Van der Sar neemt afscheid van Ten Hag: ‘Af en toe ben je een rare snuiter'

Donderdag, 12 mei 2022 om 06:50Jordi Tomasowa • Laatste update: 10:27

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft de afzwaaiende Erik ten Hag na het behalen van de 36ste landstitel in de Johan Cruijff ArenA bedankt voor zijn afgelopen jaren in Amsterdamse dienst. De 52-jarige oefenmeester verlaat Ajax komend seizoen voor Manchester United en dus richtte Van der Sar zich tot Ten Hag.

“We hebben hem weer: de 36ste”, zei Van der Sar over de landstitel. “Ik sta naast een man die vierenhalf jaar geleden naar Ajax kwam. Ik dacht wel eens: wat ben jij af en toe een rare snuiter, Erik. Ons eerste gesprek over voetbal herinner ik me nog. Wat ging jij met Ajax doen? Alle verwachtingen heb je overtroffen. Je hebt Ajax dominant voetbal laten spelen, attractief. Ook heb je prijzen gewonnen, de halve finale van de Champions League gehaald en de beker gewonnen.”

Van der Sar ziet Ten Hag komende zomer naar United vertrekken, de club waar de algemeen directeur van Ajax als speler ook de nodige successen beleefde. “Je gaat naar een club die ik ook een warm hart toedraag. Ik wens je veel succes daar. Je gaat door de voordeur van de Johan Cruijff ArenA naar buiten en ik hoop je snel weer terug te zien.”

Ajax mocht zich woensdagavond de 36ste keer in de clubhistorie landskampioen van Nederland noemen, nadat de formatie van Erik ten Hag het karwei in de eigen Johan Cruijff ArenA met grote overtuiging afmaakte, door sc Heerenveen met ruime cijfers te kloppen: 5-0. De doelpunten in de kampioenswedstrijd kwamen op naam van Nicolás Tagliafico, Steven Berghuis, Sébastien Haller (penalty), Brian Brobbey en Edson Álvarez.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Van der Sar niet zo raar praten over koning Erik, hoe Edwin hem met overslaande stem stond toe te spreken was erg genant.

12 mei 2022 om 09:02

Genant is juist continue kritiek zoeken op de communicatie skills van van der Sar.

Zelfs in zo een sfeer, blijven mensen zoeken.

De hele wereld weet dat hij communicatief niet sterk is. Moet na iedere keer als hij in beeld is dit benadrukt worden?

12 mei 2022 om 09:16

Ja, aangezien het boegbeeld, de directeur bij uitstek iemand is die namens het bedrijf optreedt.

12 mei 2022 om 09:54

Ja Krillin, want elke keer verwacht je toch meer van de eindverantwoordelijke van een miljoenenbedrijf. Daarnaast bespreken mensen graag ongemakkelijke momenten die op beeld zijn vastgelegd.

12 mei 2022 om 10:15

Het is juist genant een directeur met zulke communicatieskills te zien. Past niet bij hem.

12 mei 2022 om 11:39

Communicatieskills zijn natuurlijk wel een essentieel onderdeel van de functie Algemeen Directeur. Vd Sar staat te spreken als een kind van 6 jaar dat onder de zware zenuwen een spreekbeurt staat te houden. Ik wordt er altijd enorm ongemakkelijk van

12 mei 2022 om 12:24

Ik wordT ongemakkelijk van mensen die dt doen achter ik🤡

12 mei 2022 om 12:30

Zwaar leven heb je dan. Succes verder, of beter gezegd; sterkte.

12 mei 2022 om 12:32

@Birambi Sorry voor deze verbastering van de Nederlandse taal en dat ie je daardoor ongemakkelijk voelt 😉

12 mei 2022 om 12:41

Communicatie-eigenschappen zijn een essentieel onderdeel als je namens een bedrijf op moet treden. Als er 1 rol is waarbij je communicatief goed moet zijn, is het wel dat van algemeen directeur of voorzitter.

12 mei 2022 om 12:51

Het boeit me in zoverre dat een uithangbord van een club die de media te woord moet staan niet uit zijn woorden komt. Dan gaat er iets mis in die functie

Obama was weer in topvorm merk ik

Wat boeit het wat vd Sar gezegd heeft, Erik is an LEGEND!!

12 mei 2022 om 08:42

Van der Sar is meer een Ajax legend dan EtH.

12 mei 2022 om 08:50

Heeft van der sar Ajax kampioen gemaakt
Of ten hag

12 mei 2022 om 09:04

Roter

Nee serdar goezuebueyuek heeft ons kampioen gemaakt

12 mei 2022 om 09:32

Heeft Van der Sar namens Ajax 2x in de Ch-league finale gestaan waarvan 1 gewonnen of EtH? Dan laat ik het aantal behaalde kampioenschappen en de Eufa cup nog buiten beschouwing...

12 mei 2022 om 10:14

@mrkrillin

Denk dat Dessers ook wel een bosje bloemen verdiend namens Ajax na Zondag

Ik heb Van der Sar lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar wat een ongemakkelijkheid. Echt samen geknepen billen tijdens die speech. Hij zal best goed werk doen, maar spreken in het openbaar is echt een vak en daar wordt hij maar niet goed in.

12 mei 2022 om 08:45Ik had juist gehoopt dankzij TH dat vele zouden zien dat iemand die niet altijd goed kan communiceren voor een groot publiek toch erg goed in zijn vak kan zijn. En daar doen sommige precies hetzelfde met Vd Sar als ze met TH deden.

Was gisteren een heerlijke avond die jammerlijk niet op ons gehoopte plein is gevierd maar toch mooie momenten had met vooral veel feest. Iedereen bij Ajax heeft echt een belachelijke goede periode ingezet met 3 kampioenschappen en finale CL als hoogte punten.

12 mei 2022 om 10:07

Idd, je zag zelfs ETH kijken van waar heb jij het nou weer over. Het was ect genant toen Edwin van de Sar daar sprak, daarnaast ook zijn stem die hele tijd over slaat. Hij vindt het zelf vgm ook heel spannend.

Daarnaast zoiets zeg je toch niet tegen ETH, voor mijn gevoel zegt hij dit puur door wat alle media in de begin zeiden over ETH.

12 mei 2022 om 10:25

Overmars, Ten Hag en VD Sar zijn allemaal geen media-wonder. Kijk wat ze samen Ajax hebben gebracht. Vind het juist mooi dat dit aantoont dat niet altijd de haantjes met een grote mond in deze functies passen, maar mensen die blijkbaar achter de schermen fantastisch werk kunnen verrichten.

12 mei 2022 om 11:04

Ik vond Overmars juist altijd heerlijk voor de camera, met dat bakkie koffie in z'n hand. Altijd eerlijk en duidelijk, kwam prima uit zijn woorden.

Van der Sar is ook een rare snuiter dus die passen goed bij elkaar. Ik heb toch wel respect voor Ten Hag gekregen. Hopelijk gaat hij het redden bij United maar ik heb er een hard hoofd in. Ajacieden gefeliciteerd met de titel en tot volgend jaar. Het draaide dit seizoen gelukkig allemaal om de beker

12 mei 2022 om 07:17

Zeker de CoL beker 😉

On: van der Sar is toch een uitzonderlijk bestuurder. Hij krijgt het altijd voor elkaar iedereen te verbazen met zijn slechte speeches

12 mei 2022 om 08:16

Soort zoekt soort. Ik verheug me nu al op spreken in het openbaar van Ten Hag in het Engels. Zijn Nederlands is al van steenkool.

Grote fan van Ten Hag sinds hij bij Utrecht werkzaam was. Een toptrainer die het in mijn ogen absoluut zal waarmaken in de Premier League.

Wat je van Ten Hag ook vind, na 3 seizoenen, 3 kampioenschappen, meestal erg goed voetbal, Europa verbaast, bekers, miljoenen binnen gehaald omdat spelers beter werden en zich kon laten zien, als je dan je speech begint met "je bent af en toe een rare snuiter" dan is die hele speech niks waard. Beetje Raar.

Zou nou niemand binnen ajax tegen vd sar zeggen. Wellicht een idee om als je weet dat je gaat speechen iemand anders een stuk te laten schrijven. Of een speech voor bereiden en deze van feedback te laten verzorgen.

Ja dat mag Edwin zeggen ja die is er zelf helemaal een 😂😂

Goed keepen maakt je nog geen directeur. Toch gênant dat iemand die zo ongeschikt is, de directeur is van een beursgenoteerd bedrijf? Vd Sar zal zonder zijn keeperswerk niet eens directeur van een plaatselijke meubelzaak kunnen worden. Voetbal zit nog vol amateurisme.

12 mei 2022 om 07:51

Misschien is hij achter de schermen wel geweldig, en is openbaar spreken z’n enige zwakke punt.

12 mei 2022 om 08:10

Heb hem op weinigs zinnigs kunnen betrappen tot nu toe. Ook in één op één gesprekken.

12 mei 2022 om 08:44

Oh vertel, hoe vaak heb jij hem één op één gesproken en als je hem weer spreekt wil je hem mijn hartelijke groeten overbrengen?

12 mei 2022 om 09:09

Werk jij achter de schermen met hem dan? Daarnaast heeft hij hele goede dingen gedaan voor het Nederlands voetbal vanuit zijn positie bij Ajax.

12 mei 2022 om 12:39

Zijn de problemen bij Ajax zo goed aangepakt dan? Over Overmars en Ten Hag hoefde hij zich niet te buigen met betrekking tot het functioneren. Over de zaak Nouri was veel te doen, toen kreeg je achtereenvolgend het corona-gedoe, Promes, Onana en de kwestie-Overmars. In allen kwam Van Der Sar er niet bepaald goed uit. Als hij iets moest zeggen hield hij zich op de vlakte en als hij vervolgens te laat actie ondernam of voor een microfoon ging staan, was het ronduit een dramatisch slecht optreden. De man zal vast dingen goed kunnen, maar hoe vaak kwamen er wel niet verhalen naar buiten dat Van Der Sar sturing nodig had en kreeg? Dan groei je vanzelf wel een keer in een rol. Ik denk niet dat Van Der Sar dingen doet die een ander ook niet zou kunnen. Wat mij betreft de vervangbare van de drie.

12 mei 2022 om 13:20

Dan richt je je alleen op de zaken die groot in het nieuws waren. En ik snap dat het verhaal van Nouri er niet goed uit zag, maar daar heeft iemand als Van der Sar toch ook maar tot een bepaalde hoogte invloed op. Dat hij een directeursfunctie heeft, betekent niet dat hij zomaar alles en iedereen kan overrulen. Daarnaast heeft hij veel gedaan rondom naamsbekendheid in andere continenten, en heeft hij bij de UEFA een belangrijke rol. Hij heeft het bemoeilijkt voor clubs uit het buitenland om te pas en te onpas talenten uit "kikkerlandjes" over te nemen op hun 15e en was ook betrokken bij de Conference League. Dit doet hij ook allemaal vanuit zijn rol als Algemeen Directeur bij Ajax.

Daarnaast had hij geen omkijken naar het functioneren van Overmars en Ten Hag, maar is hij wel hun link naar de directie.

Het probleem van verhalen is dat het altijd de slechte zijn die naar buiten komen. Marketingsuccessen of andere zaken worden nooit breeduit uitgemeten

12 mei 2022 om 09:03

Wat een onzin zeg. vd Sar is inderdaad geen echte goede spreker alhoewel je in alle herrie zijn woorden niet goed kon verstaan in de Arena. Maar vd Sar heeft wel degelijk als directeur bij Ajax super goed werk verricht. In zijn periode als directeur heeft Ajax bijzonder goed gepresteerd. En hij heeft daar achter de schermen wel degelijk veel werk verzet.
Dus graag wat meer respect voor deze man die een echte Ajaxied is. En ook de beste keeper die Ajax ooit gehad heeft.

12 mei 2022 om 12:33

Wat voor werk heeft hij nou echt verzet wat anderen niet zouden kunnen? Eigenlijk is de dikke bankrekening het directe gevolg van de beslissingen van Overmars met daaruit voortvloeiend het aanstellen van Ten Hag. De zaak Nouri is slecht aangepakt, het gedoe met Promes was vreemd, het gedoe met Onana had ook wel wat strenger gekund en dan zwijgen we nog maar over de kwestie Overmars. Van Der Sar is naar mijn mening van de drie het makkelijkste te vervangen, maar aan hem lopen clubs niet echt te trekken en hij was verstandig genoeg om vrouwelijke collega's niet lastig te vallen.

Van der Sar is zo een onaannemelijke flapdrol. Echt alles wat hij in een microfoon zegt is genant.

12 mei 2022 om 12:56

Destijds in de bekerfinale PEC - Ajax was er ook een weinig overtuigend optreden meen ik mij te herinneren.

Moet zeggen dat ik dit optreden niet heb gezien, maar ik kan mij het volledig voorstellen. Publiekelijk of cummunicatief is hij niet de sterkste, daar zijn legio voorbeelden van. Hij zal het wel heel goed doen achter de schermen.

Van der sar kan beter helemaal niks zeggen. Hij doet vast prima werk maar publiekelijk spreken, kan hij beter laten. Is t beste voor iedereen.

Van de Sar die tegen Ten Hag zegt dat hij een rare snuiter is. Komkommertijd denk ik dan maar.

Edwin is pas een rare snuiter dat hij geen verklaring over zijn vriend Overmars durfde te geven. Overmars is helemaal een rare snuiter maar dat zegt Edwin niet...

Wat wereldvreemd om zoiets te zeggen tegen de beste coach in 20 jaar.

12 mei 2022 om 12:25

weet niet of dat zo is..... misschien op basis van cijfers maar hij mocht ook veruit het meeste investeren

Zou Van Der Sar niet hebben gedacht dat hij een bericht over zichzelf moest schrijven? Als iemand een rare snuiter is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Manchester United en Barcelona zijn het eens; Romano meldt financiële details

Barcelona en Manchester United zijn het eens geworden over het bedrag dat gemoeid is bij de transfer van Frenkie De Jong. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano moet Manchester United 65 miljoen euro...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren