Afellay: ‘Hij moet naar Basic-Fit en een paar keer shoulder press doen’

Maandag, 9 mei 2022 om 06:39Jeroen van Poppel • Laatste update: 06:54

Pantelis Hatzidiakos wordt in Studio Voetbal enigszins belachelijk gemaakt om zijn optreden zondagmiddag tegen Ajax. De centrumverdediger van AZ liet zich tegen Ajax (2-2) in de luren leggen door Brian Brobbey, die zo de openingstreffer kon binnen lobben. "Hatzidiakos mag in de avonduurtjes nog even naar Basic-Fit om een paar keer shoulder press te doen", zegt Ibrahim Afellay met een knipoog.

Brobbey ontworstelde zich met een handigheidje aan de bewaking van Hatzidiakos en kon op die manier een uitstekende dieptebal van Kenneth Taylor afwerken. "Dit is heel slim gedaan van Brobbey ook, hoor", aldus Rafael van der Vaart. "Een hele goede goal, maar super slecht verdedigd", zegt Pierre van Hooijdonk. Het komt niet in de gedachten van de analisten van Studio Voetbal op dat Brobbey mogelijk een overtreding maakte op Hatzidiakos, die dat zelf na afloop wél claimde.

"Ik wil de bal koppen en hij zet twee handen in mijn rug", aldus de Nederlands-Griekse mandekker voor de camera van ESPN. "Iedereen die gevoetbald heeft, weet dat je uit balans bent als je wilt springen en je een zetje in je rug krijgt. Er zijn genoeg camera’s om dit te zien. Misschien is het nog duidelijker als ik val." Hatzidiakos genoot van het gevecht met de sterke centrumspits van Ajax. "Als je tegen Brian speelt, weet je van tevoren dat het er fysiek aan toegaat. Het waren hele mooie duels."

Van der Vaart hekelt naast de fysieke kracht ook de uitstraling van Hatzidiakos. "Die loopt erbij of dat hij een speler van Real Madrid is", aldus de oud-middenvelder. "Hij heeft een bepaalde uitstraling, van: ik ben de allerbeste van Nederland, maar hij kreeg een keer een schouderduw van Brobbey en lag meteen op de A9, niet normaal... Je mag wel een beetje meer weerstand bieden. Dat gebeurde vandaag absoluut niet."


Poll

Was het een overtreding van Brian Brobbey op Pantelis Hatzidiakos bij het doelpunt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door afc_largo)

Zegt meneer Afellay die zo mager als een visgraat is. Misschien als Ibrahim wat meer shoulder presses gedaan had, had die misschien meer uit zijn carriere kunnen halen..

9 mei 2022 om 00:27

Affelay heeft bij Barcelona gespeeld en was een buitenspeler. Toen Affelay Hatzidiakos zijn leeftijd had was hij kampioen geworden met PSV. Hatzidiakos is gewoon echt een hele treurige verdediger.

9 mei 2022 om 00:29

Boze fan van az. Hij heeft volkomen gelijk die Hatzidiakos is een verschrikkelijke vent

9 mei 2022 om 00:29

Afellay wist in tegenstelling tot jou en Hatzidiakos zijn magere lichaam perfect te gebruiken in duels. Daarnaast is Afellay een buitenspeler. Dat horen juist lichte, beweeglijke jongens te zijn. Hij is geen laatste man als Hatzidiakos. Verder heeft ie helemaal gelijk dat Hatzidiakos weggezet werd als een kindje + heeft hij alles uit zijn carriere gehaald. Deze man heeft in 2011 de sextuple gewonnen met Barca, dus waar heb je het eigenlijk over? Elke mogelijke clubprijs die er te winnen valt, gewonnen.

9 mei 2022 om 08:47

Die Hatzidiakos is best gespierd overigens. Maarja, Brobbey is gewoon onmenselijk haha. Wie herinnert zich nog die beuk bij jong ajax? Toen vloog een centrale verdediger ook een paar meter de andere kant op.

9 mei 2022 om 10:55

Het enige wat er bij Brobbey aan ontbreekt is zo’n V’tje op zijn borst, wat een kleerkast!

9 mei 2022 om 00:58

Wat een hatelijke reactie zeg. Afellay zegt toch niks verkeerds? En waarom zou Afellay als buitenspeler shoulder presses moeten doen? En hoezo meer uit z'n carrière kunnen halen? Hij heeft bij Barca gespeeld toen Barca nog een wereldploeg had. Gaat het wel goed met je?

9 mei 2022 om 09:11

Hoezo? Omdat hij in zijn laatste 10 jaar slechts 170 potjes heeft gevoetbald incl. Beker en Europees. 17 potjes per jaar… waar een topvoetballer er 45 plus speelt.

En meneer legt even uit hoe iemand anders er wat meer uit zou kunnen halen. Afellay weer allemaal heel goed uit te leggen, maar in de praktijk is hij een dramatisch voorbeeld van z’n eigen woorden!

9 mei 2022 om 10:20

Affalay heeft weliswaar weinig gespeeld maar heeft ook 2 maal een kruisband gescheurd maar wel een carrière gehad bij PSV en Barcelona oa waar jij alleen maar van kan dromen wijsneus , en hij zegt inderdaad weinig verkeerd Hatzidiakos stond nl de verdedigen als een oud wijf en kreeg als een keer het voordeel van de twijfel met een schouderduw van Brobby toen de scheidsrechter floot maar waarschijnlijk was jou dat ontgaan .

9 mei 2022 om 10:31

Shenkie jij lijkt ook zomaar wat te roepen door alleen te kijken naar aantal gespeelde wedstrijden. Heb je überhaupt enig idee hoe de carrière van Afellay is gelopen? Volgens mij niet, want je roept echt zomaar wat. Zoals sloep01 ook zegt, Afellay was een blessuregevoelige jongen, dat hij daardoor minder heeft gespeeld is niet zijn fout.

Echt waar, sommige mensen trekken conclusies zonder de desbetreffende speler ooit te hebben zien voetballen, anders had je dit wel geweten.

9 mei 2022 om 12:31

Affelay bij Barca was wel echt heel goed. Als (ja als) hij daar niet zo zwaar geblesseerd zou zijn geraakt, had hij daar de ideale 12e man kunnen zijn. Let wel, dit was het Barca die elke club helemaal de moeder tikte. Daarna is hij nooit meer écht fit geraakt, maar man, wat kon deze vent goed voetballen, iemand die anders beweert, is of gewoon aan het bashen, of is niet serieus te nemen.

9 mei 2022 om 12:57

Inderdaad heeft gezien zijn blessures veel uit zijn carrière gehaald. Trouwens 3x kruisband (1x Barcelona en 2x bij Stoke) en 1x zijn pees in zijn bovenbeen (bij Schalke)

9 mei 2022 om 03:10

Hahahah heerlijk. De duizendste keer dat ik jou betrap op azijnzeiken, BamiWorst. Zo boos op Afellay. Terwijl hij de Champions League heeft gewonnen bij Barcelona, een beslissende assist heeft gegeven op Lionel Messi himself in een CL halve finale en meerdere keren de landstitel heeft gewonnen in Nederland. Afellay was een buitenspeler/buitenste middenvelder. Die man heeft geen harde fysiek nodig, een centrale verdediger wel. Overigens wist Afellay zijn fysiek altijd slim te gebruiken, het gaat er namelijk niet om hoe fysiek sterk je bent, maar om hoe je je lichaam gebruikt. Kennelijk heb je nooit tegen een bal aangetrapt, anders zou je dat wel weten.

9 mei 2022 om 03:37

Ik ben niet boos hoor haha. Hij heeft wel wat bereikt, maar hij had veel meer kunnen bereiken. eigenlijk sinds de overstap naar Barcelona is het bergafwaarts gegaan. Afellay moet als former aanvaller geen adviezen uitdelen aan verdedigers. Als die zelf verdediger was geweest had ik er nog in kunnen komen. Fysiek is als verdediger trouwens ook niet alles. Hoe zwaarder en gespierder je bent, hoe makkelijker iemand je ook uit kan spelen. Je krijgt namelijk daarmee een draaicirkel van een vrachtwagen. Shoulder presses is ook niet de juiste oefening om iemand weg te zetten. T enige wat je misschien met bredere schouders kan doen is beuken. Dat levert je echter 9 vd 10 keer een overtreding op. Wat hieronder al vermeld wordt zijn core en Hip and Leg oefeningen. Is vele malen beter dan schouder presses. Sta je ook veel sterker mee.

9 mei 2022 om 06:02

Met alle respect, jij legt nu ook even uit hoe het werkt om verdediger te zijn en wat je daarvoor moet trainen terwijl jij een random guy op Voetbalzone bent.

Afellay zegt gewoon op een humoristische wijze uit dat Hatzidiakos fysiek gedomineerd werd door Brobbey. Of dacht je ook echt dat profvoetballers naar de Basic-Fit moeten gaan om te trainen?

9 mei 2022 om 08:08

"ik ben niet boos hoor haha" zegt ie. Lees nog eens je reactie...

9 mei 2022 om 16:41

Ik leg uit welke kracht oefeningen je zou kunnen doen om steviger te kunnen staan kwa balans etc. Dat is gewoon makkelijk in alle sportboekjes te vinden hoor. Afellay noemt gewoon een nutteloze oefening op.

9 mei 2022 om 06:46

Als aanvaller is dat lang niet zo belangrijk als dat je een centrale verdediger bent. Erg goedkoop scoren blijkt wel aan het aantal duimpjes, het niveau hier op VZ is soms echt om te huilen.

9 mei 2022 om 08:41

Ik snap de obsessie nooit in dit forum dat als de een iets niet heeft of heeft gehad of kan, dat er dan geen kritiek of feedback zou mogen worden gegeven. Dat zou dit hele forum waarschijnlijk grotendeels sowieso niet werken toch?

9 mei 2022 om 08:45

Om maar in jouw termen te reageren: zegt reaguurder bamiworst die geen eurocent heeft verdiend met voetballen en zijn voldoening haalt uit het spuien van complottheorieën en kinderachtige reacties op vz.

9 mei 2022 om 16:51

Welke complottheorieën als ik vragen mag?

9 mei 2022 om 09:21

Gaat Affelay dat ook over andere minder sterke verdedigers zeggen zoals Timber? Vast niet.

9 mei 2022 om 13:06

@ikweetalles11, timber word ook niet zo aan de kant gezet , als een snotneus in de kleuterklas, durf te wedden als dat wel zo was, affelay gewoon met kritiek zou komen

9 mei 2022 om 09:23

Gaat Affelay dat ook over andere minder sterke verdedigers zeggen zoals Timber? Vast niet.

9 mei 2022 om 09:34

Hey Ryan, wanneer komt je nieuwe rap uit?

9 mei 2022 om 10:36

Alleen kreeg je die magere affelay niet van de bal af. Felheid, slimmgheid en gewoon goed je lichaam gebruiken, daarvoor hoef je niet niet eens groot of gespierd te zijn

9 mei 2022 om 10:39

Bamiworst. Ik heb het idee dat je behoorlijk gefrustreerd bent. In de periode bij Barcelona ( kom eerst maar eens zo ver) kon hij niet veel spelen omdat hij een zeer zware blessure kreeg die hem bijna een jaar aan de kant hield. Daarna is zijn carrière minder geworden dan voor de blessure. Barcelona haalde hem niet voor de flauwe kul.

9 mei 2022 om 12:35

Barca betaalde dacht ik 3 miljoen? Dus dat was een, "we nemen hem er maar bij". Alleen, toen bleek dat Affelay best wel goed kon voetballen jammer van z'n blessures die z'n carrière eigenlijk verpest hebben.

9 mei 2022 om 16:45

Ik ben zeker niet gefrustreerd, maar miss komt dat wel zo over. Blijf het wel raar vinden dat een aanvaller kritiek moet leveren op een verdediger. Ga daar dan zelf staan en ik weet zeker dat iedereen Affelay omver zou beuken.

Was een perfecte schouderduw van Brobbey. Jammer dat Higler het verkeerd zag.

Maar sowieso is Brobbey natuurlijk heel erg sterk. Hij gebruikt zijn fysiek veel beter dan Haller die nog langer is.

9 mei 2022 om 02:05

Misschien wel de slechtste beslissing van dit weekend🙊 Had zo vrij baan naar de goal of voorzet gehad. En nog dat duel waarbij BMI begint met hangen aan Brobbey en dan toch maar gaat liggen. Knvb is altijd tegen Ajax🐣

9 mei 2022 om 07:57

Ik denk dat ze bij PSV anders denken over de slechtste beslissing van het weekend 😄

9 mei 2022 om 08:41

Of wat dacht je van PEC zwolle ! Dit was gewoon heel erg slecht verdedigd en kon je in tegenstelling tot de andere momenten de scheidsrechter en de VAR niets kwalijk nemen.

Shoulder press? Ik denk meer core en leg press. Sta je wat steviger.

Ik voetbal al, dus ik hoef mijn benen niet te trainen, zal die verdediger zeggen (Ougch dit zei ik vroeger ook).
De meest voorkomende fout om leg day te skippen.

Never skip leg day!

Verdedigers mogen wel wat meer dan alleen deze oefening doen willen ze Brobbeast kunnen afstoppen

9 mei 2022 om 09:40

@JK-Ajax,

Enige manier om Brobbeast fysiek af te stoppen is door even te handelen met Onana,
Die heeft vast nog wel een pilletje liggen.

Deze speler staat toch al een jaar of 3 te klungelen bij AZ. Komt gewoon te kort voor dit niveau.

9 mei 2022 om 10:06

Klopt. Ik had ooit het idee dat hij echt stappen maakte, vooral in het begin van 2019-2020 maar na de kruisbandblessure tegen Partizan eind 2019 is het echt niets meer. Hij staat keer op keer positioneel verkeerd, verliest elk kopduel, heeft totaal geen inschattingsvermogen en wordt veel te makkelijk weggezet. Het is een aardige knul, maar inderdaad gewoon niet goed genoeg.

9 mei 2022 om 10:21

Gaat waarschijnlijk een transfer maken in de zomer. Bij AZ weet hij zich niet meer te ontwikkelen dus wellicht ergens anders wel? Misschien is Schalke wel wat voor hem? Samen met Ouwejan die definitief is overgenomen.

9 mei 2022 om 10:34

Schalke is zojuist gepromoveerd en een veel grotere club dan AZ. Die gaan echt deze bankzitter van AZ niet overnemen. Ouwejan was gewoon oprecht een goeie LB wie ik zelfs graag bij PSV had gezien maar goed. Zie hem eerder naar een degradatie club gaan in de Eredivisie.

9 mei 2022 om 11:12

Hatzidiakos wilde vorig seizoen al een stap naar het buitenland maken, dus dat zal niet anders zijn nu. Ondanks dat hij de kwaliteiten heeft van een team uit het rechterrijtje Eredivisie, zie ik het best wel gebeuren dat hij nog een aardige stap maakt. Hij zit bij het consortium van Raiola (ik denk dat José Fortes dat nu op zich neemt), is redelijk ervaren en heeft al 15 interlands voor Griekenland. Het zal geen goed team worden, maar een Paok, AEK Athene of een matige Franse ploeg zie ik zich best melden.

Zegt dat maar ook tegen je collega-analisten Rafeal van der Vaart en Theo Janssen dat ze naar de sportschool moeten gaan Ibi.

Kan Affelay niet gewoon van de tv verdwijnen? Hij strooit vaak met dure en ingewikkelde woorden, trapt open deuren in en is zelden op een echte mening te betrappen. Het is goed dat er een oud-Feyenoorder, -Ajacied en -PSV’er bij Studio Voetbal zit (met af en toe een andere gast) maar vervang Affelay dan voor een andere oud-PSV’er. Ik kan er maar moeilijk naar kijken. Deze opmerking van die shoulderpress neem ik voor wat het is; een geintje. En daar stoor ik me niet aan maar ik vind hem over het algemeen gewoon geen fijne analist om naar te luisteren. Net zoals die Leonne (?), die zit er omdat ze verstand heeft van het spel (ze is echt-speelster volgens mij) maar vooral omdat het een vrouw is. Ik vind haar geen fijne analist en nee, dat heeft niks te maken met dat ze een vrouw is. Wat mij betreft zetten ze er een andere dame neer, maar haar kan ik slecht verdragen op de een of andere manier.

9 mei 2022 om 10:37

Dus omdat jij hem niet mag moet hij van de TV verdwijnen? Zo dan he. Ik mag Van de Vaart en open deur Arno Vermeulen ook niet, moeten die 2 dan ook maar verdwijnen? Lijkt me niet. Overigens is vd Vaart nog wel 10x erger dan Afellay, die gast roept echt maar wat en betwijfel het of hij überhaupt wedstrijden kijkt.

9 mei 2022 om 10:46

Ze kunnen beter dat hele progamma opdoeken hahaha. Is echt zo een ongelofelijk slecht progamma. De gasten daar volgen het voetbal ook helemaal niet op de voet daar. Mooi voorbeeld was laatst toen afellay dacht dat koopmeiners centraal speelt bij atalanta 😂😂😂. Van der Vaart kraamt ook louter onzin uit en zit daar veel te veel als ajax supporter.

9 mei 2022 om 16:54

Dat de een Afellay en Leonne niks vindt en jij vervolgens met Van de Vaart en Arno komt zegt genoeg over het programma.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller3515
V. PavlidisAanvaller3417
E. PokuAanvaller40
M. van BrederodeAanvaller10
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper330
M. MeerdinkAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren