Noussair Mazraoui emotioneel na laatste thuiswedstrijd in dienst van Ajax

Woensdag, 11 mei 2022 om 22:20Dominic Mostert • Laatste update: 23:30

Noussair Mazraoui gaat naar Bayern München. De rechtsback van Ajax bevestigt woensdagavond na het behalen van de landstitel dat zijn overstap rond is. In de tweede helft van de wedstrijd tegen sc Heerenveen (5-0) werd Mazraoui gewisseld en bedankt door het publiek. In gesprek met Hans Kraay junior van ESPN beschrijft hij Bayern als zijn droomclub.

De 24-jarige Mazraoui speelt het grootste deel van zijn leven voor Ajax. Zijn vertrek valt hem dan ook zwaar. "Het is emotioneel. Ik ben een gevoelige jongen en heb zeventien jaar bij deze club gespeeld. Iedereen weet dat dit mijn laatste thuiswedstrijd was. Het voelde als een afscheid en ik heb ervan genoten. Ik heb genoten van elke minuut die ik hier heb gespeeld. Ik besef nog niet dat het nu klaar is, maar toen ik een staande ovatie kreeg vond ik dat echt geweldig."

"Iedereen gunt het mij. Ik houd van de supporters en ik houd van deze club. De trainers en de spelers zijn geweldig", vervolgt Mazraoui, die door Kraay junior wordt gefeliciteerd met zijn overstap. "Dankjewel. Het is rond. Na Ajax is Bayern mijn droomclub." Mazraoui vertrekt transfervrij. Vorige week schreef BILD dat de vleugelverdediger van Ajax al medisch is gekeurd bij der Rekordmeister.

Eerder op de woensdag werd zijn transfer al bevestigd door sportief directeur Hasan Salihamidzic van Bayern. "Hij is het type speler waar heel Europa naar op zoek was", vertelde Salihamidzic aan TZ. "We zijn heel blij dat hij heeft besloten om de komende jaren bij ons te spelen. Hij is een speler die ons team zal versterken." Er moeten slechts nog wat puntjes op de i gezet worden, zei de directeur. "We zitten in de afrondende fase. Het ziet er goed uit. Hij heeft de afgelopen jaren goed gepresteerd en brengt iets vernieuwends bij onze ploeg. We weten hoe moeilijk het is om een goede rechtsback te vinden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Respect, altijd alles gegeven een echte Ajacied!

11 mei 2022 om 22:49

Ja qua inzet, blijf erbij dat hij op z'n minst de club wat transfergeld had gegund als hij zo erg van de club hield. Ik vind dit niet zo heel lekker weggaan, ondanks dat de club hem zoveel heeft gegeven. Hij weet dat hij aardig wat waarde vertegenwoordigd. Ik gun hem de overstap omhoog, en hopelijk redt hij het daar, maar transfervrij weggaan bij een club die je alles hebt gegeven, vind ik gewoon niet heel chique. Maar dat is voetbal tegenwoordig, helaas. Je speelt teveel voor je eigen BV.

11 mei 2022 om 22:54

Vind dit echt een belachelijke reactie. Die jongen moet doen wat het beste voor hem is. Zijn club heeft hij terugbetaald dmv diensten al die jaren.

11 mei 2022 om 23:01@fcgrun050

Gelukkig deelt niet iedereen hetzelfde sentiment. Clubs zijn uiteindelijk ook bedrijven die sportief succes willen behalen waardoor de bankrekening lekker gespekt word. Voorbeeld: Als het nou niet zo lekker zou gaan met Nous na een aantal hardnekkige blessures en er wordt niet verlengd met die jongen, mag die het ook zelf uitzoeken. Dan zegt de club: je hebt altijd alles gegeven, maar daar kopen we helaas niets voor, en succes. En daar reageren mensen zoals jij dan weer heel gevoelloos op. Los hiervan heeft ie sportief gezien belangrijke bijdragen geleverd en is ie altijd netjes geweest. Voetbal is business en Nous heeft ook niet tot zijn 40e. Moet je ook kunnen begrijpen.

11 mei 2022 om 23:13

FrGrun, die jongen heeft bij Jong Ajax gespeeld met een amateurcontract

11 mei 2022 om 23:13

@jesaja - Is mijn persoonlijke bescheiden mening he, je hoeft er niet per se mee eens te zijn. Maar Ajax wilde graag met hem verlengen, en hij ging gewoon ontzettend hoog in de boom zitten qua salarissen. En dat heeft hij zo lang mogelijk uitgerekt totdat hij transfervrij de deur uitgaat. Had dan afgesproken dat je een seizoen verlengd, maar dat je tegen een gelimiteerde transfersom vertrekt, zoals 20 miljoen bijvoorbeeld. Levert Ajax wat op, en dat zijn bedragen waar clubs van het kaliber Bayern zonder enige moeite kon aftikken.

11 mei 2022 om 23:18

Ach, heeft zn eerste seizoen bij de senioren bijna op vrijwilligersbasis zichzelf naar een contract moeten knokken in een team waar ze allen al een contract hadden. Heeft een paar jaar terug bijgetekend. Heeft ajax genoeg moois teruggegeven. Niet iedereen hoeft per se voor dikke miljoenen weg bij ajax. Liever dit dan allemaal van die kluivertjes die na 1 leuk seizoen (niet eens top) denken weg te moeten om vervolgens overal en nergens terecht te komen

11 mei 2022 om 23:18

@ak1905 - Lol, hoe bepaal jij dat ik gevoelloos zal reageren? Ajax is de laatste paar jaren best een gevoelige club geworden voor al hun spelers die in dienst zijn bij de club. Zie hoe ze de case Onana hebben afgehandeld. Die behandelt de club als een stuk stront, en Ajax betaalde gewoon zijn salaris door nadat hij shenanigans uithaalde met de pillen. Ik denk echt niet dat Ajax hem had laten vallen als hij slecht presteerde, want de club heeft amper wat aan hem verloren, want hij heeft zijn waarde bewezen en komt uit de eigen opleiding. "en nous heeft ook niet tot zijn 40e" vind ik ook een vrij nutteloze argument. Gast is nog maar 24,5 jaar oud. Die had gewoon een 1-jarig contract kunnen ondertekenen zodat de club nog wat aan hem verdiende. Zie hoe Gravenberch dat doet. Die wilt weg, maar wilt dat de club nog wel iets aan hem verdiend.

11 mei 2022 om 23:33

Ik ben het helemaal met je eens fcgrun. Hierdoor heb ik juist enorm veel respect voor Wijndal; graag een stap willen zetten en toch bijtekenen in de club wat op te leveren. Niks moet, maar wel erg netjes

11 mei 2022 om 23:36

@bertrandtraore - Ja tot en met najaar 2017. Daarna heeft hij gewoon een contract gekregen. Toen was hij nog maar 19 jaar en speelde hij nog bij Jong ajax. Er wordt echt de perceptie hier gewekt dat hij bij de eerste nog met een amateurcontract speelde? Het was namelijk ook geen groot talent en mag hij Ten Hag bedanken dat hij hem zag als rechtsback, want als middenvelder was hij niet doorgebroken en had niemand meer van hem gehoord volgens mij. Zijn inzet en de manier waarop Ten Hag laat renderen, was gewoon een succesformule gebleken.

11 mei 2022 om 23:40@fcgrun Ja inderdaad. Uit al je argumenten is te lezen dat je geen kaas van onderhandelingen hebt gegeten. Bayern toonde twee jaar geleden al interesse voor Nous en bied hem nu een salaris aan van 8 miljoen bruto ex bonussen terwijl deze jongen zich letterlijk als amateurtje bij Ajax omhoog heeft gewerkt. De intentie om te verlengen was er maar bleef destijds uit omdat hij zich niet op waarde geschat voelde en Ajax zijn potentie (zowel financieel als sportief) niet erkende. Dit is gewoon een grote inschattingsfout en dat weten ze bij de directie. In de tussentijd heeft Mazraoui op het veld laten zien waarom ze hem beter zijn zin hadden kunnen geven. Vervolgens word Brobbey die na een half jaar in het eerste vond dat hij elders een beter contract kon krijgen teruggehaald. Bovendien wil Ajax nu een transfersom betalen voor een jongen die gratis is weggelopen. Dit soort dingen doen ook iets met een speler die twee jaar om een beter contract heeft gevraagd waar dat ook volledig terecht zou zijn geweest. Maar volgens jou is Mazraoui de egoã¯st in dit verhaal. Lekker relativeren man. Als jij deze ontwikkelingen niet begrijpt moet je lekker blijven geloven in je eigen verhaal. Over 3 seizoenen gaat hij ook weer richting de 30 dus hoezo nutteloos argument? Alsof die net bij Jong-Ajax vandaan komt.

11 mei 2022 om 23:43

@amerransing - Fair point, maar spelers zoals Kluivert moet je gewoon laten vallen. Die overschatte zichzelf en dacht dat hij het even bij Roma te gaan maken. Uiteindelijk heeft Ajax aardig wat aan hem verdiend en heeft hij het redelijk op een harde manier geleerd dat hij lang niet klaar voor was. Zonder voor het Nederlandse voetbal, want hij had verder kunnen zijn als hij iets kritischer was op zichzelf en bij Ajax was gebleven.

11 mei 2022 om 23:53

@ak1905 - En jij bent zeker de godfather wanneer het aankomt tot onderhandelen? Ak1905, wat een naam ook. Maar anyways, met betrekking tot je betoog, hoe weet je nou dat Bayern twee jaar geleden ook interesse toonde? Toen was hij vaak geblesseerd en was hij bijna voorbij gestreefd door Rensch. Volgens mij is de interesse pas echt concreet geworden toen hij transfervrij werd en besloot om zijn contract niet te verlengen. Er gingen hier ook geruchten dat hij in het salarisschaal wilde zitten als de bepalende jongens, maar dan zit je wel heel erg hoog in de boom en geef ik Ajax wel gelijk dat ze die salarisschaal niet wilde ophoesten voor hem. Snap het verhaal niet echt dat je Brobbey opeens random in je betoog betrekt, want dat is een heel ander situatie. Jongen is net pas 20 jaar, was geen bepalende speler, wilde graag spelen, wat vrijwel onmogelijk bleek nadat Ajax een spits in de vorm van Haller ging halen, en heeft nu redelijk spijt getoond dat hij de verkeerde beslissing heeft gemaakt om naar Leipzig te gaan. Jongen wist niet beter. Lijkt mij een redelijk gunst van Ajax om hem weer in open armen te ontvangen en toont ook wel weer aan dat Ajax om hun jongens geeft. Maar waar je wel gelijk in hebt, is dat ik Mazraoui inderdaad een redelijke ego vindt in dit verhaal ja. Hij weet dat hij bepalend is en waarde vertegenwoordigt, en nu een beetje verhaaltjes verkopen dat hij de club dankbaar is voor alles, terwijl hij in feite de lange neus trekt naar Ajax voor niks. Maar waar zeg ik overigens dat hij een contract moet gaan bijtekenen voor 3 jaar? Dat maak jij van lol. Ik zeg een contract van 1 jaar met een gelimiteerde transfersom waar hij een salaris krijgt wat zowel redelijk is voor Ajax als voor hem, en dat hij na dit seizoen gewoon vertrekt naar een leuke club. Klinkt niet heel onredelijk volgens mij? En daarnaast is 27 jaar echt niet zo oud, voetballers kunnen wel wat langer mee nu.

12 mei 2022 om 00:14
@fcgrun,

Lol. Dus jij mag Gravenberch wel in het verhaal betrekken en de situatie vergelijken met die van een andere speler maar wanneer ik mijn mening verkondig is het appels met peren vergelijken? Fcgrun050 klinkt anders ook zo lekker origineel man, bedacht toen je 12 was toevallig? Rensch kan aardig voetballen en heeft zeker potentie maar is alleen overgeheveld vanuit Jong om het gemis van Mazraoui tijdens blessures op te vangen. Laatstgenoemde heeft dan ook zijn positie in het elftal logischerwijs weer ingenomen op het moment dat ie aan een stuk door fit is gebleven. Kan er met mijn verstand niet bij dat je stelt dat Rensch hem bijna voorbij was gestreefd. Hoe bijna was dat eigenlijk, kun je iets specifieker zijn? 67,5 procent ongeveer, of toch iets minder?

Ah, die arme Brobbey ook. Hij zag die 3 miljoen euro op jaarbasis en wist eventjes niet beter, 't zal inderdaad aan zijn 20e levensjaar te wijten zijn. Moet je echt medelijden mee hebben. Heb je trouwens een bepaalde fixatie met leeftijden van spelers? Blijkbaar was ie zo erg onder de indruk dat hij eventjes vergat te moeten concurreren met Andre Silva, Nkunku, Forsberg, Szoboslai, Poulsen, Sorloth (nu vertrokken) en Dani Olmo die allemaal in de spits kunnen spelen en dat ook geregeld doen. Nee, deze concurrentiestrijd had hij vast gewonnen als ie was gaan strijden voor zijn plek. Ik zeg trouwens niet dat Nous een contract voor 3 jaar had moeten tekenen. Mijn punt is, 24,5 is geen echte jonkie meer en over 3 seizoenen komt hij al aardig in de buurt van zijn 30e levensjaar.
12 mei 2022 om 02:34

Fcgrun. Prachtig om te horen dat een niet ajax supporter op deze manier denkt. Tuurlijk heeft hij veel betekent. Maar toen hij maanden geleden de keuze nam om raiola te nemen was al duidelijk dat verlengen en verloren zaak was. Zonder ten hag zat hij nu bij Emmen. Als hij 1 jaar had verlengt en vervolgens naar 6 mln had opgebracht was ik al tevreden geweest. Maar hoe belangrijk hij ook is geweest op momenten. Voor mij vertrekt hij gewoon echt door de achterdeur

12 mei 2022 om 12:19

@real_amsterdam - Oh het is gewoon mijn mening van buitenaf en heb Ajax best gevolgd de afgelopen jaren sinds Ten Hag daar coach is. Mede omdat ik het nog best indrukwekkend vond hoe hij het op Europees niveau liet zien, want we deden in Nederland net alsof dat het zo makkelijk is om de knock-out fases van de Champions league te bereiken. Maar daarom geef ik gewoon een redelijk onpopulaire mening, want ik vind het gewoon apart dat men transfervrij vertrekt als hij zoveel van de club houdt. Dan is het redelijk huilen met krokodillen tranen om zieltjes te winnen in Amsterdam en daarna gewoon naar Munchen vertrekken. Als hij echt van de club hield, dan had hij gewoon zijn contract verlengd voor gelimiteerde contractduur en transfersom. Al met al is het een van de betere backs die Ajax het afgelopen tien jaar heeft gehad en was het een genot om hem te zien spelen, voornamelijk dit jaar.

12 mei 2022 om 12:28

@ak1905 - Gast, Brobbey is toch een andere situatie dan in vergelijking met Gravenberch en Mazraoui? Brobbey was een groot talent, die niet onmisbaar was, terwijl Gravenberch en Mazraoui gewoon basisspelers waren, ook al is Ryan nog ontiegelijk jong. Dat je die vergelijking niet ziet (of expres overheen leest, want volgens mij heb ik dat redelijk expliciet vermeld), dan ben je inderdaad appels met peren aan het vergelijken ja. Lol, "hoe explicieter ook". Wat kinderachtig gast. Je weet dondersgoed dat Mazraoui vaak geblesseerd was en gewoon een minder seizoen speelde dan Rensch en dat Rensch weer werd gezien als de next big thing. Dat je dat bent vergeten, dan heb je aardig last van korte termijn geheugen. En dat jij het niet kan opbrengen dat Brobbey het gewoon niet beter wist, want als je interviews leest en hoort, dan heeft hij echt oprecht spijt van zijn overstap naar Leipzig, want zegt ook wel genoeg dat je na een halfjaar weer teruggaat naar je club, dan heb je echt een gebrek aan inlevingsvermogen. Nagelsmann had hem een plan verteld, ging weg naar Bayern, waardoor Marsch kwam, wat ervoor zorgde dat Brobbey sowieso redelijk opzij werd gezet, want het was niet de aankoop van Jesse, waardoor de spelers die jij benoemde (laten we nou niet overdrijven dat Forsberg en Szoboszlai vaak in de spits spelen om je opsomming sterker te maken, Sorloth was tevens al weg toen Brobbey kwam, dus get your facts straight) inderdaad de voorkeur kregen.

Hele verstandige keuze om naar Bayern Munchen te gaan. Die Pavard is toch een hele slechte back die speelt hij er zo uit maar eerst ff met Goretzka de fitness in

11 mei 2022 om 22:46

Het is ook geen back. Alleen Deschamps had hem redelijk laten renderen op rechtsachter, mede omdat Frankrijk destijds geen goeie rechtsachter had.

11 mei 2022 om 22:55

Dat is dan wel erg. Een land als Frankrijk moet toch met zoveel talenten wel een echte goede rechtsback der tussen hebben

11 mei 2022 om 23:39

Nou blijkbaar niet. Sidibe kon zijn vorm niet vasthouden en meeste backs braken door op links.

Mazraoui heeft Ajax prachtige momenten bezorgd. Die goal tegen Benfica in de laatste minuut, het binnenhouden van de bal tegen Real, en nog veel meer. Ik zie hem zeker slagen in München!

Man man, Hans en Milan die helemaal klaarkomen in hun broek dat ze die primeur aan hem konden onttrekken. Genant hoe erg ze ernaar aan het vissen waren

11 mei 2022 om 23:12

Ik heb nog een primeur..(en ook weer niet..) Hans is een PAARDENLUL

Een echte Ajacied. Ik ga hem missen.
Maar Bayern is natuurlijk niet zomaar een club. Het is Mazraoui van harte gegund.

Wat een topper is Mazraoui. Ajax in hart en nieren. Altijd 100% gegeven en heeft zich verassend goed ontwikkeld. Een van de meest stabiele spelers van Ajax die altijd heeft gepresteert. Hoop dat Bayern Munchen de juiste keus zal zijn. Ben blij dat hij in iedergeval de premier Leage heeft ontweken, als je niet voor 80 mil worst gekocht in die competitie kan je heel snel op de bank terrecht komen.

Geweldige speler, geweldig gedaan bij Ajax, geweldige einde met de titel en thuis, geweldige transfer. Wat hij nog meer. Ja hij gaat transfervrij, maar hij verdiend het helemaal. Geweldige mentaliteit! en altijd alles gegeven.

Kan aan mij liggen maar als hij 24 is, en al 17 jaar bij Ajax zit dan speelt hij er al sinds zijn 7e, niet 9e..

Het is hem gegund, zeer professioneel het seizoen uitgespeeld. Hopelijk blijft hij heel in Duitsland, dan kan het zomaar één van de beste backs van de wereld worden.

Geweldige stap zeg voor Mazraoui met een heerlijk salaris. Hij moest zelfs nog keihard strijden voor zijn eigen contract een paar jaar geleden. En nu maakt hij de stap gewoon naar een Europese grootmacht. Echt een groot voorbeeld voor veel voetballers als het tegenzit.

Het gaat je goed, Nous!

"Iedereen gunt het mij. Ik houd van de supporters en ik houd van deze club. De trainers en de spelers zijn geweldig"

Nietszeggend gelul, als je zoveel van de club en supporters houdt zou je niet transfervrij vertrekken…

11 mei 2022 om 23:09

Haha wat een onzin verkondig je

11 mei 2022 om 23:14

Dan had de club hem een veel grotere salaris moeten bieden? En hij is 24 dan wil je toch ook eens een stap maken vooral als je al zolang in Nederland speelt? Moet hij tot ze 30ste blijven tot geen club hem meer wilt.. ho zeg..

12 mei 2022 om 08:17

Ik snap Ajax wel, geweldige back als hij fit is, alleen kan je niet op Nous bouwen.
Als hij 5 wedstrijden goed speelt is hij er daarna weer 3 geblesseerd.

Als hij minder vaak blessures had gehad dan was hij nu inderdaad een van de top verdieners bij Ajax.

12 mei 2022 om 00:29

Tuurlijk gozer. Daarom werd hij ook toegezongen met ‘Noussie bedankt’ want het was allemaal nietszeggend gelul.

Geweldige prof en een speler die Ajax hard gaat missen. Was de koning op rechts. Of het nou met Antony of ziyech was die jongen bespeelde die hele kant met mooi aanvallend voetbal. Succes in München

We houden van je Nous, op en top prof, altijd alles gegeven en gaat ondanks transfervrij als held de Arena uit.

Noussie bedankt. Je bent een held en altijd welkom bij een eventuele terugkeer. Laat een behoorlijk gat achter, wat een speler. Denk wel rechtsback van de eeuw. Topper!

Prachtige stap voor Nous. Op en top prof. In mijn ogen gewoon één van de betere rechtsbacks op de wereld hoor. En natuurlijk, er zijn nog wel betere. Maar transfervrij deze meneer inlijven als Bayern zijnde, met het spel dat zij spelen/willen spelen. Ideale rechtsback.

En dat sommige zeggen: hij had Ajax geld moeten opleveren. Volgens mij, correct me if im wrong, heeft Nous ook een tijdje met een amateurcontract en dergelijke gespeeld, toch? Hij komt van ver en heeft zichzelf heel erg sterk ontwikkeld. Enorm belangrijk geweest voor dit Ajax en maakt nu een droomtransfer naar Bayern!

Vanuit mij: het is je gegund Nous! Hopelijk blijf je wat meer fit bij Bayern en kunnen wij van je gaan genieten aan die rechterflank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 25 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

Mazraoui duidelijk in afscheidsinterview: ‘Geen Hakim en geen Donny’

Noussair Mazraoui staat voor honderd procent achter zijn keuze voor Bayern München. De 24-jarige rechtsback zag voormalig ploeggenoten Hakim Ziyech en Donny van de Beek worstelen na hun vertrek bij Ajax,...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren