Veerman ziedend: ‘Echt schandalig, we worden gewoon wéér genaaid’

Zondag, 8 mei 2022 om 20:33Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:27

PSV lijkt de laatste kansen op de titel te hebben verspeeld zondagmiddag. De Eindhovenaren stonden op bezoek bij Feyenoord (2-2) halverwege op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar zagen Cyriel Dessers roet in het eten gooien met twee treffers. Serdar Gözübüyük werd de meest besproken man. De scheidsrechter kende in de laatste minuut van de blessuretijd een zeer discutabele strafschop toe aan de thuisploeg nadat een schot van Jens Toornstra op de elleboog kwam bij een wegdraaiende Mauro Júnior.

Bekijk hier de persconferentie met Roger Schmidt en Mario Götze.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PSV. Cody Gakpo zette de bezoekers binnen het half uur op een 0-2 voorsprong, waarbij met name de tweede treffer van grote schoonheid was. Met een stiftje liet hij Ofir Marciano voor de tweede keer kansloos. De rake kopbal van Dessers die volgde in minuut 87 leek slechts voor de statistieken, totdat de spits in de allerlaatste minuut mocht aanleggen vanaf elf meter. Gözübüyük beoordeelde een schot op de elleboog van Mauro als opzettelijk hands en wees zonder tussenkomst van de VAR naar de stip. Een beslissing waar met name in Eindhoven en omstreken vol ongeloof op is gereageerd.

"Dit is toch schandalig, serieus. Echt schandalig dit", reageert een woedende Joey Veerman bij ESPN. "Hoe kan het nou dat zo'n scheidsrechter niet zelf even gaat kijken? Ik vind dat echt ongelooflijk, serieus. Wij worden gewoon wéér genaaid. Het gaat wel ergens om op dit moment. Als wij drie punten hadden gepakt hadden wij met nog twee wedstrijden te gaan op twee punten van Ajax gestaan. Dus ik denk dat je daar even over na moet denken in zo'n situatie. Volgens mij floot hij niet eens voor een penalty. Hij ging meteen contact zoeken en uiteindelijk kwamen er zes Feyenoord-spelers op hem af."

Been en Perez pakken Gözübüyük aan: ‘Een beetje laf, kinderachtig’

Serdar Gözübüyük weigerde na Feyenoord - PSV voor de camera te verschijnen.Lees artikel

Veerman had een belangrijk aandeel in beide treffers van PSV. De middenvelder bediende Gakpo twee keer op maat met een schitterende crosspass. Dat Gözübüyük vervolgens roet in het eten gooit doet de Volendammer extra pijn. "Uiteindelijk is dat lekker voor jezelf, maar als het dan zo afloopt is dat helemaal niet belangrijk en is het gewoon een kutmiddag", vervolgt de middenvelder woedend. "Hij floot niet direct. Er komen zes spelers op hem af en dan roept hij ineens 'wacht, wacht, wacht' en geeft hij een penalty. Ja echt, als je dit ook ziet. Schandalig, echt schandalig."

Gözübüyük wilde zijn besluit om Feyenoord een strafschop toe te kennen niet toelichten voor de camera na afloop van de wedstrijd. Regelmatig geven scheidsrechters bij ESPN toelichting op controversiële besluiten, maar dat weigerde Gözübüyük te doen, tot verbazing bij Kenneth Perez. “Gözübüyük, misschien ben je een beetje boos omdat mensen zeggen dat je een verkeerde beslissing hebt genomen”, spreekt Perez de arbiter aan. “Maar ga toch even uitleggen wat je gezien hebt en hoe het tot stand is gekomen. Doe niet zo kinderachtig, man. Hij is een prima scheidsrechter, maar maakt een slechte beslissing. Kom het even uitleggen, joh. Dit is een cruciaal moment.”


Poll

Vond jij het een strafschop?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Veerman ging zelf ook totaal niet vrijuit bij die penaltysituatie, door de manier waarop hij dat duel bij de achterlijn aan gaat. Wees toch een vent en focus je op dat soort dingen in plaats van de schuld bij een ander te leggen. Wat kansloos, dit.

8 mei 2022 om 20:35

hahaha je kan je toch wel voorstellen dat je in zon interview net na de wedstrijd nog vol in de emotie zit? Die jongen heeft het kampioenschap verspeeld. Compleet logisch dat ie zo reageert.

8 mei 2022 om 20:42

Daar zit het hem juist in, hij heeft het kampioenschap niet verspeeld, maar juist de scheids door die dwaling van hem.

8 mei 2022 om 20:47

Hij heeft het kampioenschap niet verspeelt. Alleen Ajax kan de titel verspelen, PSV was en is volledig afhankelijk van wat Ajax doet.
Ook al had PSV vandaag gewonnen, a.s. woensdag is het Heerenveen in de Arena. Dat is nou niet bepaald de moeilijkste wedstrijd. En dan op de laatste dag naar Vitesse waar zelfs een gelijkspelletje dan voldoende zou zijn.

8 mei 2022 om 20:48

Dat is juist het jammere, het kampioenschap is niet verspeeld in deze wedstrijd maar zonder deze absolute Ketser van de scheids staat er 30 seconden later gewoon nog 1-2 op het bord als hij affluit. Van een absoluut spannende ontknoping van de eredivisie is nu geen sprake meer, dat is het jammere.

8 mei 2022 om 20:53

Dat snap ik, als er geen penalty was gegeven zou ik het prima begrepen hebben. Aan de andere kant kan Ajax nu thuis in de Arena kampioen worden en dat is dan wel weer erg leuk voor de fans.

8 mei 2022 om 20:53

@tinus45,

Veerman heeft helemaal geen kampioenschap verspeeld. PSV was en is het gehele seizoen afhankelijk van Ajax. Alleen Ajax kan het kampioenschap verspelen.

Het enige wat er vandaag is gebeurd is dat de kleine kans die PSV nog had, nu nog kleiner is geworden.

8 mei 2022 om 21:08

Waarom was het geen pingel dan? Was een schot op goal die geblokt werd door een arm. Als je die arm weg denkt zou de bal op goal zijn gegaan. Soms houden spelers de arm voor het lichaam waarna de bal op de arm komt. Als je dan de arm wegdenkt komt de bal op het lichaam. Dat was in dit geval niet zo, dus is het een handsbal waar de verdedigde partij voordeel bij heeft. En dus een pingel.

8 mei 2022 om 21:19

Voor Ajax is elke tegenstander
Moeilijk

8 mei 2022 om 21:55

@johanvlerksen de regel is dat de arm niet in een natuurlijke moet zijn voor een penalty, aangezien hij van achteren met z'n arm langs zijn lichaam werd geraakt geldt dat dus niet. Jouw argumentatie is gewoon gelul vanuit de onderbuik

8 mei 2022 om 22:23

Het wordt tijd om de regel aan te passen. Dit soort ballen kan je als verdediger 0,0 iets aan doen, daarbij is er ook totaal geen opzet in het spel. Dan is een strafschop als straf wel bijzonder zwaar. Gewoon iets van een indirecte vrijetrap van maken vanaf de plek van het schot.

8 mei 2022 om 23:42

Het was geen schot op goal, want de bal was 3 meter naast gegaan.. Overigens had je twee verschillende camerashots en vanuit eentje zag je dat Mauro z’n arm een beetje van z’n lichaam af had. Naar mijn mening is het een belachelijke penalty en niet alleen omdat het van dichtbij was of relatief langs z’n lichaam. Ik vind het vooral belachelijk, omdat de bal verre van op goal was gegaan. Dit moment deed me echt denken aan PSG - Man Utd een paar jaar geleden.

8 mei 2022 om 20:51

Ik snap Veerman zijn reactie wel, maar wel met jou eens. Hij moet eens naar Doan en Mauro kijken die vliegen elk duel erin. Veerman komt steeds aan joggen. Zo irritant. Hij heeft al moeite als het tempo hoog wordt maar dit is gewoon een beetje peper in je reet missen. Zelfde als tegen Leicester, Kopenhagen en Ajax in de beker. Als hij 5 duels meer wint, kan die hele tweede helft anders lopen. Nu laat je Feyenoord in die wedstrijd komen.

9 mei 2022 om 17:31

Heilig boontje gesignaleerd, ik ben benieuwd hoe jij zou reageren. Als je nu al zo semi agressief reageert op internet.

Hoeveel spelers krijgen we nog aan het woord over deze onterechte penalty? Wat mij verbaasd is dat er vandaag zo weinig artikelen gaan over Ajax met vallen en opstaan naar het Kampioenschap krabbelt. Normaal allemaal hosanna berichten, maar het is al maanden niet om aan te zien. Waar blijven de berichten over Feyenoord dat zich na de zware wedstrijd in de tweede helft opricht. Trots op mijn cluppie. Wat een mentaliteit.

8 mei 2022 om 20:39

En toch pakt Ajax tot nu toe veel meer punten dan voor de winterstop.
Pas 2x Puntverlies na de winterstop (verlies go ahead en gelijk Az)
Voor de winterstop immers gelijk Go Ahead en Verlies Az.

Maar Ajax wint verder in de eredivisie alles?

8 mei 2022 om 22:56

Dat is wel grappig om te lezen dat Ajax exact tegen dezelfde twee clubs verliespunten heeft geleden.

9 mei 2022 om 00:09

Ajax voor de winterstop ook nog gelijk tegen Twente, gelijk tegen Heracles en verloren van Utrecht.

8 mei 2022 om 20:45

Wut? Er wordt altijd enorm gezeken hier dat het altijd over Ajax gaat en nu gaat het de laatste week minder over Ajax en dan is het weer niet goed ?😅

8 mei 2022 om 20:54

Wat dacht je van Ajax dat zich vandaag oprichtte en nog bijna van AZ won in de slotfase. Juist Ajax is al weken aan het strijden en knokken zonder op te geven. Daarom trekken ze de wedstrijden over de streep. De titel wordt dit jaar puur op mentaliteit gewonnen.

8 mei 2022 om 21:01

Ajax wordt de terechte kampioen. Met vechten en op mentaliteit. Onverwacht omdat ze fluitend de ed aan flarden zouden gaan spelen en de CL of el konden winnen volgens sommige kenners. De verschillen zijn gelukkig niet zo enorm groot gebleken, dat is mooi voor de liefhebbers.

8 mei 2022 om 21:04

Hee speedy. Denk je nog steeds dat dit Feyenoord 'zo verschrikkelijk slecht is' en 'er keihard afgaat tegen Roma'? Of was dat gewoon populistisch geblaat?

8 mei 2022 om 21:09

Bedankt dat je ons zo smakelijk hebt laten lachen vandaag, Speedy! Goeie poging om Prem naar de kroon te steken!

8 mei 2022 om 21:20

@verdenkzaam
Als je quotes gebruikt lijkt het of je citaten geeft. Echter de citaten zijn niet van mij. Tijdens de eerste helft zei ik dat Mourhino met een grote glimlach aan het kijken was.

8 mei 2022 om 21:27

slechts 4 punten en maar 32 doelpunten..

9 mei 2022 om 17:33

En een beetje hulp van de scheidsrechters. Maar dat kan er natuurlijk niet in. Ajax telkens met over de hobbel 'geholpen'. PSV telkens pech. Er zou geen onterechte kampioen zijn, ook als PSV dat was
Laten ik het zo stellen.

9 mei 2022 om 18:07

PSV telkens pech. Ajax telkens net over de hobbel geholpen. Geldt dat soms ook voor de KNVB finale? Werd Ajax daar geholpen en had PSV pech?

Dit was Feyenoord tegen PSV. Ajax stond niet op het veld. De Kuip en de spelers van Feyenoord eiste een penalty, niet Ajax.

8 mei 2022 om 21:17

Dan heb je niet alle commentaren van de Ajax supporters gelezen. En daar ben ik ook een van. Feijenoord heeft het in de Conference League fantastisch gedaan, iets wat ik en vele Ajax supporters met applaus hebben begeleid. En dat het team een geweldige mentaliteit heeft en uitstraalt. Ook vanmiddag. En net als Ajax, dat in een mindere periode van voetbal toch op karakter de puntjes flink bij elkaar schraapt. En zowel het mindere spel, als ook de prima mentaliteit, worden beide genoemd. Maar dit artikel gaat over de wel of niet terechte pingel die Feijenoord in de laatste seconde krijgt toebedeeld. En in een ander artikel is het over de wedstrijd AZ - Ajax gegaan. En in weer andere dat het spel van Ajax de laatste tijd niet van topniveau is. Dus ik weet niet wat je allemaal hebt gemist?

8 mei 2022 om 21:56

Dus als er veel artikelen over ajax zijn ga je huilen, en als er weinig zijn ook...?

8 mei 2022 om 22:05

Nou sterker nog, na het indalen van de emoties (baal echt als een stekker) moet ik zelfs zeggen dat het weinig over Feyenoord gegaan is. Knap na die Europese avond toch nog terugkomen in de wedstrijd. Mijn complimenten!

We worden zo vaak genaaid dit seizoen dat ik het bijna lekker begin te vinden

8 mei 2022 om 20:36

Niet overdrijven aub..

8 mei 2022 om 20:36

Haha, dubbel genaaid zit altijd beter, tenslotte...

Maar wat ik verrassend vind is dat 43% (op het moment van schrijven) dit een terechte pingel vindt...

8 mei 2022 om 22:06

Daar is een hele logische verklaring voor Oelie..

9 mei 2022 om 00:26

Bijna de helft van de leden op dit forum is voor Ajax .. nu je dat weet, is het dan nog steeds verrassend? @oelie Wapper

9 mei 2022 om 03:19

Deze Ajacied vindt het ook echt geen pingel hoor. We zijn gewoon erg goed weggekomen vandaag.

8 mei 2022 om 20:40

Feyenoord is nog veel vaker genaaid dit seizoen!

8 mei 2022 om 20:54

Ik heb je gemist toen Kamphuis zei dat het buitenspel niet in een aanvallende positie was denk ik?... Heb je gelijk in deze: ja. Wees dan wel consequent, anders brokkelt dat je geloofwaardigheid af

8 mei 2022 om 20:58

Ach we mogen blij zijn dat de Keeper niet scoort uit de corner. Dan stonden we nog meer voor lul. Je voelde het weer aankomen, we hebben nergens recht op als je deze 0-2 nog weg geeft. Ajax was waarschijnlijk tegen Heerenveen al bezweken, maar we geven het zelf volledig weg. Zie het positief, we beginnen weer in Juli met leuke wedstrijden.

8 mei 2022 om 21:09

Hahah op basis waarvan zou ajax tegen Heerenveen bezwijken. Hands is hands.

8 mei 2022 om 21:51

Geniet er van jongen. Heerlijk natuurlijk om zo kampioen te worden. Loopt eigenlijk al weken niet bij Ajax en dan zien dat de laatste concurrent het zo laat liggen om het nog spannend te maken. Ben benieuwd naar volgend seizoen, staat voor jullie ook veel te gebeuren.

8 mei 2022 om 23:09

Het loopt zeker niet, maar van de laatste 16 duels heb je er 14 gewonnen.

8 mei 2022 om 23:44

Ja suarez das natuurlijk ook veel meer geluk dan wijsheid geweest

9 mei 2022 om 11:45

Realistische reactie.
Het was ook tenenkrommend dat PSV met een 0-2 voorsprong zo'n tweede helft speelt. Het leek wel PSV dat keihard heeft moeten knokken voor die unieke prestatie donderdag.
Wat dat betreft wel echt fantastisch wat Feyenoord heeft laten zien. Op basis van de kansen denk ik dat Feyenoord zelfs recht had op de overwinning, maar zo werk het natuurlijk niet. Uiteindelijk sneu dat de wedstrijd zo in 2-2 eindigt. Ik vond het namelijk geen penalty.

8 mei 2022 om 21:24

Ajax ook, maar die blijven daar niet zo lang in hangen....

8 mei 2022 om 21:31

Haha, dat komt omdat het Ajax qua arbitrage vaker mee dan tegen zit

9 mei 2022 om 03:20

Dat klopt, maar als je ontkent dat dat net zo goed geldt voor de andere topclubs, heb je geen plaat, maar een volledige schuur voor je kop.

9 mei 2022 om 08:33

@lampen, dit is zo'n pure onzin.
Tegen Ajax in de beker krijg je een penalty niet tegen, wat er wel een zou moeten zijn.
Vorige week word er een onbestaande regel toegevoegd in het boekje, waardoor een zuiver buitenspel doelpunt word toegekent.

Ik denk dat psv helemaal niets te klagen heeft.
Misschien moeten ze dat in Eindhoven eens leren, om naar hun eigen spel te kijken.
Blijf je gewoon doorvoetballen, win je met 4-0 ofzo, maar je kiest ervoor om verdedigend te gaan spelen, dat heeft je de kop gekost.

Waarom heeft de betreffende journalist nu tegen elke psv'er gezegd dat hij het ook geen penalty vond? Hij moet het bij vragen houden. En hands is hands, zo is aan het begin van het seizoen bepaald en dat maakt dit gewoon een makkelijke zaak.

8 mei 2022 om 20:37

Eh nee. Geen makkelijke zaak, absoluut geen strafschop. En hands is hands? Dat is voor de winterstop al veranderd.

8 mei 2022 om 20:51

Als je de regel niet kent, moet je niet strooien met onnozelheid.. Hands is niet gewoon hands, dat is geen regel.. Het is wekelijkse willekeur, dat maakt het schandalig.

8 mei 2022 om 20:51

Die balen allemaal dat we nu geen ultiem slot meer krijgen zoals in 2011, 2016 en 2017.

8 mei 2022 om 21:04

Hands is al lang niet altijd hands meer..

Veerman heeft hier gewoon gelijk. Ajax wordt altijd geholpen. Ik verdenk het scheidrechterskorps van matchfixing. Die miljoenen van die lucky overwinningen tegen een dramatisch Dortmund en een uitgeblust Sporting gaan rechtsstreeks naar de KNVB om daar de kas te spekken. Ik ben hier zo kapot van, zelfs in worstenbroodjes heb ik geen trek meer.

8 mei 2022 om 20:40

Klopt, jij hebt het helemaal door. Alle KNVB mensen hebben nu een grachtenpand in Amsterdam gekregen.

8 mei 2022 om 20:42

Klopt. Daarom werd de 2-0 van Mazraoui afgekeurd en kreeg Ajax geen strafschop in de bekerfinale.

8 mei 2022 om 20:45

Laat mij nou gewoon even calimero doen joh

8 mei 2022 om 20:46

Jeetje. Ik herken sarcasme niet. Verschrikkelijk mens ben ik ook >.<. En haha, als je calimero wil doen, doe je best, snap de frustraties wel.

8 mei 2022 om 21:01

If you can't beat them, join them denkt Schmidt waarschijnlijk. Portugese competitie wordt alles omgekocht en daar is Benfica de rijkste...

8 mei 2022 om 21:27

Daarom is Porto kampioen idd…

9 mei 2022 om 11:36

Neem nog meerveorstenbroodjes kerel. Daar knap je van op en kun je wat realistischer reageren.. Berust erin dat er er maar twee ploegen in Nederland in het verleden, het heden en in de toekomst het Nederlandse voetbal op de kaart hebben gezet. Eerst Feyenoord daarna Ajax. PSV zal nooit in dat rijtje komen. Blijf realistisch ketel en berust erin.

9 mei 2022 om 13:11

😂😂 blijf lekker geloven in complottheorieën.

Schei toch uit met dat gehuil joh. Iedere club heeft dit soort nadelen gedurende het seizoen. De beste staat gewoon bovenaan na 34 rondes punt.

8 mei 2022 om 21:27

Ik ben het met je eens. PSV moet stoppen met dat gezeur. Ondanks dat FEY heel slap was in de eerste helft, opende PSV kampioenswaardig. Hoe kan het nou zo zijn dan je na een 0-2 met ineens een goede kans op de titel zo laconiek speelt. Vond het zelfs arrogant en dat tijdrekken en bal weg tikken is echt treurig. Pak je gewoon door dan maak je er minimaal nog 1. Daarnaast mogen we blij zijn dat we nog in deze positie hadden kunnen komen. Thuis tegen Feyenoord 0-4, Ajax 2x verloren. Het is echt zonde, want ondanks de vele blessures hadden we het toch aardig op de rit en lagen er ineens goede kansen op een geweldige afsluiting.

9 mei 2022 om 01:55

Eindelijk eens een realistische reactie. Ik vond het ook een licht gegeven penalty (maar niet per se onterecht), maar doordat Schmidt en Veerman allemaal zo overdreven erover doen dat het absoluut geen penalty was, verdwijnt de sympathie volkomen.

Vreeman is zeker de bekerfinale vergeten?

8 mei 2022 om 20:44

Precies. Toen was het natuurlijk totaal terecht. Heel bijzonder.

8 mei 2022 om 20:49

Leuk dat wijzen. Vgm werden er toen 2 buitenspelgoals afgekeurd wie buitenspel waren. Wat is daar precies mis mee?

8 mei 2022 om 21:11

Ja maar als je goed kijkt speelt brobbey hem terug naar de laatste linie en een week later was dat bij psv een 'nieuwe situatie".mij maakt het niet uit hoor wie er kampioen word, maar dit viel mij op

8 mei 2022 om 21:19

Eh, nee. Die van psv werd teruggespeelt naar eigen helft. Daar zit nogal wat verschil mee met die van brobbey die hem terugkaatst. Daarnaast zat er bij psv veel en veel meer tijd tussen buitenspel en doelpunt. Dus heel ander verhaal.

8 mei 2022 om 20:52

Wat was er in de bekerfinale buiten 3 terecht afgekeurde doelpunten discutabel?

8 mei 2022 om 21:03

Niet doen. dan beginnen ze weer over een penalty van Tadic. Wat een schwalbe was.

8 mei 2022 om 21:10

Dat was meer een penalty dan deze toch

8 mei 2022 om 22:13

Doelpunt van psv was buitenspel maar werd goedgekeurd. Doelpunt van Ajax was geen buitenspel maar werd afgekeurd. Twee x falen van de scheidsrechter in het voordeel van psv bepaalde de bekerfinale.

9 mei 2022 om 00:31

Hoe je überhaupt nog durft te roepen dat het doelpunt van PSV buitenspel was, dan heb je niet alleen een hele gekleurde bril maar ook nog eens een heel bak stront voor die bril staan.

8 mei 2022 om 20:53

Haal dan die goal van vorige week die afgekeurd had kunnen worden voor buitenspel dr bij. De bekerfinale noemen is even goedkoop als onzinnig.

Ach soms zit t mee. Soms tegen... vond t zelf als Ajacied een discutabele beslissing. Maar zo zijn er meer momenten in een seizoen. Je eindigt uiteindelijk op de plek die je hebt verdiend..

Competitie word op dit moment beslist door de scheidsrechterlijke dwalingen, zowel boven als onderin.
Het hele voetbal gaat zo door de VAR nog meer naar de klote.
Tijd voor nieuwe regels daarin dat bijvoorbeeld een VAR altijd mag ingrijpen/assisteren.

9 mei 2022 om 03:33

De VAR zou eigenlijk gewoon de hoofd scheidsrechter moeten zijn. Dat zou vele malen logischer zijn.

Wat als die bal de kruising in was gevlogen? You lose some, you win some.

"wéér"... Dat je het als PSV-er met droge ogen je strot uit krijgt... Wonderbaarlijk...!

8 mei 2022 om 21:13

Nou ,Willem II thuis hadden we een twijfel moment mee in de 2e minuut. Was zelfs buitenspel. Die wedstrijd hadden we uiteindelijk wel gewonnen. Zonder deze penalty in de 94e minuut hadden wel degelijk gewonnen. Zo vaak heeft PSV niet gewonnen door een beslissend moment vd scheidsrechter.

8 mei 2022 om 22:19

Edward Sturing jaren terug al: "lekker PSV, hè?! Lekker PSV!". Karma is a b*tch

8 mei 2022 om 23:33

Kijk ,zo kun je foute beslissingen excuseren met eerder gebeurde momenten. Dit is gewoon geen penalty. Hand ging niet naar de bal. Mauro maakt geen onnatuurlijke beweging met armen naast z'n lijf. Hands is hands(straf) is geen regel hoor. 9vd10 geven m niet. Gozbuyuck, woonachtig in Amsterdam toevallig wel. Dit doet me aan 2016 met Makelie denken ..

8 mei 2022 om 21:36

Die Veerman speelt ook al jaren lang bij psv. Dat bedoelde hij met “weer”…..

Je bent steken blind of je bent vooringenomen als je hier een penalty in ziet. Triest voor de competitie als zulke scheidsrechters bepalen hoe het gaat aflopen. Met al zijn air en missers dit seizoen is het niet verkeerd als deze Turkse vriend een jaartje KKD gaat doen.

8 mei 2022 om 20:45

Of het nou bewust was of niet, zonder die arm ramt hij hem (waarschijnlijk) de kruising in. Dat zal ook meegespeeld hebben?

8 mei 2022 om 20:53

Nee, want dat kun je nooit weten. Als je het zou willen weten, moet je minimaal gaan kijken toch?

8 mei 2022 om 21:21

En? Er wordt ook wel eens tegen een rug of hoofd geschoten. Dit is geen hands volgens de regels. Hand beweegt niet naar de bal, is niet in een onnatuurlijke houding.

8 mei 2022 om 21:58

@Pan Volgens de regels is met je rug naar de bal toe draaien toch echt een onnatuurlijke beweging.

8 mei 2022 om 21:15

Overduidelijk ken jij de spelregels niet: dit is spelregel-technisch gezien een penalty. Heel spijtig voor Mauro, de spanning in de competitie en de gemoedsrust van menig anti-Ajax voetbalfan, maar jouw 'turkse vriend' had gelijk

8 mei 2022 om 21:23

Ja? Vertel die regel dan eens? Want volgens mij moet er namelijk sprake zijn van een onnatuurlijke houding of beweging naar de bal toe. Die er bij beiden niet was. Daarnaast heb ik nog steeds niet kunnen zien of ie de rug raakt of elleboog.

Kijk, ik snap prima dat Joey zo reageert...dat is de emotie net na de wedstrijd en de penalty blijft een discutabele beslissing. Je kan hem geven, je kan hem niet geven...ik zou op zo'n beslissend moment ook even gaan overleggen met mijn collegas maar dat ben ik. Ik ben geen top scheids. Dat je hierdoor een mogelijk kampioenschap verspeeld is natuurlijk onzin. Wellicht hadden we gewoon door moeten voetballen na de 2-0 zodat je niet door één beslissing opeen geen resultaat meer haalt?

Natuurlijk krijg je gedurende het hele seizoen een paar klote beslissingen tegen, en ja die hadden vast wel een puntje of drie opgeleverd. Maar dat heeft elke ploeg, aan het eind van de rit is de kampioen altijd terecht.

Geen speld tussen te krijgen. En dat je al scheids dan achteraf ook niet voor de camera verschijnt is wel bijzonder treurig zeg pfff. Waardeloos.

Ik ga (als scheidsrechter zijnde) maar even tegen de stroom in, JA dit was een pingel en ik zal ook uitleggen waarom.
Mauro "draait" op het moment dat Toornstra schiet. Op het moment dat je besluit te draaien sta je niet meer in natuurlijke positie. Natuurlijke positie is namelijk dat je met je lichaam naar de bal toe staat met je armen strak langs het lichaam.
Goed Mauro is gedraaid, alle uitstekende armen/handen worden nu gezien als strafbaar hands. Dat zal hij, zeker gezien de korte afstand, niet met opzet doen maar omdat hij besloot te draaien wordt het wel "voorwaardelijke opzet". Dat betekent weer dat je het risico neemt dat de bal tegen een arm/hand komt door te gaan draaien.
Als Mauro gewoon was blijven staan met z'n armen strak langs het lichaam dan staat hij wel in natuurlijke positie en is het geen hands.
Mauro draaide echter (voorwaardelijke opzet), waarbij de bal tegen een uitstekende elleboog komt en het dus strafbaar hands en dus een pingel is.

8 mei 2022 om 21:05

Prima uitleg. Daar zullen ze in Eindhoven ook wel mee kunnen leven. Je moet alleen even duidelijk uitleggen waarom je als scheids deze pingel wel geeft. Dan is de kou ook uit de lucht...

8 mei 2022 om 21:16

Zo is het. In de CL zag je City verdedigers ook in baan van schot komen met handen op de rug zonder te draaien. Misschien trainen op minder bang zijn voor inkomende ballen ofzo.
(En minder zeuren achteraf)

8 mei 2022 om 21:17

Wow, een onderbouwde reactie die tegen de stroom in gaat, en met goede argumenten. Zie je niet vaak. Dank daarvoor en ik kan je zeker volgen!

8 mei 2022 om 21:42

Leuk dat jij het als scheidsrechter een penalty vind, ik vind het als scheidsrechter(ja dat ben ik ook) geen penalty. Het is natuurlijk onzin dat het altijd een penalty is als je met de rug naar de bal draait en een arm iets uitsteekt.

Eigenlijk moet de hele knvb op de schop en dan alleen maar neutrale mensen erin of die in ieder geval niks met ajax psv of feyenoord hebben

8 mei 2022 om 21:06

Wat heeft de organisatie van de KNVB nou te maken met een moment in de wedstrijd Feijenoord - PSV?

8 mei 2022 om 21:17

Ja dat kan je dit soort mensen niet duidelijk maken Pinko....die mensen denken echt dat de KNVB baat heeft bij een bepaalde club als kampioen of wat dan ook. Wat totale onzin is natuurlijk. Er is een speler die de bal tegen de arm van een andere speler schiet. Daar kan de knvb niets aan doen.....

In de poll is het fifty/fifty. Dus blijkbar kon hij hem ook wel geven. Daarbij, PSV heeft het volledig aan zichzelf te wijten. Tweede helft als een stel angsthazen gespeeld. Neem een voorbeeld aan Ajax. Die knokken zich iedere wedstrijd, ondanks vaak matig spel, wel naar een positief resultaat. Dus wordt die ploeg ook de terechte kampioen. En wel een bosje bloemen sturen, hè? Niet zo kinderachtig. Ga staan voor de kampioen!

8 mei 2022 om 21:11

50-50, ja doei. Bijna iedere feyenoord en ajax supporter vindt dit een terechte beslissing. Wel toevallig dat ik geen analist of commentator heb horen zeggen dat het een penalty is. Die zouden neutraal moeten zijn.

8 mei 2022 om 21:20

Ik lees van collega scheidsen hier op de site anders wel dat het best een terechte pingel kan zijn. Dus niet alleen de fans van Ajax en Feijenoord.

8 mei 2022 om 21:29

Ik durf als Feyenoordsupporter bij deze wel te beamen dat we enorm gematst zijn hoor! We hebben ze zo heel veel tegen gehad (twijfelachtige beslissingen op cruciale momenten), maar dat die nu eindelijk mee zit doet niks af aan het feit dat het mazzel is.

9 mei 2022 om 03:41

Die zijn ook niet neutraal, zij werken voor de media. Daar hebben ze baat bij controverse, kijk alleen al hoeveel extra clicks en reacties dat hier allemaal oplevert. Dergelijke situaties zijn de jackpot voor de media.

8 mei 2022 om 21:12

Haha, ik zou de poll op een Ajaxbolwerk als voetbalzone zelf niet direct aanvoeren als objectieve graadmeter

Alles is op 1,2 of 3 manieren uit te leggen. En alles gebeurt op doorslaggevende momenten in t uiteindelijke voordeel van Ajax. Veel dingen multi-interpretabel. Uiteraard wordt een heel seizoen hier niet beslist. Vind t heel zuur hoe vandaag gemanipuleerd wordt.

8 mei 2022 om 21:19

Ja ze blijven maar hangen bij die bal wel of niet over de lijn. Feit blijft dat dat niet op de beelden met 100% zekerheid te zien was dus daar is dus volgens de regels de juiste beslissing genomen. Feit is ook dat ze daar eens wat aan moeten doen qua camera standpunten want het komt vaker voor.

Tja die scheidsrechters dit weekend weer. Zowel in de titelrace als degradatie strijd is het schandalig lachwekkend. Dat Guzebuyuk niet voor de camera wilt komen geeft aan dat die weet dat die fout zit. Laffe hond.

8 mei 2022 om 21:21

Guzebuyuk mag Ajax - Heerenveen fluiten heb ik ergens gehoord., En dat hij na de wedstrijd de schaal persoonlijk gaat uitreiken. Wel ingeschakeld blijven, allemaal!;-)))

10 mei 2022 om 10:25

Volgens welingelichte bronnen is Guzebuyuk alsnog uitgenodigd om de finale tussen Feyenoord en AS Roma te fluiten. Daarna mag hij de beker uitreiken aan Feyenoord.. Weet niet of dit opzet is van de UEFA maar heb zo wel mijn bedenkingen. 🤣🤣

Joey Veerman vind ik aan de bal en in balbezit echt een uitstekende speler en dan zelfs ook wel eens van de beste in de Eredivisie alleen zodra er wat anders wordt gevraagd dan het voetballende gedeelte vind ik wel dat hij altijd als 1 van de eerste het altijd laat afweten wat vandaag ook weer het geval was.

Betreft de penalty, ja het is redelijk discutabel alleen is het wel jammer dat als Feyenoord nu een keer een onterechte beslissing mee krijgt iedereen erover valt en bij al die onterechte beslissingen hoorde je er niemand over en moesten we maar doorgaan want ja dat heb je nou eenmaal wel eens. Trots op de 2e helft na zo’n week.

als je scheids bent, en je durft na de wedstrijd niet voor de camera komen.dat weet je dat je diep in de fout bent gegaan. maar ja ajax moet wat geholpen worden.

8 mei 2022 om 21:35

Schoolvoorbeeld van hoe een grote club (PSV) (door toedoen van dit soort eierschaal-supporters) klein kan zijn en blijven..

8 mei 2022 om 21:52

De waarheid je moet er niets anders bijhalen.

T was een makkelijke strafschop en andersom was ik ook woest geweest! Maar beste Joey, dit is de eerste keer dat Feyenoord dit seizoen wordt gematst door de VAR en de scheids. Zal ik onze lijst erbij pakken met punten die het scheelde? Dan had je namelijk nog vol moeten knokken voor voorronde CL...

Onpopulaire mening: Door de draai komt ie tegen zijn arm, zijn arm was er daarvoor nog niet. Dat ie dan zijn arm naast het lichaam heeft maakt dan minder uit, want door de beweging komt zijn arm in de baan van het shot. Zou de scheids zo hebben gedacht?
Wil niet zeggen dat ik ook pissig zou zijn als Feyenoord hem op die manier tegen zou krijgen.

Wéér? Hou op man. Iedere club gebeurd dit, aan het einde van het seizoen heeft iedereen mazzel en pech gehad. De strafschop kón gegeven worden, ik vond het erg zwaar gestraft maar het kan volgens de reglementen (blijkbaar).

@VZ redactie, zouden jullie niet gewoon al die sneue opmerkingen over matchfixing of bevoordelen door de KNVB bij scheidsrechterlijke dwalingen niet gewoon kunnen verwijderen? en dan in alle topics? dus bij discussies betreffende alle wedstrijden.

Ik begrijp de discussie betreffende de waarschijnlijk onterechte penalty wel en dat moet ook kunnen maar al dat wijzen van supporters naar scheidsrechters en de KNVB en je altijd maar tekort gedaan voelen hoeft niet.

Veerman moet niet zo miepen. Overduidelijke strafschop, hij raakt toch de elleboog? Dat is gewoon hands. Ik zou eerder bij mezelf te raden gaan hoe je een 2-0 voorsprong zo kan weggeven.

@DRL dan moeten ze dringend de regelmenten gaan aanpassen .in de omringende landen word hier zelfs niet om gefloten .en was het voor psv geweest had ik het ook schande gevonden.

Ik ben er heel blij mee, maar dit was echt geen pingel hoor.

Als er iemand niks mag zeggen is t Veerman. Die heeft Feyenoord genaaid door naar psv te gaan terwijl die met Feyenoord in gesprek was.

Mooie is dat PSV doet alsof ze gelijk aantal punten heeft als Ajax. Stel PSV won deze wedstrijd, dan is het nog steeds maar de vraag of PSV alle resterende wedstrijden ook zou winnen en wat als ze dat doen en Ajax wint ook alle resterende wedstrijden. Dan had je bij Feyenoord wel kunnen winnen, maar ook dan is het maar de vraag of Ajax nog minimaal 1x verliest in de laatste 2 wedstrijden. Flauwekul allemaal.

9 mei 2022 om 00:38

Wat zeg je nou allemaal joh? PSV doet helemaal niet alsof ze gelijk staan in punten. Dus een scheidsrechter mag zomaar even een wedstrijd beslissen, ookal maakt de wedstrijd (in jou ogen blijkbaar) geen ruk meer uit? Je doet net alsof je in de toekomst kunt kijken, misschien verspeelt Ajax wel punten, dan is deze grote blunder van Gozubuyuk uiteindelijk fataal geweest. "flauwekul allemaal" zegt hij dan.

9 mei 2022 om 08:58

Volgens mij heeft PSV dit seizoen al 2 prijzen gewonnen...? Of zijn de Supercup en de KNVB-beker opeens zijn prijzen meer...

9 mei 2022 om 10:25

Ja hè het is wat gozer..Het ligt altijd aan anderen nooit aan psv zelf. Dat calimero gedrag hangt me echt de strot uit.Alleen daarom vind ik het heerlijk dat ze ( hoogstwaarschijnlijk) geen kampioen worden

"als wij drie punten hadden gepakt hadden wij met nog twee wedstrijden te gaan op twee punten van Ajax gestaan. Dus ik denk dat je daar even over na moet denken in zo'n situatie" Een scheids heeft wel wat beters te doen dan te denken aan de ranglijst als hij n beslissing moet nemen lijkt me...

"als wij drie punten hadden gepakt hadden wij met nog twee wedstrijden te gaan op twee punten van Ajax gestaan. Dus ik denk dat je daar even over na moet denken in zo'n situatie."
Wat is dit voor stuitende arrogantie om te denken dat de arbiter bezig moet zijn met de ranglijst voor PSV?

Beste Veerman , weet jij hoe zo iets heet ?

Karma!

Waarom zeik je niet toen die 2 goals afgekeurd werden door dubieuze VAR daar waar je liep te geilen en ook mag .

Maar kom op hé Feijenoord drukte jullie de Maas in en een terechte 2-2 stand .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. BoscagliVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 15 4 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wil doorpakken: verdediger en ‘droomwens’ Wijnaldum moeten Til volgen

Guus Til staat op het punt om een meerjarig contract in Eindhoven te tekenen, maar volgens het Eindhovens Dagblad is PSV daarmee nog niet klaar op de transfermarkt. Georginio Wijnaldum is...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren