Valentijn Driessen over mysterieuze post: ‘Wijndal wil heel graag naar Ajax’

Dinsdag, 10 mei 2022 om 17:57Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:01

Owen Wijndal heeft de tongen behoorlijk losgemaakt met een reactie op Instagram. De linkervleugelverdediger van AZ reageerde op een foto van zichzelf en Jurriën Timber op het account van de Ajacied. Brian Brobbey greep het moment aan om de geruchten over een mogelijke transfer nieuw leven in te blazen. Wijndal staat al geruime tijd op 'een lijstje' van Ajax, mede door het aanstaande vertrek van Nicolás Tagliafico. Valentijn Driessen weet dat de verdediger van AZ heel graag naar Amsterdam komt.

Brobbey reageerde op de post van Timber met 'soon?', begeleid door twee emoji's van ogen. Wijndal reageerde daar op zijn beurt op met 'jij?' en dezelfde emoji. Het onderonsje tussen de Ajacied en de Oranje-international heeft voor behoorlijk wat opschudding gezorgd, daar de naam van Wijndal al langer aan Ajax wordt gelinkt. In Alkmaar staan ze er echter niet om te springen om spelers naar de traditionele top drie te laten gaan in Nederland. Wijndal verlengde in maart zijn contract met een jaar en ligt nu tot medio 2024 vast in het AFAS Stadion.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De bewuste post met de reacties van Owen Wijndal en Brian Brobbey.

"Ik zit niet in de emoticons, maar dat Wijndal op een lijstje staat bij Ajax is duidelijk", reageert Driessen in Kick-Off, het online videoprogramma van De Telegraaf. "Tagliafico gaat weg. Ik denk dat die twee (Timber en Wijndal, red.) best wel samen willen spelen. Het zou mij niet verbazen. Ajax is op zoek naar een linksback. Wijndal wil zelf volgens mij heel graag. Alleen Ajax twijfelt nog een beetje, dat zal te maken hebben met de transfersom." Die transfersom heeft door de contractverlenging van Wijndal een flinke boost hebben gekregen. Clubs die geïnteresseerd zijn zullen het nog twee jaar doorlopende contract moeten afkopen.

Huldiging
Ook reageerde Driessen op het besluit van burgemeester Femke Halsema om de huldiging van Ajax niet op het Museumplein te houden. Er zijn te weinig beveiligers beschikbaar, waardoor Ajax woensdagavond bij een eventueel kampioenschap wordt gehuldigd in de Johan Cruijff ArenA na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. "Ik vind het heel wijs en verstandig om de huldiging in de ArenA te doen, daar kun je het goed in de gaten houden", concludeert Driessen. "Als er niet genoeg beveiligers zijn ga je dat toch niet opzoeken? Zeker 's avonds niet. Lekker in de ArenA doen, nog op bezoek bij Vitesse en dan de deur op slot en op vakantie."

Volgens Driessen grijpen heel veel mensen de huldiging aan om 'bonje te schoppen'. "Dat hebben we in Marseille ook gezien. Maar je kan mensen natuurlijk niet verbieden om naar de stad te gaan. Dan moeten ze het met een noodverordening doen. Zo'n geweldig kampioenschap is dit niet. Oke, het is de 36ste landstitel, maar als je ziet hoe die in de slotfase tot stand is gekomen zijn we daar met zijn allen niet heel erg van onder de indruk. Het is met horten en stoten, nu weer bij AZ. Het is gewoon minder dan je zou verwachten met de kwaliteiten die Ajax in huis heeft. PSV hield Ajax in de tweede seizoenshelft heel goed bij."


Poll

Denk jij dat Owen Wijndal naar Ajax gaat deze zomer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door aidenmcgeady)

Wat moet Wijndal dan kosten? Onder de 15 hoef je niet te komen praten denk ik. Maar wil je dat uitgeven aan een linksback?

10 mei 2022 om 18:16

Maar dat is irreeel

10 mei 2022 om 18:19

Als er iemand niet naar Amsterdam gaat is het Malacia. Zou het wel mooi vinden, maar die gast is op en top rotterdammer. Die gaat dat voor z’n leven niet doen

10 mei 2022 om 18:22

Alles is mogelijk voor de juiste bedragen

10 mei 2022 om 18:24

Denk wel dat Malacia met open armen ontvangen zou worden. Heeft een hele grote gun factor. Heb zo'n gevoel dat Wijndal niet zo'n fan-favourite is.

10 mei 2022 om 18:32

Ik ben een Malacia fan hoor. Maar er zijn dingen die met geld niet te koop en ik kan mij niet voorstellen dat Malacia open zou staan om naar Ajax te gaan. Die kan ook een prima stap naar het buitenland maken.

10 mei 2022 om 18:38

Ik denk dat Malacia heus wel naar een topclub wil. Het ligt misschien gevoelig, maar iedere topsporter wil spelen om de landstitel en in de Champions League.

10 mei 2022 om 18:51

Precies, een topclub in het buitenland ;-). Die kan een mooie stap maken die mooier is dan naar Ajax. Ja, het is een stap hogerop maar ook niet een hele grote. Je speelt nog steeds in dezelfde competitie.

10 mei 2022 om 18:59

Feyenoord is op het moment toch ook gewoon een topclub? Traditionele top drie. Zou niet zo goed inzien waarom hij de stap naar Ajax zou willen maken. Dit kan hij ook in het buitenland ervaren.

10 mei 2022 om 19:08

Het is maar net wat je definieert als topclub. Feit is dat Ajax ieder jaar de titel pakt of bijna pakt en vrijwel ieder jaar Champions League speelt. Als je ambitie is om ieder jaar Champions League te spelen, dan kun je naar Ajax of een Europese topclub. Maar ik schat die stap (nog) te hoog in voor Malacia en ook Wijndal overigens. Dus dan blijft Ajax al snel als enige over.

10 mei 2022 om 22:11

Maar het zou zomaar kunnen dat Feyenoord aankomende zomer de minste mutaties heeft en als ze door kunnen borduren op dit jaar zie ik ze volgens seizoen toch als kandidaat voor de prijzen.

10 mei 2022 om 18:40

Ik snap niet waarom er zo laagdunkend over backs wordt gesproken. In het moderne voetbal is het misschien wel de belangrijkste positie in de opbouw, kijk maar naar een Cancelo bij City of Mazraoui bij Ajax en je ziet het meteen.

10 mei 2022 om 19:54

Dat kun je wel uitgeven aan een top linksback, niet aan een back zoals Wijndal die tekort komt voor het niveau van Ajax.

Als Wijndal zo graag naar Ajax wil, waarom tekent hij dan bij? Tenzij er een bepaalde clausule in staat, maar daar zal AZ niet zo happig op zijn...

10 mei 2022 om 18:13

Anders loopt hij misschien gratis de deur uit met nog 1 jaar, dus beter iets dan niets toch.

10 mei 2022 om 18:41

Laat Ajax ook gewoon alle jeugdspelers die niet slagen een paar miljoen mee geven voor al hun inzet. Je moet elkaar wat gunnen

10 mei 2022 om 19:28

Waarom staat Gravenberch in dit rijtje dan? Die jongen wil toch gewoon netjes een transfer maken deze zomer nu hij nog een 1-jarig contract heeft, zodat Ajax wat aan hem verdient? Financieel zou het voor hem een stuk voordeliger zijn om net zoals Mazraoui, Brobbey en Onana zijn contract af te laten lopen, maar hij gunt Ajax ten minste nog een veelvoud van wat ze tijdens de jeugd in hem hebben geïnvesteerd. Je ziet nu ook al dat er gesteggel is tussen Bayern en Ajax over de transfersom van een speler met een 1-jarig contract, laat staan als hij verlengd had en nog bv. 3 jaar over had. Dan kwam Gravenberch nooit weg deze zomer.

Wijndal zou een uitstekende aankoop voor Ajax zijn met de aanvallende inbreng die hij toevoegt aan een elftal, maar gaat hij Blind eruit spelen? Naar mijn mening zou dat logisch moeten zijn, maar voor laatstgenoemde wordt altijd een plek in het elftal gecreëerd ondanks dat die status niet in lijn is met zijn prestaties. Alvarez? Neemt Blind de controleurs-positie van Gravenberch over?

10 mei 2022 om 19:13

Zal dit niet gewoon over Oranje gaan? Die verzamelen over een aantal weken.... 'soon met oogjes' hoeven niet meer dan dat te betekenen. Daarom vraagt hij ook of Brobbey erbij zit.

totaal onschuldig in mijn ogen....

11 mei 2022 om 18:32

De reden dat hij bijgetekend heeft is omdat hij AZ een transfersom gunt. denk trouwens dat hij geen 15 miljoen gaat kosten als hij naar Ajax gaat, eerder rond de 10 a 12 miljoen. Waarschijnlijk zal hij ook in het Ajax spel passen. Denk dat het wel een match zal worden. Jonge talentvolle Nederlandse voetballers altijd welkom bij Ajax!

Geef Nico een verbeterde contract, je gaat toch niet meer dan 10 miljoen betalen voor een binnenlandse transfer

10 mei 2022 om 18:13

Nico toont aan de laatste maanden niet meer het niveau te hebben

10 mei 2022 om 18:30

Van die paar invalbeurten reken jij hem daar op af.
Hij is nog steeds strijdvaardig, kun je van andere niet zeggen.

10 mei 2022 om 19:20

Hij heeft alleen de motivatie niet meer en terecht... door 1 rode kaart word ie gelijk verbannen...

10 mei 2022 om 22:22

Nieuwe trainer, nieuwe kansen.

10 mei 2022 om 18:14

Nico wilt weg. Ziyech kostte ook 12 miljoen en de aanvoerder en sterspeler van AZ kopen is echt wel een goede zet.

10 mei 2022 om 18:28

Kan je beter een zuid Amerikaan halen voor een paar miljoen ipv een binnenlandse transfer, wat moet hij wel niet kosten 15 miljoen??

10 mei 2022 om 18:35

Zoals een magalan en die colombiaanse back?

10 mei 2022 om 18:40

@wietsche je kan niet altijd slagen in een zoektocht he.
Tis niet knip met je vingers en hij staat er

10 mei 2022 om 18:45

@mitch echt niet zomaar. Wijndal 15 miljoen zou ik ook niet doen. Maar als je bv een Gakpo kan halen voor 18, blind tekenen. Dus het ligt er maar net aan welke binnenlandse transfer hoe ver je moet gaan.

10 mei 2022 om 18:52

Ja hoor, gakpo voor 18 miljoen. Zit niet te dromen jongen, eet je pizza.

10 mei 2022 om 18:54

@ninjakai ik vindt het gewoon teveel 15 of meer, ga scouten in zuid Amerika, lukt niet altijd maar zal heus wel een goeie bij zitten

10 mei 2022 om 19:39

Net als orejuela ?

10 mei 2022 om 19:58

Waarom ben je zo tegen binnenlandse transfers voor hoge bedragen als die aankopen je ploeg duidelijk beter maken?

10 mei 2022 om 21:53

Nee, zoals martinez en tagliafico

10 mei 2022 om 22:14

Binnenlandse transfer zo'n vaak te duur. Zie ook die back van Groningen die nog weinig heeft laten zien maar voor veel geld naar België gaat.

10 mei 2022 om 22:23

Janssen dan is het geen binnenlandse transfer meer.

10 mei 2022 om 22:25

Mitch: daarom zijn wijndal en bergwijn toch juist mooie transfer. Nederlanders, internationals en direct de beste speler van de competitie op hun positie. Je kan toch niet gokken op 2 Zuid-Amerikanen die kunnen uitpakken als Martinez or als Orejuela. Pakken ze alle 2 uit als Orejuela dan kan je de landstitel in ieder geval vergeten.

10 mei 2022 om 18:59

Zal niet de eerste zijn...

Wijndal, Brobbey, Timber en Bergwijn geruchten in 2 dagen tijd. Gerry en Klaas > Overmars. 3 spelers die zich al hebben bewezen in de top van de Eredivisie en nog een leeftijd hebben om door te groeien. Timber heb ik m’n twijfels bij, te weinig gevolgd.

10 mei 2022 om 20:40

Timber komt natuurlijk van Ajax. Kent de club, de visie en groot deel van de selectie. Die hoeft geen aanpassing.

lijkt me een aanwinst voor ajax, de linksback is momenteel een zwakke positie.
ja tagliafico heeft het goed gedaan afgelopen jaren, maar stond er (naar mijn mening) terecht naast afgelopen seizoen ten faveure van blind. Die trouwens ook geen wereld speler is. Een wijndal zal dus een mooie oplossing zijn. ervaring op eredivisie niveau, nederlander, is nog jong, heeft potentie.
gaat wel een dure grap worden denk ik.

Komt deze blaaskaak weer hoor, belachelijke teksten over het kampioenschap. Mensen hebben een geheugen van amper 3 maanden. Vorig jaar werd je 4 wedstrijden voor het einde kampioen en dat was ook weer niet goed. We kunnen het gewoon niet goed doen in zulke gevallen.

Over Wijndal, zie hem graag komen, maar niet boven de 12 miljoen. Het liefst zou ik Nico nog een jaartje houden en transfervrij laten vertrekken. Mits zijn droomclub niet langskomt natuurlijk, dan moet je hem laten gaan. Maar Wijndal heeft al bijna 150 wedstrijden ervaring, die kan gelijk in de basis.

Prima aanwinst en lijkt mij inderdaad dat hij graag deze kant op wil komen. Misschien leef ik in een Ajax bubbeltje, maar aan het social media gedrag verneem ik in elk geval dat als het aan de spelers zelf liggen, Owen Wijndal en ook Brobbey bij Ajax zullen spelen.
Hij heeft nog een lang genoeg contract, maar misschien heeft hij ook bijgetekend met een afspraak dat hij wel weg mag voor een bepaalde prijs.

10 mei 2022 om 18:37

AZ verkoopt wel. Echter niet voor een appel en een ei. Aangezien de Nederlandse topclubs nooit meer dan 10 miljoen euro betalen aan een binnenlandse transfer, sluit dat de transfer vanzelf uit. Geloof mij, als Ajax morgen met 25 miljoen op de stoep staat, dan trekt Huiberts zelf nog dat Ajax shirtje aan bij Wijndal.

10 mei 2022 om 19:22

18M is toch ook genoeg?

10 mei 2022 om 18:45

Dat was een domme opmerking van huiberts. Hij beschouwde Ajax als concurrent voor de titel
Bovendien en dat moet men niet onderschatten heeft Az de transferinkomsten ook heel hard nodig, zeker als ze volgend jaar misschien geen Europees voetbal spelen
Karlsson zal behoorlijk wat opleveren, maar dat zal vee;l minder zijn dan de afgelopen jaren
Volgt? Wijndal?
maar vind maar een geïnteresseerde buitenlandse club die wil betalen.
Malacia en Geertruida bewijzen zich Europees en daar zal eerder belangstelling voor bestaan
Kortom Az zal blij zijn als Ajax zich meldt

10 mei 2022 om 18:53

AZ wil jaarlijks uitgaande transfers doen maar dat betekent niet dat AZ het geld keihard nodig heeft. Het zou me niks verbazen als ze meer eigen vermogen hebben dan PSV. Jaarlijks voor max 2 miljoen inkopen en voor flinke bedragen verkopen is beleid waar je u tegen zegt. Die kunnen met gemak nee tegen Ajax zeggen. Buiten dat moet Ajax helemaal niet van AZ kopen. Voor marktconforme bedragen prima. En anders genoeg vissen in de zee.

Erg vreemd als hij aan het flirten is met Ajax. Hij heeft recentelijk zijn contract verlengd, wetende dat hij daardoor duurder wordt (voor Ajax?) en zelf minder zal verdienen bij zijn nieuwe club (ajax?)
Misschien is er te weinig belangstelling voor hem in het buitenland en wil hij Ajax gebruiken om een transfer te krijgen. Als Az dan ook nog eens geen vierde wordt dan heeft hij een groot probleem.
Feyenoorders zullen boos worden, maar ik heb liever Malacia met Slot

Het is algemeen bekend dat AZ geen spelers aan de concurrentie gaat verkopen. Tenzij Ajax met €20 miljoen gaat zwaaien. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren

10 mei 2022 om 18:49

Ik ben geen fan van Ajax, maar waar is AZ concurrent van Ajax? In dezelfde wereld waar AZ en Groningen ook concurrenten zijn?

10 mei 2022 om 19:16

Zolang FC Groningen achterlijke bedragen vraagt voor een linksback van 19 die net 3 wedstrijden in het eerste speelt is AZ inderdaad geen concurrent. Maar hey, als een Club Brugge dat betaalt, dan zou Groningen toch dom zijn om een speler voor veel minder aan een Eredivisieclub te verkopen.

10 mei 2022 om 21:31

Sinds dat de afgelopen jaren AZ meer heeft gewonnen van Ajax in de competitie dan andersom
Wie is dan de 'concurrent' van Ajax? Alleen PSV komt in de buurt. Kom op zeg. Als AZ wilt gooien moeten ze niet continue hun spelers verkopen aan de top. AZ zit in zijn volste recht om haar spelers niet te verkopen

10 mei 2022 om 21:59

Of je schrijven klopt niet vanwege het ontbreken van leestekens, of je begrip van de term "concurrent" is niet helemaal correct

10 mei 2022 om 22:30

Vaker van Ajax gewonnen? Toevallig ook 1 seizoen gehad waar jullie 2 keer wonnen. Laatste 2 seizoenen in 6 ontmoetingen (2 beker): 4 keer winst Ajax, 1 keer gelijk en 1 keer winst az. Dat jaar daarvoor wonnen jullie inderdaad 2 keer, maar in die 5 jaar onder Van den Brom hebben jullie volgens mij echt 25 wedstrijden op rij niet van de top 3 gewonnen, dus ik weet niet hoe jij er bij komt dat ze vaker van Ajax winnen dan andersom.

11 mei 2022 om 06:26

Niet aan een concurrent verkopen snapt iedereen. Maar wat hebben een Utrecht, Vitesse, Groningen met bijv Ajax te maken? AZ is geen concurrent van Ajax. Gaat AZ dan ook niet aan Real Madrid verkopen want dat zien ze als concurrent?

11 mei 2022 om 11:17

Dit bedoel ik dus! Ik zou willen dat AZ nu een concurrent van ons (FC Groningen) was, maar dat lijkt me behoorlijk enthousiast.

Ze kunnen beter Nsoki van Club Brugge nemen die is veel beter! Toevallig is Alfred Schreuder daar de coach....

10 mei 2022 om 20:43

waarom vind jij de Ketelaere een typische Ajax speler?

Hij is een week te laat, normaal gesproken lees ik die artikelen vlak vóór de wedstrijd AZ-Ajax...

Wellicht arrogant maar ik ben er al sinds vorig seizoen van overtuigd dat Wijndal naar Ajax komt. Zal zeker op 15 miljoen uitkomen maar hij is de vervanger die we nodig hebben. AZ pakt lekker een flinke duit en wij hebben een CL waardige verdediger. Regelen die hap!

Psv hield Ajax in de tweede seizoenshelft heel goed bij Valentijn? Psv was winterkampioen dus we hebben ze zelfs ingehaald

Psv hield ons goed bij, maar ajax heeft maar 5p verlies punten de 2e seizoenshelft. Lag dus niet bepaald aan Ajax dat PSV bij kon blijven.

Wijndal zou een uitstekende aankoop zijn voor Ajax. Die heeft veel potentie, is Nederlands, kent de competitie, is ook gewend om 4-3-3 te spelen.

Hij kan bij Ajax de volgende stap zetten, CL spelen en over een paar jaar wellicht de stap maken naar het buitenland. Ik zie een win-win.

Alleen AZ kan roet in het eten gooien daar zij eerder geroepen hebben dat zij geen spelers verkopen aan Ajax, PSV en Feyenoord.

AZ verkoopt niet aan Ajax. Althans niet voor kleingeld. Daarbij, Wijndal heeft pas zijn contract nog verlengd, dus dat wordt 'm niet. Ajax moet gewoon proberen Tagliafico te verleiden voor contractverlenging. Dat kost geen transfersom, en je hebt een prima linksback waar jonge spelers zich achter kunnen ontwikkelen. Maar ik snap dat Tagliafico wel in Spanje zou willen spelen. Al kan het maar zo zijn dat de bekende trein niet voorbijkomt, en dan moet Ajax toeslaan.

Ik denk dat Wijndal de ideale opvolger is van Nico..

Is er niet direct een deal te maken met Karlson

Nou nou, wat een opschudding. Dat kinderlijke gebabbel op social media is nou niet echt iets om wakker van te liggen. Pure speculatie waar (uiteraard) de Telegraaf met gestrekt been invliegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 31 1 7 0
2020/2021 AZ 34 1 4 0
2019/2020 AZ 24 1 6 0
2018/2019 AZ 8 0 1 0
2017/2018 AZ 7 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren