Van der Sar komt op voor burgemeester Halsema: ‘Waarom doe je zoiets?’

Dinsdag, 10 mei 2022 om 12:38Jordi Tomasowa • Laatste update: 13:10

Edwin van der Sar is niet te spreken over de bedreigingen die de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema aan haar adres heeft gekregen. De gemeente Amsterdam maakte maandagavond bekend dat een huldiging op het Museumplein bij een eventueel kampioenschap dit jaar niet mogelijk is door een tekort aan beveiligers. De mededeling kwam burgemeester Halsema vervolgens op vele bedreigingen te staan.

"Natuurlijk keur ik die beledigingen en bedreigingen ten strengste af", zegt de algemeen directeur van Ajax tegenover het ANP. "Het lost niks op en het is slecht voor de naam van onze club. Maar ik vind het vooral naar onze burgemeester toe echt waardeloos. Waarom doe je zoiets?", vraagt Van der Sar zich af. “Ze doet naar eer en geweten haar werk voor de stad Amsterdam. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mensen daar dan zo op reageren. Als we kampioen worden, dan vieren we dat het liefste op het Museumplein, dat mag duidelijk zijn. Maar ze heeft uitgelegd waarom dat niet mogelijk is en daar hebben we mee te dealen.”

Halsema is 'bedolven onder bedreigingen en gescheld' na de aankondiging van de gemeente Amsterdam dat Ajax bij een eventueel kampioenschap alleen in de Johan Cruijff ArenA wordt gehuldigd. De burgemeester van Amsterdam maakte in een statement op Instagram duidelijk dat ze tevergeefs heeft geprobeerd een huldiging op het Museumplein mogelijk te maken. “Sinds wij (de gemeente Amsterdam, red.) dit bericht naar buiten hebben gebracht, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik wel dringend vragen: houd je in! Ik ben ook voor het groots vieren van sportieve successen."

Minister van Justitie en Veiligheid en Ajax-fan Dilan Yesilgöz-Zegerius heeft eveneens geen goed woord over voor de bedreigingen die Halsema over zich heen heeft gekregen. “Als Ajacied en Amsterdammer in hart en nieren wil ik ook niets liever dan een kampioensfeest op het museumplein”, schrijft Yesilgöz-Zegerius op haar Instagram-account. “Ik baal net als iedereen dat het niet op die plek door kan gaan. Maar de burgemeester kan niet anders dan de veiligheid van al die Ajacieden en Amsterdammers voorop zetten. Dat verdient respect. De bagger die zij in plaats daarvan over zich heen krijgt is echt om je kapot te schamen en onze club onwaardig!”Gerelateerd

Meer sportnieuws

143 reacties (laatste reactie door jellede jong)

Kansloze bedoeling om bedreigingen te sturen zodra je 'iets stom vindt'. Er zijn simpelweg te weinig beveiligers (misschien moet je dan als feestganger eens bij jezelf te raden gaan waarom je ze het leven zuur maakt) en we zijn te erg onderontwikkeld om zomaar grote groepen mensen vrij in de stad los te laten, want dan gaat het weer fout. Wat verwacht je dan? Dat de stad open gaat en we achteraf gaan huilen dat het is mis gegaan?

10 mei 2022 om 12:47

Dat ze links is speelt hier waarschijnlijk de grootste rol. Extreme selectieve verontwaardiging zoals gewoonlijk.

10 mei 2022 om 12:54

Denk eerder dat eerdere en huidige maatregelen ook niet meewerken. Terrassen kleiner, koffieshops uit het centrum, de wallen dicht of minder ramen en een toegangspoort, etc.

10 mei 2022 om 12:55

Wat heeft de politieke kleur van Halsema hiermee te maken? Deze beslissing kun je niet wijten aan het links of rechts zijn. Waar het wel mee heeft te maken is dat Femke een valse start heeft gemaakt als burgemeester. Als je burgemeester van Amsterdam wordt dan weet je dat je met Ajax een voetbalclub met uitstraling in je mik geschoven krijgt. Daar komen dus ook de randzaken die hierbij horen bij kijken. Hieraan voorbij gaan zoals Femke heeft gedaan is ronduit naïef op het domme af. Overigens is daarna haar houding redelijk aangepast (persoonlijke mening), maar dat ze fout is gestart is wel duidelijk. Daarmee keur ik de bedreigingen absoluut niet goed hoor (voordat ik dat te horen krijg)

10 mei 2022 om 13:00

Maar hoeveel procent van de Amsterdammers vindt de club Ajax nu echt belangrijk? Sommige zullen er wel medio-passief mee bezig zijn, maar zich er ook niet in opwinden.

Het is op een voetbalforum natuurlijk niet meteen de juiste plek om dat te beweren aangezien je die mensen hier niet vindt, maar voetbal is voor heel veel mensen echt gewoon bijzaak hoor.

10 mei 2022 om 13:03

@lierse wat heeft dat er nu mee te maken?

10 mei 2022 om 13:04

Ze geeft het toch precies aan? Als je een huldiging in de stad wil hebben, dan moet je een x-aantal beveiligers hebben (waarschijnlijk op aanbevelen brandweer en politie). Kan je daar niet aan voldoen (omdat er geen beveiligers zijn), kan je het dus niet verantwoord laten doorgaan. Ze kiest dus voor veiligheid (op aangeven van de hulpdiensten) boven feest.

Heeft inderdaad vrij weinig met politieke kleur te maken. Ze is al 4 jaar burgemeester. Val je haar dan nog steeds af op foutjes die ze in 2018 heeft gemaakt?

10 mei 2022 om 13:07

Jij doet alsof de omgang met Ajax super belangrijk is voor de burgemeester van Amsterdam.

Ik durf te opteren dat een heel groot deel van de Amsterdammers heel veel andere zaken een stuk belangrijk zal vinden.

10 mei 2022 om 13:11

Heeft er niks mee te maken dat ze links is. Het is de selectieve willekeur die Halsema hanteert, demonstratie niks aan de hand, Koningsdag waren er meer dan 1 MILJOEN mensen en dan nu zeggen geen beveiliging? Die vrouw liegt dat ze barst!

10 mei 2022 om 13:16

Lekker boeien hoeveel Amsterdammers iets anders belangrijk vind. Wat een domme reactie. De meerderheid geeft ook niks om een bevrijdingsfestival. De meeste die naar Amsterdam komen wonen kilometers hiervandaan. Een burgemeester hoort er te zijn voor alle Amsterdammers en gezien de commotie is het toch belangrijk.

10 mei 2022 om 13:19

Op koningsdag komt een heel ander publiek af dan op zon huldiging. Daarnaast is op koningsdag de boel ook veel meer verspreid over de stad dan geconcentreerd rond 1 podium. Je kan niet steeds het een met het ander vergelijken. Dat is gewoon totaal een andere situatie.

10 mei 2022 om 13:23

@lierse, super belangrijk is jouw eigen interpretatie (zoals zovaak). Als burgemeester van Amsterdam is het wel degelijk naïef om Ajax en haar supporters niet ergens op je agenda te hebben staan. Bovenaan hoeft heus niet, maar bij Halsema stond het niet op haar agenda. Je hebt met Ajax een organisatie binnen je grenzen die pak hem beet 30 -35 keer per jaar zorgt voor een evenement met tussen de 50-70 duizend mensen. Waarbij het risicoprofiel hoog is te noemen. Dat negeren is naïef. Of veel of weinig Amsterdammers iets met Ajax hebben is totaal niet relevant. Het aantal belanghebbenden is voor politiek minder relevant als het belang en de invloed die een belanghebbende heeft.

10 mei 2022 om 13:24

Koningsdag als voorbeeld noemen... Er zijn vaak ook massale rellen op Koningsdag en pleinen worden dan ook leeg geveegd door de ME.. Voetbal "supporters" hebben door de jaren heen een aardige reputatie opgebouwd, ik snap de driehoek en Ajax wel.

10 mei 2022 om 13:30

Vaak genoeg verwijt gehad van Ajacieden die het nodig vinden om erbij te vertellen dat ze van groen links is.
Ik durf te wedden van iedereen die haar bedreigt heeft, dat geen 1 van hen een linkse stemmer is. Al helemaal geen groen links.
Dat kan geen toeval zijn.

10 mei 2022 om 13:37

Geen idee, ik ken anders wel aardig wat links georiënteerde stemmers die langzaam helemaal klaar zijn met de manier waarop Femke van Amsterdam een provincie stadje probeert te maken.

10 mei 2022 om 13:44

Dus er waren nergens in het centrum 100.000 mensen? Die 1.2miljoen mensen die zaten in noord, oost, west en zuid natuurlijk. Jullie lullen alles recht wat krom is

10 mei 2022 om 13:49

@Lierse: Half Amsterdam spuugt Halsema uit, dat heeft nog geen een burgemeester voor elkaar gekregen, wat jij opteert is onzin

10 mei 2022 om 13:57

Als je alle Amsterdammers uit Amsterdam wegjaagt dan zal dat zo zijn, wil niet zeggen dat t echte Amsterdammers zijn die nu woonachtig zijn in de stad.

10 mei 2022 om 14:19

@4fredondo... Halsema en de wethouders voeren uit wat de gemeenteraad besluit. De burgemeester bedenkt die maatregelen niet he. Ik heb het dan over je stuk "terrassen kleiner, koffieshops uit het centrum, de wallen dicht of minder ramen". De huldiging valt onder openbare orde en zal wel haar besluit zijn geweest.

10 mei 2022 om 14:21

@jobforgrunn, jij stelt dus dat een college geen invloed heeft op het beleid?

10 mei 2022 om 14:31

Dat is natuurlijk appels en peren AubaArsenal.
De vergelijking met koningsdag slaat nergens op.
Koningsdag is op een vaste dag, en kun je het begin van het seizoen al inplannen.
Koningsdag staat ook niet bekend om rellen of plunderingen. Voetbalsupporters hebben daar wel een handje van. Niet iedereen natuurlijk, maar dat zijn toch een andere groep mensen.

10 mei 2022 om 14:42

@aubaarsenal heb je een link naar het onderzoek dat uitkomt op die 50%? Bedankt alvast.

10 mei 2022 om 14:45

Oké laten we even de hypothetische situatie aangaan dat de meerderheid van de Amsterdammers totaal niet zit te wachten op een viering. Wat dan?

10 mei 2022 om 15:14

En waarom zouden we daarvan uitgaan Lierse?

10 mei 2022 om 15:29

Als niemand harde cijfers kan voorleggen dan moeten we aannames maken. En ik zou niet weten waarom we er dan maar moeten van uitgaan dat Amsterdam per definitie voorstander is van een dergelijk evenement.

10 mei 2022 om 15:33

Maar wat is dan de relevantie of Amsterdammers hier een voorstander van zijn?

10 mei 2022 om 16:44

Ik hoor hier heel de tijd het argument dat een burgemeester er is voor de Amsterdammers. Als een meerderheid van de Amsterdammers iets niet wil, dan lijkt het me logisch dat een burgemeester daar gehoor aan geeft.

10 mei 2022 om 17:12Dan zit je daar dus fout en laat je zien dat je niet weet wat een democratie inhoudt noch hoe politiek werkt.

10 mei 2022 om 17:51

Jij schijnbaar wel. Verlicht me dus maar met je kennis.

10 mei 2022 om 18:35

Politiek, zeker in Amsterdam wat bekent staat als het 5 koppig monster, laat zich leiden door invloed en belang. In een democratie is elke stem gelijk, dus ook die van de minderheid. Alsjeblieft bij deze de verlichting. En dan laat ik de discussie dat Ajax ouder is dan de oudste inwoner nog buiten beschouwing.

10 mei 2022 om 19:02

Rochus iedere stem is gelijk inderdaad. Wat trouwens wat mij betreft ook een van de grote gebreken is aan democratie, maar dat terzijde. Maar die gelijke stemmen worden opgeteld in een democratie en dan wordt gekeken naar aantallen. Dus 10 van die gelijke stemmen staan niet gelijk aan 100 van die gelijke stemmen.

10 mei 2022 om 23:05

Dan snap je vooral zelf niet wat democratie inhoudt. De meerderheid beslist namelijk (als die groot genoeg is).

10 mei 2022 om 13:15

Haha dat vind ik ook altijd het leuke. Er is altijd zoveel beveiliging nodig omdat de idioten, die waarschijnlijk nu ook Halsema bedreigen, niet zonder beveiliging een feestje kunnen vieren. Vraag me oprecht af of dat 1 seconden door dat soort hoofden gaat.

10 mei 2022 om 13:20

De Speld is daar wel geestig mee omgegaan .

10 mei 2022 om 13:21

Tuurlijk niet. Iedereen is gek, behalve ik . Daarbij komen op dit soort feesten meestal ook gewoon mensen opaf die niks met de club hebben, maar wel met sensatie.

10 mei 2022 om 13:58

Laatste keer is alles gewoon vlekkeloos verlopen op museum plein.

10 mei 2022 om 15:01

Waarschijnlijk mede doordat er toen wél genoeg beveiliging was..

10 mei 2022 om 16:45

Of omdat er toen minder beveiliging was dan normaal.

10 mei 2022 om 23:56

@blackthought; hè?!

10 mei 2022 om 13:20

Westend

Kansloos? Zal wel weer een cultuurding zijn -althans volgens Tinue45.

10 mei 2022 om 13:48

@westend: Het beledigen en zelfs bedreigen is natuurlijk van de zotte en volstrekt onacceptabel. Dat het niet kan is wel heel jammer en triest. Je ziet alleen helaas wel dat ze ze naar Ajax toe geen enkele vinger wil aanreiken en haar linkse vriendjes alle ruimte krijgen in Amsterdam. Dat stoot mij wel tegen de borst. Maar nogmaals, dan beledigen en bedreigen is echt beneden alle peil. Daarmee zorg je er alleen maar voor dat 'we' als Ajax nog verder wegzakken op haar prioriteitenlijst (en in dit geval nog te begrijpen ook).

10 mei 2022 om 15:26

Nu doe je alsof dit een beleidskeuze van Halsema (of uberhaupt het college of de gemeenteraad) is. Het is gewoon een eis dat er bij grote evenementen één beveiliger per 250 bezoekers is en dat als die er niet zijn kan het evenement dus niet doorgaan, los van wie het organiseert.

10 mei 2022 om 15:58

Maar kijk wat er elders in het land wordt georganiseerd, vorige week nog door Volendam. Als ze echt willen, kan het gewoon. Edit: Wat ook gek is, is dat de gemeente Amsterdam helemaal niet heeft overlegd met Ajax zelf noch met supportersverenigingen. Halsema heeft het als voldongen feit gepresenteerd. Dat is natuurlijk wel heel raar. Je kan ook tegen Ajax zeggen, "we willen wel, maar kunnen de beveiliging niet op orde krijgen. Dus wat kunnen jullie doen?". Dat is allemaal niet gebeurd, terwijl er normaliter altijd een vooroverleg is.

Misschien moet de overheid de uitgaven aan de GGZ maar opschroeven want dit gedrag is van de gekke en totaal verwerpelijk.

10 mei 2022 om 12:48

Ik krijg dan altijd de neiging om in populisme te vervallen. "laat de uitkering maar wegvallen, dan is dat volk het 's avonds te moe om te rellen omdat ze gewoon moeten werken". We hebben het in Nederland veel te goed, helaas is er een groep die dat maar niet wil snappen.

10 mei 2022 om 12:55

Denk dat je je nog zal verbazen over de groep zonder uitkering binnen deze rotzooi-groep

10 mei 2022 om 12:55

Is de situatie in pakweg India dan beter als het aankomt op zulke zaken?

10 mei 2022 om 13:07

Wel lullig voor mensen die niet kunnen werken, de uitkering weg halen.

10 mei 2022 om 13:35

Daarom noem ik het ook populisme, Migi. Ik zal ermee doorgaan. Mensen die kunnen rellen kunnen ook werken en hebben die uitkering niet nodig. Dan blijft er nog maar een kleine groep over die echt een uitkering nodig heeft. En laten we dan ook de toeslagen maar direct afschaffen.

10 mei 2022 om 15:02

@Khalid, tuurlijk. Ga lekker domme opmerkingen maken over “blanke Nederlanders”. De feiten zal je zeker niet willen horen. 60% van de uitkeringen gaat naar allochtonen in 2018.. En die groep allochtonen is 15% van de totale bevolking… dus reken maar uit.

10 mei 2022 om 16:48

En die 15% ontvangt 90% van de discriminatie op de arbeidsmarkt...

10 mei 2022 om 17:19

@blackthougt whatsaboutisme, wat heeft dat er nu weer mee te maken?

Waarom zei hij niet exact deze zin over zijn maatje Overmars na dat extreem grensoverschrijdend gedrag? Dat kan ook niet. Gek hoe hij de ene keer wel zijn mond open doet en de andere keer niet.

10 mei 2022 om 12:50

Extreem grensoverschrijdend gedrag nog wel. Wat heeft Overmars dan exact gedaan, want schijnbaar weet jij daar alles van af in tegenstelling tot nagenoeg de rest van Nederland. Anders kun je ook niet zo stellig beweren dat het gedrag extreem grensoverschrijdend was.

10 mei 2022 om 14:15

Ajax heeft zelf gecommuniceerd dat hij ver over de lijn was gegaan. Maar los van het feit dat het misschien flauw is om hier weer over te beginnen, en Medellin met "extreem" misschien overdrijft (wij weten allemaal niet wat er precies gebeurd is en of extreem goed of niet goed is), maar het blijft wel opvallend dat van de Sar alleen optreedt als het hem uit komt. Dat is niet iets wat je bij een algemeen directeur kunt verwachten.

10 mei 2022 om 16:51

Vd sar is in die communicatie dus ajax. Dat is gewoon hetzelfde. Jullie zijn degenen die dit loskoppelen van elkaar waardoor vd sar in principe 2x hetzelfde zou moeten zeggen wat indruist tegen alle wetten der logica.

10 mei 2022 om 12:51

Verstandige mensen doen hun mond soms wel open en soms niet, in tegenstelling tot de generatie van nu, die denkt overal een mening over te hebben en die mag uitten waar en wanneer dan ook.

10 mei 2022 om 12:51

Als ik nou zeg dat Overmars en vd Sar jarenlang teammaten zijn geweest en vervolgens als vrienden bij Ajax werkzaam waren, snap je het dan wat beter? Of zou jij vooraan staan om je maatje publiekelijk af te fikken?

10 mei 2022 om 12:51

Is toch niet zo gek? Je kan iemand nog wel een pak opmaat laten aantrekken, maar dat maakt hem nog geen algemeen directeur. Niet bepaald iemand die brandjes kan blussen. Maar gaan het zien nu Overmars weg is, hoe hij zich gaat houden mochten de resultaten gaan tegenvallen. De Ajacieden zijn natuurlijk de laatste paar jaren flink verwend en bij wat mindere resultaten zullen de kritiek en brandjes alleen maar erger zijn.

10 mei 2022 om 13:00

Is dat echt gek ja? Jij had verwacht dat Van der Sar, hiernaar gevraagd, zou antwoorden: 'ach, ik had ook mijn mond niet opengetrokken bij de dickpick van Overmars, dus waarom zou ik iets van deze doodsbedreigingen vinden?'. Dat zou ik weer best gek gevonden hebben.

10 mei 2022 om 13:33

Hij heeft publiekelijk een statement uitgebracht over zijn vriend, hem ontslagen, zijn tekengeld terug laten storten en een onderzoek ingesteld. Maar hij heeft niet diezelfde zin gebruikt dus is het weer niet goed.

Ik krijg een heel naar gevoel van de overdreven kritiek die Halsema krijgt sinds haar aantreden van (mijn mede) ajax fans. Burgemeester hiervoor hebben vaak genoeg vieringen afgelast of op alternatieve locaties gedaan. Het is ook niet zo dat Ajax fans altijd heel netjes op n kleedje gaan zitten als weer wat te vieren is, dus een beetje voorzichtigheid begrijp ik. Maar Femke heeft het al sinds aantreden gedaan bij (vooral de harde kern) van de Ajax supporters. En dan de woorden die er gelijk gebruikt worden en de schuld die in haar schoenen geschven wordt steeds....hoe zou dat nou komen? Omdat ze bekakt praat? Omdat ze van Groen links is en betweterig overkomt? Of gewoon omdat ze een vrouw is? Ik weet het niet maar ik vind het echt tokkie gedrag van de hoogste plank.

10 mei 2022 om 12:59

Omdat ze van Amsterdam Haarlem wilt maken (samen met de Amsterdamse politiek).

Ik ben geen Amsterdammer. Vind het op een paar leuke musea na echt een %#$stad. Maar ik kan de echte Amsterdammer wel begrijpen. In hun ogen wordt alles wat Amsterdam groot heeft gemaakt, kapot gemaakt door de huidige B&W van Amsterdam.

10 mei 2022 om 13:13

Redondo/cama: sorry maar dit heeft absoluut niks te maken met Femke Halsema. Ik ben Amsterdammer en de uitverkoop van die stad is allang ingezet. Door de Pvda, de VVD en D66 lang voordat Femke dar kwam. En ook dat Amsterdam moet Amsterdam blijven erhaal. Dus in de jaren 80, toe het een krakersstad was, met 80% sociale huur en junks op de straten..toen was het allemaal beter? Of toen Tante Sien nog samen met oom Johnny nog tranentrekkers zongen in Nol in de jordaan? Wel zielig dat ze naar Purmerend en Almere moesten...
Femke is burgemeester en die neemt in het oog van veiligheid en vooral overlast beperking soms beslissingen over waar een Ajax feest wel of niet gehouden kan worden. Thats it. Deed superman Eberhard voor m ook al of Schelto Patijn. Het slaat echt nergens op hoe zij kei en keihard word aangepakt. Ook al vanaf moment 1. Dus voordat ze iets kon doen Dat is totaal niet objectief bejegenen. En hoe dat komt, vind ik heel raar.

10 mei 2022 om 13:14

Ook buiten dat is het gewoon een drama. Van meerdere malen vriendjespolitiek, het coronabeleid m.b.t. demonstreren want dat mocht alleen BLM en andere groepen niet, het verhaal met het nepwapen en dit zijn nog maar de dingen die direct binnen komen. Deze vrouw heeft zoveel discutabele dingen gedaan dat het een wonder is dat ze nog in deze functie zit. Wat zullen Amsterdammers jaloers zijn op bijvoorbeeld een Aboutaleb. Echter moet ik wel toegeven dat wat ze nu doet volledig logisch is

10 mei 2022 om 13:16

Zij is het uithangbord van de Amsterdamse politiek. Dus is zij ook degene die lof en de kritiek krijgt. Zo werkt dat met burgemeesters.

10 mei 2022 om 13:23

Tot 1 juni mocht er in 2020 niet worden gedemonstreerd vanwege corona en die BLM was op.... 1 juni. Joh. Dus stop eens met die grijsgedraaide leugens en halve waarheden.

10 mei 2022 om 13:45

@4fredondo, het was uitgerekend Halsema die de huldiging in 2019 weer terugbracht naar het Leidseplein. Nu kan het om praktische redenen niet en is ze de gebeten hond. Onterecht.

10 mei 2022 om 15:20

Het wordt nu gegooid op een tekort aan beveiligers en dat vind ik schrijnend, het is niet alsof alle kaarten nu zo anders liggen ten opzichte van een paar weken geleden dat het onmogelijk was om te bedenken dat Ajax kampioen zou worden. Dat had anders georganiseerd kunnen worden en dat kun je deze burgermeester best kwalijk nemen. Er is wel degelijk een tekort aan beveiligers momenteel, zie Schiphol, maar als ze écht zo graag een huldiging in het centrum had gewild had het gekund door hier eerder op te anticiperen maar dat dit ogenschijnlijk niet is gebeurd wekt de indruk dat het geen overmacht maar onkunde is. Niet iedereen is zo sterk in z'n bewoording (en/of controleren van de emoties) dat ze dit helder kunnen verwoorden, zeker niet op het internet, dus de hele heisa verbaast me niet zo. We moeten er alleen niet verbaasd over doen dat dit dan ook daadwerkelijk gebeurt. Daarnaast maakt ze binnen haar beleid wel vaker keuzes waarvan je de onderbouwing zonder al te veel moeite kunt weerleggen (zie bijvoorbeeld het i-criterium coffeeshops) en ook hier lijkt het op bestuurlijke wanorde.

10 mei 2022 om 16:42

Ach. Het is gewoon een hypocriete tante. In haar biografie zegt ze gewoon dat ze haar kinderen absoluut niet op een 'donkere school' wil. Kom nou. Maar dan wel GroenLinks voorzitten? De partij die nu vrije keuze van middelbare scholen wil inperken exact om 'witte scholen' niet meer mogelijk te maken. Altijd zo met de linkse politieke elite. Wel voor u niet voor mij. De rechtse politieke elite is net zo kut maar zijn wel een HEEL stuk minder hypocriet.

10 mei 2022 om 16:54

@verdenkzaam, dat heeft precies niets te maken met waar het hier over gaat.

10 mei 2022 om 13:06

Dit is makkelijk scoren. Je weet dat als je burgemeester wordt van Amsterdam dat je Ajax erbij krijgt als grootste club van Nederland. Daar moet je op voorbereiden en naar handelen. We hebben echt wel zooi lopen tussen de supporters maar dat hebben ze overal en in ieder land en daar kan het wel. Als Feyenoord straks die ecl pakt dan ga je het echt niet redden met 100.000 man en ik weet zeker dat het daar wel lukt.
Buiten voetbal is Amsterdam nog nooit zo vervelend geweest om te wonen en te zijn. De verdeeldheid in de stad neemt alleen maar toe en het wordt steeds erger. De enige manier waarop Amsterdam een beetje samenkomt is als er iemand in de stad overlijdt. Voor de rest is het echt steeds meer een zooi aan het worden. Er woont bijna geen echte Amsterdammer meer en de laatste die er nog zijn proberen te vertrekken.

10 mei 2022 om 13:51

@camavingoat, woon je er zelf? En zo ja, waar? Ik kan me echt totaal niet vinden in het beeld dat je schetst namelijk. Een beetje samenkomen alleen als er iemand overlijdt? Dan heb je lokale initiatieven met Koningsdag en alles wat er voor Oekraïne gebeurt gemist denk ik. En waaraan merk jij dat de verdeeldheid alleen maar toeneemt? En steeds meer een zooi? Als je dat letterlijk bedoelt: het is er schoner dan ooit. Als je het figuurlijk bedoelt: de criminaliteitscijfers nemen al jaren af. Ja, er zijn genoeg slechte dingen te noemen maar bij jou slaat het volledig één kant op.

10 mei 2022 om 14:01

Ik herken me volledig in wat je zegt. Amsterdam is Amsterdam niet meer. Naar mijn mening komt dat omdat het inmiddels de meest linkse stad van Nederland is. Iedereen stemt GroenLinks, PVDA, D66 of BIJ 1 dan weet je dat het fout gaat

10 mei 2022 om 14:08

In vergelijking met vroeger is Amsterdam idd Amsterdam niet meer aangezien criminaliteit veel lager is in vergelijking met vroeger. Ook relatief netter en schoner. Maar goed, rechtse figuren willen dat stiekem niet horen.

10 mei 2022 om 15:01

@miki1959, heb je nog even nagedacht om te googelen hoe het college van B&W de afgelopen (pak 'm beet) 50 jaar is samengesteld? Denk het niet dus doe dat maar even. Amsterdam is al heel, héél lang links dus dat Amsterdam Amsterdam niet meer is kan je daar onmogelijk aan toeschrijven.

10 mei 2022 om 21:15

@comokum,

Helemaal eens met jou. Ik ben ook Amsterdammer en woon er al mijn hele leven lang. Van Westerpark, Oud-West tot Geuzenveld gewoond. Mijn vrouw ook en onze kinderen zijn er geboren en opgegroeid en willen nooit de stad verlaten.

Ik herken mij dus ook totaal niet in het beeld dat geschetst wordt boven je. Ik kom nog steeds overal en in de stad en zie geen verdeeldheid. Je kunt nog steeds heerlijk eten in de Jordaan, Pijp, Kinkerbuurt, etc.

Dat het centrum vol zit met toeristen kan wel kloppen. Dat hoort bij een grote stad. Zie Barca, London. Parijs, Rome, etc. Juist goed dat die toesten onze stad bezoeken.

Nee ik ben trots op mijn stad en woon er heel gelukkig. Je vindt hier echt alles wat je zoekt. Natuurlijk zijn er ook dingen die minder leuk zijn, zoals 7,50 euro per uur parkeren binnenstad, maar ach ik snap het ergens wel als je ziet hoe druk het is qua verkeer. We pakken nu regelmatig de fiets en/of openbaar vervoer.

10 mei 2022 om 22:42@comokum, zeker, in Noord. Ik heb niks met Koningsdag, alleen gebeurt dat in het hele land en vaak genoeg ga ik liever naar een andere plaats dan dat ik in Amsterdam blijf. Er komen zo godvergeten veel mensen dat het totaal niks aan is en je echt overal tegen elkaar aanloopt.

Er zijn zoveel toeristen en niet alleen in Zuid. Die komen nou overal naartoe. Er komen iedere week bewoners naar buiten om de straat/oever schoon te vegen omdat er meer dan genoeg rotzooi ligt.

Met kinderen winkelen, op naar de dam is niet te doen. Corona heeft er wel geholpen maar ook dit begint weer erger te worden.

De verdeeldheid tussen arm en rijk. Die verschillen zijn echt duidelijk zichtbaar en die worden alleen maar erger. Je kan tegenwoordig zo de wat rijkere en armere huizen eruit pikken. We hebben echt heel veel arme mensen. Ik weet niet waar je komt maar in de wat armere buurten is het gewoon vies en wordt er te weinig aangedaan om de buurt wat op te fleuren.

Het samenkomen is misschien meer persoonlijk. Vroeger stonden hele buurten buiten, maakt niet uit wat er was, barbecue en iedereen kwam. Mijn verjaardag als kind, ik denk dat 90 van de straat kwam om wat te eten en te drinken, alle kinderen voetballen/rennen/spelen. Nu? iedereen is weg. Huizen worden opgekocht door bedrijven die er expats inzetten of het gewoon een lange tijd leeg laten staan. De onkruid groeit aan alle kanten, hekwerken liggen omgewaaid in de tuin. Dit is niet 1 huis, maar zeker 30.

Ik vind het nog steeds een zooitje, ik laat echt geen kinderen zomaar naar het speeltuintje gaan zonder dat er iemand letterlijk naast staat. Misschien zijn de cijfers minder maar er zijn nog genoeg spuiten en zakjes op de grond te vinden. En criminaliteit wordt minder, ja laten we het is gaan vragen in zuid-oost. Die zullen anders reageren. Minder maar wel gewelddadiger en de gemeente zegt zelf er geen grip op te hebben. De drugscriminaliteit, de bendes, jongeren en kinderen die met messen lopen. Heerlijk minder criminaliteit.

Het samenkomen heb ik alleen echt gezien bij de moord op Peter de Vries of het overlijden van Van der Laan. Wanneer was Amsterdam nou samen 1? Er zijn teveel mensen die het geen zak uitmaakt wat er met de stad gebeurt en ach ja tijden veranderen.

Maar het is mijn persoonlijke mening, misschien ervaar jij het anders maar ik laat mijn kinderen niet in Amsterdam opgroeien en wij gaan vertrekken.11 mei 2022 om 08:59

@camavingoat, jammer dat je vertrekt. Ik woon ook in Noord en wil daar het liefst m'n hele leven blijven. Maar ieder z'n ding.

Ondanks dat ik Halsema een enorm vervelend wicht vindt die Amsterdam kapot maakt, heeft ze hier gewoon een punt. Als het recent verleden iets heeft opgeleverd is het wel dat de "supporter" zich niet kan gedragen. 10% van de "supporters" zorgt voor 90% van de problemen. Daar moeten de goede 90% helaas onder leiden. Het siert haar dat ze überhaupt heeft geprobeerd om een huldiging in de stad mogelijk te maken. De bal ligt bij de supporters om aan te tonen dat ze volwassen genoeg zijn om het volgende feestje in de stad wel weer te kunnen vieren.

Ik baal ook enorm dat het niet op het museumplein kan. In 2019 was het een groot Succes. Ben allesbehalve fan van Halsema. Maar bedreigingen zijn nooit te rechtvaardigen. Dat wordt gedaan door een zootje hersenlozen die inderdaad ook nog eens de club in een slecht daglicht zetten.

Dat wordt gedaan omdat er tegenwoordig heel veel mensen zijn die niet met het concept ‘democratie’ om kunnen gaan. Die zien een politicus x of y doen, ze zijn het er niet mee eens en dan beginnen ze maar met bedreigen of iets dergelijks. Dat hun mening niet per definitie de mening van de meerderheid is, wordt dan maar vergeten.

Iets dat ook alleen maar wordt versterkt door de demonisering van politici, iets dat al jaren bezig is en alleen maar versterkt is door covid.

De mensen die achter hun computertje deze bedreigingen lopen te tikken zijn echt het uitschot van de samenleving. En misschien overdrijf ik een beetje maar dan ben je echt een kansloos persoon. Erge is dat er gewoon vaders tussen zitten die deze opmerkingen maken. Zal je vader maar zijn zeg..

Je hebt geen beveiligers e.d. om een feest op het museumplein te organiseren? Maar al het publiek wat niet in het stadion kan zitten zal een deel waarschijnlijk eerst naar de Arena komen voor de huldigen op het parkeerdek. Vervolgens gaat men massaal de stad in om het kampioenschap te vieren. De kans dat het uit de hand loopt is alleen maar groter nu er geen huldiging is, vooral nu het erop lijkt dat een hoop mensen een stukje gekker zijn geworden na alle coronamaatregelen van de afgelopen jaren.

M.a.w. het lijkt mij juist averechts te werken. En stel het werkt averechts, hoe ga je dan handhaven als er geen personeel is om de orde te herstellen?

10 mei 2022 om 15:25

"de kans dat het uit de hand loopt is alleen maar groter nu er geen huldiging is". Je maakt dit statement, maar zou je dat ook kunnen onderbouwen?

Kleinere, meer verspreide groepen zijn makkelijker in de hand te houden mocht het ergens misgaan. Als iedereen in een grote groep verzameld is, en het gaat daar mis, is ontzettend veel meer beveiliging nodig dan wanneer ergens een paar tientallen of honderden supporters over de schreef gaat.

Ik ben heel benieuwd waar jij het vandaan denkt te halen dat de kans dat 'het uit de hand loopt' groter is. Jij moet vast zelf bij de brandweer of politie werken?

10 mei 2022 om 12:54

Amsterdam verpauperen dankzij Halsema? In welk opzicht precies?

10 mei 2022 om 13:01

Dit is toch wel de meest hersenloze post van vandaag. Amsterdam is Amsterdam omdat t blijft veranderen. Verpauperd? Zoek eens naar foto's Zeedijk jaren 80. Enfin,als je t ergens niet mee eens bent is dreigen geoorloofd. Dat zegt wel iets over iemand. Een burgermeester kan niet naar alle mondjes koken. Tis verder geen goede bestuurder, wel een sympathieke, zeer intelligente vrouw met hart voor minderbedeelden. Ik vind haar wel stoer enerzijds. Maar sommigen zien liever een autocratische, rechtse man aan t bewind.

10 mei 2022 om 13:18

Niet voor mij maar voor de ouders met kinderen hoort zoiets toch gewoon?

Beetje naief als je denkt 'dat er iets wordt geregeld' voor die groep, er geen andere groepen opaf komen. En die ouders met kinderen gaan doorgaans niet naar een huldiging hoor. Daar boeit het de meeste toch te weinig voor. Heb je bij Feyenoord trouwens ook: maar daar moet je ene kaartje kopen om het bij een event te kunnen zien. Daar regelt de horeca het gewoon collectief. Is het ook wat meer verspreid.

10 mei 2022 om 13:18

De stad verpaupert door die gasten die zich niet kunnen gedragen. Niet door Halsema

10 mei 2022 om 13:28

En dat is iets van alle tijden. Staatsliedenbuurt, Jordaan en de Kinkerbuurt in Amsterdam West waren in de jaren 60 natuurlijk voorbeeldige wijken zonder armoede en de daaruit voortvloeiende (criminele) ellende. Boeken over hoe Holleeder en Cor en z'n cornuiten opgroeiden bevestigen dit. Centrum, met name Zeedijk en de Wallen waren natuurlijk schoon en zo veilig als het maar kan, allemaal lieve mensen daar altijd. Gebeurde nooit wat hoor

Van der Sar, Schreuder en Hamstra. Dat is het trio dat vanaf volgend seizoen de boegbeelden zjn voor Ajax. Helaas ben ik bang dat dit het einde van een tijdperk is. De afgelopen 5-6 jaar hebben wij van prachtig voetbal i.c.m. geweldige resultaten in Europa mogen genieten als supporters (finale EL, halve finale CL, sublieme groepsfase dit seizoen). Vanaf nu zal het weer grijze middelmaat worden. Dit terwijl het trio had kunnen bestaan uit: Keje Molenaar (advocaat en welbespraakt), Seedorf (TD waar alle deuren voor opengaan) en Reiziger (Ajax-DNA, goede carriere gehad en innovatieve keuze)

10 mei 2022 om 12:59

Ga toch weg met Seedorf. Heeft niets bewezen op het vlak van management in het voetbal. Als voetballer behoorlijk vaak betrokken geweest bij opstootjes vanwege zijn dominante houding. Een geweldige voetballer, een goede zakenman (denk ik) maar als TD moet je ook organisatie en persoons sensitiviteit hebben. En laat het daar nu aan ontbreken bij Seedorf.

10 mei 2022 om 13:21

Seedorf en opstootjes? Die was in het veld toch redelijk netjes? Als je nou Davids zou zeggen, maar ik kan me zo 123 geen opstootjes met Seedorf herinneren eerlijk gezegd.

10 mei 2022 om 13:39

Ik refereer juist naar de opstootjes buiten het veld.

Simpel; IQ=stoeptegel.

10 mei 2022 om 13:10

Stoeptegel + stoeptegeliq - toezicht = gebroken ramen

De bedreigingen zijn volslagen idioot. Je mag echter toch wel enige vorm van kritiek hebben. Sinds de winterstop weet je dat Ajax (net als eigenlijk ieder jaar) mee gaat spelen om de titel. Daar hoort een huldiging bij. Dan mag je toch wel verwachten dat er een draaiboek klaar ligt? Op twitter heeft de gemeente zelf aangegeven dat ze sinds maart(!) begonnen zijn met de huldiging en het zoeken naar beveiligers. De gemeente geeft aan zelf 12 bedrijven te hebben benaderd. Dat is toch een vrij beperkte zoekslag? Alleen in Amsterdam moet je al meer grote beveiligingsbedrijven kunnen vinden, laat staan in de rest van Nederland.

10 mei 2022 om 15:18

Ik denk dat jij overschat hoeveel bedrijven die aan evenementenbeveiliging doen een personeelsbestand hebben dat groot genoeg is om op relatief korte termijn 400 beveiligers te kunnen leveren...

Ben zelf ook geen Halsema fan, maar om
Iemand nou te bedreigen. Gaat echt te ver!

Goed dat Sar zich uitspreekt hier. Misselijkmakend die bedreigingen.

Ik heb niks met haar en/of haar partij, sowieso niets met politici, maar haar functioneren verdient wel een objectieve kijk en beoordeling.
Maar Femke Halsema is een vrouw, lid van Groenlinks en daarmee volgens velen per definitie verdacht en ongeschikt.
De aversie en negatieve beeldvorming wordt daarbij graag versterkt en opgeblazen door de Telegraaf.
De lastercampagne van die krant is stuitend en ingegeven door haat jegens haar en die partij.

Huldigingen van Ajax horen plaats te vinden op het Museumplein, maar als de omstandigheden ertoe nopen dat dat elders moet, dan is dat helaas maar zo.
Ajax en Van der Sar begrijpen dat, nu een deel van de supporters nog.

10 mei 2022 om 13:13

Dat is toch puur gelul wat je nu schrijft. Groenlinks is van de grootste partijen in Amsterdam. En vrouw / man maakt niks uit, er zijn zat mannelijke burgemeesters die ook heel veel kritiek krijgen,

Zij en de wethouders treffen veel impopulaire maatregelen die Amsterdam juist groot hebben gemaakt en internationale aanzien hebben gegeven. O.a. het sluiten van de wallen, weghalen I.amsterdam, verkleinen terrassen, sluiten coffeshops, een biertje op koningsdag per persoon etc etc.

Daarbij komt ook nog haar eigen optredes zoals wel zonder mondkapje een bepaalde demonstratie bezoeken en toestaan, om vervolgens andere demonstraties te verbieden en de kop in te drukken. , 2 huizen bezitten terwijl daarvoor een wet in aangenomen die dat verbied. De verhalen omtrent haar zoon en de bemoeienissen.

De impopulaire maatregelen zijn aan de ene kant logisch als je de criminaliteit wilt bestrijden en de stad leefbaar wilt houden. Het zijn de rijke import amsterdammers die haar hierin steunen, maar de echte Amsterdammer verafschuwen haar hierom.

10 mei 2022 om 13:42

De hoeveelheid toeristen (en dan met name de wallentoeristen) zijn al jaren een doorn in het oog van vele Amsterdammers. De maatregelen die jij noemt zoals het sluiten van coffeeshops lijken mij toch gericht om de toeristenstroom wat in te dammen.

Oh en dat 1 biertje op koningsdag is al van kracht sinds 2012. Omdat koningsdag nu 2 jaar niet werd gevierd heeft de gemeente dat nogmaals actief gecommuniceerd, maar het is langer langer van kracht dan Halsema burgemeester is.

Met name in het begin van haar termijn toen die entrada van Ajax werd weggeslagen door de ME heeft ze een slechte beurt gemaakt, sindsdien kan ze niets goed meer doen onder het gemiddelde Ajax publiek.

Ik erken ook zeker dat ze haar imago niet mee heeft, maar helaas wordt ze enkel daarop beoordeeld, en niet op dingen die ze doet om de stad wel leefbaarder te maken (zoals bovengenoemde maatregelen)

10 mei 2022 om 16:38

Het Leidseplein is tegenwoordig geen optie meer voor de gemeente. Het is te klein voor de massa die op een huldiging af komt. Daarbij: de laatste keer toen Ajax het winnen van de beker er vierde, in 2006, liep het uit de hand. Na afloop moest de Mobiele Eenheid (ME) charges uitvoeren en er werd met stenen gegooid. 47 mensen werden aangehouden en er stond geen bushokje meer overeind.

In 2011 ging het op het Museumplein een paar jaar later niet veel beter toen na afloop de sfeer omsloeg en grote rellen ontstonden waarbij diverse gewonden vielen. Wederom moest de ME charges uitvoeren om de situatie onder controle te krijgen, met vier ton schade tot gevolg. Voor wijlen burgemeester Eberhard van der Laan was het genoeg reden om toekomstige huldigingen te verbannen naar de Johan Cruijff Arena.

Uitwijken naar Johan Cruijff Arena
Elk jaar laaide de discussie weer op: kan een huldiging weer in de binnenstad plaatsvinden? Tot verbazing van velen durfde burgemeester Femke Halsema in 2019 het aan, al waren buurtbewoners rondom de Museumpleinbuurt bezorgd. ‘In deze tijd (...) kan het Museumplein helaas dit feest niet meer aan,’ schreef De Vereniging Buurtbelang Museumplein.

Toch liet Halsema in 2019 de huldiging op het plein door. Het was het succesjaar van Ajax waarin de club de halve finale van de Champions League haalde, de beker won en landskampioen werd. Ruim 100.000 mensen kwamen op de huldiging af en, ondanks 26 aanhoudingen, sprak de driehoek van politie, Openbaar Ministerie en burgemeester na afloop van een geslaagde huldiging. Enige smet waren de bierblikjes die naar burgemeester Halsema werden gegooid toen zij het publiek toesprak. Het waren aanvoerder Matthijs de Ligt en directeur Edwin van der Sar die voor de burgemeester gingen staan om haar te beschermen tegen de ‘fans’.

En dan vinden diezelfde lui het vreemd dat er géén huldiging in de stad komt? Misschien kunnen diezelfde personen zich eens aanmelden als beveiliger. Of zijn ze te veel praktijkervaren dat ze daar de vingers niet aan durven te branden aan de andere kant van de tafel?

Ironisch genoeg wordt Halsema's gelijk alleen maar bevestigd door dit soort tuig.

10 mei 2022 om 13:16

Amen! Dit is dus precies hoe het is.

Doe t gewoon naast de arena dan...

Als ik lieg en zoveel mensen in de maling neem, is het logisch dat ze boos worden. En ja door onmacht ga je schelden en dreigen. Wat moet je anders, naar de huis toe gaan en iets anders doen?

Vraag me dan af hoe je dan je frustratie kwijt kan. Als morgen de top van Amerika langskomt, moet je eens kijken hoeveel beveiliging ze hebben.

Mij boeit sowieso niet, ik ben 26 april stadhuisplein. Alleen hopen dat er nog wel een huldiging komt haha

10 mei 2022 om 14:50

“Door onmacht ga je schelden en dreigen.” Ik wist niet dat Neandertalers kunnen typen? Wel ironisch overigens dat door dit soort pippo’s er juist geen voetbalhuldigingen mogelijk zijn in het centrum. Door hun dreigementen maken ze zelf een huldiging onmogelijk. Komisch dat ze het zelf niet inzien.

11 mei 2022 om 00:01

@alckmariaaz, denk dat je je iets beter in anderen moet leren te verplaatsen voordat je iets zegt. De uitwassen en extremiteiten van de BLM-protesten werden ook door velen (inclusief ikzelf) niet begrepen en verworpen. Maar ik heb ondertussen geleerd dat je niet kan en mag oordelen over wat anderen ervaren, waar je zelf geen ervaring mee hebt. En dat het uitblijven van oplossingen mbt bijvoorbeeld racisme kan leiden tot schelden, dreigen, rellen en nog erger. Want als zachte middelen niet werken, wordt er gezocht naar iets wat wel werkt.

Ach dat zijn toch allemaal die types die na zo’n huldiging zelf de hele stad gaan slopen. Als iets niet gaat zoals zij het willen dan gaan ze dreigen en schelden. Mensen die dat doen dat zijn vaak niet de meest intelligente wezens op deze planeet. Er is een goede reden waarom het niet kan. Maar mensen zijn tegenwoordig alleen maar ikke ikke ikke.

Van de sar is een woke leftist....
Natuurlijk moet je geen gekke dingen zeggen maar deze *man* wat hij niet is moet gewoon stil zijn

11 mei 2022 om 00:02

Ga jij eens je mond spoelen, met je alt-right terminologie. Bah.

Je hebt kunnen en willen. Cohen en Van Der Laan waren altijd zeer nauw betrokken bij Ajax. Halsema is dat sinds haar aantreden nooit geweest. Ze is ook zelden in het stadion te vinden. Wat dat betreft kan ze echt nog heel veel leren van Aboutaleb. Die is als Burgemeester nauw betrokken bij Feyenoord en beseft heel goed dat Feyenoord belangrijk is voor Rotterdam. En zeker nu. De conference league leeft in de stad. Het is door de gemeente Rotterdam prima geregeld dat de mensen de halve finale in de stad konden kijken, en als we van Roma winnen verwacht ik ook gewoon dat er een mooie huldiging en feest op de coolsingel komt

Wat n foto van vd sar ,het is echt n droogkloot

De bedreigingen praat ik niet goed maar Halsema zet zich zelf voor schut. Er is al lang bekend dat er te kort is aan personeel. Ik denk dat ze gewoon geen huldiging wil voor Ajax. Gekke streken voert ze uit met betrekking tot Ajax. Entrade's verbieden en verkeerd laten aflopen door ME in te zetten

10 mei 2022 om 14:47

Kijk ook eens naar je eigen supporters. Toch te belachelijk voor woorden dat nog net niet het leger ingezet moet worden wanneer Ajax een schaaltje wint? Leg dat maar eens uit aan hardwerkende mensen die netjes hun belasting betalen en helemaal niks met voetbal hebben.

10 mei 2022 om 14:52

De huldiging van Ajax is 2 jaar geleden gewoon rustig verlopen.

10 mei 2022 om 14:59

En in 2011 werd alles gesloopt wat los en vast zat. Ik woonde toen zelf bij Museumplein en het was een drama. Dat het af en toe beter gaat dan anders wil niet zeggen dat je daar zonder beveiliging kan staan. Miljoenen euro’s nodig voor wat tokkies die zichzelf niet kunnen beheersen. Blijf het belachelijk vinden dat er zoveel politie/ME nodig is bij huldigingen. Daar doet een ietwat rustigere huldiging niks aan af.

Ja Edwin zijn jullie eigen supporters

Ik snap echt totaal niet, dat mensen deze vrouw in bescherming nemen. Wat een aanfluiting is dat mens.

- Zoontje met vuurwapen. (super sorry)
- Demonstraties in amsterdam door laten gaan. (Lockdown)
- Het weigeren van boetes uitdelen op Burka's.
- Ramen sluiten (Terwijl het gross van werkende, tegen is)

Ik mis E van der Laan iedere dag meer en meer.

10 mei 2022 om 15:01

Zoontje? 15 jaar en een nep(!)wapen. Die demonstraties hebben niet alleen in Amsterdam plaatsgevonden, maar vooral als argument gebruiken. Weigeren van boetes op burka’s, gozer hoe kan je dat onterecht vinden?

Ramen sluiten is jammer ja.

10 mei 2022 om 15:24

Welke demonstratie praat je over in godsnaam? Antwoord geven gaat je waarschijnlijk al niet lukken

11 mei 2022 om 12:24

Wat een aanfluiting is jouw morele kompas, als je bedreigingen gaat vergoelijken omdat deze mevrouw fouten heeft gemaakt in haar tijd als burgermeester.

Supporters van Ajax gaan er als de titel word binnen gehaald er toch wel een feestje van maken. Word nu al opgeroepen om morgen massaal naar het stadion te komen en het Leidsche plein( ook supporters zonder kaartje) let maar op dat er genoeg beveiliging is morgen.

10 mei 2022 om 15:22

Het verschil is sowieso al dat de beveiliging van de openbare orde een taak is van de politie (los van de tekorten en andere problemen daar), en die van een evenement niet.

Vreemd dat van der Sar nu wel de media weet te vinden. Bij Ajax aangaande zaken blijft het meestal oorverdovend stil. En die Halsema speelt maar al te graag het slachtoffer. Dat merk je al snel in die links liberale (dictatoriale) hoek. Om je gerust te stellen: ik neem niet de moeite te communiceren met dit soort profiteurs.

Misschien kunnen ze het ook in Zeist vieren samen met die corrupte bende van de KNVB

10 mei 2022 om 16:41

Haha het zit diep hè? Jullie hebben het laten liggen tegen de kleintjes, ga je schamen, wellicht volgend jaar full gass fussbal onder ruudje hahah

Ik zie een hoop domme reacties voorbij komen van wellicht niet Amsterdammers. Als je in Amsterdam woont weet je als geen ander dat ieder vorm van feestje word verpest. Iedere vorm van gemak je word afgenomen, en we zijn er nog lang niet. Als het aan halsema ligt gaan we met z'n alle op de fiets naar werk doen we boodschappen bij de marqt en in de vrijetijd doe je wat aan vrijwilligerswerk of je blijft gewoon thuis. Een dagje naar de stad zit er niet meer in met je gezin. met de auto betaal je 8 euro per uur en je komt niet verder dan de munt en voor een tram ritje ben je heen en weer 10 euro kwijt
pp. En nu er eindelijk weer wat te vieren valt na twee jaar onzinnige lockdown, word je weggestopt op p60 ofzo. Mensen zijn het zat, er is geen begrip meer voor alle regeltjes die te pas en onpas verzonnen word. En dan liegen over dat er geen beveiligers zijn. Die zijn er zeker wel! Trek die beurs maar is, onee dat gaat naar de co2 en vluchtelingen(als je dat nog wel mag zeggen met al die tere zieltjes om ons heen) . Eigen volk op de laatste plaats. En dan raar opkijken als je bedreigd word. Extreem Links is een verschrikking, kan niet wachten totdat ze is opgehoepeld.

10 mei 2022 om 16:50

Er is een serieus tekort aan beveiligers gast, en wanneer moet je niet verbaasd zijn over bedreigingen?

10 mei 2022 om 17:33

Wie betaalt bepaalt, maar dat snap jij niet 'gast'. De gay parade kan toch ook doorgaan , komen 5x zoveel mensen. En ga niet zeggen ja is ander publiek want zo werkt het niet.

10 mei 2022 om 20:55

Hoe werkt het dan wel? Het zou toch naief zijn om te doen alsof er geen verschil zit tussen bepaalde soorten publiek. Bij een klassiek concert is ook minder beveiliging dan bij een house-party oid.

10 mei 2022 om 21:49

Kort door de bocht : x aantal personen wat komt ÷ beveiliger.
Beveiliger word opgeleid om 50 personen in de gaten te houden '' scannen''. Stel er komen 100.000 mensen heb je dus 2000 beveiligers nodig.

Ook worden beveiligers opgeleid om om te gaan met dit soort publiek. En vergeet niet van die 100.000 mensen heb je wellicht 100-200 relschoppers. Nou die moeten ze toch wel aankunnen, denk je niet?

Bedreigingen zijn schandalig, maar AJAX is van alle supporters en niet alleen van degene die toevallig een kaartje hebben voor de wedstrijd.Iedereen die AJAX een warm hart toedraagt wil het feestje mee kunnen vieren en dat wordt dus nu min of meer verboden.

Ik heb hier echt geen woorden voor. Je kunt boos en teleurgesteld zijn, maar bedreigingen uitten....doe even normaal zeg. Alsof burgemeester Halsema alleen gaat over veiligheid en vergunningen verlenen.

Beetje nieuws volgen en je weet dat er momenteel een zwaar te kort is aan personeel. Dus ook beveiligers. En om zo'n groot event in goede banen te leiden, heb je veel personeel nodig.

Het is wat het is. Wees blij dat wij met ruim 55.000 man in de JC Arena kunnen zijn. Niet zolang geleden was er een lockdown en kon niks. Stelletje....:

Wat een simmele zielen! Er is een GEBREK aan PERSONEEL! Tuurlijk is het balen dat daarom de huldiging niet door kan gaan, maar veiligheid gaat gewoon voorop. Nadenken is moeilijk en daarom gaan mensen oordelen. Kijk eerst is goed naar de situatie voor je gaat lopen piepen en dreigen.

Halsema is toch baas van de politie?! Zet die ambtenaren gewoon aan het werk dan heb je geen particuliere beveiligers nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
250 fans
51 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren