Steven Berghuis verklaart trap op de cornervlag: ‘Wat? Wat? Wat is er dan?’

Donderdag, 12 mei 2022 om 18:00Mart van Mourik • Laatste update: 08:51

Steven Berghuis kwam na afloop van de zege van Ajax op sc Heerenveen (5-0) met een verklaring voor het trappen van de cornervlag. De aanvaller verzorgde in de 33ste speelminuut van het gewonnen kampioensduel in de Eredivisie de 2-0, waarna hij naar de cornervlag rende en de cornervlag omver trapte. In gesprek met Milan van Dongen vertelde Berghuis voor de camera van ESPN dat ‘alles er even uitkwam’.

Na de 1-0 toonde Ajax zich efficiënt en de ploeg combineerde in de 33ste minuut op schitterende wijze naar 2-0. Jurriën Timber kwam van achteruit mee, combineerde met Taylor en trok de bal vlak van voor het doel terug. Haller zag een hakbal mislukken, waarna Berghuis de bal voor het binnenlopen had. Zijn opmerkelijke, gefrustreerd ogende manier van juichen leidde in de rust al tot vraagtekens bij de analytici van ESPN.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Hij is nogal woest...", merkte Marciano Vink op, terwijl Kenneth Perez vermoedde dat Berghuis iets dwars zat. "Iemand heeft waarschijnlijk gezegd dat hij niet zo goed speelde de laatste weken en dat vond hij misschien niet zo leuk. We noemden hem bij wijze van spreken de beste speler ter wereld en toen zag je niks aan hem. Nu zijn we kritischer. Dat is toch niet zo heel gek, als je ziet hoe hij de laatste weken heeft gespeeld? Hij was een natte krant. Als dat wordt benoemd, is het allemaal too much. Dat is bijzonder gedrag”, zei de analist.

“Een nieuwe manier van juichen? Ja het was mijn honderdste goal ook in de Eredivisie en het scoren in een kampioenswedstrijd”, vertelde Berghuis, kijkend naar de beelden van zijn juichen. “Wat die trap was? Wat? Wat is er dan? Lekker, lekker. Gewoon, lekker. Kampioen. Alles kwam er een beetje uit. Het was een spannend seizoen en PSV bleef winnen. Ongelooflijk dat we 2-2 speelde tegen AZ, maar gelukkig konden we het vanavond afmaken. Ik ben gewoon blij dat we dit met het team hebben gehaald”, aldus de aanvaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door michael2410)

Dit was weer een vleugje van de gefrustreerde Berghius die naar boven komt zodra het allemaal niet loopt zoals meneer het wilt. Wat een verschil t.o.v. zijn gedrag toen hij zeer verdienstelijk speelde op het middenveld.

Het is te hopen voor hem, Ajax en het Nederlands Elftal dat hij dit gedrag snel afleert, want dit gaat hem gegarandeerd weer een rode kaart kosten als het minder loopt.

11 mei 2022 om 22:37

Ga weg man, hij maakt totaal geen frustratie overtredingen. Laat hem lekker blij zijn met zijn doelpunt.

11 mei 2022 om 22:41

Ja stel je voor dat je normaal gaat juichen ...

11 mei 2022 om 22:53

Volgens mij wordt die vlag veel vaker getrapt bij het juichen, dan dat er VZ leden over huilen. Maarja, bij Berghuis moet dat wel he. Snap het wel hoor, had ik ook gedaan toen hij nog bij Feyenoord speelde. Het kan verkeren. Fijne avond!

12 mei 2022 om 00:00

@ajaciedd2
Als Feyenoorder heb ik er geen enkele moeite om Berghuis nog steeds een klasse speler te vinden maar het lijkt me toch ook niet zo gek om toe te kunnen geven dat zijn reactie na de goal nogal gefrustreerd overkwam. Je bent kampioen geworden, je zou blij moeten zijn maar dat straalde hij niet uit.

12 mei 2022 om 00:15

Leek me eerder getergd dan gefrustreerd. Hij zal ergens ook wel opgelucht zijn dat hij na zo'n beladen overstap daadwerkelijk succesvol is. Als je dan scoort in de kampioenswedstrijd lijkt me dat ook wel 'lekker'. Zeker na al die bedreigingen en zo

12 mei 2022 om 07:14

Je naam zegt alles, maar Berghuis maakt veel smerige overtredingen. Het is begonnen toen hij na Feyenoord ging en bij Ajax gaat het verder

12 mei 2022 om 11:10

Noem mij 1 smerige overtreding van Berghuis dit seizoen @azalien

12 mei 2022 om 12:59

Zat bij hem wel veel druk op he. Zou naar Ajax gaan om voor de prijzen en om in de CL te spelen
Die prijs heeft hij nu gepakt. En in de kampioenswedstrijd scoren. Dot is precies waarvoor hij naar Ajax is gekomen. Vond dat hij er goed overheen lulde. Heeft geen uitleg nodig toch. Heeft ook veel over zich heen gehad. Met de overstap en toen het even wat minder ging. Komt alles er gewoon even uit. Niks mis mee

12 mei 2022 om 13:32

Ik had ook het idee dat het een soort compensatie was voor de mislukte kniesliding na de goal. Plus de frustratie en druk die hij wellicht voelt. Geen top manier, maar moeten het ook niet groter maken dan het is. En Berghuis is ook gewoon niet de meest politiek correcte voetballer.

11 mei 2022 om 22:46

Dit gedrag leert hij niet meer af. Berghuis is gewoon een ontzettend zuur en naar mannetje die echt alleen maar met zichzelf bezig is. Mocht hij bij ajax volgend seizoen op de bank belanden dan ben ik bang dat hij je veel ellende gaat bezorgen.

11 mei 2022 om 23:12

Berghius, bewussie?

11 mei 2022 om 23:38

Valt me op dat het vooral niet-ajacieden zijn die zich storen aan zijn juichen. Nou dan heb ik nieuws voor jullie, hij juicht niet voor jou! Krijg verder ook maar het heen en weer, wij zijn blij met hem en wij zijn kampioen.

12 mei 2022 om 01:25

Het loopt al n tijd wat minder en de man heeft nog geen geel te pakken, laat staan rood…

12 mei 2022 om 06:47

Denk dat het eerder ontlading was dan frustratie. Hij zal zelf ook wel balen hoe hij speelde de laatste tijd.

12 mei 2022 om 11:08

Ik ben het met je eens, ook ik vond deze reactie van hem een too much agressieve en gefrustreerde, had mijns inziens niks met opluchting te maken, maar idd weer iets opborrelend van vroeger.

12 mei 2022 om 12:05

Was idd denk wat gefrustreerd hij heeft iig geleerd om dit af te reageren op een cornervlag ipv een smerige overtreding wat dat betreft hij winst behaald.
Berghuis heeft laatste weken gewoon veel kritiek gehad en niet veel gespeeld. Weet ook niet hoe die gisteren speelde hoor maar denk dat de goal wel even een bevrijding voor hem was.

Hij reageerde zo na zijn mislukte sliding. Je zag hem denken van oeps voel de schande al.

12 mei 2022 om 13:13

Danny markus hieronder weet het weer beter waarschijnlijk, maar volgens mij heb je gelijk man.. als hij die sliding had afgemaakt met z'n armen gekruist was dit niet gebeurt... waarschijnlijk moesten er een paar in het publiek lachen om die sliding

Altijd graven na elk gedrag dat niet in hun straatje past als normaal. Laat hem juichen of boos zijn of gefrusteerd zijn of wat dan ook. So what?

11 mei 2022 om 23:36

Het zou voor hem en het team wel beter zijn als hij het met onder controle heeft. Ik vind passie mooi, maar bij hem heeft het snel de neiging om zichzelf en het team te benadelen.

Dit was 100% gericht aan tenhag. Zijn interview met hansie was veelzeggend. Hansie vroeg aan berghuis, wat heeft tenhag jou geleerd. "Eehm dat ik op verschillende positie hebt gespeeld" Ajax doet er goed aan om zo snel mogelijk afscheid te nemen van berghuis. Kijk als het loopt bij ajax, dan kan berghuis leuk meedoen, maar loopt het niet, dan is berghuis de eerste, die afhaakt. En dat zag tenhag ook. Dus daarom kwam hij ook op het bankje terecht.

11 mei 2022 om 23:59

Wel eens, begin was het seizoen deed hij goed mee. Maar toen het minder liep, was het niet de speler die net stapje zet om alles op alles te zetten. Dan zie ik liever klaasen. Prima speler die het spel kan openen als de basis goed loopt, is dat niet zo dan speel je met 10 man.

Blijft dus gewoon een verwend nest. Als hij op de bank beland krijg je dit, of moordtackles waar hij de zoveelste rode kaart voor pakt. Meneer kortsluiting is niet te veranderen. God wat ben ik blij dat we van hem af zijn, hoe goed hij ook is.
Ajacieden, gefeliciteerd met het kampioenschap. Berghuis, word eens volwassen joh, jankerd.

12 mei 2022 om 08:22

Vind hem anders toch behoorlijk “volwassen” geworden dit seizoen, die moord tackels waar jij het over hebt hebben we dit seizoen wel geteld 0x gezien.

Kaarten idem, vgm heeft hij 1x geel gepakt dit seizoen?

Ben ook blij dat jullie van hem af zijn, hij lijkt verder ook een stuk gelukkiger in Amsterdam.

Iedereen blij

12 mei 2022 om 10:00

Helemaal eens. Vond z'n reactie in het interview eigenlijk ook wel volwassen. Niet teveel op ingaan of gek laten maken.

12 mei 2022 om 15:39

Klopt! Benieuwd hoe dat gaat als hij niet aan de winnende zijde staat, als hij al zo reageert op af en toe banken of nou ja, ik gok dat de Berghuis uit de Feyenoord tijd dan toch weer naar boven komt.

Hij zei helemaal niet dat het ongelofelijk was dat ze gelijk speelde tegen AZ.
Maar hoe Feyenoord tegen PSV gelijk speelde.

Ik vond hem weer als nummer 8 echt goed spelen. Geen rechtsbuiten meer hopelijk, is te traag en voorspelbaar. Klein wonder dat ie daar zo goed heeft gespeeld vroeger.

Als ik heel eerlijk ben voegt Berghuis zeer weinig toe. Beschikt niet over het gewenste niveau van en verzaakt vee te vaak. Soms ook wedstrijden compleet afwezig. Lekker afscheid van nemen en iets beters zoeken.

12 mei 2022 om 09:22

Dit vind ik wel heel kort door de bocht. Hij heeft magistrale dingen laten zien, ook in de Champions League. Hij heeft een basisplaats afgedwongen op een positie waar hij in het verleden weinig gespeeld heeft. Dat het de laatste twee maanden wat minder was klopt, maar dat geldt voor heel Ajax. Bizar hoe snel mensen goede prestaties vergeten als het even wat minder gaat.

In het begin van het seizoen werd Klaassen op 10 vervangen door Berghuis en het hele elftal begon te draaien als een tierelier. Hij heeft zich ook nog persoonlijk ontwikkeld door de driftkikker in hem in bedwang te houden. Als het schoppen van een cornervlag de grootste uitspatting is, dan mag je zeer tevreden zijn.

Een niet te missen kans en dan zo reageren. Ik vond het meteen al een zwaar overtrokken reactie, blijkt wel dat alles niet helemaal goed zit bij hem.

Ah wat wat wat ah wat wat wat. Je weet het wel man. Zou je sieren als je er gewoon over kan praten

Is toch niks mis mee. Berghuis zat gewoon wat minder goed in zijn vel. Kreeg wat meer kritiek omdat hij minder dwingend en opvallend was dan het begin/midden van het seizoen. Moest ook vaak noodgedwongen op de rechtsbuiten spelen, waar ik hem toch niet ideaal vind als speler.
Dan scoort hij in de kampioenswedstrijd een doelpunt en komt er even gewoon alles uit. Lekker even trappen. Frustratie, emotie, het hoort bij een kampioenspot. Gewoon een prima reactie, wat mij betreft.

Hopelijk haalt Ajax op de flanken wat extra's, zodat Steven lekker op de 10 of de 8 kan blijven spelen. Doet het daar uitstekend en ik vind hem op de rechtsbuiten positie te kort komen. Althans, op de manier zoals Ajax wilt spelen met buitenspelers. Te ''traag'' en te voorspelbaar wat mij betreft.

Prima toch, Steven is een emotionele jongen. Hij is ook echt niet opeens veranderd hoor, hij wint nu gewoon steeds.

Haha volgens mij zoeken mensen hier echt veel te veel achter. Hij is gekomen om het kampioenschap te winnen, dat heeft hij volgens mij meerdere malen aangegeven. Het zou dan erg pijnlijk zijn om juist het eerste seizoen bij Ajax dat niet te winnen. Waarschijnlijk was het heel veel opluchting die hij in 1 keer voelde, hij heeft dit seizoen nog geen enkele keer een smerige overtreding gemaakt of iets dergelijks. Niks aan de hand met Stevie.

Ach... Hij wou het eerst toch anders vieren. Hij gleed alleen niet zoals hij verwacht had dus toen gaf hij de vlag maar een schop Zoek toch niet altijd overal iets achter. Het veld schoppen is risicovol en de regen schoppen heeft geen nut xD dan maar zo. Ik zag toch echt geen agressie erin in ieder geval. Zal wel aan mij liggen.

Hij baalt natuurlijk dat hij geen finale kan spelen met Feyenoord.

Hahahahahaha huilen om het juichen van Berghuis. Heren trek een biertje open en zet n film op of zo

Onzin verhaal natuurlijk dat een persvoorlichter hem ingefluisterd heeft. Als dit waar is wil ik niet weten wat hij doet als hij wel gefrusteerd is. Het was, is en blijft een idioot die voor de eredivisie een goede speler is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren