Verbazing over mogelijke terugkeer Vandaag Inside: ‘Geld regeert, hè’

Donderdag, 12 mei 2022 om 11:40Rian Rosendaal • Laatste update: 11:55

Jan van Halst is niet zo blij met de naderende terugkeer van Vandaag Inside, al houdt Johan Derksen nog wel een voorbehoud. De analist, die naar eigen zeggen nooit naar de dagelijkse talkshow kijkt, denkt dat geld een grote rol speelt in de beslissing van Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee om op korte termijn terug te keren met het populaire praatprogramma.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door jellede jong)

Wij vinden het ook vreselijk om jou te zien jan, zo heeft ieder zijn op of aanmerking wel. Ik vind het wel een leuk programma, niet meer zo leuk als vroeger maar wel een waar nog alles gezegd kan worden. Moet alleen niet te te ver gaan zegmaar.

12 mei 2022 om 11:49

Hij zegt toch ook netjes dat dit slechts zijn mening is. Dat jij het dan direct zo persoonlijk maakt en giftig reageert is wel heel naar vind ik.

12 mei 2022 om 12:55

Hij zegt het netjes ja, maar de inhoud is wel kenmerkend. “Jan is niet blij” in combinatie met “ik kijk nooit”. Volgens mij is bijna al het azijn over het programma gekomen van mensen die nooit kijken. Ik vind GTST ook waardeloos, maar leuk dat anderen dit wel kunnen kijken als ze het leuk vinden. VI is meer kantinepraat dan journalistiek en ik vind het belangrijker wat kijkers van het programma vinden dan Jan van Halst.

12 mei 2022 om 13:24

Ik denk dat iedereen er eerst genoeg van gezien heeft en daarna is gestopt met kijken. Mag je er dan niets meer van vinden? Jan zegt ook niet: het moet weg. Jan vind er gewoon weinig aan en het strookt niet met zijn normen en waarden. Ik vind mensen beledigen dan weer prima, maar de humor van met name van der gijp gewoon hemeltergend slecht. Derksen vind ik bij tijd wel geinig, maar is ook wel aan het afglijden. Maar goed, dat is mijn mening, als dat mag van je.

12 mei 2022 om 11:49

Hij zegt toch ook netjes dat dit slechts zijn mening is. Dat jij het dan direct zo persoonlijk maakt en giftig reageert is wel heel naar vind ik.

12 mei 2022 om 12:02

Wie is wij? Van Halst vind ik de beste analist in Nederland

12 mei 2022 om 12:05

Haha meen je dat nu serieus?

12 mei 2022 om 12:07

Honderd procent. Als vaste analist iig

12 mei 2022 om 12:09

Ik vind hem ook een van de betere analisten hoor. Geen algemene termen of open deuren inschoppen, maar echt wedstrijdgerichte analyses. Van Halst legde in zijn analyses als een van de eerste analisten bijvoorbeeld de nadruk op de naar binnen klappende backs en op de rol van de hangende buitenspelers bij City. Hij verklaart ontwikkelingen in wedstrijden echt. Het is alleen niet populair om zo te praten in vaktechnische termen. Onderbuikgevoelens scoren.

12 mei 2022 om 12:20

Ik volg hem niet echt als analist. Maar toen hij nog bij twente zat vond ik het meer een joker die veel onzin praatjes had.

12 mei 2022 om 12:56

Idd van Halst is top, kwaliteit analist. Maar men kijkt daar niet meer zo naar helaas. Als iemand maar gewoon brabbelt, stoer overkomt, voor sensatie zorgt, beetje anderen durft af te branden dan is al snel geweldig tegenwoordig. 🤦

12 mei 2022 om 13:31

Ik moet zeggen dat Nederland helemaal geen goede analisten meer heeft op tv. Het zijn vaak mensen die niks met voetbal te maken hebben of (oud)spelers die open deuren intrappen

12 mei 2022 om 12:08

Wie is wij? Spreek voor jezelf. Zo erg vind ik van halst helemaal niet.

12 mei 2022 om 13:43

Spreek voor jezelf met je ''wij''. Ik heb in al die jaren veel meer genoten van van Halst en zijn ''piero'' dan al dat domme gelul van Derksen zonder enige onderbouwing.

12 mei 2022 om 14:59

Je kunt hoog of laag springen, maar van Halst heeft hierin toch gelijk, of niet dan?

Dat de Nederlandse TV verder afglijdt is een feit. Anders hadden we Van Halst ook niet als analist op TV gezien, want die trapt alleen maar open deuren in. En natuurlijk regeert geld. Anders was het WK ook niet uitgezonden, dan had Ronald De Boer niet gedaan alsof Qatar Disneyland is en dan zag je niet heel de dag gokreclames op de TV

12 mei 2022 om 11:59

Haha Japie, jij krijgt Qatar overal ingefietst hè. Ongelofelijk.

12 mei 2022 om 12:04

Met recht. Het is mensonterend, verschrikkelijk en het is om te janken dat mensen dit allemaal accepteren om dat kuttoernooitje te bekijken.

En voor de jankballen hier: het gaat niet alleen om Qatar omdat het een Arabisch land is. De kritiek was er ook op Rusland. De kritiek was er ook op Argentiniã« en ja, ook destijds op de VS.

12 mei 2022 om 12:04

@Verrelnworp Maar dat is toch ook het beste voorbeeld wat je kan noemen dat geld regeert? Als je dat uitzemd ondanks alles wat daar gebeurd is dan kan je je morele pas weg gooien en heb je geen enkel recht van spreken meer over wat etisch wel of niet verantwoord is

12 mei 2022 om 12:14

Ik lees vooral dat van halst (niet ten hag) het heeft over het programma VI en dat hij er niet zo van houd, en dat hij denkt dat het vooral terug komt vanwege geld. Ik vind dat een plausibele aanname. Vind jij dat ook, of vind je dat niet? Daar zou je op kunnen reageren. Maar je sleept er het wk en allerlei morele compassie bij. Hoe zit het met jouw eigen morele compas dan Japie?

12 mei 2022 om 12:41

Ik weet iig dat ik nooit naar VI kijk, het WK niet ga kijken en ik ook niet naar die onzin van Ronald De Boer luister

12 mei 2022 om 14:36

En laten we Zuid-Afrika niet vergeten, daar was destijds ook kritiek op. En kijk hoe die ooit zo mooie stadions er nu bij liggen. Precies zoals door sommigen was voorspeld. Alles voor het geld.

@japie, ben het deels met je eens, maar ik vind het wel raar dat je zegt dat wanneer je het WK uitzendt, je bijvoorbeeld niks meer over andere kwesties mag zeggen. Het gaat ook om de mate van invloed die je hebt. Het WK niet uitzenden kan je doen, maar wat bereik je er mee? Derksen boycotten kan je doen en dat zorgt er daadwerkelijk voor dat hij niet meer op TV is. Met het WK ligt dat (helaas) niet zo simpel.

Wat jij doet is een beetje hetzelfde als mensen die claimen milieubewust te zijn, die dan een shitstorm over zich heen krijgen als ze een keer in een vliegtuig stappen. We moeten stoppen met alles zo zwart-wit te zien imo.

Jammer overigens dat je niet hebt gereageerd op mijn andere reactie op jouw post. Ik zal hem hieronder nog even plaatsen, hoop dat je kunt reageren en niet mij negeert als het te moeilijk wordt voor je.

"hoe kunnen zij het WK boycotten dan Japie? Talpa zendt het niet uit, en volgens mij zijn de meeste sponsoren van Talpa geen sponsor van het Wk/oranje. Correct me I'm wrong!

"maar hun morele kompas is blijkbaar niet veel meer waard als er geld op het spel staat".

In de zaak van Derksen staat er ook zat geld op het spel toch, of niet soms? En daar trekken ze hun handen ook vanaf. Dus je argument snijdt geen hout. Even 600-700k kijkcijfers dagelijks opgeven vind ik wel een behoorlijke vorm van geld verliezen voor Talpa.

En buiten dat, als je verkrachting afkeurt en wel het WK uitzendt, betekent dat niet dat je moord en slavernij Goedkeurt. Als je dat stelt zoals jij doet, doe je eigenlijk hetzelfde als waar je in een eerder bericht mensen beticht van het cancellen van anderen.

Ben benieuwd naar je reactie!"

12 mei 2022 om 15:03

@Jelledejong Je kan toch niet iemand boycotten voor het schenden van mensenrechten dmv wat slechte uitspraken over een niet bewezen verkrachting en dan vervolgens wel een WK gaan uitzenden die het schenden van mensenrechten in het extreme hebben getrokken? Aan dat WK valt er meer geld te verdienen dan aan VI plus memsen vinden dat WK prima en hebbeb een persoonlijke hekel aan Derksen. Talpa gaat dan dingen lopen boycotten voor de buhne, maar niet omdat ze het beste met de mensheid voor hebben. Anders ga je ook niet samenwerken met allerlei gokbedrijven

12 mei 2022 om 15:20Dat vind ik mooi Japie, je eigen compas volgen.

12 mei 2022 om 21:54

@japie, je gaat weer niet in op wat ik zeg. Talpa gaat het WK niet uitzenden, dat doet de NOS (volgens mij). En nogmaals, Johan wordt niet geboycot, hij gaat zelf weg. Talpa heeft niet tegen hem gezegd dat hij op moest rotten. Sterker nog, hij zou even excuses moeten maken en dan weer vrolijk verder kunnen. Je kan Talpa eerder verwijten dat ze te soft zijn dan dat ze Derksen hebben gecanceld. Onzin.

En je gaat ook weer niet in op wat ik zeg over de mate van invloed die Talpa in dit geval heeft. Derksen zouden ze van TV kunnen weren, die invloed hebben ze. Het WK van TV weren kunnen ze niet. Ook al zouden ze het uitzenden (wat ze niet doen), dan doet iemand anders het en verandert er niks.

Even voor de goeie orde: ik ben het verder volledig met je eens dat het WK in Qatar een schande is, en ik zit er tevens sterk aan te denken niet te gaan kijken. Ik vraag me in dat geval alleen af wie ik daar mee heb, mezelf of de Fifa. Ik denk vooral de eerste.

12 mei 2022 om 12:02

Messi heeft kritiek op de Z-Afrikaanse bond, Ten Hag is analist. Het gaat de laatste tijd niet zo lekker, he?

Of misschien met mij niet en heb ik de dingen die jij benoemde, gemist.

12 mei 2022 om 12:06

Van Halst geeft hier aan dat het niveau van de Nederlandse TV niet bijster hoog is, maar dat is ook meteen de enige reden dat hij een baantje heeft als analist want hij is ook niet van een best niveau maar toch op TV te zien. Waarom zou je dat niet mogen benoemen?

12 mei 2022 om 12:16

Jij vind ten halst niet van best niveau. Dat maakt het nog geen feitelijkheid. Ik weet ook niet of ze op tv een bepaald criteria hebben mbt het analist zijn, maar wellicht vinden ze het gewoon prettig dat van halst (en niet ten Hag) daar komt zitten om te analyseren. En dan nog: daar ga jij helemaal niet-voorspelde er, je mag er wel iets van vinden, maar dat maakt het nog altijd geen feit.

12 mei 2022 om 12:20

Japie. Omdat van Halst die uitspraken doet en niet Ten Hag wellicht? Denk dat je nog een bakkie koffie nodig hebt?

12 mei 2022 om 12:43

@Yoda Dan is het is ook geen feitelijkheid dat de Nederlandse TV van een laag niveau is wat Van Halst zegt

12 mei 2022 om 12:44

@InkeMontana Mijn excuses. Van Halst bedoelde ik uiteraard

12 mei 2022 om 13:35

Beide kaal. Kan de fout begrijpen.

12 mei 2022 om 15:30
@japie. Dat Klopt. Misschien is het zelfs wel een goed niveau. Daar gaat van halst helemaal niet over. T is zijn mening, maar geen objectief gegeven. Net als jouw mening over het niveau van van halst geen feitelijkheid is, maar een mening. Die er mag zijn. Overigens, je zit jezelf wel tegen te spreken, want een aantal berichten geleden verkondigde je zelf nog dat het afglijden van het niveau een feitelijkheid is. Ik citeer je even: Dat de Nederlandse TV verder afglijdt is een feit. Anders hadden we Van Halst ook niet als analist op TV gezien, want die trapt alleen maar open deuren in.12 mei 2022 om 21:45

Je zei Ten Hag, aanvankelijk, ouwe pik. Net als dat je Z-Afrika en Z-Amerika door elkaar haalde betreft de kritiek van Messi. Gewoon een plaagstootje van me.

12 mei 2022 om 12:22

@Japie: ik waardeer het dat je zo fel van leer trekt tegen het WK in Qatar. Je hebt zelf al aangegeven niet te kijken naar de wedstrijden omdat je het wil boycotten. Lijkt me een prima keuze, maar als je verder kijkt draag je ook indirect bij aan de commerciele belangen van de sponsors door hier op vz te klikken en te reageren. Als je morele kompas echt recht staat dan trek je die lijn door natuurlijk 😁

12 mei 2022 om 12:42

Of ze rijk worden van die paar reacties van mij daar heb ik mijn twijfels bij 😉

12 mei 2022 om 12:44

Zouden ze wel rijk worden als jij je tv aanzet tijdens wedstrijden?

12 mei 2022 om 12:45

Japie. Zij worden ook niet arm van Japie die niet kijkt, en ook niet rijk van Japie die wel kijkt😉

12 mei 2022 om 12:47

Niet als ik hem aanzet, maar wel als de halve wereld de TV aanzet. Dat ik niet naar dat WK kijk is ook puur voor mezelf. Het WK hoort een feest te zijn en niet een voetbaltoernooitje op een massagraf dus ik zou daar nooit met plezier naar kunnen kijken. Dat is puur uit eigen principe

12 mei 2022 om 12:51

Ok, klinkt logisch. Zit je dan wel voor je lol op voetbalzone?

12 mei 2022 om 13:07

Met VZ is toch weinig mis? Voetballiefhebbers die hun meningen geven over dingen. Daar vind ik weinig mis mee, want er vallen nergens doden daardoor

12 mei 2022 om 13:14

Nja, dezelfde adverteerders en sponsoren van het wk zitten ook op deze site. Je kunt beargumenteren dat je door te klikken bijdraagt aan de ellende daar.

12 mei 2022 om 13:27

Daar heb je een goed punt, maar ik heb er geen problemen mee dat ze VZ sponsoren. Waar ik een probleem mee heb is dat inconsequente gecancel. Je cancelt iemand voor een foute uitspraak, maar je zend wel een WK uit waar nog veel meer erge dingen zijn gebeurd. Dat WK ga ik niet lijken uit eigen principe. Ik kan niet vrolijk gaan zitten feesten na een overwinning na wat er daar allemaal heeft plaats gevonden. Dat er andere mensen wel kijken dat neem ik ze verder echt niet kwalijk

12 mei 2022 om 14:10

Japie, Derksen ging zelf weg omdat hij toegaf een vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars en het daarna hem te heet onder de voeten werd. Dan kun je WK dit WK dat erbij halen, maar het einde is natuurlijk zoek op die manier. Op papier zou je überhaupt geen voetbal moeten kijken, want de hele industrie is geen netto positieve factor voor de mensheid. Je zou ook moeten stoppen met vlees eten, vliegen, autorijden. Dingen laten bezorgen. Naar de supermarkt gaan.

12 mei 2022 om 14:47

@bongiorno, exact!

12 mei 2022 om 14:48

@japie, het leven hoort ook een feest te zijn, maar in Nederland leven we deels ook op de welvaart verkregen uit het verschepen en vermoorden van mensen. Als we dan toch bezig zijn in jouw manier van denken, ben ik benieuwd wat je daar van vindt?

12 mei 2022 om 14:52

@japie, je bent zelf ook zo inconsequent als de pest. Wel CL en eredivisie kijken, en niet het WK, en zo betrap ik je vaker op inconsequenties.

Waarom zou je het een niet mogen afkeuren omdat je je op een ander vlak ergens 'schuldig' aan maakt? Wat een bullshit is dat. Dan gaan we nooit verder komen in de maatschappij. Je moet leren het verschil te zien tussen hypocrisie (wat ik ook afkeur) en whataboutism.

Cancel-culture is een spook, een hoax. Niemand wordt gecanceld. Iedereen die zgn. gecanceld werd is binnen de kortste keren weer terug op Tv/nog te beluisteren in Spotify, etc. Geef me aub 5 voorbeelden van iemand of iets die daadwerkelijk verbannen is uit het dagelijks leven. Ik heb deze vraag al eerder gesteld maar niemand lijkt hem te kunnen beantwoorden hier.

12 mei 2022 om 15:06

@JelledeJong Wat denk je dat ik daarvan vind? Ik schaam me diep voor het koloniale verleden van Nederland toen met de VOC bv.

12 mei 2022 om 21:55

Dat mag ik hopen ja :-). Verder nog reactie op wat ik heb gezegd of wordt dat te ingewikkeld? :-)

13 mei 2022 om 07:49

Jelle. Dat wordt te ingewikkeld. Ik krijg ook nooit antwoord meer als Japie zich heeft vast gedraaid in zijn eigen overtuigingen. Hierboven heeft hij voor de zoveelste keer feitelijkheden en onderbuikgevoel door elkaar gegooid. Als ik hem daarop doorvraag dan draait hij de stelling altijd om, maar vergeet hij dat het haaks staat op zijn eerdere statements. Dit herhaalt zich steevast bij onderwerpen over schmidt, Ihattaren, Frenkie, Qatar, Xavi/koeman, creativiteit/blinde krachten….en zo zijn er een paar favoriete onderwerpen waar Japie het heerlijk vind om nog maar eens zijn paradepaardjes van stal te halen en zijn meningen dan te gaan verwarren met feiten, Troost je, het gaat altijd zo. Het ligt niet aan jouw argumenten.

13 mei 2022 om 08:59

Thanks Yoda, ik kreeg ook al het gevoel dat het is zoals jij beschrijft. Jammer wel, op het eerste gezicht lijkt er een leuke discussie te ontstaan maar als het Japie dan te moeilijk wordt hoor je niks meer terug.

12 mei 2022 om 12:42

Japie, ik snap dat je kritiek hebt op alles wat los en vast zit aan ajax, maar om van halst nou voor ten hag aan te zien gaat wel een beetje ver, vind je niet?

12 mei 2022 om 12:48

Mijn fout. Ik doelde ook op Van Halst maar door de namen en het kapsel haal ik dat wel eens door de war. Ten Hag heeft hier idd niks mee te maken

12 mei 2022 om 12:50

Ach Japie, Money talks bullshits walks. Zo zal het altijd blijven.

Sinds VI gestopt is op de maandag en vrijdag en Rondo verplaatst is naar de maandag heb ik het een paar keer de kans gegeven, maar moet zeggen dat het een beetje het studio voetbal is van 5 jaar geleden, alleen dan nog dooier. Het is allemaal heel statisch en ook vaak zit er een speler of trainer bij die eigenlijk niks zegt. Alleen Marco van Basten en Ruud Gullit zijn nog leuk om naar te luisteren. De overige gasten maken er net een uitvaart van. vooral Jan van Halst en Youri krikken het niveau niet bepaald omhoog vind ik. Een tafel met Jan van Halst, Ron Jans, Youri Mulder enz.. Ga er maar aanstaan.

12 mei 2022 om 11:53

Ik vind de analyses van Van Halst vaak wel sterk. Maar ik snap wat je bedoeld. Het heeft niet dat ongeremde van Vandaag Inside. Het concept is ook gewoon wat statisch en ik vind persoonlijk juist dat Gullit en Van Basten niet veel te vertellen hebben. Laatstgenoemde kan zich maar heel moeilijk inleven in een ander qua meningen.

12 mei 2022 om 11:58

Dat laaste vind ik juist het leukere nog aan het programma. Zorgt er voor dat het niet een hele groter ja-knikkers show wordt. Zorgt toch een beetje voor het ongemakkelijke. Maar ik moet het ook niet zien als amusement, maar meer zoals ik studio voetbal 5 jaar geleden zag. En denk dat het ook niet echt mijn programma is, omdat de focus toch wel veel ligt op de Engelse premier league, en mij dat persoonlijk niet heel veel interesseert. Ach, zo iedereen zijn ding.

12 mei 2022 om 11:55

Jammer dat VI echt stukken leuker is dan Rondo en Studio Voetbal. Er zijn toch genoeg analisten die een goed programma zouden kunnen maken. Vooral der vaart is leuk om naar te luisteren, die zou je zo aan de tafel bij vi kunnen zetten

12 mei 2022 om 11:59

Moet zeggen dat ik studio voetbal flink verbeterd vind. Als je een tafel hebt met Van der Vaart, Theo, Van Hooijdonk en Affelay heb je echt een leuke dynamiek. Veel beter dan toen de tijd met Daniel de Ridder, Regi Blinker, Arno en Siloy. Daar was echt niet door te komen voor mij.

12 mei 2022 om 12:34

Affelay? De open deuren intrapper? Die werd afgelopen zondag zelfs uitgelachen om zijn opmerkingen. Dat was echt pijnlijk om te zien... Affelay heeft echt nooit iets spannends te melden. Ik kijk uit naar vandaag inside.

12 mei 2022 om 12:47

Mara. Je geeft het zelf al aan 'werd afgelopen zondag zelfs uitgelachen om zijn opmerkingen'. Ik heb het over dynamiek en niet deskundigheid. Ik kijk programma's voor amusement.

12 mei 2022 om 15:54

Ducktaildo

Ben ik helemaal mee eens. Voor Van der Vaart heeft dat programma echt een kleur gegeven. Ik vraag me alleen af of Studio Voetbal korter is geworden. Ik dacht altijd dat een uitzending langer duurde in de tijden van Jack van Gelder

12 mei 2022 om 12:04

Ja precies dit.

Bij een Rondo mis je echt de humor die VI vandaag wel heeft.
Als ze bij VI vandaag beter nadenken wat ze zeggen en niet zoveel mensen zouden afzeiken dan zou VI vandaag het perfecte programma zijn.

12 mei 2022 om 12:08

Ik vind Van Basten en Gullit juist ontzettend vermoeiend om naar te luisteren. Zij zitten daar alleen maar vanwege hun naam. Ze hebben vaak hun feiten niet op orde, denken het vervolgens altijd beter te weten en kunnen namen niet eens uitspreken. Hetzelfde geldt voor Danny Blind en Ronald de Boer trouwens.

Dat geld regeert heeft weinig nieuwswaarde, dit weten we allemaal en zal altijd zo blijven

Maar goed dat t niet boeit wat kan van halst te zeggen heeft.

Dit zien we toch al jaren. Even een 'ruzie', rel veroorzaken vlak voor de zomerstop om aandacht te genereren. Gaat nergens over.

Totaal ongeloofwaardig en alles voor aandacht en vooral geld. Ze kunnen er beter een Jerry Springer Show van maken.

12 mei 2022 om 12:44

Die jongens hebben daarvoor geen rel nodig. Het was de best bekeken talkshow. Ik vind het juist goed dat er een beetje tegen zaken wordt aangeschopt. Dit opent nu juist het wijdere publieke debat ipv het niet te mogen benoemen en zaken te ontwijken. Zie inmiddels de wekenlange discussies. Was er anders nooit geweest 😉 Chapeau Derksen!

12 mei 2022 om 12:52

Smaken verschillen uiteraard en daar is niks mis mee.

Persoonlijk vind ik het meest afschuwelijk programma wat er bestaat. Met Derksen voorop.
Jaren terug keek ik weleens omdat er niks op tv was en het redelijk over voetbal ging. Maar de laatste jaren niet meer. Gaat over van alles.....behalve voetbal.

Niet voor niks zeg ik dat het beter Jerry Springen Show kan heten.

"En dan vervagen normen en waarden, dat is ook wel duidelijk. En dat is in Nederland in de afgelopen jaren sowieso gebeurd, dat we wat dat betreft afglijdend zijn."

Exact waar ik op doelde laatst. Maar men boeit het weinig zo blijkt. Ook zei ik dat, als sommige roepen of aangeven dat men beter niet alles moet kunnen zeggen tot aan het kwetsen en beledigen aan toe, dat anderen (en zie ook hier bepaalde reacties die meteen Jan aanvallen) meteen tegengas geven. Ze hebben de vrijheid om alles te kunnen zeggen zo extreem als prioriteit genomen (een aparte obsessie is het geworden lijkt wel) ipv te kijken naar hoe we in de maatschappij goed en respectvol met elkaar kunnen omgaan en dat als prioriteit te nemen. Jan zegt het hier ook precies. En daarnaast regeert geld helaas ook daarin, dat blijkt ook maar weer, en dat veel moet wijken als geld aan bod komt. De maatschappij is daarin zeer aan het afglijden, heel jammer. En helaas nog vreemder dat vele zulke figuren op tv zowat als helden zijn gaan nemen en volgen.

12 mei 2022 om 13:35

Socio! Echt een beetje onzin dat de maatschappij aan het afglijden is. We zijn juist steeds bewuster van dingen geworden. Zo erg zelfs dat alles maar politiek correct moet zijn waardoor in het openbaar nog maar weinig mensen zich durven uitspreken. Vroeger waren mensen veel harder tegen elkaar.

12 mei 2022 om 13:50

Nah niet mee eens, harder zijn, in welk opzicht? Je kunt oprecht hard zijn voor iemand omdat diegene een fout begaat en zichzelf moet verbeteren of omdat je wil dat diegene groeit. Dat had je vroeger vooral jaz men durfde anderen op hun fouten aan te spreken, face to face (NL was ook erg gelovig wat ook meespeelde wellicht). Nu is het harder geworden maar met slechte bedoelingen, enkel om de ander af te branden omdat diegene een andere denkwijze heeft etc. etc. We letten nu teveel op elkaars verschillen ipv de overeenkomsten. Waar dat vandaan komt? Geen idee. Misschien de groei in welvaart of de obsessie om alles te willlen zeggen wat je wil en niemand kan mij stoppen.

Maar ook is het uiterlijke vertoon de boventoon gaan voeren. Men geeft het innerlijk weinig aandacht. Als je naar buiten toe maar zogenaamd goed doet dan is alles best, terwijl je dan ziet dat op de achtergrond veel mis is en dat komt alleen naar buiten wanneer zoiets uitkomt in de media etc. Maar het heeft geen prioriteit meer. Kijk maar naar het internet wereldje, op social media etc. Het is alleen maar gefocusd op uiterlijk vertoon. Showen met luxe, auto's, eten, schoonheid etc. En die heeft dat, ja kijk mij ik heb dit, ja dat wil ook etc. De prioriteiten in het leven is compleet omgegooid. En wat zijn gevolgen? Depressies, stijging in zelfmoorden, jeugdzorg groeit etc. En de overheid heeft er ook geen grip meer op. En nog gekker, vele zaken worden in de doofpot gehouden of ze laten het overkomen alsof het allemaal wel meevalt.

12 mei 2022 om 14:16

Met harder bedoel ik dat mensen vroeger juist veel racistischer waren, vrouwen minder rechten hadden en de mensen meer onderdrukt werden. Door sociale media, en dat de wereld steeds kleiner wordt komt er dagelijks heel veel nieuws op ons af. Vroeger kon dat makkelijker worden verdraait. Het enige probleem met sociale media is dat tegenwoordig elke gek maar wat kan roepen. Dat is zorgelijk want wat mensen niet face to face durven te zeggen gooien ze dan maar op het internet. Hetzelfde wat hier gebeurt op vz. Mensen die elkaar niet meer op een normale manier kunnen aanspreken en maar meteen beginnen te schelden.

12 mei 2022 om 15:49

Mensen waren vroeger helemaal niet racistischer. Ze zeiden vroeger wel waar het op stond en als je dat 'harder tegen elkaar' noemt ben ik het met je eens maar wat verlang ik terug naar die tijd. Die hardheid is misschien niet altijd even vriendelijk maar je wist direct waar je aan toe was en dat weet je met die schijnheilige politieke correctheid, waar ze A zeggen maar eigenlijk B bedoelen, nooit.

Tsja, geld regeert en dat weet Van Halst ook. What else is new? Trouwens had de verbazing meer moeten liggen bij het van de buis halen van het programma, dat spastische overdreven woke gedoe is de echte verloedering van de maatschappij. Maar gladde aal Van Halst wil de moraalridder uithangen, dan krijgt 'ie lekker meer schnabbels, want tsja, geld regeert he?

Iedereen hier doet net alsof VI het uithangbord van de Nederlandse televisie is. In werkelijkheid kijkt ongeveer 5% van Nederland naar dit programma. De overige 95% haalt zijn voldoening uit andere programma’s. Ik snap niet waarom de meesten hier zo vol zijn van dit programma. Johan Derksen zegt eigenlijk al jaren hetzelfde: Louis van Gaal is een zelfingenomen man, Marokkanen moeten voor het NL elftal kiezen en in de provincie speelt de zwartepietendiscussie niet. Gijp met zijn schaterlachje maakt vervolgens een paar domme kroeggrappen erachteraan. Pfoe wat verschrikkelijk voor de Nederlandse tv als dat stopt. In 2010 was het leuk, maar daarna zijn de heren karikaturen van zichzelf geworden.Nog grappiger zijn al die mensen die beweren dat er bij alle andere talkshows alleen maar jaknikkers zitten. VI heeft ook standaard gasten die ook alleen maar platte grappen maken. Dat bleek wel toen Derksen het verhaal over de kaars vertelde, Gijp en Brunswijk gaven geen tegengas hoor.

12 mei 2022 om 15:52

Ik vind het ook geen leuk programma maar dan kijk je toch gewoon niet, wat loop je nou te zeiken?

12 mei 2022 om 15:58

naalvies

In het kort, jij vindt het programma niks. Prima. Maar zeg dat dan ipv deze rant.

Graag zo snel mogelijk terug, al die praatprogramma's op NPO en RTL4 zijn van te voren bedacht. Er word gezegd wat de redactie wil

Vaandag nside is scherp en niet meelopend met de standaard praatshows.
Ik juich het toe dat ze terug komen

12 mei 2022 om 12:46

Precies! Ik geef het hierboven ook al ergens aan. Het is juist goed dat er een beetje tegen zaken wordt aangeschopt. Dit opent nu juist het wijdere publieke debat ipv het niet te mogen benoemen en zaken te ontwijken. Zie inmiddels de wekenlange discussies. Was er anders nooit geweest in al die politieke correctheid

Jan van Halst bekijkt het programma nooit, maar is toch niet blij dat het programma misschien terug komt. Dat snap ik nooit. Het is geen 1935 meer waar er maar 1 zender is en iedereen verplicht naar hetzelfde moet kijken. Er zijn talloze programma's die ik niet kijk om dat het me niet interesseert, maar ik vind het best dat die toch ergens op tv zijn. Blijkbaar zijn er mensen die het wel leuk vinden, prima toch.

Dit is toch allemaal voor de buhne.. Even ruziemaken en in de slachtofferrol kruipen, om vervolgens weer dood leuk aan die tafel te schuiven... Dit is een patroon die om de zoveel tijd terug keert. Of je nu Veronica Inside, Voetbal Inside of Vandaag Inside heet...

Een grote poppenkast.

Maar ja als diezelfde poppenkast je best bekeken programma is....

Het is voor Van Halst natuurlijk erg confronterend als ze bij VI zeggen dat Gullit en Van Basten niet eens luisteren als Van Halst aan het woord is bij Rondo. Ik zou dan ook zeggen dat ik zelf nooit kijk, maar dan wel aangeven dat het allemaal voor het geld is. Van Halst is gewoon een klein mannetje zonder enig succes in het voetbal.

Niets bereikt als speler, niets bereikt als bestuurder. En in de meningenshows waar hij nu komt praat hij het liefst wat mensen naar de mond. Ook een leuke manier om richting je pensioen te werken.

Heeft hier toch gewoon gelijk! De VI fans zijn zogenaamd voor het mogen uitspreken maar zodra iemand niets met het programma heeft wordt deze met de grond gelijk gemaakt! Hij slaat gewoon de spijker op zijn kop. Ik vond de oproer, zwaar overtreffen. Maar ook ik vind dat ze in dit programma constant en soms onnodig kwetsen

Ben nu wel klaar met die fopsnor ,voetbalnieuws graag!

Wel grappig dat Jan zegt niet te kijken, maar wel over van alles een mening heeft en dat er bepaalde dingen gezegd worden die niet kunnen. Lul dan niet zo slap, geef toe dat je kijkt

Ik denk wel dat oa Temptation Island en Derksen debet zijn voor de verpaupering vd Nederlandse televisie. Ik kan van Halst prima volgen wat die uitspraak betreft. Nette kerel

Mensen nemen zichzelf heden ten dage gewoon veel te serieus. Dan weer dit roepen, dan weer dát en er nog in geloven ook. Vermoeiend volk zijn we geworden.

1 grote poppenkast!🤡

Tja, programma's waar van Halst aan meedoet kijke ik nooit.

Eng mannetje die derks eest de boel lopen
te stangen en dan voor een bak geld terug komen.

Geld regeert , klopt en van Halst doet het voor niks 😚🍺😚😚 jaja

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren