Arteta woest: ‘If I say what I think I am suspended for six months’

Vrijdag, 13 mei 2022 om 07:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 07:11

Arsenal heeft zichzelf donderdagavond een hele slechte dienst bewezen in de strijd om de Champions League-tickets. Het elftal van Mikel Arteta ging op bezoek bij Tottenham Hotspur met 3-0 onderuit, waardoor het gat met de aartsrivaal met nog twee wedstrijden op het programma slechts één punt bedraagt. Kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Rob Holding. De verdediger kreeg in een tijdbestek van zeven minuten twee keer geel en kon na ruim een half uur inrukken.

Arsenal stond op het moment van de rode kaart van Holding met 1-0 achter door een benutte strafschop van Harry Kane na een overtreding van Cédric Soares. De beslissingen van Paul Tierney lieten Arteta woedend achter na afloop van het duel. Zozeer zelfs, dat de Spaanse coach de scheidsrechter ervan beschuldigde 'een prachtige wedstrijd kapot te hebben gemaakt'. Arteta weigerde echter de prestatie van de arbiter ronduit te bekritiseren. Hij stond erop dat hij langdurig geschorst zou worden als hij zijn oordeel zou vellen over een aantal beslissingen van Tierney.

"Ik kan niet zeggen wat ik denk, dan word ik voor zes maanden geschorst. Ik weet niet hoe ik moet liegen, dus ik zeg liever niet wat ik denk. Dat kan ik niet zeggen", aldus Arteta bij Sky Sports. Toen de verslaggever vervolgens vroeg of hij zijn spelers de schuld gaf, maakte Arteta zijn emoties kenbaar. "Ik ben niet ongelukkig met mijn spelers. Ik ben juist ontzettend trots op mijn spelers. Ik wil dat de scheidsrechters voor de camera komen en hun beslissingen uitleggen. Het is jammer, want vandaag hebben zij een prachtige wedstrijd kapotgemaakt."

De tirade van Arteta trok veel gelijkenissen met een interview van José Mourinho. De Portugees hield in zijn tijd bij Chelsea eens hilarisch vol dat hij geen commentaar kon geven op de wedstrijd en herhaalde meermaals: 'Als ik praat heb ik grote problemen'. Ondanks de pijnlijke nederlaag tegen Tottenham heeft Arsenal het grijpen van het laatste Champions League-ticket nog altijd in eigen hand. The Gunners nemen het in de twee resterende wedstrijden op tegen Newcastle United (uit) en Everton (thuis), terwijl Tottenham nog tegen Burnley (thuis) en het al gedegradeerde Norwich City (uit) speelt.

Antonio Conte is van mening dat Arteta zich niet moet aanstellen. De Italiaan kon het na de gewonnen stadsderby niet laten om een sneer uit te delen richting zijn collega. "Hij is een hele goede coach en kan in de toekomst een toptrainer worden, maar in zes maanden heb ik hem erg vaak horen klagen", aldus Conte bij Sky Sports. "Ik denk dat hij zich meer moet focussen op zijn team en niet moet klagen. Hij moet kalmer worden en doorgaan met zijn werk, want dat is erg goed. Maar een trainer die veel klaagt, is niet goed. Voor mij was het een duidelijke rode kaart."


Poll

Wie grijpt het laatste CL-ticket?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door vp10arsenal)

Straf Holding maar gewoon door m op slaande voet te ontslaan. Wat een enorme prutser.

13 mei 2022 om 07:39

Nee hij heeft de afgelopen maanden gewoon degelijke wedstrijden en invalbeurten gehad. Je moet alleen zorgen dat het geen basis hoeft te zijn in dit soort potjes als iemand niet fit is. Volgend jaar hopelijk Saliba terug die wel hoog niveau kan halen.

13 mei 2022 om 10:02

Begrijp frustratie van Arteta niet.. zo erg was de scheids niet en rode kaart was volledig terecht moet je bij je speler de fout zoeken niet bij de scheids.

13 mei 2022 om 10:12

Volledig terecht ook. Mwa, vond het een makkelijk gegeven gele kaart. Je kan hem geven, maar dat dit nu volledig terecht is.........

Klopt helemaal want Conte zegt. Ik snap dat Arteta gefrustreerd is, maar dit is onzin. De penal en rood waren beide terecht. Pak die 2 sukkels en met name Holding maar aan. Hij verpest het.
Die 2-0 was geen vrije trap voor Spurs, maar op dat moment had je het al weggegeven.

Rug rechten en knallen de laatste 2.

13 mei 2022 om 08:31

Penal terecht... Son hing al horizontaal in de lucht voordat Cedric hem raakte.

Kaarten van Holding terecht, veel te agressief in ze duels. Maar elk ander duel floot hij in het voordeel van Spurs.

Het is een NLD, gemoederen gaan oplopen. Hij heeft de wedstrijd gewoon volledig dood gefloten.

13 mei 2022 om 09:20

Mark Clattenburg zei net ook al dat hij hiervoor geen penalty had gegeven..

13 mei 2022 om 09:38

Ik vind dat Cedric hem bewust in de rug loopt, dus een penalty. Zou het ook kunnen begrijpen als een scheids 'm niet geeft, maar ik begrijp deze beslissing ook zeker.

13 mei 2022 om 09:50

Ik vond het bovenal gewoon oliedom. Son had een wonder nodig om die bal op doel te krijgen en toch geef je hem een zet.

Die rode kaart zo mogelijk nog dommer.

13 mei 2022 om 10:07

Heb hem net vanuit een andere hoek gezien en dan is het echt een belachelijke beslissing. Son kon die bal niet halen en komt zelf inlopen op Cedric..

13 mei 2022 om 10:11

Het is erg zwaar, maar bovenal oliedom. Zulke dingen zijn Xhaka (om een voorbeeld te noemen) ook al 38 keer overkomen. Komt natuurlijk doordat hij eigenlijk het niveau niet heeft en het veel te snel voor hem gaat. Je kan niet zeggen dat het allemaal 100% onterecht was, het was bovenal slecht van de spelers van Arsenal.

13 mei 2022 om 11:01

Waarom Xhaka nou weer noemen. Hij is de laatste maanden een dragende kracht. Hou toch eens op met die hetze en wees blij met hem.

13 mei 2022 om 11:20

Een hetze nogal liefst xD

13 mei 2022 om 09:22

@gooner: je hebt een punt. Arteta moet zich niet zo laten kennen want Arsenal was nergens gisteren. En ja, dan kan je wijzen naar de vroege penalty en naar de uitsluiting van Holding maar a/ die waren imo wel terecht en b/ het is toch echt Arteta zelf die bewezen prutsers als Holding en Soares opstelt is zo een belangrijke wedstrijd?

Goed, 3-0 verloren dus proficiat Tottenham. Maar Arsenal staat nog altijd een punt voor dus het is kwestie van de laatste 2 te winnen en niet te beginnen twijfelen.

13 mei 2022 om 09:35

Wie had hij daar dan op moeten stellen? White was niet fit he, die kon net aan plaats nemen op de bank. Niet voor niets dat hij die geen minuten heeft gegeven. Had hij dat gedaan had je tegen Newcastle misschien niet 1 fitte cv. Nu kan je White en Tomi centraal laten spelen.

13 mei 2022 om 09:36

Ja want hij had ook echt een keus. Cedric of Tavares tja allebei was er kritiek gekomen en White was niet fit..

13 mei 2022 om 09:45

Waarom zet je White dan op de bank? Laat die dan in de tribune zitten als je toch niet van plan bent hem te gebruiken want op deze manier maak je je het zelf moeilijk als manager (want het lijkt alsof er een beter alternatief is waar je bewust geen gebruik van maakt).

We gaan zien of Arteta de mannen scherp krijgt voor de laatste 2 wedstrijden... Ik denk niet dat we moeten hopen dat Tottenham nog punten gaat laten liggen dus Arsenal zal zelf een 6 op 6 moeten halen.

13 mei 2022 om 09:57

Tis maar waar je je aan kan storen. We hebben niet verloren doordat White op de bank zat hoor...

13 mei 2022 om 10:00

@coco: nee, we hebben verloren omdat Tottenham in eerste instantie beter was dan Arsenal gisteren. En dat kan gebeuren.

Maar belangrijkste is dat we alles nog zelf in de hand hebben dus als wij presteren zoals het hoort dan spelen we volgend jaar CL.

13 mei 2022 om 10:02

Naaah, je gaat toch niet serieus dat argument gebruiken om kritisch te zijn op Arteta? Wat maakt het nou uit wie er op de bank zit? Al zitten er 5 spelers van de U11.

13 mei 2022 om 10:11

Samcro, ik ben niet kritisch op de trainer Arteta want de club evolueert (eindelijk) in de juiste richting.

Maar ik ben wel kritisch op zijn reactie van gisteren. Je hebt verloren, daar kan je niets meer aan veranderen. Al dat geroep achteraf heeft geen zin.

Los daarvan is het niet dat Arsenal gisteren zoveel beter was dan Tottenham. De penalty kan je fluiten en de rode kaart kan je geven.

13 mei 2022 om 10:19

Thenry, in eerste instantie ben je kritisch dat hij Holding en Soares opstelt, daar reageer ik op, het gaat niet over zijn reactie.

Hij had Holding eraf kunnen halen, Tomi rcb zetten en Nuno tegen Kulu zetten maar dan ben je alleen maar gaten aan het vullen terwijl er op andere plekken gaten ontstaan. Er waren verder geen smaken beschikbaar en je mist gewoon Tierney en Partey. Vooraf was het al niet ideaal en met zo'n aansteller als Son krijg je dan dit. Al had Holding op momenten zeker slimmer moeten zijn.

We waren niet zoveel beter idd met 11v11 maar veel minder waren we ook niet. Het is jammer dat die scheids geen derby aan kan.

13 mei 2022 om 10:28

Maar goed, ik vind dat we dan ook wel wat kritischer naar de selectie mogen kijken, iets waarvoor ik vaak genoeg gezeik mee krijg. El Neny bijvoorbeeld, was gisteren echt dramatisch en werd aan alle kanten voorbij gelopen.

Aan de andere kant, Odegaard was ook echt vreselijk.

13 mei 2022 om 10:29

Samcro, blijkbaar waren er geen alternatieven beschikbaar maar door White op de bank te zetten lijkt het alsof die er wel waren. Want ik was niet op de hoogte dat Whte eigenlijk niet fit genoeg was... en dan krijg je dus opmerkingen zoals 'waarom speelt Holding en niet White' Snap je?

Maar je hebt wel een punt dat er dan geen valabele opties waren om te wisselen (nogmaals, ik wist niet dat White echt niet fit was). Elke ingreep was dan een beetje van 'de regen in de drup' (zoals we in Belgie zeggen)

13 mei 2022 om 10:48

vp10, van El Neny weet je wat je kunt verwachten. Draait het team dan draait hij mee, maar andersom is het net zo. Tegen Chelsea en Utd was hij goed omdat ie mee kon draaien, nu was het al snel een verloren wedstrijd en dan heb je aan hem ook niets. Hij moet ook geen basismateriaal zijn voor de belangrijke wedstrijden, maar tegen een Norwich ofzo kan je hem prima opstellen.

Aan het begin van het seizoen werd er zelfs geroepen dat we onderin zouden gaan spelen, nu is het bijna een mislukt seizoen als we geen CL halen en dat zegt eigenlijk alles.

Ik denk dat we het er als fans/supporters allemaal wel over eens zijn dat er een spits en linker 8 bij moet komen voor de basis en dat we spelers als Holding, Soares, El Neny etc pas als 3e keus willen zien.

13 mei 2022 om 10:49

Thenry, ja oke dan snap ik je wel, het kwam alleen zo gek over dat je een bezet stoeltje langs de kant als argument zou willen gebruiken.

Het is gewoon zonde dat je niet kunt vertrouwen op de fitheid van Tierney en Partey want als die er beiden in staan (samen met White) ga je niet zo de boot in als gisteren.

13 mei 2022 om 10:58

Samcro, ja met Partey, White en Tierney staat er compleet ander elftal op het veld en dan zou je inderdaad nooit op deze manier de boot ingaan. Dat lijkt me duidelijk.

13 mei 2022 om 12:07

@THenry
Dan hadden ze waarschijnlijk weer te weinig spelers. En moest het duel weer uitgesteld worden

Tierney was wel echt weer rampzalig

13 mei 2022 om 07:32

De combinatie Tierney scheids en Mike Dean als VAR was gedoemd om te mislukken voor Arsenal. Nu hebben we totaal niet verloren door de scheidsrechter, maar ik begrijp niet dat Mike Dean uberhaupt betrokken mag zijn bij een North London Derby

13 mei 2022 om 08:10

Waarom blijft men de scheidsrechters aanhalen als er gisteren geen beslissende fouten zijn gemaakt door de scheidsrechter? De penalty was gewoon terecht en de rode kaart zat er enorm aan te komen.. Dat gedrein van al die Arsenal supporters dat ze zo benadeeld worden is echt lachwekkend, misschien nog wel lachwekkender is dat ze het zelf ook gewoon zijn gaan geloven! Overigens heeft Conte groot gelijk wat hij zegt over Arteta en dat gezeur van die man, hij doet denken aan Wenger met dat constante gezeik van hem

13 mei 2022 om 08:32

Tuurlijk vind jij de penalty terecht. Absolute onzin. Cedric doet niets meer dan zich breed maken. Son was al aan het vallen voor hij in contact kwam met Cedric. Zware onzin.

13 mei 2022 om 08:42

Buiten jullie eigen bubbel is er geen discussie, dit is gewoon een overtreding waar een strafschop gegeven kan worden. Misschien valt het dus allemaal wel mee?

13 mei 2022 om 08:53

Is gewoon een penalty, beelden kun je terug zien op Youtube. Cedric ramt tegen hem aan zonder enig intentie om de bal te spelen hoe duidelijk moet het nog zijn. Een C-garnituur speler als Cedric hier verdedigen omdat Son er ook nog een maaltijd van maakt snap ik niet. Andersom zouden we niet piepen en de pingel ook terecht vinden.

13 mei 2022 om 09:11

Penalty was wel heel licht. Zulke duels gebeuren 4 of 5x per duel. Die 2-0 was nooit gevallen als er gewoon gefloten wordt voor een overduidelijke vrije trap voor Arsenal. Maar goed, de wedstrijd was al ver voorbij. Ik vind persoonlijk dat je de scheids niet de schuld kan geven voor deze verliespartij. Daarnaast snap ik niet dat al die Arsenal haters gister weer uit hun hok komen (niet jij hoor) om te zeggen dat Conte een masterclass heeft gegeven. Ik zag een onterechte 2-0 en een vroege goal in de tweede helft tegen 10 man waarna Spurs momenten van de wedstijd met 11 man heeft zitten verdedigen en Arsenal zelfs voetballend nog beter was maar met 10 tegen 11 gewoon niet veel kon. Ook nog paar grote kansen gehad om te scoren. Arsenal heeft gister van zichzelf verloren maar dat was echt niet door de masterclass van Spurs. On to the next one, we hebben het nog steeds in eigen hand..

13 mei 2022 om 09:17

@yoericfc Er worden ook heel vaak twijfelachtige beslissingen genomen in het nadeel van Arsenal en Tierney heeft de schijn tegen na het vreselijke optreden tegen City. Maar ik ben de eerste die toegeeft dat scheidsrechter gister geen negatieve rol heeft gespeeld, maar je wil toch ook je frustratie even kwijt na zo'n wanvertoning van je club. Daarnaast heeft Engeland gewoon een bedroevend scheidsrechterskorps, ik denk dat onze Nederlandse arbiters het beter zouden doen.

Conte kan beter zijn mond houden, hij is zelf geen haar beter. Hij zal in de zomer wel weer vertrekken vanwege een conflict met het bestuur, dat is zijn stijl.

13 mei 2022 om 09:17

Tilburg, die haters gaan vanzelf stil worden als we volgend seizoen direct bovenin mee doen. Dan zullen ze eerst nog wat andere zaken aan gaan halen om relevant te blijven en als er eens verloren wordt zal je ze zien, maar uiteindelijk wordt het allemaal rustiger en moeten ze hun eigen woorden inslikken. Patience, trust the process

13 mei 2022 om 09:22

Ja je zal maar weken of zelfs maanden wachten op een moment waar je kan gaat zitten haten op een club of trainer.. verder nooit te zien. Trieste mensen hier op VZ.

13 mei 2022 om 09:34

Weetje waarom Arsenalsupporters constant blijven zeiken over de scheids... omdat ze daar alle reden toe geven.

Nu wordt er weer doodleuk een penalty gegeven voor een duel. Cedric loopt vooruit in de richting waar de bal land en Son loopt diagonaal richting de plek waar de bal land. Son springt, Cedric staat daar. Ze raken elkaar. Wat moet Cedric doen... opzij springen? Son springt net zo goed tegen Cedric aan als dat Cedric tegen Son aanloopt.

En dan bij die rode kaart loopt Son ook gewoon tegen Holding aan.

Maar bovenstaande punten zijn niet eens de main redenen waarom Arsenalsupporters en scheidsrechters niet met elkaar samen kunnen leven... Het is de inconsequentheid. Ik heb moordaanslagen op de enkel van o.a. Saka gezien in andere wedstrijden... en daar wordt met pijn en moeite een vrije trap voor gegeven laat staan een kaart. Nu is elk duwtje of obstructie een ding, volgende week worden ze gewoon doodleuk niet gegeven.

13 mei 2022 om 09:37

Ja precies, en mensen doen dan net of het niet waar is. Iedereen die gewoon alle wedstrijden van Arsenal kijkt ziet dit..

13 mei 2022 om 09:38

Het is grappig dat je voor elk moment wel een ander moment aan kunt halen waar dezelfde scheids anders beslist. Daarmee wil ik niet insinueren dat ze tegen Arsenal zijn, want dat is tegenwoordig een hot topic hier, maar toen Spurs tegen Liverpool moest en Jota een beuk in zijn rug kreeg van Royal zonder intentie de bal te spelen floot Tierney niet en voor dit duwtje(?) geeft ie in een split second een pingel. Make it make sense please...

Scheidsrechters in Engeland zijn dramatisch, ik kan er niet 1 noemen die acceptabel fluit en dat is niet alleen in wedstrijden van Arsenal.

13 mei 2022 om 09:42

Tilburg, dat zeker. Toen we een sterke run hadden hoorde je ze niet, ook niet toen we achter elkaar van Chelsea, Utd en WHU wonnen, maar 1 misstap en ze zijn er meteen weer. Ach ja, dat is waar sommige mensen plezier uit halen, die zien liever Arsenal falen dan hun eigen club winnen en ook al is het een keer door een persoonlijke fout van een speler, altijd zal Arteta benoemd worden.

13 mei 2022 om 10:00

@samcro, wat verwachten jullie van volgend seizoen? Verwacht je dat je derde kan worden of verwacht je dat je bij Manchester City en Liverpool kan gaan aanhaken?

Arsenal gaat volgend seizoen weer Europees voetbal spelen, dat hebben ze dit jaar niet gehad en dat maakt toch dat je meer rust pakt dan de rest. Als ik de vergelijking mag trekken met Chelsea en de jaren dat zij geen Europees voetbal speelden en het jaar daarna, dan zie ik dat het enorm lastig is om dat vol te houden. Zeker in die drukke eerste maanden van het seizoen. 1 van de redenen dat Conte's tweede seizoen bij Chelsea zo negatief verlopen is en zo'n negatieve ondertoon gekregen heeft was omdat wij de selectie niet goed genoeg versterkt hebben om die 10 extra wedstrijden in een seizoen op te kunnen vangen.

Ik vind de Arsenal selectie erg smal, kwalitatief zeker niet sterk genoeg om echt als selectie aan te kunnen haken bij de rest. De potentie is er wel bij de eerste 11, maar verder zitten er teveel Holding's en Lacazettejes in je selectie om tweemaal per week een competitief elftal op te kunnen stellen. Gaan jullie aankomende zomer ook in de breedte investeren of is het vooral zoeken naar 1 of 2 spitsen en dan is het team rond?

13 mei 2022 om 10:09

Zal een combinatie zijn. 2 a 3 spelers voor de basis en rest aanvullingen op de selectie. Overigens heeft Arsenal 25 jaar onafgebroken Europees gespeeld en letterlijk het eerste jaar dat ze het niet doen wordt het als excuus gebruikt dat ze daarom bovenin meedoen? Of begrijp ik je verkeerd?

13 mei 2022 om 10:13

Heb alle hoeken gekeken en verbaas me dat mensen dit een penalty vinden. Kijk eens het camerabeeld van achter de goal dan zie je dat Son al valt voordat hij überhaupt geraakt wordt.. Clattenburg Toenstraks ook op tv die zei dat hij deze nooit had gegeven.. en Youri, constant gezeik? Wie doet dat niet? Conte is zelf de koning van het zeiken, Mourinho ook, SAF, Pep, Klopp, Tuchel.. iedereen doet het. Jouw trainer zat laatst nog te janken over het veld in Stamford Bridge toen je verloor van Arsenal.. lachwekkend.

13 mei 2022 om 10:13

Yoeri, wij gaan City en Liverpool zeker niet uitdagen, zo realistisch moeten we gewoon zijn, maar ik denk wel dat we jullie uit kunnen dagen voor de derde plek.

Dat Europees spelen wat meer impact heeft op de fitheid van spelers klopt wel, maar City heeft ook een smalle selectie en die hebben maar iets van 6-8 potjes meer gespeeld. Het verschil is dat zij meer kwaliteit in de selectie hebben, dat moeten wij ook gaan krijgen. Op termijn denk ik wel dat we ons kunnen meten met City en Liverpool, maar om ze uit te dagen zal er nog veel werk verzet moeten worden. De progressie is dit seizoen duidelijk zichtbaar, we hebben ook wat pech gehad met absenties van basisspelers, want zoals je aangeeft is onze eerste XI wel op niveau om goed mee te doen in de XI maar wissen we kwaliteit in de breedte.

Ik hoop dat we de spelers halen waar nu interesse voor schijnt te zijn. Hickey, Jesus, Tielemans (niet mijn eerste keuze) en wellicht nog een Gakpo. Dan heb je wat diepte op de vleugels. Afhankelijk van wat er financieel mogelijk is zou ik dan graag een lange sterke spits zien en meer diepte op het middenveld. Achterin komt Saliba erbij dus kan Holding naar 4e keus, al zou ik er zeker niet rouwig om zijn als hij ge-upgrade wordt. Dan is er ook nog een speler uit Brazilie die schijnt te komen, maar dat is een talent dus zal er niet meteen staan. Er hoeven voor de basis wat mij betreft niet veel spelers bij, maar kwaliteit in de breedte is een must.

13 mei 2022 om 10:14

@yoericfc geen speld tussen te krijgen. Maar iedereen binnen Arsenal weet ook dat de selectie veel te smal is, dus daar gaan ze zeker wel wat aan doen. Iedereen bij Arsenal weet dat de basis elf + ESR voldoen, en dat alles daar buiten 2 klasses minder is. Nketiah was gisteren trouwens ook dramatisch, maar goed dat was iedereen. Ook Odegaard, en dat is toch een van de sterkhouders.

13 mei 2022 om 10:33

@vp10arsenal.

Toch zou je op de basis 11 ook wat upgrades moeten doen. Die voldoet namelijk nog niet op alle plekken en op sommige plekken kun je upgraden en daardoor je bank ook weer versterken.

De spitspositie is uiterst zwak. Lacazette is niks en Nketiah is ook niet bijzonder. Dus die is gewoon leeg eigenlijk. Xhaka speelt een goed seizoen, maar daar moeten we toch echt beter voor wensen. En dan kan Xhaka wel een betere back-up zijn dan dat we nu op de bank hebben.

En ik moet ook wel zeggen dat we nog te weinig constante factoren in het elftal hebben. Dat is ook logisch, gezien de leeftijd van met name de aanvallende spelers. Maar dat betekent wel dat de basis 11 ook nog niet altijd voldoet, in de zin dat ze nog niet structureel aangemerkt kunnen worden als voldoende. Martinelli zit nog vol in zijn ontwikkeling, Smith-Rowe speelt niet eens basis (vind ik persoonlijk onterecht overigens), Odegaard heeft nog te veel off games en dan heb je nog Saka die het meest constant is van iedereen eigenlijk. Maar Saka krijgt te veel druk erop vind ik en hij speelt te veel.

Lang verhaal kort: selectie is inderdaad te smal, maar ook de basis 11 heeft wel een kwaliteitsimpuls nodig.

13 mei 2022 om 10:33

@tilburg013, nadat je twee jaar 8ste bent geworden met een constant verslechterende selectie tov 5 jaar geleden ja zeker. Overigens is het natuurlijk niet de enige reden. Het enorm tegenvallen van United en de periode die Conte nodig gehad heeft om dit elftal naar zijn hand te zetten zijn ook enorm belangrijk. Ik vind Arsenal in potentie een spelersgroep hebben die voor de top 4 kan gaan, maar op dit moment vind ik het collectief falen van United en de problemen die Tottenham gehad heeft zwaarder meetellen.

13 mei 2022 om 10:38

Nee je hebt helemaal gelijk, helemaal 125% mee eens. Een vervanger voor Xhaka en een nieuwe spits zijn een must. Ik pleit overigens altijd voor Odegaard op de plek van Xhaka en ESR op de plek vna Odegaard, maar wellicht is Odegaard daar wat te licht voor. Ik vind Odegaard voor de goal alleen vrij matig, maar hij heeft natuurlijk wel de techniek voor een nr 10.

Ik vind overigens Martinelli constanter dan Saka, maar dat kan een controversiele mening zijn. Ik vind van Martinelli _altijd_ dreiging uitkomen. Saka gisteren speelde verstoppertje.

Probleem is, je moet Champions League halen voor de gewenste versterkingen.

13 mei 2022 om 10:39

Arsenal heeft gewoon een vrij zwakke selectie. Er was helemaal niemand die Arsenal in de top 4 had staan aan het begin en nu faalt Arteta opeens volgens die zelfde mensen omdat hij misschien top 4 niet haalt? Rare logica. Maar goed, jongste selectie van de PL, voeg daar nog wat aan toe en ik zie niet in waarom Spurs of United beter is..

13 mei 2022 om 10:40

@samcro, het gaat mij ook niet eens zo zeer om die 8 extra wedstrijden, maar vooral om wanneer die gespeeld worden. Juist Manchester City heeft (vind ik) een veel bredere selectie dan de rest. Op iedere positie hebben ze meerdere gelijkwaardige opties, waar wij het moeten doen met Sarr in plaats van Thiago Silva, jullie het moeten doen met Holding in plaats van White, kan Manchester City Stones inzetten voor Diaz.

Ik denk dat er bij Arsenal ook in de eerste 11 echt nog wel een upgrade hier of daar mag komen voor je Manchester City uit kunt dagen. Saka, Odegeaard en Ramsdale zou ik eigenlijk als enige echt koesteren, de rest zal in mijn ogen niet in de top van Europa mee kunnen. Dat zie ik gewoon niet in die spelers.

13 mei 2022 om 10:41

@YoeriCFC er is niks lachwekkends aan. Arsenal behoort namelijk elk jaar weer bij de meest benadeelde ploegen van de premier league. Daar worden na ieder seizoen namelijk vergelijkingsrapportages over gemaakt. Zoek het maar eens op

Overigens was deze rode kaart wel terecht. Penalty aan de andere kant erg discutabel.

13 mei 2022 om 10:41

Yoeri, niet helemaal mee eens. Wij hebben ook 3x op een rij verloren van teams die we normaal gesproken altijd moeten hebben. Dan nog die slechte start van het seizoen en tussendoor potjes die we niet hoefden te verliezen. Ik lees enkel dat Utd en Spurs falen, maar Arsenal presteert ook absoluut niet zoals ze zouden moeten.

13 mei 2022 om 10:44

Yoeri, het kan altijd beter natuurlijk. Ik vind dat je Tomiyasu onderschat, maar dat snap ik wel omdat hij net nieuw is en er lang uit gelegen heeft. Ook White is een topper en Martinelli zal nog grote hoogtes bereiken. Partey heeft al in de top van Europa gespeeld.

Maar goed, zoveel mensen zoveel meningen natuurlijk en ik ben Arsenal fan en jij niet

City heeft geen bredere selectie als je naar de aantallen kijkt, maar ze hebben gewoon alleen spelers die van grote kwaliteit zijn.

13 mei 2022 om 10:46

@tilburg013, verwachtingen zijn natuurlijk niet set in stone. Na een aantal maanden werd duidelijk dat Manchester United geen kandidaat zou worden voor top 4, Tottenham heeft al vroeg in het seizoen zijn coach vervangen omdat het voor geen meter liep onder Nuno, dan is het logisch dat Arsenal die ruimte in vult. Dat Arsenal niet nu al zeker is van CL voetbal komt door die schandalige start van het seizoen. Ik herhaal nog maar even, een start (na een seizoen als vorig seizoen) die praktisch iedere andere manager, bij elke zelfbenoemde topclub, de kop zou kosten. Maar goed, ze keerden het om en Arsenal had een dikke voorsprong op een gegeven ogenblik. Die voorsprong is weer langzaam geslonken en nu hebben ze die bijna helemaal uit handen gegeven

13 mei 2022 om 10:54

Yoeri, zo was bij ons van meet af aan duidelijk dat ze Arteta de tijd zouden geven. Europees voetbal halen was de doelstelling dit seizoen, dat is gehaald en dus hebben ze hem verlengd. Het is jammer als we geen CL halen, helemaal gezien hoe we ervoor stonden, maar het is verre van reden om Arteta buiten te zetten of over te reageren. De progressie is duidelijk en ze hebben gelijk gekregen om Arteta te steunen. Met nog meer onkruid wieden en verse kruiden toevoegen zal het een nog betere mix worden en kan er volgend seizoen echt voor een stevige top 4 klassering gegaan worden en met wat geluk...wie weet.

Ik snap alleen nog steeds niet waarom het bij Utd en Spurs allemaal als excuus gebruikt mag worden dat ze slechte periodes gekend hebben maar dat het bij Arsenal zwaarder weegt..?

13 mei 2022 om 11:04

Arsenal had een dikke voorsprong? Wanneer dan? United na een paar maanden geen top 4 kandidaat? Dat waren ze gewoon nog tot een paar weken geleden toen ze nog tegen Arsenal moesten spelen.

13 mei 2022 om 11:10

@tilburg013, ach kom op.. Dat is toch niet waar? Hebben jullie echt angstig achterom gekeken naar Manchester United? Ze hebben bijna een kwart van de competitie 2 duels meer gespeeld dan de rest en staken nog steeds niet boven de rest uit.

13 mei 2022 om 11:12

@samcro, ben je onder Arteta niet een EL club geweest, om vervolgens verder weg te zakken en nu weer wat op te krabbelen? Misschien is het echt in hele kleine stappen, maar op deze manier verwacht ik echt niet dat de aansluiting bij de top komt. Je hoeft straks maar 1 geintje te hebben, ala Ozil, Auba of Sanchez, en je raakt je beste speler kwijt.

Ik vind de progressie onder Arteta nu pas net weer rond het 0 punt komen. Hij zal nu echt moeten bouwen en niet het bare minimum gaan behalen.

13 mei 2022 om 11:24

Yoeri, kijk eens naar het personeel wat er was toen hij aangesteld werd en wat er nu rondloopt. Ik heb al vaker aangegeven dat ik het prima vind dat iedereen niet ziet wat voor potentie Arteta heeft, daar komen ze vanzelf achter.

Arteta is de jongste coach in de PL en dus automatisch met de minste ervaring en hij doet mee om CL plekken met de jongste selectie van de PL en Arsenal staat in de top 10 van jongste basisopstellingen op alle 10 de plekken. Ik denk dat een hele hoop mensen dit niet realiseren of meenemen in hun beoordeling van de prestaties. Daarnaast zijn er een aantal spelers voor het eerste jaar bij en die draaien gewoon mee in het systeem, niemand valt echt uit de toon behalve Tavares.

Ondertussen is wel duidelijk dat je mensen die Arsenal niet op de voet volgen niet kunt overtuigen, maar ik ben wel benieuwd hoe die gaan reageren als ze de docu gezien hebben en of dat invloed heeft op hoe ze naar Arteta en Arsenal gaan kijken. Mij maakt het niet zoveel uit, ik weet wat er allemaal nog aan zit te komen dus ik ben kalm. Ook jij zult in gaan zien dat dit pas het begin is.

13 mei 2022 om 11:30

@yoeri.

Ondanks dat de vraag niet aan mij is gericht, wil ik hem wel beantwoorden .

Wat we gaan doen weet ik niet, aangezien het bij ons altijd alle kanten op kan. Maar ik hoop persoonlijk wel dat we het niet bij 1 o 2 spitsen houden.. Want dan zie ik ons volgend seizoen absoluut niet de top 4 halen (ik heb overigens ook sterke twijfels of we dit jaar wel top 4 halen op dit moment).

In mijn optiek moeten we de volgende posities versterken:
- 2 spitsen, waarvan 1 voor de basis en 1 back-up. Jesus zou ik tevreden mee zijn, Nunez ben ik erg gecharmeerd van maar die zal niet komen en persoonlijk vind ik dat we hebben liggen slapen bij Julian Alvarez bijvoorbeeld. En ook Adeyemi had niet misstaan bij ons.
- Een upgrade op Xhaka, waardoor Xhaka de back-up kan worden.
- Een back-up/concurrent voor Partey. Liefst qua type dus ook gelijkwaardig, aangezien we zonder hem weer anders moeten gaan spelen elke keer.
- Een nieuwe back-up rechtsback.
- Een nieuwe back-up linksback en dan Tavares verhuren. Persoonlijk zou ik Tagliafico een interessante optie vinden.
- Een nieuwe back-up CV. Holding is voor mij gewoon klaar. Leuke periodes, maar overall gewoon niet betrouwbaar genoeg. Heeft meer dan genoeg kansen gehad.
- Back-up keeper, maar dat is puur omdat ik denk dat Leno vertrekt.

Wat realistisch is om te verwachten hiervan in de zomer is een ander verhaal. Ik heb ook geen flauw idee van het budget namelijk. En qua spelersverkoop zullen we nauwelijks geld binnen weten te halen, dus daar heb je ook weinig aan..

Daarom denk ik dat we ook slim moeten zijn wat betreft transfers. Voor mijn gevoel zijn er in de zomer meer spelers transfervrij dan normaal. Dat is dan ook de kans om meer posities te versterken, dan waar je transferbudget voor hebt. Onze salarispost is namelijk flink geslonken met o.a. het vertrek van Auba (en in de zomer sowieso Elneny, Lacazette, Nketiah, Torreira, Guendouzi). Dus daar kun je met transfervrije spelers goed gebruik van maken!

Mijn strategie zou dus zijn om het budget te stoppen in 2 spitsen en een basiswaardige CM en dat aan te vullen met transfervrije spelers zoals Aouar, Tagliafico, Tolisso, Kamara van Marseille, Pavón.

13 mei 2022 om 11:54

We haalden EL door FA cup winst he..

13 mei 2022 om 11:55

United was gewoon nog de favoriet een paar weken geleden. Letterlijk heel Engeland vond dat door de individuele kwaliteit. Het is pas na die verliespartijen dat opeens Arsenal favoriet was. Wij verloren 3x op rij tegen Palace, Brighton en Southampton..

Totaal geen overtreding die tweede gele kaart, maar voor de rest moet Arteta echt naar zichzelf kijken

13 mei 2022 om 07:30

Als Holding zijn elleboog niet uitsteekt is er niets aan de hand. Het was ook al zijn 4e irritante overtreding op Son terwijl de wedstrijd pas iets meer dan een half uur oud was. Jammer dat White niet fit was, bij hem was dit nooit gebeurd.

En dan de penalty, tsja. Als de scheidsrechter hem niet gegeven had, dan had de VAR ook niet ingegrepen. Je kan hem geven, je kan het ook niet doen. In dit soort wedstrijden wordt het verschil gemaakt en dan zie je dat spelers als Holding, Cedric en Nketiah niet het niveau hebben. Nu volle bak de laatste 2 wedstrijden. Het zijn gewoon tegenstanders die je moet pakken, helaas kan Arsenal vaak de druk niet aan op dit soort momenten. Het zou me niet verbazen als zowel Arsenal als Spurs nog een keer punten laten liggen

13 mei 2022 om 10:47

Holding had voor eerdere overtredingen op Son al geel kunnen krijgen. Vind het niet gek dat Tierney er klaar mee was en hem eraf stuurde. Overigens werd Arsenal echt op alle fronten afgetroefd door Spurs na minuut 10. Spurs was veel feller en bij hun zag je echt de passie en wil om te winnen. Dat miste ik bij Arsenal.

Lol, Conte die over een andere coach zegt dat die minder moet klagen en kalmer moet worden. Beetje boter op het hoofd?

In algemeenheid vind ik wel dat trainers iets respectvoller mogen zijn. Zeker als er eigenlijk niet zoveel is om over te klagen, zoals een close beslissing die net de verkeerde kant op valt. Ik snap de frustratie, maar ga dan niet met het schuim op je kin een interview geven en wacht even tot het iets is gezakt. En nog belangrijker, kijk vooral naar je eigen prestatie daar heb je tenminste ook invloed op.

Die Holding trapte Son al eerder na en was al vanaf de aftrap vervelend. De rode kaart was zeker terecht. Arteta kan beter wordt zijn op Holding en Cedric voor het verpesten van hun wedstrijd. Ok, de penalty was een lichte overtreding. Maar Son werd duidelijk gehinderd en kon hem zo inkoppen. Jammer dat verliezende trainers hun woede altijd afreageren op een derde. Bij verlies komt altijd de ware aard weer boven drijven. Erg zonde, want gun Arsenal de CL zeker. Maar gisteren was gewoon slecht.

13 mei 2022 om 07:53

Dus omdat hij een eerdere overtreding maakt is het terecht dat hij zijn 2e geel krijgt voor niets? Ik heb de wedstrijd niet gezien en ben geen supporter van Arsenal of Spurs, maar op basis van het filmpje bij het artikel kan ik alleen maar zeggen dat Arteta een punt heeft, echt een belachelijke beslissing om hier een tweede gele kaart voor te geven.

13 mei 2022 om 08:19

Hij plant zn elleboog in zn gezicht. Wat moet je nog meer doen dan om een gele prent te krijgen ?

13 mei 2022 om 08:42

Inderdaad daar kan je direct rood voor krijgen. Holding komt er met geel nog wel mee weg.

13 mei 2022 om 09:20

Dit was toch niet niks? Hij had al 4 overtredingen gemaakt waar je geel voor kunt geven. In de 1e helft! Domme speler, niet domme scheids..

Toch bizar dat ze met hem verlengd hebben voordat hij die CL plek binnen had. Nu zit je jaren aan hem vast terwijl hij nog steeds niet bewezen heeft de juiste trainer te zijn. Of blijven ze daar elk jaar roepen dat ze aan het bouwen zijn en trust the process.

Die man heeft zijn team nog twee wedstrijden hard nodig, dus zal de schuld nu nooit bij zijn eigen spelers neerleggen. Die moet die juist nu bijstaan inpv afvallen. Hij heeft een mooi “excuus” nu met die pingel en rode kaart, dus die gebruikt hij als een waar acteur. Maar die man heeft toch prima door dat het gewoon terecht is.

Die Arteta, hij lijkt nog wel een puber. Hij mag de hand in eigen boezem steken en hij had Holding na de eerste gele direct moeten wisselen. Holding had totaal geen grip op Son, wat overigens een erg irritante speler is geworden. Vervelend mannetje.

13 mei 2022 om 09:50

Dit geeft wel aan dat het een hele kleine trainer is. Een grote, ervaren trainer had zijn eigen ploeg er terecht van langs gegeven, maar dat kan deze blijkbaar niet doen.

13 mei 2022 om 09:57

Arteta moet niet zo reageren , daar heb je een punt maar openlijk je eigen spelers een veeg uit de pan geven terwijl je nog 2 finales moet spelen om de CL te halen, lijkt me nou ook niet zo heel handig.

En wie zegt dat hij intern geen gesprek zal hebben met zijn spelers? Weet jij veel? Het past natuurlijk beter in je straatje om meteen te concluderen dat Arteta dat niet kan...

Edit: maar goed, geniet er maar van. Het zal je ongetwijfeld deugd doen:-)

13 mei 2022 om 10:19

"een heel kleine trainer" nog wel haha. SAF was een enorm slechte verliezer, zo was Wenger, zo is Klopp. Wat kraam jij toch een hoop onzin uit. Mourinho (en Schmidt van PSV ook trouwens) kramen een berg keer bewust onzin uit om de schijnwerpers naar hen toe te trekken en van de spelers af te halen.

@broma en Holding wisselen voor Lacazette? Weet jij uberhaupt wel iets van Arsenal? Ntuurlijk is het treurig dat hij niet gewisseld _kan_ worden (dat hij er uberhaupt in moet staan is al treurig), maar dat is een heel andere discussie.

13 mei 2022 om 10:20

Overigens is je ploeg publiekelijk afbranden bewezen een slechte strategie te zijn. Maar goed, ik ben natuurlijk geen Cruijff, jij wel.

13 mei 2022 om 10:21

Haha precies vp10arsenal. Overigens is Conte zelf precies zo.. Zodra het bij hem niet loopt begint hij te zeiken over alles; gebrek aan aankopen, scheidsrechters, het veld. Noem maar op. Dat is gewoon coach eigen.

13 mei 2022 om 11:07

Wie heeft het over Laca? Snap niet zo goed waar dat vandaan komt

13 mei 2022 om 11:22

Dat noem je sarcasme, begrjip dat dat erg moeilijk te volgen is. Mijn punt is dat er geen fatsoenlijke vervanger voor Holding op de bank zat. Hij kon niet gewisseld worden. Ik lees hieronder Tomi centraal, ja goed idee zeg. Dan speel je op 3 plekken met verzwakkingen.

13 mei 2022 om 11:31

De beslissingen waren allemaal terecht, maar hier wordt altijd geklaagd over de scheidsrechters als Arsenal verliest en/of slecht speelt. Tegen United thuis had United twee extra penalty's moeten hebben na een overduidelijke handsbal in de zestien en Tavares die een speler vast hield, maar dan hoor je ze niet.

13 mei 2022 om 11:38

Maar jouw hele punt was dat Arteta een hele kleine trainer is door deze opmerking, niet zoals gewoonlijk je punt verdraaien.

13 mei 2022 om 11:39

Nee Feno, die handsbal van Soares kan nooit een pingel zijn. Die van Tavares had ie kunnen geven idd, was een domme actie van hem maar dan moet Elanga slimmer zijn en gaan liggen.

Overigens wel weer typisch dat jij zo hypocriet doet terwijl je zelf regelmatig enkel 1 kant op oordeelt. Maar goed, steeds meer mensen zien nu wel in wat jouw motivatie hier op vz is mbt Arsenal. En zodra iemand het ook maar voor 1 procent met je eens is, reageer je altijd op die persoon. Het is allemaal zo doorzichtig.

13 mei 2022 om 11:54

Dat is die zeker, want de beslissingen waren allemaal terecht en hij zoekt naar excuses zoals wel vaker, weinig trainers die juiste beslissingen van scheidsrechters in twijfel brengen, maar hij doet het wel en dat maakt hem een kleine trainer omdat het niet de eerste keer is. Nooit zul je hem een keer horen roepen dat zijn team matig speelde of dat hij zelf verkeerde keuzes heeft gemaakt.

13 mei 2022 om 11:58

En zowat elke Arsenal fan gaf na de wedstrijd toe dat de scheids niet tegen zat dus je verzint gewoon weer dingen. Moet ik je nu 10 voorbeelden geven waar het tegen zat? Arteta een kleine trainer noemen door zeuren terwijl de grootste trainers daar nog veel erger in zijn. Waarom reageer je überhaupt nog als je toch alleen maar haat gaat verspreiden. Er zit nooit een objectieve opmerking van jou bij..

13 mei 2022 om 12:00

Naja omdat je zoals gewoonlijk toch niet op mijn argumenten reageert, post ik hem gewoon nog een keer: SAF was een enorm slechte verliezer, zo was Wenger, zo is Klopp. Wat kraam jij toch een hoop onzin uit. Mourinho (en Schmidt van PSV ook trouwens) kramen een berg keer bewust onzin uit om de schijnwerpers naar hen toe te trekken en van de spelers af te halen.

13 mei 2022 om 12:03

PSV is vaak benadeeld dit seizoen, dus dan is het terecht dat Schmidt daar wat over zegt. Ik heb het erover dat er geklaagd op terechte beslissingen van de scheidsrechters, zoals bij de wedstrijd van gisteren. Lezen blijkt toch lastig te zijn voor je vp10arsenal en dat is niet de eerste keer.

13 mei 2022 om 12:10

Haha Feno, maak jezelf toch niet zo belachelijk man. Je leest bewust over het argument van SAF, Wenger en Klopp heen.

Overigens heb ik Arteta vaak genoeg zien zeggen dat hij ook fouten maakt en nog lerende is, alleen zoals met het argument over die grote trainers hierboven kies je daar ook bewust voor om het niet te onthouden.

13 mei 2022 om 13:04

Hihi Feno wat ben je toch een grappenmaker. Misschien kun je overwegen om niet meer in Arsenaltopics te reageren. Het is duidelijk dat je geen fan bent en dat je denkt dat het nooit wat gaat worden met Arsenal prima. Maar met elke post maak je jezelf meer belachelijk

13 mei 2022 om 13:30

Ik ga toch in op jouw argument van Schmidt en die weerkaats ik? Vervolgens ga jij daar nu niet op in omdat je denk ik ook wel weet dat de situaties verschillend zijn. Kun je trouwens aan je goede vriend Samcro doorgeven dat reageren op mij zinloos is. Zijn reacties zijn voor mij niet meer zichtbaar dankzij een nieuwe feature, al zie ik nog wel notificaties in mijn inbox. Zo bespaart hij zichzelf wat moeite.

13 mei 2022 om 13:38

Maar op mijn andere 4 argumenten reageer je niet en ook mijn Schmidt argument verdraai je zoals gewoonlijk nog half. Je sneue retoriek en je sneue gevatte opmerkingen, je maakt jezelf zo belachelijk.

Haha sneue kerel, "mijn goede vriend Samcro" xD. Hoe sneu ben je trouwens als je continu zijn (koos)naam erbij haalt en vervolgens zijn berichten schijnbaar niet meer kan lezen?

Je hebt geen verstand van voetbal, je bent onwetend over Arsenal waar je blijkbaar heel graag over praat, ik begrijp niet waarom je continu hier de discussie uitlokt (door het tegenovergestelde van de gangbare mening te vinden, ook dat is nogal duidelijk), terwijl wij gewoon wat enthousiaste Arsenal fans zijn.

13 mei 2022 om 13:40

Leugens en leugens, telkens weer.

13 mei 2022 om 13:54

Wenger had het trouwens vaak bij het juiste eind, harde tackels die rood hadden moeten zijn waar die dan terecht zijn beklag over deed. Schmidt vind ik niet een berg onzin uitkramen om bewust de schijnwerpers van zijn spelers af te houden, die heeft gelijk dat PSV zwaar werd benadeeld of dat hij over het speelschema begon, ondanks dat het wel op een zeurderige toon was. Ik ben inderdaad onwetend over Arsenal, vandaar dat ik als enige verkondigde dat Saliba en Pepe miskopen waren en dat Lacazette geen topspits is. Iets met feiten, maar goed, feiten negeer jij vaak.

13 mei 2022 om 15:17

Saliba wordt gezien als het grootste verdedigende talent dat er in Frankrijk rond loopt, dat is idd een miskoop. Bovendien is wat roepen over spelers niet zo bijzonder, het geeft iig niet zoveel blijk van verstand.

13 mei 2022 om 18:43

Dus jij bent degene die besluit of een trainer het bij het juiste eind heeft? Jij bent de alwetende die dat bepaalt? Mijn (en vele, vele andere) inziens had Wenger soms een punt, maar maar weigerde hij nog veel vaker naar zijn eigen ploeg te kijken. Wenger stond algemeen bekend als een zeur. Een geniale man, maar een zeur. Die zogenaamde feiten van jou kloppen niet, jij verzint wat er gezegd is over bepaalde spelers en denkt dat de mening van 1 of 2 de mening is van alle Arsenal fans. Verder geeft een stilstaande klok ook 2 keer per dag de juiste tijd aan. Je weet niks van Arsenal, doe dan ook niet net alsof door bepaalde meningen en feiten te verdraaien. Maar goed, iedereen heeft natuurlijk allang door dat je alleen op discussie uit bent door altijd maar het tegenovergestelde te roeptoeteren. Dat is op een online forum met wat (over) enthousiaste Arsenalfans, erg sneu.

13 mei 2022 om 10:15

Broma, wie had hij er dan in moeten brengen? White was niet fit, maar ik ben best benieuwd hoe jij dit opgelost zou hebben als je op zijn stoel zou zitten.

13 mei 2022 om 11:05

Bijvoorbeeld Tomyasu op zijn plek en Tavares links. Liever heb ik nog dat Saka een paar wedstrijden linksback speelt. Heeft al aangetoond dat prima te kunnen al speelt hij vast liever voorin. Voorin hebben we nog wel meer smaken met esr pepe en laca.

13 mei 2022 om 11:14

Tavares heeft idd laten zien dat ie goed is in verdedigen de laatste maanden... Nee sorry, de opstelling van gisteren was de enige mogelijke. Saka linksback zetten is jezelf veroordelen tot verdedigen want dan kan je de bal nooit voorin houden, Pepe kan dat niet en Laca moet je niet meer gebruiken.

13 mei 2022 om 11:53

Jawel hoor, het is een uitstekende oplossing. En je vergeet esr nog die daar prima kan spelen. Bovendien is Saka ook al maanden uit vorm op rechtsbuiten. Die speelt ook niet veel klaar.

13 mei 2022 om 12:07

Oke, dat zien we dan anders.

13 mei 2022 om 13:13

Tavares heeft nog geen één minuut bij Arsenal een voldoende gehaald. Tomi speelt nooit centraal. ESR heeft nog nooit rechtsbuiten gespeeld. Saka heeft al een jaar geen linksbuiten gespeeld en is op rechtsbuiten een van onze belangrijkste pionnen..... Hmmmmmmm

13 mei 2022 om 15:51

Moet jij nog je middagslaapje doen?

13 mei 2022 om 18:46

Geweldige return. Nog zo een toevoeging op dit forum.

Jammer dat Arteta in zijn emotie nog dit interview heeft moeten doen. Als die even uitgekookt was in de kleedkamer en de beelde teruggekeken had kon die ook tot de conclusie komen dat de scheidsrechter geen slechte keuzes heeft gemaakt. Ik bedoel die Holding heeft bijna 4 overtredingen gemaakt die allemaal geel waardig waren, en die penalty was ook aardig terecht daar Cedric Son zo een zet in ze rug gaf zonder dat de bal in de buurt was. Wel extra spannend nu de laatste 2 wedstijden voor plek 4.

Klopt, je kon de kaarten geven, klopt je kon de penalty geven maar ik vind dat een scheidsrechter wel moet aanvoelen dat hij een derby fluit, in een derby mag het wat feller, en als je in de eerste 10 minuten met kaarten gaat strooien dan leg je een wedstrijd die zo beladen is lam. Als scheidsrechter moet je ook aanvoelen dat je een derby fluit en er best veel op het spel staat. Deze scheids heeft het helaas niet in zich.

Het is voor de competitie natuurlijk veel mooier als de spanning er nog vol op zit voor top 4 ipv dat het gisteren al beslist was. Met 11v11 was er niet zoveel aan de hand, beiden konden zich naar mogelijkheden combineren, was een leuke wedstrijd geworden ware het niet dat die knaap in het zwart de hoofdrol wilde opeisen.

Hij wist niet hoe snel hij die pingel en kaarten allemaal moest geven, maar wij zijn er debet aan dat we hem de kans geven om ervoor te fluiten en daar doen we onszelf te kort. Echter is die pingel natuurlijk volstrekt belachelijk, maar met een acteur als Son (geweldige voetballer, naaihond als persoon) krijg je dit soort fratsen. Ach ja, NLD is standaard een pingel tegen en rode kaart voor Arsenal, dus weinig verrassends.

Holding dom omdat ie zo kort op Son ging elke keer, je geeft hem de kans om zich aan te stellen want veel was er telkens niet aan de hand. Die eerste gele kaart was terecht, vasthouden nadat ie aan de verkeerde kant stond te dekken. De tweede gele kaart was imo te zwaar, want Son duikt tegen Holding zijn arm aan en gaat neer alsof ie beschoten is. Holding had hier zelf niet zo opzichtig af moeten remmen, dan is er niets aan de hand. Wederom geef je Son de kans om je te naaien. Wel jammer dat die elleboog van Son niet bekeken werd toen ze op de grond lagen te rollebollen samen, daar had Holding slimmer moeten zijn. Ook jammer dat Kulu die vrije trap mee krijgt terwijl hij zelf op de enkel van Saka ging staan. Het zijn allemaal de details waarop de wedstrijd beslist wordt, maar het is moeilijk te accepteren als je een scheids hebt die heel graag de 50\50 in het voordeel van de thuisploeg fluit, was dit een duw van Davies op Saka wordt die pingel niet gegeven daar ben ik zeker van. Al met al een zure nederlaag met een vreemd nasmaakje.

Uit bij Newcastle dat aan de ene kant save is maar aan de andere kant een aardige flow en geweldige tweede seizoenshelft kent is een lastige. Everton zal save zijn als we daar tegen moeten verwacht ik. We moeten nu niet meer naar Spurs kijken, gewoon de laatste twee winnen. Als we dat niet doen, verdienen we het ook niet om in de CL te spelen.

13 mei 2022 om 10:20

Ah Samcro, iets realistischer naar de situatie kijken mag wel verwacht worden toch? Je zegt heel kort dat wij zelf slimmer moeten zijn, maar haalt dat eigenlijk weer onderuit door een hele mega alinea over benadeling vanuit de scheids te schrijven. Dat vind ik in deze niet terecht eigenlijk.

Het is allemaal niet mega zwaar nee, maar volledig onterecht kun je het niet noemen. Het zijn gewoon keer op keer extreem domme situaties. Feit blijft gewoon dat wij dit onszelf aan doen. Gisteren zag je het overduidelijk weer. Overal net mis zitten, net niet goed in de gaten hebben waar de bal komt etc. En dan krijg je dit soort stommigheden. En met het compleet incapabele scheidsrechterskorps in Engeland (niet alleen tegen ons, maar in het algemeen), is dat vragen om problemen.

En daar wringt het bij mij. Als wij namelijk overtredingen maken om echt een mega goal scoring opportunity eruit te halen, dan kan ik leven met een penalty of een rode kaart. Of in ieder geval, achteraf daarmee leven. Maar het gaat bij ons elke keer om niks. Het is elke keer ''onhandigheid''. Son had die bal nooit meer op goal gekregen, maar Cedric was zelf compleet de weg kwijt en weet gewoon niet waar hij is op het veld op dat moment. Ja, dan loop je tegen iemand aan. Soft, dat zeker. Maar je loopt iemand omver, die een bal nog kan raken. Dat is dan al snel een penalty tegenwoordig. Gewoon dom.

En over Holding wil ik niet te veel kwijt eigenlijk. Die verdient in mijn optiek een dikke 0. Alleen maar domme momenten. Zijn 2e geel ook (had overigens ook gewoon direct rood kunnen zijn, want hij heeft zijn elleboog wel degelijk in het gezicht van Son) weer een situatie waarbij Son die bal nooit had gehad. Situational awareness is bij te veel van onze spelers gewoon echt ondermaats. En dat zorgt voor dit soort momenten! En daarom vind ik niet dat deze weddstrijd op details is beslist, waarbij de scheids ons een nadeel opleverde. Deze wedstrijd is beslist door onze eigen spelers, die domme beslissingen maken!

We moeten nu 6 uit 6 halen, aangezien Tottenham dat ook gaat doen. En ik ben weer bang voor een mentale inzinking, zoals we die dit seizoen na elke verliespartij tegen een top 6 ploeg hebben gehad...

13 mei 2022 om 10:23

Je weet dat Conte een ervaren toptrainer is, je weet dat Kane en Son hele gewiekste spelers zijn, je weet dat de meest beladen NLD in jaren is. Dan mag ik toch hopen dat er bij Arsenal bepaalde conclusies zijn getrokken. Het is gewoon olieolieolieoliedom dat Holding uberhaupt Son de kans geeft dit te doen.

13 mei 2022 om 10:37

Son duikt in Holding zijn elleboog en stelt zich daarna aan. Son is een geliefde speler, zelfs nadat hij een enkel gebroken had werd hij vergeven omdat ie een traantje liet, maar als het bij hem tegen zit komt vrij snel de ware aard naar boven. Son is een gewiekste speler, omdat valsspeler wellicht net iets eroverheen is.

Holding had slimmer moeten zijn door niet voor hem af te remmen, maar direct rood vanwege een elleboog is klinkklare onzin. Geel is al te zwaar want hij vangt hem gewoon op, het is enkel doordat Son zijn hoofd naar beneden doet om te gaan sprinten dat het erg leek.

Maar wat je zegt, met die inconsequente lui in het zwart is het vooraf niet te voorspellen wat ze gaan doen. In hetzelfde weekend worden vergelijkbare situaties anders bestraft, totale waanzin.

Deze pot vergeten, niet naar Spurs kijken en zorgen dat je die laatste twee potjes wint.

13 mei 2022 om 11:42

@samcro.

Dat is wel een beetje je Arsenal bril die praat vind ik. Het is namelijk niet Holding die stilstaat en Son die ertegenaan loopt. Holding komt ook ingelopen, met de intentie om hem te blokken middels een fikse beuk. Dat zie je gewoon overduidelijk. En dat hij dan Son met zijn elleboog raakt heeft vooral te maken met dat Son naar een bal wil sprinten en dat Holding 1 kop groter is. Ik vind Son vaker een huichelaar qua speler, maar hier was weinig bewusts aan hoor.. Dat is wel heel vergezocht.

Ik blijf het wel opvallend vinden dat je zoveel nadruk legt op die lui in het zwart/son zijn karakter. In andere situaties kan ik daar zeker inkomen, maar met de pot van gisteren gewoon echt niet... We hebben het echt onszelf aangedaan.

Die ''kon rood zijn'' bedoelde ik overigens met name m.b.t. eerdere rode kaarten n.a.v. ellebogen die dit seizoen zijn gegeven en niet zozeer dat het per sé echt een rode kaart was.

Maar Holding was gewoon zelf veel te fel gisteren. Hij speelde alsof hij tegen Diego Costa speelde en de pot al 50 overtredingen had gehad, maar die mentaliteit had hij vanaf minuut 0. Extreem dom. Uiteindelijk is het dus gewoon 95% onze eigen schuld.

Je laatste zin ben ik het helemaal mee eens! Ik ben alleen huiverig voor onze mentaal fragiele selectie. City verloren, 3 verliespartijen op rij. Liverpool verloren, 5 verliespartijen op rij. Daarvoor nog 1x volgens mij. Dat geeft mij niet veel hoop dat ze het deze keer wel weten te doen...

13 mei 2022 om 11:44

@vp10arsenal.

Dat mag ik inderdaad ook hopen, maar ik betwijfel het toch wel een beetje. En buiten dat Holding Son deze kans geeft, zijn het ook gewoon echt wel overtredingen. En Holding had er in die 27 minuten al 10 gemaakt op Son. Dat is gewoon vragen om problemen.

Daarom vind ik ook echt dat we het onszelf hebben aangedaan, middels met name Cedric en Holding.

13 mei 2022 om 12:16

Jackie, dat zal mijn frustratie nog steeds zijn want ik ben er nog ziek van. Maar ik ben het eens dat we zelf ervoor gezorgd hebben dat de scheids die beslissingen kon maken. Zie je, kan het nog steeds niet helemaal uit mijn vingers krijgen

'conte is van mening dat Arteta zich niet moet aanstellen'

Die man kreeg notabene zelf een gele kaart deze wedstrijd voor het protesteren bij de scheidsrechter.
Iets met een plaat voor je kop hebben.

Verder redelijk eens met de beslissingen die zijn genomen al vond ik die penal wel heel licht na het nogmaals bekijken van de herhaling. Holding terecht rood maar Son had al voor zijn 2e gele kaart er natuurlijk met rood af gemoeten. Helaas is Holding niet slim genoeg om theatraal op de grond te blijven liggen na die elleboog stoot van Son.

Hopelijk kunnen we de klus alsnog klaren tegen Newcastle en Everton en/of helpen onze vrienden in Burnley ons de komende zondag even een handje mee!

Coyg!

Los van het feit dat het rood was (2e geel) was de gegeven penalty TE makkelijk. Maar goed opstaan en doorgaan we hebben maandag een belangrijke wedstrijd.

Hork Holding kwam gisteren flink wat snelheid en beweegelijkheid tekort om Son af te stoppen, en moest zich beperken tot opzichtige overtredingen. Terecht rood.

Deze wedstrijd bewijst dat we gewoon aankopen nodig hebben, met deze bank red je het niet om top 4 te halen, we hebben gewoon geluk maar Arteta moet ook een x een plan B maken ipv standaard domme Guardiola trucjes uithalen.

Holding 2x terecht geel, geen penalty Son loopt zelf in op Cedric

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool8966
3.Chelsea7142
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3711
M. ØdegaardMiddenvelder356
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper330
A. LacazetteAanvaller294
Gabriel MartinelliAanvaller285
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1 fan
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren