Brian Brobbey hoeft geen seconde na te denken: ‘Oh ja, daar ga ik van uit!’

Donderdag, 12 mei 2022 om 14:35Dominic Mostert • Laatste update: 16:40

Brian Brobbey rekent op een langer verblijf bij Ajax. Woensdagavond maakte de aanvaller tijdens het kampioensfeest in de kleedkamer duidelijk dat zijn tijd in Amsterdam nog niet voorbij is. Een dag later bevestigt transferjournalist Fabrizio Romano dat de gesprekken tussen Ajax en RB Leipzig voorspoedig verlopen en de komende dagen worden voortgezet. Het gaat volgens Romano om een extra seizoen op huurbasis.

"Hiervoor ben ik teruggekomen", zei de twintigjarige spits over het winnen van de landstitel. "Wij zijn de beste, maar dat is ook gewoon normaal. We zijn kampioen... ik ben heel erg blij. Mijn dag kan niet meer stuk. Volgend jaar lekker de Champions League in." Als de journalist van Ajax TV vraagt of Brobbey 'met Ajax' de Champions League in gaat, hoeft hij geen seconde na te denken. "Oh, ja! Daar ga ik wel van uit!"

Brobbey wordt sinds januari gehuurd van Leipzig en was sindsdien belangrijk als afmaker en aanspeelpunt in de voorhoede van Ajax. Hij is echter bescheiden over zijn bijdrage. "We hebben dit met heel het team gepresteerd. Ik heb mijn best gedaan, met mijn goaltjes." Brobbey was dit seizoen op huurbasis bij Ajax goed voor zes doelpunten in tien competitiewedstrijden. Het waren bovendien vaak belangrijke treffers voor het wedstrijdverloop.

In zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer scoorde hij tweemaal tegen FC Utrecht (0-3 zege); in het duel daarna was hij trefzeker op bezoek bij PSV (1-2 zege). Verder maakte Brobbey belangrijke doelpunten tegen NEC (0-1 zege) en AZ (2-2). Woensdagavond kwam hij ook tot scoren in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen, al was dat zijn minst belangrijke treffer van het seizoen: Brobbey maakte de 4-0 tijdens de 5-0 overwinning.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door janssen)

Deze gozer haha, het is zo’n ongenuanceerde raket haha

12 mei 2022 om 14:52

Haha ja genieten hè. Ik vind al de beelden van gister sowieso mooi alleen al omdat de ingestudeerde mediatraining praatjes vervallen doordat de spelers dronken zijn van blijdschap of een aantal biertjes.

12 mei 2022 om 15:45

Haha in de positieve zin gewoon een clown

12 mei 2022 om 16:23

Hij verdient een stand up show, zo gort droog. Leuk is dat ja. On: als Ajax m terug zou komen, dan heeft hij toch wel zijn zin gekregen. Want dat zal ie alleen maar doen voor het salaris dat hij destijds vroeg en waar Ajax niet aan wilde voldoen. Dus deze route heeft m dan wel geholpen.

12 mei 2022 om 20:07

Haters noemen hem sloom, met en gebrek aan techniek en blessuregevoelig, maar ik vind hem gewoon lekker. No nonsense, beuken en afmaken. Ontypische Ajax spits die ajax nodig heeft. Ik heb er 50 euro op gezet dat hij Haller uit de basis speelt en 35 goals maakt in alle competities!

12 mei 2022 om 23:33

De mensen die hem sloom noemen hebben er sowieso geen kijk op. Of hij Haller uit de basis gaat spelen vraag ik me daarentegen wel af. Dat zal heel erg liggen aan de speler die rechtbuiten zal staan. Antony kan je met zijn voorzetten en snelheid bijvoorbeeld heel goed aan Haller koppelen, terwijl een type als Berghuis/Ihattaren met creatieve steekzakken en een goed afstandsschot beter bij iemand als Brobbey passen.

Wat kunnen spelers soms domme keuzes maken. Hij heeft met zijn volle verstand bij leipzig getekend en nu wilt hij graag terug en mag ajax de volle pond betalen.

12 mei 2022 om 14:43

Ajax wil 'm ook terug. Ze betalen natuurlijk niet omdat hij graag wil. Desondanks inderdaad een slechte keuze geweest, al is dat achteraf altijd makkelijker praten

12 mei 2022 om 14:47

Tuurlijk is dit achteraf praten. Maar als we dit vorig jaar zeiden, geloofde het iedereen het ook wel. Hij had nog niks bewijst en gaat dan bij 1 van de beste clubs in Duitsland tekenen. Daar krijg je niet zo snel een basisplaats.

12 mei 2022 om 16:09

@fctwentersd,

Normaal gesproken ben ik tegen het huren van spelers. Je leidt ze op voor andere clubs. Dat lijkt mij niet de bedoeling.

Voor Brobbey maak ik een uitzondering. Hij is een jongen van de club en heeft spijt van zijn overstap naar Leipzig. Hij wilde zelf heel graag blijven bij Ajax, maar zijn zaakwaarnemer en/of iemand anders overtuigde hem om die stap te maken.
En zoals wij allemaal zagen, werd hij doodongelukkig daar. Hij had heimwee en wilde maar al te graag terug naar Ajax.

En nu huurt Ajax hem. Hij is weer gelukkig en Ajax is kampioen geworden en gaat weer CL spelen......mede mogelijk gemaakt door Brobbey. Win-win

En al zou hij nu 10 miljoen euro kosten om hem definitief over te nemen. Daar koop je geen andere spits voor met vergelijkbare kwaliteiten en potentie.
Bovendien heeft hij zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Ajax kampioen gemaakt en CL deelname= minimaal 45 miljoen aan extra inkomsten.

En hij is pas 20 jaar. Heeft veel potentie en restwaarde voor Ajax.

12 mei 2022 om 18:16

Hahaha ja geef zijn zaakwaarnemer maar lekker de schuld. Grappig hoe ajax supporters dit goed proberen te praten. Deze gast heeft jullie hard genaaid en jullie zijn er blij mee ook hahahahah

12 mei 2022 om 14:49

met alle respect hoor maar Brobbey lijkt me niet echt het scherpste potlood uit het doosje. en dat geeft ook helemaal niks want hij heeft overduidelijk andere kwaliteiten. dat zag ome Mino ook langs de rand van het veld op De Toekomst waar hij weer talentjes kwam ronselen. vervolgens het vertrouwde receptje, contractverlenging afhouden, met hem leuren bij andere clubs. en dan op die leeftijd 3 miljoen per jaar kunnen verdienen, had jij nee gezegd? misschien. waarschijnlijk niet. ik vind het persoonlijk wel mooi dat hij eerlijk is geweest dat het geen juiste keuze was. zelfs Mino zag dat in. En Ajax? die hoeven niet principieel te doen. Die moeten gewoon kijken naar hun eigen sportieve en zakelijke belang. Brobbey huren was slim, want ze hadden iemand nodig die er snel stond en dat werkt beter met iemand die de club, zijn team en alles eromheen kent. En nu, nu kunnen ze bedenken wat Brobbey hun waard is en onderhandelen met Leipzig. Het zal geld kosten, maar voor een miljoen of 8 zou ik het doen. dat gaan ze wel terugverdienen. en dan hebben ze een goede jonge sterke snelle spits die niet zo’n haast meer zal hebben om te vertrekken. en dat hij destijds niet gewoon bleef tja, dat is nu eenmaal gebeurd.

12 mei 2022 om 15:03

100% mee eens!

12 mei 2022 om 15:07

Brobbey zal ook gewoon salaris moeten inleveren dan en flink ook. Ajax bood hem 1,5 miljoen per jaar, gaat hij daar mee akkoord? Flikt Brobbey het over een paar jaar weer? Dat hij dan Ajax weer een jaar aan het lijntje houd en transfervrij weggaat? Brobbey is een groot talent, maar heeft Ajax ook gewoon keihard aan het lijntje gehouden en gelogen voor de camera. Ik blijf ik blijf, ik hou van Ajax. En boem weg was die. Wellicht heeft hij zich wat laten beïnvloeden, maar het waren zijn woorden en het is uiteindelijk ook zijn eigen keus.

12 mei 2022 om 15:26

@arends,

Alle macht ligt bij Ajax. Als Ajax hem aantrekt is dat voor minimaal 4-5 jaar. Dan kan hij mooi 2 seizoenen of 3 seizoenen knallen en dan een overstap maken. Dat lijkt mij in ieder geval de insteek die voor beide partijen gunstig is.

Dat hij eerder een domme keuze heeft gemaakt begrijp ik, maar goed goede spitsentalenten liggen ook niet voor het oprapen.

12 mei 2022 om 16:03

@manodedios

Ajax moet juist wel heel principieel zijn. Met een beetje pech haal je zowel Timber als Brobbey na een jaar terug voor flink wat miljoenen terwijl beide transfervrij vertrekken terwijl je als club met ze door wil. Dat moet vooral een trend worden bij ajax talenten.......

12 mei 2022 om 18:59

@ninjakai

Met Timber ben je wel heel erg voorbarig. Die is nog niet eens weg en jij ziet hem al teruggekocht worden.

Ik ben helemaal niet bang dat dit een "trend" wordt. Ajax is er zelf bij om te bepalen wanneer een speler de moeite waard is om terug te halen, dat gaan ze echt niet vaak doen. En zelfs als ze het doen, zoals met Brobbey, dan is het een zakelijke afweging. Brobbey voor 8 miljoen kopen zou nu gewoon een goede aankoop zijn. Stel dat Mazraoui zou falen bij Bayern, kan Ajax weer dezelfde afweging maken. En misschien wel tot een heel andere conclusie komen.

12 mei 2022 om 20:46

Heeft nog geen één heel seizoen gespeeld..wil het wel zien.
Hij is alleen snel en sterk technisch slecht en koppen slecht. Hij brengt Ajax geen ronde verder in CL het kan een subtopper worden.

13 mei 2022 om 07:00

@vernon ik denk dat hij hierbij op de Timber van FC Utrecht doelt.

12 mei 2022 om 14:52

Domme keuze is iets anders, hij heeft een contract getekend bij Leipzig wat hem verzekerd heeft van heel wat miljoenen.. Ajax huurt hem terug wat succesvol is gebleken en Ajax wilt hem weer terug kopen. Nogmaals dom is hij zeker niet.. eerder een slimme gozert

12 mei 2022 om 14:56

Ja ik hoop wel dat ze daar rekening mee houden betreffende zijn salaris en bij een volgende verkoop, met andere woorden, dat verlies van de aankoopsom naar Leipzig moet op de een of andere manier wel bekostigd worden.

12 mei 2022 om 15:20

FCTwenteRSD. Vervang 'spelers' eens voor 'mensen'. Zoveel mensen die keuzes maken die niet goed uitpakken. Ik denk zelfs dat jij ook keuzes hebt gemaakt/zal maken in het leven die toch niet zo uitpakken als je had verwacht.

12 mei 2022 om 15:23

Toen Brobbey op het punt stond om een beetje in aanmerking te komen haalde Ajax ene Haller voor een gigantische zak met geld. Dat het geen goede keuze is gebleken om naar Leipzig te gaan is duidelijk, maar dat had ook weer te maken met een trainerswissel. Ja, het was nog te vroeg en Brobbey was nog te jong, maar het is beter dat hij zelf al direct in ziet dat het een foutje is geweest, dan dat hij daar 4 jaar op de bank zit en z'n carriere vrijwel beeindigd is voordat deze uberhaupt begonnen is. En dat Ajax nu misschien flink voor hem moet betalen is een zaak voor de clubs.

Als je het mij vraagt: Haller heeft toch een hoop goals gemaakt, maar de afgelopen 3-4 maanden was hij compleet onzichtbaar. Brobbey daarentegen was altijd bezig en scoorde in de minuten die hij kreeg bijna altijd. Als Ajax een flinke zak geld voor Haller kan krijgen en daarmee eventueel Brobbey terug kan krijgen teken ik er direct voor.

12 mei 2022 om 16:11

Ja, Brobbey, Mazraui, Gravenberch, geen van allen bijgetekend. Over de doden niets dan goeds, maar hoop dat dit nu wel een beetje afgelopen is..

12 mei 2022 om 16:25

Nou ja, slechte keuze….ik ga er vanuit dat hij nu wel het salaris gaat krijgen dat hij destijds niet kreeg, en dat hij inmiddels ook is opgeschoven in de pikorde. En z’n zaakwaarnemer mag dus in korte tijd 2x percentage opstrijken. Ik denk niet dat partij- Brobbey er op is achteruit gegaan door even naar Leipzig uit te stappen.

12 mei 2022 om 16:31

Ik denk dat Brobbey zichzelf al terug heeft betaald bij Ajax. Zonder zijn cruciale doelpunten had het waarschijnlijk geen CL geworden volgend seizoen.

13 mei 2022 om 01:26

Die kerel heeft een klassieke sale & lease back uitgevoerd. Wordt voor dezelfde job nu een veelvoud betaald, geef m ongelijk...

13 mei 2022 om 13:02

Toch slim van hem? Hij verdient een vermogen

Brobbey zei vorig jaar ook dat hij ging bijtekenen bij Ajax. Eerst zien dan geloven

Als je van het geld wat Haller en Gravenberch samen opbrengen Brobbey en Bergwijn er voor terug kan halen ga je er 100% op vooruit. Antony, Brobbey en Bergwijn voorin, Tadic op 10 Berghuis op de 8 positie van Gravenberch en dan 1 controleur ernaast. Voor nu is het nog dromen maar mocht Ajax dit lukken dan gaan we volgend seizoen weer echt eens swingend voetbal zien in de Arena.

12 mei 2022 om 14:47

Wat is dit dan? Berghuis op 8? Dat kan die helemaal niet joh. Is een aanvaller pur sang die ga je toch niet als verdedigende middenvelder zetten? Niet dat ik het erg zou vinden hoor maar ik denk dat het dan een beetje open huis word achterin.

12 mei 2022 om 14:52

Ten eerste: nummer 8 is geen verdedigende middenvelder. Een 6 is een verdedigende middenvelder.
De 8 is een box-to-box middenvelder. En ja, dat kan wel. Wellicht niet in belangrijke potjes in de Champions League. Maar in de Eredivisie tegen de Willem ll's en dergelijke van de competitie kan Berghuis gemakkelijk op 8. Heeft hij dit jaar ook al gespeeld hoor...

Berghuis is alles behalve een aanvaller pur sang. Speelt zo wat het hele jaar al bij Ajax op het middenveld (10 en 8)...

12 mei 2022 om 14:58

Ja helemaal mee eens, vroeger of in de subtop, dan kan je hem wel kwijt als aanvaller, maar bij Ajax past hij veel beter als rechtermiddenvelder. Hij kan lopen, heeft techniek en inzicht, dus de perfecte positie voor hem. Op links hebben we Taylor en als je de punt naar voren kiest, dan heb je Klaassen, of naar achteren Blind of Alvarez.

12 mei 2022 om 15:00

@MVB-PSV
Ik vrees dat jij dan toch wat wedstrijden gemist hebt want Berghuis heeft dit seizoen misschien wel zijn beste wedstrijden op de 8 positie dus aan de linkerkant van het middenveld gespeeld toen Gravenberch even afwezig was. Uit mijn hoofd was dat net de periode rond de rel van Overmars dat Ajax in de beker met 5-0 won van Vitesse en in de competitie met 3-0 en 5-0 van Heracles en Twente en Berghuis juist op de plek van Gravenberch voor enorm veel voetbal vanuit het middenveld zorgde. De 8 is bij Ajax ook niet de verdedigende middenvelder, dat is de 6 positie. Daarom zei ik ook, 1 controleur erbij en of dat nou Alvarez of iemand anders is maakt me dan niet zo veel uit, met Berghuis op de positie van Gravenberch en Tadic als aanvallende middenvelder omdat hij nu toch echt wel snelheid tekort komt in mijn ogen om op linksbuiten te blijven spelen ga je een waanzinnig dynamisch Ajax krijgen.

12 mei 2022 om 15:01

Lol, kijk je wel eens Ajax? Na de winterstop in de helft van zijn potjes op 8 gespeeld, haha.

12 mei 2022 om 15:07

Yes dat zou een ideale scenario zijn. Beide zullen goed passen bij Ajax

12 mei 2022 om 15:35

Maar waar wil je dan een linksback en rechtsback van betalen ? Daarnaast zul je ook nog een 2de spits moeten halen, en heb je het geld van Gravenberch nodig om het verlies (tekort) van dit jaar weg te werken. Ajax heeft dan wel een hoog eigen vermogen, maar het grootste gedeelte van dit vermogen zit vast in activa en spelers. Het is niet zo dat Ajax onbeperkt geld op de bank heeft staan. En ja, Ajax speelt volgend jaar CL en krijgt daar weer vele miljoenen voor, maar dat is niet genoeg om alle kosten van te betalen.

12 mei 2022 om 17:02

Als Ajax de CL haalt zijn er geen tekorten. De tekorten die er vorig seizoen waren zijn ontstaan door de lege stadions en het feit dat Ajax, als enige club, het geld terug betaalde aan de seizoenskaarthouders. Met een heel seizoen volle Arena + CL zijn die tekorten er niet. Bij het mislopen van de CL is er 1 toptransfer nodig, maar dat was vorig seizoen dus door de lege stadions. Daarnaast heeft Ajax al 10 seizoenen op rij winst gemaakt (zelfs in coronajaar), dus er zal zeker wel een potje zijn. Over die 2 posities. Rechtsback: Rensch en Regeer. 2 grote talenten uit eigen jeugd die goed genoeg zijn. Linksback: Blind en Tagliafico staan nog steeds onder contract. Tagliafico zal wel gaan, maar daar krijg je nog wel 5 miljoen voor + veel salaris dat vrij komt, dus daar kan je (met een paar miljoen extra) een prima back voor terug halen. Verwacht niet dat Brobbey (rond de 10) en bergwijn (rond de 20) samen duurder zijn dan Haller (rond de 35).

12 mei 2022 om 18:20

Misschien moet je eens zoeken op internet. Zelfs zonder corona moet ajax en cl halen en spelers verkopen om geen verlies te maken. Dat is meerdere keren door ajax zelf kenbaar gemaakt.

12 mei 2022 om 20:07

Nou opgezocht: over de eerste seizoenshelft van 2021/2022 heeft Ajax een netto winst van rond de 3 miljoen gemaakt. Met de uitgaande transfers van Scherpen, Lang en Ekkelenkamp werd 14 miljoen binnen gehaald. Met de koop van Berghuis en Daramy werd 16 miljoen uitgegeven. Tel daarbij op dat we voor de winter grotendeels lege stadions hadden dan betekent dat ze daar ook nog wel een aantal miljoen zijn misgelopen. Oftewel de CL was voldoende voor een winst (zelfs hogere transferuitgaven). Transfer van Neres (16 miljoen) in de winter zat hier niet bij. In het coronaseizoen trouwens een winst van 40 miljoen met lege stadions, zonder NOW steun en met terugbetaling van de seizoenskaarthouders. Jaar daarvoor nog veel meer winst met de transfers van Frenkie, De Ligt + halve finale CL.

13 mei 2022 om 09:02

Maar hoe vallen de inkomsten CL ? Vallen die niet toevallig niet in het eerste seizoenshelft ?? En lopen de kosten in de 2de seizoenshelft niet gewoon door terwijl de inkomsten uit CL flink terug vallen ??
Maar ipv dit op te zoeken moet je gaan google wat het bestuur hierover te vermelden heeft. Het bestuur geeft heel duidelijk aan dat Ajax ieder jaar en CL en verkopen moet hebben om alles te kunnen betalen.

12 mei 2022 om 16:26

Tadic op 10? Als je met 3 middenvelders speelt weet je dat je continu overlopen gaat worden. Dit bleek wel uit een aantal europese wedstrijden dat tadic op 10 stond.

Tja heel benieuwd wat Leipzig gaat vragen. Eigenlijk is elke euro een te veel, maar dat is ook vrij rancuneus. Puur zakelijk gezien zou je voor 10 miljoen een koopje hebben denk ik.

Brobbey terugkopen zou ik kunnen waarderen. En ja, het is misschien raar omdat hij dan weg is geweest. Aan de andere kant: hij past echt uitstekend bij Ajax, is nog jong, kent Ajax op zijn duimpje ofcourse en daarnaast denk ik dat hij beter in het spel van Ajax past dan Haller.

De geruchten over Haller die dan vertrekt en van dat geld dan een Steven Bergwijn kunnen halen, zou ideaal zijn.

Als Gravenberch dan weg gaat, zie ik wel graag nog een wat meer ervaren middenvelder komen. Taylor en Kudus moeten komend seizoen hun kansen dan maar gaan grijpen.

"Wij zijn de beste, maar dat is gwn normaal" hahahaha leuke jongen Brobbey, die blijft wel!

Brobbey zou een goede investering zijn voor 10 miljoen euro. Dit is een spits die je over een paar jaar echt makkelijk voor 30 miljoen kan doorverkopen aan een Premier League club. Een no-brainer

Ik ben geen Ajacied, maar zie liever hem dan Haller in de spits. Voor NL ook mooi als Ajax weer eens een Nederlandse spits heeft. Zie dat Haller door Dortmund begeerd wordt, dus dan komt het wel goed.

Hij wil wel, maar wat wil Leipzig? Wil die 15 miljoen? Dan hoop ik dat Ajax toch zegt van dat gaan we niet doen. Zelf heeft hij de keuze gemaakt. Nu kan die twee dingen doen, huile huile , of knokken voor zijn plek bij Leipzig. Zelf heeft die getekend voor 5 miljoen per jaar en ajax meer als een jaar aan het lijntje gehouden met dat hij ging bijtekenen. Eerst zien dan geloven.

12 mei 2022 om 15:15

15 miljoen maakt het wel zuur, maar ik zou het meteen doen als Ajax zijnde. Je verzekerd je gewoon van 20+ goals per seizoen, hij kent de club als geen ander, plus iemand die ook nog eens veel toevoegt aan het spel als hij niet scoort. In tegenstelling tot onze vriend Haller.

12 mei 2022 om 15:26

Ieder zijn mening, ik hoop dat ze voor 15 miljoen dan gewoon iemand anders kopen.het is zuur, je geeft een heel slecht signaal af aan je jeugd en je beloond ook nog eens iemand die gewoon weg wou. Vind 15 miljoen dan echt wel te veel.

12 mei 2022 om 15:46

Ik snap helemaal wat je bedoelt hoor. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Brobbey toch vooral door Raiola de deur uitgeduwd werd. In Feb vorig jaar gaf hij ook meermaals aan gewoon te willen blijven, dat merkte je ook goed na die Europa League wedstrijden. En ik weet ook wel dat Brobbey dan met zijn gezonde verstand die handtekening zet bij Leipzig, maar toch. Zoals hierboven ook al door iemand gezegd; het lijkt me niet de allerslimste jongen.
Maar als je ook ziet hoe blij deze jongen weer is nu bij Ajax, zo'n avontuur bij Leipzig is hij gewoon nog niet klaar voor.

Persoonlijk hoeft hij na zijn capriolen van vorig jaar helemaal niet terug te komen. Tenzij het voor een zacht prijsje kan. Maar we gaan toch geen substantiã«le transfersom betalen voor zo'n paria die vorig jaar transfervrij vertrok voor een tekensom bij Leipzig... Voor hem zijn er 100 betere spitsen die ik in dat geval liever gehaald zie komen. We zijn geen goed doel hier in Amsterdam...

12 mei 2022 om 15:30

In dat geval hoor ik graag wie die honderd spitsen dan zijn die jij graag ziet? Brobbey kent de club, zoals hierboven ook al werd gesteld, is belangrijk met zijn goals en past goed in het spel van Ajax. Ja, het is klote hoe het is gegaan maar iedereen maakt domme keuzes. Vanuit Ajax gezien is Brobbey natuurlijk gewoon een onwijs interessante optie om te kopen.

Denk dat Red Bull 30 milj vraagt

12 mei 2022 om 15:38

Dat denk ik dan weer niet. Maar het zal toch zeker tussen de 10 en 20 miljoen liggen, waarbij als ik het voor het zeggen had het echt in de buurt van de 20 miljoen zou liggen. Als ze dit nu nog niet willen betalen, dan een ploeg zoeken waar hij vooral veel minuten gaat maken en dan het jaar daarop verkopen. Deze speler kan snel veel meer waard zijn dan bijvoorbeeld Haller ooit opgeleverd heeft.

Hopelijk gunt Leipzig het hem ook. Gratis gekomen, ze kunnen er wat miljoenen op pakken. Hij wilt heel erg graag bij en voor Ajax spelen. Dan moet je als club ook niet te gierig worden en te moeilijk gaan doen.

Wil nog wel zien of hij Haller gaat overtreffen met name in de CL ...

Brobbey doet me n btje aan Henny 'Kontje' Meijer denken. Ook zo'n leuke, ongecompliceerde spits die door Cruijff naar Ajax werd gehaald toen van Basten wegging. Komt erin zetten, kaatsen, scoren. In de Meer hadden we n zwak voor hem, hij kwam ook nog ns uit Amsterdam-Oost

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Jong Ajax 2 0 1 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren