NAC heeft alle begrip voor aangifte van Maurice Steijn richting supporters

Donderdag, 12 mei 2022 om 14:42Rian Rosendaal • Laatste update: 14:43

Maurice Steijn gaat aangifte doen bij de politie tegen fans van NAC Breda. De trainer van Sparta Rotterdam doet dit vanwege de diverse bedreigingen die zijn binnengekomen na het doelpunt van zoon Sem Steijn namens ADO Den Haag in de uitwedstrijd tegen NAC (1-2), de oude werkgever van de coach. De middenvelder provoceerde na zijn doelpunt de fanatieke aanhang van de Bredase club door onder meer naar zijn naam op het shirt te wijzen. Steijn senior vertrok vorig jaar bij NAC vanwege vermeende bedreigingen, al werd dat toen nooit bewezen door de politie. In een statement laat NAC weten de aangifte te begrijpen.

"Dat is toch een superactie? Ik was trots op hem", zei Steijn na de 2-0 zege van Sparta op PEC Zwolle voor de camera van ESPN over de actie van zijn zoon. "Het blijkt maar weer eens dat als je beschimpt wordt in een stad en hij trekt daarin partij, dat is vorig jaar redelijk gebagatelliseerd. Door NAC-iconen en vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben. Maar er is vannacht en vanmorgen ook weer van alles bij ons binnengekomen aan dreigementen die, nogmaals, gebagatelliseerd werden vanuit een aantal kampen daar. Maar waarin we nu wel aangifte gaan doen, dat hebben we vorig jaar gelaten, omdat we het niet groter willen maken", aldus de voormalig oefenmeester van NAC.

"Maar wat er vandaag binnengekomen is richting mijn kinderen tart alles, dus daar gaan wij aangifte van doen", voegt de verbolgen Steijn daaraan toe. "Ik wil ook alle mensen die vorig jaar mee hebben gedaan aan de karaktermoord op mij, die wil ik daarvoor bedanken. Dat mijn kinderen nu ook weer volop bedreigd worden." De Sparta-coach lijkt tot slot zijn pijlen te richten op journalist en NAC-fan Sjoerd Mossou, die woensdagavond aanwezig was in de studio van ESPN. "Ik zie bij jullie iemand in de studio zitten net die daar ook aan heeft meegedaan. Dus nogmaals bedankt en mijn kinderen zijn weer volop bedreigd."

NAC heeft in een statement gereageerd op de bedreigingen. "De club is hier erg van geschrokken. De acties van deze individuen passen niet bij onze club en onze achterban. Wij distantiëren ons hier dan ook volledig van", meldt de club. "Maurice Steijn heeft aangegeven aangifte te gaan doen. Als club hebben wij inzage gekregen in deze berichten en begrijpen de keuze om aangifte te doen. We willen eenieder oproepen onze club op een positieve manier te steunen, zoals zovelen al doen. We hebben een trouwe supportersschare, waar we ontzettend trots op zijn. Verpest het niet voor je medesupporters."

Sem Steijn verklaarde dinsdagavond tegenover Voetbalzone waarom hij juist voor het vak met de NAC-aanhang zijn doelpunt voor ADO vierde. "Dat had ik niet van tevoren bedacht", vertelde de middenvelder. "Er kwam een hoop emotie los. Misschien niet handig, maar er zijn wel meer dingen niet handig. Ik ben heel blij met mijn doelpunt. Ik ben blij dat ik de mensen hier stil heb gekregen. Nee, ik heb er geen spijt van. Ik heb direct na de wedstrijd een appje gehad van mijn vader. Hij was trots, ik heb hem zien staan."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door janssen)

Bedreigingen zijn nooit goed te praten en moeten keihard aangepakt worden.

Dat gezegd hebbende is het niet verstandig van Steijn jr om olie op het vuur te gaan gooien bij de NAC aanhang. Van beide kanten zou men dit moeten laten rusten.

Wat ik ook niet helemaal kan rijmen is dat Steijn Sr afgelopen dinsdag gewoon op het voorplein stond, de wedstrijd heeft gevolgd vanaf de tribune en daarna in het hoofdgebouw aanwezig was. Iedereen heeft daarin natuurlijk de vrije keuze, maar als ik flink bedreigd zou zijn ging ik niet bij die club op het voorplein staan.

12 mei 2022 om 08:53

Goede regel om te onthouden; Alles wat gezegd wordt voor het woordje "maar" (Of in dit geval "dat gezegd hebbende" is waardeloos.

12 mei 2022 om 09:42

Klopt, ik ben groot voorstander van bedreigingen.

12 mei 2022 om 09:55

Provoceren vh publiek door zoonlief staat in geen verhouding tot doodsbedreigingen. En nee, bedreigingen moet je niet laten rusten, provocaties wel.

12 mei 2022 om 10:36

Eens doodsbedreigingen zijn not done. Ben erg benieuwd of de politie nu wel bewijs vindt.
Buiten dat mag Steijn ook wel eens bij zichzelf te raden gaan. Ook nu weer geeft hij aan provocaties richting publiek allemaal goed te vinden, maar publiek of zelfs een journalist mag geen kritiek op hem hebben.

12 mei 2022 om 10:20

Dus je pleit ervoor dat er wordt weggekeken bij ernstige bedreigingen? Het lijkt me juist goed dat er aangifte wordt gedaan en dat een aantal van die toetsenbordhelden eens flink wordt aangepakt. Er wordt echt veel te makkelijk over gedacht. Waarschijnlijk zijn dit vooral fans die boos zijn en dan leeglopen achter hun computer, maar de impact daarvan wordt echt onderschat. Als ontvanger kun je niet beoordelen hoe (ir)reëel de dreiging is.

12 mei 2022 om 10:24

Wie pleit er hier voor dat er wordt weggekeken bij bedreigingen? Die mensen kunnen niet hard genoeg aangepakt worden. De impact op zo'n gezin is enorm.

Daarom was het goed geweest als er vorig seizoen ook aangifte was gedaan, zodat uitgezocht kan worden wat er gebeurd is en wie daar achter zitten.

12 mei 2022 om 12:58

Ach snap die jongen wel. Als mijn vader bedreigd zou worden door die nietsnutten en ik zou scoren dan zou ik me denk ik ook niet kunnen inhouden. Er is maar een oorzaak in dit verhaal en dat zijn de NAC fans..

Filmpje gekeken en die interviewer is ook een rare. Hij vraagt naar zijn zoon, Maurice doet zijn relaas en vervolgens vraagt hij of het moment niet een beetje raar is na een wedstrijd van Sparta.
Zeer terecht om aangifte te doen trouwens.

Overigens ook flauw om Mossou aan te spreken. Die is gewoon journalist en doet aan waarheidsbevinding.

12 mei 2022 om 08:57

Dus als je “journalist” bent ben je gevrijwaard van kritiek?

12 mei 2022 om 09:25

Als je zelf naar buiten brengt dat er bedreigingen zijn geweest en daar geen bewijs voor openbaar maakt, is het toch niet zo raar dat journalisten navraag gaan doen en melden dat ze geen bewijzen hebben gevonden?

Is Steijn zijn goed recht om het zo te doen, maar dan moet je accepteren dat journalisten er een kanttekening bij plaatsen.

Kritiek op journalisten mag altijd natuurlijk.

Kan eens met die treurige bedreigingen zo achter je computertje. De wereld draait niet om jou alleen. Je bent niet het middelpunt van het universum en niemand spreekt je persoonlijk aan als iemand iets zegt dat je niet aan staat. Ik weet niet of het door corona komt (in je eigen cocon gebleven), maar de lontjes worden steeds korter en de mensen voelen zich steeds sneller aangesproken. Sterker nog: we voelen ons tegenwoordig zelfs beledigd VOOR andere mensen. Shocking.

Kort samengevat: bedreigen is kansloos

12 mei 2022 om 09:06

* kap eens, ipv kan eens

Heeft groot gelijk natuurlijk. Iedereen die supporter is van NAC heeft iets tegen Steijn. En hij heeft heel veel bedreigingen over zich heen gekregen. Mossou zal hem niet bedreigd hebben maar heeft flinke kritiek op hem gehad. Terwijl hij vorig seizoen in de play offs 1 doelpunt tekort kwam voor promotie. Je kunt dus niet zeggen dat hij slecht presteerde. Maar de "Fans" hebben vanaf zijn aanstelling heel duidelijk gemaakt niet blij te zijn met de Haagse kliek. Ze willen ook af van Mathijs Manders. En ze hebben van alles gedaan om die man weg te krijgen. Gelukkig zwicht die man niet onder druk en dreigementen en blijft hij gewoon zitten.

12 mei 2022 om 09:36

Er waren veel fans helemaal niet negatief over de aanstelling van Steijn. En ook Manders had in het begin best de nodige steun.

De kritiek richtte zich met name op de speelstijl die erg verdedigend was. In de eerste periode werd dat nog wat verbloemd door een hoop moeizame overwinningen, maar zodra de uitslagen dan wegblijven gaat de achterban zich roeren. En dan gaan mensen wijzen op oud ADO spelers als Immers en Malone die niks brachten, maar wel altijd speelden. Terwijl populaire jongens als Riera ineens weg moesten.

En Steijn kan daar niet echt goed mee omgaan, die heeft niet veel zelfkritiek en een weinig sympathieke uitstraling voor de camera.

Vervolgens kreeg je het hele verhaal Van Hooijdonk wat een persoonlijke vete tussen Manders/steijn en Pierre en zijn zoon is geworden. Met als dieptepunt een invalbeurt van 30 seconden toen we achter stonden uit bij Go Ahead. Terwijl die jongen topscorer was.
Ook niet handig aangepakt door de clubleiding.

De druppel was het verhaal met Lokhoff die door Steijn niet werd geaccepteerd, gesteund door Manders. Terwijl Manders Lokhoff zelf had aangesteld.

Hier kun je een heel boek over schrijven. NAC is de moeilijkste club van Nederland denk ik, met veel verschillende stromingen en iedereen bemoeit zich ermee. Daar moet je op een handige manier mee om kunnen gaan, maar Manders en ook Steijn gingen overal tegen vechten. Dat win je uiteindelijk nooit. Je moet investeren in relaties met al die mensen en ze het gevoel geven dat ze erbij horen. Goetzee deed dat veel beter.

Op dit moment zit Manders gewoon zijn tijd uit, is ook bijna nooit meer op de club. Die is deze maand nog weg als de nieuwe eigenaren aan het roer staan. Tot die tijd kan ie lekker zijn 17k per maand vangen met af en toe een krabbeltje zetten. Ik snap wel dat ie daar niet uit zichzelf afstand van doet.

heel triest voor Steijn en zijn familie.
dit toont maar weer eens aan wat voor een debielen er op de tribunes zitten... echt niet normaal eigenlijk.
dat je je laat provoceren door een jonge knul hahaha, zo mooi.

alleen al vanwege dit hoop ik dat Ado er met de winst van doorgaat, beide clubs heb ik niks mee, maar dit soort incidenten geeft me dan wel weer een voorkeur. Volgende keer doen Ado supporters vast weer iets geks. Die mensen blijf je altijd houden helaas

12 mei 2022 om 10:25

Nou, de ADO fans lieten zich ook niet echt van de goede kant zien in Breda. Daar zitten er ook genoeg tussen die geen haar beter zijn.

Ik kan mij als supporter zijnde echt wel voorstellen dat je de neiging hebt om in de heetst van de strijd een beker bier het veld op te gooien (wat ik niet goed keur !!), maar iemand bedreigen slaat toch helemaal nergens op.

12 mei 2022 om 10:28

Ik vraag me wel eens af in hoeverre iets wordt gemeend of dat het meer beledigend is. Als we alles letterlijk (zonder context) zouden waarnemen, bestaat de voetbalcommunitie uit homofobe, rasistische en antisemitistische moordenaars. Dan kunnen we het voetbal beter opdoeken. Ik vind het fout hoe men zich tegenwoordig uitdrukt, maar ik geloof niet echt dat ze 'daad bij woord' zetten of uberhaupt 'zijn hoe ze overkomen'. Want zo ja, dan hebben we echt een triest volk

12 mei 2022 om 12:31

Bij een bedreiging maakt het voor mij eigenlijk niet echt uit of ze het wel of niet willen doen. Dit hoort niet, en is (hopelijk) gewoon strafbaar !!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

NAC Breda

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Excelsior6625
7.Jong Ajax6319
8.NAC Breda5915
10.VVV-Venlo48-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
B. van SchuppenMiddenvelder356
O. VelanasMiddenvelder3010
K. de RooijAanvaller303
P. KestensAanvaller253
N. OlijKeeper380
J. AntoniaAanvaller160
R. LigeonVerdediger220
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

8 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren