Langer verblijf Yvon Mvogo in Eindhoven niet uitgesloten

Dinsdag, 10 mei 2022 om 12:50Tim Cozijnsen • Laatste update: 12:50

Het is niet uitgesloten Yvon Mvogo ook volgend seizoen nog bij PSV speelt. De huidige nummer twee van de Eredivisie wil een compleet nieuwe keepersbezetting, maar zou voor de Zwitser een uitzondering willen maken. Hoewel de doelman nog tot de zomer van 2023 onder contract staat bij RB Leipzig, onderzoeken de Eindhovenaren de mogelijkheid om hem over te nemen van de Duitsers, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Het huurcontract van Mvogo loopt in juli van dit jaar af en de Zwitser keert in principe terug bij Leipzig, waar hij nog een jaar vastligt. Met het vooruitzicht van Ruud van Nistelrooij als nieuwe trainer in Eindhoven, onderzoekt de club of de doelman een optie is voor volgend seizoen. Sommige PSV-commissarissen hebben de naam van de huidige eerste doelman nog niet definitief doorgestreept. Leipzig zal naar verwachting geen hoofdprijs voor Mvogo vragen, waardoor hij een interessante optie is voor de selectie van volgend seizoen.

De doelman heeft één eis gesteld voor volgend seizoen. Hij wil koste wat het kost spelen. De 27-jarige heeft een bewogen seizoen achter de rug in Eindhoven. Mvogo belandde dit seizoen op de bank, kwam alsnog in de basis, werd er meteen weer uitgehaald, en staat nu weer onder de lat bij PSV, waar hij de strijd met Joël Drommel gewonnen lijkt te hebben. Eenzelfde scenario wil de doelman volgend seizoen voorkomen en eist dan ook speeltijd. Of dat in Eindhoven, in Duitsland of ergens anders zal zijn is nog niet bekend, maar eerder sloot hij een langer verblijf bij PSV niet uit.

PSV deed eerder al een poging om Jasper Cillessen los te weken bij Valencia CF, maar is daar vooralsnog niet in geslaagd. De toekomst van zowel Drommel, op dit moment tweede doelman in Eindhoven, als de Belg Maxime Delanghe is ook nog onzeker. Wel maakte Ruud van Nisterlooij onlangs bekend dat doelman Kjell Peersman de stap naar de hoofdmacht maakt en dat er geen plek meer is voor de Duitser Vincent Müller. Mvogo kwam in de zomer van 2020 op huurbasis over van Leipzig, waar hij drie seizoenen voor uitkwam. Daarvoor was de Zwitser vier seizoenen actief in eigen land bij BSC Young Boys.


Poll

Moet PSV proberen om Yvon Mvogo over te nemen van RB Leipzig?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door vernon)

Ik zal een van de weinigen zijn, maar ik vindt dat M'vogo het niet zo slecht doet sinds hij Drommel heeft vervangen. Mocht je hem voor 2 miljoen kunnen binnehalen zie ik hem alleen maar verder groeien

10 mei 2022 om 12:57

Nee hoor, ik ben het met je eens. Ik ben sowieso nooit echt super negatief geweest over hem. Ja hij heeft inderdaad ook zijn momentjes gehad maar ik vond hem altijd een betere keeper dan Drommel. Als hij inderdaad voor een klein bedrag overgenomen kan worden, waarom niet?

10 mei 2022 om 13:03

Doet het ook meer dan prima op 2 a 3 blunders in 3 jaar na. Maar het is de laatste jaren, en met name dit seizoen echt een sport geworden om alles en iedereen bij PSV enorm te downgraden. Van Schmidt tot Götze. Valt me als buitenstaander echt op.

10 mei 2022 om 14:03

Dat krijg je met dat Calimero-gedrag.

10 mei 2022 om 14:05

Vdm1 Jij bent er een van.

10 mei 2022 om 14:14

Verklaar je nader vdm1.... wat versta jij onder Calimero-gedrag en waarin is PSV danders dan andere clubs ?

10 mei 2022 om 13:09

Is alleen maar uit de basis gehaald ivm kapitaal van Drommel. Had al veel eerder onder de lat moeten komen te staan dit seizoen en al helemaal niet meteen afgerekend mogen worden na de wedstrijd tegen AZ. Heeft er eigenhandig voor gezorgd dat PSV de beker won en afgelopen zondag niet van Feyenoord verloor, want dat was echt aan niemand anders te danken.

Ik zie hem graag blijven, inderdaad niet meer dan 2/3 miljoen betalen en Drommel lekker laten banken/verhuren. Tenzij er een club komt die 4/5 miljoen neer wil leggen, dan kan die meteen vertrekken en kun je verder kijken.

10 mei 2022 om 13:28

Kwalitatief is hij nu beter dan vorig jaar. Maar je kan nooit speeltijd eisen. Zou ik als club nooit in mee gaan.

10 mei 2022 om 15:21

Eens. Maar je kan wel aangeven dat hij in principe het seizoen als basiskeeper begint en hij het zelf in de hand heeft. Haal je een Cillessen (liever niet), dan geef je wel een heel duidelijk signaal af dat je Mvogo als reserve ziet. Haal je een type Pasveer (ervaren en echt voor de bank/back-up) geef je wel het signaal dat je Mvogo als beoogd nummer 1 ziet. Overigens valt hij me op (eigk valt hij niet op) sinds hij er weer in is. Geen blunders, goede reddingen en bezorgt eindelijk punten. Ben vaak negatief over hem geweest, maar momenteel bewijst hij mijn ongelijk. Keept waarschijnlijk ook stukje beter zonder een concurrent (vorig jaar had hij Unnerstall in zijn nek hijgen).

10 mei 2022 om 17:09

Ja het verschil is groot, ik vond het echt helemaal niks aan het begin, en nu vind ik het logisch dat ze hem willen houden. Hij heeft gewoon een grote stap gezet. Ik zou als PSV nu ook geen Cillessen halen, ik zag ook de naam van Zoet weer voorbijkomen. Niet doen. Richt je aandacht maar op andere posities, er gaan genoeg spelers weg.

Het kan nog wel een interessante optie zijn want bij Leipzig heeft hij na het aantrekken van Vandevoordt geen enkel perspectief meer op een basisplaats na het vertrek/afscheid van Gulasci en Leipzig is zelf ook al doorgeschakeld.

10 mei 2022 om 13:14

Vandevoordt komt toch pas over een paar jaar? Overigens hebben ze ook Blaswich al gehaald dus voor Mvogo is het wel klaar bij Leipzig ja.

10 mei 2022 om 14:53

Dat is voor 2024. Tot dan zal Gulasci wel gewoon de eerste keeper blijven neem ik aan.

10 mei 2022 om 13:16

En voor PSV helemaal geen gekke optie. Sinds hij er definitief in staat is hij op geen fout te betrappen.

Als hij zijn vorm sinds zijn terugkeer vast houdt is hij meer dan welkom. Zeker gezien de namen die verder worden genoemd denk ik dat we met hem (in huidige vorm) een prima keeper hebben om de schaal weer naar Eindhoven te halen en Europees een keer wat potten te breken.

Veel blunders gemaakt in zijn eerste seizoen, 2de keeper geworden, weer een kans gekregen en geblunderd, weer 2de keeper geworden en nu keept hij weer 5 duels goed. Ik denk dat je beter voor Cillessen kunt gaan. Stuk betrouwbaarder en Nederlands.

10 mei 2022 om 12:58

Cillessen moet naar Ajax. Dan kun je Gorter nog een seizoen verhuren aan GAE, Groningen of Heereveen. Als Ajax dan ook een back, rechtsbuiten en Brobbey haalt staat er een goede selectie

10 mei 2022 om 15:46

Cillessen zou ik sowieso niet willen zien komen. Die is al aardig op leeftijd en ook nog aardig blessuregevoelig. Ik zou dan zeker eerder een stabiele keeper van +/- 27 willen zien, waar je nog een aantal jaren mee verder kan.

10 mei 2022 om 13:03

“Veel blunders gemaakt in zijn eerste seizoen”. Hij heeft Hendrix dom aangespeeld in eigen 16 tegen Groningen en die terugspeelbal van Max die hij niet aannam. Daarnaast dit jaar tegen AZ bal verkeerd ingeschat met die stuit. Als je puur kijkt naar het keepen is hij één van de betere in NL. Maar laten we gaan voor een keeper die grootste deel van seizoen geblesseerd is en een verschrikkelijke uitstraling heeft.

10 mei 2022 om 13:10

Ik vond hem in zijn eerste seizoen zeker niet heel overtuigend. Voetballend niet heel sterk en ook niet echt punten gepakt. Niet voor niks dat drommel kwam en 1ste keeper werd. Dat was sowieso al een net niet keeper bij twente vond ik persoonlijk. Als ik moest kiezen tussen die 2 en Cillessen dan zou ik altijd voor Cillessen gaan. Het is maar net wat psv wil natuurlijk, maar je kiest of voor de beste keeper van Nederland van de laatste 10 jaar of voor een keeper die al 2 jaar niet heel onomstreden is en nu net weer een keer een stuk of 6 wedstrijden niks geks doet met drommel nog vers in het achterhoofd.

10 mei 2022 om 13:05

Ik zie liever Mvogo blijven dan dat Cillessen komt, goeie keeper hoor die Cillessen maar z'n hele uitstraling heb ik gewoon geen zin in. Komt altijd zo ongeïnteresseerd over. Nee, laat Cillessen maar lekker naar Ajax gaan, dat is z'n clubbie.

10 mei 2022 om 13:12

Ik denk dat de irritatie wel snel weg is als Cillessen goed keept. Ik denk dat ook niemand Berghuis in een Ajax shirt hoefde te zien 1.5 jaar terug. Als ze goed spelen dan verdwijnt die "irritatie" wel snel en ben je gewoon blij met een goede speler.

10 mei 2022 om 13:15

Voor mij komt kwaliteit toch echt op 1 staan en ik denk dat Cillessen die meer heeft dan hem. Mvogo is een oke doelman, maar we moeten niet doen alsof hij nu ineens de gedoodverfde nummer 1 is. Ik vind dat PSV voor een betere doelman moet gaan.

10 mei 2022 om 13:16

Cillessen is daar veel te vaak geblesseerd voor.

10 mei 2022 om 13:31

Cillessen is wel een stuk beter. Mvogo is altijd bibberen en wanneer heeft hij nou echt punten voor je gewonnen of eigenlijk goed gekeept?

10 mei 2022 om 13:57

Camavingoat. Oa de bekerfinale en Feyenoord een paar dagen terug

Wat mij betreft goed nieuws als Mvogo blijft, maar speeltijd garanderen? Dat is me dan weer een stap te ver

10 mei 2022 om 15:30

Cillissen is afgelopen 5 jaar nooit volledig fit geweest en zal een fors salaris willen, moet je gewoon niet doen.

10 mei 2022 om 15:44

Eens @hazardinho77. Dan zit je weer met blessuregevoelige keepers, moet je de helft van het seizoen nog met Drommel gaan keepen en bouw je nog geen ritme op.

Daarnaast is Cillessen misschien qua pure keeperskwaliteiten misschien wel één van de beste opties, je hebt wel weer een lulletje rozenwater in het doel staan die ook nog eens Ajacied is. Tel daarbij op dat hij rond de vier (!) miljoen per jaar verdient in Valencia, hij lijkt me helemaal geen goede optie.

10 mei 2022 om 15:40

Daar hebben heel er weinig mensen zin in in Eindhoven, verschrikkelijke vent. Dan is het wel klaar met JdJ onder de supporters denk ik zo.

Ik denk dat het voor die jongen mentaal goed zou zijn als hij bij PSV blijft. Daar heeft hij nu lang geïnvesteerd om de strijd te winnen en dat kan volgend seizoen goed uitpakken. Veel in voetbal is hoe het in je hoofd zit en dat zit volgens mij wel goed bij Mvogo nu.

Hem houden,Drommel verkopen en een nieuwe keeper halen.

10 mei 2022 om 14:04

Drommel wordt je aan de straatstenen niet kwijt.

Nooit echt een hekel aan Mvogo gehad als keeper, werd van buitenaf vaak uitgelachen puur omdat hij vorig seizoen 2 blunders maakte, blunders wie elke keeper zeker 1/2x per seizoen maakt, zelfs de Donnarumma's en de Mendy's van deze wereld maken dit soort fouten wel eens. Kreeg dit seizoen 1x de kans, maakte een kleine inschattingsfout en mocht gelijk weer plaats nemen op de bank, nu keept hij eindelijk weer en haalt gewoon punten voor PSV. Tegen Feyenoord ook, die pot hadden we in de tweede helft evengoed kunnen verliezen maar Mvogo had echt een aantal cruciale reddingen.

Van mij mag hij blijven, schijnt in de groep ook heel goed te liggen, is echt een goeie jongen en een prima keeper.

Ik kan me voorstellen dat Mvogo hier geen trek in heeft. Heeft het - op twee blunders in het begin na - verdienstelijk gedaan in zijn eerste seizoen en had dan ook veel meer krediet verdient in zijn tweede seizoen. Dat Drommel eerste keuze werd gemaakt heb ik nooit begrepen en dat Mvogo na één fout tegen AZ direct weer werd afgeschreven terwijl Drommel fout op fout mocht maken was al helemaal lachwekkend. In mijn ogen is dit een van de weinige dingen die je Schmidt kwalijk kunt nemen dit seizoen

10 mei 2022 om 13:41

Ja maar er staat volgend jaar een andere trainer voor de groep en sinds hij weer in de basis staat, keept hij goed. De doelpunten die hij tegen krijgt, valt hem eigenlijk niets te verwijten. Is zeker bij hoge ballen en straalt rust uit. Heeft vanaf het begin eigenlijk nooit het vertrouwen gehad bij het publiek mede door die blunder in de eerste wedstrijd, maar nu PSV fans smeekten om drommel uit de basis te houden, lijkt hij dat vertrouwen wel te hebben. Als je Mvogo nu voor 2 miljeon kan overnemen oid, dan zou ik het wel doen. Is ook een leuke gast. Als hij het niveau kan vasthouden wat hij nu heeft, heb je een goede eerste keeper.

Als 2e keeper prima, maar er moet wel een betere betrouwbaarder 1e keeper bijkomen. Cilissen hoeft van mij niet, doe maar een onbekende nieuwe Gomes.

Mvogo doet het prima. Lijkt me goed om hem erbij te houden. Drommel verkopen. En een waardige concurrent voor Mvogo halen. Geen Cillessen hopelijk.

Geen topkeeper, maar wel degelijk en veel beter dan Drommel ooit zal worden. Als je hem voor een bescheiden bedrag over kan nemen zou ik het doen als PSV zijnde.

Geen geweldenaar en ook geen keeper met leiderschapskwaliteiten. Maar wel een flinke verbetering tov dat watje Drommel. Op zich is Mvogo een prima keeper die al veel eerder in het seizoen eerste keeper moet worden. Hij heeft een goed reflex en kan een bal klemmen ipv telkens weg stompen.

Zou die Ochoa geen goede doelman nog zijn? Oke hij word 37, maar volgens mij kan een keeper echt wel nog mee met 38,39. Wat vinden anderen hier?

10 mei 2022 om 15:51

Ochoa is een beetje een vreemde doelman. Als hij bij Mexico keepte was prime Neuer er vaak niks bij, maar op clubniveau kon hij volgens mij zelfs bij Standard Luik geen potten breken.

Enige voordeel is wel dat PSV en Mexicanen vaak prima samengaan, al staat nu alleen Guti onder contract als Mexicaan en die kan zomaar vertrokken zijn aan het eind van het seizoen (acht het niet onmogelijk dat hij met Schmidt mee naar Benfica gaat, dat is toch de trainer die hem er weer bovenop heeft gekregen).

10 mei 2022 om 15:55

Ajax bewijst dat keepers ongeveer met een rollator nog meekunnen. Weet alleen niet wat Ochoa aan salaris vraagt. Die komt niet om af te bouwen op de bank, maar om te spelen en wil ook een dergelijk salaris. Moet wel zeggen dat ik hem liever zie komen dan Cillessen. Maar jonge keeper met veel potentie, of een oudere keeper met een bak aan ervaring zijn beide welkom.

Hij doet het nu niet slecht maar is in het verleden evenzeer een grabbelaar gebleken. Zou opnieuw de zwakte van de scouting, onderschatting van eigen ambities en vind al een gebrek aan creativiteit blijken als PSV wederom genoegen neemt met dit soort middelmaat. We hebben dit jaar gezien welke schade een slechte keeper aanricht en dan moet de reservekeeper die bijna het hele seizoen tweede viool speelde een basisplaats gegarandeerd krijgen en wekelijks de meubels redden? Als dit onze keuzes zijn mag je nooit meer klagen dat een scheidsrechter je uit de titelrace heeft gehouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren