‘Raiola regelde voor overlijden opvallende clausule in City-contract Haaland’

Vrijdag, 13 mei 2022 om 09:11Dominic Mostert • Laatste update: 09:10

Het contract van Erling Braut Haaland bij Manchester City bevat een vertrekclausule, zo meldt BILD. Volgens de krant mag de van Borussia Dortmund overgekomen aanvaller in de zomer van 2024 voor 150 miljoen euro worden weggehaald uit het Etihad Stadium. Die clausule heeft wijlen Mino Raiola voor zijn overlijden uitonderhandeld, aldus de krant.

BILD beweert verder dat Haaland voor 75 miljoen euro naar Engeland is vertrokken. Dat was volgens het boulevardblad de hoogte van zijn contractuele afkoopsom, al zei Fabrizio Romano eerder dat het bedrag 'dichter bij de 60 miljoen' lag. Ook BILD erkent dat Dortmund niet de volledige 75 miljoen euro opstrijkt. Volgens de krant is ongeveer 10 miljoen immers terechtgekomen bij het makelaarskantoor van Raiola. Verder moet Dortmund nog steeds circa 10 miljoen euro afbetalen aan Red Bull Salzburg voor de komst van Haaland in 2019. Daar wordt de nieuwe transfersom ook voor aangewend.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In het artikel speculeert BILD dat Real Madrid in 2024 gebruik zou kunnen maken van de afkoopclausule van Haaland. "Behalve Manchester City had ook Real Madrid serieuze interesse", schetst de krant. "De Spanjaarden zijn voor volgend seizoen goed voorzien met Karim Benzema en de mogelijke komst van Kylian Mbappé. In 2024 is Benzema, die een contract tot medio 2023, er waarschijnlijk niet meer." Haaland zou voor 150 miljoen euro dan de nieuwe aanvalsleider kunnen worden in het Santiago Bernabéu.

Ondertussen zoekt Dortmund naar een opvolger van Haaland. Een van de kandidaten is Sébastien Haller, die tot medio 2025 vastligt bij Ajax en circa 35 miljoen euro moet kosten. Volgens BILD heeft Haller richting Dortmund laten blijken oren te hebben naar de overstap. Vanwege zijn prijskaartje moet BVB eerst echter spelers verkopen. Manuel Akanji, Julian Brandt en Thorgan Hazard worden genoemd als spelers die budget kunnen vrijmaken voor de komst van de Ivoriaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door vernon)

Dit is wel fantastisch uit onderhandeld. Volgens mij heeft de Ligt ook zo'n clausule. Maakt het voor die voetballers toch mogelijk meerdere clubs te krijgen. Eenmaal een topvoetballer bij een topclub betekent dat je niet meer snel wegkomt en als Haaland zich door ontwikkelt is dit een schijntje voor de meeste clubs.

12 mei 2022 om 17:31

Ja precies, maar toch geeft het wel een beetje aan dat Haaland op voorhand al bezig is met alweer weg kunnen bij City. Maar goed, waarschijnlijk is het gewoon slim. Hij is nog jong en wil niet in een gouden kooi zitten.

13 mei 2022 om 14:01

@Vernon ik vind niet dat dat meteen zegt dat je alweer met je vertrek bezig bent. Je doet er juist verstandig aan zo'n clausule in je contract te hebben. Stel het loopt niet om wat voor reden dan ook, dan moet je ook weer de kans hebben om weg te gaan. Ik vind het een prima clausule.

13 mei 2022 om 17:57

ja eens hoor, daarom zei ik ook dat het waarschijnlijk gewoon slim was. Het is een beetje als huwelijkse voorwaarden, als je gaat trouwen moet je ook rekening houden met de mogelijkheid dat het niet voor altijd is.

12 mei 2022 om 17:31

150M een schijntje? Dacht het niet hoor, denk dat er weinig clubs zijn die dat zouden betalen ook als hij er elk seizoen 40 inramt.

12 mei 2022 om 17:43

Wel de clubs waar hij voor in aanmerking komt. De top in Engeland kan dat neerleggen, PSG, Bayern zou het ook wel kunnen, Real en Barclona in betere tijden ook.

Ik ga er dan wel vanuit dat Haaland een van de beste spitsen in Europa blijft en zelfs nog b eter wordt. Waarom denk jij dat Lewandowski, Ronaldo, Messi, Mbappe in hun prime nooit een transfer hebben gemaakt? Die spelers zijn gewoon onbetaalbaar. Hoeveel echte transfers tussen de absolute top zie je nog tegenwoordig? Een fatsoenlijke speler voor dat niveau kost al gauw 80-100 miljoen euro laat staan een topspeler. Kijk is wat er voor zo'n Grealish bijvoorbeeld neergelegd wordt.

13 mei 2022 om 03:11

Newcastle, PSG, die kunnen dat zonder knipperen neertellen, keer 2 zelfs. Dat zijn er inderdaad niet zoveel.

13 mei 2022 om 13:16

Real in betere tijden ook ?? Real Madrid heeft het prima op orde beter dan die clubs die je opnoemt dat pag olie geld heeft betekend niet dat ze goed bezig zijn met het omgaan van het geld. Real Madrid heeft veel spelers verkocht jaren bijna niks gehaald alleen transfer vrije spelers. Wat barcelona doet daar ga ik maar over zwijgen

12 mei 2022 om 17:42

Een schijntje? 150M kunnen alleen PSG en Real Madrid betalen denk ik. Bayern, Liverpool en Juve zullen dat nooit betalen en Barcelona kan dat voorlopig niet betalen.

12 mei 2022 om 18:00

Bayern, Liverpool en Juve hebben met 80 miljoen, 85 miljoen en 117 miljoen anders aardige records hoor en dan hebben we het over Hernandez, van Dijk en Ronaldo spelers die niet eens in hun prime waren of zelfs nog niets bewezen hadden op topniveau.

Als Haaland nog beter wordt dan hebben we het hier wel over misschien wel de beste spits/speler zeker over een periode van 2 jaar, die op dat moment 24 is. Ik zou dan ook niet zo zeker stellen dat die clubs dat nooit zouden betalen. Ik weet toch heel zeker dat als Ronaldo of Messi ooit voor zulke bedragen in hun prime aangetrokken konden worden ze allemaal in de rij zouden staan en dan hebben we het over een periode van jaren geleden, waar er minder geld in het voetbal zat.

Ik zeg niet dat zij voor alle spelers 150 miljoen zouden betalen maar voor Haaland of Mbappe is dat gewoon een koopje naar mijn mening.

12 mei 2022 om 18:25

Dat heeft tóch niks met mening te maken,in de geschiedenis van het voetbal zijn er 2 gevallen van spelers die duurder waren dan 150 miljoen,neymar en kylian..dan kun je tóch niet zeggen dat is wat nauwelijks voorkomt een schijntje of koopje is..

12 mei 2022 om 19:25

Kroenke kan dat wel betalen. Eerst lekker rijpen bij City en eenmaal goed ingewerkt lekker naar noord Londen komen om met zijn maatje Odegaard Arsenal naar ongekende hoogtes te tillen.

12 mei 2022 om 19:39

En toen werd je wakker

Droom of nachtmerrie?

12 mei 2022 om 19:53

De hele geschiedenis van het voetbal erbij pakken heeft ook weinig zin. De bedragen die 10 jaar geleden werden betaalt zijn compleet anders als die van nu laat staan die van 20 jaar geleden. Als je het over bedragen van boven de 100 miljoen spreekt kom je bij 12 spelers uit. Tel daarbij nog is op dat de bedragen alleen maar omhoog gaan de komende jaren.

Buiten dat komen er in de geschiedenis ook niet veel spelers voor zoals Haaland en Mbappe. Die op zo'n leeftijd al zulke doelpuntgemiddeldes kunnen neerleggen. Ter vergelijking misschien wel een van de beste spitsen uit de Nederlandse geschiedenis van Persie scoort in 59 wedstrijden 25 goals in de cl, terwijl deze jongen op 21 jarige leeftijd in 19 wedstrijden 23 keer gescoord heeft bij teams die niet tot de absolute top behoren.

Ik zeg niet dat 150 miljoen een schijntje is, maar wel als je kijkt naar de kwaliteiten die je er voor terug kan kopen.

12 mei 2022 om 22:00

Volgens mij vergeet je neymar 222 miljoen?

12 mei 2022 om 22:18

Maar memphis van 80 miljoen naar 150 miljoen is bijna een verdubbeling van het transferrecord hé. Dat is hetzelfde als Ajax opeens 40 miljoen betaalt voor een speler of psv 32 miljoen. Dat gaat echt niet zomaar hoor bij een voetbalclub.

13 mei 2022 om 00:23

In 17/18 en samen 18/19 geeft Liverpool ruim 360 miljoen Euro uit, dus waarom zouden zij dat niet kunnen betalen. Bayern Munchen heeft geld zat maar wil niet meedoen met het transfergeweld, dat begrijp ik ergens wel. Maar voor absolute kwaliteit zullen zij misschien wel een uitzondering maken, ook zij hebben transferzomers waar ze meer dan 100 miljoen uitgeven. Juventus geeft de afgelopen 2 seizoenen ook gewoon bijna 300 miljoen euro uit. Vind het dus nogal voorbarig om te zeggen dat zij dat niet zouden kunnen betalen.

Als Haaland de topper wordt die ik verwacht dat hij kan worden is dit natuurlijk ook een gigantische deal die voor een hogere omzet kan zorgen.

12 mei 2022 om 21:30

En dan roepen ze allemaal dat de wijlen Riola slecht was voor ze spelers. Serieus waar RIP bro je hebt geweldig werk geleverd met al je spelers

Geweldige transfer voor Man City. Haaland is echt de missing link in de voorhoede van Man City. Met hem erbij klopt het systeem van Guardiola gewoon veel beter. Nu nog een vervanger voor Fernandinho/nieuwe concurrent voor Rodri en een linksback en City is klaar om opnieuw mee te doen op alle fronten volgend seizoen. Als concurrent van Fernandinho zou ik graag Kalvin Phillips (mits Leeds degradeert) of Frenkie de Jong zien. (Barca wilt ruilen met B. Silva). Ik denk dat Frenkie weer helemaal kan opleven onder Guardiola en daar op z'n eigen positie kan spelen. Als linksback zie ik graag Gaya, Sosa of Grimaldo komen. Beide nog maar 1 jaar contract en dus voor weinig op te pikken en dan pakt City gelijk ook de achilleshiel aan. Verder is het natuurlijk belachelijk hoe zwaar Guardiola bekritiseerd wordt alleen maar op het "niet winnen van de Champions League", terwijl deze kritiek bij elk andere trainer op aarde nooit zal gebeuren. Ik ben er 100 procent zeker van wanneer Ten Hag, Klopp of Peter Bosz trainer zou zijn van Man City vanaf 2016 en niet de CL zou winnen met wel dezelfde uitgaven en selecties, dat dan niemand hen zou hebben bekritiseerd over het "niet winnen van de Champions League", en vooral veel lovende woorden over de hoeveelheid prijzen die ze pakken en het mooie voetbal dat ze spelen. Pep Guardiola is echt de enige trainer op aarde van wie geeist wordt dat hij de Champions League moet winnen en anders "keihard gefaald" heeft als hij hem niet wint. Het is gewoon overduidelijk hoe zwaar er gemeten wordt met twee maten hier op voetbalzone en dat is buiten gewoon triestig

12 mei 2022 om 17:18

Waarom zou je als je de financiën hebt van City inzetten op een ruildeal met Frenkie voor Bernardo Silva? Een van de meest onderschatte spelers, die past perfect bij City en zou ik voor geen goud weg doen. City kan het zich makkelijk veroorloven om 70 miljoen voor Frenkie neer te leggen.

12 mei 2022 om 17:26

Denk helemaal niet dat hij de missing link is. Ze hebben een type Van Basten nodig, Benzema zou als profiel de missing link zijn. Misschien Lewamdowski. Maar Haaland gaat denk ik totaal niet passen in het spel van City.
Verder valt het wel mee dat Pep zwaarder beoordeelt wordt. Heeft meer te maken met het feit dat hij trainer van City is dan met hem persoonlijk. Dat weet je dat is inherent aan werken bij een koopclub zonder historie.

12 mei 2022 om 17:41

Koopclub ben ik met je eens maar dat is recent. City heeft heel veel historie en was heel lang een sleeping giant met zelfs op het 3e niveau iedere week 40000 toeschouwers.

12 mei 2022 om 18:06

Zonder historie? Je hebt een naam van United, een foto van United en je durft met droge ogen te beweren dat City geen historie heeft!? Dit is volslagen onwetendheid, dom en op niets gebaseerd.

12 mei 2022 om 18:24

Elke club heeft historie. Man city kan je niet van zeggen dat het een topclub historie heeft, dat is hetgeen hij bedoeld.
Begin jaren 2000 was city vergelijkbaar met een Southampton nu.

12 mei 2022 om 18:40

@Sufridor Rond 2000 had City een mindere periode, die elke club uit Engeland heeft gehad. De 110 jaar daarvoor was City een team dat bijna altijd wel op het hoogste niveau meedeed. Qua all time punten is City te vergelijken met een Newcastle en Spurs. Het is een redelijk grote vereniging in het Engelse voetbal voor de overname. Dat zullen de meeste Nederlanders echter niet weten. Maar het klopt ook zoals wat je zegt, het is geen historische topclub.

12 mei 2022 om 18:59

City heeft meerdere donkere periodes gehad, maar inderdaad wel een historie. Wat ik bedoelde is dat ze naast incidentele successen niet op eigen kracht zijn kunnen uitgroeien tot het niveau topclub. Daar hebben ze zich naartoe gekocht en dan gaat het dus niet alleen over spelers kopen.
Maar goed ikzelf waardeer de trainer Guardiola wel want daar ging het over. Alleen wordt hij kritischer beoordeelt omdat hij trainer is van zo’n soort club.

12 mei 2022 om 23:44

Ik ruik jaloezie muncanianBBBBB

13 mei 2022 om 23:29

Uiteindelijk heeft elke club een type van Basten nodig. Tot dusver was er volgens mij echt maar 1 speler type van Basten.
Benzema doet er wel alles aan en is een fantastische spits, maar heeft zichzelf zo tekort gedaan bij Real afgelopen jaren

12 mei 2022 om 17:36

Als jij denkt dat geen enkele andere coach bekritiseerd zou worden wanneer ie de beste selectie op aarde heeft en elke zomer 150 miljoen uitgeeft voor verdere versterkingen en vervolgens elke keer flopt in de CL dan ben je nog meer koekoe dan ik al dacht.

12 mei 2022 om 17:43

Als je bedenkt hoeveel pech Guardiola heeft gehad op de cruciale momenten in CL, kun je niet spreken van "floppen in CL". Voorbeelden van pech in CL: tegen Liverpool in 2018 in kwartfinale CL door dramatische arbitrale beslissingen, in 2019 kwartfinale door Spurs met een afgekeurde goal van Sterling in blessuretijd en een goal van Llorente die niet had mogen tellen en dit jaar tegen Real Madrid waar in de eerste wedstrijd Laporte een onterechte penalty tegen kreeg door een handsbal wat voortkwam uit een duw en Rodrygo dat per toeval twee keer scoorde in blessuretijd uit een van richting veranderd schot en Grealish dat vlak voor de lijn werd weggehaald met geluk door Mendy.

12 mei 2022 om 17:50

Jij noemt het pech, in mijn ogen faalt pep gewoon te vaak met tactische omzettingen die nergens op slaan. En het maakt echt niet of het Jantje of Pietje is, als je al zolang aan het roer staat bij veruit de rijkste club met meeste transfer budget dan faal je gewoon als je de CL niet kan winnen. Maar goed misschien is dat ook de reden dat pep alleen maar succes gehaald heeft op competitie niveau waar het verschil met rest van de teams zo groot is dat zelfs een amateur trainer die kampioenschappen ook had binnen kunnen halen.

En ja ik wacht al met smart op je reactie, jij moet natuurlijk deze man verdedigen. Maar goed ik verwacht niet anders van iemand met een city/pep bril op.

12 mei 2022 om 17:56

@Zermatt je wordt helemaal scheel gespeeld en over 2 wedstrijden verliest city met 5-1 van Liverpool en bij de enige goal die city scoort maakt Sterling een overtreding op van dijk. Hoe durf je dat op de arbiter te gooien?

12 mei 2022 om 19:33

Bladiebladiebla... Irrelevant. Wat ik zei is dat je gestoord bent als je denkt dat een andere trainer in zijn situatie niet bekritiseerd zou worden.

12 mei 2022 om 22:08

Een andere trainer in zijn situatie niet bekritiseerd worden? Pellegrini en Machini werden nooit bekritiseerd hoor toen zij steeds in 8ste finale werden uitgeschakeld.

13 mei 2022 om 00:10

Jij zegt toeval en geluk. Ik zeg doortastendheid en immense talent gemixed met onschatbare ervaring. Maar je praat alsof ze pech hadden, waren ze gewoonweg niet slechter? Of is dat heel moeilijk te slikken?

13 mei 2022 om 00:14

Hahahahahaha heb je dan echt niet door dat je jezelf belachelijk maakt? Onvergelijkbare situaties.

13 mei 2022 om 11:27

@Great-X Jij noemt het alleen tactisch falen, Zermat noemt het alleen pech. Zo werkt het natuurlijk niet en zeker niet de voetballerij waarin belangrijke wedstrijden worden beslist door de kleinste details. Vallen de details goed dan ben je geniaal, valt het verkeerd dan ben je een faalbaas. Er zijn veel meer relevante factoren die de resultaten deels verklaren. Tactisch falen zoals duidelijk het geval was tegen Liverpool en Lyon in de CL is duidelijk. Dat City hier en daar pech heeft gehad is ook zeker waar. Een aantal spelers hebben het team in de steek gelaten met blunders op bepaalde momenten die je niet zou verwachten. Daarnaast moet je niet onderschatten wat de druk van nog nooit een CL hebben gewonnen met een selectie waarvan mensen verwachten dat ze hem willen met het team doet. Niemand zal ontkennen dat Man City fantastisch kan voetballen en voetballend goed genoeg is om de CL te winnen.

13 mei 2022 om 11:43

@Great-X Wat betreft de prestaties buiten de CL, en laten we wel wezen dat zijn veel meer wedstrijden dat die 10+ CL potjes. Als je denkt dat een amateur coach 95+ punten zou halen in een competitie met 2 recente CL winnaars dan volg je de PL totaal niet of je hebt er echt geen kaas van gegeten. De PL win je niet op individuele kwaliteit. De PL win je door elke wedstrijd 100% te geven en te blijven vechten tot het einde. We zien ook hoe makkelijk het is om de spelersgroep niet mee te krijgen. Bij United zie je bijvoorbeeld hoe een redelijk aardige topselectie als een pudding in elkaar kan zakken zonder goede leiding en een werkende tactische uitzetting. Kwalitatief gezien zijn er een aantal ploegen die weinig voor elkaar onder doen. Dat zien we ook terug aan de selectiewaarde van de topclubs

12 mei 2022 om 17:40

Met het uitgavenpatroon wat Guardiola had bij Barca, Bayern en in extremis City had hij in 13 jaar tijd wel vaker dan 1x de CL finale moeten halen. Iedereen kan met die clubs en dat budget kampioen worden, maar dan moet je internationaal ook eens wat winnen. Tot op heden blijkt Guardiola daarin nog geen succestrainer. Dat lijkt toch wel terechte kritiek?

12 mei 2022 om 18:04

Belachelijk? Haha kom op zeg. De beste man wordt zo gehyped (en ja hij speelt geweldig voetbal maar dat is nou eenmaal niet alles), heeft inmiddels 1 miljard! aan transfers uitgegen. Elke speler in de selectie kost zowat minimaal 50 mil en dan eruit liggen tegen Spurs, Lyon, Monaco en dit seizoen weer eruit. En dan is het belachelijk? Agh, die PL winnen met zoveel investeringen is niet zo speciaal hoor. Klopp doet z'n best, Man U is een lachertje. Tsja. Voert city goed beleid, oh ja maar laten we niet doen alsof de kritieken niet terecht zijn. Bij menig andere club lag hij er allang al uit.

12 mei 2022 om 18:09

"Bij menig andere club lag hij er allang uit".

Hoe kun je zoiets nou echt weten?

12 mei 2022 om 18:36

Ja bij een andere echte absolute topclub waar de CL een must is. Kijk naar Klopp met Liverpool, PL en de CL titel met Liverpool en nu weer in de CL finale. Kijk naar Heynckes en Flick bij Bayern, de club waar Pep de CL ook niet kon winnen.

12 mei 2022 om 20:44

Hahaha City en Psg zullen nooit de CL winnen domme keus einde top talentje😂🤣

12 mei 2022 om 21:34

Als je de afgelopen jaren zo ongelooflijk veel geld hebt uitgegeven aan spelers dan moet je ongeacht weke trainer je bent er in die 4 jaar dat je er trainer bent wel eens de CL hebben gewonnen. PSG krijgt toch precies hetzelfde commentaar ieder jaar? Ik heb het al eens eerder gezegd hier op Voetbalzone, maar Pep Guardiola na zijn “geweldige” jaren bij Barca nooit meer iets uitzonderlijks heeft gepresteerd. Het is dat bijna alle Nederlanders zo pro Barca zijn en daarom ook direct pro Guardiola dat hij zo wordt opgehemeld, maar zo bijzonder is hij niet! Na al die jaren ervaring nog steeds geen plan B kunnen ontwikkelen, zelfs niet met meer dan een miljard aan uitgave bij City

12 mei 2022 om 22:10

Hij heeft zeker wel plan b kunnen ontwikkelen. Kijk maar naar naar de wedstrijd tegen Atletico Madrid.

13 mei 2022 om 06:47

@zermatt

Je bedoelt die 2de wedstrijd waarin Atletico City compleet domineerde en wat 158 kansen gehad hebben?

Letterlijk hetzelfde speelbeeld als tegen Real, met het verschil dat Atletico de kwaliteit voorin ontbrak.

13 mei 2022 om 11:43

Haha echt he, noemt ie die match. Lol atleti overrompelde city compleet. Het ontbrak ze enkel aan koelbloedigheid voorin anders lag city er al uit die avond.

12 mei 2022 om 22:52

Guardiola faalt gewoon keihard in de CL. Al jaren de beste spelers en bijna ieder jaar uitgeschakeld door een minder team. Geen plan-B en koopt dure spelers die nauwelijks ingepast worden. Niet erg, kan gebeuren.

13 mei 2022 om 12:27

Ben je nou serieus dat je Bernardo Silva zou ruilen voor Frenkie? Sorry maar dan snap je er vrij weinig van. City heeft het geld niet nodig, daarnaast is Silva belangrijk voor City. Als je dit als ManU fan had gezegd dan had ik je volkomen begrepen.

Als Dortmund ‘slechts’ 55 miljoen overhoud aan Haaland, dan is het ook niet zo gek dat ze bij Haller uit komen.

12 mei 2022 om 18:10

En dan te bedenken dat ze van die 55 maar 25% overhouden als ze Haller halen… wel 4 tot 5 klasse minder dan wat je had. Lijkt mij dat ze voor een ander gaan. Ze hebben volgens mij al een vervanger gehaald bij Salzburg of Leipzig?

13 mei 2022 om 00:15

Karim Adeyemi Is een wereldtalent, haller was keuze b. Ze zijn wel gecharmeerd van hem, maar te hoge vraagprijs.

Mooie kans voor Real om na Benzema een nieuwe topspits te halen. Voorlopig ga je Benz natuurlijk nog niet inruilen, momenteel beste speler die er rondloopt. Als hij na verloop van tijd vertrekt kan Haaland worden binnengehaald. Die heeft ook aangegeven ooit graag in Spanje te spelen als ik het goed heb?! Dan zit je als Real de aankomende 10 jaar goed voorin, samen met Mbappe.

12 mei 2022 om 17:33

@MR United

Maar Mbappe tekent toch juist bij bij PSG? Dus dan heeft Madrid in elk geval de komende twee jaar geen Mbappe en geen Haaland. Benzema is natuurlijk geweldig, maar die wordt al wat ouder.

12 mei 2022 om 20:01

Zijn moeder heeft al aangegeven dat van het verlengen niks klopt.

12 mei 2022 om 20:22

Zijn moeder, oke de soap wordt alsmaar gekker. Ben erg benieuwd wat er uiteindelijk uit de koker komt rollen.

13 mei 2022 om 00:15

Zijn moeder is zijn zaakwaarnemer (of toch een van)...

13 mei 2022 om 00:17

Volgens mij is de moeder onderdeel van de management team die zijn belangen behartigt tijdens onderhandelingen. Toch extreem benieuwd wat er gaat gebeuren!

12 mei 2022 om 17:34

Blijft leuk om te lezen dat Madrid fans denken dat ze samen bij real gaan spelen

12 mei 2022 om 17:36

Een United-fan...?

12 mei 2022 om 17:46

Waarom zou dat niet kunnen? Tuurlijk kan het anders uitdraaien, maar zie niet in waarom het onmogelijk is. De vele Barca fans, evenals Laporta en Xavi, die dachten dat hij deze zomer wel naar Barcelona kwam vond je geloofwaardiger?

12 mei 2022 om 18:50

Nee dat was zeker niet geloofwaardig maar het was vooral de media in Spanje die het geloofwaardig proberen te laten overkomen

12 mei 2022 om 17:34

Beter zo inderdaad aangezien hij zowel in Engeland (voor zijn vader vooral) en als in Spanje zou willen spelen. Als hij dan eerst naar Real zou vertrekken, zal hij in zijn achterhoofd nog steeds op een moment willen proeven van Premier League en moet je rekening houden met een vertrek. Real kan nu zien hoe hij het er fysiek van afbrengt qua blessures en of hij zijn status van superspits bij de absolute top bevestigd of niet. In het geval dat allemaal positief uitdraait is 150 miljoen voor een 23/24 jarige topspits geen gek bedrag. Die clausule is ook iets dat Florentino resoluut weigerde. Enige nadeel is dat Barcelona tegen dan financieel mogelijk mee kan dingen, maar ik dacht dat zijn voorkeur voor Real was als we de geruchten mogen geloven. Al zie ik Real zich nog richten naar Endrick of Gouiri.

12 mei 2022 om 17:40

Als je nu ziet dat Haaland al op voorhand regelt dat hij over twee jaar al weer weg kan bij City, dan denk ik dat hij niet zo bezig is met welke club dat dan moet zijn. Dat ziet hij dan wel weer. Nu twee jaar bij City ballen, en dan in de zomer van 2024 zien wie er op dat moment de meest aantrekkelijke nieuwe werkgever is.

12 mei 2022 om 18:01

Hij wil waarschijnlijk Ibrahimovic achterna dus hem moet je niet gaan halen....

12 mei 2022 om 18:07

Helemaal mee eens, mooi gezegd. Dit wilde ik allemaal typen maar je hebt het al voor mij gedaan haha. Precies dit gewoon. Het zou voor nu ook gewoon overvol zijn, kan issues veroorzaken. En nu kun je het aankijken, Haaland geen injuries krijgt. Over 2 jaar kun je idd naar hem kijken. Of wie weet is Endrick echt een beast die je niet kunt missen. Zou ik wel eerder prefereren. En ook Gouiri kan zeker nog interessant worden. Dus helemaal geen man overboord. Als Mbappe maar komt, dat is gewoon een must. 👍

Dit zou precies zijn wat Raiola van tevoren al heel vaak gezegd heeft. Hij wilde en Haaland wil niet te lang bij 1 club blijven. Ook daarom ben ik erg blij dat hij naar Manchester City is vertrokken en niet bij Chelsea is geëindigd afgelopen zomer: hij zal om de drie/vier jaar gaan zeuren dat hij wil vertrekken..

12 mei 2022 om 20:25

Lekker boeie als hij ons naar 3 Premier Leagues en een CL had geschoten.
Uiteindelijk hebben wij ook 100miljoen+ betaald voor Lukaku die 28 is en niet voldoet.

13 mei 2022 om 08:40

Ik neem aan dat we als club toch eens moeten gaan werken aan een team voor de komende jaren, in principe zou Lukaku nog jaren bij Chelsea kunnen spelen. Ik hoopte dat hij de lange termijn oplossing zou zijn (lange termijn als in 5/6 jaar), dan is hij 33 en kunnen we weer eens verder kijken. We hebben nu toch wel genoeg van dat gerouleer in de spitspositie? Sinds 2013 hebben we: Torres, Ba, Eto'o, Costa, Morata, Abraham, Giroud, Werner, Lukaku en Havertz geprobeerd en dan laat ik voor het gemak nog even flink wat spitsen weg die uitgesproken B-plan waren.

We moeten zien hoe zijn stal zich zal gaan gedragen de aankomende maanden/jaren, maar als ze de Raiola-doctrine blijven volgen dan kun je er pap op zeggen dat Haaland om de twee/drie seizoenen een grote transfer zal gaan maken en dat dat gepaard gaat met maandenlange onrustmakerij, constante steken richting de huidige club in de media en het flirten met de volgende club vanaf het moment dat de eerste training bij de net nieuwe club afgewerkt is.

Dit was al maanden het gerucht. Er werd in maart ook al in Spaanse media aangegeven dat Madrid helemaal geen clausule in het contract van Haaland wou en er onderuit probeerde te komen. Toen werd er gezegd dat een eventuele deal daarop stuk kon lopen. Vind het ook volstrekt idioot van City dat ze een clausule van 150 miljoen opnemen wanneer je net 145 miljoen voor hem aftikt met de tekenbonussen inbegrepen.

12 mei 2022 om 17:38

Dit is gewoon next level onderhandelen voor de echte grote spelers. Zelf al het geld opstrijken (of je zaakwaarnemers) en zelfs al op voorhand de aankopende club in de situatie brengen dat ze geen winst op je gaan maken. Een (r)evolutionaire stap in de transferwereld als je het mij vraagt. Betekent dus maar 1 ding: ze willen hem zo graag hebben, dat ze niet eens op hem hoeven te verdienen.

12 mei 2022 om 18:31

Sinds wanneer word er door topclubs aan topspelers geld verdient met transfers dan??

12 mei 2022 om 18:38

Nou bij Neymar bijvoorbeeld. 222 miljoen euro, daar zat een leuke winst in hoor, voor Barcelona.

12 mei 2022 om 19:00

Neymar heeft toch alles bij elkaar ook ruim boven de 150mio gekost? Alsnog een leuke winst natuurlijk, 50mio plus, dat wel.

12 mei 2022 om 20:20

Dan reken je zijn salaris mee denk ik? Ik weet nog wel dat Barcelona die 222 miljoen opnam in het contract omdat het op dat moment een waanzinnig idee was dat iemand dat ooit zou betalen. De duurste speler ooit op dat moment was volgens mij nog niet over de 100mio heen.

Dus als ik het goed lees word hij nu aan ManC verkocht en heeft hij in 2024 de "vrijheid" om naar Real te gaan.
Mooie deal, 1 transfer maken waarbij de volgende al binnen de mogelijkheden ligt.

12 mei 2022 om 17:42

Of naar een andere club, als die op dat moment aantrekkelijker zijn. Haaland lijkt vooral zijn opties open te willen houden, dus waarom op voorhand er al vanuit gaan dat het Real moet zijn?

13 mei 2022 om 09:14

Omdat Real de andere club zou zijn die hem graag zou willen hebben, alleen Benzema staat nu nog op zijn plek.
Maar hij is vrij om oor elke andere club te gaan ja, maar deze clausule ruikt toch wel een beetje naar de Spaanse hoofdstad.

BILD is weer lekker bezig met lekken. Dezelfde BILD heeft namelijk vermeld dat Bayern in allerijl Haaland wilde wegkapen voor de neus van Manchester City. Voor alle duidelijkheid ben ik niet rauwig met de transfer naar Manchester City. Het enige wat me in de maag zit, is het feit dat meneer Brazzo had onderhandeld achter de rug van de entourage van Lewandowski. Dit feit zorgt ervoor dat Lewandowski geen zin meer heeft aan te blijven bij Bayern. Dit maakt me ontzettend boos en maakt de onderhandelingspositie van Bayern in het algemeen extra moeilijk. Verlenging en kopen van spelers wordt hiermee ontzettend bemoeilijkt.
Ik wens Haaland en de fans alle geluk toe bij Manchester City. Het is te hopen dat de blessuregevoeligheid eindelijk verdwijnt

12 mei 2022 om 22:36

Wie zie jij graag als vervanger van Lewandowski bij Bayern?

12 mei 2022 om 22:52

Ik denk daar niet aan als Brazzo aanblijft

Het Meesterplan van Raiola. Zo kan Haaland zich blijven ontwikkelen en hoeft hij geen invaller te zijn bij Real Madrid. Benzema heeft sinds hij bij Real Madrid zit elke concurrent eruit gespeeld. Higuain, Morata, Adebayor, Mariano en Jovic.

Hoopte toch op Haaland maar het lijkt goed te zitten als Mbappé op de rechtervleugel speelt, Vinicius op links en Benzema in de punt naar voren. Mbappé kan bij afwezigheid Benzema ook in de punt met Rodrygo dan op rechts die ook op links kan. Ben wel benieuwd wat er met Asensio en Vazquez gaat gebeuren. Vazquez zit volgens mij vast tot 2023.

12 mei 2022 om 18:10

Gok dat Asensio verkocht zal worden voor ergens 30-40 miljoen. En ik denk dat er daar weinig rouwig om zullen zijn. Zeker geen slechte speler, maar gezien de contractsituatie moet je hem nu verkopen. Is sinds zijn blessure gestagneerd in zijn ontwikkeling, en heeft vooral een goed schot. Maar verder komt hij in alles te kort op de vleugel.

13 mei 2022 om 10:19

En dan naast het vervangen van Bale, Isco en ik schat in Jovic moet je ook nog Asensio vervangen? Ik denk dat die nog wel een jaar langer aanblijft ondanks dat hij keer op keer laat zien geen basis materiaal te zijn.

12 mei 2022 om 18:34

Sinds wanneer speelt Mbappe bij Real??

12 mei 2022 om 19:46

Nou ja, je snapt wat hij bedoelt toch. Haaland is naar City gegaan omdat Mbappe naar Real komt. En nee, wij Madridistas zijn niet arrogant. Het is wat het is.

12 mei 2022 om 20:11

Voor sommigen moet alles volledig uitgeschreven worden blijkbaar maar blink182 geeft het inderdaad correct aan. Uitgaande van het feit dat Mbappé zijn ambities en dromen laat verwezenlijken dan is dat Real Madrid. Er is vast wel een gedachte achter zijn vakantie/trip met Hakimi in Madrid geweest.

150 miljoen is voor Real Madrid te betalen over 2 jaar. Dan is Hazard, Modric en vast Benzema allen van de loonlijst af.

13 mei 2022 om 10:04

Het is wat het is? Heb jij ''inside information''?

13 mei 2022 om 10:21

Heb jij inside information dat hij niet komt? Het komt wel goed anders had PSG allang gecommuniceerd dat Mbappe langer blijft. Er is nogal oorlog geweest in Parijs na de debacle tegen Real Madrid. Ideaal moment om daar uit te komen door te melden dat Mbappe langer blijft. Het tegendeel is gebeurd. Nog steeds geen verlenging en het seizoen is bijna klaar.

Top. Man city is zijn tussenstation waar hij kan wachten op het vertrek van benzema om daarna zijn positie over te nemen.

12 mei 2022 om 20:08

Besef even hoe Perez de boel compleet onder controle heeft en die olieclubs gewoon regeert bij wijze van (ook al hebben ze veel meer geld vanuit de oliestaten) terwijl we het bijna niet door hebben. Ten eerste bouwt Perez de club uit met de renovatie van het stadion. Daarnaast dirigeert hij en co het team erg secuur zonder al te gekke risico's te nemen. Als straks Mbappe komt (signalen zijn goed, las weer dat Real al de nieuwe shirtjes hebben bedrukt van hem en dat ze werken hoe ze hem gaan presenteren), krijgen ze daar in Parijs een 2e enorme tik te verwerken. En city kan nu Haaland hebben, helemaal prima aangezien Benzema nog lang niet klaar is. En met die clausule over 2 jaar kun je zeggen oke we gaan nu voor hem en halen Haaland binnen zonder dat city ertussen kan komen (en nog beter heb je ook kunnen kijken of hij nou echt injury prone is of niet). Of wie weet ontwikkeld Endrick zich echt enorm en kun je zeggen we gaan voor die jongen. En dan nog sportief gezien die olieclubs ook goede tikken gegeven te hebben dit seizoen in de CL, lekker hoor lol.

12 mei 2022 om 20:48

Ja inderdaad echt mijn petje af voor hoe perez de strijd voert tegen de olieclubs en enorme tikken uitdeelt. Hij is geduldig, maar zorgt ervoor dat hij over de lange termijn de controle in handen blijft hebben. Zo'n perez zou bijvoorbeeld nooit akkoord zijn gegaan met zo'n vertrekclausule en heeft dan ook misschien gedacht van als dat een eis van hem is dan zal hij die eis ook bij een andere club hebben en dan kom ik in 2024 hem wel oppikken. Ondertussen kan hij inderdaad kijken hoe het staat met zijn blessuregevoeligheid. Hoe langer je erover nadenkt hoe meer respect je voor de man krijgt haha.

Die gaat over paar jaar naar Real 😏

Perfect eigenlijk.

Zo neem je alle twijfels weg als Real Madrid zijnde.

1.) Real Madrid twijfelde over zijn blessure-gevoelige periode, was opvallend vaak geblesseerd afgelopen tijd.

- Als hij kan bewijzen dat dit puur toeval was en hij weer vol op kan voetballen zonder blessures is dat geweldig, hij loopt stage bij City .

2.) Over 2 jaar is Benzema (normaal) gezien wel zo goed als klaar, perfect moment voor Haaland om erin te komen zonder zich druk te maken om Benzema bijvoorbeeld.

Natuurlijk als deze clausule klopt, als dit waar is, is dit puur gedaan voor Real Madrid en of Barcelona.

13 mei 2022 om 11:49

Ja zeker perfect. Gekke is ene h. Grimes (die ook al een tijdje spreekt over een done deal omtrent Mbappe met Real) had al in maart en april over een relause clausule in Haalands nieuwe contract en dat city daar akkoord mee moet gaan willen ze hem inlijven.

En ja, prima zo. Met hem erbij was het te pittig natuurlijk. Plus je geeft team Mbappe echt een sign van jij bent onze man. En trio Vini, Benzema en Mbappe is voor nu de way to go. Tussendoor kun je idd rustig kijken hoe Haaland zich verder ontwikkeld. En ook kun je rustig kijken hoe een Endrick zich ontwikkeld. Wie weet een Gouiri komend seizoen in de gaten houden. Er is genoeg opties dus helemaal prima. Voor nu is voor Real Madrid, Mbappe een must.

13 mei 2022 om 12:08

Klopt de naam Gouriri komt nu ook vaker voorbij. Zou eigenlijk de perfecte vervanger van Karim Benzema zijn. Ook van Lyon, ook een jongen met Algerijnse achtergrond.

Voetballend ijzersterk, scoort makkelijk.

Ben benieuwd wat Real uiteindelijk gaat doen. Maar goed dat is voor later.

Ik denk dat Real Madrid met Vinicius, Benzema, Rodrygo, Mbappé en Hazard, ja Hazard gaan ze nog een kans geven, genoeg aanvallers hebben lijkt mij?

13 mei 2022 om 12:37

Een echte rechtsbuiten zou wel ultiem zijn. Je zou dan ook rodrygo kunnen verkopen nu hij echt in zijn transferwaarde is gestegen en dan bijvoorbeeld een gnabry halen. Dan zouden we elke positie voorin dubbelbezet hebben met mbappe die zowel op rechts als in de spits kan.

13 mei 2022 om 12:56

@CMG- Ja daarom. Idd Gouiri roep ik zelf al een tijdje, hij geeft me echt Benzema vibes. Is nog 22 jaar, kan een goede worden. Voor nu is er idd genoeg, even afwachten op officiele berichten omtrent Mbappe. En zou wat zijn ja lol, als Hazard toch blijft en opleeft. Gun ik hem van harte.

13 mei 2022 om 13:03

@RealXIIImadrid Zal niet echt nodig zijn (meer). Daarnaast dacht ik eerst ook aan Gnabry maar die is mijn inziens ook niet meer nodig. Met Rodrygo zit je meer dan goed. Is nog maar 21 jaar, kan zelfs veel beter worden dan een Gnabry (op 21 jarige leeftijd werd Gnabry door Arsenal verhuurd aan een Westbromwich ofso) en Rodrygo doet het nu al meer dan prima. Hij heeft de potentie dus hem verkopen zou heel vreemd zijn imo.

Het team zal ook in een hybride 433/442 spelen als Mbappe erbij komt.

13 mei 2022 om 13:36

Rodrygo is geen basismateriaal en geen vleugelaanvallermateriaal. Stel dat mbappe op rechts niet zo goed is? Een echte rechtsbuiten is voor ons wel echt essentieel al zou je dan ook gewoon meer mogelijkheden hebben kwa smaken in de aanval. Daarnaast denk ik dat gnabry echt goed kan samenwerken met onze kern modric, kroos en benzema en daardoor nog een stuk beter wordt dan bij bayern.

13 mei 2022 om 13:44

Mbappe gaat geen rechtsbuiten spelen hoor. De rechterkant gaat bespeeld worden door Fede/Modric opkomend vanuit het midden en een opkomende Carvajal. En dan wanneer nodig een Rodrygo. Maar nogmaals Gnabry op 21e jarige leeftijd was niet zo goed als Rodrygo nu is oftewel hij kan nog veel beter worden. Dan denk ik waarom Gnabry dan halen nog? En volgende zomer kun je de boel nog analyseren aangezien hij dan transfervrij is maar dan is hij alweer 28 jaar. Heeft Rodrygo geen verdere stappen gemaakt dan kun je zeggen ook misschien is Gnabry toch interessant. Voor deze zomer zie ik hem iig niet komen imo.

13 mei 2022 om 13:52

Hoe verwacht jij dat er gespeeld wordt dan? Ik denk dat mbappe rechtsbuiten gaat spelen met vini op links en benz in de spits. De rechterkant door modric laten bespelen gaat sws niet gebeuren want dan verpest je hem. De variant hoe we dat nu doen met valverde zou wel kunnen, maar waar zet je dan mbappe, vini en benz?

Tsja ik denk dat carlo gewoon optimaal gebruik heeft gemaakt van rodrygo als invaller (die zei al reeds van te voren dat hij als invaller itt asensio wedstrijden kon doen omkantelen). Maar ook carlo ziet het als basisspeler niet in hem zetten (pre zijn geweldige invalbeurten) en had asensio boven hem staan in de pikorde. Om dan nu rodrygo te behouden ipv voor gnabry te gaan lijkt mij dat geen goeie zet. Vooral nu gnabry lijkt te willen vertrekken en dit wel een geschikte moment is voor zijn komst. Daarnaast kan je rodrygo nu voor veel geld verkopen.

13 mei 2022 om 13:59

Nou speciaal voor jouw hehe.

Aan de bal zo...

.....Mbappe..................
Vini.......Benzema........
..................Luka/Fede.
....Cama.......................
...........Casemiro..........
De rest...

Zonder bal....
....Mbappe-Benzema....
.Vini-Cama-Luka/Fede.
............Casemiro..........
De rest...

Dus 433/442 hybride afwisselend. 🤷‍♂️

13 mei 2022 om 14:15

Hmm verwacht je echt dat carlo het allemaal gaat omgooien volgend seizoen? Eerlijk gezegd denk ik dat hij op dezelfde voet verder gaat. Dus vooral vanuit de kracht van individuele spelers zoals kroos, modric en benzema om het spel te verzorgen en vanuit de kracht van vini en mbappe om op de vleugels hun ruimtes te krijgen voor acties en om te counteren. En dus ook gewoon in een 433 formatie.

13 mei 2022 om 14:44

Ancelotti heeft vaak genoeg aangeven dat Real 4-3-3 en 4-4-2 (4-4-1-1) speelt in een wedstrijd. Het hangt af van de tegenstanders. Bijvoorbeeld tegen City zette hij Modric op Rodrigo (4-4-1-1/4-4-2) zonder de bal (wat socio aangeeft).

13 mei 2022 om 14:50

Ik denk dat Rodrygo heeft bewezen dat hij iig een eerlijke kans moet krijgen om zich te bewijzen, de komende 2 jaar. Als we de CL winnen dan moeten we hem ook echt dankbaar zijn. Hij zeurt niet, komt erin en delivers. Tegen inter ook al, toen Real het moeilijk had.
Nee, eerlijk gezegd, Gnabry is teveel van het goeie. Ik wil niet dat we als City of PSG worden, kopen om het kopen.

13 mei 2022 om 15:00

We hebben het vooral over het basissysteem wat nu gewoon 433 is. Tuurlijk switch hij en zal hij volgend jaar ook switchen van 433 naar 4411/442 maar in beginsel is 433 het uitgangspunt. En ik verwacht dat dat volgend jaar ook zo is en dat mbappe voor de rechtsbuiten wordt gehaald.

Rodrygo is de afgelopen tijd heerlijk ingevallen, maar wat voor eerlijke kans moet hij nog meer krijgen? Hij heeft al bewezen als basisspeler geen real potentie te hebben en hem erbij houden puur voor het invallen zal niet perse nodig zijn. Of verwacht je dat hij zich nog ontwikkelt tot een basisspeler met de komst van mbappe erbij? Daarnaast lijkt de consensus sowieso dat zijn plek niet op rechts is. Dan heb je op links bij een 433 al vini en in een 442/4411 al benz en mbappe. Wat wil je dan met hem? Als invaller behouden terwijl we met zijn geld onze rechterkant na jaren eindelijk echt kunnen fixen? En gnabry kopen is niet kopen om het kopen, maar is het kopen van een positie die al 3 jaar armoedig is bezet.

Dat heeft Real, management en Haaland goed geregeld. Kan Real aankijken of hij zo blessuregevoelig is en blijft en of hij nog stappen kan maken en loopt het zoals het moet dan kan hij de overstap maken. Neem dan gelijk Kevin de Buyne mee.

Dat is mooi, als wij de conference league winnen en doorpakken, kunnen we hem dan eventueel halen als opvolger van Dessers. Of wellicht een ruildeal, maar dan moet City wel wat bijbetalen. Die glimlach van onze Cyriel is niet in waarde uit te drukken.

Maybe dacht haaland als ik nu naar Real Madrid ga je hebt daar nog benzema mbappe die maybe komt en vini. Fus dacht hij na 2 jaar zal benzema een beetje wegvallen. HAHAHHAHAHH je weet het maar nooit he

Ongelooflijk zoveel geld. De man speelt maximaal 70% van de wedstrijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool8966
3.Chelsea7142
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder348
R. SterlingAanvaller2913
Gabriel JesusAanvaller278
R. MahrezAanvaller2711
FernandinhoMiddenvelder182
N. AkéVerdediger142
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

18 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 24 22 3 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Haaland en Lewandowski nemen identiek afscheid; RB Leipzig overleeft

De Bundesliga heeft zaterdag afscheid genomen van Erling Braut Haaland en (waarschijnlijk) Robert Lewandowski. De topspitsen van respectievelijk Borussia Dortmund en Bayern München scoorden allebei en maakten hun respectievelijk 22ste en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren