‘Gaan woensdag flessen open op kampioensfeest Ajax bij het arbitrale team’

Maandag, 9 mei 2022 om 16:32Tim Cozijnsen • Laatste update: 16:51

PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof zijn allerminst te spreken over het optreden van scheidsrechter Serdar Gözübüyük in de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV (2-2). De leidsman kende diep in de blessuretijd een discutabele penalty toe aan de Rotterdammers. Cyriel Dessers pakte het cadeau gretig uit en snoepte zo vlak voor tijd twee kostbare punten af van de bezoekers.

“Ik vind het een schande”, zo trapt René af in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “Ik denk dat ze gewoon woensdag bij het feest zitten, die Danny Makkelie en Gözübüyük, of hoe heet die koekenbakker?” René doelt daarmee waarschijnlijk op Pol van Boekel, die Gözübüyük als VAR assisteerde. Wanneer zijn broer Willy aan het woord komt reageert hij door te stellen dat de leidsman ‘gewoon had moeten kijken’ naar de beelden. “Het was een onterechte strafschop." René haakt vervolgens in op het antwoord van zijn broer. "Een schande voor het scheidsrechtersgilde”, zo luidt zijn mening. “Hij komt zelf niet voor de camera, dus hij geeft zijn schuld al toe. Omdat hij niet durft. Een slapjanus dat hij niet de verantwoording durft te nemen”.

Op de vraag of er woensdag wat flessen opengaan bij het scheidsrechterskorps wanneer Ajax kampioen wordt, is René duidelijk. “Ja, ik denk het wel.” Volgens Willy zijn de scheidsrechters niet objectief. “Als je naar gisteren kijkt wel ja”, is zijn reactie op de vraag of scheidsrechters clubs bevoordelen. De broers vinden overigens dat PSV het ook zelf heeft laten liggen tegen Feyenoord, door de wedstrijd niet al in het slot te gooien. “De eerste helft had je het al moeten afmaken”, aldus René. “En Eran Zahavi krijgt die enorme kans aan het begin van de tweede helft. Als je dan 3-0 maakt is het alsnog gebeurd, maar hij maakt hem niet.”

Willy haakt in op de gemiste kans van Zahavi, die volgens hem niet voor de eerste keer dit seizoen een grote kans miste. ”Wederom niet hè. We wonnen de duels niet meer en liepen steeds meer achteruit in de tweede helft.” De presentator vraagt wat de prestaties over trainer Roger Schmidt zeggen. “Dat hij gefaald heeft”, aldus Willy. “Het was een verkeerde keus van PSV geweest om hem twee jaar geleden aan te stellen.”


Poll

Bevoordeelt het Nederlandse scheidsrechterkorps bepaalde clubs?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door sander79)

Rene en Willy maken zichzelf weer belachelijk...

9 mei 2022 om 16:44

Ajoh, dit is toch goud. Beetje hetzelfde als Sjaak Swart. Die praten gewoon met een supportershart. Van Wille en René kan ik het wel hebben. Die zijn boos om die simpele pingel, en terecht.

9 mei 2022 om 16:47

Ik ben ook boos, maar roep geen onzin hier.

9 mei 2022 om 16:57

Ajoh, laat die oude mannen lekker joh. Waar maken we ons druk om.

9 mei 2022 om 16:58

Precies gozer. Je kunt boos en teleurgesteld zijn over de pingel en uitslag, maar zeggen dat de scheidsrechters corrupt zijn kan echt niet.

Ik hoop echt dat Ruud van Nistelrooij PSV weer een echte topclub van maakt in de zin van dat excuuscultuur verdwijnt.

9 mei 2022 om 17:03

Ajoh, kom nou man. Dit zijn gewoon supporters. Laten we nou niet doen of Schmidt of de directie van PSV dit roept. Dan had het schandalig geweest. Dit roepen supporters toch ook gewoon in een cafe. Dit is bij omroep Brabant ook, hè. Kijk eens naar Kale en Kokkie bij AT5. Heerlijk youtubeprogramma maar dat zijn toch ook gewoon supporters? Laten we het niet erger maken dan het is.

9 mei 2022 om 16:46

Net zoals Sjaak Swart bij ons vaak doet. Ze zijn gewoon teleurgesteld. Ik snap het wel maar we moeten eens kappen met dat gezeik dat Scheidsrechters en de KNVB een voorkeur hebben. Dat is totale onzin. Wij kregen ook een rare beslissing tegen in de bekerfinale. Daar moeten we gewoon mee dealen.

9 mei 2022 om 17:25

Die beslissing was niet raar maar volgens de regels. De beslissing wat wel raar was, was die goal van PSV tegen Willem2. Buitenspel zal altijd buitenspel moeten blijven, al word die bal terug naar de keeper gespeeld. Vind dat zo'n gezeik joh. Er zijn tegenwoordig gewoon teveel regels waardoor zelfs toeschouwers wie al jarenlang voetbal kijken er niks meer van snappen. Het feit dat er een scheidsrechter voor de camera moet komen om uit te leggen dat de bal aan de andere kant van de helt is geweest gaat gewoon nergens over.

Scheidsrechters hebben geen voorkeur, maar zijn gewoon verschrikkelijk inconsequent. Ene week is het A en de andere week is het C, dat kan gewoon niet. Ze zitten in Zeist niet op 1 lijn waardoor je dit soort rare uitspraken krijgt.

9 mei 2022 om 22:17

Precies, het zijn de regels die zorgen voor inconsequent fluiten. Zelfs de VAR hebben we complex gemaakt. Gebruik de VAR eerst eens voor een paar ingrepen en nog niet voor al die kilometers met lijntjes waar het noot voor bedoeld is. Of buiten spel 8 passes eerder. Maak hands makkelijker of stop met zeuren want het kan echt beide kanten op. Vooral de term “ natuurlijke reactie’ moet ik altijd om lachen.

9 mei 2022 om 22:23

Misschien geen voorkeur. Maar dat sommige scheids bezwijken door aandrang spelers en/of thuispubliek zal me niks verbazen.

9 mei 2022 om 16:49

Jeetje ja. Ze maken zichzelf belachelijk en zorgen er voor dat het voor Ajacieden nog lekkerder is. Uiteindelijk voelt een titel het lekkerst als de concurrent er echt ziek van is. Daar lijkt hier wel sprake van. Ik denk dat Van Boekel normaal in een PSV-pyjama slaapt, die heeft nog nooit een beslissing tegen PSV genomen.

9 mei 2022 om 17:14Nou sorry maar dat voelt helemaal niet lekker. Ik kijk helemaal niet op die manier naar voetbal. Ik wil gewoon op een normale manier kampioen worden zonder dat mensen dingen gaan roepen als KNJB en iedereen in zeist is voor Ajax en dat er weer discussie is over dingen die elke club overkomt.

9 mei 2022 om 17:38

Als Ajax kampioen wordt, wordt er sowieso knjb geroepen en worden alle voordelige momenten erbij gehaald. Daarentegen hoor je helemaal niemand over niet gegeven penalty's tegen gae en heracles. Of een "buitenspelgoal" tegen willem2 die niet gegeven wordt. Als je alles maar van 1 kant bekijkt, ga je altijd denken dat iemand constant het voordeel keijgt.

9 mei 2022 om 16:49

Ach we hebben ze allemaal he, die houden zoveel van de club, pure emotie.

Wij hebben Sjakie, Feyenoord heeft Willem. Wel met dat verschil dat Willem ook erg kritisch is op Feyenoord.

9 mei 2022 om 16:53

Willem durft vaak de vinger op de juiste zere plek te leggen. Dat hebben de kerkhofjes nog nooit gedaan richting PSV. Wel tegen de Knvb, scheidsrechters enz.

Van Sjaak moet ik altid lachen, die is eigenlijk nooit zuur op De Graafschap na🤣

9 mei 2022 om 16:57

En toch zingt Sjaak Swart als het moet ook het club lied van Feyenoord. Ik geniet wel van die oude mannen die totaal niet objectief zijn.

9 mei 2022 om 17:00

Dat is waar Messi

Maar de Graafschap moest wel degraderen!

9 mei 2022 om 17:19

Ik denk dat Sjaak Swart op z'n slaapkamer nog steeds een boksbal heeft hangen met het hoofd van Bryan Smeets erop, voor het slapen gaan gaat hij dan nog even helemaal los om er niet weer nachtmerries van te krijgen. Die haat wie hij destijds had op de Graafschap, je lacht je helemaal krom.

10 mei 2022 om 07:36

Volgens mij zijn de Kerkhofjes ook kritisch op PSV ,Zahavi en Schmidt dus waar deze reactie op slaat? Verder komt Gozbuyuck uit Haarlem, woont in Amsterdam. Waar zouden zn kindertjes voor zijn? Waarom mag Nijhuis geen Twente fluiten? Om de schijn van partijdigheid te voorkomen. Omdat geacht wordt dat er toch eventuele ruimte is voor subjectiviteit.

9 mei 2022 om 16:56

In mijn ogen niet hoor. Ik luister liever naar dit sorry iconen dan naar dat politiek correct geneuzel. Mannen als van de Kerkhof geven een club kleur. Elke club heeft wel een aantal van dat soort mensen, heerlijk. Je moet het altijd met een korreltje zout nemen, maar de emoties zijn mooi. Net als bijvoorbeeld Boskamp, van Hanegem en Swart. Echte liefhebbers en clubmensen, gaan door het vuur voor hun club, maar ook wij als supporters mogen af en toe een beetje subjectief zijn. Veel liever dan bijvoorbeeld Kuijt of Ronald de Boer die enkel zeggen 'wat je hoort te zeggen'. Lijken wel robots.

9 mei 2022 om 20:58

Met de pol ben ik het wel eens.
De top 3 krijgt vaak makkelijk een penalty mee die de kleinere clubs tegen de top 3 niet krijgt. Net als dat die paar smerige voetballers bij Ajax vaak weg komen van een rode kaart en waar een kleine club vecht voetbal durft te spelen bestraft wordt met rood.
Een weekendje later staat de klassieker op t spel en moet alles maar opeens doorgaan voor een mooie wedstrijd……
En toch gaan de beste scheidsrechters vaak naar de grote clubs en wordt het hele spelschema opeens veranderd voor wat Europees succes.
Dit was eerder nooit toen PSV AZ Twente en Feyenoord de CL ingingen (hier heeft mijn club geen voordeel bij ivm inkomsten uit kaarten en catering) dat verbaast me wel net als Ajax de Cl ticket kreeg in het corona jaar ipv AZ..
Zo zijn er nog wel meerdere dingen die ik ra vind zoals in 2011 dat er geen Twentse scheidsrechters Ajax de laatste speelrondes mogen fluiten terwijl wij wel die zooi kregen wat resulteerde in gelijke spelen tegen Roda en de Graafschap. Net als ik het ra vind dat Ajax-Twente de laatste speeldag destijds was.. of dat er nooit een talent wordt opgeroepen buiten de top 3 voor oranje. Eenmaal beland bij de top 3 en je maakt een goal wordt je opeens opgeroepen.
Zo vind ik dat Ajax wel het meest in het zadel wordt geholpen. Echter vind ik dat ondanks de fout van gisteren Ajax de terechte kampioen is.
PSV heeft geluk gehad in de bekerfinale en de goal tegen Willem 2..

9 mei 2022 om 21:19

Ajax-twente stond al voor het seizoen begon vast. 2 jaar ervoor (2009) was Ajax-twente ook de laatste speelronde.

Ik kan hier toch nog altijd wel van genieten hoor. Heerlijk die iconen die hun club voorkeur niet kunnen verbergen en hierdoor emotionele uitspraken doen. Sjaak, willem, Rene en willy. We moeten deze mensen koesteren.

9 mei 2022 om 17:01

Willem ga je toch niet vergelijken met die gasten. Willem is oud trainer en heeft kijk op het spelletje en is daarnaast vaak juist kritisch op Feyenoord. Dat heb ik bij die andere 3 niet kunnen ontdekken

9 mei 2022 om 17:39

Sjaak, Rene en Willy zijn wel een graadje erger, maar ook Willem laat regelmatig zijn supportshart spreken.

9 mei 2022 om 19:37

Willem laat zijn supportershart spreken, maar zoals Fr010 al zegt is hij van een heel andere categorie.

Rene en Willy zijn volledig onbetrouwbaar voor meningen, zo verkleurd zijn ze en ook Sjaak lijkt soms helemaal de weg kwijt te zijn.

Overigens kan ik deze mening van R&W wel begrijpen. Emotionele reactie die vrij gemakkelijk te voorspellen was. Ik geloof hier niet dat ze het echt geloven

Zet die twee samen met Willem en Sjaak in een tehuis want daar horen mensen die zulke uitspraken doen. Wie werkt maakt fouten , ook een scheidsrechter alhoewel hij het wel goed zag. Het was hands en hij kan ervoor fluiten. Doet hij het niet is het mij ook goed maar dan was alles wat Feyenoord is woest

9 mei 2022 om 17:01

Tsja, of laat ze het gat van VI vullen, dat lijkt me pas mooie tv.

On: tsja, hier hebben we hem tegen, vorige week wonnen we ondanks het buitenspel van Vinicius. Soms heb je ze mee soms tegen. Zoals een wijs man ooit zei op dit forum (Consy) aan het eind van het seizoen kan je ze aardig tegen elkaar wegstrepen. Wat het op het moment zelf niet minder zuur maakt natuurlijk.

9 mei 2022 om 17:14

Was super sportief van Consy inderdaad, echt mooie woorden waren dat.

Nou dat elke scheidsrechter en VAR specifieke instructies uit Zeist krijgt om Ajax te bevoordelen met penalties en kaarten en God weet wat meer, daar zijn veel mensen wel van overtuigd lees ik geregeld. Kan één van hen mij ook eens uitleggen waarom zij precies denken dat de KNVB zo graag wil dat Ajax alles wint.. 🤷🏻‍♂️ Is dat simpelweg liefde voor Ajax, of zit er een omkopingszaakje of andere reden die ik niet begrijp achter? En wat ging er in dat verband mis in de bekerfinale, waarom lieten ze die glippen? Hadden ze toch ook wel aan Ajax kunnen geven die cup?

9 mei 2022 om 16:53

En wat dacht je van vorige week met het buitenspel doelpunt? Toen hoorde je de Kerkhofjes niet. Die twee zijn net zo sneu als Sjaak Swart wat betreft dit soort uitspraken. Wil natuurlijk niet zeggen dat het een terechte penalty was, maar dit soort uitspraken zijn gewoon net zo lachwekkend als het arbitrage niveau in Nederland.

9 mei 2022 om 17:17

Niemand maar dan ook helemaal niemand bij heeft er baat bij als Ajax kampioen wordt. Het kan hen echt geen hol schelen of Ajax, PSV, Feyenoord of zelfs NAC kampioen wordt. Er is ook geen reden voor te verzinnen. Het is gewoon pure afgunst en de emoties die er bij horen. Want bij beslissingen als in de bekerfinale die negatief uit vallen voor Ajax dan hoor je ze niet. Het blijft gewoon.....accepteer dat je dingen mee krijgt maar ook tegen. Hoe erg de emotie dan ook even is. Het hoort er blijkbaar bij en we hebben er allemaal mee te maken.

9 mei 2022 om 17:41

En als ze dat altijd zouden willen, doen ze het wel verschrikkelijk slecht, door Ajax soms vele jaren achter elkaar geen kampioen te maken.

Jezus wat kinderachtig. Het is allemaal de schuld van Ajax, terwijl PSV speelde tegen Feyenoord. Je zo klein gedragen is echt topclub onwaardig. Boos zijn over de uitslag en penaltymoment valt te begrijpen, maar de scheidsrechters van corruptie beschuldigen, gaat echt te ver.

En de cijfers liegen niet;
- PSV heeft 21 verliespunten tot dusver
- 6 ervan tegen Ajax (=hoger budget)
- 15 verliespunten tegen clubs met een lager budget

Betekent dat PSV het vooral heeft laten liggen tegen clubs anders dan Ajax.

En ja de penalty is heel discutabel. Echter doe je ook Feyenoord te kort mee. Die hadden zeker 5 grote kansen in de tweede helft om te scoren en zelfs te winnen. En dit na zo'n zware wedstrijd donderdagavond laat. Die hadden eigenlijk vrij moeten krijgen.

En dan loopt Schmidt weg bij de interviewer die hier terecht een vraag over stelt..

9 mei 2022 om 17:14

Ja je speelt maar 2x tegen Ajax. Tuurlijk verlies je meer punten tegen anderen. 30% van de punten is verloren tegen Ajax dus eigenlijk zou je juist kunnen zeggen dat je geen kampioen wordt omdat je 2x tegen Ajax verliest. Die punten tellen ook nog eens dubbel. Voor de rest wel met je eens, onterechte penalty maar wij krijgen de week ervoor nog een buitenspel goal tegen.. Daar hoor je deze twee dan niet over.

9 mei 2022 om 17:14

6 verliespunten tegen ajax hadden er veel minder kunnen zijn door jawel, een fout van de scheids. Begrijp me niet verkeerd, PSV had het zelf af moeten maken hoor. Maar soms wil je iets over de streep trekken met een gelukje en in plaats daarvan wordt er reglementair een fout gemaakt door de scheids in de allerlaatste minuut.

Mogen die ouwe mannen ook een keer boos zijn...

9 mei 2022 om 17:18

Iedereen mag boos zijn wat ik nooit begrijp van Psv, waarom zovaak weer verdedigen en een voorsprong verdedigen. In plaats van te blijven voetballen, Feyenoord was rijp voor de slacht maar altijd weer achteruit lopen. En waarom neemt Mauro het risico om in het baan van het schot naar de bal te draaien, weliswaar met zijn handen langs het lichaam. Als ze wel hadden doorgedrukt was de marge groter, en hadden ze gewonnen. En op basis van die 100% kansen die Mvogo knap pakte 3 of 4 stuks was minimaal een gelijkspel niet onverdiend. De eerste helft was Psv wel oppermachtig.

9 mei 2022 om 17:28

@sulejmanii Dan moet je bij Schmidt zijn, waarom hij achteruit loopt bij een 1-0 voorsprong begrijp werkelijk waar niemand. Dit doet hij echt heel het seizoen ook al he.

En Mauro kun je niks verwijten, die springt in de lucht en draait zich om ter bescherming, z'n arm draait mee en de bal komt tegen z'n elleboog. De enige wie we hier kunnen verwijten zijn Gozubuyuk, voor het fluiten ipv afwachten wat de VAR denkt, en Pol van Boekel wie als VAR niet eens ingreep bij zo'n moment.

Maar ben het wel met je eens, als Schmidt gister een keer z'n ballen had getoond, hadden we in de rust al gewoon met 3-0 of 4-0 voorgestaan, dan komt Feyenoord niet meer terug. 2-0 is gewoon veel te mager.

9 mei 2022 om 18:16

Tja volledig met je eens sulejmanii.. Kijk wij als supporter zijn boos om dit moment maar de woede zit dieper. Ik vind ook dat we het al (tegen veel clubs overigens) eerder af moeten maken. We maken het onszelf zo onnodig lastig

9 mei 2022 om 18:42

En wat was de fout van de scheids dan? Ik heb na 4 maanden nog steeds geen beeld gezien waar je kan vaststellen dat de bal 100% uit is.

9 mei 2022 om 19:12

@zytto34 Heb je wel een beeld gezien waar je kan vastellen dat de bal 100procent in was dan? Die 100procent is er niet, van beide kanten niet. Maar dat juist uit zo'n moment een goal valt is dan juist het lullige voor ons als PSV-ers, want als scheidsrechter en VAR krijg je dan wel een beslissing op je schoot geworpen wat echt een 50/50 is maar waardoor de wedstrijd wel is beslist door een 50/50 moment.

Op Twitter is er overigens wel een snuiter wie samen met een wiskundeleraar (ajacied) op basis van beelden en simpele wiskunde uit zijn gekomen dat de bal 5cm uit was maarja ook hieruit kun je geen 100procent halen.

Uiteindelijk hebben we 4 verliespunten geleden door een 50/50 goal wat evengoed uit had kunnen zijn, en een penalty wat nooit geen penalty had mogen worden. Je snapt dan toch wel dat er frustratie is vanuit ons PSV-ers?

9 mei 2022 om 19:16

Zytto, daar is letterlijk een wiskundig model op losgelaten die de hoogte van de camera's uit meerdere hoeken heeft berekend en daarop 100% heeft vast gesteld dat de bal uit was. Zoek maar op.

9 mei 2022 om 19:22

Woenselaar en Agueroo, berekening door een psv fan ja.... Daarnaast heeft een hoogleraar Wiskunde daarna al gezegd dat zijn berekening niet betrouwbaar was, omdat hij allemaal aannames deed over hoeken en graden en hij geen rekening heeft gehouden met foutmarges (kan je ook zo opzoeken). Daarnaast heeft de KNVB geen 8 uur de tijd om met een Wiskundig model te kunnen oordelen of een bal wel of niet 5 milimeter over de lijn was. Er is nog steeds geen zekerheid of die bal wel of niet over de lijn was. De VAR en de scheids hebben hier 100% zeker de juiste beslissing genomen door door te laten voetballen. Als die goal was afgekeurd dan was het pas een schande geweest, want het was nooit vast te stellen geweest of die buiten was, dus dan moet je de grens volgen. Ik vond het helemaal geen 50/50.

9 mei 2022 om 19:30

Daarnaast zat Ajax op dat moment goed in de wedstrijd en was er nog minimaal 25 minuten aan tijd, dus waarschijnlijk was de 1-2 alsnog wel gevallen.

9 mei 2022 om 20:02

@zytto34 Heb je m'n stukje wel gelezen? "ook hieruit kun je geen 100procent halen." En nee, de scheids en VAR hebben niet "100procent" de juiste beslissing genomen, de grensrechter kon het namelijk niet eens zien. Als de bal inderdaad uit was geweest, hoe hebben zij dan de juiste beslissing genomen? Jij vond het geen 50/50 omdat je een Ajacied bent, en objectiviteit past niet in jou straatje, helemaal wanneer je dingen gaat roepen als "ajax had anders toch wel gescoord", wat doet dit er überhaupt toe? Echt totaal irrelevant aan het feit dat dit een 50/50 moment was, de bal is niet 100procent uit, de bal is niet 100procent in. Ga niet roepen dat hij wel 100procent in was want dan lul je je eigen zin "ik heb na 4 maanden nog steeds geen beeld gezien waar je kan vaststellen dat de bal 100% uit is" compleet ondersteboven. Anders wil ik die beelden wel eens zien.

Gelukkig zijn er genoeg Ajacieden wie wel objectief kunnen zijn maar mijn hemel Zytto34, wat ben jij verschrikkelijk koppig.

9 mei 2022 om 20:21

Je hebt ten eerste je bericht aangepast. Toen ik reageerde stond er een stuk minder tekst. Ten tweede draai je het nu om. Je hoeft niet te bewijzen dat die bal in is, maar buiten. Dat bewijs heb ik na 4 maanden nog steeds niet gezien, want inderdaad die berekening van de psv fan was niet correct, omdat het volledig gebasseerd was op aannames. Dan heeft de VAR hier 100 procent zeker de juiste beslissing genomen, want ze moeten bewijzen dat die bal over de lijn was en niet andersom. Dus is de juiste beslissing genomen en dus kan je niet stellen dat het een fout van de VAR was.

9 mei 2022 om 20:25

Die 6 tegen Ajax heeft geen scheids invloed op gehad hoor

Het is dat het deze broeders vd Kerckhof zijn. Hun uitspraken hebben een cult-status. Net als Willem voor Feyenoord en Sjaak voor Ajax. Prachtig toch?!

Wat een zeurpieten daar in Eindhoven, en deze twee feestkeuzen helemaal. Ja, het was een makkelijk gegeven pingel, maar wat PSV de tweede helft liet zien was angsthazen voetbal. Te bang dat het heeeeeeeeel mischien wel eens gelijk kon woren. Ze voetbalden de tweedehelft met dichtgeknepen billen. En ja … dan wordt het 1-2 vlak voor tijd. En ja, dan gaat zo’n verdediger zich omdraaien uit angst voor een schot en inderdaad … op de elleboog.

En ja … dan vraag je dus om een probleem. Wat een gezever daar in Eindhoven, geef je eigen spelers de schuld dat je weer afgaat tegen een zeer moegestreden Feyenoord dat desondanks niet wilde verliezen na ee n kansloze eerste helft.

Bye bye Eindhoven … get a live.

9 mei 2022 om 16:55

En ja dan Engels proberen te schrijven. Het kan live zijn, maar volgens mij is de podcast opgenomen. Live/life, als je het verschil niet kent gewoon Nederlands blijven schrijven!

Ik denk dat meerdere mensen een goal uit open spel hadden kunnen (moeten) accepteren. Dit is gewoon zuur en onterecht. (De penalty en niet de score)

9 mei 2022 om 17:17Life … autocorrectie, altijd vervelend als je het niet naleest.

Neemt niet weg dat ik het gezever vind van deze heren. Ik hoor ze nooit kritisch zijn over PSV, en ik vind dat je dat zeker moet zijn na die belabberde 2e helft. En of het dan een veldgoal was of een pingel, PSV riep de shit zelf over zich af.

Edit 2fouten automatisch aanvullen

9 mei 2022 om 17:37

Zeurpieten? De KNVB komt met een statement dat er fouten gemaakt zijn maar Fr_ronnie vindt dat we niet zo moeten zeuren...

"binnen de KNVB hebben we de strafschopsituatie van gisteren geëvalueerd en we zijn van mening dat dit geen strafschop had moeten zijn en dat de VAR had moeten ingrijpen" Dan was de titelstrijd dus nog helemaal niet beslist. Bovendien zijn jullie in Rotterdam altijd heel makkelijk om het de angst van de scheidsrechters in de kuip weg te wuiven. Schandalig

9 mei 2022 om 18:13

De knvb huilt wgewoon met de wolven mee. Feit is dat de pingel gegeven is, dat het 22-2 geworden is en PSV nagenoeg kansloos is geworden voor de titel. En dat gaan die 2 pipo’s zeggen dat de champagne geopend wordt als Ajax kampioen wordt.

Oajax wordt terecht kampioen, PSV. Laat het al het hele jaar liggen in vaak laf voetbal en onbegrijpelijke keuzes en wissels van de trainer. Ga daar massaal tegen ageren als je PsV supporter bent, ipv op de scheids die een beslissing in jullie nadeel neemt.

En dan dat eeuwige gezeur over kuipangst: de Feyenoord supporters zijn nu eenmaal zeer aanwezig in het stadion, wij doen niet aan carnavalsliedjes zoals in brabant maar zitten er gelijk bovenop om de scheids en tegenstander te intimideren. Dat heet sfeer, en heel veel voetbalploegen waarderen dat en genieten van een volle Kuip. Dat maakt de kuip ook uniek. En soms werkt dat. Zouden ze in Eindhoven ook eens moeten doen …

De mensen met een PSV hart slaan nu toch wel echt door hoor. En dat komt grotendeels door die trainer van hun. Ik hoop dat Ruud volgend jaar echt weer een toef klasse laat zien bij PSV als het een beetje tegen zit zodat de fans ook gewoon normaal naar zo'n moment kunnen kijken als zondag.

Dat ene moment heeft het kampioenschap bepaald, de andere 33 wedstrijden word er voor spek en bonen gespeeld!

9 mei 2022 om 17:45

Exact dit; psv heeft nooooooit voordeel, en de andere wedstrijden telden niet mee! Ongelooflijk hoe ik iedereen hoor roepen dat dit het seizoen beslist, alsof dit de enige wedstrijd was.

De demente eier ( Calimero’s) tweeling bedoelen uiteraard ook,dat de scheids bijna elke wedstrijd door laat spelen al is het minuut 98 tot psv scoort en dan vlug affluiten .zouden ze dat ook bedoelen.

Sjaak Swart brulde ik hoop dat de graafschap degradeert... en willy en René zeggen dit... ach laat ze maar.. ooit goede voetballers nu clubsupporters die overal een complot in zien zeg maar Voetbalwappies.. misschien een kortgedingr aanspannen tegen de scheidsrechter en knvb? Laat maar het is heel vermakelijk allemaal!

9 mei 2022 om 17:11

Alleen de Graafschap degradeerde vervolgens ook. Onderschat de vloek van de heer Swart niet

Het was verkeerde beslissing maar ik geloof niet dat het bewust gebeurt. Ze moeten wel eens stoppen met die krijsende spelers om die scheidsrechters heen. Alleen de aanvoerder, de rest gewoon een kaart.

Ik hoop a.s. woensdag op een gast optreden bij de Arena. dat zou wel sportief zijn:
Ik ben Rene, en hij is Willy... lalala, hij is Rene en ik ben Willy, lalala

Maar even serieus, we zagen toch allemaal wat er gebeurde? De Kuip begon te loeien, diverse Feyenoord spelers stormde op de scheidsrechter af en die besloot toen maar naar de stip te wijzen. Denk niet dat de spelers of de Kuip met Ajax bezig was en eerlijk gezegd, denk dat de scheids daar met al die druk van spelers en publiek op dat moment ook niet aan dacht.

9 mei 2022 om 17:23

Mensen hebben het altijd over “dat achterlijke volk bij Feyenoord op de eerste ring” , maar de fans zorgen er vaak voor dat tegenstanders net even bibberende benen krijgen een scheidsrechters net dat zien wat zij denken te zien.
Ik geniet ervan, van die supporters die zo’n lawaai maken dat tegenstanders en scheids al geïntimideerd zijn. Dat is toch mooier dan klapvee bij een Barcelona! Fans die leven voor hun club. Wat dat beteeft hebben we 3 mooie europa cup finales met clubs met echte fans ipv toeristen.

9 mei 2022 om 18:11

En zo werkt het, dat noemen we thuis voordeel in het voetbal. Een grote groep supporters die zich tijdens de wedstrijd laat horen, moedigen de eigen ploeg aan en ja, dat werkt ook intimiderend naar een scheidsrechter. Het blijven mensen en dan maken 50.000 supporters of meer wel indruk. Dan kan je bij twijfel weleens een voordeeltje hebben.

Naja, supporters emoties zijn dit. Overal waar je komt heerst het vage idee dat er bepaalde scheidsrechters tegen hun club zijn. We onthouden de missers en blunders in ons nadeel veel beter dan alles wat meezit. Maar wie weet nog welke fouten vorig jaar in het nadeel van bijv. Fortuna of Heerenveen waren zonder dat je fan bent van deze clubs? Ik niet. Terwijl ik bij mijn eigen club dit nog perfect weet.

Hoe frustrerend ook, we moeten ermee leven de arbiters fouten maken en dat dit soms een negatieve impact heeft op het resultaat. Net zoals geluk en pech ook soms een factor zijn. Je kunt nog zo goed zijn, iedereen krijgt hiermee te maken.

Laat Guzbuyuk als beloning nou gewoon de kampioenswedstrijd van Ajax fluiten. Iedereen tevreden;-))

Natuurlijk is het zuur voor PSV. Maar dit soort dingen gebeuren in het voetbal. Kan me Chelsea-Ajax van een paar jaar geleden nog herinneren. Toen kreeg Ajax ook een onterechte penalty tegen na een zogenaamde handsbal van Veldman. En die kreeg toen zelfs zijn 2e gele kaart.

Wat ben ik blij dat de meerderheid nog nee invult bij de pol. Maar dat 43% gelooft dat onze arbitrage teams bevoordeelt vind ik eigenlijk wel triest.
Maar goed in de bevolkingsgroepen is dat ook zo ongeveer het percentage van de geestelijk iets minder bedeelden..lol

Bij het zien van de namen van vd Kerkhof kun je eigenlijk beter meteen stoppen met lezen. Hebben zeker een punt maar de toevoeging hieraan slaat meteen weer alles. Laat die 2 eens een paar wedstrijden in Spanje bekijken, dan kunnen we hier in NL nog meer dan tevreden zijn met onze scheidsrechters

Kan mij voorstellen dat deze 2 niet in een bejaardenhuis zitten. Deze zeurkousen verzieken dan alleen maar de sfeer in een bejaardentehuis.

Willy en René worden in elk geval niet geremd door enige kennis van zaken.

Van partijdigheid berichten gaat me te ver, maar dat arbiters niet subjectief zijn staan staat buiten kijf. En ook Psv heeft daar voordeel van gehad. Jochem Kamphuis kwam met een kulverhaal ok Doans goal na buitenspel recht te lullen om te camoufleren dat hij doodsbang was vanaf minuut 2 al het Philips Stadion tegen hem te hebben. Hetzelfde overkwam de kennelijk chantabele Gozebuyuk, die bezweek onder de druk van zes kwade Feyenoorders, laat en twijfelend naar de stip wees en maar besloot om niet naar het scherm te kijken voor het geval dat de situatie nog ingewikkelder ging maken in een Kuip die in vuur en vlam stond. Aan de andere kant van het veld had ie in die sfeer met veel meer gemak zo’n situatie weggewuifd en PSV geen strafschop gegeven.

Mensen die zeggen ‘aan het eind van het seizoen zijn dit soort dingen 50/50, gaan eerst aan t feit voorbij dat dit niet geldt voor kleinere ploegen buiten de top 3 en negeren vooral - of accepteren eigenlijk - dat het scheidsrechterniveau gewoon ver beneden peil is.

En degenen die van zondag roepen ‘PSV riep t ook wel over zichzelf af’ maken zich helemaal belachelijk. Zelfs een slecht spelend team hoeft niet bestraft te worden door een scheidsrechter die zijn objectiviteit niet kan garanderen natuurlijk. Alsof je tegen een vrouw die door haar man is bedrogen zegt: ‘Ja je kunt nu wel zeuren hè, maar knap ben je natuurlijk niet en sympathiek even min. Dus je had dit kunnen zien aankomen…’

Het ontnemen van een scoringskans met de arm is nou eenmaal een overtreding, draait ook nog z’n rug in en zwaait z’n arm. Das niet meer aangeschoten maar een mogelijkheid om hands te creëren.
Uiterst cruciaal moment, maar regels zijn regels

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren