Kicker: Ajax identificeert goedkoper alternatief bij Leverkusen

Vrijdag, 13 mei 2022 om 08:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:12

Ajax is zich aan het oriënteren op de transfermarkt in de zoektocht naar aanvallende versterking. Waar de Amsterdammers afgelopen winter lange tijd dichtbij het aantrekken van Steven Bergwijn waren, worden nu ook andere namen nadrukkelijk in de gaten gehouden. Volgens Kicker is Paulinho in de smaak gevallen. De 21-jarige buitenspeler van Bayer Leverkusen heeft nog een contract tot volgend jaar zomer en wordt eveneens gevolgd door Sporting Portugal.

Ajax is al langer aan het kijken naar nieuwe namen in de voorhoede. Antony schermt met interesse van buitenlandse topclubs en lijkt Amsterdam deze zomer te verlaten. Bergwijn lijkt nog altijd de meest aangewezen persoon om terug te keren naar Nederland, maar afgelopen winter moest toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars toezien hoe Tottenham Hotspur de poot stijf hield en niet overstag ging. Een bod van achttien miljoen euro werd niet akkoord bevonden door de club uit Noord-Londen. Bergwijn ziet een transfer naar Ajax zelf wel als een optie, zo gaf hij onlangs te kennen in een interview in het Algemeen Dagblad

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Als goedkoper alternatief wordt nu de naam van Paulinho in verband gebracht met Ajax. De Braziliaan heeft een contract tot volgend jaar zomer, waardoor hij voor een gereduceerd tarief kan worden overgenomen. Het is niet bekend welk bedrag Leverkusen voor ogen heeft voor de buitenspeler. Transfermarkt schat de waarde van Paulinho momenteel op elf miljoen euro. De 21-jarige flankspeler draagt al sinds 2018 het shirt van Leverkusen, maar liep onder meer een zware knieblessure op. Dit seizoen was hij geen onbetwiste basisspeler. Paulinho kwam in de Bundesliga 23 keer in actie, waarvan 13 keer als basisspeler. Daarin wist hij vier keer te scoren.

Ajax is niet de enige club die in de markt is voor Paulinho. Naar verluidt zou ook Sporting Portugal de aanvaller in het vizier hebben. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf is Bergwijn nog altijd het belangrijkste doelwit van Ajax. "De signalen zijn dat Ajax ook deze transferzomer weer echt serieus werk gaat maken van Bergwijn", liet Verweij eerder deze week weten. ""Dat het elke keer heel gecompliceerd is, ligt niet aan Ajax, maar aan Tottenham en het salaris van Bergwijn. Het zal weer een hele opgave worden, maar Ajax gaat er weer vol voor."


Poll

Is Paulinho een versterking voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)
13 mei 2022 om 10:20

Wanneer Schreuder met Tadic in de punt gaat spelen, dan wordt het toch langzaam aan tijd om Daramy een kans te geven ? Die jongen lijkt wat beter in zijn vel te zitten de laatste maanden, dus dit is wel de uitgelezen kans om er nog wat van de maken. (zowel voor Daramy als Ajax zelf) Ook wordt het onderhand tijd dat jongens als Unavar, Rasmussen, Hansen, Martha wat meer minuten gaan krijgen voorin. Mischien nog allemaal geen CL niveau, maar een tussenjaar waarin je investeert in deze jongens zal j op termijn wel een hoop opleveren.

Alsjeblieft ! Hou Antony in je selectie.

Komt wel zoveel gevaar van die jongen af, zorgt continu dat hij 2/3 man bezig houd, genot om naar te kijken.

13 mei 2022 om 08:25

Dat heeft toch niks te maken met het feit dat er een buitenspeler bij moet?

13 mei 2022 om 09:30

@messibazoer,

Waarom zou je een speler bijkopen voor 11 miljoen of voor 18 miljoen?
Je hebt genoeg spelers die daar uit de voeten kunnen. Ik vind 11/18 miljoen niet echt een bedrag dat je moet uitgeven voor een tweede buitenspeler.
Je hebt van Axel-Dongen die ook op die positie kan spelen.
Ihattaren komt eraan, die kan ook op die positie uit de voeten.

13 mei 2022 om 09:41van Axel-Dongen is een talent die biedt geen garanties, zelfs een aankoop van 12m? als Daramy valt zwaar tegen. Daarmee kan je als Ajax zijnde echt niet het volgende seizoen in gaan. Tenzij de ambities ineens drastisch verlaagd zijn. Ihatarren is geen winger met diepgang en snelheid en aangezien Tadic al op links speelt, lijkt het me niet handig om met 2 dezelfde types te spelen op de flanken. Ihatarren zou ik het liefst op 10 zien. Die Geovani van Palmeiras waar ze interesse in hadden is echt een goeie. Of Matheus Goncalves van Flamengo. Sinds Ajax meer scout in Midden en Zuid Amerika zie ik toch veel vooruitgang t.o.v. de jaren dat er vooral in Scandinavie gescout werd.

Deze Paulinho van leverkusen heeft ook ontzettend veel flair, techniek en snelheid op de eerste meters. Ben blij dat Ajax in ieder geval naar zulke namen kijkt..

13 mei 2022 om 10:27

Wie in de voetballerij is wel een garantie ?

Je ziet het bijvoorbeeld met Messi bij Psg,

Daarbij hebben wij ook jarenlang met Ziyech en Tadic op de flanken gespeeld, werkte prima.

13 mei 2022 om 10:41

Messi is een sleche vergelijking omdat hij in eerste instantie is gehaald als attractie/hebbedingetje.

Als ze Anthony kunnen behouden moeten zodat doen, zo'n voetballer is zeldzaam al moet die aanstellerij er echt af.

13 mei 2022 om 11:31

Daramy valt niet zwaar tegen….daramy krijgt geen kansen. Viel woensdag goed in. Die moet vertrouwen krijgen.

13 mei 2022 om 12:23

@Soccerfan_1 juist en zo is het maar net.

13 mei 2022 om 13:11

En Daramy krijgt geen kansen omdat hij iedere keer dat hij die wel kreeg zwaar tegenviel. Ik schrijf 'm nog niet af hoor, maar dat hij nu niet speelt is gewoon verdiend.

13 mei 2022 om 14:46

Daramy viel de laatste 2 wedstrijden gewoon prima in. Die jongen is pas 20, geef hem de tijd, dan gaat hij zich echt nog wel verbeteren.

13 mei 2022 om 09:36

Verkopen die jongen. Krijg je nu een dik bedrag voor, terwijl hij niet zo geweldig presteert en in mijn ogen tamelijk overschat wordt. Heel wisselvallig en zijn statistieken in de Eredivisie zijn matig. Krijgt wel vaak dubbele dekking, maar dat krijg bijna elke aanvaller van Psv/ajax/feyenoord.

13 mei 2022 om 10:29

@gooner4,

Ajax speelt 4-3-3 dus zouden er al 6 man op aanval van Ajax staan, en de keeper. Dan hoeven de overige 7 van Ajax maar met 4 man af te handelen. Is wel easy.

Hij was inderdaad wisselvallig, maar je zag dat de laatste 7/8 wedstrijden voor zijn blessure gewoon heel goed waren.

13 mei 2022 om 11:37

Mee eens. Nu dik vangen voor een speler die qua gedrag irritant is en Bergwijn daarvoor teughalen. Je levert snelheid in, maar koopt wel meer scorend vermogen en rendement terug (denk ik).

13 mei 2022 om 14:45

Haha dat klopt ja. Vraag je je toch af waarom het niet beter ging soms.

Dit is al een paar dagen bekend, maar ik hoop niet dat hij op hetzelfde lijstje staat als Bergwijn. Dit is meer een nummer 10, veel minder snelheid. Als luxeaankoop prima, als alternatief niet echt iets om warm van te worden.

13 mei 2022 om 08:35

Maar een nummer 10 lijkt me wat overbodig? Ik ga ervan uit dat Berghuis gewoon op 10 blijft spelen en dan heb je Klaassen als backup en eventueel nog Kudus die er zou kunnen spelen. Een flank speler met diepgang lijkt me dan inderdaad hogere prioriteit hebben.

13 mei 2022 om 08:37

Wut, Paulhinho is juist redelijk explosief en sterk als ik hem zie spelen en heeft hij welgeteld 9 wedstrijden als 10 gespeeld. Ondanks dat hij niet veel heeft gespeeld bij Leverkusen, is het nog steeds een groot talent. Enige wat er soms aan hem ontbreekt is scherpte voorin. Echter vraag ik me af als Ajax wel zo nodig een linksbuiten moet gaan halen, als je met Unuvar al naar mijn mening de ideale vervanger voor Tadic al in je gelederen hebt. Hopelijk krijg je Daramy nog aan de praat op links. En mocht Antony weggaan, kijken als je Berghuis en Ihattaren vanaf rechts kan laten spelen.

13 mei 2022 om 08:40

Ik heb hem niet vaak zien spelen, wel een paar keer toen ie nog in Brazilie speelde bij Vasco. Maar in vergelijking met Bergwijn, is hij toch niet snel? Dat is het grote probleem momenteel, zeker als je met Tadic en Brobbey het seizoen in wil gaan heb je gewoon een snelle linksbuiten nodig. Paulinho is zeker een goeie speler, maar er zijn belangrijkere types die we nodig hebben. Een type Diaby eigenlijk.

13 mei 2022 om 08:45

Als je met Tadic en Berghuis/Ihatarren op de flanken speelt heb je wel echt 0 diepgang. Je moet aan minimaal 1 kant toch wel een type Antony hebben.

13 mei 2022 om 08:58

Hij is redelijk snel naar mijn mening. En de cijfers liegen ook niet. Heeft dit seizoen volgens de Bundesliga ook een topsnelheid van 35,49 km per uur aangetikt, wat sneller is dan Coman (35,31 km/u), Sane (35,25 km/u), Gnabry (34,76 km/u), en Malen (34,71 km/u), om wat bekende namen te benoemen. Diaby is wel sneller though, met een topsnelheid van 35,99 km per uur. Maar Paulinho is geen trage jongen en best fysiek sterk.

13 mei 2022 om 09:00

@dedonnie - dat is wel zo. Hangt een beetje af wat Schreuder gaat doen bij Ajax. Speelt dit seizoen bij brugge best controlerend, dus misschien past dan het wel beter om met deze spelers te spelen. Misschien in ieder geval op rechts iemand zoeken dan ipv links, als je daar al Tadic, Unuvar en Daramy hebt lopen.

13 mei 2022 om 10:47

@dedonnie, zoals hierboven gesteld, werkte het ook prima met Ziyech en Tadic op de flanken. Mits je aan beide kanten een back hebt die er constant overheen knalt (zoals Mazraoui) en dus geen type Rensch die in mijn ogen te weinig dynamisch (nog) is.

Het hangt gewoon voornamelijk af van hoe de rest van de selectie er volgend seizoen uitziet, en dat is op dit moment nog hoogst onzeker.

Overigens zie ik Bergwijn niet graag komen. Hoog prijskaartje en in mijn ogen heeft hij voor een pure buitenspeler te veel massa gekregen. Is sterker dan voorheen, maar lijkt al zijn wendbaarheid verloren in Engeland. En dat terwijl zijn cijfers - ook in Nederland al - nooit erg indrukwekkend zijn geweest.

13 mei 2022 om 11:46

@monahoedje - Met betrekking tot de cijfers van Bergwijn ben ik niet helemaal mee eens. Hij heeft in zijn laatste twee seizoenen echt een best hoog niveau aangetikt in de Eredivisie (18/19: 33 wedstrijden, 14 goals en 12 assists, en 19/20 (half seizoen): 16 wedstrijden, 5 goals en 10 assists). En toen was hij nog maar 20/21 jaar oud. Het is geen zelfzuchtige speler namelijk en geeft liever meer assists dan goals. Het hangt een beetje vanaf hoeveel Spurs wilt hebben. Alles boven de 20 miljoen, vind ik redelijk risky en moet je echt hopen op een Haller scenario. Alles onder de 20 miljoen zal ik zeker overwegen Als je Paulinho voor onder de 15 miljoen kan halen, dan zou ik voor die optie gaan. Een andere type vleugelspeler dan Bergwijn, maar ik denk dat hij niet zal tegenvallen in Nederland. Is nog maar 21 jaar ook (wordt 22) en heeft al een aantal jaren kunnen settlen in Europa, dus er zit nog aardig wat rek in zijn spel.

13 mei 2022 om 10:22

Paulinho is juist meer een vleugelspeler en kan vanaf beide kanten spelen.

13 mei 2022 om 13:10

Paulinho was inderdaad meer een buitenspeler. Maar wat je bij Paulinho ziet, is hetzelfde als bij Richarlison. Ze kunnen beiden erg goed vanaf de flank spelen maar zijn misschien als spits of als 2e spits nog beter. Het verhaal van hierboven is dus helemaal niet zo gek dat iemand roept dat ie een nummer 10 is (wat hij inderdaad nooit was/eigenlijk niet is).
Het is vooral knap hoe hij terug gekomen is van zijn heftige blessure, is pas 21. Als Ajax minder dan 10 miljoen moet betalen zou ik hem er gelijk bij pakken. Hij is van de lichting Rodrygo, Vinicius etc en werd vaak als een van de spelers die daar kort achter zat genoemd.

13 mei 2022 om 13:44

Eens, hij is de laatste wedstrijden ook aardig opgeleefd bij Leverkusen. Dus als Leverkusen slim is behouden ze hem gewoon. Zit genoeg potentie in. En de grote vraag natuurlijk is of Diaby blijft.

Probeer sinisterra te halen, zou een goeie zijn voor ajax.

13 mei 2022 om 08:31

Die is nog duurder dan Bergwijn.

13 mei 2022 om 08:35

Mwah, zou goed kunnen inderdaad. Alleen feyenoord kan nooit spelers voor de max verkopen, dus ben benieuwd hoe dat nu zou gaan.

13 mei 2022 om 08:44

Dat mensen er niet moe van worden om alles wat presteert bij Feyenoord naar Ajax toe te schrijven. Wie zegt dat Sinistera überhaupt naar Ajax wil? Waarom zou Feyenoord z’n absolute sterspeler aan Ajax verkopen?

13 mei 2022 om 08:55

Haha wat denk je zelf? Feyenoord gaat dit seizoen maximaal cashen voor enkele spelers is de verwachting. Als Ajax niet hoger wilde gaan dan 18M voor Bergwijn. Hoe denk je dan Sinisterra voor 25M los te weken? En ik denk als Ajax langs zou komen, het bedrag nog wel hoger gaat zijn puur en alleen omdat het Ajax is. Gaat gewoon niet gebeuren.

13 mei 2022 om 09:21

Feyenoord heeft al 20 jaar niet gecasht, waarom nu wel

13 mei 2022 om 09:57

Omdat ze er nu de spelers voor hebben

13 mei 2022 om 09:59

Feyenoord heeft ook al 20 jaar geen Europese finale gespeeld ;-)

13 mei 2022 om 09:59

Europese finale, prima podium, enkele grote talenten, langlopende contracten.

Daarnaast; als Feyenoord bijvoorbeeld Malacia voor iets minder dan de hoofdprijs verkoopt, hebben ze meteen geen noodzaak meer om de rest direct van de hand te doen. Dan kan je goed hoog in de boom gaan zitten.

Ook hebben ze nu gewoon een fatsoenlijke TD die zich veel minder de kaas van het brood laat eten dan eerst. Het zou me verbazen als Feyenoord niet flink gaat cashen.

13 mei 2022 om 09:59

Omdat Feyenoord een finale weet te bereiken van een Europees toernooi. Verder is Sinisterra toch wel iets beter dan een Boetius, Cabral, Biseswar, Bilal of Larsson vind je niet?

13 mei 2022 om 11:14

@geitje_7; moet je eerlijk zeggen dat ik er eerder moe van wordt dat er juist gedacht wordt dat ze bij Ajax perse een speler van feyenoord willen hebben. Volgens mij wordt er enkel gekeken naar welke spelers er in de speelstijl passen van Ajax en dan komen ze soms bij spelers/trainers van feyenoord uit.
Bekijk het eens van de mooie kant, als je ziet naar welke spelers Ajax kijkt en kan kijken ten opzichte van de vijver waar feyenoord in vist dan moet je juist concluderen dat feyenoord op de goede weg zit. Zoveel spelers uit de Nederlandse competitie staan er tegenwoordig niet meer op het scoutingslijstje van Ajax volgens mij.

13 mei 2022 om 08:33

Geweldige speler, denk iets te duur. Maar ik heb liever hem dan Bergwijn eerlijk gezegd.

Is Frimpong niet iets voor Ajax? Dacht dat dit artikel over hem ging toen ik de kop las. Lees dat hij het aardig doet daar. Iemand meer gevoel hierbij? Type Mazraoui of helemaal niet?

13 mei 2022 om 08:32

Die speelt altijd in Duitsland, veelste duur voor een back.

Er zal toch wel iemand bij Ajax met Anthony gaan zitten en hem vertellen dat halverwege dit seizoen het WK is en wanneer hij pak hem beed bij city of real denkt te gaan spelen er een reeele kans is dat hij daar op de bank beland en Brazilië op zijn positie genoeg zeer goede alternatieven heeft. Dit zelfde krijgt Cody waarschijnlijk in Eindhoven ingewreven en zal zwaar wegen in zijn besluit vorming! Verder heeft Anthony een contract tot 2025 dus wil een ploeg graag en hij wil echt weg dan zou ik als Ajax “gewoon” op frenky achtig bedrag gaan zitten temeer je nog 20% moet afstaan aan zn oude werkgever.
Voor Anthony is het beste heel veel meters maken komend half jaar en de garantie mits niet geblesseerd heet hij in Amsterdam!

Ik hoop op een goedkoper alternatief uit Zuid-Amerika. Bergwijn niet voor gaan, die is steeds te duur. Paulinho is een Duits gerucht. Geen idee of dat serieus genomen moet worden. Maar voor Tadic moet wel een opvolger gezocht worden want daar begint sleet op te komen. Ook dit seizoen beste speler van de eredivisie, maar verval is begonnen. Speler zoeken voor Max 1 of 2 jaar want er komt een echte parel aan met Van Axel Dongen. Heeft zijn debuut al gemaakt als 17 jarige en daarna fysiek terugslag gehad met blessures dus moet nog een jaar rijpen maar is een erg groot talent die de kans moet krijgen als hij er fysiek klaar voor is.

Tja Bergwijn naar Ajax lijkt me voor beide een goede optie en beter dan Paulinho, maar alleen niet voor de PSV-supporters... Ik kijk echt met jaloezie hoe Ajax een Bergwijn kan aantrekken en Ihattaren in hun selectie heeft. Waren niet lang geleden de smaakmakers van PSV. Maar dan nog ben ik niet iemand die dan hoopt dat ze falen of wat dan ook. Ik snap dat het gebeurt, maar ik ben wel jaloers

13 mei 2022 om 08:59

Ik ben niet jaloers maar vind het alleen jammer dat het zo moet gaan. Bergwijn was lang mijn favoriete speler bij PSV en als hij dan inene bij Ajax speelt ligt dat wel gevoelig. Ihattaren heb ik dat iets minder mee. Liefst zie ik Stevie terugkeren bij PSV, maar als dat niet haalbaar is snap ik wel dat hij voor Ajax kiest. Is gewoon geen speler voor het buitenland denk ik.

13 mei 2022 om 09:11

Als Psv gakpo voor de hoofdprijs verkoopt, moeten ze bergwijn terughalen dan staat er direct een vervanger die gelijkwaardig en misschien wel beter is dan Gakpo.

13 mei 2022 om 09:14

@pieterpost die gevoelens overheersen ook wel bij mij. Wat zou met mooi zijn als hij naar PSV terugkomt... samen met luukinho heel de competitie aan gort schieten! Misschien met die Vega die gelinkt wordt aan PSV, Madueke, Doan en Vertessen toch een aantal goede aanvallers in de selectie!

13 mei 2022 om 10:01

Toch grappig hoe mensen denken dat al het geld wat je verdient aan een transfer ook meteen uitgegeven kan worden aan een andere speler, niet de hele transfersom verdwijnt in de transferpot.

13 mei 2022 om 11:27

@ajax1812 en juist daarom zie ik Doekhi, Bazoer en Vega zooo graag komen. Allen transfervrij en van een redelijk hoog niveau. Kun je alleen maar aan verdienen lijkt mij!

13 mei 2022 om 11:42

Niet alles kan je meteen uitgeven maar vergeet ook niet dat PSV dit seizoen voor 53,07 miljoen spelers heeft verkocht (malen, Dumfries, Rosario, Ihattaren) en maar voor 14,50 miljoen heeft gekocht (veerman, Ramalho, huursom Vinicius, Drommel). Indien PSV deze zomer Gakpo voor een recordbedrag verkoopt (40+ miljoen) wat gezien de interesse niet ondenkbaar is dan kan er echt wel wat uitgegeven worden aan een vervanger. Of dit Bergwijn zou moeten zijn laat ik even in het midden maar voor Bruma heeft PSV een aantal jaar geleden ook gewoon 12-15 miljoen neergelegd. Dat is maar een klein verschil met 18 miljoen.

13 mei 2022 om 11:53

Bergwijn komt uit de jeugd van Ajax dames en heren..

Denk niet dat deze jongen echt nodig is, maar er staan natuurlijk wel 50 spelers op het lijstje. Gezien het huidige contract van Timber en de situatie dat je nu kan cashen op Haller zou ik die 2 op dit moment als enige basisspelers nog laten vertrekken. Onana (0) Mazraoui (0) Timber (40) Schuurs (8) Tagliafico (8) Gravenberch (25) Labyad (0) Haller (35). Dan haal je dus meer dan 110 miljoen op als Ajax zijnde. Wijndal (12/15) Doekhi (transfervrije back-up ipv Schuurs) Bergwijn (22) en Brobbey (6/7) zijn zomaar wat namen die denk ik prima keuzes zouden zijn voor Ajax. Heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Het liefst zie ik Timber uiteraard bijteken maar als die dat niet doet, is dit het moment om hem te verkopen en een Gravenberch situatie te voorkomen.

13 mei 2022 om 08:48

Timber wilt niet weg he. Dus de kans dat hij zijn contract met min 1 jaar verlengt is best groot. Hij zal ook niet weggaan deze zomer mits voor een zeer groot bedrag. En dan denk ik wel wat meer dan 40 mil eigenlijk.

13 mei 2022 om 08:54

@messibazoer, Hoe kom je bij 8 miljoen voor Schuurs? Met Overmars was dit wellicht niet onrealistisch geweest omdat hij voor mindere spelers ook nog veel geld kon pakken, maar 8 miljoen voor een middelmatige speler waarvoor geen enkele Nederlandse club 8 miljoen gaat aftikken zie ik niet gebeuren. Ook in het buitenland zullen ze wel drie keer nadenken voor zo´n bedrag naar Amsterdam over te maken voor Schuurs.

OT: Deze gozer stond vroeger bekend als groot talent, maar het is er voor mijn gevoel bij Leverkusen nooit echt uit gekomen. Echter, als je deze speler voor 6-7 miljoen kunt binnen halen moet je deze gok als Ajax zijnde gewoon nemen.

13 mei 2022 om 10:07

Schuurs voor 8 miljoen is helemaal zo gek nog niet hoor, als je je bedenkt dat een Wöber, die nog veel minder bewezen had bij Ajax, voor 10,5 miljoen naar Sevilla is gegaan destijds.

13 mei 2022 om 10:24

Scherpen was 5.5 miljoen, Ekkelenkamp 5 miljoen, Botman 8 miljoen, Traore 10 miljoen, Wober 10.5 miljoen, etc. Schuurs valt in die categorie en heeft het meeste laten zien in Ajax 1 van allemaal. 8-10 miljoen is geen gek bedrag.

13 mei 2022 om 10:26

Dat was inderdaad toen Overmars nog TD was. Ik zie Hamstra en Huntelaar echt geen 8 miljoen uitonderhandelen voor Schuurs. Waar Wöber zo nu en dan nog leuke verdedigende dingen deed voegt Schuurs gewoon helemaal niks toe. Begrijp me niet verkeerd, als Ajax 8 miljoen voor hem kan vangen dan zou ik dat super vinden, maar ik heb er een hard hoofd in.

13 mei 2022 om 10:37

Maar hoezo denk jij dat Hamstra en Huntelaar dat niet kunnen dan? Hamstra weet harstikke goed waar hij mee bezig is en heeft al ervaring, Huntelaar is de bekende naam die mensen denken nodig te hebben om goed te kunnen onderhandelen.

13 mei 2022 om 10:45

Is puur gebaseerd op onderbuikgevoelens. Je hebt gelijk dat Hamstra ervaring heeft, maar opereerde voornamelijk in de schaduw van Overmars. Nu hij op eigen benen staat en eigenlijk eindverantwoordelijke is moet ik het allemaal nog maar zien. Huntelaar heeft nu een halfjaar(?) mee kunnen kijken, maar in die periode is er vrij weinig gebeurd omtrent contracten en transfers. Ik laat me graag verassen door beide heren, maar mijn gevoel zegt me dat 8 miljoen voor Schuurs gewoon veel te veel is.

13 mei 2022 om 08:54

Brobbey lijkt richting huur te gaan voorlopig, wellicht zit er nog een koopoptie bij voor 2023. Vind het zelf niet eens zo'n probleem, denk dat deze zomer een duurdere grap wordt dan die van 2023. Die huursom is verwaarloosbaar denk ik. Denk trouwens niet dat Nico 8 mil op gaat leveren, dat was hij in de winter al. Gok eerder op 4 a 5. Schuurs denk ik dan wel weer boven de 10 miljoen.

13 mei 2022 om 09:52

Doekhi? Brobbey voor zes miljoen? Wijndal, die zijn contract dit jaar heeft verlengd, voor maximaal 15 miljoen? Gravenberch plotseling voor een vast bedrag van 25 miljoen? Ik heb echt geen idee hoe je bij deze cijfers komt of waarom je een Doekhi wil hebben als backup voor Schuurs (soort nachtmerrie van me denk ik).

Brobbey kan wel tien miljoen kosten, Wijndal wordt gewoon niet voor 12-15 miljoen aan Ajax verkocht (AZ zal doodleuk twintig vragen aan Ajax minstens). Bayern heeft aanvankelijk 15 miljoen euro aan vast bedrag geboden en de concurrentie lijkt laag voor Gravenberch, dus 20 is wel het maximale.

13 mei 2022 om 10:05

Gravenberch is geloof ik al 23 miljoen (inclusief bonussen) voor geboden, dus 20 het maximale is natuurlijk onzin.

13 mei 2022 om 10:17

Wijndal schijnt een clausule te hebben als ik het AD moet geloven deze ochtend. En er gaan al langer verhalen rond dat Bayern en Ajax elkaar vinden. Laatste berichtgeving was dat Bayern 23 miljoen heeft geboden maar Ajax nog steeds 30 vraagt. En nee Doekhi niet als back-up van Schuurs maar in plaats van Schuurs als back up. Haal je Wijndal, dan heb je Martinez, Timber, Blind en Doekhi centraal.

Waarom zou iemand van Leverkusen naar Ajax gaan. Leverkusen speelt volgend jaar in de Champions League en het niveau in de Bundesliga is veel hoger dan in de Eredivisie. Zou dit vanuit de speler geredeneert een rare stap vinden.

13 mei 2022 om 08:57

En bij Ajax speel je gegarandeerd CL. Daarnaast ziet hij ook landgenoot Antony shinen op het hoogste niveau en de Selecao. Als hij 0 blessures had en gegarandeerd basis stond, was het inderdaad een vreemde stap. Maar hij heeft een paar krasjes opgelopen, gescheurde kruisband onder andere.

13 mei 2022 om 11:10

Dus het kampioenschap voor volgend jaar is al beslist? Ik hoop dat je door hebt dat Ajax volledig opnieuw moet beginnen en dat met een trainer waar ik niet al tevelel vertrouwen in heb.

13 mei 2022 om 08:57

Goede vraag. Heeft afgelopen seizoen bij Leverkusen redelijk veel gespeeld. Misschien dat hij het daar niet naar zijn zin heeft, maar een andere reden zou ik niet kunnen bedenken. Heeft afgelopen seizoen in de Europa League ook veel gespeeld.

13 mei 2022 om 09:46

Omdat ajax supporters denken dat alle voetballers dromen van een carriere bij het heilige grote ajax. Ik weet dat dat vrij triest en zielig klinkt, maar je zal dat vast wel al gemerkt hebben op dit forum.

13 mei 2022 om 10:08

Alleen heeft deze jongen en zware blessure gehad en speelt niet altijd, dan is het toch niet zo gek dat je een stapje opzij doet naar een club waar je het minstens net zo goed hebt en misschien meer kans hebt op speeltijd?

13 mei 2022 om 10:51

Welnee joh, ik ben Ajacied en denk dat absoluut niet.

Maar er zijn wel redenen:
- elk jaar CL (vaker dan bij Leverkusen)
- grotere kans om ook verder te komen
- je speelt om de titel (onmogelijk bij Leverkusen)

13 mei 2022 om 12:06Grotere kans om verder te komen? Pak je de laatste 10 jaar erbij dan zeggen de cijfers compleet wat anders. Leverkusen 4x overwinterd in de CL, Ajax 2x. Het enige wat klopt is dat Ajax titels wint en jaarlijks CL speelt. Maar goed bij Leverkusen speel je dan weer in een veel sterkere competitie. Dit Leverkusen heeft echt wel een aardig elftal staan met o.a. Schick, Diaby, Wirtz, Frimpong en Tapsoba.

13 mei 2022 om 10:24

Omdat die bij Leverkusen niet altijd zeker is van een basisplaats misschien?

13 mei 2022 om 10:50

Bij Ajax speel je ook CL, vaker dan bij Leverkusen, je komt nog eens verder, je speelt voor de titel, iets wat je bij Leverkusen nooit zal doen.

De lat wordt kennelijk minder hoog gelegd nu er naar goedkopere alternatieven wordt gekeken. Het vertrek van Overmars zal de komende tijd zichtbaar worden. Welke spelers gaat Ajax halen en in welke vijver is de club bereid om te vissen.

13 mei 2022 om 09:24

Dit zijn nog maar geruchten, eerst maar afwachten wat ze daadwerkelijk aantrekken. Ik vind het nog steeds een wonder dat Ajax voor Schreuder is gegaan, dat zal echt weer een omslag qua type voetbal worden in de Arena.

13 mei 2022 om 09:37

@redisthecolour,

Vind je dit echt? Dit is toch een duidelijke opmaat richting Heitinga, waarbij ze geen Ajax icoon zoals Reiziger willen beschadigen. Twee jaar contract, eenzijdige optie voor verlening van nog een jaar. Ajax staat echt op een kruispunt. Schreuder lekker puin ruimen, tussentijds zwakke plekken identificeren die niet met jeugd kunnen worden ingevuld en na een a anderhalf seizoen eruit kegelen. Mocht hij het toch verrassend goed doen kan die langer blijven. Twee jarig contract is echt behoorlijk kort.

13 mei 2022 om 09:53

Hoezo puin ruimen. Ajax is kampioen geworden en speelt weer CL. Er staat ook een selectie waarmee ze verder kunnen en veel financiele waarde heeft. Ten Hag laat Ajax achter in een uitstekende staat. De kans dat Schreuder er zelf en puinhoop van maakt acht ik groot. Dan kan zijn opvolger gaan puin ruimen in plaats van Schreuder zelf.

13 mei 2022 om 09:59

Dan vind ik het gewoon erg matig beleid van Ajax als je nu al weet dat je Schreuder ff aantrekt voor 1 á 2 jaar. Wie zegt dat Heitinga geschikt is als hoofdcoach van Ajax?

13 mei 2022 om 10:21

Ik zou het echt bizar vinden en onlogisch om Heitinga wel voor de groep te zetten en Reiziger niet. Terwijl Reiziger beter heeft gepresteerd met Jong Ajax en al een tijdje mee loopt bij de selectie nu als assistent. Dat Reiziger nu al niet is voorgedragen vind ik al raar. Tenzij hij zelf heeft aangegeven het niet te willen. Persoonlijk zie ik het in Reiziger wel zitten en meer in hem dan in Heitinga.

13 mei 2022 om 10:53

Het is niet de schuld van Ten Hag, maar zo goed laat hij Ajax niet achter. Er gaan veel spelers weg, en er zijn er een hoop minder in vorm dan ze lang zijn geweest. Wordt echt heel lastig voor Schreuder, het bedje is niet zo gespreid als je zou hopen.

Deze jongen is een Braziliaan en Sporting speelt ook CL. Ik zou me goed kunnen voorstellen dat hij liever naar Portugal zou gaan dan naar Ajax. Portugal is wel lekkerder wonen voor Brazilianen, hij kan zijn eigen taal spreken en het weer is ook niet verkeerd.

13 mei 2022 om 09:46

Sporting wil huren, Ajax wil kopen. En de speler wil een permanente deal.

13 mei 2022 om 12:35

Wil sporting huren? Dat zou wel gek zijn aangezien hij nog maar een éénjarig contract heeft. Of er moet een contractverlenging aan vast zitten natuurlijk.

13 mei 2022 om 18:31

Dat laatste uiteraard, wil Leverkusen zelf ook. Speler trouwens niet.

Volgend jaar Anthony houden hoop ik.. ihattaren erbij.. berghuis op 8 tadic op 10 en dan kan paulinho op links.. of bergwijn.. ook goed..

Ik weet niet of dat slim is want is pas 21 jaar en heeft nu al eens een zware knie blessure opgelopen.Dat zijn altijd blessures die zo link kunnen zijn en straks betaal je er dik voor en zit hij in de lappenmand met zijn knie.Kijk bv naar Kishna, was weliswaar uit eigen jeugd maar is nooit echt goed meer gekomen.Ze kunnen zich beter richten op een rechtsback of als Nico echt weg gaat een linksback

Het lijkt mij toch dat Ajax Bergwijn niet alleen aan wil trekken als Antony vertrekt?

Paulinho zou moeten komen als opvolger van Antony.
Als Antony vertrekt zal Ajax dus zowel Bergwijn als Paulinho aan de selectie willen toevoegen.

Ik ken deze hele speler niet, maar hij heeft dus een zware blessure gehad en is geen onbetwiste basisspeler. Wat verwacht men dan van hem, want zijn stats zijn ook niet indrukwekkend. En wat moet hij kosten, ook niet onbelangrijk. Bergwijn heeft ook zeker niet mijn voorkeur. Ik hoop op een samba verrassing a la Antony / Neres voor op de vleugels!

Gewoon je kroonjuwelen, waaronder Antony, nog minimaal een jaar vasthouden. Of er moet een bod komen voor b.v. Antony vergelijkbaar met die op De Ligt of F. de Jong. Dan snap ik dat je gaat verkopen. Maar beding dan wel een doorverkooppercentage van de eventuele volgende verkooptransfer.

"de signalen zijn dat Ajax ook deze transferzomer weer echt serieus werk gaat maken van Bergwijn", liet Verweij eerder deze week weten."

Welke signalen dan??? Daar ben ik dan weer benieuwd naar...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren