Verzoening tussen Mazraoui en Halilhodzic bij hotel in Amsterdam

Vrijdag, 13 mei 2022 om 15:42Dominic Mostert

Noussair Mazraoui en Vahid Halilhodzic kunnen weer met elkaar door een deur. De rechtsback van Ajax en de bondscoach van Marokko hebben elkaar ontmoet bij een hotel in Amsterdam, zo blijkt uit beelden op sociale media. Te zien is dat ze gezamenlijk de Marokkaanse vlag omhooghouden. De verzoening lijkt een voorbode voor een terugkeer van Mazraoui in de nationale ploeg.

De ontmoeting is geen grote verrassing, want woensdag meldde het Algemeen Dagblad op basis van diverse Marokkaanse media dat Halilhodzic van de Marokkaanse voetbalbond heeft opgelegd gekregen dat hij Mazraoui, Hakim Ziyech en Amine Harit weer in zijn selectie moet opnemen. Over Halilhodzic was er afgelopen maandag spoedberaad en het lijkt erop dat de Bosnische trainer voorlopig aan mag blijven op weg naar het WK in Qatar.

Halilhodzic was tot voor kort nog fel gekant tegen een terugkeer van Ziyech en Mazraoui in zijn selectie. In een interview met Nova TV sprak hij vorige maand nog duidelijke taal: "Voor spelers die weigeren te trainen, te spelen en blessures veinzen is het einde verhaal", reageerde Halilhodzic op een vraag over het selecteren van Mazraoui en Ziyech. "De nationale ploeg is iets heiligs, dat niet toebehoort aan de spelers, maar aan het hele volk. Als iemand zich zo gedraagt als zij, is het voor mij klaar en wil ik het er niet meer over hebben. Ik heb mijn beslissing genomen. Als iemand er anders over denkt, is dat zijn probleem."

In maart plaatste Mazraoui nog een statement op Instagram, waarin hij duidelijk maakte een terugkeer te weigeren. Hij schreef dat hij het afgelopen anderhalf jaar 'zonder enige uitleg' niet is opgeroepen voor de nationale ploeg. "Het afgelopen anderhalf jaar heeft niemand binnen de voetbalbond of de technische staf de tijd genomen om contact met mij op te nemen en te vragen naar de redenen. Nooit eerder heb ik zo'n gebrek aan respect meegemaakt richting mij als sporter of als persoon", zei Mazraoui onder meer. Het statement is inmiddels verwijderd van zijn Instagrampagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door asroma8)

Jaaa geweldig nieuws! Het is toch een Bayern München speler hoeveel landen kunnen in vredesnaam een Bayern München speler thuislaten?! Ook de timing is uitstekend we oefenen over 2 weken uit in Cincinatti tegen Amerika en kan de coach meteen Mazraoui gaan invoegen in het elftal! We hebben straks een heerlijke verdediging met Bono op doel , Saiss en Aguerd die rond is met West Ham en dan mazraoui op links en hakimi op rechts, nu nog richting Londen onze Bosnische koning dan krijg je een extreem applaus van me 🇧🇦👏

13 mei 2022 om 15:50

Degelijke verdediging inderdaad met goede backs vooral Hakimi. Gewoon een goed team blijven en 100% inzet en kijken waar het schip gaat stranden toch

13 mei 2022 om 16:00

Bounou heeft de keeper van het jaar award gewonnen in Spanje en is verkozen boven Courtois en Oblak dus dat is een wereldklasse keeper, Hakimi PSG speler en de beste back van de planeet, Mazraoui een Bayern München back, Saiss is al 5 jaar een solide verdediger bij Wolves in de Premier League en Nayef Aguerd wordt in Frankrijk gezien na Marquinhos als de beste verdediger op het moment in de Ligue 1 👑✅️

13 mei 2022 om 19:20

Niet perse wereldklasse keeper omdat die beste keeper van Spanje werd.

13 mei 2022 om 22:08

Niemand zei de beste keeper maar zeker wel een wereldklasse keeper.

13 mei 2022 om 16:03

Achja. Een Bayern München speler met nul duels voor de club. Nederland heeft een spits die na maar liefst twaalf duels voor de club een mooie stap heeft gemaakt, überhaupt nog nooit opgeroepen. Ik zie hem voorlopig nog even als Ajax-speler als je het goed vindt.

13 mei 2022 om 16:12

Ajax is ook gewoon een topclub als je het zo bekijkt, Ajax doet in de Premier League gewoon mee in de top 6 en in Spanje zelfs top 3 ✅️

13 mei 2022 om 16:56

pas op straks krijg je nog reacties als alleen als: gozobuyuk er scheids is. of ja want var oid.

13 mei 2022 om 16:14

Hakimi of Mazraoui linksback, wat denken jullie? Of zal hij één van de 2 op de rechterflank posteren?

13 mei 2022 om 16:17

Ik zou Hakimi op rechtsback laten spelen en Nous op linksback proberen maar Vahid is zelf fan van 442 of 532 dus grote kans dat Nous een linkerwingback wordt of Hakimi dan als RM en Nous als RB ✅️

13 mei 2022 om 16:20

Hakimi heeft bij Marokko in het verleden vaker linksback gestaan (WK 2018 onder andere) en deed het daar eigenlijk net zo goed als op de rechtsback positie, dus dat lijkt me een verstandigere keuze

13 mei 2022 om 16:26

Ik denk dat we in een Engeland variant moeten spelen in een 532 of 523, Engeland heeft ook een rechtsbackprobleem teveel goede spelers voor 1 plek dan kan je netals hun het beste 3 centrale verdedigers opstellen en Nous + Hak als wingbacks en ze wat meer aanvallende vrijheid geven dan kan Ziyech als '10' achter En nesiry en tissoudali spelen en ze voorzien van steekballen en combinaties aangaan met de wingbacks, bovendien hebben we hele lange spelers bij Marokko de helft is over de 1 meter 90 dus daar moeten we extreem veel gebruik van maken.

14 mei 2022 om 01:24

Laatste keer dat hakimi lb speelde bij marokko was die 19 en real madrid speler. Die gaat nu echt niet meer weg van zijn rb positie. Mazraoui was toch ooit middenvelder. We kunnen iemand daar wel gebruiken. Sofyan amrabat is oke maar soms niet betrouwbaar.

14 mei 2022 om 17:01

Niet echt een logische beredenering. Voor Mazraoui is het langer geleden op het middenveld dan voor Hakimi op de LB positie. Sofyan Amrabat is de beste verdedigende middenvelder die we hebben en doet het ook hartstikke prima. Afgelopen kwalificatie duels vaak een van de besten op het veld.

13 mei 2022 om 16:37

Wat een simpel gesprek al niet kan oplossen. Dan vraag je je af waarom dit niet eerder is gedaan

13 mei 2022 om 16:48

@Japie_krekel idd echt zoveel nonsens om helemaal niets, gezeik om een flesje SPA blauw tussen 2 volwassen kerels de 1 van 70 de ander van 24, gesprek van 5 minuten en het was opgelost , toch blij dat het toch er van is gekomen..

13 mei 2022 om 19:15

Is gewoon flink aangepakt door de bond het was hij eruit of hij haalt ze beste spelers terug mooi op naar Ziyech

14 mei 2022 om 08:49

"Onze Bosnische koning" hou op hoor. De enige reden dat die gozer het goed wil maken met Mazraoui en ik vermoed ook Ziyech is omdat hij een gesprek heeft gehad met de Marokkaanse bond. Zou me niks verbazen als die gewoon gezegd hebben dat hij wordt ontslagen als hij ze niet meeneemt. Eerder wilde hij niet naar Amsterdam komen nadat Mazraoui en Ziyech om een gesprek gevraagd hadden (heeft Mazraoui zelf via zijn socials aangegeven) en nu ineens wel. Gewoon een waardeloze trainer die zijn eigen ego belangrijker vindt dan de nationale ploeg die hij leidt.

Ruggengraat als gekookte spaghetti die trainer. Eerst als een grote vent hoog van de toren blazen, nu als een loops teefje met hangende pootjes terugkrabbelen. Maar goed, voor Marokko een grote versterking, dat staat buiten kijf.

13 mei 2022 om 15:49

Denk dat het vanuit de Marokkaanse bond die druk is gelegd, hij denkt bij zichzelf van.. Ik ga geen 3e WK en mijn baan laten schieten door een onenigheid.

13 mei 2022 om 15:58

Je bedoelt de 2 spelers?

13 mei 2022 om 23:13

De coach is naar Amsterdam gereisd, het is duidelijk wie de knieval maakt. Bovendien, de trainer staat in de hiërarchie boven de spelers, maar hier dus niet.

13 mei 2022 om 16:19

Spelers wilden toch ook niet meer uitkomen voor Marokko zolang hij de coach was.

Over ruggengraat gesproken...

14 mei 2022 om 17:03

Zowel Mazraoui als Ziyech hebben dat nooit gezegd, dus ben benieuwd waar dat steeds vandaan komt.

13 mei 2022 om 16:31

Deze trainer is door verschillende landen eruit gegooid voor een eindtoernooi (oa Japan). Dus reeds na ze gekwalificeerd zijn. Ik snap dat hij nu wel eieren voor zijn geld kiest en het is een Win win want het zijn ook betere spelers dan hij nu heeft lopen. Weinig Afrikaanse landen kunnen een Ziyech, Mazraoui, Harit en een Taarabt negeren.

13 mei 2022 om 19:40

Haha wereld op zijn kop. Het waren juist Mazraoui en Ziyech die "nooit meer" wilden spelen voor Marokko.

13 mei 2022 om 22:10

Mazraoui heeft nooit gezegd "nooit' hij zei des tijds momenteel met deze coach maar paar weken later toen hij een oproep kreeg (die hij terecht weigerde zonder gesprek) zag je al dat hij er open voor stond.

13 mei 2022 om 22:31

Bs! Deze coach heeft juist lang volgehouden ondanks alle druk.

Mooi voor Mazraoui en Marokko. Een WK is toch een van de hoogtepunten in een voetbalcarriere, daar wil je bij zijn. Ben benieuwd of Ziyech overstag gaat. Die lijkt mij toch net wat trotser

Komt wel een beetje raar over vind ik. Maakt een transfer naar Bayern en de bondscoach vind opeens tijd om langs te komen voor een gesprek.

Dat is mooi voor Marokko en haar fans. Nu resteert Halilhodzic nog 1 ding en dat is de Marrokaanse tovenaar ( Hakim Ziyech) proberen terug te halen. Je moet als bondscoach niet zo een groot ego hebben. Sommige jongens zijn gewoon trots (zoals Hakim Ziyech) zo een jongen moet je niet gaan lopen voorliegen en dergelijk. Wil Marroko nog iets op het WK in Qatar betekenen dan moeten ze echt Hakim Ziyech proberen terug te halen. Het gaat wel een lastige opgave worden schat ik Ziyech kennende in.

Ziyech is een eerlijke jongen en haat onrecht. Ik weet dat hij wel het motto heeft 'vergeven, maar nooit vergeten´. Ik denk als Halilhodzic goed zijn best doet dat Ziyech wel over te halen valt, maar er moet hiervoor toch echt flink wat gebeuren.

13 mei 2022 om 15:56

Haha ik zit heel je post te denken dat je het over ronaldo of messi hebt. De coach moet een verzoeningsgesprek proberen in te plannen met ziyech, maar als hij moeilijk gaat doen oid moet hij het erbij laten. Dan mag ziyech lekker thuisblijven. De selectie zit niet te wachten op een diva'tje die de bank warm houdt bij chelsea maar bij marokko denkt dat hij maradonna is.

13 mei 2022 om 18:22

Geen enkele speler van Marokko zou basis staan ( ja ook Hakimi) en de bank warm houden bij Chelsea is wat de rest van de voorhoede spelers van Marokko mogen dromen. Denk je dat tissoudali wel in de basis zou spelen ( die zou direct naar de 2e elftal geplaats worden )

14 mei 2022 om 17:05

Hakimi is wel een paar klasses beter dan James met alle respect.

Ziyech wordt een iets lastiger verhaal. Hopelijk komen ze ook tot verzoening. Ik denk dat de Bosnische oom een dikke pak bonus krijgt van de Marokkaanse bond om de meningsverschillen bij te leggen en tot verzoening te komen. Wordt zo wel een prachtig elftal met deze spelers van kaliber!!

Fantastisch nieuws voor zowel de Marrokaanse voetbalbond als voor Mazraoui zelf! Hij hoort absoluut te spelen op het WK! Alhoewel, zal hij als back-up fungeren van Hakimi of welke rol zal hij en Hakimi gaan invullen in dit elftal?

Je zag het ook wel toen hij trots met de Marrokaanse vlag liep in de Arena. Je zag hem op een bepaald moment kijken naar de vlag en toen dacht ik van, ja hij zal erbij zijn op het WK!

13 mei 2022 om 15:58

Misschien wordt Hakimi wel weer Linksback zo speelde wel vaker om ze allebei op te kunnen stellen en Hakimi kwam toen totaal niet goed uit de verf

14 mei 2022 om 17:06

Hij speelde juist heel goed op de linksback positie en mocht daar vaker blijven staan in meerdere wedstrijden. Dus ik zie dat wel als een reële optie

Ik ken de gehele Marokkaanse selectie verder niet echt maar met Ziyech Hakimi en Nous heb je toch wel een aardige basis voor het WK.

13 mei 2022 om 16:30

Marokko heeft vooral een hele sterke achterhoede met Bounou (Sevilla) op doel, die behoort tegenwoordig echt wel tot de beste keepers in Europa. Centraal achterin het duo Sais van Wolverhampton (al jaren heel stabiel in de sterkste competitie) met Aguerd van Stade Rennais (behoort dit seizoen tot een van de beste verdedigers in Ligue 1). Verder veel creativiteit en talent met spelers als Harit, Boufal, Ounahi, Tissoudali etc. Marokko kan nog eens gaan verrassen op het WK, vooral bij eventuele terugkomst van Hakim Ziyech

13 mei 2022 om 16:31

Daarnaast hebben ze ook nog basisspelers van clubs als Sevilla, Wolverhampton, Marseille, Fiorentina en Stade Rennes. Clubs die Europees dus ook van een acceptabel niveau zijn.

Hakimi speelt al op zijn positie en die is zeker paar klassen beter.

Mazraoui is net een klein kind... zijn vriend Ziyech heeft ruzie en dan gedraagt hij zich als een 12 jarige zo van nu heb ik ook ruzie met jouw

13 mei 2022 om 16:35

De ruzie begon met mazraoui dus weet niet waar jij deze onzin vandaan haalt. Zie je vaker nonsens hier verkondigen als het gaat over ziyech of het Marokkaanse elftal. Begon allemaal met deze coach die mazraoui verplichte water te drinken.

Wanneer gaat die richting Londen

Goed nieuws voor Marokko en ook voor Mazraoui zelf en nu mag die bankzitter in Londen verder met zijn handgebaren

14 mei 2022 om 17:07

Diepgewortelde haat voor Ziyech? Ziyech met afstand samen met Hakimi de beste voetballers van het land.

Goed dat ze hun trots opzij hebben gezet en het weer gaan proberen, ik heb daar wel respect voor. Ben benieuwd of Ziyech zich daadwerkelijk nooit meer beschikbaar gaat stellen, het is wel echt een man van zijn principes namelijk. Maar ja, iedereen maakt fouten, ik vind dit mooi en hoop dat Ziyech nog volgt.

Elkaar vergeven is mooiste wat er is
Er zijn wel ergere dingen op de wereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. BounouKeeper
N. AguerdVerdediger
S. AlakouchVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 25 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mazraoui: ‘Dat is het mooiste moment uit mijn carrière bij Ajax’

Noussair Mazraoui zwaait zondagmiddag af als speler van Ajax. De verdediger, die de complete jeugdopleiding doorliep in Amsterdam, maakt na dit seizoen de overstap naar Bayern München. In een uitgebreid interview...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren