Verweij geeft transferupdates: Q. Timber, Brobbey, Gravenberch en Bergwijn

Maandag, 9 mei 2022 om 20:47Dominic Mostert • Laatste update: 21:00

Mike Verweij heeft maandag een update gegeven over diverse transferdossiers bij Ajax. De clubwatcher van De Telegraaf bevestigt dat de club werk maakt van een definitief verblijf van Brian Brobbey, die sinds januari wordt gehuurd van RB Leipzig. Bovendien oriënteert Ajax zich op Quinten Timber en blijft ook Steven Bergwijn in beeld, terwijl de overstap van Ryan Gravenberch naar Bayern München langzaamaan beslag lijkt te krijgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Quinten Timber? Die is vorig seizoen transfervrij de deur uit gelopen. Dat zou ik erg raar vinden. Brobbey uiteraard ook, maar daar was toch wat meer heisa rondom en een stuk gewilder

9 mei 2022 om 21:04

Daar was intern wel heisa over, alleen omdat het over een jeugdspeler ging kreeg het veel minder aandacht in de media. Bij Ajax waren mensen echt zwaar teleurgesteld in zijn vertrek.

9 mei 2022 om 21:04

Waarom zou Quinten naar Ajax raar zijn? Hij heeft zich nu laten zien bij Utrecht, misschien zijn ze nu overtuigd

9 mei 2022 om 21:08

Ik vind het eerlijk gezegd een beetje overdreven hoe hij bewierookt wordt. Doet het leuk bij Utrecht maar toch ook niet meer dan dat? Ik zou hem niet kopen als ik de top 3 was.

9 mei 2022 om 21:22

Maar het is gewoon een prima speler die de potentie heeft voor de Eredivisie top. Niet zo goed als Jurrien, maar echt wel een prima talent. Ik denk dat je hem er prima bij kan hebben.

9 mei 2022 om 21:27

Ik heb ook mijn twijfels bij hem, maar als rechtsback zie ik hem meteen meedraaien. Als middenvelder zou ik hem een jaartje daar laten om te bevestigen. Maar hij en Kudus op 1 middenveld lijkt me wel mooi hoor, lekker veel power en loopvermogen.

9 mei 2022 om 21:59

Precies. Zo ging het ook destijds met Ronald de Boer. Inschatten of een jeugdspeler het aan kan is erg lastig. Soms zit je fout en breekt de speler alsnog elders door.
Kan je dan heel moeilijk over doen maar beter is het om je trots in te slikken en de speler terug te halen want hij is wel opgeleid in de wijze die Ajax graag wil spelen.

9 mei 2022 om 22:28

@HakimZiyach22

Quinten Timber wou destijds toen toch juist niet bijtekenen omdat Ajax hem wou gebruiken als rechtsback? Dat terwijl hij zelf liever op het middenveld stond.

Ik weet dus niet of hij dan staat te springen op een terugkeer als hij weer gezien gaat worden als rechtsback.

9 mei 2022 om 22:39

@miccoli

Dat verhaal heb ik inderdaad vaker gelezen. Maar blijft wel onbevestigd. Met het vertrek van Nous valt er wellicht wel over te praten. Maar ik zou het ook niet erg vinden als hij deze zomer al komt als middenvelder.

9 mei 2022 om 21:04

Timber zou onzin zijn idd , op basis van een handvol redelijke wedstrijden bij Utrecht. Labyad blonk nog uit bij Utrecht, maar ook dat leek helemaal nergens op. Brobbey terug halen zou een nog grotere grap zijn, wat voor signaal geef je dan aan de hele jeugdopleiding? Joh steek lekker een mes in onze rug , voor wat centjes meer. En mocht nou blijken dat je niet goed genoeg bent voor je volgende club, en je bent verdrietig dan kopen we je toch gewoon weer terug.

9 mei 2022 om 21:16

Schiet je jezelf niet gigantisch in de voet als je om emotionele redenen een groot talent en basiswaardige spits niet terughaalt naar Amsterdam?

9 mei 2022 om 21:33

Brobbey heeft sinds zijn debuut in het profvoetbal op 23 oktober 2019,slechts 8 wedstrijden van het begin tot het einde gespeeld ……waarvan 7 bij Jong Ajax. Die jongen heeft echt alles , maar dan ook echt alles nog te bewijzen.

9 mei 2022 om 22:29

Tja vorig seizoen belangrijke goals tegen Lille, Young Boys en AS Roma. Dit seizoen ook hele belangrijke goals gemaakt in de Eredivisie. Van mij mag hij blijven. Hij foceert altijd wat als hij invalt en dat wint je gewoon titels. Met Brobbey had je al die potten in de 1ste seizoenshelft gewonnen als hij het laatste half uur kreeg. Die jongen zorgt altijd voor gevaar en dat heeft echt een punt of 5 opgeleverd de afgelopen weken.

9 mei 2022 om 22:31

Hij heeft enerzijds genoeg te bewijzen anderzijds is het een onwijs groot talent. Hij heeft openlijk toegegeven spijt te hebben van zijn vertrek en dat was al helder nadat hij getekend had. Laten we ook stilstaan bij de leeftijd van deze jongen en dat je in je jongere jaren niet altijd even goede keuzes maakt. Hij heeft ervaren dat het gras van de buren niet groener is en daarmee kan je hem langdurig binden. Kopen en laten tekenen voor 5 jaar gaat die eerder weg verkoop je hem met winst?! Of hij blijft en je hebt een spits uit eigen opleiding waar je verder mee kunt!

10 mei 2022 om 00:11

Lijkt me geen twijfel om Brobbey voor een goed bedrag terug te kunnen halen. Ajax wilde zijn contract graag verlengen, het inkt op zijn contract was nog nat, en hij had al spijt. Als deze jongen naar Ajax gaat is hij bereid flink in te leveren, juist een goed signaal voor de jeugd. Fouten maken is menselijk.

9 mei 2022 om 22:28

Waarom heeft ajax bijna nooit terugkoopclausules zoals de spaanse clubs vaak wel hebben? Is dat soms verboden hier?

9 mei 2022 om 22:44

Ze zijn letterlijk transfervrij vertrokken, dus dan kan je geen terugkoop clausule opnemen.

9 mei 2022 om 23:24

Ik denk dat hij doelt op Q. Timber, kan geen kwaad om zo'n clausule op te nemen het vertrek van een speler zoals Q.Timber.

9 mei 2022 om 23:28

Die is ook transfervrij vertrokken. Anders hadden ze 100 procent een clausule opgenomen natuurlijk (zijn geruchten dat hij die trouwens zelf heeft laten opnemen).

Elke keer Timber maar weg praten. Volgens mij is hij heel duidelijk geweest. Die gaat niet weg. En Ajax laat niet zn hele elftal vertrekken.

9 mei 2022 om 21:59

Voor de juiste bedragen laat Ajax heus wel haar spelers vertrekken. Mocht een Man United of Chelsea 80 miljoen euro bieden voor Timber laat Ajax hem gewoon gaan.

9 mei 2022 om 22:12

Hoe vaak heeft een speler A gezegd en vervolgens B gedaan? Daar kennen wij er echt wel genoeg van. Zegt mij dus vrij weinig. Verder zal die heus vertrekken als er een mooi praatje komt en een club die een flinke zak met geld wilt geven aan Ajax.

9 mei 2022 om 22:37

Ik verwacht ook niet dat Timber vertrekt en het zou een echte aderlating zijn. Vanuit de jeugd zijn er geen nieuwe (CV) talenten die al klaar zijn voor de stap naar Ajax 1. Rensch is reeds doorgebroken, maar moet in mijn opinie een jaartje rijpen bij een Vitesse, Twente of Groningen.. Schuurs wilt/mag weg en Blind wordt ook steeds minder betrouwbaar. Het valt te hopen dat Martinez blijft, want anders heb je volgend jaar mogelijk een hele nieuwe defensie staan.. Taylor op het middenveld lijkt mij overigens inmiddels een zekerheidje? Maar ook het Middenveld word interessant volgend jaar met: Alvarez?, Taylor, Kudus, Klaassen, Berghuis, Ihatarren.

Gaat er toch iets mis als je 3 spelers die je in een eerder stadium hebt laten gaan terug wil kopen. Hoe dan ook: welkome versterkingen. Quinten Timber lijkt me ook een goede zet om Jurrien een jaar langer bij Ajax te houden.

9 mei 2022 om 21:25

Jurrien wilde nog niet weg dat heeft hij zelf al duidelijk aangegeven.

9 mei 2022 om 21:40

Timber heeft gezegd dat ie nog lang niet uitgeleerd is en dat hij vooral CL voetbal wil spelen. Nu we de titel binnenhalen, zal hij niet vertrekken (of er moet echt een monsterbod komen).

9 mei 2022 om 22:35

Dit zeggen talentvolle en begeerde spelers al jaren, om vervolgens bij het eerste en beste bod te vertrekken.

9 mei 2022 om 23:16

Brobbey wilde ook niet weg toch?

Quinten Timber is wel een beetje duur om nu terug te kopen, daar vraagt Utrecht rustig 8 miljoen voor. Alvarez zou daarvoor moeten vertrekken, anders is het zinloos hem te kopen.

9 mei 2022 om 21:09

Timber als Alvarez weg gaat, waarom? Het is echt geen 6, meer een 8.

9 mei 2022 om 22:01

8 miljoen voor Quinten Timber is wel prijzig. Voor dat geld kan je beter een ander talent als Pablo Blanco van Valencia halen. Heeft een clausule van 40 miljoen euro maar wordt deze zomer transfervrij.

9 mei 2022 om 22:10

Wie is Pablo Blanco? Ik denk dat je Fabio Blanco bedoelt maar die is echt al jaren weg bij Valencia. Hij heeft afgelopen januari nog bij Barça getekend.

9 mei 2022 om 22:32

Al jaren weg? Of in de zomer 1 jaarHaller wegdoen bij een acceptabel bod. Het is ook geen toeval dat sinds de komst van Brobbey deze man geen pepernoot meer raakt. Als hij in zijn hoofd niet volledig het vertrouwen voelt, presteert hij niks meer. Hartstikke blij met hem het eerste seizoenshelft, maar dan heb ik liever dat je wat miljoenen neerlegt voor een jonge sterke gozer met veel potentie en bewezen heeft te kunnen scoren dan iemand die momenteel meer dan 3 pogingen nodig heeft om een bal aan te nemen.
Q. Timber ben ik gecharmeerd van, maar zou ik alleen doen als ook Alvarez weggaat. Taylor heeft bewezen het niveau aan te kunnen, en hopelijk herpakken Kudus en Berghuis zich op het middenveld. Rechtsbuiten heb je hopelijk nog Antony en nog meer hopelijk daarachter een wedstrijdfitte en afgetrainde Ihatarren.

Die Mike kan wel lekker denken zeg. Misschien moet hij bij the Sun solliciteren. Verwacht wel dat het een drukke zomer gaat worden voor de td. Zeker met het oog op cl moet er echt kwaliteit bij. Bergwijn zou daar goed in passen maar heb liever dat hij terug bij ons komt😜

9 mei 2022 om 22:04

Helaas kan PSV Bergwijn niet betalen. Sowieso zou Bergwijn boven de 20 miljoen euro kosten. PSV gaat geen Champions League spelen en Ajax wel. Dat is weer veel geld voor Ajax. Maar verwacht een drukke zomer voor Ajax. Trainer weg, Nous weg, misschien Niko weg. En heb je Antony, Timber enz. Die een stap kunnen maken naar de Europese top

Brobbey altijd terughalen mits de prijs niet te hoog is. Quinten timber lekker links laten liggen. Die jongen gaat ajax niet verder helpen

Dit geeft me wel vertrouwen voor volgend jaar, allemaal mooie opties en aanvullingen. Ik mis nog wel een keeper van 26 jaar ongeveer. Dat vind ik de belangrijkste positie. Aan Timber, Brobbey en Bergwijn ben je wel wat kwijt, miljoentje of 30 denk ik. Dus er moet een miljoen of 80 binnengehaald worden. Gravenberch lijkt binnenkort te vertrekken. Dat is alvast 25+.

9 mei 2022 om 21:26

Haller en Schuurs moet je ook verkopen. Ben wel klaar met die 2. Allebei prima voetballers, maar ook wel slappe hap. Zijn samen ook een miljoen of 45 denk ik. Voor de rest niemand van de basis verkopen tenzij er een bizar bod komt zoals 50+ miljoen op Antony ofzo. Ook wijndal zou een goede aanvulling zijn. Tadic weer naar de spits. Rest opvullen met jongens als Regeer, Fitz-Jim en Unuvar.

9 mei 2022 om 21:29

Zeker, Haller moet je gewoon verzilveren. Dortmund raakt Haaland kwijt, wie weet melden ze zich wel met een mooie zak geld. Maar die trekt genoeg interesse. Schuurs gaat ook weg ja. Denk dat je wel warm bent met 45 miljoen. Van mij mag Alvarez ook best weg voor een goed bedrag, maar ik denk dat hij heel gelukkig is hier en niet weg wil. Maar vanaf 25 miljoen zou ik er toch over nadenken. En Wijndal vind ik een hele goeie speler, dit weekend weer een assist. Dubbele cijfers nu en dat is niet de eerste keer. Past hier heel goed. Hopelijk doet AZ niet al te moeilijk want ik zag hem al een beetje geinen met Timber en Brobbey op Instagram, volgens mij weten zij meer dan wij

9 mei 2022 om 21:32

Geintje toch 45 miljoen? Je mag blij zijn als je voor haller je geld terugkrijgt. Scoort veel maar geen enkele topclub in Europa zit op hem te wachten. Laat ik naar je toerekenen; geen 22 miljoen maar 25 miljoen. Hoe in vredesnaam kom je dan aan 20 miljoen schuurs? Die gin met overmars misschien nog voor 5 of 6 miljoen weg maar nu krijg je er 2 of max 4 voor. Hoe dan ook ik verwacht nog geen 30 voor beiden. Zeker geen 44

9 mei 2022 om 22:50

Haller is gewoon topscorer van de Eredivisie en heeft een hele goede CL gehad met 11 goals in 8 wedstrijden. +- 35 miljoen lijkt me niet heel gek voor hem. Is voor 22 miljoen gekomen en al een keer voor 50 miljoen verkocht. Heeft het bij Ajax goed gedaan en ook in de Bundesliga bij Frankfurt, dus dan is een bedrag daar tussen in niet heel gek. Nog steeds maar 27 geloof ik. Schuurs prima speler met potentie zoals Wober, Lang, Botman en Traore dat waren. Miljoen of 5-10 niet extreem gek. Dat is voor een Lille, Wolves of Valencia best een gokje waard. Zelfs voor Scherpen en Kristensen kregen we rond de 5 miljoen en schat Schuurs sowieso hoger in dan die 2. Kom je uit rond de 40-45 miljoen.

9 mei 2022 om 22:06

We moeten een top keeper halen. Zelf denk ik aan Dean Henderson, Donnaruma en Keppa. Dean Henderson kan je wel halen relatief goedkoop bij United. Donnaruma is niet geslaagd bij PSG misschien dat ze hem willen uitlenen. En Kepa is uit het grote podium verdwenen door Mendy. Misschien kan je Kepa ook goedkoop halen

9 mei 2022 om 22:09

Alle drie totaal onrealistisch. Ik vind zelfs de keeper van Benfica een enorm ambitieuze keuze.

9 mei 2022 om 22:29

Ik heb gehoord dat Neuer een nieuwe uitdaging wil, misschien kunnen ze hem bellen?

9 mei 2022 om 23:31

Kepa hebben ze voor 80 miljoen gekocht en zal een godsvermogen verdienen. Die komt niet voor 10 miljoen en 3 miljoen salaris naar Ajax. Donnarumma is het grootste keeperstalent ter wereld en transfervrij weggegaan naar de rijkste club ter wereld. Die zal ook wel op 20 miljoen per jaar zitten oid. Persoonlijk zou ik niet drinken op de maandagavond.

Vind dit een goede zaak. Bergwijn hangt een beetje af van het kostenplaatje. Zou wel erg mooie aanval zijn bergwijn brobbey antony met tadic erachter. Ben zelf al een aantal seizoenen gecharmeerd van midtsjo en karlson maar az zal niet aan ajax willen verkopen.

9 mei 2022 om 22:07

Ik heb het gevoel dat Antony weggaat en misschien wel door Ten Hag gekocht zal worden bij United.

9 mei 2022 om 23:06

Prima gewoon Anthony nu voor de hoofdprijs verkopen. Leuke spelers maar rendement is nog niet bijster hoog als je het bv. vergelijkt met een Tadic. Maar Brobbey en Bergwijn voorin geeft wel diepgang en power. Misschien Berghuis dan rechts voor de voorzetten dan hoef je alleen nog maar voor vervangers gaan. Tadic kan dan mooi achter de spits gaan spelen en dan op het middenveld met een Taylor en Alvarez gaan spelen. Wijndal zou ik ook gaan proberen te kopen zodat je achterin met Wijndal, Martinez en Timber kan spelen. Blind mooi wissel voor de linkerkant

9 mei 2022 om 23:10

Ten hag mag nu wel loyaal zijn en zijn 'spelers' meenemen zoals Haller (50 miljoen) en Klaiber (10 miljoen).

Dromen mag toch

Knap dat er halverwege mei nog geen namen zijn gelekt van trainers waar ajax mee in gesprek is. Met vetrek van Overmars en Ten Hag doet ajax een flinke jas uit

Ah Mike geeft een update over Ajax? Zit er 10 van de 10 keer er naast.... Maar even goed bedankt Mike, voor je inzet elke keer!

Ik juich het toe. Ik ga ervan uit dat naast Mazraoui-Onana-Labyad ook Gravenberch, Haller, Antony, Schuurs en Nico gaan vertrekken. Dan zijn Brobbey, Timber (extra optie naast Alvarez) en Bergwijn (niet mijn favo) prima aankopen. Maar daar zal ook een linksback, rechtsback, keeper en backup spits bij moeten.

Keeper: Cillissen of Flekken
Linksback: Wijndal
Rechtsback: geen idee
(backup)spits: Sam Lammers

Met een kampioenschap en de zekerheid van de CL kan Ajax de portemonnee trekken voor kwaliteit en nieuwe impuls.

en vanuit de jeugd schuiven Ünuvar, Regeer, Salah Eddine en Fitz Jim door

9 mei 2022 om 22:09

Lammers en Flekken hoef ik echt niet te zien bij Ajax. Daarnaast zie ik je de naam Ihattaren niet noemen maar ik verwacht juist van hem veel komend seizoen. Heeft bij Jong al wel een aantal leuke dingen laten zien. Als hij voor volgend seizoen helemaal fit kan zijn dan zou hij basismateriaal zijn.

9 mei 2022 om 22:14

Ihattaren zit feitelijk al vast bij de selectie. Maar idd ik verwacht van Mo ook wel het een en ander!

9 mei 2022 om 22:10

Prima lijstje!
Zelf denk ik aan een budget van 100 miljoen euro om te spenderen voor Ajax.

Keeper: Henderson 20 miljoen euro.
Linksback: Wijndal 10 miljoen euro + 15 % doorverkoop
Rechtsback: Lamptey 30 miljoen euro.
Middenveld: Mo 2 miljoen euro.
Spits: Jovic 30 miljoen euro.

9 mei 2022 om 22:12

Jammer genoeg is dit geen Fifa

9 mei 2022 om 22:25

Hoezo is het niet mogelijk voor Ajax?

Henderson gaat conference League spelen met Man Utd. Gaat komende 5 jaar sowieso De Gea niet uitspelen. Ik 24 en zit daar op de bank.

Wijndal speelt voor AZ met alle respect een kleine club vergeleken met Ajax. Kan een enorme stap zowel sportief als financieel vooruit maken.

Lamptey speelt bij Brighton. Was een tijdje geblesseerd geweest en uit de rader van grotere clubs in Engeland. Mocht Ajax 30 miljoen betalen kan Lamptey misschien financieel op vooruit en sowieso sportief op vooruit. Eventueel geeft je hem een release clause van 60 miljoen euro of een dikke bonus om naar Ajax te laten komen.

Mo spreekt voor zich.

Jovic is derde spits van Real Madrid. Speelt bijna niets. En Ajax kan zijn carrière op spoor krijgen. Jovic speelde al samen met Haller. En kan makkelijk 35 goals maken bij Ajax mocht hij zijn Frankfurt vorm herpakken. X

9 mei 2022 om 23:12

@Bigboyphil Ajax gaat even 92 miljoen uitgeven.Sorry hoor maar dat gaan ze echt niet doen, spelers kopen van 30 miljoen en een keeper van 20 terwijl je Gorter klaar hebt staan en nog 1 jaar het met Pasveer uitstekend kan doen

Ik vind het nogal een vreemd/raar transferbeleid wat ajax er op na houdt. Je laat spelers transfervrij gaan om ze daarna terug te kopen voor veel geld, dan gaat er toch ergens iets mis binnen je organisatie.

Quinten Timber komt nog zwaar te kort voor Ajax, bij Utrecht gebruiken ze hem dan ook niet meer als meest defensieve middenvelder, maar heeft hij meer de rol die Gravenberch nu bij Ajax heeft. Dan ga je dus een ex speler terughalen om te concurreren met eigen jeugd Taylor en aankoop Kudus. Bergwijn zie ik wel graag komen maar het is graag of niet, niet weer de hele transferperiode blind staren op hem AUB. En stuur die scouts is naar Zuid-Amerika.

Timber. Had niet weg gehoeven, maar logisch dat die weg ging. Op dat moment was de concurrentie te groot, waardoor zijn progressie stokte.

Drie spelers die allemaal deel uitmaakten van je jeugd terug willen kopen…

10 mei 2022 om 00:06

Brobbey en bergwijn zouden gewoon 2 topaanwinsten zijn. Brobbey is als supersub gewoon goed voor een extra punt of 7 en bergwijn zou meteen een van de beste spelers in de Eredivisie zijn. Daarnaast ook 2 jongens uit Amsterdam die de club kennen inderdaad, dus dat is extra mooi meegenomen. Liever zulke jongens dan nog meer Denen en Zuid-Amerikanen of zoals bij jullie momenteel veel spelers met een Duitse/Bundesliga achtergrond.

Dat de transfer van bergwijn gecompliceerd ligt en niet aan ajax ligt is toch onzin. Als ajax betaald wat er vereist is is het zo rond

Mocht Ajax Brian Brobbey terug kunnen kopen van Leipzig dan zou ik Brobbey toch geen cent meer betalen dan het laatste voorstel van vorig jaar januari.

Wens is de vader van de gedachte, of in dit geval column. Mike is echt een persiflage op een journalist. Roept vaak maar wat en heeft vaak geen idee. Praat puur uit supporters perspectief, kan slecht tegen kritiek en zoekt vaak de confrontatie op via Twitter. Is behalve watcher ook die hard supporter, heeft niets met neutraal journalisme te maken. Maar bij de Telegraaf kan dat allemaal.

Ik snap er geen bal van om Brobbey terug te halen. Had m dan vorig jaar extra geld geboden

Ik zie Mike Verweij staan en weet meteen dat ik dit artikel niet moet lezen. De absolute clown van de Nederlandse voetbalpers, samen met Valentijn. Die mogen zichzelf geen journalist noemen. Hoe vaak deze mannen het wel niet fout hebben gehad, alleen maar onrust zaaien doen ze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren