Van Gaal doet transfersuggestie: ‘Ik heb gekeken in jouw curriculum...'

Vrijdag, 13 mei 2022 om 10:29Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:56

Het Kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie draaide donderdag uit op een grote Louis van Gaal-show. De bondscoach van het Nederlands elftal was samen met Truus overgevlogen uit Portugal om de individuele prijzen uit te reiken. Van Gaal noemde het 'een domme verkiezing', daar de oefenmeester geen voorstander is van individuele prijzen. "Daarom zou ik bij dezen willen introduceren: de meest wáárdevolle speler. Want waardevol wil zeggen dat je waardevol bent voor het team. En volgens mij is voetbal een teamsport."

Dick Lukkien won de prijs voor Beste Trainer, terwijl Johan Bakayoko en Nick Olij verkozen werden tot respectievelijk Beste Talent en Beste Keeper. Thijs Dallinga werd topscorer, Robert Mühren Beste Speler. Toen Olij werd onderscheiden voor zijn prestaties, nam Van Gaal uitgebreid het woord. "De keepers in Nederland...", begon de bondscoach de uitreiking zuchtend. "Dat is wel een probleem. Ik moet morgen (vrijdag, red.) mijn voorselectie bekend maken, en het kiezen van een keeper was echt een probleem.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Van Gaal wakkerde het vuurtje vervolgens iets aan. "Nick, ik heb gekeken in jouw curriculum. Daar zag ik AZ. Ik ben een volger van AZ. Ik ben daar trainer geweest, en ik heb daar prettig gewerkt. Mijn hart ligt daar een beetje. Als jij nu naar de keeper van AZ kijkt, en je kijkt naar jezelf. Wat vind je dan? Durf gewoon te spreken. Recht uit je hart!" Olij antwoordde vervolgens zeer volwassen. "Keepers die bij AZ doorkomen vanuit de jeugdopleiding, krijgen vooralsnog niet veel kansen in het eerste elftal. De keeper van nu (Peter Vindahl, red.) is volgens mij ook gewoon goed, en nog vrij jong. Zijn eerste jaar was wisselvallig, maar dat gaat wel goed komen."

Van Gaal reikt Gouden Schilden uit: ‘Je weet dat ik nog een spits zoek, hè?’

Louis van Gaal fluisterde Thijs Dallinga met een knipoog toe dat hij bij Oranje nog op zoek is naar een spits.Lees artikel

Vindahl is dit seizoen veelvuldig mikpunt van stevige kritiek bij AZ. De opvolger van Marco Bizot maakt geen zekere indruk, nadat hij afgelopen zomer door de Alkmaarders werd overgenomen van Nordsjaelland. "Nou, ik hoop dat het goed gaat komen met hem. Want jij bent de beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie. Dat betekent wat. Ik hoop dat je terugkeert naar AZ", sprak Van Gaal Olij toe. De doelman van NAC Breda speelde in de jeugdopleiding van AZ en maakte er zijn debuut in het betaalde voetbal. In 2019 stapte hij over naar NAC, waar hij nog een contract heeft tot 2024. Verwacht wordt dat hij deze zomer vertrekt.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Is Nick Olij goed genoeg om als eerste doelman te fungeren bij AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

haha heerlijk Van Gaal is gelukkig niet politiek correct, spreekt recht uit zijn hart.

13 mei 2022 om 10:49

Klopt helemaal. Daarentegen is ie ook zo opportunistisch als ik weet niet wat en kan ie overal een mening over hebben, ook al is deze gebaseerd op gebakken lucht. Maar onze grootste voetballer ooit had daar natuurlijk ook een handje van 😉

13 mei 2022 om 10:58

Op zich heeft hij hier een prima punt toch, vind het niet per se opportunistisch. Vindahl is gewoon echt niet goed genoeg. Hij is ongelooflijk onzeker, klemt niets, elk afstandsschot is een groot gevaar, bij elke corner loopt hij half over z’n eigen doellijn, hoge ballen raakt hij met een half handje aan zodat ze gevaarlijk blijven hangen en hij pakt vrijwel nooit een bal waarvan je denkt: “zo, goede redding zeg”. Echt een verschrikkelijke keeper en een groot contrast met Bizot, die bij AZ gewoon een clean sheet record haalde van 31 wedstrijden in 2019 en een stabiele keeper was voor de club. Hij wilde gewoon verlengen en ik vind dat je de positie van keeper stabiel moet houden als dat kan. Bovendien was het ook een karakter en iemand met ervaring die de ploeg op sleeptouw had kunnen nemen. Het had ook een betere aanvoerder geweest dan Wijndal.
Huiberts heeft hierin dus gewoon een fout gemaakt. Grote vriend Vindahl staat dit seizoen op maar liefst 4 clean sheets en inmiddels 15 wedstrijden op rij dat hij heeft mogen vissen. Het is te treurig voor woorden.

Ik heb zelf ook wel gedacht aan Olij en zou het eigenlijk wel zien zitten als concurrent van Vindahl. Nu zit Hobie Verhulst erachter en dat is niet goed genoeg als eerste keeper. Olij was een supertalent vroeger en hij laat nu jaar voor jaar grote stappen zien. Onder de miljoen? Gewoon oppikken en het laten uitvechten met Vindahl als je het mij vraagt.

13 mei 2022 om 11:11Ik zat afgelopen woensdag weer in het stadion bij Utrecht - AZ, maar die keeper van AZ is echt niet best. Straalt geen vertrouwen en zekerheid uit, niks. Als AZ stappen wil gaan maken dan is de keeperspositie wel een positie die aandacht nodig heeft denk ik.

Over de keeper van Utrecht zelf maar helemaal niet te spreken trouwens...mijn hemel.

13 mei 2022 om 11:02

AZ mag er trots op zijn dat van gaal hen een warm hart toedraagt en zich bekommert om de club. AZ heeft al jaren een goede opleiding maar eigen talent stroomt, zeker dit seizoen, helemaal niet door een krijgt geen kans. Het was ook zo'n slechte beslissing om slot de deur te wijzen. Kijk nu eens hoeveel clubs hem wel niet willen. Het AZ bestuur heeft gefaald de afgelopen jaren.

Ik weet niet precies of ik Olij wat vind voor Az.
Hij kan natuurlijk goed keepen en is een bekende, maar ik vind hem persoonlijk lijk wat te klein en hij wisselt teveel in niveau.
Daarintegen kan het niet veel minder als Vindahl, want die heeft zich iets te vaak onderscheidden al vliegenvanger.

13 mei 2022 om 12:22

Wat definieer je onder "wat te klein"? Want hij is 1m88, wat naar mijn mening gewoon een prima lengte is voor een keeper. Als hij 1m82 of kleiner was geweest, dan gaf ik je wel gelijk.

Ik snap dat LvG zich zorgen maakt over Nederlandse keepers, maar Peter Vindahl zo te kakken zetten is echt niet nodig.

13 mei 2022 om 11:32

Een fitte bijlow is gewoon een top keeper die echt wel een top transfer gaat maken naar een top club in de komende twee seizoenen maar goed zal wel door een gekleurde bril kijken

13 mei 2022 om 11:39

Gekleurde bril is niet relevant in dezen. Iedereen die een beetje voetbal volgt ziet dat Bijlow heel goed is en veel potentie heeft.

Echter, zoals jij terecht opmerkt is zijn fitheid een probleem. Ik geloof dat hij nu al 3 jaar er last van heeft. Hij heeft zich alleen al voor Oranje 4x moeten afmelden vanwege blessures.

Wanneer hij fit was geweest, had hij allang die toptransfer gemaakt. Misschien komt het nog wel wanneer hij een heel seizoen keept en fit blijft.

13 mei 2022 om 11:38

Klopt, maar Vindahl is wel echt heel slecht

13 mei 2022 om 11:41

Ik vind hem ook geen goede keeper hoor, alleen zou ikzelf nooit zo respectloos reageren zoals Van Gaal nu doet.

En het is niet alleen naar Vindahl toe, maar ook de trainer en TD van AZ.

13 mei 2022 om 11:44

Nee, klopt ook. Wilde alleen even benadrukken dat die Vindahl er wel echt niets van kan. De tweede keeper die AZ nu heeft moet er echt wel helemaal niks van kunnen dat die Vindahl toch nog alles heeft gekeept

13 mei 2022 om 15:39

Dus als iemand eerlijk en oprecht is naar zijn gewaardeerde club dan is het respectloos en achterbaks.... Hij had natuurlijk niks hoeven zeggen over az en hun keeper als hij niks erom gaf maar ZOALS LVG zelf aangeeft.. Hij houdt van die club daarom zeg hij wat ervan want hij geeft om ze.. En het feit dat het een keeper is en lvg probleem heeft met keepers. Had die hem graag bij az gezien en misschien kunnen selecteren.. Maar respectloos is het niet maar eerder een advies 🤔😜

van Gaal heeft hier in zijn inleidingsstuk natuurlijk gewoon gelijk. ´de beste´. Gebaseerd waarop? Waren deze spelers ook ´de beste´ als ze in een heel ander team hadden gespeeld? Natuurlijk, als je talent hebt val je altijd op, maar je bent voor een heel groot deel afhankelijk van je medespelers. En als trainer ben je voor een groot deel afhankelijk van je spelers. ´meest waardevolle speler/trainer´ dekt de lading inderdaad meer. Wanneer jij als speler het meest waardevol bent voor je team dan help je je club er dus ook mee vooruit. Iemand die 40 doelpunten scoort maar het team waarin hij speelt elke wedstrijd met 3-4 verliest, wordt die ook geclassificeerd als ´de beste´? Of is hij dan de meest waardevolle speler? Beetje nietszeggende prijzen dit.

13 mei 2022 om 11:05

Hij heeft gelijk en het is inderdaad een vrij nietszeggende prijs. Maar aan de andere kant is voetbal er vooral voor ons plezier, zo'n nietszeggende prijs is een leuk toetje aan het einde van het seizoen.

13 mei 2022 om 11:25

Als je de meeste doelpunten scoort maar degradeert dan ben je toch gewoon de beste spits?

13 mei 2022 om 11:31

Als je puur kijkt naar gescoorde doelpunten en niemand heeft er meer dan jij, dan ben je de beste ja. Maar als je team alsnog degradeert dan schiet je er als club dus helemaal niets mee op. Leuk, zo´n individuele prijs, maar dan zou ik inderdaad net als van Gaal kiezen voor een term als ´meest waardevol´. Dat dekt de lading beter imo.

Hier heeft Louis van Gaal volkomen gelijk in natuurlijk, wat is het keepersniveau van de Eredivisie toch matig zeg echt jiet te geloven, Wat staat er nou in de goals vraag ik mezelf wel eens af want na Justin Bijlow, Lars Unnerstall. Madueka, Yoan Mvogo(voordeel van de twijfel net als de opa's van Ajax) is het eigenlijk gewoon pure brandhout wat je ziet. Ook dat elke kaar maar het halen van die slechte buitelandse keepers moeten we eens mee kappen hier.

Gewoon net als Rusland de regel instellen dat de keeper een Nederlandse nationaliteit heeft.

13 mei 2022 om 10:56

Laten we eerlijk zijn, welke Nederlandse knaap van pak ´em beet een jaar of 6 gaat op voetbal om keeper te worden? De meeste keepers die je ziet zijn uit nood geboren. Konden bijvoorbeeld niet zo goed voetballen als hun teamgenoten maar wilden wel in hetzelfde team blijven zitten. ´Ga dan maar keepen´. De laatste, écht goede, Nederlandse keeper die we hebben gehad is van der Sar.

13 mei 2022 om 11:03

Er zullen weinig kleine jongetjes van een jaar of 6 zijn die keeper willen worden inderdaad. Maar wanneer ze dan wel op goal worden gezet, uit vrije keuze of geen andere keus haha moeten deze gewoon goed getraind en opgeleid worden. Kijk naar zo'n Drommel daar zie je toch dat die jongen nooit een goede keepersopleiding heeft gehad? die ligt alleen maar op z'n buik en doet heel veel met zijn voeten als je dat toch vergelijkt met Justin Bijlow echt een wereld van verschil zeg.

Ik persoonlijk vond Van de Sar helemaal niet zo'n goede keeper als heel Nederland maar doet beweren, zegt ook wel iets dat die pas op z'n 35e naar United ging. Wel was er toendertijd meer keus uit keepers met kwaliteit. nu heb je eigenlijk maar 1 keeper voor Nederland met echhte kwaliteiten en dat is Bijlow.

13 mei 2022 om 11:10

Ben ik volkomen met je eens. Echter is het zo dat, naar mijn mening, je alleen goed getraind kunt worden als keeper door iemand die zelf ook op hoog niveau gekeept heeft. Ik bedoel, wat leer je zo´n jongen nou precies? ´Ja, als ik in de linkerhoek schiet, duik jij dus naar de bal en probeer je hem tegen te houden´. Dan kan ik ook wel keeperstrainer worden. En eigenlijk is dit een negatieve vicieuze cirkel. Je kunt het beste getraind worden door een oud-topkeeper, maar aangezien we die al jaren niet gehad hebben wordt dat lastig.

Ik kijk te weinig wedstrijden van Feyenoord en PSV om te kunnen oordelen over Bijlow en Drommel, maar als ik kijk naar de keepers die de afgelopen jaren bij het Nederlands elftal onder de lat hebben gestaan word ik daar niet heel vrolijk van. van der Sar heeft inderdaad laat gepiekt wat bij keepers wel vaker het geval is, dus wat dat betreft kunnen Drommel en in mindere mate Bijlow me nog verassen.

13 mei 2022 om 11:23

Dat zijn inderdaad meer teksten van een trainer uit de 4e klasse lekker simpel. Tuurlijk kan je beter getraind worden door iemand die zelf op een hoger niveau heeft gespeeld en je zo precies kan uitleggen hoe je moet straan of iets dergelijks. Laten we het dan maar aub niet hebben over Frans Hoek, zo'n nietszeggende keepersprofessor die niets heeft bereikt maar wel denkt het Nederlandse keepersgilde te hebben ontdekt of wat dan ook.

De laatste jaren werd je niet vrolijk van de keepers in het Nederlands Elftal inderdaad, dit zou met Bijlow de komende 10-12 jaar opgelost moeten zijn. Dat die Drommel ook uberhaupt wordt opgeroepen is mij een raadsel.

13 mei 2022 om 12:29

@weszol - Dat meen je toch niet? Vond je Van der Sar echt geen goeie keeper? Dat Edwin zo laat naar United ging, had ook te maken dat hij nog tot en met zijn 27ste nog bij Ajax keepte. Maar man, dat je Van der Sar geen goeie keeper vond, dat vind ik best apart. Een van de beste keepers die de Premier League heeft gekend samen met Cech, Seaman en Schmeichel. Want dat liet hij ook al zien bij Fulham.

13 mei 2022 om 18:06

@FcGrun050 het was wel een goede keeper daar niet van maar het is nou niet zo dat ik het een van de beste keepers van de Premier League vond . Daar moet hij (naar mijn mening dan hè) zeker wel wat namen voor zicht duiden. Ook Van De Sar de mazzel dat er geen echte goeie keeper voor hem als concurrent was bij Oranje.

Waarom krijgt Van Gaal het toch altijd voor elkaar dat overal waar hij komt het over Van Gaal gaat. Waarom is hij samen met Truus als hij zoveel van zichzelf houdt? Vreselijk al die Narcistische trekjes

Tjsa, op voetbal wordt vrijwel altijd de slechtstee voetballer de keeper, niet gekozen gebaseerd op talent voor keepen. Er zijn enkele uitzonderingen, maar dat is mijn ervaring.

Een vreemde reactie van van gaal om de keeper van az er bij te betrekken. Het 1e jaar is altijd wennen. De reactie van olij daarop is zeer professioneel mede daarom is het een klassekeeper

Nick olij is echt een wereldkeeper met een goede verdediging voor hem zou hij zo bij de absolute top mee kunnen is echt niet minder als drommel of pasveer
Van Gaal zou hem gewoon eens bij de selectie moeten halen dan kan hij het zelf zien

Ik snap Louis wel maar het is niet echt handig om dit te zeggen omdat hij de bondscoach is en in dienst bij de KNVB is

Ik vind het belachelijk dat Olij die prijs wint, terwijl Brouwer bijna de helft van de tegengoals heeft én meer clean sheets. Hij heeft 17 clean sheets dus in 21 wedstrijden 24 goals tegengekregen. Olij heeft er 45 tegen!

Ik zou er helemaal geen moeite mee hebben als Olij onder de lat van AZ terecht zou komen, want die Vindahl heeft mij ook verre van overtuigd.

Misschien iets voor Sparta :-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller3515
V. PavlidisAanvaller3417
E. PokuAanvaller40
M. van BrederodeAanvaller10
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper330
M. MeerdinkAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren