PSV houdt Gutiérrez ook tegen NEC in hart van de verdediging

Woensdag, 11 mei 2022 om 18:44Shane Jebbink • Laatste update: 19:10

Roger Schmidt heeft de opstelling van PSV voor de wedstrijd tegen NEC bekendgemaakt. De clubs trappen om 20.00 uur af in het Phillips Stadion. De Eindhovenaren moeten winnen als het nog een kleine kans op de titel wil blijven maken. Daarvoor zal ook echter het resultaat van Ajax tegen Heerenveen gunstig uit moeten vallen voor de club onder leiding van Roger Schmidt.

Schmidt moet door veel personele problemen met zijn opstelling puzzelen. De oefenmeester kan in de laatste twee wedstrijden van het seizoen geen beroep doen op Phillip Mwene, Olivier Boscagli, Ryan Thomas, Armando Obispo, Yorbe Vertessen en Carlos Vinicius. Ook André Ramalho voegde zich nog voor de wedstrijd tegen Feyenoord (2-2) met een terugslag in zijn revalidatie bij de toch al lange lijst van afwezigen. Joey Veerman is uit de wedstrijd in De Kuip niet helemaal fris gekomen en kan niet starten tegen NEC.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Érick Gutíerrez kreeg de afgelopen weken door de vele blessures een plek in het hart van de defensie aangewezen en blijft daar staan. Er komt daarom nog geen debuut voor de achttienjarige verdediger Jenson Seelt, die op de bank zit. NEC-trainer Rogier Meijer kiest ervoor om zijn basiself niet te veranderen ten opzichte van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-0). Zo moet Ibrahim Cissoko, de matchwinner van afgelopen zondag, weer hopen op een invalbeurt. Routinier Édgar Barreto is weer hersteld van een knieblessure en begint eveneens op de bank.

Opstelling PSV: Mvogo; Mauro Júnior, Teze, Gutiérrez, Max; Sangaré, Doan; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Guth, El Karouani; Schöne, Proper, Bruijn; Tavsan, Akman, OkitaGerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door davilla_7)

Laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Ondanks dat het nergens meer om gaat toch hopelijk een mooie avond. Afscheid van Schmidt, en hoogstwaarschijnlijk Gakpo en Sangare in hun laatste thuiswedstrijd. En wie weet wel meer belangrijke spelers. Zin in!

11 mei 2022 om 19:00

Mooi dat je er zo naar kan kijken! Ik heb ook wel het gevoel dat het de laatste weken minder over de waarschijnlijke kampioen gaat, maar meer over de ontwikkeling van psv. Dat is een mooi compliment voor de club. Wellicht een bitter gevoel over de titel na de laatste week, maar aan het begin van het seizoen werd er door velen anders naar psv gekeken dan nu. Psv is al klaar voor volgend seizoen in mijn ogen, dat kan ajax niet zeggen. Hopelijk voor psv kunnen ze, in ten hags termen, ajax aankomend seizoen irriteren

11 mei 2022 om 19:03

PSV nog lang niet klaar voor volgend seizoen hoor 😅 Vervanger voor Gakpo en Sangare moet nog gehaald worden. 2/3 nieuwe spitsen. Nieuwe backs. Minstens een nieuwe CV. Duurt nog wel even allemaal

11 mei 2022 om 19:07

‘PSV is al klaar voor volgend seizoen in mijn ogen’. Huh? Kan je dat aub verklaren waarom?

11 mei 2022 om 19:13

PSV en Ajax zijn beide echt nog lang niet klaar voor volgend seizoen. Bij beide clubs gaan veel spelers vertrekken en er komt een nieuwe trainer en TD, het is dus voor beide clubs echt een groot vraagteken hoe het er volgend seizoen uit gaat zien. Enige verschil op dit moment is dat bij PSV al bekend is wie de nieuwe TD en trainer word. Ben wel echt benieuwd naar volgend seizoen!

11 mei 2022 om 19:15

Ik vind dat er goede jeugd klaarstaat. Ze hebben al een prima opvolger in RVN met een zeer ervaren assistent. Tuurlijk gaan er toppers weg, maar als je die wegzet tegen ajax is dat niet per definitie zorgwekkende. Okay je wil vervangers erbij, maar alles oogt stabiel en onder controle

11 mei 2022 om 19:17

Als Gakpo en Sangare blijven is het inderdaad nog wel stabiel, dan staat de fundering er iig nog om maar te zeggen. Maar als die beide vertrekken, moet er echt aan iets heel nieuws gebouwd worden, wat allesbehalve makkelijk is. Ook de jeugd wat erachter zit is natuurlijk nog lang niet klaar om constant te presteren.

11 mei 2022 om 19:12

Fossen

Is geen garantie dat Ajax vandaag wint hoor. Voorin weer 0 snelheid. Dus kan zomaar puntverlies opleveren, vooral dat Ajax al weken aanmoddert.

Maar ja kans aanwezig, dat Ajax punten verspeelt, dat PSV dit ook doet. Lijkt wel solidair met Ajax

11 mei 2022 om 19:15

Zo zijn we dan ook wel weer he 😉 Nee garantie is er niet, maar dat Ajax 2 wedstrijden op rij punten gaat verliezen en minstens 1x daarvan verliezen, daar geloof ik niet in haha.

Ach ja, voor mijn part zetten we Zahavi en Vinicius centraal achterin. Gaat toch nergens meer om.

Madueke weer in de basis altijd mooi om zijn acties te zie

Doan dus centraal op het middenveld? Slaat nergens op. Had dan gewoon Seelt centraal achterin gezet en Guti op het middenveld.

11 mei 2022 om 19:02

Eens. Had ik ook graag gezien/op gehoopt.

11 mei 2022 om 19:04

Zal Doan niet op 10 en Götze naar achter schuiven? Lijkt me logischer.

11 mei 2022 om 19:10

Seelt is er echt nog lang niet Benzema, ik kijk bijna elke JPSV wedstrijd en die jongen oogt vooralsnog niet heel best, het echte talent waar veel mensen het over hebben zie ik bij hem nog niet, hij is echt nog lang niet klaar om bij PSV 1 in de basis te staan. Terecht dat Guti centraal achterin staat, er is gewoon niks anders.

11 mei 2022 om 19:17

Seelt heeft zijn lengte mee, maar komt inderdaad nog veel tekort. Het valt me trouwens op dat jong PSV ook erg veel duels uit handen geeft in de slotfase. Ik hoop maar dat van Nistelrooy dat niet óók aan zijn kont heeft hangen.

11 mei 2022 om 19:34

Dat snap ik, maar Doan om het middenveld zetten is net zo'n groot risico. Die komt op rechtsbuiten al te kort, laat staan op een positie waar hij nooit speelt.

Wat zal dat PSV zich genaaid voelen. 2 dubieuze momenten tegen Ajax en Feyenoord wat misschien wel gewoon de kop heeft gekost.

11 mei 2022 om 18:58

Tja gewoon een enorm pechseizoen. Bijna ieder puntverlies is te herleiden tot een arbitrale dwaling of een keepersblunder. Heb wel te doen met Schmidt dat hij daar op afgerekend wordt

11 mei 2022 om 18:59

Goh, daar hebben we het deze week nog niet over gehad

11 mei 2022 om 19:06

Het moment tegen Feyenoord ja. Maar mensen vergeten ook dat moment tegen Ajax. Je hebt anders gewoon 3 punten meer en Ajax 2 minder.

11 mei 2022 om 19:23

Dit kan je toch niet menen? Die bal van Blind is tot op de dag van vandaag niet bewezen uit geweest. Daarnaast kan Ajax zo ook wel wat momentjes terughalen (niet gegeven pingels tegen Heracles en GAE) waar de arbitrage een negatieve hoofdrol had in het puntenverlies.

11 mei 2022 om 19:38

@Steve Stingray: Inderdaad, in beide wedstrijden die je noemt een zuivere penalty ontnomen en 2 punten laten liggen. En bijvoorbeeld de situatie met penalty (en rood?) bij NEC - PSV bij een 1-0 voorsprong voor de Nijmegenaren. Nu draaide PSV die wedstrijd nog om, maar dat was geen zekerheidje als de arbitrage de juiste beslissing had genomen. Natuurlijk heeft Ajax nu mazzel gehad met die 2-2 van Dessers, maar het is wel heel makkelijk om daar het eventuele kampioenschap aan op te hangen (zeker aangezien Ajax anders alsnog op nr. 1 had gestaan). Zo heeft elke club meevallers en tegenslagen over een heel seizoen, ook Ajax, ook PSV. Er wordt nu door sommigen gedaan alsof Ajax enkel maar gematst is en PSV enkel benadeeld, dat is gewoon feitelijk onjuist. Ongelooflijk die eenzijdige verontwaardiging.

11 mei 2022 om 19:50

@sanderk91 je hebt helemaal gelijk sometimes you lose and sometimes you win. Ook Ajax is natuurlijk benadeeld. Bij PSV is het wel (bijna) elke keer uitgemond op puntenverlies dit seizoen. Weet niet precies hoe de ratio hierin voor Ajax is? Dat kan qua gevoel natuurlijk ook flink schelen. Tegen NEC uit was het natuurlijk ook een arbitrale dwaling maar heeft het PSV uiteindelijk geen punten gekost. Zo’n fout is jammer maar is minder erg uiteraard.

11 mei 2022 om 19:00

Geloof me, we voelen ons zeker genaaid. Als PSV-er hoop ik echt alleen maar dat Ajax gewoon 2x wint of 2x verliest, niet dat ze dadelijk 1x verliezen en 1x winnen, want dan voelen we ons extra genaaid omdat juist dan dat penalty moment tegen Feyenoord beslissend is geweest.

11 mei 2022 om 19:00

Zeker waar, maar PSV mag de hand ook wel in eigen boezem steken. Zoals ze de tweede helft faalden (alweer) mag niet onopgemerkt blijven. Veerman die balletjes onder de voet vooruit schuift, Gakpo die totaal geen pressing meer leverde. Doan die overal te laat was. Schmidt die diezelfde Doan te laat wisselde. Door dom balverlies van Doan ontstond immers de 1-2. Het wegtrappen van de bal door Schmidt waardoor je ergernis bij de scheids opwekt. Enz, enz...
Er zit iets in de club of selectie helemaal niet goed. Is het mentaliteit? Ontbreken van topsport klimaat? Kwaliteit van spelers en staf? De échte wil om te winnen? Dat laatste was er in de bekerfinale ineens wél. Hoe kan dat?

Vragen, vragen, vragen.....
Wie het antwoord heeft...

11 mei 2022 om 19:01

Willem II zal zich ook wel genaaid hebben gevoeld over hoe hun de week ervoor genaaid werden tegen PSV

11 mei 2022 om 19:06

Behalve dat het tegen Willem2 niet de winnende was in de allerlaatste minuut maar de 1-0 na een 4-2 overwinning. Blijf het echt vreemd vinden dat mensen deze 2 wedstrijden gaan vergelijken, hoeveel discussies zijn hier onderhand al wel niet over geweest?

11 mei 2022 om 19:06

Die zullen zich inderdaad echt enorm genaaid hebben gevoeld dat ze met 4-2 ipv 3-2 verloren hebben

11 mei 2022 om 19:45

Je weet zelf ook dat als die situatie beter wordt beoordeeld tegen Willem II de wedstrijd heel anders had kunnen lopen

11 mei 2022 om 19:16

Derkaiser

Over het seizoen heeft PSV ook paar keer voordelen mee gehad. Dus die 2 monenten kan je ook wegstrepen.

onderaan de streep, heeft Schmidt gewoon aantal fouten gemaakt. Zoals bijv slecht wisselen of van formatie opeens veranderen.

Laatste wedstrijden van Schmidt, dat moet toch wel een opluchting zijn voor alle PSV-fans. Wat een clown is dat. 2 jaar bezig geweest met een speelstijl implementeren, heel wat miljoenen verder en 1 KNVB beker gewonnen (en een fruitschaal).

Wisselt te pas en te onpas en is totaal geen uithangbord voor PSV met z’n onsportieve excuusmentaliteit. Benieuwd naar Ruud!

11 mei 2022 om 19:14

Schmidt gaat 80 punten halen met het matigste elftal wat we in jaren gehad hebben en dat waren er nog een stuk meer geweest als zaken buiten zijn invloedssferen iets meer hadden meegezeten. Lachwekkend om hem een clown te worden

11 mei 2022 om 20:10

In de zwakste competitie in tijden. Hoeveelheid punten kan je niet van jaar tot jaar vergelijken. PSV’s budget is naast dat van Ajax het enige grote budget. De subtop, op Twente na, is matiger dan ooit. Los daarvan is zijn gedrag zeker wel clownesk te noemen. Daar veranderen 40, 80 of 400 punten niks aan.

11 mei 2022 om 20:17

De Eredivisie is dit seizoen juist sterk in vergelijking met andere jaren.. Niet voor niets komen de Nederlandse teams ineens ver in Europa en winnen ze van redelijke tegenstanders. En het budget van PSV is altijd veel hoger dan de rest geweest, maar toch haalt het maar zelden de grens van 80 punten (afgelopen 15 jaar maar 4x gelukt). Dus dat is gewoon knap van Schmidt. En prima als je dit al clownesk vindt, blijkbaar een begrip dat aan inflatie onderhevig is

11 mei 2022 om 20:27

De Nederlandse teams: Feyenoord doet het uitstekend, maar is ook een topper en valt niet onder de subtop. Vitesse deed het aardig, maar breekt geen potten in de competitie.

Aan inflatie onderhevig? Sorry maar Schmidt is gewoon niet sportief en heeft totaal geen zelfreflectie. Na Van Bommel en Schmidt moet het denk ik heerlijk zijn om een rustige gast als Ruud aan het roer te krijgen.

Lijkt er dus op dat of Doan of Gotze vanavond op 8 speelt omdat ook Veerman nu geblesseerd is, de blessures lijken niet op te houden voor PSV en dat nu al 2 seizoenen achter elkaar. Hopelijk zit het volgend seizoen eens een keer mee want man, wat hebben wij een ontzettende pech gehad dit seizoen.

Hopelijk word de laatste thuiswedstrijd afgesloten met een comfortabele overwinning. NEC speelt nog volop mee voor de play-offs dus die zullen vanavond zeker alles geven. Succes boys.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 18 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren