvoor.

16 mei 2022 om 18:02

Denk dat ronaldo zijn beste tijd wel gehad heeft en als ten hag hoge druk gaat spelen is ronaldo niet de snelste meer

"we moeten hem de tijd geven" maar ook "we moeten geloven dat we volgend jaar titels kunnen winnen". Tja...

13 mei 2022 om 21:48

Ronaldo is in zijn keuzes en het inschatten al niet de slimste geweest, maakt fout op fout maar leer er niet van... stoot zich constant aan de zelfde steen..

13 mei 2022 om 21:51

Wat moet hij dan zeggen? Proberen om volgend jaar niet te degraderen?

13 mei 2022 om 21:59

De PL gaan ze niet winnen, maar een cup en de EL winnen + top 4 moet wel de doelstelling zijn.

14 mei 2022 om 01:43

Slechter dan dit seizoen kan haast niet. Ten Hag gaat een betere plek behalen dan dat ze dit seizoen doen. Veel jonge spelers inpassen en 1 of 2 echt gerichte aankopen en ze spelen gewoon mee om plek 2 en 3

13 mei 2022 om 22:02

Wat is daar mis mee? Het een sluit het ander niet uit. Een club als United moet altijd de ambitie hebben om prijzen te winnen. En Ten Hag moet gewoon de tijd krijgen, ook als hij geen prijzen wint in zijn eerste seizoen.

14 mei 2022 om 00:03

MU heeft geleerd hoop ik en geeft ETH nu wel de tijd om iets te gaan bouwen.

14 mei 2022 om 01:13

MU is een top club en zal
Volgend jaar weer meedoen in de top 4. Er is gewoon veel gebeurt in een jaar na Solskjair en eerlijk het is vanaf de goal tot aan de voorhoede echt een sterk elftal alleen moeten de puzzeltjes op de goede plek komen. Met ETH aan het roer Mclaren erachter gaan ze echt ver komen heb er vertrouwen in omdat ETH een strategische man is op en top slim

14 mei 2022 om 07:15

Man united is alleen maar bergafwaarts gegaan sinds Furgy weg is. Ze hebben iedereen de kans gegeven, Louis, Mourinho, Solskjaer, die gozer van Everton destijds. Het is allemaal niks geweest, klote aankopen, geen team, geen ststructuur, geen verbetering, geen scouting, geen eindbaas die de boel van een realistische kant ziet. Als ze zo doorgaan dan wordt United gewoon een middenmoter.

Die blijft, wat ik betreur zo gaat hij nooit meer een titel of CL winnen voordat United een topclub wordt gaat het 5 jaar lang duren, dus Ronaldo kiest geld in plaats van sportieve ambities en gaat laatste jaren afbouwen bij subtopclub wat United hem pijnlijk ook is, wel is. Heeft zijn laatste 4 jaar weggooide had maar bij Madrid gebleven had je nou voor titel en Cl gewonnen...

13 mei 2022 om 22:02

5 jaar is echt onzin. Binnen 3 jaar moet je gwn weer serieus meedoen om de titel en de CL. Bij real was de uitdaging overigens compleet weg. Alles gewonnen.

13 mei 2022 om 22:06

Je denkt dat met middelmaat en grote schoonmaak wat moet gebeuren 3 jaar United weer een topclubs is, dat is naïef gedacht en ik zie Ronaldo niet nog 3 jaar voetballen.. De club United is in en in ziek van binnenuit, daar is zoveel werk aan de winkel nodig.

13 mei 2022 om 23:38

Kom op man Aqua, Ronaldo is maar was vooral een geweldenaar. Waar wil jij hem dan zien spelen?

14 mei 2022 om 08:27

Als het Ten Hag niet binnen 3 jaar lukt dan is hij alweer weg.. je krijgt bij United altijd enorm veel geld te besteden en mensen overdrijven de situatie qua spelers echt. Lopen gewoon nog genoeg goede spelers rond. Als Ten Hag het niet binnen 2 of 3 jaar lukt dan heeft hij gewoon gefaald..

13 mei 2022 om 22:04

Hij toont toch juist sportieve ambitie en clubliefde door een keer naar een club te gaan die niet de beste van de competitie is en waar hij alles al bereikt heeft. Juist door er nu naartoe te gaan of er te blijven in tijden van nood bereikt hij een grotere status.

13 mei 2022 om 22:08

Je kunt wel willen maar wel realistisch blijven, clubliefde wat koopt hij er nou voor, niets... Ja nostalgie en zolang heeft hij ook weer niet bij United gespeeld, maar goed..

13 mei 2022 om 22:12

Ten eerste moeten er andere topclubs hem natuurlijk willen. Maar als hij aanbiedingen heeft gekregen en toch blijft zal dat hem zeker sieren.

14 mei 2022 om 02:33

Die "nostalgie" is anders nog steeds de topscorer daar.. en zo lang heeft hij niet bij United gespeeld? Heeft daar alles gewonnen en was een echte United fan en legend geworden, ook altijd contact gehouden met SAF.

Jij bent gewoon heel erg voor Real Madrid en de Ronaldo aldaar, zo zeg je ook dat hij had moeten blijven bij Real Madrid, is dat dan niet nostalgisch denken? Het is juist geweldig dat hij zich in zijn nadagen beschikbaar stelt voor United.

We hebben het over f*king Ronaldo. De man die ruim 15 jaar samen met ene Messi record na record verbrak. Die overal goals gemaakt heeft en op en top fit is + beter presteert dan alle anderen. Ten Hag is dolblij dat hij deze vedette tot zijn beschikking krijgt. Denk je nou echt dat Ronaldo achterlijk is en ten Hag even gaat uitleggen hoe het werkt? Ronaldo is dolblij dat er eindelijk eens een coach komt die het overal goed heeft neergezet en met een idee komt, ik ben ervan overtuigd dat ten Hag hem de Tadic van United gaat maken en dat Ronaldo die rol prima kan invullen.

13 mei 2022 om 22:22

Ronaldo kiest juist geen geld ipv ambities, wat bijvoorbeeld Messi wel heeft gedaan met PSG. Ronaldo kan ook meer verdienen bij een andere club. Hij speelt bij man utd uit clubliefde, en wil Man utd weer naar de top (proberen) brengen. Ik vind het ook jammer dat hij volgend seizoen geen CL speelt, stiekem hoop ik dat hij naar bayern gaat

13 mei 2022 om 22:32

Tja al dat gepraat over geld en ambities. Messi was goed genoeg om door PSG gewild te zijn. Geen enkele club buiten United wilde Ronaldo hebben. Dan kom je hierop uit. Misschien was het wel Messi zijn ambitie om met PSG de CL te winnen en is dat dit seizoen niet gelukt. Als Ronaldo naar PSG zou gaan was t weer: ‘Geniale speler wilt weer nieuwe uitdaging en een nieuwe competitie aan flarden schieten’. Jullie geloven vaak in jullie eigen leugens.

13 mei 2022 om 22:44

Dat hebben we gezien ja, 4 doelpunten in de farmers league :'

13 mei 2022 om 23:03

Messi is meer dan alleen doelpunten hij kan ook verschrikkelijk goed voetballen,want benzema al zei voetbal draait niet alleen om goals..

13 mei 2022 om 23:18

Messi kan verschrikkelijk goed voetballen, hij heeft het helaas bij PSG nauwelijks gedaan afgelopen seizoen. Hopelijk beter in het aankomende jaar.

Haha en Shiraz.. "jullie geloven vaak in jullie eigen leugens", in het zelfde stukje als.. "geen enkele club wilde Ronaldo hebben". Fijn weekend!

14 mei 2022 om 00:18

Voor verdedigers niet nee maar bij aanvallende spelers gaat het natuurlijk wel om het rendement

14 mei 2022 om 00:42

draait ook om goals en je wint er wedstrijden mee. messi is kwa spel ook al niet meer de oude en scoort maar 4 goals in in zo matige Franse league wat onacceptabel is.

14 mei 2022 om 09:41

CL Stats Messi - PSG : 7 x verschenen, 5 Goals. Geen assists.

LIGUE 1 : 24 x verschenen, 13 Assists, 4 Goals.

Dus in 7 wedstrijden in de CL heeft hij aan 5 Goals bijgedragen en 24 in de Franse competitie waarvan hij aan 17 doelpunten heeft bijgedragen, middels een assist of een goal.

Bekeken als jonge Messi, in zijn beste jaren, standaarden misschien niet zo best. Maar verder voor een speler van zijn leeftijd die nog niet zo heel veel gespeeld heeft bij een club, prima stats. Hij heeft namelijk ook nog speeltijd gemist door blessure leed.

Daarnaast gaf een ander ook al aan dat Ronaldo ook gewoon topscorer is. Hij staat zelfs derde in de gehele EPL.

Ik snap alle commotie dus niet zo goed.

Oordelen is altijd zo makkelijk. Ga er zelf maar aan staan

Ronaldo.. volgend jaar zal ook nog te vroeg zijn. Geef Ten Hag 2 jaar de tijd met de nodige transfers en je zal waarschijnlijk (als iedereen meewerkt) weer strijden om titels. Dat gaat volgend jaar nog niet zo zijn. Teveel spelers die verkocht en vervangen moeten worden. Dan heb je ook nog de tactiek van Ten Hag die niet bekend is bij Man Utd. Spelen vaak alleen maar beton voetbal daar.

13 mei 2022 om 22:36

Precies om jouw laatste zin snap ik niet wat zoveel mensen toch met United hebben. Legendarische club en ontieglijk grote historie + grote spelers in de geschiedenis gehad, maar ik vind het spel van United nooit om aan te zien. Er is sowieso een club in Engeland die eigenlijk bijna altijd wel streefde naar mooi voetbal en dat was Arsenal. Nu hebben die veel zwakke spelers, maar proberen ze soms nog steeds wel mooi te spelen. Hoop dat Ten Hag wel mooi voetbal neerlegt. United heeft ongeveer evenveel uitgegeven in al die jaren als City, maar kijk het bizarre verschil tussen die clubs qua spelvermaak.

Natuurlijk weet die dat, uitgeknikkerd door diezelfde knikker.

Wat heeft ten hag nou echt gepresteerd? Ajax had met die halve finale een prestatie neergezet doen ze nooit meer voor de tweede keer. Wat is er nog over van die spelers uit dat team het hopt van de ene club naar de andere.

14 mei 2022 om 14:45

Dus nu is Ten Hag verantwoordelijk voor hoe de carrières van spelers bij andere clubs verlopen?

Als Ten Hag slim is gaat hij Ronaldo inderdaad gebruiken in de Tadic rol. Maak hem direct aanvoerder ipv die clown Maguire. Jonge spelers kijken naar Ronaldo op als een leider.. die zien hem als 1 vd grootste spelers ooit en nemen direct alles van hem aan.. dat wat ze bij Maguire waarschijnlijk niet doen. Wanneer Ten Hag een goede verstandhouding met Ronaldo opbouwt heb je denk ik ook direct de kleedkamer voor je. Ik hoop echt dat het lukt. Veel mensen klagen over de selectie, maar die is echt zo slecht nog niet. Op elke linie heb je wel een topper rondlopen, aangevuld met talent. Een paar gerichte aankopen en het komt echt wel goed. Waar de uitdaging voor Ten Hag ligt is om het geloof terug te brengen en de boel te gaan laten draaien!

14 mei 2022 om 14:46

Wie vind jij dan een topper in die verdediging? 🤨

14 mei 2022 om 23:18

Op goal is De Gea dit seizoen echt belangrijk geweest.. op een goede dag gewoon wereldtop. In de verdediging heb je met Varane echt wel een klasse cv. Naast hem heb je gewoon een leiderstype nodig, zoals Ramos tijdens zijn Real tijd. Type Virgil zou ook geweldig zijn, maar probeer zo'n verdediger maar eens te vinden. Verder vind ik de backs ook echt geen drama.. grootste zwakke plek achterin is echt clown Maguire. Slechtste aankoop ooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper370
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller202
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3908 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag spreekt bij afscheid van Ajax over plannen en onderonsje met Ronaldo

Erik ten Hag laat geen misverstand bestaan over de toekomst van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De kersverse coach van the Red Devils neemt in een uitgebreid afscheidsinterview op Ajax TV...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren