Klaassen: ‘Kom op, loop even door en reageer ik met 'fucking hell man''

Donderdag, 12 mei 2022 om 09:53Rian Rosendaal • Laatste update: 09:53

Davy Klaassen kijkt na zijn vijfde landstitel als speler van Ajax terug op enkele memorabele momenten van afgelopen seizoen. De middenvelder gaat bijvoorbeeld dieper in op het voorval met André Onana, die in april na de 2-1 zege op Sparta Rotterdam in eerste instantie weigerde om de Ajax-fans te bedanken. De houding van de vertrekkende doelman wekte irritatie bij met name Klaassen en Daley Blind.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door mrkrillin)
12 mei 2022 om 10:34

Dat is voor Bundy_sr wel vaker niet zo heel relevant. Het heeft ook helemaal niet met stoer te maken. Het heeft te maken met respect voor de supporters, die zeker de laatste weken, niet altijd verwend zijn geworden met oogstrelend veldspel. Klaassen, Blind, Tadic zijn spelers die zich dat heel goed realiseren.

12 mei 2022 om 10:41

Bundy_sr reageert vooral op artikelen waar hij Ajax kan afkraken, vaak hebben zijn reacties niets te maken met het onderwerp en kraamt hij gewoon wat onzin uit.

Gewoon overheen lezen.

12 mei 2022 om 10:06

Wat heeft zijn niveau hiermee te maken? Hij probeert helemaal niet de stoere jongen uit te hangen, hij geeft gewoon zijn mening over de situatie..

12 mei 2022 om 10:08

Wat heeft jou verhaal er nu mee te maken met wat Klaassen zegt.

12 mei 2022 om 10:09

Bundy wat een belachelijke en ondankbare reactie, hij spreekt alleen uit respect uit voor ons als supporters. Tadic en Klaassen weten waar het over gaat ieder seizoen.

12 mei 2022 om 10:52

En het leuke is dat Bundy_sr totaal niet reageert, puur om aandacht te trekken en tegen reacties te krijgen.
En wij trappen er weer in

Gisteravond werd het verschil tussen Onana en Mazraoui nog eens duidelijk. Laatstgenoemde vertrekt weliswaar transfervrij, maar heeft zich verder altijd netjes gedragen jegens de club, keihard gewerkt en is goed omgegaan met kritiek in slechte tijden. Hij nam afscheid in een kolkende Arena met een staande ovatie. Eerstgenoemde gooide er met zijn pet naar en provoceerde fans. En dat bovenop de al controversiele keuze om te vertrekken na zijn eigen fout.

12 mei 2022 om 10:10

Sorry maar Onana werd finaal afgemaakt door de meeste Ajax fans. Nauwelijks gesteund. Wellicht vanuit de club ja en hij heeft een fout begaan ja, dat weet ie ook wel. Maar hij werd echt finaal kapot gemaakt en dat werd alsmaar erger. Nou wat moet ie dan? Schijnheilig zitten doen en dat het allemaal wel prima is, zogenaamd professioneel. Tsja blijkbaar zit hij niet zo in elkaar, dat kan. Maar we moeten nou niet doen alsof alles aan hem ligt. En Klaassen moet niet zo bleren.

12 mei 2022 om 10:20

HIj werd verdomme toegezongen in het begin, tot hij zich als een debiel ging gedragen..

12 mei 2022 om 10:29

Meen je dit? De meeste Ajacieden steunden hem juist in het begin. De eerste wedstrijd nadat het bekend werd emaakt, werd hij nog toegejuicht en gesteund met spandoeken. Dus wat praat jij? Die steun heeft helaas beantwoord met ongemotiveerd het veld opkomen, de club aan het lijntje te houden en zich nergens wat van aan te trekken.

12 mei 2022 om 10:34

Wat een domme reactie weer zeg socio. Onana werd juist super erg gesteund door bet publiek. Werd ook gewoon toegezongen na het schandaal. Werd ook pas op het einde massaal uitgefloten. En terecht ook. Ik denk dat het voor jou beter is om je gewoon lekker met Real Madrid bezig te houden, want je bent totaal niet op de hoogte van de onana situatie.

12 mei 2022 om 10:37

Waar heb je het in godsnaam over? Onana was een held. Tot hij zelf het befaamde verkeerde pilletje nam. Sterker nog, zelfs in die periode werd Onana gewoon gesteund en werd er met smart gewacht op zijn terugkeer. Toen begon de hele contract ellende, de waardeloze inzet en het bekende interview. Wat verwacht je dan? Dat na al die ellende de fans nog steeds in de handen gaan klappen voor je? De beste man heeft de volledige club en de fans compleet in de steek gelaten. Tsja, dan mag je wat mij betreft best ook even op de blaren zitten. Hoewel hem zelfs dat waarschijnlijk geen reet meer interesseert.

12 mei 2022 om 10:39

Onana heeft zich ronduit onbeschoft gedragen door Ajax zo aan het lijntje te houden. Daarnaast kun je je afvragen of Onana zich als sportman heeft opgesteld als je het enorme verschil in niveau zag na zijn terugkomst. Ik heb dan vraagtekens bij de trainingsarbeid die hij heeft geleverd. En trek nu niet de bekende kaart dat het spelers vrij staat om niet te verlengen. Enkel de topclubs in de top 3 competities (en nog een paar uitzonderingen zoals bijvoorbeeld PSG) hebben geen belang om spelers te verkopen, voor alle andere clubs is dat noodzakelijk voor hun bedrijfsvoering. Doen ze dat niet dan kunnen ze nooit meer aanhaken bij clubs als Madrid, Mancity etc. Alleen "supporters" van dat soort clubs begrijpen die redenering vaak niet.

12 mei 2022 om 10:47

Het is niet de taak van een speler om te zorgen voor de bedrijfsvoering binnen een club. Dit zou één mazraoui dan ook kwalijk moeten worden genomen.

12 mei 2022 om 11:03

Ik stel dan ook nergens dat dat de taak is van een speler.

12 mei 2022 om 11:11

Dan heb je geen idee wat er gebeurd is joh. Nadat de kwestie gebeurde was het nog rustig ja. Onana moest brommen. Maar omdat hij niet wilde verlengen werd hij compleet afgemaakt. Ohh hoe kon hij dit doen, Ajax steunde hem en nu wil hij niet verlengen. En zo werd hij neergezet als zogenaamde verrader. De media pakte dat zo op en zowat alle fans branden hem af. Ik ben toch niet dom, weet nog heel goed hoe vele fans hier hem compleet afmaakte. Terwijl het voorval en zijn wens voor een nieuwe stap gewoon ongelukkig samen kwamen. Hij wilde al die stap maken, zeker als je kijkt dat andere die stap al hadden gemaakt. Het was enkel zuur en ongelukkig dat het hele pil gebeuren ertussen kwam. Maar nee door de media (en ook wellicht vanuit de club) werd ie onder druk gezet om zogenaamd bij te tekenen. Maar het is en was zijn goed recht, ondanks het voorval, om dat niet te doen en te hopen op een nieuwe stap in zijn carriere. Maar ja, de fans zullen het toch nooit objectief kunnen bekijken. Oh en ik beslis zelf wel waar ik me mee bezig hou, met je popiejopie gebrabbel altijd. 🤦

12 mei 2022 om 11:26

Je hebt deels gelijk Socio. Maar als trouwe stadionbezoeker kan ik je melden dat Onana in zijn eerste wedstrijden na zijn schorsing nooit uitgefloten is. Ja, een paar mensjes floten wel, maar zelfs bij Mazraoui en de laatste weken bij Haller heb je zulke fans. Na zijn fouten, zijn lakse houding in het veld en de rare interviews ontstond een hetze die zijn hoogtepunt bereikte thuis tegen Sparta. Toen leek het wel een Feyenoorder: zoveel gefluit

12 mei 2022 om 11:32

Onana heeft het pas verknalt bij het publiek toen hij na alle steun na z’n schorsing doodleuk zei ….stik er in ik ga lekker gratis weg. Na alles wat de club voor hem heeft gedaan en na alle steun van de fans. Dus je naait Ajax eerst door die fout te maken….prima, niemand die hem daar op laat vallen. Maar als je dan alles en iedereen zelf laat vallen na alle steun? Dikke doei! De groeten en tot nooit weer ziens.

12 mei 2022 om 11:34

Nee je stelt het niet letterlijk maar het lijkt er wel op. Helaas is het gewoon een business en clubs doen wat het beste is voor zichzelf en dat recht hebben spelers ook. Ik kan er niet echt wakker van liggen dat een speler voor eigen belang kiest.

12 mei 2022 om 13:35

Liever popiejopie dan de hele tijd lopen onderwijzen hier. Jij weet niks van ajax, dat is wel duidelijk. Dus waarom probeer je dan mee tr praten? Want je zegt alleen maar onjuistheden. Het ajax publiek heeft onana super lang gesteund. Toch bleef hij maar schijt hebben aan de club. Ja dan worft je uitgefloten. En alsof dat het einde van de wereld is?

12 mei 2022 om 11:56

Zo blij als dat ze bij Ajax zijn dat Onana vertrok, zo blij waren ze bij Everton waarschijnlijk dat Klaassen vertrok. Die bakte er ook helemaal niks van daar

13 mei 2022 om 08:10

Nee, Klaassen heeft in die twee maanden onder Koeman niet de beste versie van zichzelf laten zien, maar mag iemand, zelfs al is er 27 miljoen voor neergeteld, even wennen aan het niveau in de Premier League?

Komt nog eens bij dat het hele team niet draaide toen Koeman er zat, en toen Allardyce twee maanden in het seizoen het stokje overnam heeft Klaassen totaal de kans niet meer gekregen. Beetje makkelijk daarom om Klaassen op basis van een handvol wedstrijden af te schrijven.

12 mei 2022 om 12:05

Suarez

Mooi om te zien hoe Mazraoui van genoot.

Is nu 24 jaar. Mooie leeftijd voor een stap. Hopelijk na 3 a 4 jaar Bayern komt hij terug zoals Blind gedaan had. Als nieuwe leider van Ajax.

gelijk heeft ie, een persoon als tadic kan je team erg helpen.
wat ik me wel afvraag, is zo iemand ook belangrijk wanneer je niet het beste team in de competitie hebt? Heb hem nooit zo gevolgd bij zijn avontuur in het buitenland, want daar speelde hij niet voor een topclub.

12 mei 2022 om 10:40

Sinds Tadic en Blind terug zijn bij Ajax, speelt Ajax zijn beste voetbal sinds jaren en halen ze titels binnen. Ten Hag is belangrijk maar ik denkt dat Tadic net zo belangrijk is. Hij houdt het elftal bij elkaar, regelt de etentjes binnen de selectie en blijft nog trainen als de training is afgelopen. Dan durft een jeugdspeler niet naar binnen te gaan. Daarnaast is Tadic belangrijk met assists en goals en cijfert hij zich in het belang van het team weg als dat nodig is. Gisteren laat hij Haller de strafschop nemen omdat Haller weer niet lekker in de wedstrijd zat.
Dus ja Tadic is ook belangrijk als je niet het beste team in de competitie hebt. Hij was een belangrijk verlengstuk van de trainer en ik denk dat binnen de selectie niet alleen ten Hag de rust heeft bewaard na het vertrek van Overmars, maar dat Tadic daar ook een rol in zal hebben gehad.
Ik hoop dat Tadic in ieder geval volgend jaar nog bij Ajax zit.

12 mei 2022 om 10:13

Ik snap niet echt wat nou het probleem is. Hij valt nergens zijn teamgenoot af hier.

12 mei 2022 om 10:20

Alleen de titel gelezen natuurlijk, stel je voor dat je het hele artikel leest, is toch teveel werk joh

12 mei 2022 om 10:29

is goed Klaassen, heb enkel de titel gelezen..

12 mei 2022 om 10:35

Aan mijn profielfoto te zien ben ik duidelijk Tadic, heb je me gisteren horen zingen?

Zonder grappen, je originele opmerking doet gewoon vermoeden dat je enkel de titel hebt gelezen.

Ergens wel goed dat er veel gaat gebeuren deze zomer. De groep heeft natuurlijk veel meegemaakt de afgelopen 1.5 jaar. Steekpartij van Promes, mishandelingszaak van Labyad, doping van Onana en het grensoverschijdende gedrag van Overmars. Ook "kleinere" dingen zoals de coronavlucht, het niet inschrijven van Haller en de interviews (gedrag) van Onana waren niet wenselijk. Persoonlijk vind ik het wel goed dat er in de zomer een frisse wind gaat waaien met een hoop nieuwe gezichten. Dat is iets wat Ajax wel kan gebruiken na al het slechte nieuws buiten het veld om. Een goed moment om door te selecteren.En zo zie je maar weer dat het niet de fans zijn die een speler in de steek laten, maar een speler die de club en al zijn fans in de steek laat. Onana heeft het zelf verpest, alles op een presenteerblaadje gekregen van Ajax, en het daarna nog meerdere keren verpest. Zo snel mogelijk weg wezen. Ongemotiveerde spelers die letterlijk en figuurlijk "schijt hebben" aan de club hoef je wat mij betreft geen aandacht aan te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

329 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren