Beckham mengt zich vanaf Formule 1-circuit in discussie rondom Ronaldo

Maandag, 9 mei 2022 om 07:44Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:09

David Beckham is van mening dat er veel moet veranderen bij Manchester United met het oog op de komende jaren. De oud-middenvelder was zondag aanwezig bij de Grand Prix van Miami en werd daar onder meer gevraagd naar de aanstelling van Erik ten Hag en de discussie rond het wel of niet aanblijven van Cristiano Ronaldo. De Engelse topclub blameerde zich dit weekend door op bezoek bij Brighton and Hove Albion met 4-0 onderuit te gaan. De Champions League-tickets zijn daarmee definitief uit zicht voor Ten Hag.

United kende zaterdag andermaal een horrormiddag en kwam er tegen Brighton geen moment aan te pas. Het toonde de pijnlijke omvang van de uitdaging waar Ten Hag vanaf komende zomer mee wordt geconfronteerd. De Tukker wordt over twee weken de nieuwe eindverantwoordelijke bij de Engelse grootmacht, maar de nederlaag in het American Express Community Stadium zal bij hem vermoedelijk niet de illusie hebben gewekt dat er niet veel hoeft te gebeuren. Beckham pleit voor drastische veranderingen en neemt een voorschot op de megaklus die Ten Hag te wachten staat op Old Trafford.

"Ik denk dat er veranderingen moeten worden aangebracht en dat er ook veel veranderingen gaan plaatsvinden, dat hebben we allemaal kunnen zien", reageerde Beckham vanaf het circuit bij Sky Sports. De Engelsman is eigenaar van voetbalclub Inter Miami en was zondagavond aanwezig bij de door Max Verstappen gewonnen Grand Prix in de Verenigde Staten. "Het is een moeizaam einde van het seizoen. Ik weet zeker dat heel veel fans dankbaar zijn dat het seizoen ten einde is. Het zat vol ups en downs."

Desondanks weigert Beckham de schuld in de schoenen te schuiven bij de spelers of de trainers. "De spelers hebben gedaan wat ze konden, net als de manager. Ik was er een paar maanden geleden en elke stoel in het stadion was bezet, dus de fans geloven er nog steeds in. Ze staan volledig achter het team, dat moet steun geven. Er zijn niet heel veel clubs die hebben meegemaakt wat United de laatste jaren heeft meegemaakt en toch zit het stadion helemaal vol. Dus dat zegt veel over de supporters. Maar dat er veranderingen moeten plaatsvinden is een ding wat zeker is."

Toekomst Ronaldo
Ook ging Beckham in op de discussie rond Ronaldo. Er gaan geruchten dat de Portugese superster een van de spelers is die moet vertrekken. De aanvaller staat dit seizoen op 24 treffers in alle competities, maar er is bezorgdheid over zijn aanblijven na de aanstelling van Ten Hag. "Het is duidelijk dat Cristiano een van de beste spelers van de afgelopen vijftien jaar is, samen met Lionel Messi. Het is belangrijk voor de fans om hem aan te zien blijven, hopelijk bij United. Maar het is ook belangrijk voor hem. We weten allemaal hoeveel Manchester United betekent voor hem", sprak Beckham zijn hoop uit.

"Hij doet nog steeds waar hij goed in is, doelpunten maken. Dat is wat Ronaldo doet. Om te doen wat hij doet op zijn leeftijd is echt ongelooflijk, dus hopelijk blijft hij nog een jaar of twee." United sluit het seizoen over twee weken af met de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. De strijd om de twee nog te vergeven Champions League-tickets gaat tussen Chelsea (67 punten), Arsenal (66 punten) en Tottenham Hotspur (62 punten). The Blues lijken nagenoeg zeker als nummer drie en de naderende Noord-Londense derby tussen Arsenal en Tottenham van aanstaande donderdag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door migi)

Ik denk dat de huidige situatie bij United juist wel eens gunstig kan zijn voor Ten Hag. Hij kan weer lekker bouwen.

9 mei 2022 om 08:33

Een coach bij man united heeft nog nooit de kans gehad om te bouwen. Je mag i 1 seizoen veel geld uitgeven. Maar voor de kerst moet je top3 staan. En dat dus met een grotendeels nieuwe ploeg.

9 mei 2022 om 10:47

@DeBers Alle coaches bij United na Furgeson hebben minimaal 2jaar gekregen

9 mei 2022 om 11:33

Met uitzondering van Moyes, die heeft 1 jaar de tijd gekregen.

@DeBers, nooit gaat niet op. De eerste 2 jaar onder Fergie heeft United ook geen top 2 gehaald sterker nog, in zijn eerste 6 jaar heeft hij 1x de top 2 gehaald waarbij 3x zelfs het rechterrijtje.
Dat is niet nooit..🙄

9 mei 2022 om 13:02

Een coach bij man Utd krijgt juist altijd meer tijd dan bij vele andere clubs. En dat is nu ook door vele mensen dicht bij de club aangegeven dat ten hag de tijd moet krijgen om te bouwen. Lijkt wel alsof mensen willen dat hij geen tijd krijgt. De verlangen niet eens een top klassering komend seizoen. Ze verwachten juist dat dat komend seizoen nog niet het geval gaat zijn.

9 mei 2022 om 13:39

En slechter dan het nu gaat kan het ook sowieso niet.

Wat een mooie man is het ook. Als David nog bij United speelde zou het spel een stuk aantrekkelijker zijn...

Verder heeft hij groot gelijk. Cristiano moet lekker blijven en spelers als Rice en Bellingham proberen aan te trekken. Komt goed mancunians, ETH komt jullie redden.

9 mei 2022 om 08:41

Man united heeft alleen geld als aantrekkingskracht hoor, selectie is super matig. Bestuur is ook zwaar niks, trainers krijgen niet de spelers die ze willen. Ook speelt united geen champions league, dan zal je ronaldo ook wel kwijt raken. Mocht je een topspits halen, verlies je dan niks maargoed dan komt het eerste probleem weer. Kan je die overtuigen te komen?

9 mei 2022 om 14:25

Wereldwijd heeft deze club een ontzettend grote ‘achterban’. Trainers horen ook niet de spelers te krijgen die ze willen. Trainers komen er om met de huidige werknemers te voetballen en waar mogelijk aanpassingen te kunnen doen, versterkingen te bewerkstelligen.

9 mei 2022 om 10:02

Die Rice en Bellingham zullen het vermoedelijk vast goed met elkander kunnen vinden met hun achterlijke uitingen over arbiters. Maakt van ManU nu niet een sympathiekere ploeg.

Volgens mij is dit helemaal niet verkeerd voor Ten Hag. Focus op de competitie (en de nationale bekers) en daarnaast waarschijnlijk de Conference League. Dat geeft hem meer tijd op het trainingsveld en meer quality time met z’n spelers. Zijn visie, die verandering betekent, MOET breed gedragen worden en hij MOET de tijd krijgen. Anders is het voor iedere trainer kansloos om te slagen. Het kan bijna niet slechter dan dat het nu gaat dus ook de clubleiding, supporters en pundits (de kritische oud-spelers) hebben baat bij rust en vertrouwen.

Voor ten hag zou het beste zijn, als ze geen europees voetbal halen. Dan kan je rustig opnieuw bouwen, dan weetje zeker wie er weg gaan en weg willen. Kan je ook opnieuw spelers halen, die naar manchester willen komen zonder overgehaald te moeten worden met ucl voetbal. Helaas zit dat er niet meer in denk ik? Dan zouden ze moeten verliezen en moeten wolves en west ham alles winnen. Laten die laatste 2 nou net tegen city spelen. Wel leuk idee geweest!

'beckham mengt zich in discussie'. Wat een titel ... Hij wordt gevraagd naar de situatie bij United en geeft dan enkele heel neutrale antwoorden: fans zijn top, iedereen doet zijn best, moeilijk seizoen geweest, Ronaldo kan goed ballen en hopelijk snel beter.

9 mei 2022 om 10:43

Komt omdat hij bij de F1 was. Daar zijn ze wereldkampioenen in open deuren intrappen en strooien met cliches.

Die Ragnick hangt ook de superdokter uit daar maar het lijkt echt nog helemaal nergens op, weet niet of je hem nou volgend jaar als adviseur moet laten rondslenteren daar..

9 mei 2022 om 10:42

"hangt ook de superdokter uit" Op basis van welk gedrag of uitspraken zeg je dit? Ik vind hem namelijk heel vriendelijk en normaal overkomen.
Dat het nog steeds slecht is ben ik het natuurlijk wel mee eens.

Waar zijn überhaupt de geluiden op gebaseerd dat Ronald zou moeten vertrekken volgens sommigen? Het is de enige die nog een beetje presteert en goals maakt, en een levende clublegende, waarom zou hij wegmoeten? Als je het team om hem heen versterkt zal hij nog makkelijker z'n goals maken, kan toch prima nog minstens een jaar?

9 mei 2022 om 10:25

Daar komen sommigen mee, met als argument dat het spel slecht loopt vanwege Ronaldo.. Dat daarom Bruno Fernandes niet meer presteert etc.. Dat ze daarom als team achteruit zijn gegaan..

Je reinste onzin natuurlijk! Als Arsenal fan zijnde zou ik lachend Ronaldo bij mijn club willen zien. Die hoeveelheid goals die hij nog scoort, kan bijna elke club gebruiken (buiten City en Liverpool).

Het probleem bij United zijn juist de nep vedettes waar het team vol mee zit. Met Ronaldo zullen anderen wat harder moeten werken, voor hem. En United heeft gewoon meerdere spelers die dat vertikken. Die hoogstwaarschijnlijk denken dat ze daar te goed voor zijn of iets dergelijks.. Terwijl ze qua status en prestaties niet eens in de buurt komen van Ronaldo. Ik snap dat dus niet. En dan ook nog coaches die dat schijnbaar niet in een systeem kunnen krijgen.

9 mei 2022 om 11:28

Daar ben ik het helemaal mee eens.

David Beckham, in mijn inziens de allergrootste voetballer ooit en één van de weinigen die het voetballer zijn is ontstegen. Nu ook weer niks dan beleefdheden.

Neemt niet weg dat het hem nog meer had gesiert wanneer hij het wat minder op zou hebben met F1, wat ik, ook als één van de weinigen hier, een walgelijk activiteit vind en hoop dat ze snel eens overgaan op elektrische voertuigen of nog beter: skelters.

9 mei 2022 om 10:56

Er is natuurlijk al een formula-e, en skelter-races bestaan ook. Verder is de formule 1 haast jaarlijks regels aan het aanpassen om minder milieu-belastend te worden. Stapsgewijs zal dit denk ik naar volledig elektrisch gaan.

Persoonlijk vind ik walgelijk nogal een heftige term. Er word op de wereld zo ongelooflijk veel verbrand, dat ik dit kleine beetje voor de entertainment van een enorme groep mensen niet heel schokkend vind. Zo kopen de meeste mensen om te beginnen nagenoeg alleen maar spullen en eten en bouw-materialen uit azie, zuid-amerika en andere uithoeken van de wereld. Ook airco's, droogtrommels, vakanties, niet-totaal-noodzakelijk autorijden en ijsbanen zijn dan bijv ook walgelijk.

Ik vind met het milieu bezig zijn supergoed hoor. Maar meestal is het een soort selectieve verontwaardiging over zaken waar die selectief verontwaardigde mensen toevallig weinig baat bij of interesse in hebben. Ik ben zelf ook aan het overstappen naar een elektrische auto, maar besef best dat daardoor kerncentrales open moeten blijven of gaan, lithium onder vreselijke omstandigheden gewonnen moet worden, en er straks een enorm probleem met oude accu's gaat bestaan.

9 mei 2022 om 11:08

Ik weet toch bijna zeker dar voetbal net zo milieubelastend is. Alleen haal jij daar wel entertainment uit en is het goed. Of hoe denk jij dat de fans elke week naar het stadion gaan, de teams en transfers rond worden gemaakt? Ze spelen ook veel vaker en zijn er veel meer competities.

9 mei 2022 om 11:42

David Beckham de allergrootste voetballer ooit? Pardon? Ik kan wel 50 betere voetballers opnoemen en dan beheers ik mezelf nog

Alle oud United spelers geven liever commentaar dan dat ze a la Bayern de club gaan leiden. Misschien Hugo de Jonge CEO United maken, die haalt ze allemaal in één keer naar binnen omdat ze anders 'naar binnen pissen'

Het is waar dat Ronaldo overal waar hij komt presteert. Zo kan hij in een dramatisch seizoen voor United nog steeds behoorlijke statistieken leveren, en kan je de vraag stellen hoeveel erger het nog was geweest indien hij er niet bij was geweest.
Echter vind ik dat Ronaldo ook een gigantische hypotheek legt op de teams waar hij zit. Dat heeft hij ironisch genoeg te danken aan diezelfde prestaties en ook aan z'n hele persona van een vedette te zijn.
Hij had dat bij Real, bij Juve, en nu ook bij United. Spelers zoals Benzema werden wat naar de schaduw geduwd terwijl je duidelijk kan zien dat dit absolute toppers zijn. Dat is niet enkel nu, dat was toen ook zo, alleen kwam hij niet uit de verf omdat Ronaldo alle ballen bijna letterlijk naar zich toe zuigt.
Idealiter kunnen ze hem houden omdat hij nog steeds van waarde is, maar met een stevige aankoop die met hem kan concurreren. Alleen gaat hij dat niet makkelijk verdragen denk ik.

9 mei 2022 om 12:49

Ook toen Ronaldo nog bij Real zat was Benzema nog een topper. Alleen de prestaties van Cristiano waren zo goed dat alle aandacht natuurlijk op hem gevestigd is.. zoals Benzema al
zei “hij overklaste me gewoon”. Waarom zou je dat een zware hypotheek noemen. Het heeft gewerkt en prijzen opgeleverd. En het is niet zo dat Benzema daardoor zijn klasse niet heeft kunnen laten zien, bovendien heeft Ronaldo hem heel veel ballen gegeven die hij gewoon verpruts heeft. Vind het grappig dat mensen altijd praten over “overklassen” of “ja hij vestigt alle aandacht op hem”.. tuurlijk hij is ook veel beter dan de rest, dus het is logisch..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper370
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller202
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Engeland
198 fans
Middenvelder, 47 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren