Kogel is door de kerk: Ajax accepteert bod van Bayern op Gravenberch

Woensdag, 25 mei 2022 om 15:17Shane Jebbink • Laatste update: 15:48

Ryan Gravenberch heeft zijn transfer naar Bayern München te pakken, meldt De Telegraaf. De Duitsers betalen een vaste transfersom van 19 miljoen euro en maximaal 5,5 miljoen euro aan bonussen. Gravenberch tekent een contract voor vijf seizoenen bij der Rekordmeister. De overgang van het jeugdproduct van Ajax hing al langer in de lucht, maar Bayern hikte tegen de vraagprijs van de Amsterdammers aan. De kersvers landskampioen van Duitsland heeft nu toch water bij de wijn gedaan om de overgang af te ronden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Doet Ryan Gravenberch er goed aan om naar Bayern München te vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door zytto34)

Ben erg benieuwd. Het niveau dat ie afgelopen tijd laat zien is duidelijk niet voldoende voor Bayern, maar ik ben wel fan van Gravenbergh. Heeft echt alles om te slagen als ie zich door ontwikkelt. We kunnen ook wel weer wat wereldtoppers gebruiken.

25 mei 2022 om 15:36

Echter is zijn niveau sinds de winterstop wel weer flink vooruit gegaan. Nog steeds heel wat stappen te zetten om te slagen bij Bayern maar ik heb er wel meer vertrouwen in tov een jaar terug. Zit een mooie ontwikkeling in.

25 mei 2022 om 17:00

@migi: ik ook fan van Gravenberch. Dat is gewoon een extreem groot supertalent van niveau Rijkaard Seedorf. Al die mesne die doen alsof ie er niks van kan omdat ie een vormdip had, die begrijpen er echt niks van. Deze man die al op zn 17e een basisplek in Ajax 1 had, heeft spelinzicht souplesse, balbehandeling, fysiek zit ie top in elkaar...niet voor niks staat ie op elk scoutingslijstje van de Europese top. Hij had gewoon zn terugval, die elk toptalent heeft nadat het na het debuut eerst een periode vanzelf gaat. Als ajax fans zou je dat moeten herkennen.
Maar het talent en de potentie van deze jongen staat buiten kijf.
Ik vind het alleen enorm jammer dat hij ervoor kiest om nu al te cashen, ipv eerst de grote dragende speler te worden bij Ajax en dan als grote meneer naar de Europese top te gaan. Nu gaat ie, net als de eerder genoemde Rijkaard en Seedorf eigenlijk te vroeg. Voor eigenlijk te weinig geld. In het buitenland ontwikkeld hij zich vast tot de topper die 100 miljoen waard is over 3 jaar. Maar hij boort Ajax die toptransfersom door de neus. Jammer voor de club die je het podium heeft gegeven, maar hij zal naar zn bankrekening kijken en denken boeien, Ajax betaald me ook niet als ik mn been breek en niet die topper wordt.....

25 mei 2022 om 18:43

Dat hij nu al weg is bij Ajax is gewoon een fout van Marc Overmars die hem al veel eerder een verbeterde aanbieding en contractverlenging had moeten geven. Dan had Gravenberg zeker nog 1 a 2 jaar bij Ajax gespeeld en vervolgens pakweg 60 a 70 miljoen opgebracht voor Ajax .
Ik hoop dat hij het gaat redden bij Bayern München. Ik heb daar best vertrouwen in want Gravenberg is echt een groot talent. Erg jammer dat hij Ajax zo weinig oplevert.
Ajax moet echt dit soort talenten eerder verbeterde aanbiedingen doen en langere contracten geven. En daar niet zo lang mee wachten.

25 mei 2022 om 18:53

is een interessante hoor chesky...want bij mazraoui heb ik ook het gevoel dat eerder een goede aanbieding m nog best wat langer had gehouden dan wel een transfersom had opgeleverd. Ajax zal in elk egval echt moeten gaan nadenken hoe ze dit gaan aanpakken want teveel goede spelers die gratis of voor te weinig weglopen, dat ondergraaft haar hele business model. Gravi moet op zn 23e voor 60 mio minstens weg en mazraoui voor 20 plus. Vroeg een goede aanbieding doen, maar ook een plan wat je doet als ze niet happen en dus expres hun contract uitdienen. Wat doe je dan?

26 mei 2022 om 00:42

Ik vind persoonlijk dat je nogal overdrijft en hem een beetje erg overschat. Uiteraard is Gravenberch een talent, maar hij is absoluut niet een soortgelijk talent zoals Rijkaard of Seedorf dat was. Beiden zaten al op een absurd hoog niveau op dezelfde leeftijd die Gravenberch nu heeft. Gravenberch is daar nog lang niet. Dat hij naar Bayern gaat is mooi voor die jongen, maar ik weet haast zeker dat hij geen basis staat komend seizoen.

26 mei 2022 om 01:14

Geloof me hij is totaal nog niet van het niveau Rijkaard of Seedorf. Zeker talentvol maar vrees dat Bayern echt een stapje te vroeg en te hoog is. Gewoon niet zon slimme stap. Als ie dan zo nodig weg moest had hij beter ergens naar toe kunnen gaan waar hij meer kans op de basis heeft.

25 mei 2022 om 19:50

Ik denk dat hij het gaat redden im een simpele reden. In grote wedstrijden speelt hij juist altijd goed.

Over een jaar of 2 speelt ie bij Vitesse. Vind deze stap veel te snel.

25 mei 2022 om 15:21

Lijkt me stug. Gaat 10 miljoen per jaar verdienen vijf jaar lang. Vreemde constatering.

25 mei 2022 om 16:38

je hebt een andere mening.... dat wil niet zeggen dat Swaap een vreemde consatering doet. Vind het eerlijk gezegd helemaal niet vreemd gedachte. Ik denk ook dat ie te snel gaat en ik ken zijn contract niet. Weet niet hoe de 10 mln tot stand komt. maar jij weet het schijnbaar allemaal

25 mei 2022 om 16:44

@robert41/ Geen rare constatering?! Jij vindt het niet raar om te denken dat Gravenberch over twee jaar ineens ruim onder zijn huidige niveau bij Vitesse speelt? Aparte logica hou je erop na dan...

25 mei 2022 om 16:49

@Robert dus jij vind het logisch om van Ajax naar Bayern te gaan om vervolgens naar Vitesse te gaan? En dat er geen andere clubs ( zoals Tottenham, Napoli) zijn die hem niet van Bayern zouden willen kopen mocht hij floppen? Zoals Juvars als zei: Vreemd constatering

25 mei 2022 om 18:26

Inderdaad, het is geen heel gekke gedachte dat het bij Bayern (nog) een treetje te hoog blijkt en dat Ryan bij een andere mooie, iets minder grote club in europa terecht komt. Ook niks mis mee, met alvast dikke bankrekening binnen.

25 mei 2022 om 15:21

Denk ik niet, Ryan heeft echt heel erg veel potentieel. Eensch dat Bayern wat snel komt, maar als hij het in München niet red dan echt wel in de subtop van Europa

25 mei 2022 om 16:40

subtop van Eruopa? Ja misschien bij Ajax of zo

25 mei 2022 om 15:24

Maar wel 20 miljoen rijker .

25 mei 2022 om 15:26

Misschien niet Vitesse, maar bij PSV zou ik me wel kunnen voorstellen

25 mei 2022 om 15:29

Die zit binnen 5 jaar niet in Nederland hoor als hij de komende 5 jaar 10 miljoen per seizoen gaat verdienen.

25 mei 2022 om 15:48

Heel erg veel potentieel, maar lang niet steady genoeg. Ben bang dat ‘ie ondersneeuwt bij Bayern door de kwaliteit van het middenveld. Mag die het gaan doen met potjes tegen onderkant Bundesliga.

25 mei 2022 om 15:50

Sammy

Liever samen met Donny terug bij Ajax!

25 mei 2022 om 17:08

Niks mis mee toch voor het eerste seizoen. Kan nog veel leren bij een goede coach als Nagelsman van Kimmich leren en dan zoals Camavinga in Madrid het eerste jaar had Ryan in München hebben. Niks mis mee. We moeten niet verwachten dat hij meteen gaat spelen in de wereldtop die jongen is ook nog 19 of 20

25 mei 2022 om 15:27

Wedden van niet. Mocht hij het bij Bayern niet redden kan hij over 2 jaar nog naar clubs als Leverkusen, Lyon, Sevilla, Ajax (terugkeer) etc. Als hij het daar dan ook niet red, wat mij sterk lijkt want heeft al aangetoond dat niveau aan te kunnen, dan pas moet je aan Vitesse denken

25 mei 2022 om 15:28

Dat is wel heel makkelijk gezegd.

Persoonlijk denk ik dat Ajax blij moet zijn. Een goede speler, laatste jaar heeft hij het niet echt laten zien. Wellicht komt het allemaal beter uit bij Bayern. met 1 jaar contract die zeker niet wilde verlengen. topdeal!

25 mei 2022 om 15:33

Het is Bazoer niet, die was al uit vorm voordat ie voor minder geld naar de subtop (wolfsburg) ging. Dat is waarschijnlijk waar je vergelijking vandaan komt.

25 mei 2022 om 23:44

Ik vond Ryan vorig seizoen echt goed spelen, dit (afgelopen seizoen) was het misschien in 5 a 6 wedstrijdjes goed wat hij liet zien. Dus jazeker Bazoer was zeker een slecht voorbeeld voor hem en daar kwam inderdaad mijn vergelijking ook vandaan.

25 mei 2022 om 15:42

Dit soort reacties zie je vrij vaak. Maar hoe vaak gebeurt zoiets als een groot talent voor een dergelijk bedrag naar een Europese topclub vertrekt? Precies, eigenlijk gewoon nooit. Gravenberch zal sowieso een aanpassingsjaar hebben in Munchen waarin hij vrijwel alleen als invaller (of bij blessures/rust in de basis) zal spelen - dat zal hem ook wel duidelijk zijn gemaakt mag je aannemen. Mocht hij in zijn tweede seizoen dan nog niet weten te overtuigen zal hij wellicht een stapje terug zetten -al dan niet op huurbasis- naar een club als pak 'm beet Napoli, Sevilla, etc. Hoe komen mensen er toch bij dat zo'n talent -die bij de top van de Eredivisie al zeer goed mee kan en tevens Oranje international is- ineens bij Vitesse zou belanden op zijn 22e met twee jaar Bundesliga ervaring bovenop zijn 100 duels voor Ajax en 20 Europese duels? Dat slaat toch helemaal nergens op?

25 mei 2022 om 15:47

lijkt me sterk dat Vitesse over een jaar of twee champions League speelt en mee kan doen met de Europese sub-top/top clubs

25 mei 2022 om 16:41

lijkt me sterk dat Vitesse over 2 jaar nog bestaat als ik de laatste berichten allemaal hoor

25 mei 2022 om 15:51

Hij is meer dan welkom

25 mei 2022 om 16:33

Jij onderschat zijn potentie enorm, Het is niet zomaar dat Bayern bij hem terecht komt. Wellicht is het allemaal te snel maar het is geen AS Roma wat aanklopt maar de top van Duitsland.. verwacht dat hij rustig gebracht gaat worden en daarna een vaste basisplaats. Dit is goed voor het Nederlands voetbal. Veel Oranje spelers weer bij topclubs!

25 mei 2022 om 16:41

@swaap echt een reactie van niks dit. Alsof een jaar langer bij Ajax garantie geeft op het slagen in het buitenland. Ik geef hem groot gelijk dat hij deze stap maakt

25 mei 2022 om 17:24

Alsof Vitesse 10 miljoen per jaar gaat betalen. Dan eerder op de tribune bij Bayern. Maar ook dat zie ik niet gebeuren. Binnen een jaar basis speler.

25 mei 2022 om 17:31

Laat het hem maar niet horen swaap, straks bedenkt hij zich nog 😂

25 mei 2022 om 17:41

Zelf denk ik dat deze stap misschien zelfs een jaar te laat is. Bij mij leeft meer de overtuiging dat hij bij Ajax is uitgeleerd en zo goed is dat ie er niet vol voor hoeft te gaan. Bayern lijkt mij de ideale stap omdat hij toppers voor zich heeft en keihard zal moeten werken om een basisplaats te bemachtigen en behouden. Samen met vertrouwen en duidelijkheid precies wat ie nodig heeft om zich verder te ontwikkelen i.m.o. We gaan het meemaken.

25 mei 2022 om 18:08

Dat niet, maar wel Roma, Arsenal of Dortmund. Maar goed, alle goeds voor hem. Wie niet bij Ajax wil spelen, moet je er vooral niet bij willen hebben

25 mei 2022 om 19:15

😂😂😂!....Nou dit gaat gewoon een keiharde topper worden....voor relatief weinig geld gehaald...en dus alle tijd om, als Bayern zijnde, in hem te investeren. Bij Ajax ook weer terug in de basis gewerkt...dat komt meer dan goed!

10 miljoen euro bruto. Dat is een hoop geld voor zo’n jongen. Goed uitonderhandeld, dat wel.

25 mei 2022 om 15:27

Als ik me niet vergis had Mazraoui hetzelfde salaris. Denk dat dit voor Bayern begrippen een prima deal is voor alle partijen

25 mei 2022 om 16:34

Ik had hem als Ajax zijnde gehouden. Deze habbekrats is niks als je volgend jaar gelijk uit de CL ligt. Ryan kwam juist net op een niveau dat hij het verschil kon maken.

25 mei 2022 om 16:42

Mazraoui had volgens mij 8 mln

25 mei 2022 om 17:25

Voor 25 miljoen moet je alle groepswedstrijden winnen (6 keer winstpremie + volgende ronde bonus).

De meeste van die bonussen zullen vast gehaald worden, maar dat komt dan dus uit op nog geen 25 miljoen. Valt ergens toch wat laag uit? Gravenberch had natuurlijk nog maar een contract van een jaar bij Ajax, maar ik had toch wel een vaste transfersom van zo'n 25 miljoen en enkele miljoenen aan bonussen verwacht.

Edit: Ik had deze verwachtingen vanwege het eerdere nieuws dat Bayern een bod gedaan had van een vast bedrag van 17 miljoen en 6 miljoen aan bonussen. Zie ook het nieuwsbericht van 27 april: "De onderhandelingen tussen Ajax en Bayern over Gravenberch zitten al weken muurvast. Volgens de laatste informatie van De Telegraaf wil Bayern niet verdergaan dan een vast bedrag van zeventien miljoen euro plus zes miljoen euro aan eventuele bonussen, terwijl Ajax een totaalpakket van dertig miljoen euro eist".

Dan vind ik een vast bedrag van 19 miljoen en 5,5 miljoen aan bonussen laag uitvallen en lijkt Ajax een flinke scheut water bij de wijn gedaan te hebben, toch? Met het doorverkooppercentage zullen er nog wel een aantal miljoenen bijkomen uiteraard.

25 mei 2022 om 15:23

Mwah 1 jarig contract. En niet enorm veel indruk gemaakt in de CL zoals bv De Ligt en Frenkie wel deden. Die hadden echt het momentum om verkocht te worden. Ryan niet zo...

25 mei 2022 om 15:24

Met een een-jarig contract zonder naderende gesprekken/akkoord voor een verlenging? Vind ik niks laag.

25 mei 2022 om 15:24

Ajax moest hem toch wel verkopen. Anders heb je weer een probleem zoals Onana en Mazraoui. Dus dan is bijna 25 miljoen ontvangen beter dan helemaal niks krijgen. En Gravenberch krijgt natuurlijk ook zijn enorme salaris. Bijna 10 miljoen is echt heel goed onderhandeld.

25 mei 2022 om 15:31

Zeker, ik begrijp het ook helemaal. Daarentegen werd er in de afgelopen maanden gezegd dat Ajax meer verlangde dan het bedrag dat er nu uiteindelijk uitgekomen is. Was dit niet ook ongeveer wat Bayern toendertijd als een eerste bod gedaan had? Om die reden had ik verwacht dat er een beter voorstel gedaan zou worden, maar het bedrag lijkt niet significant hoger nu.


25 mei 2022 om 15:40

Eerste bod van Bayern was lager hoor. Was rond de 10 of 15 miljoen. Ajax had gewoon een slechte onderhandelingspositie met Gravenberch. Rond de 30 gaan ze echt niet betalen als ze hem een jaar later gratis kunnen krijgen. Dus dit was echt wel het maximale naar mijn mening.

25 mei 2022 om 18:22

Eerste bod was 16 miljoen en 6 miljoen variabel, nu dus 3 miljoen vast meer en ½ miljoen variabel minder,m gezien de vraagprijs van 35 miljoen, dan mag je toch concluderen dat Bayern hier het beste uitkomt

25 mei 2022 om 18:45

Ik ben juist van mening dat Ajax hier het beste uitkomt. 30 miljoen was de vraagprijs, bijna 25 miljoen incl bonussen, en dan nog 7.5% doorverkoop. Oftewel, grote kans dat je dichtbij de 30 in de buurt komt en dat voor een 1-jarig contract icm een speler die aangegeven heeft niet te willen verlengen. Wat mij betreft mag je dan in je handjes knijpen Ajax zijnde.

25 mei 2022 om 15:25

1 jaar contract en een zwak seizoen gedraaid met nog een kleine opleving rond maart tot zijn blessure. Ik vond Taylor in de laatste weken meer indruk maken dan Gravenberch heel het seizoen. Gewoon een mooi bedrag om nu te pakken.

25 mei 2022 om 15:51

Bij Taylor zie je in ieder geval de drive en wil om er iets van de maken. Ik denk dat dit voor alle partijen een mooie deal is. Bayern krijgt er een groot talent bij, Ajax gaat er beter door voetballen (zagen we al toen Berghuis en Taylor op zijn positie terecht kwamen) en ook nog eens een leuk bedrag voor 1 of 2 aankopen.

25 mei 2022 om 15:26

Je moet hoe dan ook door ....te wisselvallig voor een topspeler.....soms teveel nonchalnt aan de bal ...ik hoop t beste voor hem

25 mei 2022 om 15:26

Ja en nee. Heeft nog een contract voor één jaar. Dus als Ajax nog iets wil verdienen, moet hij nu vertrekken en kan Ajax niet gokken op de ‘hoofdprijs’. Ook een behoorlijke tijd geen basisspeler geweest en wisselvallig gepresteerd. Aan de andere kant: nog steeds een enorm jonge speler met ontzettend veel talent. Er zijn spelers met minder kwaliteiten voor meer verkocht.

25 mei 2022 om 15:26

@tullius een bedrag van bijna 25 miljoen met een goede doorverkoop percentage is echt uitstekend voor een jonge speler. Ryan is echt een heel groot talent maar is niet de meest consistente speler geweest en is nog lang niet op niveau waar hij zou moeten zijn. Dat is toch echt een goede deal voor Gravenberch en als je toch moet verkopen dan ook een zeer goed bedrag voor Ajax.

Zijn maar weinig jongens die al zo jong nog niet bij de beste spelers van Ajax hoort die dit al opbrengen.

25 mei 2022 om 16:36

Het is 19 miljoen. Als hij eerst 20 goals moet maken, dan kan je die bonus op je buik schrijven.

25 mei 2022 om 16:49

20 goals maken is uiteraard geen criterium. Er wordt door verschillende bronnen gesproken van "eenvoudig haalbare bonussen", dan denk ik eerder aan kampioen worden, overwinteren in de CL, x aantal speelminuten, etc.

25 mei 2022 om 15:29

Ik snap ook niet dat er gezegd wordt dat Bayern water bij de wijn gedaan heeft. Volgens mij ging het in elk bericht over Gravenbergh om een transfersom van max. 25 miljoen. Dan heeft Ajax toch toegegeven? Die wilden 30..

25 mei 2022 om 15:32

Exact, dat bedoelde ik ook in mijn reactie hierboven.

25 mei 2022 om 18:46

Ik zou niet te veel verwachten van het doorverkoop percentage. Een top club als Bayern verkoopt in de regel alleen spelers die niet voldoen of een enkele keer spelers die zoals Lawandowski nu niet bij willen tekenen. In beide gevallen zal er dan niet veel bijkomen.

Had beter nog een jaar of twee bij Ajax kunnen ballen... maarja, wie ben ik...

Tevens denk ik dat Overmars er een betere deal uit had gesleept.

25 mei 2022 om 15:27

Is toch een vergelijkbare deal met Kluivert naar AS Roma? Kregen we ook zo'n bedrag voor met nog 1 jaar contract waarbij Kluivert ook nog meer hype had.

25 mei 2022 om 16:31

Meer hype dan Gravenberch?

26 mei 2022 om 00:46

Dat vond ik wel. Kluivert had elke wedstrijd wel een solo waar hij 3 man voorbij dribbelde als Messi en dan ook nog de zoon van. Gravenberch heeft nooit die hype gehad. Hij was juist een van de meest frustrerende spelers.

25 mei 2022 om 15:49

Zo’n onzin dit, ten eerste kan je dat nooit meten of vergelijken. Dit is een prima deal voor een jongen met een jaarcontract. Persoonlijk denk ik dat het te snel is want ja Gravenberch was ook nog niet eens de man bij Ajax en dan ga je naar een veel grotere club toe. Maar goed ik hoop dat hij daar veel speeltijd krijgt en zich doorontwikkeld. Kwa financiën zit het wel goed voor hem maar of het kwa speelminuten ook een stap vooruit is betwijfel ik.

25 mei 2022 om 16:51

Overmars vroeg 30 miljoen euro. Ik lees dat de clausules makkelijk haalbaar moeten zijn dus zit je op 24,5 miljoen euro plus 7,5 procent doorverkoop percentage.
Zoveel slechter dan de vraagprijs van Overmars is dit ook weer niet.

25 mei 2022 om 17:57

Overmars wilde toch ook zo'n bedrag (als de verhalen in de wandelgangen klopten).

Of hij te vroeg of te laat vertrekt zal de toekomst moeten uitwijzen. Langer blijven zoals in het verleden Ziyech of Klaassen blijken ook geen garantie op success. Ik denk dat als je de selecties van top clubs af gaat dat er meer spelers zijn die daar op jonge leeftijd kwamen (of die al op jonge leeftijd bij een andere top club speelden) dan spelers die stapje voor stapje die kant op zijn gegroeid.

Prima transfer. Ik vind Taylor en Kudus veel meer hebben dan deze jongen. Had een leuk begin. Maar het is nu al langer dan een jaar huilen met de pet op met hem. Zal geen rol van betekenis gaan spelen bij Bayern, maar in de winter uitgeleend worden aan Schalke of Union Berlin. Goed bedrag uiteindelijk voor een speler met eenjarig contract. Kunnen we lekker Wijndal ofzo voor halen.

25 mei 2022 om 15:23

Na de 2-3 tegen(cambuur?) uit heeft hij zelfvertrouwen gekregen en is daarna beter gaan voetballen. Groot deel van het seizoen inderdaad niet voldoende

25 mei 2022 om 15:26

Op wat is dat gebaseerd dan. Deze jongen is onomstreden basisspeler geweest, ten Hag gaf Taylor niet eens een kans als hij fit was. Ook heeft hij op dezelfde leeftijd 10x meer bewezen dan Taylor. Kudus had vorig seizoen een goed begin, dus dat is nog op iets gebaseerd maar ook hij heeft echt niet zoveel bewezen in het eerste.

Met Kimmich en Goretzka is de concurrentie natuurlijk niet mals, maar Bayern is ook geen club die zo'n speler helemaal niet de kans gaat geven. Wel ben ik met je eens dat een seizoen of misschien zelfs twee bij Ajax blijven niet eens zo slecht waren.

25 mei 2022 om 15:39

Onomstreden basisspeler? Misschien in de ogen van Ten Hag, maar er was onder een groot deel van de supporters een hoop onvrede m.b.t. zijn lakse houding op zowel aanvallend als verdedigend gebied. Ik ben persoonlijk van mening dat Taylor veel meer brengt in zowel aanvallend als verdedigend opzicht, vooral met zijn snelheid en inzet.

Dat Bayern talent vaak de kans geeft ben ik wél met je eens. Hoop dat hij bij Bayern wat constanter gaat worden, bij Ajax was het op en af.

25 mei 2022 om 16:03

In de ogen van Ten Hag ja, inderdaad. Hij heeft de afgelopen 2 seizoenen in bijna iedere wedstrijd als basisspeler gespeeld. Dat de supporters een hoop onvrede hebben geuit zal allemaal best, maar deze speler is net 20 en heeft al zoveel wedstrijden gespeeld bij Ajax. Ook speelt het voor die supporters een rol dat Gravenberch weigert zijn contract te verlengen. Ik vind hem het grootste talent van Nederland momenteel.

Dat er laksheid in zijn spel zit, zal allemaal best maar als hij dat eruit kan krijgen zit er veel in want hij is bijzonder compleet, heeft een uiterst goede techniek en is fysiek ook nog is sterk.

Iemand als Taylor komt net kijken. Hij heeft altijd in zijn schaduw gestaan geheel terecht ook op basis van 3-5 basisplaatsen is hij zogenaamd beter. Daarnaast is hij zo snel dan?

Te wisselvallig ...oftewel , niet constant een dikke voldoende ...ben benieuwd naar zijn ontwikkeling

Als hij goed in zijn vel zit een geweldige speler. Ben benieuwd of hij het elke week kan brengen, het talent is er wel.

Die zal snel verhuurt worden aan een subtopper in Spanje of Frankrijk. Deze stap komt te vroeg om direct in de basis te belanden, maar ik laat me verrassen. Potentie is zeker aanwezig.

Zeer spijtig. Dit wordt een Bazoer 2.0. Veels te vroeg de stap gezet en loopt er ook bij alsof hij zichzelf wel die stap ziet maken. Slappe hap.

25 mei 2022 om 15:39

Je bent inderdaad pijlsnel om je oordeel te vellen. Bayern is een prima club voor hem die wil voetballen. Hij heeft nog zat te leren maar waar dat beter te leren bij een topclub die wel vaker talenten koopt en ook daadwerkelijk een kans geeft. Hele slechte keuze van hem inderdaad.

25 mei 2022 om 15:54

Ik heb hem al 2 jaar of meer zien voetballen dus pijlsnel valt wel mee. Hij heeft het niveau nog niet en ik vind hem ongemotiveerd overkomen. Voor een jochie van 19/20 is dat een red flag.

Prima deal voor Ajax. Ik blijf erbij dat gravenbergh een groot talent is, maar zie hem met zijn werk-ethos absoluut geen basisplaats afdwingen bij Bayern. Het ga je goed Ryan!

nog een lekkere bak geld voor gekregen.
geen verkeerde speler, kan zeker nog beter worden.

Prima bedrag voor Ajax. Ik denk dat Bayern veel te vroeg is voor hem. Hij heeft een wisselvallig seizoen gehad en ik denk dat een extra jaar in de eredivisie beter voor heem geweest was. Ik denk ook niet dat hij zomaar in de basis staat bij Bayern.

Vind het een redelijk bod, niet top maar ook niet slecht. Had van mij wel langer mogen duren maar oké. De eerste 25 miljoen is alvast binnen, nog 1 goeie transfer en de afschrijvingen zijn alvast gedekt. Succes daar Ryan, hopelijk krijg je veel speeltijd.

10 miljoen per jaar? Hij zou gek zijn als hij het niet zou doen. Goeiemorgen zeg. Als ik deze bedragen zo langs zie komen dan snap ik dat al die spelers zich zo makkelijk gek laten maken om nu al weg te gaan bij Ajax. Succes Ryan en bedankt voor alles

Ze moeten in hem iets heel bijzonders hebben gezien want anders zou ik niet weten waarom het grote Bayern deze jongen koopt!? Ben benieuwd!

Goeie deal gezien de beperkte lengte van zijn contract en de wens om te vertrekken. Ook wel lekker voor Ajax om zo'n deal al binnen te hebben en zekerheid te hebben van deze inkomsten bij het zelf aantrekken van nieuwe spelers. Dat hij ging vertrekken stond wel vast maar zo zou een soap worden voorkomen. Voor Gravenberch zelf vind ik het een risico. Fantastische club en ongetwijfeld een enorme financiële vooruitgang maar heb mijn twijfels of hij het gaat redden. Voor zijn sportieve ontwikkeling had nog een jaar Ajax denk ik beter geweest.

Naar verluid "eenvoudig haalbare bonussen", als het bedrag dan werkelijk oploopt tot zo'n 25 miljoen euro heb je als Ajax best een degelijke deal voor een jonge jongen met een 1-jarig contract denk ik. Benieuwd wat hij kan gaan laten zien als invaller in zijn eerste jaar bij Bayern, die jongen heeft echt wel een berg talent in zich. Voor Ryan een fantastische stap op zijn 20e natuurlijk met ruim honderd potten Ajax 1 in tien interlands voor Oranje in de benen. Hopelijk kan hij doorgroeien en een vaste pion in de nationale ploeg worden!

Goed nieuws voor Ajax en de speler. Topsalaris voor Gravenberch en Ajax incasseert vrijwel gegarandeert minimaal 27 miljoen voor een speler met nog 1 jaar contract.

Daar gaat z'n kans op een plek in de basis op met WK. Gaat natuurlijk geen basiskracht worden in München de eerste jaren. Ik denk dat hij leuk zou zijn voor clubs als Spurs/Arsenal/Dortmund, de subtop van Europa.

Laag bedrag voor een groot talent. Kunnen we spreken dat Bayrn deze onderhandelingen heeft gewonnen?
Ik denk stel je gaat die jongen een netto salaris van 4,5 mil dan zegt hij vast ja.
Verkoop je hem een jaar later voor 60 mil ?
Trouwens het verhaal van zijn vader is bullshit deze jongen zat bij Mino volgens mij dus die kon allang breed ergens anders meer verdienen en heeft alles uit onderhandeld.
Ikzelf ben nog niet overtuigd van het duo Harmstra Huntelaar.
Marc netto Overmars was Go Ahead volgens mij een uitstekende TD als speler een top onderhandelaar.
Huntelaar word een beetje zoals Van der Sar is met iets meer uitstraling.
Van der Sar algemeen directeur is nog steeds niks.
Harmstra die vertrekt vervolgens doet Heereveen alleen goeie aankopen na zijn vertrek toeval?

25 mei 2022 om 15:43

Heeft nog een 1-jarig contract en loopt anders transfervrij de deur uit. Ajax heeft weinig middelen om hoog in de boom te zitten natuurlijk. 25 miljoen voor een 1 jarig contract voor een grillig talent is niet gek.

25 mei 2022 om 15:48

Het is redelijk niet slecht maar moet eerlijk zeggen bij objectief.
Ik vind Gravenberch een geweldig talent in het nederlandse voetbal qua grote talent heb je 3 jongens Frenkie De Ligt en Gravenberch. De rest van onze talent zijn redelijk tot goed.
Maar deze 3 zijn buitencategorie

25 mei 2022 om 15:53

Nou sorry je vergeet Timber dat vind ik persoonlijk een groter talent dan Gravenberch. Gravenberch heeft het seizoen heel lang een dip gehad en Timber niet. Maar goed prima deal voor Ajax nu vang je nog veel geld en anders liep hij volgend seizoen gratis weg.

25 mei 2022 om 15:55

Dan hoop ik wel dat het er snel uitkomt, hij oogt altijd zo nonchalant op het veld.
Ook moeten de ligt en f. De Jong stappen gaan maken in hun ontwikkeling, die lijken nu te stagneren

25 mei 2022 om 16:50

Het grappige van alles is dat voor Nederlanders de Ligt minder vinden. In Italie vind men hem een van de betere verdedigers een echte krijger.
De Ligt is een Italiaanse verdediger soort geworden.
Agressief en secuur in de duels als een monster vol passie.
Niet meer dat nonchalante Hollandse school verdedigen.
Hij moet natuurlijk meer als de Vrij gaan spelen een middenweg vinden tussen het agressieve en beetje terug naar het voetballende

25 mei 2022 om 19:42

Probleem met de ligt is dat hij vaak de fout in gaat als het er echt om gaat, hij moet slimmer zijn in die situaties.

25 mei 2022 om 18:52

Het is juist een fout van Overmars dat Gravenberg nu voor zo'n laag bedrag weg is bij Ajax. Kijk de eerdere berichten van Gravenberg en zijn vader er maar op na. Overmars was goed maar heeft hier de plank lelijk misgeslagen.
Geef Huntelaar en Hamstra eerst eens een kans.

Doorpakken nu Ajax want Timber, Anthony, Haller en Martinez zijn ook in trek.

Zat er al maanden aan te komen dus nu eindelijk officieel. Ben benieuwd of Gravenberch zich staande kan houden. Want verdedigend is die wel erg nonchalant. Dat moet er wel uit. Wordt enorm moeilijk om Goretzka en Kimmich eruit te spelen maar denk wel dat hij genoeg zal spelen. Goretzka was vorig jaar enorm vaak geblesseerd en ook Kimmich lag eruit met blessures en natuurlijk corona. Maar goed wens hem daar enorm succes en met die 10 miljoen salaris is ook niks mis mee haha.

Gezien zijn contractstatus denk ik dat dit wel tegen het maximum zit wat je er nog voor had kunnen krijgen en zijn kansen bij Bayern? Laat ik maar voorzichtig zeggen dat hij net als Nous nog een enorme stap zal moeten maken om daar niet te floppen. Nous zie ik het voetballend wel redden maar die heeft natuurlijk een enorm probleem met zijn fysiek waar hij in de Eredivisie de laatste jaren al telkens een halve competitie miste laat staan in de Bundesliga waar het tempo en de fysieke hardheid nog een paar graatjes hoger liggen. En Gravenberch zal echt enorme stappen in zijn houding en handelingssnelheid moeten zetten. Dat dromerige nonchalante wat hij toch een beetje heeft in combinatie met dat hij erg gevoelig voor balverlies is bij vroeg drukken zetten van de tegenstander maken dat ik nog maar eens moet zien of hij daar mee kan komen.

25 mei 2022 om 15:34

@ajaxclub vooral dat dromerige nonchalante daar kon ik mij mateloos aan irriteren, als hij nu 100% gefocust is kan het een grote speler worden.

Ik ben heel erg benieuwd hoe deze overstap zal gaan verlopen voor hem.
Hij heeft mindere momenten gehad in de eredivisie. Maar in de CL haalde hij zijn niveau wel altijd. Ook gaf hij zelfs meerdere keren aan dat de eredivisie te saai was voor hem waardoor hij dingen op de automatische piloot ging doen.
Dus ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan in de Bundesliga. Daar kunnen wij gaan zien of het echt door de eredivisie kwam dat hij soms niet genoeg gemotiveerd was of dat dit nou eenmaal in zijn karakter zit.

Verder hoop ik dat hij gaat slagen in Beieren. Hij komt over als een leuke jongen en heeft alles om een topper te worden

Mooi, het is hem gegund. Alhoewel die pa wel wat heeft afgedaan aan de gunfactor met zijn gezeik over die optie. Sowieso gevaarlijk als familie of partners uitspraken gaan doen. Nu duidelijkheid krijgen de komende 2-3 weken over de het aanblijven of vertrekken van de rest van je selectie. Gericht gaan aankopen of eigen jeugd aanpassen, zodat je met een vaste groep met een nieuwe staf aan een nieuwe periode kunt starten. Niets zo vervelend als ruis over staf/groep samenstelling tijdens de opstart van een groeiproces. De eerste weken zijn de gouden weken. De basis die je hierin legt bepalen de rest van je seizoen.

Mooi dit. Win win. Ajax ontvangt poen en is van hem af en hij is financieel binnen.

Moet je tegenwoordig zwakzinnig zijn om financieel directeur te zijn bij een voetbalclub? Waarom bied je in godsnaam 10 miljoen euro salaris aan een 19/20jarige voetballer. Een verviervoudiging van het salaris en maximaal risico want je komt er Nooit meer vanaf als die tegenvalt. Als die zo graag wilt moet je hem toch ook binnen kunnen halen voor een lager salaris. Op deze manier zet je echt continue de financien van voetbalclubs onder druk en al is Bayern daar vaak een voorbeeld in, ik denk echt dat dit een hele domme zet is financieel gezien.

Een geweldig bedrag voor het nog slechts 1 jaar lopende contract. Gravenberch kan aan de bak bij Bayern, concurrentie is niet misselijk. En hij neemt met het komende WK wel een risico. Ajax zal nu wachten op de concrete interesse voor Haller, hopelijk gaat dat ook vorm krijgen!

Gast heeft beste CL gespeeld van de afgelopen 15 jaar. Alle punten gepakt en man speelde basis. Verder landskampioen geworden en gescoord in de finale van de Knvb. Hij is 19 jaar dus nog erg jong, maar ik denk als hij goed ontwikkelt, dat hij over 2 jaar zomaar wereldtop kan zijn. Moet zeker nog stappen maken, maar Bayern is de meest stabiele club en geen club zoals City en Chelsea waar de vraag is of je basisspeler wordt. In mijn ogen de best mogelijke keuze.

Pfff, veel te vroeg! Gast is pas 20! Twintig! En pas 100 wedstrijden in Ajax 1 in de benen. Bij Bayern moet je er meteen staan terwijl Ryan nog zoveel stappen moet zetten. Zie dit misgaan. Hoop dat hij ons versteld doet staan, want de potentie bezit hij, maar of hij de mentaliteit en vasthoudendheid heeft, de échte drive…. kon beter nog 2 jaar Eredivisie spelen. Of 3!

Bayern heeft Masraoui transfervrij gehaald, nu Gravenbergh gekocht en hebben ze ook nog belangstelling voor Timber. Benieuwd waar het stopt. Zo haalden ze in het verleden ook de toppers bij Dortmund weg. Dat was dan wel de concurrent in de Bundesliga wat AJAX niet is.

Ajax was toch het Bayern van NL? Bayern is meer het Ajax van Duitsland

Mooie transfer voor hem. Als zo'n club voorbij komt moet je gewoon die kans pakken.

Grote stap,maar ik denk wel dat hij een speler is die een iets hoger niveau aan kan. Met betere spelers om zich heen lijkt mij dat hij ook beter gaat voetballen ,scherper is en minder slaapmomentjes heeft

Ajax wil dertig, bayern wil niet zo ver gaan en koopt hem uiteindelijk voor 19+5,5. Het lijkt mij dat vooral ajax in dat geval water bij de wijn doet, maar dat kan ook aan mij liggen.

Goed voor alle partijen nu. Door gaan en die andere gozers halen.

Heeft heel veel potentie. Jaartje Ajax waas niet verkeerd voor hem. Snel vervanger vinden

Opzicht geen verkeerde stap, naar een topclub en een beetje kast (fysiek sterker) worden. Denk dat deze jongen veel kan leren daar en veel speelminuten gaat krijgen. Een prima transfersom voor een 1-jarige contract!

Heb eigenlijk niet meer zo veel met Duitse clubs, maar nu wel weer reden om Bayern te volgen.

Tijd zal ons leren of deze deal goed was voor de speler en Bayern. Door het eenjarig contract loopt Ajax geld mis, maar goed daar is al genoeg over gezegd. Ben benieuwd of Ryan het gaat redden. Ik denk dat hij meer impact gaat maken dan Nous die waarschijnlijk te vaak niet fit zal zijn, maar ik gun beide spelers het beste.

Ajax heeft snel toegegeven, omdat zijn vervanger al klaar staat in de persoon van Kenneth Taylor.
Als Gravenberch was gebleven zou de jeugd die nu klaar staat geen kans krijgen. Hetzelfde geldt voor Mazraoui.
Je moet verkopen om anderen de kans op speeltijd te geven. Natuurlijk als je ze hebt voor die positie
Ryan, ik zal zijn vrolijkheid en lach missen bij interviews.
Ik wens hem heel heel veel succes en wie weet tot ziens over een jaar of tien

25 mei 2022 om 16:40

Die heeft toch nog lang en breed niet laten zien 1-op-1 Gravenberch te kunnen vervangen?

25 mei 2022 om 16:44

Nee, maar dat kan ook niet. Gravenberch eerste jaar was ook niet de Gravenberch van nu.
Ik vind wel dat hij doelgerichter is. Daar is Gravenberch pas het laatste jaar aan gaan werken
Taylor scoort makkelijker

25 mei 2022 om 17:49

Ik zie eerder kudus als vervanger dan tayler

25 mei 2022 om 21:28

Taylor kan nooit een vol seizoen top draaien
Bovendien heb je veel spelers nodig zonder te verzwakken

26 mei 2022 om 07:10

Dan snap ik je eerste opmerking totaal niet. De vervanger is er dus nog niet klaar voor, ergo, Ajax liet iemand gaan die niet fatsoenlijk vervangen kan worden?

Mooie transfer voor die jongen! Veel geld, mooie club, leren van een de besten op die positie. Zal niet direct een basisplaats hebben gok ik, maar kansen komen daar genoeg, veel wedstrijden..

Ernstige twijfels, maar gun hem het beste, mooie gast

Te vroeg, te weinig voor gevangen. Jammer dat hij deze weg bewandelt en niet pas gaat als hij heel goed is

Ik heb zo mijn twijfels eerlijk gezegd. Potentie heeft hij zeker, maar dat had Renato Sanches ook. Meer dan Ryan zelfs. Ik ben bang dat dit niks gaat worden. We konden beter gaan voor Ruben Neves, in hem heb je een regen van Xabi Alonso. Ik denk niet dat Gravenberch ond naar een hoger niveau gaat tillen.

Bayern is een volwassen club.
Zij willen jongens die geen gekke dingen doen.
Familie waardes hebben etc een beetje de ideale schoonzoon.

Kerkganger Ryan en Nous passen toch heel mooi in dat plaatje.

Misschien voorlopig nog niet goed genoeg, maar Bayern heeft wel gezien dat deze jongens de mentaliteit van topsporter hebben.

Goede speler, prima kerel maar wel te vervangen.

Vind dit eigenlijk wel een goeie deal hoor. Zo goed was ie ook weer niet. Veel regelmatig door de mand. En de opvolger hebben we al in huis met kudus. Die ik in potentie nog beter vind.
Ben benieuwd wat die gaat laten zien als ie een heel jaar basis staat.

Verras ons, Ryan. Al met al een redelijke deal, al had ik daar een jaar geleden anders over gedacht.

Ik vind dit jammer. Eén van de grote parels uit onze opleiding, super jong nog, en dan voor luttele 25 miljoen verkocht.. Vergelijk het met Frenkie... Deze man heeft ons wel een hak gezet. Ik weet dat er een foutje was met Overmars en verlengen, maar met een beetje geduld had hij gewoon verlengd en voor normaal bedrag verkocht over 1-2 jaar, als hij stelselmatig de beste was van de Eredivisie...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

19 fans
Middenvelder, 20 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren