Van der Sar: 'Dan zie je hoe zijn gedrag Ajax-collega's verdrietig maakte'

Donderdag, 12 mei 2022 om 08:25Rian Rosendaal • Laatste update: 08:26

Edwin van der Sar kijkt na de derde landstitel op rij van Ajax terug op enkele behoorlijk turbulente maanden. De algemeen directeur erkent dat er sportieve successen zijn geboekt door de kersverse kampioen, maar er was volgens hem ook duidelijk tegenslag. Van der Sar doelt daarmee op het plotselinge vertrek van collega Marc Overmars, die in februari opstapte vanwege grensoverschrijdend gedrag richting enkele vrouwelijke medewerkers van Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door afcad3nnis)

Gelukkig is ten Hag bij het gebeuren rond overmars opgestaan en heeft hij de club er door heen gesleept. Aan vd Sar hebben we niks gehad.

12 mei 2022 om 08:43

Omdat wij weten wat hij achter de schermen doet? Wie weet heeft hij daar wel zoveel gered zonder dat wij het weten... Zowel hij als ten Hag, al is laatst genoemde daarin enorm gegroeid, zijn niet de mannen van de sprankelende/sterke interviews maar als van der Sar in de bestuurskamers half zo presteert als ten Hag op het veld en in de kleedkamer mogen we onze handjes dichtknijpen..

12 mei 2022 om 11:29

Toch is het wel apart hoor. Een algemeen directeur die niet uit zijn woorden kan komen. Dat is namelijk wel een essentieel onderdeel van je functie

12 mei 2022 om 11:41

Publiekelijk een goed praatje kunnen houden lijkt mij inderdaad wenselijk maar wanneer dit intern geen probleem blijkt en hij alles op de rit weet te houden, zaken en processen weet te verbeteren etc....

Werk zelf bij een redelijk groot bedrijf, groeien al jaren gestaag door o.a. door juiste afspraken met klanten en een goede werksfeer.. Onze directeur is alleen geen kei in praatjes bij jubilea of pensioengaande collega's... Doet hij het dan slecht? (is niet helemaal een evenwichtige vergelijking maar in de kern is de vergelijking voldoende op niveau).

12 mei 2022 om 12:51

Onzin Japie en Nickoss. Het is toch erg rustig en kalm gebleven in de club. Natuurlijk wist de media er wel raad mee, maar wie ligt daar nou wakker van. Dat vd Sar houterig overig komt bij zijn toespraken doet niets af van de boodschap(pen)

12 mei 2022 om 08:51

Niks aan van de Sar gehad? De man is diep geraakt door het gebeuren en heeft dit niet zien aankomen van Overmars. Na vrij korte tijd heeft hij zich uitstekend weer opgepakt en is achter de schermen gaan doen waarvoor hij is aangesteld. Sponsoren zijn tevreden en gebleven en hij heeft de taken van Overmars bij Hamstra en Huntelaar neergelegd.
Ik denk dat meerderen met een burn out thuis zouden zijn gaan zitten. Dus laat van de Sar zijn werk doen. Het is de pers met Derksen en de telegraaf voorop die hem direct hebben afgebrand. Intern en bij sponsoren staat hij er kennelijk anders op. Van mij mag hij nog jaren blijven zitten.

12 mei 2022 om 08:52

Soms verbaas ik me echt over de reacties hier. TH is opgestaan bij een paar interviews maar Vd Sar heeft toch echt wel alles binnen boord gehouden als algemeen directeur. Met de sponsoren gesproken en gezorgd dat ze bleven en eigenlijk gezorgd dat na de vele beschuldigingen het toch nog rustig is gebleven en onderzoek ingesteld en interne maatregelen getroffen.

Vraag me wel eens af of sommige wel door hebben wat een algemeen directeur doet en op zijn bordje krijgt. Want tja, zo n sterke periode bij een complexe grote club heb je alleen te danken aan een trainer zeker. Zo naïef en jammer dat Vd Sar zijn ongemakkelijke communicatie hem niet de credits geven van al zijn werk met zijn collega’s om tot dit succes te komen.

12 mei 2022 om 10:37

@thamike
Helemaal mee eens. Als Derksen maar vaak genoeg roept dat Sar geen directeur is en er niets van kan, gaan de mensen als Nickoss123 het vanzelf wel geloven. Niemand van de buitenwereld weet wat er zich achter de schermen allemaal afgespeeld heeft. Maar iedereen heeft wel een oordeel klaar.

Denk dat volgend jaar toch een tussen jaar word, ( nieuwe trainer, veel spelers die weggaan, nieuwe spelers die. Gaan komen)
Weer bouwen aan een nieuw team, wat hopelijk ook weer een hoog nivo kan gaan aantikken,

12 mei 2022 om 08:42

Aan de andere kant is er een trainer aangesteld die de spelersgroep kent en intensief met Ten Hag heeft samengewerkt. Ik denk dat als je met de winterstop 3e staat dat je hem er gewoon uit moet knikkeren net als Keizer destijds. Schreuder moet direct leveren.

12 mei 2022 om 08:44

Waarbij bij de (enige echte) concurrent ook veel spelers zullen vertrekken (waarschijnlijk) en daar een onervaren trainer voor de groep komt.. Nationaal zal een tussenjaar dus zomaar mee kunnen vallen, Europees is het koffiedik kijken..

12 mei 2022 om 08:43

in de CL moet je misschien een stapje terug doen, maar in de eredivisie heb je als ajax zijnde toch genoeg kwaliteit over + financiële slagkracht om daar weer de favorietenrol te pakken. Maar wat is een stapje terug doen in de CL? De groepsfase NIET overleven...?

12 mei 2022 om 09:44

@yoda, dat is voor Ajax toch niet echt een stap terug? Hoe vaak hebben ze de groepsfase van de CL overleefd de afgelopen 10 jaar? 2 keer toch? Ik denk dat het voor Ajax de normaalste zaak van de wereld is dat je met een veel mindere trainer en minder materiaal "gewoon" weer uitgeschakeld gaat worden in de groepsfase van de Champions League en de Europa League in kan.

12 mei 2022 om 10:04

Yoerie, dat bedoel ik ook te zeggen. In de comment van Dwac79 heeft hij het over een tussenjaar. Maar ik vraag me af wat daar dan mee bedoeld wordt. En mijn statement zou zijn dat ajax in de eredivisie nog voldoende kwaliteit zou moeten hebben om titelfavoriet te zijn en dat ze in de CL toch al geen super hoge ogen gooiden en daarop nauwelijks een stapje terug doen. Het enige dat je je kunt voorstellen is een stap terug doen op afgelopen jaar; dwz niet de volle buit pakken uit 6 duels, en wellicht met de hakken over de sloot doorgaan of er uit vliegen.

12 mei 2022 om 09:11

Dat vind ik nou echt klinkklare onzin.

Je hebt een selectie die minimaal 2x zoveel heeft gekost als die van je grootste concurrent met ervaren internationale spelers als Tadic, Blind, Klaassen, Martinez..je hebt één van de beste jeugdopleidingen ter wereld met zelf en aangekocht talent. Je hebt een meer dan goed gevulde portemonnee.

Elk jaar dien je door te selecteren. Tagliafigo loopt uit zijn contract (dacht ik), maar speelde dit seizoen alleen bij blessures. Daar kan je een speler voor kopen mocht je die niet hebben rondlopen. Onana is eigenlijk al vervangen. Mazraoui is wel een aderlating, maar daar heb je al oranjeinternational Rensch voor op de bank zitten. Moet nog wel een back-up komen,

Dan is alleen de vraag of je Gravenberch gaat verkopen. Maar zijn vervangers heb je al in huis.
En kun je Timber behouden? Die laatste is voor CL lastiger te vervangen. Schuurs is goed genoeg voor de eredivisie.

Dan vertrekt nog Danilo, maar die kwam toch niet in de plannen voor. Maar Ajax dient nog wel een tweede spits aan te trekken. En een extra flankspeler zou ook een must zijn.

Als je dit niet kan opvangen, dan ben je het predicaat topclub onwaardig.

12 mei 2022 om 10:04

Schuurs is niet goed genoeg voor de Eredivisie, dat bewijst hij keer op keer als hij erin staat.

12 mei 2022 om 10:42

@4fredondo
Als je het zo benoemt is het toch wel een hele lijst hè?

- linksback halen (nico heeft nog 1 jaar contract volgens mij, maar wil al tijden weg)
- rechtsback halen
- Timber proberen te behouden
- Martinez proberen te behouden
- Antony proberen te behouden
- Brobbey halen

Ik denk toch dat als er bij PSV en Feyenoord niet al teveel gebeurd, het best wel een lastig jaar kan worden.

12 mei 2022 om 17:54

Keepertje zou ook niet verkeerd zijn gezien we er twee hebben die richting de 40 gaan en we van de ander nog niet weten of die het niveau aan kan.

Overmars heeft toch wel wat aangericht..

Ik weet niet of verdrietig de juiste woordkeuze is. Ik kan mij voorstellen dat de mensen die het betrof meer dan verdrietig waren. Maar dit zal weer de onhandigheid van van de Sar zijn. Heeft toch erg veel moeite om zich goed te verwoorden.

Wat Overmars precies heeft gedaan en bij hoeveel vrouwen en in welke mate blijft vooralsnog vaag voor mij. Is er 1 dickpick verstuurd? 250? Het wordt voor mij steeds minder boeiend tenzij we een keer echte feiten van slachtoffers krijgen. Ik geloof natuurlijk wel dat ie iets heel doms heeft gedaan. Wel, denk ik dat ie als professional enorm gemist gaat worden. De rel rondom Overmars voegde nog meer ellende aan de onrust toe bij Ajax de laatste tijd. Gelukkig is het team mentaal vrij sterk gebleven. Was wel opgelucht na gisterenavond. En misschien ben ik een eikel nu maar Marc 'bedankt voor alles en deze schaal is ook voor jou!'

12 mei 2022 om 10:26

'tenzij we een keer echte feiten van slachtoffers krijgen'

Zolang het onderzoek loopt en de slachtoffers er duidelijk geen zin in hebben om in de media over de penis van Overmars te praten moet je het maar doen met het feit dat ie uit het niets moest opstappen en zijn bonus moest inleveren.

12 mei 2022 om 17:56

En waarom moet jij dan alle details precies weten? Dat gaat jou eigenlijk helemaal niks aan allemaal.

Heb toch wel wat moeite met deze reactie eerlijk gezegd. Sommige collega's bij Ajax 'verdrietig' gemaakt is in mijn ogen een aardig understatement van de heer van der Sar

12 mei 2022 om 09:13

Want? Zal het nogmaar eens herhalen:

Overmars heeft niemand aangeraakt he...

12 mei 2022 om 09:29

Als jij denkt dat alleen fysieke acties schade aan kunnen richten dan zit je er aardig ver van de realiteit af.

12 mei 2022 om 10:14

Het is maar hoe je het bekijkt. Het is vervelend. Het had niet gemogen. Maar je kunt ook overdrijven. De man heeft zijn portie gehad. Verder lekker je muil houden en door. Kappen met dat cancellen de hele tijd!

12 mei 2022 om 09:19

En in mijn ogen weer totaal niet. Hij heeft geen vrouwen verkracht, betast of ander van dat soort ongein toegedaan. We hebben het over app verkeer dat ongepast was. Wordt toch wel eens tijd om het allemaal in het juiste perspectief te plaatsen en kappen met vrouwen een slachtofferrol in lullen met het is zo erg allemaal. Er lopen voldoende vrouwen in Nederland rond die Overmars wel wat anders verteld hadden als hij dit bij hen geflikt had. Sterker nog ik vermoed dat die er ook geweest zijn en dat hij dan met de staart tussen de benen afdroop. We moeten er echt voor waken dat we nit met z'n allen doorslaan naar de andere kant. Er zijn gradaties in grens overschrijden gedrag en ongewenst app verkeer is van een hele andere orde dan verkrachting.

12 mei 2022 om 09:45

Ik snap wat je zegt en daar heb je ook wel gelijk in. Van de andere kant was gisteravond natuurlijk gewoon een feestje. Als je dan terugblikt op het jaar is het zeker een belangrijk moment geweest wat benoemd moet worden, als je dat alleen naar de volle waarheid doet wordt het ook weer zo'n gigantische domper.

Het verbaast me nog steeds dat als er geen strafbare feiten door Overmars zijn gepleegd waarom hij dan weg moest. Een flinke waarschuwing had ook nog steeds gekund dan.

12 mei 2022 om 09:13

Johan Derksen is ook niet veroordeeld. Sponsoren hebben geen strafbare feiten nodig om af te haken en zonder sponsoren kun je wel stoppen als voetbalclub

12 mei 2022 om 09:33

Je hoeft ook geen strafbare feiten gepleegd te hebben om het imago van je club naar beneden te halen, en zoals Daviddein hier boven zegt: sponsoren hebben dat ook niet nodig. Die willen gewoon niet geassioceerd worden met dit soort zaken.

Ik vind het nu wel vroeg om te beoordelen of Hamstra en Huntelaar goed werk verrichten. Natuurlijk heeft Van der Sar een betere kijk op hun functioneren, maar het lijkt me toch beter om na de transferzomer te kijken of ze goed hebben gepresteerd.

Van der Sar is ook niet het ideale aanspreekpunt en kan niet fungeren als het gezicht van de zaak. Hij heeft zeker zijn sterke punten. Overmars bezat wel al deze kenmerken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
250 fans
51 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren