Feyenoord in hetzelfde schuitje als Ajax: géén huldiging op Coolsingel

Woensdag, 11 mei 2022 om 16:06Tom Rofekamp • Laatste update: 17:25

Mocht Feyenoord de finale van de Conference League weten te winnen, wordt de selectie niet gehuldigd op de Coolsingel, heeft de gemeente Rotterdam besloten. De lokale autoriteiten hebben die beslissing genomen vanwege 'een tekort aan materiaal en personeel'. De huldiging zal daarom plaatsvinden in De Kuip. Ajax kreeg afgelopen week al een soortgelijk bericht rondom de mogelijke kampioenswedstrijd van woensdagavond.

Op 25 mei speelt Feyenoord de finale van de Conference League tegen AS Roma in Tirana. Mochten de Rotterdammers er met de eindzege vandoor gaan, moeten ze genoegen nemen met een 'bescheiden' feest. "Er is een uitvraag gedaan bij verschillende productiebedrijven om een grootschalig evenement veilig te kunnen organiseren", laat de gemeente Rotterdam weten. "Al snel werd duidelijk dat deze bedrijven allen te kampen hebben met een tekort aan materiaal en personeel'. Volgens burgemeester Ahmed (Aboutaleb, red.) is een huldiging op de Coolsingel daardoor 'praktisch onhaalbaar'."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Net als aartsrivaal van Feyenoord Ajax - dat woensdagavond tegen sc Heerenveen beslag kan leggen op de landstitel - is de club de dupe van het landelijke tekort aan beveiligers. De gemeente Amsterdam besloot in dat kader dat een eventuele huldiging van Ajax op het Museumplein geen doorgang kon vinden. Ajax werd gedwongen de festiviteiten tot binnen de muren van de Johan Cruijff ArenA te beperken.

Het besluit kwam burgemeester Femke Halsema op talloze bedreigingen te staan. In een naar eigen zeggen zeldzaam statement op Instagram maakte Halsema kenbaar dat ze heeft geprobeerd een huldiging op het Museumplein mogelijk te maken. "We hebben talloze bedrijven gebeld. Er is in heel Nederland een groot tekort aan beveiligingspersoneel. En tot groot chagrijn hebben we samen met Ajax moeten besluiten dat we de huldiging niet veilig konden organiseren. Sinds wij dit bericht naar buiten hebben gebracht, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik wel dringend vragen: houd je in! Ik ben ook voor het groots vieren van sportieve successen."

Burgemeester Ahmed Aboutaleb acht een huldiging op de Coolsingel niet verantwoord.

Het slechte nieuws over een eventuele huldiging is de tweede domper in korte tijd voor de supporters van Feyenoord. Dinsdag werd bekend dat de Conference League-finalist compleet werd overvallen met het feit dat 'plots' de vrije verkoop voor de eindstrijd begon. De door de UEFA vrijgegeven kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht, wat leidde tot woede bij de aanhang van Feyenoord. De huidige nummer drie van de Eredivisie heeft nu van de voetbalbond te horen gekregen dat er geen extra kaarten komen. Wel heeft de UEFA zijn excuses aangeboden.

Feyenoord betreurt de situatie. "Het is natuurlijk echt ontzettend jammer dat de traditionele gang van spelers en staf naar het bordes van het stadhuis niet kan worden gemaakt mocht de finale worden gewonnen", zegt algemeen directeur Dennis te Kloese op de clubwebsite. "De burgemeester, die daar net zo over denkt, heeft ons vandaag echter heel duidelijk aangegeven dat het onverantwoord zou zijn en dus niet kan. Aan ons dan nu om, nogmaals als het zo ver komt, straks in en rond De Kuip een dusdanige huldiging te organiseren dat deze voor alle aanwezigen toch een unieke ervaring voor het leven wordt."

Burgemeester Aboutaleb had graag gezien dat de huldiging wel op de Coolsingel kon plaatsvinden. "De stad Rotterdam is trots op de finaleplaats van Feyenoord", geeft hij aan. "Als de ploeg wint dan zou het fantastisch zijn om met hen op het balkon van het stadhuis te staan met vele toeschouwers. Tot ieders en mijn grote teleurstelling is een huldiging op de Coolsingel praktisch niet haalbaar. Daarom is, in overleg met Feyenoord, als locatie gekozen voor een eerbetoon in De Kuip."Gerelateerd

Meer sportnieuws

197 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ze kunnen toch gewoon de politie uit Eindhoven gebruiken, die maken toch geen kans op een prijs of anders die uit Amsterdam, wat boeit het nou dat je voor de 371e keer de landstitel wint. Echt jongen, de linkse regering pakt al ons plezier af.

11 mei 2022 om 16:15Jammer dat PSV geen kampioen word, Daar kun je wel ouderwets feesten in het centrum en stadhuisplein Eindhoven met platte kar en huldiging ..

11 mei 2022 om 16:30

Ja dat hebben we gezien met de corona rellen hoe 'gezellig ' het was in Eindhoven. Hou toch op.

11 mei 2022 om 16:56

Coronarellen hebben niks met PSV supporters te maken. Wat een rare vergelijking. Met kampioenschap feesten is er op hele kleine opstootjes na nooit gedoe in Eindhoven.

11 mei 2022 om 17:44

Coronarellen vergelijken met een feestje… Gewoon lekker feestvieren. Toen NEC promoveerde mocht het ook niet van Bruls. Maar als er opeens 12000 man staan en maar 4 agenten dan kunnen ze er toch niks meer aan doen. Het was een topavond waar zelfs bij NEC iedereen gewoon zijn feestje heeft gevierd zonder vechtpartijen.

11 mei 2022 om 18:05

probleem zit hem er gewoon in dat je nergens meer een feestje kan bouwen. En de maatschappij er maar voor opdraaien voor de kosten van politie, alle voorzieningen en schade die aangericht wordt aan een binnenstad etc.

Of het nu bij Ajax is, Feyenoord, Breda, Nijmegen of Eindhoven. Ze slopen overal de boel. En mensen maar klagen dat de overheid geen ballen heeft om er iets aan te doen.

Ja, een kleine groep verpest dingen voor een hele grote groep die het gezellig kunnen houden. Maar helaas, de grote groep draait ook op voor de kosten, en straks maar klagen als er geen geld is voor de zorg, agenten tekort, jeugdzorg uitgekleed of dat de belastingen weer omhoog gaan.

To bad guys! lekker in je stadion feestje bouwen of een bbq op je balkon. Wie ook de prijs wint.

11 mei 2022 om 19:10

Als er geen politie bij is om de boel uit de hand te laten lopen dan zal het ook een prima feestje zijn. In Amsterdam zal het helaas anders zijn denk ik

11 mei 2022 om 16:19

Welke linkse regering? Die van het land is midden-rechts en die van Rotterdam is een brede coalitie.

11 mei 2022 om 16:22

Nee joh, iedereen links van Hans Janmaat is een communist.

11 mei 2022 om 16:26

Hahaha en ik vind bijna alles rechts tot extreem rechts, helemaal sociaal economisch gezien

11 mei 2022 om 16:26

Och is ook zo. Iedereen rechts ook trouwens.

11 mei 2022 om 16:32

Maar ik was dus sarcastisch 😬

11 mei 2022 om 16:39

Hoe kan je in godsnaam de vvd en cda extreem rechts noemen

11 mei 2022 om 16:46

Rutjes wilde de dividentbelasting afschaffen. Dat vind ik vrij extreem rechts.

11 mei 2022 om 16:57

Belasting op succes willen afschaffen is een rechts standpunt? Is subsidie voor falen dan een links standpunt?

11 mei 2022 om 16:59

Ik ook. Probleem is dat mensen totaal niet weten waar ze het over hebben als ze het over links of rechts hebben.. VVD is in bepaalde opzichten heel erg rechts, net als dat Wilders heel erg links is. Baudet daarentegen is heel erg geschift.

11 mei 2022 om 17:00

Ja Speedy, dat is enorm rechts. En als je dat niet begrijpt dan moet je eigenlijk ook niet spreken over links of rechts.

11 mei 2022 om 17:02

Kijk, jouw holle opmerking is nou een perfect voorbeeld van het probleem, bravo. Niemand denkt verder na dan jouw stompzinnige opmerking en is echt in de veronderstelling dat wat jij zegt de essentie is van links en rechts. Succes bestraffen en falen belonen. De tandjes, je zal het maar denken.

11 mei 2022 om 17:11

Ruttes neoliberale beleid werkt nog erger extreem rechts in de hand bij de ontevreden middenklasse,arbeidersklasse. Omdat PvdA de arbeider meerdere belazerd heeft ,mensen GL of SP, die nog wel iets voor de 'gewone' man over hebben ,te links vinden en door desinformatie associëren met Havanna, Venezuelastijl . Imo is dat de tragiek, omdat die erger extreem rechtse partijen ook niks met de burgerij hebben, artikel 1 willen afschaffen en uit t EVRM willen stappen. (Groepen) mensen kunnen en zullen vogelvrij worden verklaard. En de arbeider kan aan t werk voor een kop soep en wat voedselbonnen

11 mei 2022 om 17:14

Sowieso is de grootste overwinning van rechts, vooral in de VS, dat ze de bevolkingsgroep die ze het hardst uitknijpen doen geloven dat ze het belang van de gewone man vertegenwoordigen.

11 mei 2022 om 17:22

Kakadu Zelf snap je er anders ook bar weinig van. Jij krijgt toch ook het podium om hier je onzin te “spuien” laat anderen dit dan ook doen zonder te bepalen wie er wel en niet mee mag doen volgens jou.

11 mei 2022 om 17:39

@migi ja bijzonder he? Zoveel kansarme mensen die geloven in de American Dream en dat de Republikeinse Partij voor hen het beste is. Ik ben erg geïnteresseerd in de Amerikaanse politiek en dit is een van de meest aparte aspecten daar aan. Het is zo jammer dat het daar zo gepolariseerd is dat je niks meer van de grond kan brengen, want beide partijen gunnen de ander gewoon niks. Echt heel destructief, en dan heb ik het nog niet eens over de bestorming van het capitool van een jaar geleden.

11 mei 2022 om 17:42

Jep. En in Nederland heeft Wilders vooral in t begin de VVD meermaals een linkse partij genoemd. Dat is een eigen leven gaan leiden.

11 mei 2022 om 17:43

Ja die spagaat waar ze vrijwel onder iedere president in zitten waardoor er helemaal niet gebeurt maakt het land de helft van de tijd vleugellam. Zal nu ook wel weer zijn na de verkiezingen van dit jaar.

11 mei 2022 om 18:14

@sir Paul
Het was precies andersom. Rutte 1 in 2010 was Vvd/cda met een gedoogbeleid van de PVV. Toen brak de financiã«le crisis uit, Griekenland ging failliet door eigen fraude maar moest gered worden met heel veel geld. Daarom wilde Rutte zwaar bezuinigen

Wilders ging daar niet in mee, die wilde de ontslag vergoeding niet met een factor drie terug brengen, die wilde geen dikke belasting op woningbouw verenigingen zodat die geen sociale woningen meer konden bouwen. Dus viel kabinet Rutte 1.

Kwam Rutte II, de VVD met de Pvda. En jawel, ontslag vergoeding ging met een factor drie omlaag, woningbouw verenigingen kregen een miljarden heffing waardoor we nu een te kort hebben aan sociale woningen. Oh ja, en onder de minister van Sociale Zaken, de PVDA-er Lodewijk Asscher begon de toeslagaffaire.

Bij de volgende verkiezingen vroeg men aan Rutte, wil je nog met de PPV regeren. Toen zei Rutte dat de PVV veel te links was.

11 mei 2022 om 18:52

Ik heb het idee dat je bij zowel de val van Rutte 1 als het uitsluiten van Wilders bij Rutte 3 een paar dingen vergeet...verder wel treurig dat we al zolang met Rutte opgescheept zitten.

11 mei 2022 om 16:38

Links is echt een dikke oke voor Nederland. Enige houvast en redding voor dit land die dreigt te verzuipen in de extremen . God heeft nog genade

11 mei 2022 om 18:31

Links werkt hun eigen ondergang in de hand door zo koppig te doen. GL had 2x makkelijk in de coalitie gekund. Maar omdat ze liever op alles zeiken ipv gezamenlijk tot een compromis komen en dingen proberen te veranderen, trappen ze maar overal tegenaan. Ik ben zelf rechtsprogressief (dus er is niet echt iets voor mij in NL) maar had best een linkse partij in de coalitie willen hebben voor wat balans. Maar ze maken zichzelf compleet onmogelijk

11 mei 2022 om 18:34

Daarentegen zijn er ook veel te veel linkse partijen. Ze zijn veel te specifiek om veel zetels te behalen. Veel van die partijen willen nagenoeh hetzelfde maar leggen net ergens anders de nadruk op waardoor er net een kleine splitsing komt. Rechts heeft dat veeeeel minder, daardoor komen veel rechtse stemmers op de vvd uit. Bij links worden al die stemmen netjes verdeeld onder gl sp en pvda. En aan beide kantjes heeft kaag heel geniepig wat afgesnoept

11 mei 2022 om 17:05

Of supporters zouden zich eens structureel gaan gedragen zodat er weinig tot geen beveiliging nodig is. Is ook een optie lijkt me, maar die spiegel is voor veel supporters lastig om in te kijken denk ik.

Nou succes met de supporters daar vandaan te houden, mochten ze winnen.

11 mei 2022 om 16:14

Supporters hoeven daar niet weg, een paar duizend man is vast genoeg politie voor en zal zonder problemen verlopen. Maar wanneer je de selectie daar ook naartoe haalt, en 500.000 man, heb je veel meer beveiliging nodig.

11 mei 2022 om 17:31

In het kampioensjaar was 150.000 de max. Waar haalt iedereen die 500 nou toch vandaan?

Zonde dat dergelijke feesten niet (meer) mogelijk zijn. We kunnen de schuld bij de burgemeesters neerleggen of bij onszelf… makkelijkste is bij de burgemeesters.

11 mei 2022 om 16:59

Bij ons? Maar wat heb ik dan gedaan? Waarom ben ik schuldig?

11 mei 2022 om 17:01

Je wordt toch ook niet gestraft? Dat jij dat zo ziet is deel van het probleem.

11 mei 2022 om 17:30

Guilty by association ...

11 mei 2022 om 17:43

Nou ja, de goeden lijden onder de kwaden. Dat is misschien geen "straf", maar er wordt je wel een feest door de neus geboord omdat er teveel hooligans zijn en er dus teveel beveiliging nodig is - die niet beschikbaar is.

11 mei 2022 om 18:02

@kakadu
Als Ajax fan wordt ik niet gestraft dat ik straks geen feestje kan vieren op het museum plein?
Met ons wordt in dit kader toch de gemeenschap hier op Voetbalzone bedoelt? Want ik zie geen enkele andere associatie die ik met Woezel heb.

Jammer, maar wanneer Amsterdam geen beveiligers kan zoeken, dan Rotterdam natuurlijk ook niet. Met al die rellende tuig (voetbal, corona) kan ik mij overigens goed voorstellen dat gemeentes niet meer staan te springen om dit soort feestjes in de stad te houden.

Toch wel bijzonder van de gemeente Amsterdam en Rotterdam...koningsdag, Bevrijdingsdag, Zomercarnaval, Wereld Havendagen, Marathons etc. allemaal geen probleem om vooruit te plannen en door te laten gaan maar een huldiging niet. Dit komt toch niet uit de lucht vallen dit soort evenementen.

11 mei 2022 om 16:15

Zou het niet eerder kunnen dat beveiligingsbedreigen standaard veel volk vrijhouden voor jaarlijkse feestdagen maar niet voor random evenementen zoals een kampioenenviering op woensdag 11 mei in Amsterdam of de dag van de finale van de Conference league?

Geen idee of het zo is trouwens, maar het lijkt me wel mogelijk.

11 mei 2022 om 16:21

Lijkt me eerder te maken hebben met het bedreigingsniveau en desbetreffende volk dat erop afkomt. De kans dat oma Gerda (82) met een rollator op een vrijmarkt ruzie gaat zoeken met de politie is natuurlijk veel kleiner dan de kans dat een voetbalsupporter die genoeg alcohol (en soms nog wel wat meer) in zijn systeem heeft zitten waarvan zijn lever niet blij wordt, dit gaat doen.

11 mei 2022 om 16:25

Als ik mij niet vergis zijn de laatste huldigingen van Feyenoord (en ja het zijn er niet zoveel ; ik zeg het zelf maar alvast...) zonder grote incidenten verlopen. Maar goed ik snap de beweegredenen van de betrokken instanties heel goed maar vind het oprecht jammer.

11 mei 2022 om 16:36

Voor die evenementen kan de gemeente ook langdurige contracten afsluiten + bedrijven kunnen die evenementen makkelijk inplannen omdat de data vaststaat.

Alsnog wel sneu voor de supporters, maar mensen vergeten dat Halsema de huldiging terug naar het centrum heeft gehaald.

11 mei 2022 om 17:45

@lexgoeman

Het is ook heel jammer, en dat bij de laatste huldigingen weinig gebeurd is, is mooi, maar er zijn teveel andere momenten geweest waarbij voetbalsupporters van Feyenoord (en Ajax) voor grote problemen hebben gezorgd. Dus dan kan je er als gemeente niet vanuit gaan dat het allemaal veilig kan.

11 mei 2022 om 16:16

Zou het dan misschien toch iets te maken hebben met het type mensen dat op die verschillende evenementen zouden afkomen?...... Nee natuurlijk niet, het is veel makkelijker om die vervelende burgemeesters de schuld te geven en zelf totaal niet in de spiegel kijken.

11 mei 2022 om 16:27

Hoezo moet Lexgoeman in de spiegel kijken? Beetje vreemde opmerking als je het mij vraagt.

11 mei 2022 om 16:33

Mijn reactie was niet specifiek gericht naar Lexgoeman, meer in het algemeen naar de voetbalsupporter die hier verbaasd door zijn. Jaarlijks talloze incidenten, georganiseerde vechtpartijen en soms doden allemaal door voetbal "supporters", dan zijn dit soort keuzes natuurlijk meer dan logisch.

11 mei 2022 om 16:53

@RomBomcu Oké excuus voor het misverstand. Echter geven we nu dan wel de “macht” aan die groep(jes) die zich hier schuldig aan maken en wordt de normaal
voetbal supporter hier de dupe van, ik zou graag willen zien dat we daar niet aan toegeven.

11 mei 2022 om 16:16

Nou het grote verschil is dat bij dat soort evenementen de boel niet kort en klein wordt gemept. Bij een '"viering" van een kampioenschap of beker wordt met het grootste gemak de eigen stad vernield.

11 mei 2022 om 16:25

Vijf jaar geleden waren er naar mijn weten nauwelijks problemen op de Coolsingel. Op het moment dat er iets te vieren is, is de sfeer vaak toch echt anders, dan wanneer er een protest tegen Corona wordt gehouden. Het zal toch meer te maken hebben met dat het niet vooruit gepland kon worden.

11 mei 2022 om 17:06

5 jaar geleden was er anders wel meer dan 1000 man veiligheidspersoneel bezig met dat evenement. Het is niet alleen die grote stoet aan mensen, maar ook een stukje Ehbo, crowdmanagement, voertuigen tegenhouden, omleidingen, wegen afzetten, geparkeerde auto's laten weten dat ze weg moeten, paniek monitoren, gezien worden om rellen te voorkomen (en dan bedoel ik niet de ME die doorgaans escallerend werken) en verder. Zon evenement is meer dan alleen mensen aanhouden die met flessen gooien natuurlijk.

11 mei 2022 om 16:16

Precies wat Lierse zegt. Die dagen liggen allemaal heel het jaar al vast. Jij wil dat de gemeente op basis van iets wat helemaal niet zeker is, personeel gaat inhuren?

11 mei 2022 om 17:30

Dat wordt toch gewoon elk jaar gedaan? Daarnaast staat Ajax al sinds januari op kop en lijkt dit al 5 weken de kampioenswedstrijd te worden. Zelfs als we zondag kampioen waren geworden dan hadden we vandaag pas de schaal gekregen.

11 mei 2022 om 16:16

Zal ook wel ander volk op af komen. Meerdere malen bewezen al dit jaar dat er een hoop tuig rondloopt tussen de voetbalsupporters

11 mei 2022 om 16:17

Noem je allemaal events die doorgaans geen rellen / overlast / vernielingen /... veroorzaken. Kijk maar eens terug wat 'voetbalsupporters' dit jaar allemaal weer op hun kerfstok hebben... En ja, de kleine minderheid verpest het voor de overgrote meerderheid maar ik kan op den duur wel snappen dat gemeenten nog weinig zin hebben dit soort 'vieringen'.

11 mei 2022 om 16:22Alleen bij Wereld Havendagen en Marathons zijn doorgaans geen rellen / overlast / vernielingen, bij de overige evenementen die ik noem zijn over het algemeen ook vaak zat genoeg incidenten alleen inderdaad niet zoals bij voetbal gerelateerde evenement waar het vaak ook gelijk goed mis gaat...ik snap ook wel de beweegredenen van de betrokken instanties en het lijkt mij dat beide clubs ook liever geen gezeur hebben maar ik bedoel dat je wel ongeveer een inschatting kan maken wanneer een club kampioen wordt en daarop anticiperen op voorhand. Maar goed het is jammer dat wanneer Feyenoord een Europese prijs wint er weer niet gehuldigd kan worden op de Coolsingel al is er gelukkig nu dan niemand vermoord.

11 mei 2022 om 16:54

Ander publiek. NL elftal tijdens een wk kan je ook vrij feestelijk kijken in de stad met grote schermen. Niks is zo treurig als je een Oranjehooligan of Museumnachthooligan bent natuurlijk. Dat past niet. Clubvoetbal trekt ook gewoon een ander slag volk aan. Over het algemeen valt het nog wel mee als het goed gaat (zoals de huldiging in 2017), maar als iets niet loopt zoals ze willen is het hommeles. Dit (verbieden van een feest op de coolsingel) zal ook wel weer reden zijn om het juist op te zoeken. Die mensen gaan sowieso de fontein in. Gebeurde zelfs al bij het halen van de finale. Dan kan jeje maar beter voorbereiden.

11 mei 2022 om 16:56

Dagen als dit worden vaak gedraaid door vrijwilligers en studenten van het MBO. Daarom zijn er altijd "genoeg" medewerkers. In de beveiligingswereld is op dit moment een enorm te kort overal in het land. (En bij de Politie is het een chronisch probleem)

11 mei 2022 om 17:02

Is helemaal niet bijzonder, die dagen staan al lang van te voren vast. Het kampioenschap van Ajax niet, hoe hard die waarheid misschien voor Ajacieden is. Daar kun je dus geen roosters op maken.

11 mei 2022 om 17:08

Je hebt toch een evenementen draaiboek en je kan toch een huldigingsdatum afspreken? Stel je vast dat je de dag na de laatste competitiewedstrijd pas een huldiging gaat doen. Dat weet je nu al voor 2023. En dan moet je gaande het jaar in gaan schatten of het een go (kampioen en huldiging) of een no-go gaat worden

11 mei 2022 om 17:14

Tsja, dat kon blijkbaar niet. Er zijn overal tekorten, onzekere gebeurtenissen zijn niet zo makkelijk planbaar. Bovendien zal dat draaiboek volstaan met risico's want echt normaal doen is er bij het gemiddelde voetbalfeest niet meer..
Maar nu gaan we er ook weer vanuit dat het een of ander onvervreemdbaar mensenrecht is dat we een huldiging krijgen op kosten van de gemeente? Laat de club het lekker zelf betalen, is een privaat bedrijf. Mijn baas betaalt ook zelf de bedrijfsfeestjes, daar vragen we de gemeente ook niet om EHBO en beveiliging.

11 mei 2022 om 17:16

Helemaal niet zo bijzonder. Ook de gemeente en de bijbehorende politie diensten kunnen hun geld maar een keer uitgeven. De vorige huldiging van Feyenoord kostte, los van de schade, ongeveen 1,5-2 miljoen aan politie inzet. Gezien alle problemen in en rond het voetbal de afgelopen maanden denk ik dat dat bedrag nu veel hoger is.
Ik vind het best uit te leggen dat grootschalige evenementen als koningsdag of bevrijdingsdag en andere evenementen met een veel minder hoog risico en kostenplaatje als marathons wel kunnen rekenen op politie inzet en een huldiging niet. Het is alleen minder leuk voor de gemiddelde voetbal fan.

11 mei 2022 om 17:17

Op Koningsdag komen nou niet echt idiote voetbalsupporters de boel verbouwen na een feestje he. Wel even de boel gescheiden houden.

Het is niet anders, de supportersgroepen moeten dit maar eens als wakeup call zien met betrekking tot waarom er eigenlijk zoveel beveiliging nodig is. Hebben ze het na jaren van misdragingen zelf naar gemaakt.

11 mei 2022 om 16:15

Want algemene regels omtrent evenementen zijn de schuld van voetbalsupporters...

11 mei 2022 om 16:19

Oorzaak: misdragingen op dit soort evenementen uit het verleden. Gevolg: meer vraag naar beveiliging voor toekomstige evenementen.

11 mei 2022 om 16:30

Onzin want bij de laatste huldiging op het museumplein zijn er geen incidenten geweest en zo te zien ook op de coolsingel.

11 mei 2022 om 16:33

Uitzondering op de regel Twannie. Dat risico kan niet worden genomen met zo'n mensenmassa.

11 mei 2022 om 16:40

@consy: Ik zou je helemaal volgen als de laatste keer het uit de hand was gelopen (zowel in A'dam als R'dam). Maar juist daar lieten ze het wél doorgaan de laatste keer en dat ging goed. Dan kan je nu niet in 1x zeggen 'maar het ging ervoor wel fout'. Ik vrees dat R'dam ook niet veel anders meer kon na de beslissing van A'dam. Als R'dam wel had toegelaten, had je helemaal de poppen aan het dansen. Ik begrijp dan ook beide beslissingen niet. Nu weet ik niet of er wel vooroverleg hier is geweest met Feyenoord en de supportersverenigingen (bij Ajax nu niet waar dat normaliter wel altijd is).

11 mei 2022 om 16:54

Bij de laatste huldiging waren anders wel 1000plus beveiligers/ politie te been...

11 mei 2022 om 17:03

Dat je de vorige huldiging nu zo specifiek noemt betekent dat de vuistregel helaas nog altijd actueel is.

11 mei 2022 om 17:09

Ik voel me aangesproken Kakadu, maar ik heb geen idee wat je punt precies is :D

11 mei 2022 om 16:19

Want er gaat over het algemeen zoveel mis op grote huldigingen van Ajax, PSV of Feyenoord? Ik kan het me niet voor de geest halen..

11 mei 2022 om 16:38

Het probleem is dat het op zowat alle andere momenten wel misgaat met 'voetbalsupporters'...waardoor gemeenten, begrijpelijkerwijs, minder happig zijn om handen vol geld uit te geven aan dergelijke events.

11 mei 2022 om 16:42

Maar als dat zo is, had er ook geen feest in Emmen en Volendam mogen zijn toch?

11 mei 2022 om 16:56

Daar komt natuurlijk even veel volk af als op een huldiging van de twee populairste clubs van Nederland.

11 mei 2022 om 17:04

Het is de combinatie van dat er in Amsterdam (en Rotterdam) geen personeel beschikbaar is en in Emmen en Volendam wel, en dat het in Amsterdam en Rotterdam wat drukker is dan Emmen en Volendam, EN dat het zo goed als altijd misgaat in Amsterdam en Rotterdam..

Zo een standaard huldiging in de kuip gaat niemand bij blijven terwijl het winnen van deze prijs uniek zou zijn, komt een enkele keer voor.

Waarom geen open bustocht door de stad zoals bij Liverpool? Dat maakt echt indruk op spelers.

11 mei 2022 om 16:38

De gemeente is er voor de openbare veiligheid, niet voor de spelers

Treurig dat er enerzijds personeelstekort is en anderzijds kennelijk veel personeel nodig is. Mensen die deze situatie vergelijken met die van Ajax vergeten echter wel dat de gemeente Amsterdam zeker al een maand geleden voorbereidingen had kunnen treffen terwijl het zeker niet zeker was dat Feyenoord de finale ging halen.

11 mei 2022 om 17:03

En wie zegt dat ze dat niet gedaan hebben?

Haha hilarisch. ‘linkse’ politici krijgen de schuld terwijl toch echt rechtse beslissingen dit veroorzaken. Elke linkse partij is voor betere vaste contracten en betere verloning voor dit soort beroepen.

11 mei 2022 om 16:19

En toch zijn er 'linkse' burgemeesters aan de macht in deze steden. Zo raar is die verwijzing dus niet..

11 mei 2022 om 16:51

Alle grote steden in de wereld hebben een linkse Politici en allemaal zijn ze hetzelfde: Hypocrisie

11 mei 2022 om 16:52

Een burgemeester is alleen niet bevoegd om contract- en ontslagrecht te beinvloeden. Beroepsgroepen uitknijpen is gewoon een exclusief rechtse hobby.

11 mei 2022 om 16:55

En alle politici hebben we zelf gekozen. Stem dan anders...

11 mei 2022 om 17:05

Ja, en wat is je punt van die linkse burgemeesters?

11 mei 2022 om 16:26

Het is altijd de schuld van Links, dat moet je toch wel weten nu?

11 mei 2022 om 16:44

Zo simpel is het niet hoor. Ik snap dat mensen alles door een linkse of rechtse bril willen bekijken. Maar het is niet zo dat rechtste partijen tegen betere arbeidsvoorwaarden zijn. De afgelopen 10 jaar is er van alles afgebroken, maar daar heeft zowel links als rechts goed aan meegewerkt.

11 mei 2022 om 17:04

Er is incidentele linkse samenwerking, maar de regering is toch al decennia lang centrumrechts. Als de VVD enige interesse had gehad in betere arbeidsvoorwaarden dan was het toch al jaren geleden opgelost? Kom op zeg.

12 mei 2022 om 01:38

Als links echt wat wou verbeteren zouden ze toch ook een keer mee kunnen denken ipv overal tegenaan trappen. Ze hebben jarenlang kansen gehad om mee te doen aan de coalitie onderhandelingen. Maar omdat links alleen met links wil regeren komen ze nergens. Alleen maar zeiken maar zelf niks veranderen. Groenlinks had de afgelopen 2x in de coalitie kunnen zitten als ze bereid waren een compromis te kunnen sluiten. Maar neeeee, ze willen alleen meedoen als de pvda ook meedoet. "wij willen niet met rechts regeren". Hiermee schiet je toch echt minstens de helft van je eigen kiezers in de voeten.

11 mei 2022 om 17:07

En daarom betaald het linkse stadsbestuur in Amsterdam de beveiligers zo slecht.
Vaste contracten hebben tegenwoordig geen waarde meer sinds de linkse PVDA minister Wouter Bos de ontslagvergoeding met een factor drie verminderde.

11 mei 2022 om 17:23

Alsof een stadsbestuur bepaald wat beveiligers verdienen en een minister bepaald wat een heel kabinet beslist. Waarschijnlijk was het zonder Wouter bos nog minder geworden en was dit een onderhandeling. Over het algemeen staat de PVDA aan de kant van de arbeider. Dat ze soms consessies moeten doen in een rechts kabinet lijkt me duidelijk. Raar dat je dat niet snapt.

11 mei 2022 om 17:38

Natuurlijk bepaald een stadsbestuur wat ze aan haar Boa's betalen. En ja, een stadsbestuur kan tegen een hoger tarief ook gewoon beter betaalde beveiligers inhuren.
Waarom begin jij geen beveiligingsbedrijf en betaal je je medewerkers minimaal een ton. Biedt je ze voor 150 euro per uur aan aan het Amsterdamse stadsbestuur.
Geen woorden maar daden zou ik zeggen. Heel veel succes ermee.

Gewoon met z'n alle naar de Coolsingel, mochten ze winnen. Dan ga je zien hoe snel er "ineens" wél politie beschikbaar is.

11 mei 2022 om 17:06

Leuk, maar dat is dus een andere situatie. Dat is namelijk een noodsituatie waardoor politie uit verlof gehaald wordt en roosters er niet meer to doen.

Maar het ligt allemaal aan Halsema.. kunnen alle droeftoeters zonder argumenten ook weer hun hok in..

11 mei 2022 om 16:47

Wat denk je wat er was gebeurd als R'dam het wel had toegelaten? Dan had je toch echt de poppen aan het dansen in A'dam. Denk dan ook niet dat er veel keuze was in R'dam. En los van het besluit van R'dam kan je op de manier van beslissing in A'dam van Halsema veel aan te merken hebben. Normaliter is er altijd vooroverleg met de club en supportersverenigingen. Nu is er ineens 0 overleg geweest en is het besluit 1-zijdig overgebracht. Of er vooroverleg is geweest of niet in R'dam, dat weet ik niet overigens.

11 mei 2022 om 17:02

Heeft toch werkelijk niks met elkaar te maken: Rotterdam of Amsterdam? Zijn 2 totaal verschillende gemeenten, met andere budgetten en een ander politiekorps.

11 mei 2022 om 17:07

Het heeft wel iets met elkaar te maken omdat ze beide moeten putten uit landelijke voorraad beveiligingsmensen. Het komt niet alleen uit het eigen korps vandaan.

@4ever4ajax:
Je kan overleggen met de supportersclub tot je een ons weegt maar als de benodigde beveiliging niet geregeld kan worden is dat natuurlijk totaal zinloos. Zonder dat is er niets om over te overleggen.

11 mei 2022 om 17:12

Want we hadden de huldiging op dezelfde dag gepland? Misschien heeft Rotterdam veel meer geld tot haar beschikking en halen we beveiligers uit Belgie en Duitseland? Locatie is al anders (wij hebben namelijk een relatief nieuw centrum wat al ruimer is omdat de boel in 45 is geegaliseerd) en er komen andere mensen opaf (geen idee hoeveel mensen Ajax zou verwachten). Of is het politiekorps groter. Het een (amsterdam) hoeft niks te maken te hebben met het ander (rotterdam).

11 mei 2022 om 17:24

Doe mij maar paprika.

Belachelijk dat je eventueel bij zo'n mooie prestatie niet gehuldigd word

Wel raar dat dit soort dingen eerder wel altijd konden, maar sinds corona niet meer. Is dit dan het nieuwe normaal?

11 mei 2022 om 16:21

Ik heb ergens opgeworpen zien worden (vraag me niet waar) dat veel mensen die in de beveiliging (en eigenlijk algemeen de evenementensector) zaten en dus werkloos waren door covid nieuwe oorden zijn gaan opzoeken.

Zou zeker een rol kunnen spelen.

11 mei 2022 om 16:35

Dat is ook de reden. Daarbij zijn de arbeidsomstandigheden niet dusdanig dat mensen staan te springen terug te keren in die sector. Er wordt veel te weinig betaald, hetzelfde geldt voor bvb de horeca.

11 mei 2022 om 17:03

Voor Corona werkten veel Beveiligers met Payroll / 0 uren contracten , Contracten werden niet verlengd etc. Daarbij is het salaris erg minimaal, moet je bereid zijn op onregelmatig werk (Wat ook minimaal loont) en kom je net uit een Corona periode waar mensen echt niet meer willen werken op feestdagen/nachten en weekenden voor een habbekrats. Evenementenbeveiligers krijgen zelfs betaald volgens het horeca CAO (Dus geen onregelmatigheidstoeslag etc.) Niet heel wonderlijk dat juist die branche geen mensen kan vinden en dat zie je op dit moment terug.

11 mei 2022 om 16:39

Hoezo raar? Er zijn gewoon veel minder beveiligers doordat er langere tijd veel minder werk voor beveiligers was. Die zijn overgestapt naar ander werk.

Stel het gewoon een paar dagen uit, in beide gevallen, dan heb je extra voorbereidingstijd.. ze doen ook niet echt een poging heb ik het gevoel

11 mei 2022 om 16:44

Je hebt toch ook nog steeds de draaiboeken van de voorgaande edities. Die hebben ze (hoop ik) geevalueerd en aangepast. Staat een panklaar programma denk ik dan.

Supporters weer de dupe. Ongekend.

Is toch logisch dat Ajax ook niets op de Coolsingel viert?

11 mei 2022 om 16:20

Haha, nou laten we dat eens proberen. Collectief 1 feest voor beide supporters. In principe zou dan alleen maar blijdschap moeten zijn toch

Haha, nou het feest is dat de finale collectief (door de cafés) op een groot scherm wordt uitgezonden bij de Coolsingel/ stadhuisplein. Dus eehm, we zijn er al. Collectieve huldiging dan ergens anders. Ach het zal, maar na de huldiging gaat de stoet toch echt de fontein in. Maakt dus geen hol uit

Dat is niet slim van Feyenoord om in hetzelfde schuitje te gaan zitten. Nu is het veel te zwaar en dan.....

Alle gekheid op een stok.
hebben de supporters het er niet zelf naar gemaakt. Zelf in het buitenland misdragen we ons.
Nu maar eerst bewijzen een paar jaar dat je je kan gedragen en dan kan misschien weer een feest worden georganiseerd.
De supporters van Feyenoord vieren trouwens ook al bijna het gehele jaar door feest. Dus 1 feestje minder.

Wat is dit voor idiote gedoe.
Ajax kampioen en Feyenoord misschien de cup en dan geen feest, lekker geregeld.
Dan haal je toch politie uit andere plaatsen als je een tekort heb

11 mei 2022 om 16:33

Tuurlijk. Waarom misdaad bestrijden, het verkeer veilig houden,... terwijl er een (overbodig en geldverslindend) feestje voor de 123ste landstitel van Ajax en een eventuele cupwinst voor Feyenoord moet georganiseerd worden?

Kwestie van prioriteiten, nietwaar?

11 mei 2022 om 16:35

Echt serieus sommige mensen he.. zij denken dat de nationale politie maar even stopt met werken om beveiliger te gaan spelen voor hun nietszeggende huldiging.. Alsof er al geen tekorten zijn bij de politie.

11 mei 2022 om 16:36

Hoe vaak gebeurd het dat feyenoord de cup wint, kwestie van vooruit kijken en de boel goed delegeren want ze hebben nog genoeg tijd om dit te doen, althans voor Feyenoord dan

11 mei 2022 om 16:49

Verkeersveiligheid doet de Klpd... Politie is meer dan alleen misdaad natuurlijk, daarmee doe je het korps veel tekort. Zulke evenementen in goede banen leiden, in samenwerking met publieke beveiligers, is gewoon part of the job. Je kan als gemeente je kop in het zand steken en alles negeren, maar die supporters gaan het toch echt wel ergens vieren. Dan kan je het maar beter zo veilig mogelijk houden.

Wel een kleine shoutout naar Aboutaleb. Die begon in Rotterdam als de duivel (zoals het afschaffen van de danceparade) en heeft daarna eigenlijk alleen maar goede beslissingen gemaakt. Dat is momenteel echt wel een toppertje hoor. Zou ik niet graag ruilen tegen Halsema bv

11 mei 2022 om 16:55

Geen feest? Feest in het stadion toch? De eigen heilige voetbaltempel, helemaal ter beschikking van de feestgangers om vreugdevuren af te steken en kort en klein te slaan ... of normaal te doen en leuk een titel vieren met elkaar. Mooi toch?

Groenlinks en PVDA is tegenwoordig dezelfde partij doordat ze zo goed als gefuseerd zijn. Nou ja dan maar massaal koffie drinken op de coolsingel. Nu krijgt Aboutaleb het veel zwaarder met handhaven. Hetzelfde als dat Halsema vandaag met haar handen in het haar zit omdat iedereen vanavond toch massaal naar het centrum gaat

Waarom moeten er zoveel beveiligers zijn? Zijn dat diezelfde lui die in ieder stadion zo goed fouilleren dat alles wat verboden is meegenomen kan worden?

11 mei 2022 om 16:34

In het stadion zijn dat toch vrijwilligers, zonder enige echte bevoegdheid (en gezag, for that matter)? Lijkt me toch iets anders dan beveiliging door politie.

11 mei 2022 om 17:10

En is het niet ten eerste gewoon de verantwoordelijkheid van volwassen mannen om die verboden spullen gewoon niet mee te nemen?

11 mei 2022 om 17:27

Als ex-beveiliger en Ajax steward kan ik je vertellen dat dit niet dezelfde lui zijn. Om Steward te zijn in de Arena moet je jezelf alleen even inschrijven bij een uitzendbureau (een aantal jaar geleden in elk geval) en heb je een uurtje of wat een leuke uitleg over wat te doen. Op m'n eerste dag plaatste ze mij op de F-side omdat ik vrij groot ben. Was leuk om PSV te zien scoren, maar moest me toch een beetje inhouden ;-)

Amsterdam wil minimaal 1 gecertificeerde beveiliger per 250(?) man bij dergelijke evenementen voor onder andere simpele EHBO, fouilleren en assistentie wat dus niet door Stewards gedaan kan worden

11 mei 2022 om 17:29

Halsema had gewoon moeten zeggen dat het bier, dat naar haar was gegooid tijdens de eerdere huldiging, nog niet op was en dus geen reden ziet de voorraad aan te vullen

Inmiddels is toch wel bekend dat de mensen met macht op de plekken zitten voor zichzelf en niet voor het volk?
Een fluwelen revolutie binnen de overheid zou ook geen overbodige luxe zijn.

11 mei 2022 om 17:10

Ah, nou let me guess: dan moeten we zeker allemaal, als gewoon volk, vooral niet links stemmen?

Doen we een gezamenlijke huldiging. Gezellig :-)

Juist door zulke dingen te verbieden krijg je gezeik, zorg er gewoon voor dat iedereen gereguleerd op een bepaalde plek zo’n huldiging kan bijwonen. Nadat de F-side etc hadden aangekondigd vanmiddag naar het Leidseplein te gaan kon er ineens wel een hoeveelheid politie en handhaving opgetrommeld worden om de grote pleinen leeg te houden. Juist na zo’n tijd met corona moet je je inwoners en fans van buiten de stad zo’n feestje gunnen. Dan scoor je punten!

11 mei 2022 om 16:58

Tsja de politie is in die coronatijd ook wel dusdanig uitgeknepen dat ze ook wel een halt hebben gezte op hun flexibiliteit. Elke week een agressieve demonstratie, te horen krijgen dat je zulk goed werk doet en geen cent erbij krijgen. Dan zou ik nu ook zeggen: zoek het lekker uit.

11 mei 2022 om 17:02

Zelf verpest. Halve gare, doorgesnoven, zogenaamde supporters die je stad afbreken. Laat maar….

Doodziek word je hier van. Dit zijn supporters onder elkaar niet twee clubs die elkaar opzoeken. Beveiliging is echt een drog reden om dit te weigeren

11 mei 2022 om 16:59

Dus jij stelt voor om 150.000 mensen (die kwamen in het kampioensjaar naar de Coolsingel om naar de huldiging te kijken) maar hun gang te laten gaan zonder hulpdiensten? Of hoe zie je het voor je?

Het lijkt wel alsof NL niets meer onder controle heeft. Problemen met huizen files, problemen op Schiphol, leraren te kort en ga zo maar door

Wel overschot aan werk

Klein land met veel inwoners, mensen blijven ook nog langer leven.

Ps Corona kwam wel even goed van pas


Als dit zo door gaat kunnen we niets meer doen of is het slechts beperkt voor een aantal mensen.

Mocht Feyenoord kampioen worden dan gaan de mensen sws richting de Coolsingel!

11 mei 2022 om 17:11

"ps Corona kwam wel even goed van pas"

Hoe kwam dit van pas? Ik zie de relevantie niet zo..

11 mei 2022 om 17:14

Eehm, ja dat roepen we al 20 jaar he. Let op de vergrijzing. Na WO2 een babyboom met mensen die nu met pensioen gaan. Relatief kleinere aanwas van nieuwe werkenden die we dan weer uit het buitenland moeten halen enzo.... Is geen nieuwe ontwikkeling hoor. Owja en de werkenden willen tegenwoordig max 12 uur werken. Ja dat schiet natuurlijk ook niet op

De meeste reacties hier blijkt dat mensen geen idee hebben wat erbij komt kijken om zoiets in goede banen te leiden en wat de stand van zaken van de huidige politie is. Dat piept en kraakt. Mensen draaien overuren, die kunnen drie jaar eerder met pensioen straks. Er is gewoon een grens. Natuurlijk komen ze weer opdraaien als het nodig is maar dat is iets anders dan het op voorhand al organiseren.

Prima beslissing. Zonder beveiligers is het onmogelijk.

En hoe denken ze dit te handhaven? Bij winst Komen sowieso weer 200.000 man feestvieren… Al denk ik eerder +500.000

Misschien geen huldiging maar wel een groot feestje dat kunnen ze toch niet tegenhouden.

Toch wel bijzonder al die smoesjes... net zoals de overheid.. zeggen dat er geen materiaal / mensen zijn. 1: materialen zijn er in overvloed want die hekken gaan ze echt niet recyclen. 2: ze zeggen dat er geen mensen zijn maar vervolgens staat er wel een peloton ***politie etc om iedereen preventief te fouilleren blabla..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren