PSV plukt ‘talentvolle rechtsback’ (15) weg uit jeugdopleiding De Graafschap

Vrijdag, 13 mei 2022 om 09:45Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:56

PSV krijgt na dit seizoen zeer waarschijnlijk de beschikking over Essiën Bassey, meldt de Gelderlander. Het pas vijftienjarige talent komt over van De Graafschap, dat hem op zijn beurt wegplukte bij amateurvereniging AZSV in Aalten. Bassey, volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad gezien als 'talentvolle rechtsback, is tevens jeugdinternational. Afgelopen najaar ontving hij een uitnodiging voor Oranje Onder 16.

Bassey werd door De Graafschap weggeplukt bij AZSV toen hij als zevenjarige de overstap maakte van de E-pupillen naar de D-pupillen. De verdediger zal bij PSV vermoedelijk aansluiten in de Onder 16, het team waar Stijn Schaars vanaf komend seizoen de leiding heeft. De oud-middenvelder van de Eindhovense club komt voor het eerst op eigen benen te staan. Schaars, die nog geen diploma heeft als coach betaald voetbal, was afgelopen seizoen assistent bij PSV Onder 18.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De stormachtige ontwikkeling van Bassey is ze ook in Zeist niet ontgaan. Afgelopen najaar ontving de rechtsback een uitnodiging van Oranje Onder 16. Ook werd hij in het verleden geselecteerd voor Oranje Onder 15, maar door dat avontuur ging vanwege de coronapandemie een streep. De tiener heeft al wel twee duidelijke voorbeelden. "Hakimi en Dumfries. Zij spelen op dezelfde manier en positie als ik. Veel rennen, opkomen, duels winnen, terug verdedigen", zei Bassey in november tegen Aalten Vooruit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door robinde bruyn)

Nu nog verdedigers die er meteen staan.

13 mei 2022 om 11:20

Beetje makkelijk om dat zo te zeggen. Ik vind het veel verstandiger om grote talenten jong te strikken, daar profiteer je denk ik op de middellange termijn meer van. Als je kwaliteit wilt inkopen ben je toch beperkter in je keuzes gezien het verschil in budget met clubs uit de top-5 competities.

Het blijft toch jammer voor kleine clubs. Zeker als je ziet dat nu ook jeugdspelers als Neghli, Brittijn. Onal en Haen toch steeds meer kansen krijgen bij de Graafschap. Je hoopt toch dat deze spelers via het eerste elftal weggehaald worden zodat je er en langer plezier van hebt maar ook financieel beter van wordt.

13 mei 2022 om 10:54

Die financiele regeling is veel te mager. Nu krijgt De Graafschap misschien 50 of 100k voor die jongen, terwijl ze tonnen investeren in die jeugdopleiding.

Dat bedrag zou omhoog moeten en er moet een vaste vergoeding komen als die jongens in het eerste komen bij hun nieuwe club.

Dan stimuleer je als KNVB ook dat kleinere clubs meer investeren in de jeugdopleiding. Een beetje jeugdopleiding kost minimaal 5 ton en als je echt mee wil doen miljoenen. Dat haalt Graafschap er nooit uit.

13 mei 2022 om 11:32

@janssen het zal een eeuwig probleem zijn en blijven. Grote clubs klagen dat er in de competitie te weinig weerstand is om het niveau van de NLse competitie omhoog te halen en Europees meer succes te hebben.

Maar de lagere clubs worden continu van hun beste talenten "beroofd" door de grotere clubs tegen bedragen waar deze clubs ook niet mee verder kunnen bouwen en ook de spelers die wel bij hun blijven tot het 1e elftal zijn dus niet de spelers waar zij echt stappen mee kunnen zetten.

En je kan teams als Ajax en PSV niet kwalijk nemen dat zij aan zichzelf denken en niet aan anderen natuurlijk.. en bij hun gebeurd dit zelfde natuurlijk ook weer vanuit internationale topclubs..

maar de kleine teams gaan hier nooit meer tegen op kunnen en het gat kleiner maken.

'de verdediger zal bij PSV vermoedelijk aansluiten in de Onder 16, het team waar Stijn Schaars vanaf komend seizoen de leiding heeft.'

Lijkt me sterk aangezien hij komend seizoen een o17 speler is en dispensatie niet voor de hand ligt. PSV o17 gaat met Bassey, Raap, Kuhn en Vd Riet wel leuke verdediging hebben, ook Vd Plas heeft al contract uit 2006 groep. Niek Janssen op doel erachter en je hebt misschien wel de beste verdediging komend seizoen in de o17. Vorig jaar Kluit en Ijssel de Schepper die stap van de Graafschap naar Eindhoven hebben gezet, daarvoor Kremers naar Ajax en Meerdink naar AZ nog langer geleden Jonkers naar PSV. Topclubs vinden de weg naar De Graafschap makkelijk laatste jaren, ook aantal spelers bij KNVB selecties laatste jaren. Toch complimenten naar De Graafschap. In 2008 groep loopt nog een spits, Compaore, rond die aangenomen zou zijn bij PSV en Ajax maar bij De Graafschap blijft. In voorselectie van Oranje o14 zaten drie spelers van de Graafschap (naast eerder genoemde Compaore nog Barzuwa en Rutjes), altijd leuk om te zien dar clubs als de Graafschap, Volendam, Almere, ADO en Sparta regelmatig spelers hebben die stap naar 'grotere' clubs zetten en zich laten zien bij KNVB dagen.

13 mei 2022 om 10:40

Hi Wolterx,

Je valt op met inhoudelijk zeer sterke bijdrages. Ik lees jouw stukken graag, want het bevat nuttige informatie over spelers en clubs. En ik zie dat je bewezen lid bent en pas 23 jaar jong. Petje af!

Ik zeg dit omdat ik nieuw ben op deze site en nog op ontdekkingsreis ben

13 mei 2022 om 11:08

Haha, merci. En welkom nog trouwens. Ik reageer voornamelijk op topics omtrent jeugdvoetbal in Nederland hier en in buitenland op andere sites horende bij land in kwestie. Reageer denk ik wel het liefste hier nog omdat ik dan meer over Ajax kan praten, haha. Ajax is op VZ altijd sterk vertegenwoordigd geweest maar is t.o.v. vroeger wel steeds duidelijker aan het worden, daarom vind ik dit soort topics ook leuk. Feyenoord, PSV en Ajax krijgen rondom jeugd nog regelmatig topics maar zelf had ik algemene KNVB jeugd topics ook interessant gevonden. Een topic over EK u17 selectie die maandag beginnen aan misschien 3e EK u17 winst op rij voor Nederland had ik in aanloop naar toernooi toe leuk gevonden. Gaan talenten van Ajax, AZ, Feyenoord, Groningen, Heerenveen, Juventus, NAC en PSV namens Oranje o17 naar EK, zo'n topic geeft ook kans voor eventuele fans van Groningen, Heerenveen, en NAC om over die spelers wat meer te lezen op VZ. Maar na elke wedstrijd zal wel een artikel komen denk ik. Zeker van wedstrijden die NOS op de website waarschijnlijk gaat streamen. Oranje heeft een leuke groep dit jaar weer, ben heel benieuwd hoe ze het gaan doen.

13 mei 2022 om 11:24

Bedankt! Tot dusver bevalt het hier meer dan prima.

Kijk, hier bevestig je nogmaals wat ik bedoel. Jij bent echt op de hoogte van alles mbt jeugdvoetbal. Inclusief wat er aan zit te komen qua wedstrijden en toernooien. Dat verdient gewoon credits.

Leuk om te horen dat jij ook Ajacied bent en toch ook veel weet van jeugdspelers van andere clubs en daarover hier reageert. Zullen veel mede forumgebruikers waarderen. Ik iig zeker. Ik ben ook benieuwd naar Oranje en wie er gaan doorbreken.

Ps; als ik jouw stukken lees over de verschillende spelers, zou je haast denken dat je scout bent

Geweldig zo'n 'eenzijdige' samenwerking. Niet het eerste (en vast ook niet de laatste) talent die al in vroeg stadium vertrekt naar PSV. Die gozer die dit bedacht heeft mag per direct ontslagen worden wat mij betreft. De Graafschap heeft 0,0 aan deze samenwerking.

13 mei 2022 om 10:16

Maar dan ook echt 0,0. Grote talenten gaan op hun 15e, 16e al na Psv toe.. echt vreselijk slecht dit.

13 mei 2022 om 10:19

Het zou nog interessant zijn wanneer de speler die afvallen bij het 1e dan naar de Graafschap komen, maar er zijn meer dan genoeg clubs in de buurt van Eindhoven, waardoor ze alsnog een stap terug kunnen doen én dichterbij huis kunnen blijven. Jongens als Sleegers zouden mooi zijn voor de Graafschap, maar kiest logischerwijs voor FC Eindhoven.

13 mei 2022 om 10:23

Alleen zou dat altijd gebeuren. Neem Campaore (2008) nu die aangenomen is bij Ajax en PSV maar nog bij PSV blijft, Veenbergen (2009) zelfde verhaal al weet ik niet of hij keuze heeft gemaakt al. Als middels samenwerking De Graafschap nog iets terug krijgt voor talenten die hoogstwaarschijnlijk toch stap zouden gaan zetten snap ik best dat ze voor samenwerking opperen. Ajax heeft met Sparta naast financiële vergoeding voor samenwerking hogere sommen aan bonussen als talenten het tot eerste schoppen en een limiet van 3 spelers per jaar tot 16 jaar. Ajax zou voor periode van 3 jaar 2 miljoen betalen, naast sommen die komen kijken bij de spelers zelf. Ook voor Sparta niet optimaal maar er is geen garantie dat ze die spelers die stap zetten anders wel hadden kunnen behouden. Als ernaast ook 'kennis' delen is en na verloop van tijd ook spelers omgekeerde weg gaan bewandelen kan je verlies misschien niet beperken maar de gaten wel beter vullen dan aanvankelijk kon door gebrek aan budget. Ik neem aan dat PSV ook zo'n samenwerking met De Graafschap heeft.

Optimaal is het verder maar dit is ook manier om op langere termijn zich beter te wapenen als kleinere club en bevalt samenwerking niet kan je erna altijd nog samenwerking opzeggen.

13 mei 2022 om 10:31

Als er structureel een financiële vergoeding tegenover staat is dat het enige pluspunt, je weet immers inderdaad niet hoeveel talenten er uiteindelijk vertrekken. Daar is echter tijdens het bekend maken niks over verteld. Het delen van kennis vind ik altijd wat overtrokken. Daarvoor kunnen ze ook Hiddink bellen bij wijze van spreken.

13 mei 2022 om 10:44

Ja, ik heb natuurlijk geen zicht op de voorwaarden van samenwerking maar komt bij zo'n samenwerking vaak een hoop kijken. Even overtrokken maar als PSV een scoutingsteam op amateurclubs in regio heeft van 100 man en De Graafschap van 3 dan zal PSV waarschijnlijk een schaduwlijst hebben die vele male meer uitgebreid is dan die van De Graafschap. Dan kan zoiets helpen met aanvullen van de opleiding van de Graafschap - iets waar PSV ook profijt van heeft - met spelers waar bij PSV nog twijfels over zijn. Organisatorisch zou PSV ook gaan ondersteunen toch?

Enfin, financiële compensatie van al is het 'maar' een ton of 2 per jaar zou ook al helpen natuurlijk. Maar wie weet komt meer over die nog vrij nieuwe samenwerking naar buiten op termijn.

13 mei 2022 om 12:53

Dat is zeker waar en daar zie ik het nut ook van in, maar dan met een club die dichterbij zit zoals bijvoorbeeld Vitesse. Arnhem en Doetinchem liggen dichtbij elkaar, met een half uur ben je zowel met OV als auto in de andere stad terwijl Eindhoven behoorlijk uit de richting is en nog belangrijker misschien om die stad al veel BVO's zitten waar de afgevallen spelers van PSV eerder voor zullen kiezen gok ik. Daarom snapte ik de keuze voor PSV in de eerste plaats al niet.

13 mei 2022 om 10:17

Gaan ze niet naar PSV pikken andere clubs ze er wel uit, op eerste oog zal dat zo lijken maar is ook een deel middelen van PSV tot beschikking krijgen voor de Graafschap. Dat het ten koste gaat van toppers in teams die stap zetten is logisch gevolg en op korte termijn extra zuur. Op langere termijn hoop je als de Graafschap zijnde dat je betere, bredere selecties krijgt door meer kennis van de vijver waar ze in vissen. Al jaren verliest De Graafschap talenten aan clubs van AZ tot Vitessen en van Ajax tot PSV, dan is een meer exclusieve samenwerking met PSV om voor opgelopen schade (die toch zou komen) nog wat terug te krijgen.

13 mei 2022 om 10:23

Het klopt dat talent al langer in vroeg stadium vertrekt, maar in een samenwerking verwacht je een wisselwerking en die is er niet. Simpel voorbeeld zijn jongens die (nog) niet goed genoeg zijn voor het 1e van PSV, zouden dan kunnen rijpen bij de Graafschap. Echter zijn er in Brabant genoeg clubs die minstens gelijkwaardig zijn aan de Graafschap en dus kiezen spelers liever voor clubs als FC Eindhoven, NAC etc. Dan blijven ze ook dichtbij huis en ze hebben nog gelijk ook.

13 mei 2022 om 10:25

Wolterx

Hoe zit het eigenlijk met de samenwerking tussen Ajax en Sparta? Loopt dat?

13 mei 2022 om 10:40

Als ik even zo snel kijk wie overstap gemaakt hebben;

Martha - Jong Ajax
Jermoumi - Ajax o18, debuut Jong Ajax al
Aertssen - Ajax o18, paar potjes Jong Ajax al

Dit waren de 3 eerste jaar volgensmij, het 2019/2020 seizoen.
Janse - Ajax o16/ajax o17 kwam in 2020/2021 seizoen

Aleguz kwam laatste moment afgelopen zomer na vertrek van Steur naar Leverkusen

Dat zijn de namen die 14/15 waren toen ze stap naar Ajax maakte die ik zo snel kan bedenken uit periode van samenwerking. Zijn ook nog jongere spelers geweest maar gezien leeftijd laat ik die even achterwegen, spelen nu namelijk ook nog o13 of jonger in paar gevallen.

Voor de samenwerking werden ook al spelers overgenomen zoals Hato (2006, zat in YL al eens op de bank en was eerste die contract kreeg in die leeftijdscategorie bij Ajax), Milovanovic (ajax o18, gaat naar Jong Ajax) en broertjes de Koning (iets jonger, 2007 en 2009 geboren en twee van grootste talenten op middenveld in middenbouw imo). Die laatste namen heeft Sparta alleen vergoeding voor gekregen, die namen erboven was naast de 2 miljoen voor 3 jaar samenwerking ook gunstige bonussen meegenomen. Dat heeft financieel extra opgeleverd tov hoe eerst was. Toen gingen talenten ook al weg zoals Hartjes, Manuhutu, Ben-David dos Santos, Zechiel en Candelaria naar Feyenoord of Maatsen, King en Thomas naar PSV. Sinds samenwerking is alleen nog een speler naar Benfica gegaan en is doorstroom naar andere topclubs in Nederland voor o13+ spelers vrij stil gevallen.

13 mei 2022 om 12:33

Hallo Wolterx, ik vind het zeer bijzonder dat je (als niet-PSVer) zo veel van de jeugd van PSV ( en andere clubs) weet. Mijn complimenten. Wat vindt jij de grootste talenten van PSV op dit moment?

13 mei 2022 om 14:00

Babadi (2005) of Bouhoudane (2008) voor mij persoonlijk. Babadi neig ik nu naar omdat ik Bouhoudane fysiek zelfs tegen oudere spelers vrij dominant vind, scoort erop los voor PSV o16 als o14 speler en speelt bij KNVB ook jaar hoger al. En met oog op zijn positie afgezet tegen concurrenten vind ik vd Riet (2006, linksback) ook heel erg goed.

13 mei 2022 om 10:20

Niet helemaal waar, bepaalde know how wordt ook gedeeld. Al kan ik me voor de buitenwacht prima voorstellen dat het betrekkelijk eenzijdig lijkt en wellicht ook wel is.
Daarnaast staat het elke speler natuurlijk gewoon vrij een overstap te maken, eender welke dat is.
Gevoelsmatig ben ik het helemaal met je eens.

13 mei 2022 om 10:26

'Know-how' vind ik maar een hip en niks zeggend begrip. Ook bij de Graafschap voetbalt men met ronde ballen en snappen ze de spelregels. Het is vooral een beetje interessant doen voor de buitenwereld en vanuit PSV een slim trucje om beleidmakers bij de Graafschap zo gek te krijgen en sneller contact te kunnen leggen met de jeugdspelers.

13 mei 2022 om 10:42

De know-how gaat dan waarschijnlijk ook meer over de begeleiding, innovatie in training etc. technologie die steeds belangrijker word. Denk niet dat de beleidsbepalers bij de Graafschap zo makkelijk in de luren worden gelegd. Hopelijk dat deze jongen het gaat redden bij PSV en een mooie toekomst tegemoet ziet

13 mei 2022 om 14:58

Ik denk dat je de beleidsmakers in de Achterhoek nu wat onderschat en de ‘know-how’ van jeugdtrainers en fysiek begeleiders onderschat. Als het slechts gaat om ronde ballen en spelregels maakt het ook niet uit of Guardiola een team coacht, of Peter hier uit Nuenen..

13 mei 2022 om 18:40

Nou moet je mij niet letterlijk op mijn woorden pakken. Uiteraard kun je altijd van elkaar leren, maar om daarvoor op deze manier samen te gaan werken is ietwat overdreven vind ik. De jeugd van de Graafschap is al met een flinke opmars bezig, in eerste instantie al zonder de know-how van PSV. Dus er is al kennis in huis. Zo'n samenwerking is alleen interessant als je spelers kunt uitwisselen. Voor de Graafschap zijn dat dus spelers als Sleegers in het verleden, maar door de afstand tussen beide clubs en het feit dat er al behoorlijk wat BVO's in de buurt van PSV zitten is het voor dat soort spelers niet interessant om helemaal naar Doetinchem te vertrekken.

13 mei 2022 om 20:35

Ik snap heus wel dat ik die opmerking met wat zout dien te nemen, maar ik denk wel echt dat je je vergist in wat een club als PSV daarin zou kunnen bieden.
Voor ons als buitenwereld begrijp ik wel dat het eenzijdig lijkt.

13 mei 2022 om 10:30

Waarom niet? Ben als donkere jongen vaak in Doetinchem en omstreken geweest en heb niks negatiefs ervaren. Oké ik heb er niet gewoond maar zie geen enkele reden waarom het niet fijn is om daar te wonen. Eigenlijk lijkt mij dat vrijwel in heel Nederland zo...

13 mei 2022 om 10:40


Paar keer voor me werk in Lochem geweest. 2x een vervelende ervaring meegemaakt, waarvan ik 1 keer in de supermarkt constant in de gaten werd gehouden en achterna gelopen door een medewerker die mij ''controleerde'' . De tweede keer was bij de plaatselijke visboer, waar ik in de rij stond te wachten en 2 oudere mensen voor mij hoorde zeggen ''wat ben ik blij dat er hier in het mooie Lochem geen zwarte honden wonen''

Dit soort dergelijke ervaringen nooit meegemaakt in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam waar ik nog veel vaker kom.en dan heb ik nog een licht tintje en ben ik niet van Afro afkomst

Daarentegen zou het in de ideale situatie juist bevorderend kunnen werken als de minderheidsgroeperingen zich meer zouden verdelen over het land en ook zich meer zouden stationeren op plekken als Doetinchem, Lochem, Enschede, Limburg etc. Hierdoor leer je elkaar beter begrijpen en wordt polarisatie deels tegengegaan.

13 mei 2022 om 11:02

Ook in de Achterhoek heb je dorpen waar bijna alleen maar personen die daar al generaties wonen. En ja, daar bestaat inderdaad de kans dat er "raar" wordt gekeken als er iemand met meer kleur daar rond loopt. Maar dat geldt zeker niet voor de hele achterhoek en geldt tevens voor meer streken in Nederland.

13 mei 2022 om 13:00

Laat ik voorop stellen dat ik het verschrikkelijk vind dat je zo werd bejegend, maar laat het niet je beeld vormen van de gehele Achterhoek. In de kleine dorpjes heb je nog de oudere generaties waarbij de gezegde: "Wat de boer niet kent, eet hij niet" heel erg van toepassing is. Mag geen excuus zijn, die mensen zijn gewoon nog erg bekrompen, maar gelukkig is dat maar een klein clubje. Sterker nog, in sommige plaatsen worden ook witte mensen 'raar' aangekeken als je niet uit het dorp komt. Over het algemeen zijn Achterhoekers gastvrij, enigszins stug wel, maar noaberschap is hier niet voor niets uitgevonden. Lochem is overigens nog een eind weg van Doetinchem en het verschil is ook groot. In Doetinchem zul je niet de eerste en enige zijn met een ander huidskleur en ben je gewoon welkom.

13 mei 2022 om 14:48

Ik woon mijn hele leven al in doetinchem. Durf te stellen dat we met afstand een van de meest culturele steden van het oosten hebben.

13 mei 2022 om 10:35

Ik zie je erg vaak kleur erbij halen en dan zo enorm veel aannames maken... Hoe zo'n 'donkere' jongen bij de Graafschap terechtkomt staat in het artikel... En nieuwsflash: in HEEL Nederland kom je mensen tegen uit alle windstreken! Dat het op sommige plekken (soms/vaak) niet goed gaat betekend niet dat ze er niet zijn.. Of dat nu Doetinchem, Vaals of Amsterdam is maakt echt absoluut niet uit

Als deze jongen half zo goed is als Michael Essiën teken ik daar voor!

'het pas vijftienjarige talent komt over van De Graafschap, dat hem op zijn beurt wegplukte bij amateurvereniging AZSV in Aalten.'

Dit doet vermoeden dat de Graafschap hem pas net weg heeft geplukt bij Azsv, lees je wat verder blijkt hij op 7-jarige leeftijd al naar de Graafschap te zijn gegaan.

13 mei 2022 om 11:05

Goede aanvulling! Dus 8 jaar opgeleid, en vervolgens voor een habbekrats weg.

13 mei 2022 om 11:14

Van die 8 jaar gaan maar 4 jaar tellen naar vergoeding toe (elk jaar in opleiding vanaf 11 jaar) wat nog meest bizar is imo. Omdat het verschillende beoordelingen van opleiding betreft (nationale opleiding de Graafschap vs Internationale opleiding PSV) is die vergoeding ook nog lager dan wanneer talent van Vitesse naar PSV zou gaan bijvoorbeeld want die maken aanspraak op maximaal 35k per jaar in opleiding (in dit geval zou dat 140.000 - 175.000 hebben betroffen als De Graafschap internationale beoordeling had gehad, nu zal dat ongeveer de helft zijn als ik zo snel niet vergis).

13 mei 2022 om 11:59

Heb jij enig idee wat de voorwaarden voor zo'n internationale opleiding zijn? De opleiding van Vitesse scheelt niet erg veel van de van De Graafschap, behalve dat laatstgenoemde pas bij de O12 (uit mijn hoofd gezegd) structureel aan BVO competities deelneemt.

13 mei 2022 om 12:20

Het Kwaliteits en Performance Programma heet het, kan je online PDF van vinden via KNVB. Ik zit op mobiele app dus kan je geen DM schieten met het PDF ervan. Als je document hebt gevonden staat in volgensmij bijlage B waaraan voldaan moet worden voor elke stap.

PSV wil de kern van zijn huidige selectie bij elkaar houden. Niet alleen Cody Gakpo en Mario Götze, ook Ibrahim Sangaré kan een lucratief nieuw contract in Eindhoven signeren, ondanks interesse van andere clubs.

De Ivoriaanse controleur is bezig aan een sterk seizoen en heeft zich bij clubs als Leicester City, Newcastle United en Benfica in de kijker gespeeld. PSV zou een vraagprijs van 25 à dertig miljoen euro in gedachten hebben, maar volgens het Eindhovens Dagblad heeft de nummer twee van de Eredivisie een langer verblijf van Sangaré niet uit zijn hoofd gezet. Een aanbod ligt nog niet op tafel, maar de middenvelder zou voor 'sterk verbeterde voorwaarden' bij kunnen tekenen.

Gakpo zou ook naar de Premier League kunnen vertrekken, terwijl Götze met trainer Roger Schmidt mee kan naar Benfica. PSV hoopt hen echter tot een langer verblijf te kunnen verleiden. In het geval van Gakpo speelt mee dat hij dit najaar erbij hoopt te zijn op het WK in Qatar en dat hij dus wekelijks moet spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren