ESPN: Marcos Senesi heeft keuze tussen Argentinië en Italië gemaakt

Zaterdag, 14 mei 2022 om 20:15Dominic Mostert • Laatste update: 20:24

Marcos Senesi zal aansluiten bij de Argentijnse nationale ploeg voor de komende interland tegen Italië, zo meldt Esteban Edul op Twitter. De journalist van de Argentijnse tak van ESPN geeft aan dat de verdediger op 1 juni deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie, mocht hij de schifting overleven. Vrijdag maakten diverse journalisten uit Italië nog bekend dat hij eveneens opgeroepen werd voor de voorselectie van gli Azzurri, maar die oproep lijkt hij dus naast zich neer te leggen. Het nieuws is overigens nog niet bevestigd door de stopper zelf.

Senesi kwam vrijdag plotseling voor een bizar dilemma over zijn interlandloopbaan te staan. De verdediger van Feyenoord werd volgens journalisten uit Italië opgeroepen voor de wedstrijd van 1 juni tegen zijn geboorteland Argentinië. Omdat Senesi zowel een Italiaans als Argentijns paspoort heeft, is hij speelgerechtigd voor beide landen. Hij zou dan ook de eerste speler ooit kunnen worden die door twee landen wordt opgeroepen voor dezelfde wedstrijd.

De Italiaanse journalist Mirko Calemme meldde dat Roberto Mancini, de bondscoach van Italië, heeft gebeld met Senesi om te laten weten dat hij de verdediger wil oproepen. Op dit moment lijkt Senesi de voorkeur te geven aan een interlandloopbaan bij Argentinië. Vooralsnog werd hij echter voortdurend genegeerd door bondscoach Lionel Scaloni. Senesi overleefde in het verleden echt nog nooit de schifting, waardoor een definitieve oproep uitbleef.

Italië en Argentinië treffen elkaar in het kader van de zogenoemde Finalissima, een wedstrijd tussen de winnaars van het EK en de Copa América. Dat affiche werd in 1985 en 1993 al eens afgewerkt en werd nieuw leven ingeblazen na het EK en de Copa América van vorig jaar. De wedstrijd wordt gespeeld op Wembley en maakt deel uit van een nauwere samenwerking tussen de UEFA en de CONMEBOL.

De 25-jarige Senesi groeide op in Argentinië, maar is ook van Italiaanse komaf. Mede door zijn Italiaanse paspoort kon hij makkelijk aan een werkvergunning komen nadat hij in 2019 voor zeven miljoen euro overstapte van San Lorenzo naar Feyenoord. Hij speelde een interland voor Argentinië Onder 23 in 2019, maar werd nooit opgeroepen voor de A-ploeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door palko)

Hij heeft nooit in Italië gewoond dus de keuze zal puur sportief zijn. Ik verwacht dat hij voor Argentinië kiest , ondanks datnik hem niet goed genoeg vind om voor een van de twee landen uit te komen.

13 mei 2022 om 18:48

Senesi niet goed genoeg voor beide landen? Hahahaha...

13 mei 2022 om 18:51

Ik ben niet bekend genoeg met de concurrentie, maar als je eerlijk kijkt, bij Nederland zou hij er ook niet in staan toch. Hij heeft goed gespeeld voor Feyenoord maar volgens mij nog nooit een vol seizoen.

13 mei 2022 om 18:54

Mark

Je kan wel lachen, maar hij is op dit moment gewoon niet goed genoeg.

Laatste tijd speelt hij wel goed. Als hij dit langere periode vasthoudt, kan dit natuurlijk veranderen.

13 mei 2022 om 18:54

Niet zo gek ook dat hij er bij Nederland niet in staat, wij hebben zowat het beste centrale trio dat je maar kan krijgen als land. Als Chiellini en Bonucci stoppen is er niet bizar veel meer over, al zal Senesi zich wel nog door moeten ontwikkelen om in de selectie te belanden. Bij Argentinië is er echter niet zo heel veel concurrentie. Otamendi is bijna met pensioen, en daarachter zit Lisandro Martinez. Senesi zou zich daar prima in het elftal kunnen spelen.

13 mei 2022 om 18:55

Nederland heeft dan ook zowat een vd beste, zo niet het beste verdedigende centrum van de wereld.

13 mei 2022 om 18:55

Bij Nederland niet? Ik denk dat Nederland juist in het systeem met 3 cv's een goede opbouwende lcv mist voor de komende jaren. Blind zou nog kunnen maar je kan niet ontkennen dat hij zijn beste tijd wel gehad heeft.

13 mei 2022 om 19:00

Gold3nAjax Zijn er maar weinig die er wel in zouden komen bij nederland pikkebaas, je bent bekend met onze centrale verdedigers neem ik aan toch?

13 mei 2022 om 19:23

Mark010, je kunt niet zeggen dat hij wel goed genoeg is en ook niet oordelen van wel , simpelweg omdat hij tot op heden nooit echt getest is in grote Europese wedstrijden, zoals de Champions League of internationale wedstrijden.

13 mei 2022 om 19:25

Argentinië heeft de laatste tien jaar geen goede centrale verdedigers gehad, dus Senesi is goed genoeg.

13 mei 2022 om 19:33

Otamendi, Romero, Martinez?

13 mei 2022 om 19:49

Martinez is wel echt veel beter dan senesi hoor. Zou er wel naast kunnen staan natuurlijk. Maar blijf het een beetje een oud wijf in de duels vinden.

13 mei 2022 om 19:54

Maar je hoeft toch ook niet heel seizoen goed te spelen om opgeroepen te worden. Neem bijv Rensch, Blind, Jansen, Bergwijn

13 mei 2022 om 20:09

@spursfan96 - Apart dat je de verdediger van de Spurs, Romero, bent vergeten. Samen met Quarta (fiorentina), Martinez, Medina (lens), en Perez (udinese, gehuurd van Atletico) heeft Argentinie nog een best goeie lichting aan verdedigers die doorbreken of eraan komen na de garde van Otamendi, Garay, etc. En Italie zit met Bastoni (inter), Mancini (roma), Romagnoli (milan, mits fit), en Luis Felipe (lazio, speelt inmiddels voor Italië ipv Brazilie) ook nog wel redelijk snor aan verdedigers. Daarnaast hebben ze nog best veel jonge gasten die nog flink kunnen doorgroeien. Dus het is echt niet vanzelfsprekend dat Senesi bij beide landen zo in de basis kan spelen, want er is echt nog genoeg concurrentie daar.

13 mei 2022 om 20:19

Was vorig jaar onder Advocaat uitgeroepen tot beste LCV van het seizoen en ook dit jaar weer ijzersterk achterin. Heeft even een iets mindere periode gekend, maar behoort al 2 jaar tot de uitblinkers. Of dat voldoende is om te presteren voor Argentinië of Italië is natuurlijk afwachten.

13 mei 2022 om 20:51

Is dat zo'n vreemde uitspraak dan? Zo'n geweldige verdediger is Senesi nou ook weer niet. Argentinie heeft met Martinez, Otamendi, Pezzella en Cristian Romero simpelweg betere verdedigers. Een selectie zou niet zo vreemd zijn, maar die spelers speelt hij er echt niet zomaar uit. Bij Italie lopen Bonucci, Mancini, Toloi, Bastoni, Luiz Felipe, Acerbi, Ferrari rond, terwijl Rugani ook zeker niet slecht is. Nou is Senesi niet oud, maar met 25 jaar is hij ook niet meer heel erg jong.

13 mei 2022 om 21:20

Momenteel is Otamendi onbetwist op de linker centrale positie. Daarachter zit Lisandro Martinez. Verder zijn de rechtsbenige centrale momenteel Romero en Pezzella. Daarnaast heb je rechts onder andere nog Martinez Quarta, Perez en Foyth. Op links heb je nog Medina en met Avila een groot talent van Boca. Het zou best kunnen dat Senesi tegen Italië wordt opgeroepen, maar dat komt meer door blessures dan vanwege Senesi zelf

13 mei 2022 om 22:21

@blaugrana: Oud wijf in de duels? Jij kijkt denk ik niet zoveel wedstrijden van Feyenoord.

13 mei 2022 om 22:37

@La Bombonera: Op dit moment hebben vooral Otamendi, Romero en Martinez duidelijk een streepje voor. Maar die andere namen zijn toch niet significant beter dan Senesi? Hij zou best een keer als 4e of 5e CV erbij kunnen zitten, zeker als er blessures zijn. En Otamendi wordt ook een dagje ouder. Hij zat begin dit jaar al een keer in de voorselectie en toen zat hij nog in een mindere periode.

13 mei 2022 om 22:53

@weef, haha het begint te wennen. Als een Ajacied geselecteerd wordt of een basisplaats wordt er alles aan gedaan om, zelfs als het belachelijk is (zoals bijvoorbeeld bij Rensch) uit te leggen waarom dit toch een goede keuze is. Als een Feyenoorder geselecteerd, zelfs door 2 nationale teams, wordt er alles uit de kast getrokken om toch de negatieve kanten te benadrukken en aan te geven waarom hij nog niet goed genoeg is. Gebeurde bij Blind, Stekelenburg en andersom ook bij Malacia, Bijlow en nu bij Senesi.
Ook als er een speler een transfer kan maken worden de spelers van Ajax standaard naar toppers geschreven en Feyenoorders mogen bij zijn met middenmoot. Haha achja, hoe vaker we dit soort discussies krijgen hoe beter we worden zullen we maar zeggen

13 mei 2022 om 23:16

Hij is nu opgeroepen voor het duel met Italië vanwege blessures en omdat Italië nu ook nadrukkelijk aan hem trekt en Argentinië de mogelijkheid open wil houden. Als iedereen fit was geweest had Senesi niet geselecteerd geweest.

14 mei 2022 om 00:08

@FcGrun050, inderdaad helemaal vergeten haha, niet erg handig. Ik noemde even snel wat namen die in me op kwamen. De namen die jij noemt zijn natuurlijk ook enorm goed, maar niet van een klasse die Senesi niet kan bereiken. Italië heeft zoals je noemt ook enorm getalenteerde verdedigers, maar de besten daar kampen nog weleens met blessureproblemen, vooral Romagnoli heeft daar volgens mij last van. Mijn conclusie was ook dat het mogelijk was, niet dat het een vanzelfsprekendheid is, zoals jij ook aangeeft.

14 mei 2022 om 11:05

"senesi niet goed genoeg voor beide landen? Hahahaha..."

Totaal geen onderbouwing, wel 188 likes. Goeie.

14 mei 2022 om 20:54

@FR010

Zeker gebeurt dat, maar ook andersom hoor. Ik vind dat echt jammer, dat als het over oranje gaat, dat er nog steeds zoveel langs de clublijnen gekeken wordt. Als spelers in oranje spelen, zijn ze van ons allemaal, en dan wil ik gewoon de beste.

14 mei 2022 om 20:56

@FR010

Zeker gebeurt dat, maar ook andersom hoor. Ik vind dat echt jammer, dat als het over oranje gaat, dat er nog steeds zoveel langs de clublijnen gekeken wordt. Als spelers in oranje spelen, zijn ze van ons allemaal, en dan wil ik gewoon de beste.

14 mei 2022 om 21:05

Ehm.. Cristian Romero

14 mei 2022 om 23:44

@FR010, dit neigt wel heel erg naar Calimero gedrag. Het wel of niet goed genoeg vinden van iemand heeft niks met de club te maken, maar met zijn prestaties en de concurrentie. Als je naar de concurrentie kijkt, dan heeft hij bij Italië minstens 6 spelers voor zich en bij Argentinië minstens 4. Met andere woorden, bij Argentinië liggen er kansen om vrij permanent opgeroepen te worden, maar van speeltijd zal het amper/niet komen.

13 mei 2022 om 20:41

Eerste helft voor Argentinië, tweede voor Italië. Kunnen ze toch wel dispensatie voor geven ?

14 mei 2022 om 09:44

Jaja, zowel de Italiaanse als Argentijnse bondscaoch willen Senesi er graag bij, maar de expertbrigade van Voetbalone vindt hem niet goed genoeg.

Je zou toch denken dat hij als CV eerder in aanmerking komt voor argentinie dan italie

13 mei 2022 om 18:57

Argentinie heeft met Lisandro Martinez, Foyth en Romero wel 3 jonge verdedigers die beter zijn en meer potentie hebben. Italie heeft nog steeds Bonucci en Chiellini (gaat stoppen). Ik zou niet weten hoe Italie er qua talent voor staat, maar kan ook een gevalletje debuteren zijn en daarna nooit meer oproepen.

13 mei 2022 om 19:02

Voor de linkerkant heeft Italië de komende jaren bastoni. Tenzij Italië met een 3 mans verdediging gaat spelen dan gaat senesi niet in de basis komen van het Italiaans elftal.

13 mei 2022 om 19:27

Foyth is een rechtsback en is niet beter, Martinez is ook niet beter. Romero wel.

13 mei 2022 om 19:51

Martinez is absoluut beter.

13 mei 2022 om 20:54

Lisandro Martinez is naar mijn mening echt wel beter dan Senesi. Romero en Otamendi ook. Pezzella is ook zeker niet slecht, maar het is lastig in te schatten wie van de twee beter is.

13 mei 2022 om 21:03

Aan de bal wellicht, verdedigend echt minder. Krijgt bij Ajax weinig weerstand verdedigend gezien. Zet hem bij Feyenoord of AZ neer en hij zou worden overlopen.

13 mei 2022 om 22:09

Want senesi is zo'n geweldige verdediger? Verandert elke klassieker in sven van beek.

13 mei 2022 om 22:19

Speelde de laatste twee klassiekers in de Arena zeer goed, dus dit klopt weer niet.

13 mei 2022 om 22:53


Martinez is de belangrijkste reden dat de verdediging van Ajax dit seizoen zo bizar goed was, zeker de eerste seizoenshelft. Ajax heeft een aantoonbaar betere verdediging, kijk de cijfers, en Senesi was niet eens de beste verdediger van Feyenoord dit seizoen (trauner sowieso beter en ik denk Malacia ook dit seizoen). Hoe kan je nou beweren dat Senesi beter is dan Martinez?

14 mei 2022 om 00:07

El fenomeno vorig seizoen trapte hij nog in een simpele kapbeweging van Gravenberch die voor de enige goal zorgde.

14 mei 2022 om 00:33

Feyenoord controleerde in die wedstrijd dankzij de verdediging die nauwelijks iets weg gaf. Dus dat ene momentje wat geeneens een fout van hem was doet er niets vanaf dat die zeer goed speelde, dus je hebt ongelijk.

14 mei 2022 om 01:46

Zytto, dat je dat een fout van Senesi vond kan, ik vind van niet. Verder heeft hij die wedstrijd werkelijk als een veldheer gespeeld en echt totaal gedomineerd. Zoals hij dat ook tegen Union Berlin, Slavia en Marseille heeft gedaan. Zoals hij ook tegen PSV goed speelde. Elke keer zie ik alleen maar argumenten als die ene kapbeweging, of die ongelukkige eigen goal. Nooit gaat het over hoe hij een man volledig onschadelijk maakt, hoe hij opbouwend goed is. Senesi is echt een klasbak en het klinkt ontzettend calimero, maar ik zeg het toch: speelde hij bij Ajax, dan was hij al lang de zevende hemel ingeprezen. Bij hem wordt op elk slakje zout gelegd. Ik adviseer iedereen om volledige wedstrijden te kijken, al zijn wedstrijden. Niet in de samenvatting 'ah, zie je wel' roepen als hij eens een foutje maakt. Dat is niet specifiek op jou gericht overigens, maar in het algemeen. Ik vind Martinez ook een uitstekende verdediger, maar ik probeer me even voor te stellen hoe men naar hem zou kijken als hij bij Feyenoord zou spelen. Dan zou de nadruk waarschijnlijk liggen op het feit dat hij wilde overtredingen maakt, veel kaarten pakt en aan de kleine kant is

15 mei 2022 om 01:44

Zytto moet eerst die ajacieden bril afzetten om de waarheid te zien.

15 mei 2022 om 09:24

Tja Martinez geeft assists aan Gakpo ..

Mooi voor Argentinië kiezen daar is de achterhoede het minst.

13 mei 2022 om 19:02

Nou bij argetinie heb je een betere achterhoede pik

Ik zie Senesi bij beide landen geen basisplaats veroveren. Daarvoor komt hij gewoon tekort. Beide landen hebben veel betere opties. Argentinië bijv. Met Martinez en Romero en Italië bijv met romagnoli, Bastoni en Bonucci. Die zitten nog wel even goed.

Ik dacht dat Senesi veel jonger was maar hij is al 25! Dan kan je ook niet meer echt van een talent meer spreken. Valt me dan toch tegen hoe hij zich heeft onwikkeld. Als ik hem was zal ik zijn contract uitdienen en dan transfervrij proberen een financiële klapper te slaan.

13 mei 2022 om 20:00

1 wedstrijd in het onder 23 elftal en nog nooit opgeroepen voor het nationale elftal. Dan kun je toch zelfs niet met je Feyenoord bril op beweren dat hij beter is als Martinez. Anders zou hij toch wel een keer de kans krijgen. Want ze hebben daar ook reserve spelers op de bank en zelfs daar zit hij niet bij. Zelf vind ik Martinez makelijk een klasse beter dan hem.

13 mei 2022 om 20:57

Zo'n vreemd betoog is het ook weer niet. Bij beide landen wordt een basisplaats lastig voor Senesi. Daar loopt echt wel het 1 en ander rond. Bovendien is 25 jaar niet meer piepjong. Hij heeft zich wel ontwikkeld, maar ook niet met hele grote stappen. Hij maakt nog steeds te veel fouten. Opbouwend vind ik hem overigens wel sterk. Overigens zou ik een selectie bij beide landen niet vreemd vinden, maar een basisplaats verovert hij zowel bij Argentinie als bij Italie niet zomaar even. Daar loopt echt wel wat concurrentie rond. Alleen z'n laatste zin is een beetje onzin.

13 mei 2022 om 20:50

Prima leeftijd om de overstap te maken naar Italië. Jonge CV redden het niet daar. Marcos heeft de laatste weken laten zien dat hij uitstekend kan verdedigen. Ik denk dat hij daar zijn skills nog verder kan ontwikkelen.

14 mei 2022 om 07:54

Er wordt toch ook niet geschreven en gespeculeerd over een basisplaats? Het gaat over al dan al dan niet opgeroepen worden.

14 mei 2022 om 09:16

Wie praat over een basisplaats? Kan het mis hebben maar de definitieve selectie bestaat uit meer dan 11 spelers. Ook ik ben Ajacied, maar je kan niet ontkennen dat Senesi het de afgelopen 2 jaar gewoon top doet. Senesi kan denk ik ook nog beter en is toe aan een stap omhoog. Hij zou gewoon voor beide landen opgeroepen kunnen worden, alleen Italië heeft wel grote verdedigende talenten die hem vrij snel zouden kunnen inhalen. Bij Argentinië kan hij prima meekomen en verdiend ook een oproep en plek in de definitieve selectie. Argentinië heeft ook minder talent rondlopen daar als Italië en heeft daar denk ik het meeste kans op speelminuten. Wat vooral belangrijk is dat hij een keuze maakt met zijn hart!

15 mei 2022 om 11:53

Senesi heeft zich juist enorm sterk ontwikkeld sinds zijn komst uit Argentinië. Alsof een speler op zijn 25e uitgeleerd is. Jij moest je Cito-toets nog maken dat jaar zie ik, maar Vertonghen vertrok in 2012 van Ajax naar Tottenham, op zijn 25e. Senesi laat nu ook zien een stap hoger aan te kunnen. Of hij een basisplaats bij Argentinië of Italië verovert valt nu te betwisten, maar je weet nooit hoe die jongen zich straks houdt in een sterkere competitie.

Grappig, dit heb ik nooit geweten van Senesi, ook omdat Argentijnen vaak Italiaanse namen hebben. Maar als ik Senesi was had ik lekker voor Argentinië gekozen. Je bent er opgegroeid, communiceert makkelijker en Argentinië kan wel een verdediger als hij gebruiken.

13 mei 2022 om 23:33

Miljoenen Argentijnen hebben een Italiaans paspoort, omdat ze die al krijgen als een van de opa's/oma's Italiaans is/was. Veel vragen hem aan om makkelijk te kunnen reizen of om in de EU (Spanje/Italië) te kunnen wonen. Zeker nu met de economische malaise in hun geboorteland.

14 mei 2022 om 08:30

Vet! Dat wist ik niet. Dit is ook voor het eerst dat ik over een voetballer hoor met dit dilemma. Is dit vaker gebeurd?

14 mei 2022 om 10:33

Mauro Icardi is opgeroepen voor Italie, en heeft geweigerd omdat hij voor Argentinie wilde spelen.

Marcos Senesi heeft zich in zijn tijd bij Feyenoord zeker prima ontwikkeld tot een goede en ook voetballende verdediger. In Argentinië waren er voor zijn overstap al wel goede verhalen te horen. Hij wordt zeker al een paar jaar wel in de gaten gehouden alleen werd hij elke keer net niet opgeroepen. Tevens zijn er nu ook weer positieve verhalen uit Argentinië dat hij wel eens zou kunnen wordt opgeroepen mede door wat blessures. Zou ook wel tijd worden dat die wordt opgeroepen wat ook voor hem een enorme pluim is en ook weer goed voor Feyenoord.

14 mei 2022 om 00:11

precies gewoon mooi voor die jongen. doet het prima. speelt al een flinke periode uitstekend bij zn club, dik verdiende oproep die hem vleugels zal geven.

Toch wel bijzonder dat dit een dillema is. Je bent nota bene geboren en getogen Argentijn? Ik moet ook zeggen dat het me van Italië ergens ook tegenvalt hoeveel Brazilianen / Argentijnen zij oproepen, het land van de verdedigers die een Argentijn van nota bene Feyenoord willen strikken als international, absurd.

14 mei 2022 om 00:51

nota bene? absurd? hahaha wat zeg je nou eigenlijk? dat het raar is een halve argentijn op te roepen en daarbij in hun onzinnigheid erg belangrijk dat ze dan een speler vanFeyenoord uitkomen.

Tsja, dit was dan ook nooit en dilemma voor Senesi, die op en top Argentinië is. Zag hem Italië ook wel weigeren zonder oproep van Argentinië.

Toch wel tekenend voor de Eredivisie en haar groei. 3 a-internationals bij het nationale elftal van Argentinië, toch een voetbal gigant. On: logische keuze natuurlijk!

Dubbele paspoorten is echt totale onzin... alsof ik mezelf 2 verschillende officiële voornamen kan geven

Dan zal Marcos Senesi wel via Italië naar Argentinië teruggaan. Dat is mijn stellige overtuiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 32 2 4 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

Marcos Senesi kan uitgerekend tegen Italië debuteren in Argentijnse ploeg

Marcos Senesi is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Argentinië. Men speelt op 1 juni in Londen tegen Italië voor de zogeheten ’Finalissima’, een duel tussen de kampioenen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren