Voormalig Ajacied Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd overleden

Maandag, 9 mei 2022 om 11:36 • Laatste update: 16:30

Jody Lukoki is overleden, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De aanvaller speelde gedurende zijn carrière onder meer voor Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle. Meest recentelijk stond hij onder contract bij FC Twente, waar zijn verbintenis eerder dit jaar werd verbroken. Het is niet bekend waaraan de voetballer is overleden. Lukoki is slechts 29 jaar oud geworden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

218 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Huh???? Bizar zo'n pushmelding. Veel sterkte aan vrienden en familie. RIP.

9 mei 2022 om 16:22

Gaat een voicememe rond dat hij inderdaad in elkaar is geslagen door zijn vriend en neven. Hierdoor kwam hij met een hersenschudding in het ziekenhuis waaraan hij geopereerd moest worden. Tijdens de operatie merkten ze dat er geen zuurstof naar z’n benen ging waardoor ze een been moesten amputeren. Hij zou afgelopen nacht nog een keer geopereerd worden maar deze heeft hij niet gehaald. Het schijnt dat hij verslaafd was aan ballonnen en dat dit wat met z’n zuurstof toevoer gedaan kan hebben.

9 mei 2022 om 20:01

Wat een treurig einde zeg... vreselijk... fijne familie als het allemaal waar is... veel sterkte aan alle nabestaanden...

Wattt??? RIP 🙏🏽

Gecondoleerd aan alle familieleden en vrienden

Jezus! Dat is schrikken! Veel te jong. RIP

Jeetje wat heftig. Rust in vrede.

Woww heftig nieuws, r.i.p.

Onverwachte,sterkte aan vrienden

Jeetje, hier schrik ik van. Sterkte aan de nabestaanden, veel te jong..

Wow dit komt uit de lucht vallen. RIP.

Jezus wat een heftig nieuws... Ik weet niet wat de oorzaak is, maar dat boeit eigenlijk ook helemaal niet. Veel te jong. Sterkte aan de nabestaanden!

Oww wow heftig!!! Ben benieuwd naar de oorzaak??

Beetje vreemd geen toedracht niks?

Wat.. Rest in peace Jody. 29 jaar, dan moet je leven nog beginnen. Over de doodsoorzaak is niets bekend zou dit een hartaanval zijn? Komt steeds vaker voor onder voetballers de laatste maanden

9 mei 2022 om 11:43

Laten we zonder verdere informatie vooral niet gaan speculeren tot er meer duidelijkheid is.
Wat een ontzettend triest nieuws overigens!

9 mei 2022 om 12:29

Ik was toen hij als talent bij Ajax kwam toch redelijk gecharmeerd van hem. Ongelooflijk snel en kon opzich iemand voorbij, jammer dat hij zich niet heeft ontwikkeld.

Rust in vrede Jody!

9 mei 2022 om 13:59

Komt helemaal niet "steeds vaker voor de laatste maanden".

9 mei 2022 om 15:05

Jawel, dat jij dat niet wilt zien is wat anders.

9 mei 2022 om 15:14

Waar kunnen we dit zien?

9 mei 2022 om 15:20

Heb nog even gekeken en zowel de Daily Mail (toch wel rechts) en Reuters zijn allebei van mening dat er geen toename/verband zou zijn. Op basis van hun bronnen (cardiac Arrest in the Young en FIFA sudden death registry)/

9 mei 2022 om 22:55

Het komt wel steeds vaker voor de laatste maanden. Jonge atleten die hartproblemen krijgen klopt gewoon niet.
Een snelle Ducktogo search bracht mij op deze site: 'goodsciencing . com' met als titel: '1001 Athlete Cardiac Arrests, Serious Issues, 649 Dead, After Covid Shot'.
Deze site geeft een lijst aan met bronnen van 1001 atleten die hartproblemen kregen nadat ze de vax hadden genomen

Deze reactie was verwijderd omdat deze reactie 'niets zou toevoegen'. Dit voegt WEL wat toe. En anders voegt deze reactie Evenveel dan niet meer toe dan de reactie van 'fullpresboys' met 'ff gekeken naar Daily Mail (rechts of links boeit niet) en Reuters'

10 mei 2022 om 10:25

@nr.11 Waarschijnlijk werd het verwijderd omdat het eenzijdige informatie is, en misschien zelfs stemmingmakerij. Die info is namelijk pas interessant als je ook de cijfers bezorgd vanuit andere jaren toen covid shots niet aan de orde waren.
Zelfs dan is het nog geen bewijs, want covid zelf en zelfs andere zaken kunnen natuurlijk ook een rol spelen, maar dan kunnen we iig iets gaan vergelijken. Nu is het gewoon insinueren dat dit iets betekent.

10 mei 2022 om 11:01

Nee, het is verwijderd omdat het 'niets toevoegt'.
Het is een site met 1001 bronnen. Dat is niet eenzijdig en in ieder geval niet meer eenzijdig dan 'daily mail' (rechts of links voegt niets toe) en 'reuters'
''1001 Athlete Cardiac Arrests' is een reden voor onderzoek. Het is geen stemmingmakerij.
Desalniettemin, het gaat niet meer nu over het topic. Dus ik stop wel nu

10 mei 2022 om 18:39

Eenzijdig betekende in deze niet dat het maar van 1 persoon kwam, maar dat het slechts een zijde beslaat. Ik lees iig in je comment dat het veel voorkomt. Maar niet hoe het tegenwoordig meer voorkomt. Ik lees ook al jaren met enige regelmaat over hartproblemen bij jonge gezonde sporters, en lees het nu niet vaker dan voorheen. Maar nogmaals ik laat me graag informeren met cijfers van nu en het verleden. Dan kunnen we namelijk spreken over meer.

Ik vraag mij af, waarom merken we steeds meer overlijdensgevallen in de voetbalwereld of überhaupt sportwereld? 1 jaar ouder, maar dan ik. Kippenvel. RIP Lukoki.

9 mei 2022 om 13:44

Ik zeg niet dat dit hier het geval is, maar ik heb zelf het gevoel dat het aantal topsporters, en wellicht voetballers in het bijzonder, dat kampt met mentale problemen (bijvoorbeeld depressiviteit, wat kan leiden tot verslavingen of andere extreme gedragingen) wel eens hoger zou kunnen liggen dan veel mensen zouden denken. Hoge verwachtingen van je directe omgeving/fans/club, niet altijd weten wie je wel of niet kan vertrouwen kunnen een zware tol hebben op je mentale gezondheid.

Daarnaast heerst er denk ik ook een beetje taboe op het ongeluk van voetballers, want ze hebben toch een leven waar menigeen jaloers op is? Verder worden sporters die proberen te praten over mentale problemen, meestal keihard aangepakt op sociale media (moeten niet zeuren, kunnen niets meer hebben tegenwoordig (terwijl de wereld van nu echt niet meer is te vergelijken met die van 20 jaar geleden), wat het steeds moeilijker maakt om hier hulp voor te durven zoeken.

Ik ben dus bang dat dit soort berichten niet minder vaak zullen voorkomen de komende tijd..

9 mei 2022 om 13:59

De druk die bij een profvoetballersbestaan tegenwoordig “hoort” is echt debiel volgens mij. Inderdaad de verwachtingen, maar ook hoe iedere stap die je zet opgemerkt wordt en je geen halve seconde jezelf kunt zijn. Daarnaast dat voetballers die uitkomen voor hun mentale problemen worden weggezet als aanstellers (want geld), dan komen ze nog verder alleen te staan.

Niet dat ik zeg dat Lukoki hier onderdoor aan is gegaan, want dat is nog niet bekend op dit moment, maar de druk waarmee ze dealen is echt geen grapje.

Een topsporter van 29 jaar oud, dat is wel heftig zeg.

Wow hier schrik ik toch even van. Dit komt even zo vanuit het niets.
Sterkte aan de familie en iedereen die dicht bij hem stond. 🙏

Damn 29. Ik ga ook die richting op. Pff, het zet maar weer eens in perpectief hoe snel het leven voorbij kan zijn. Geniet van de kleine dingen elke dag!R.I.P.

Als dit waar is.... 29 jaar.... bizar! RIP!

Heftig zeg, zal het hem allemaal teveel zijn geworden?

Sterkte aan alle nabestaanden, verschrikkelijk nieuws om te lezen.

Heftig, zo zie je maar weer dat de dood geen leeftijd kent..niemand garandeerd je morgen rip

Jeetje heftig nieuws dit. 29 jaar is wel heel erg jong.
Ik weet niet of hij wat mankeerde of dat hijzelf wat heeft aangedaan.

Gecondoleerd en sterkte voor de familie en vrienden!

Wat erg! Op z'n jonge leeftijd. Dit gun je niemand

Bizar, wat heftig zeg. Met 29 jaar pas net onderweg in het leven.

Als voetballer ben ik hem de afgelopen jaren wel totaal kwijtgeraakt. Een van de weinige herinneringen die ik aan hem heb is natuurlijk de panna bij Tim de Cler.

Pff heftig! Rust zacht

Wat verschrikkelijk. Ik hoop dat hij geen kinderen achter laat.
Moge je zonden je zijn vergeven
Sterkte aan familie en vrienden

9 mei 2022 om 11:46

Hij had 1 kind die in Amsterdam woont

29 jaar is echt veel te jong. Niemand zou zo jong al moeten sterven!

Rust in vrede ex Ajacied. Weet niemand de doodsoorzaak

9 mei 2022 om 11:51

Naar gissen is niet netjes maar een ongeluk, misdrijf of ziekte lijkt uitgesloten als ik t zo linksrechts lees.

Rust in vrede. 29 Veel te jong natuurlijk. Die leeftijd moet ik nog bereiken, zo zie je maar dat je altijd moet genieten van het leven zolang het nog kan

Hoe kan dit! Jody zal best fouten gemaakt hebben, maar niemand verdient het om zo jong te sterven dat je ze niet meer goed kan maken. Rust in vrede...

Rust in vrede. Afschuwelijk.

Jezus hier schrik ik wel van zeg.. RIP

zijn "uitstapje" naar ludogorets was wel iets meer dan dat. was een gewaardeerde basiskracht daar en deed het goed. tevens heeft hij daar meerdere seizoenen gespeeld (wat niet het geval is bij de andere clubs).
natuurlijk altijd triest wanneer iemand overlijdt op zo'n jonge leeftijd.
dat de doodsoorzaak nog niet bekend is gemaakt is ook gebruikelijk.
de strafzaak, die overigens is afgehandeld met een vonnis ook duidelijk... is niet goed te praten, maar wel een grote smet op zijn carierre uiteindelijk, heel jammer. RIP

Speelde in een heel leuk Cambuur. RIP

Deze zag ik niet aankomen zeg. RIP! Weet nog wel dat ik hem altijd een hele fijne speler vond met FIFA in zijn Ajax-tijd, super snel was hij. Of die panna tegen De Cler.

Neee wat vreselijk dit… rust zacht lieve lukoki.

rip lukoki. ben met deze man opgegroeid in Bos en Lommer.

Jeetje wat vreselijk, zomaar opeens?!

Rust zacht 🕊️..

R.i.p gecondoleerd voor alle vrienden en familie van hem. Zo jong...bah!

Bizar zeg. 29 jaar nog maar. Zo op het oog is het nog gissen naar de doodsoorzaak. Geen enkel medium maakt er in ieder geval melding van. RIP. Sterkte aan familie en vrienden. Meermaals tegen zijn broer, die destijds bij Kozakken Boys voetbalde, gespeeld. Goede speler, maar bovenal een zeer vriendelijke jongen. Kan me niet voorstellen wat er door hem heen moet gaan…

29 jaar zo jong, hoe dan.
Veel sterkte voor de nabestaanden

Gecondoleerd en sterkte voor de fam en zijn vrienden🙏

What the f***. Wat een ontzettend willekeurig en triest nieuws. Wat hij ook gedaan heeft, zo vroeg overlijden heeft hij vast nou ook weer niet verdiend. Ben heel benieuwd wat er gebeurd is.

Rust in vrede en gecondoleerd aan de familie en vrienden

Wat de hel, wat een raar bericht zo opeens, wat tragisch.

Dit was mijn klasgenoot in Amsterdam West..... avoeloze buurt... RIP

9 mei 2022 om 13:02

ja toch avb 4 life, veel met deze man gevoetbald op het veld naast springplank

9 mei 2022 om 22:42

Gekke tijden ouwe

Poeh.. das schrikken! Sterkte familie en kennissen.

Heel veel sterkte voor de na bestaanden!🙏🏾

Triest verhaal waarschijnlijk, zo jong. Geen wedstrijd gespeeld voor ons, maar toch schrik je hier van.

Ontzettend triest. Veel sterkte voor de nabestaanden.
Volgens mij gaf hij ooit op de achterlijn een panna aan een Feyenoorder of Az-er

Triest nieuws veels te jong krijg kippevel ben bijna dezelfde leeftijd! Sterkte aan alle nabestaanden

Veel te jong. Sterkte aan familie en nabestaanden!

Ai, mocht dit idd kloppen dan is dat natuurlijk verschrikkelijk triest en treurig nieuws.

Ben echt verbijsterd, zo een jonge en sportieve gozer. Rust zacht.

Jesus……… wow rust in vrede

Mijn hart gaat naar zijn familie en vrienden. Jeetje, 29

Sterkte en gecondoleerd

RIP Jody Lukoki. Zo jong nog, niet te bevatten.

Pff dit komt echt als een shock aan niet normaal.. Wat ik weet dat hij was gestopt met voetballen en daarna ging rappen misschien willen ze er nog niks over kwijt. Maar er zit wel een addertje onder het gras

Jody Lukoki stond bij mij altijd bekend als de man met snelheid en zo hier en daar een leuke trucendoos maar een rendement van niks. Vond het toch altijd wel een leuke speler om te zien voetballen.

Verder is dit altijd treurig nieuws om te horen. Sterkte aan alle nabestaanden!

Rust zacht Lukoki. Sterkte gewenst aan familie en vrienden.

Ik zal jouw prachtige en gedurfde panna tegen Tim de Cler in de Arena nooit vergeten.

Rip sterkte voor de familie en vrienden

Over de doden niets dan goeds. Moge hij ruste in Vrede. Hij is veel en veel te jong gestorven. Alle dierbaren heel veel sterkte in deze moeilijke tijd

Zo snel hij was, zo snel heeft hij deze wereld ook verlaten.. Natuurlijk veel te vroeg.
RIP Jody.

9 mei 2022 om 17:04

Onzin, ik weet niet waarom vz mijn vorige reacties heeft verwijderd. Maar de jongen van Club Blu is een ander persoon. Dat kan ik je met 100% zekerheid zeggen.

9 mei 2022 om 17:19

Dat is wel heel toevallig dan, in één weekend, twee mannen van 29, beide door mishandeling, beide tijdens het uitgaan..

Rust in vrede Jody. Sterkte gewenst aan familie en vrienden.

9 mei 2022 om 17:49

Dat van Lukoki is helemaal nog niet duidelijk hoe hij is overleden. Enige overeenkomst tot nu toe is dat hij en de jongen van club Blu 29 zijn.

Akelig. RIP Lukoki. Blij dat ik geen Twitter heb trouwens, zo'n Willem Engel zou je toch aan zijn haren het land uit willen gooien, walgelijk gespeculeer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV66
4.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder11
B. BrobbeyAanvaller11
R. PasveerKeeper10
S. BerghuisAanvaller10
S. BergwijnAanvaller10
AntonyAanvaller10
D. BlindVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren