Been en Perez pakken Gözübüyük aan: ‘Een beetje laf, kinderachtig’

Zondag, 8 mei 2022 om 19:47Dominic Mostert • Laatste update: 23:34

Serdar Gözübüyük wil zijn besluit om Feyenoord een strafschop toe te kennen tegen PSV niet toelichten. De scheidsrechter wees diep in de blessuretijd naar de stip, nadat Mauro Júnior de bal tegen de arm kreeg in het strafschopgebied. Regelmatig geven scheidsrechters voor de camera van ESPN toelichting op controversiële besluiten, maar dat wil Gözübüyük tot verbazing van Kenneth Perez niet doen.

Bekijk hier de persconferentie met Roger Schmidt en Mario Götze.

Diep in de blessuretijd maakte Mauro Júnior in de ogen van Gözübüyük hands na een schot van Jens Toornstra. De verdediger van PSV draaide weg en had de arm langs het lichaam. Perez vindt de strafschop zelf onbegrijpelijk. “Maar hij (Gözübüyük, red.) vindt het wel een penalty. Dan heeft hij toch zijn point of view van wat hij gezien heeft? Dan kan hij uitleggen waarom hij het wel een penalty vindt”, aldus Perez.

Mario Been noemt het ‘een beetje laf’ om niet voor de camera te komen, maar wijst ook op de rol van de videoscheidsrechter. Pol van Boekel zag geen reden om Gözübüyük de beelden nog eens te laten bekijken. Perez wijst eveneens naar de VAR. “Van Boekel had hem toch op z’n minst naar de kant kunnen laten komen? Maar blijkbaar vindt Van Boekel dit oké.”

“Gözübüyük, misschien ben je een beetje boos omdat mensen zeggen dat je een verkeerde beslissing hebt genomen”, spreekt Perez de arbiter aan. “Maar ga toch even uitleggen wat je gezien hebt en hoe het tot stand is gekomen. Doe niet zo kinderachtig, man. Hij is een prima scheidsrechter, maar maakt een slechte beslissing. Kom het even uitleggen, joh. Dit is een cruciaal moment.”

De strafschop werd benut door Cyriel Dessers, waardoor PSV nagenoeg is uitgeschakeld in de titelstrijd. Bij een overwinning in De Kuip hadden de Eindhovenaren nog een serieuze gooi kunnen doen naar de landstitel, maar met de huidige stand van zaken kan Ajax woensdag kampioen worden door thuis te winnen van sc Heerenveen. Cody Gakpo, die beide Eindhovense doelpunten maakte, noemde de strafschop ‘belachelijk’.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door michael2410)

Allemaal leuk dit maar het word toch niet teruggedraaid, uithuilen en doorgaan. Gefeliciteerd met de titel Ajacieden.

8 mei 2022 om 19:52

Hij was wel makkelijk gegeven. Maarja kijk de bekerfinale en daarna PSV-Willem II. Het gebeurd over en weer. Daarnaast was Feyenoord wel degene die het meeste aanspraak maakte op een overwinning.

8 mei 2022 om 19:58

Tegen Willem II greep de Var wel degelijk in, dus die gaf de scheids de kans zijn fout goed te maken. Dat gebeurt hier niet. Dat vind ik slecht van Van Boekel. Scheids twijfelde ook bij geven strafschop, dus hij was helemaal niet zeker. Hij liet zich door spelers en de Kuip overhalen. In bekerfinale heb ik weinig fouten van arbitrage gezien, dus die snap ik even niet van je.

8 mei 2022 om 19:58

Ehh feyenoord meeste aanspraak op de overwinning zelfs? Mwah ze waren in de tweede helft wel prima bezig, maar eerste helft speelde PSV Feyenoord van de mat.

Sinds wanneer is dat een reden om een pingel te geven?

8 mei 2022 om 20:10

Als de regel is dat er een nieuwe situatie bestaat als de bal terug gaat naar de eigen helft, dan waren het gewoon goede beslissingen. Fey was 2e helft gevaarlijk, maar met nog een paar sec te spelen telt dat allemaal niet meer net zo goed dat PSV de score ook eerder had kunnen uitbreiden. Feit is dat je hier gelijkspeelt door een fout van de scheids en de var. Kijkend naar alle belangen, had hij op z’n minst zelf kunnen kijken. Je verliest hier natuurlijk niet het kampioenschap, maar er wordt hier in ieder geval een enorme kans ontnomen…

8 mei 2022 om 21:06

Punt is dat de scheidsrechter nooit zelf gaat kijken als de VAR hem niet roept. Scheidsrechters kunnen niet zomaar even gaan kijken als ze twijfelen.

8 mei 2022 om 19:54

Kampioen wordt je op basis van een heel seizoen en niet op basis van 1 beslissing. Over een heel seizoen genomen kan je het vaak tegenover elkaar afstrepen. Daarnaast is Ajax er nog niet.

8 mei 2022 om 20:00

Een kampioenschap win je over een seizoen, maar kan je verliezen op 1 moment.

8 mei 2022 om 20:06

Dan heb je het eerder al weggegeven.Zolang de nr 1 meer punten pakt dan de rest maak je er sowieso geen aanspraak op.

8 mei 2022 om 20:17

Ja dit is een inkoper....maar deze is wel dusdanig belangrijk dat hij (de scheids) minimaal de beelden moest gaan bekijken. Ik ben van mening dat een gelijkspel uiteindelijk wel terecht is geweest, maar dit is meer dan zuur. Nog steeds over de zeik.

8 mei 2022 om 20:18

Dat is helemaal waar, maar neemt niet weg dat deze beslissing nú beslissend werkt. En als je m dan geeft, wat allemaal kan, hij is de leidsman en niet ik, maar je neemt niet de moeite om een uiterst cruciale beslissing toe te lichten? Dezelfde man die roeptoetert over respect, die je niet verbaal mag ‘aanvallen’ en die geen tegenspraak duldt? Dan ben je wel echt een beetje klein op het moment.

8 mei 2022 om 20:20

Dat is onzin, had psv de andere kansen in deze wedstrijd maar moeten verzilveren. Daarnaast hebben ze nog 7 andere keren dit seizoen punten verloren, hadden ze daar maar geen puntverlies moeten lijden.

8 mei 2022 om 20:27

Ajax had sowieso aan 4 punten nog genoeg in de laatste 2 duels. Wel lekker dat we nu aan 2 punten genoeg hebben, maar ook zonder penalty was psv nog compleet afhankelijk van Ajax, dus je verliest de titel hier niet per se.

8 mei 2022 om 20:31

Dat is niet de discussie

8 mei 2022 om 20:34

@Zytto34 ik snap je verhaal, maar het gaat erom wat er in de kopjes gebeurd. Ajax was de afgelopen maand aangeschoten wild. Door een overwinning van PSV in Rotterdam zou het psychisch kunnen gaan werken, zeker gezien het programma.

8 mei 2022 om 20:47

Eens. Dat zullen we nu nooit weten als Ajax woensdag kampioen wordt. Echter denk ik dat ze een gelijkspel bij vitesse wel over de streep zouden trekken. Dit vitesse is maanden uit vorm en spelen 3 dagen erna play-offs. Denk dat ze sowieso eerder de focus op de play-offs hadden gelegd dan van Ajax winnen. Ajax heeft wel gewoon de kwaliteiten om een puntje bij vitesse te pakken. Op voorhand was ik blij met een gelijkspel zodat we sowieso nog een buffer tegen vitesse hadden.

8 mei 2022 om 19:56

Ajax gaat terecht kampioen worden. We laten het zelf natuurlijk ook teveel liggen. Deze slappe scheids heeft ons wel twee fantastische speelronden door de neus geboord. De druk had er bij beide teams opeens vol opgestaan.

Jammer maar gefeliciteerd Ajacieden! Het is een terechte titel vooral als je ook naar het doelsaldo kijkt.

8 mei 2022 om 20:13

Dat snap ik, maar als je als scheidsrechter op zo'n belangrijk moment in de slotfase niet even gaat kijken is een brevet van overmogen. Deze beslissing kan straks de club wel tientallen miljoenen kosten. Bij winst vandaag had Ajax nog onder de druk kunnen bezwijken. Dat zit er nu niet meee in. Dan even een verhaaltje doen voor de camera wil deze scheids ook niet, maar wel zijn eigen boek promoten als het uitkomt. Gözübüyük is gewoon een hele laffe ijdeltuit. De laatste 2 wedstrijden zijn nu voor spek en bonen.

8 mei 2022 om 20:58

Sorry hoor. Feliciteer niemand. Noem me maar onsportief maar voel me gewoon keihard genaaid door arbitrale dwalingen. Vind het allemaal te opzichtig. Ben geen wappie maar dit stinkt gewoon aan alle kanten.

8 mei 2022 om 21:09

"Ben geen wappie maar vermoed wel dat er stiekem afspraken gemaakt worden om Ajax kampioen te maken."
De KNVB heeft inmiddels heel veel profijt bij steeds dezelfde club die kampioen wordt in plaats van wisselende kampioenen. Soms zit het mee, vandaag zit het enorm tegen.

9 mei 2022 om 03:54

Je wappert anders aardig vandaag.

9 mei 2022 om 03:55

Inderdaad, als de KNVB al het één en ander zou willen sturen, zouden ze de boel wel van Ajax weg bewegen. Ze zitten er daar echt niet op te wachten dat Ajax een monopolie heeft op de CL miljoenen.

Serdar floot zoals gewoonlijk weer een dramatische wedstrijd. Hoezo staat deze vent zo hoog aangeschreven bij de KNVB? Die man fluit elke wedstrijd hartstikke dood, hij heeft een handje van dit soort discutabele beslissingen en hij geilt op kaartjes uitdelen. Ik heb me weer eens mateloos geërgerd aan hem

Dit zegt dan toch al genoeg? Jij geeft hem! Ga dan ook maar uitleggen waarom je het een penalty vond.

8 mei 2022 om 20:03

Dan legt ie uit dat de bal richting de kruising ging maar dat een elleboog, deel van de arm dus, een goal voorkwam. En ben je het er dan mee eens? Nog steeds niet toch?
Toen die scheids van vorige week uitlegde waarom het volgens hem geen buitenspel was, kwam het toch ook niet over?

8 mei 2022 om 20:11

Nee, maar probeer het dan in ieder geval. Sterker nog misschien vindt Guzubuyuk het zelf ook niks en dan zou het toch mooi zijn als die dat dan toegeeft. Nu lijkt die vragen te vermijden.

Hij kán ‘m geven en dat gebeurde ook, zoals dat zo vaak gebeurd in het voetbal. Ik snap dat het zuur is maar zo gaat het in het voetbal. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Aan het einde van een seizoen is dat in balans.

8 mei 2022 om 20:00

Dat vind ik op zo’n moment wel erg makkelijk gezegd, maar goed….

8 mei 2022 om 20:09

Maar ik vind het nu ook wel makkelijk hoe psv naar de scheids wijst. Vorige week krijgen ze een goal cadeau, vandaag verzuimen ze het af te maken, krijgen vervolgens enorm veel kansen tegen en vol onder druk te staan, stoken zelf dom het vuurtje op (Feyenoord speelt nergens voor, maar Schmidt en Doan denken dat het slim is om de kuip tegen zich te krijgen) en laten de winst zelf uit handen glippen.

8 mei 2022 om 20:43

Ach man houd toch op. Feyenoord krijgt in de allerlaatste minuut een penalty cadeau. Mauro Jr krijgt van 2 meter een bal op zijn rug/elleboog die keurig langs het lichaam hangt. Als die penalty niet wordt gegeven, fluit de scheids 30 seconden later voor het einde met een 1-2 stand op het scorebord. Dat PSV in de eerste helft 0-5 had voor moeten staan, heeft er echt helemaal niks mee te maken.

8 mei 2022 om 21:58

Dat komt door je PSV avatar, maar als de rollen omgedraaid zijn zou je het natuurlijk geweldig vinden dat je een strafschop krijgt .

Dit zegt genoeg over de persoon gözebuyuk. Wees een vent en vertel waarom je tot je beslissing bent gekomen. Dat je de druk vd kuip gewoon iet aan kan en derhalve ongeschikt bent. Zegt dat gewoon.

8 mei 2022 om 23:44

In landen waar de corruptieindex hoger staat denk je aan matchfixing. Dit riekt op z’n minst naar subjectiviteit. Hij floot niet eens gelijk, pas toen we zes Feyenoorders op hem afkwamen en de Kuip zich roerde. Totaal ongeschikt vooor zulke wedstrijden, wat een huichelaar.

Het blijft ook vreemd dat het even duurde voordat hij hem gaf. Pas na protesten van feyenoord spelers gaf hij pas de penalty. Los daarvan het is heel zwak om niet gewoon even uit te leggen wat je gezien denkt te hebben.

8 mei 2022 om 20:05

Tja mauro's arm draait wel naar de bal en haalt er een gevaarlijk schot uit op goal. Het is makkelijk gegeven, maar je kan hem best geven. Je kan als psv alleen naar jezelf kijken. Weer geen topwedstrijd gewonnen. 2 jaar schmidt in de competitie maar 1 keer van az gewonnen. Ook vandaag hing de 1-2 al vanaf minuut 55 in de lucht terwijl ze echt goede mogelijkheden kregen om de 0-3 te maken. Dan laat je je aftroeven tegen een vermoeid feyenoord in de laatste 10 minuten. Wel ongelukkig, maar bewijst ook dat psv niet echt topwedstrijden kan killen. Dat is ze maar 1 keer gelukt in de beker tegen Ajax. Voor de rest hebben ze elke belangrijke topwedstrijd onder schmidt weggegeven de afgelopen 2 seizoenen.

8 mei 2022 om 23:49

Wat een slap betoog zeg. Ten eerste houd hij in een natuurlijke beweging zijn arm langs zijn lichaam, is er geen sprake van arm naar de bal en krijgt ie hem van dichtbij op de achterkant van zijn bovenarm en kan ie dat niet voorkomen, niet in de laatste plaats omdat zijn zicht ook van de bal wegdraait.

En tweede: de rest doet er niet toe. Of je slecht speelt of niet. Sterker: als deze penal gewoon niet gegeven was, was de wedstrijd gekild en gewonnen. Maar zoals types als jij er nu argumenten uithalen om deze beslissing te rechtvaardige had je bij we. 1-2 overwinning lopen zeiken dat het niet verdiend was.

Durf zelfs een beetje te stellen dat ie het zelf amper heeft waargenomen maar af gaat op het appelleren van spelers en publiek…. Vandaar z’n minder resolute wijze van handelen….

8 mei 2022 om 20:04

Het is nogal een bewering om te stellen dat hij puur op appelleren een strafschop geeft.

8 mei 2022 om 20:12

Nou nou, dat hij dat zomaar aandurft he..

8 mei 2022 om 21:31

Maar zo was het toch ook? Hij geeft hem bijna 5 seconden niet en dan ineens wel? Gewoon in paniek gegeven.

Dat is inderdaad gewoon laf. Als je het fout hebt gezien tijdens de wedstrijd, maar niet door de VAR naar de zijkant bent geroepen, dan kan dat, dan geef je die fout toe en is het daarmee klaar. Nu is het dat niet. Slappe zak is terecht.

Eerste helft was voor psv, tweede helft voor ons. Gelijkspel was in mijn ogen ook wel verdiend, de manier erop iets minder. Zie het maar als karma op het kinderachtige gedrag van smit.

8 mei 2022 om 20:03

Wie is Smit?

8 mei 2022 om 20:12

Weet je niet wie hij bedoelt?

8 mei 2022 om 22:00

Die koekenbakker van jullie

Of je het een strafschop vond of niet dit is altijd een hele zwakke scheids en een slappe zak. Vreselijke vent.

Gozubuyuk weet heel goed dat hij fout is. Maar als er vanuit de KNVB zoveel druk op je schouders ligt kun je daar bijna niet tegenop

Ik zeg het al zo lang ik me kan herinneren zo’n 20 keer per seizoen. Maak hands gewoon altijd hands. Gewoon de keiharde regel dat je hand en elleboog tegen je lichaam moet zitten. Is 1 van beide niet het geval is het gewoon hands. Dat zal wel pijnlijke momenten opleveren maar dan is het gewoon voor iedereen duidelijk, controleerbaar en daardoor eerlijk.

Af en toe vraag je je toch af wat zo'n VAR doet gedurende de wedstrijd. Op zo'n cruciaal moment in de titelrace mag je toch op zijn minst in deze situatie de scheids even naar de kant roepen. Je zou maar PSV supporter zijn en deze hans worst kost je straks nog de titel.

Toen ik zag dat er een penalty kwam voor Feyenoord wist ik nog niet waarom, maar vond hem wel al meteen terecht!

8 mei 2022 om 21:02

Sooo, zal dat niet je ajax brilletje zijn?

Kan me voorstellen dat je als PSV je niet gelukkig voelt na deze strafschop. Denk dat de scheids er goed zicht op had en zich idd in de emotie van de pot liet meegaan.

Probleem is dat de VAR enkel bij een duidelijke fout mag ingrijpen. Daar ligt dus in eerste instantie het probleem. Maar aan de andere kant is het wel logisch dat de VAR niet mag ingrijpen. Anders kan je de hele wedstrijd wel ingrijpen.

Achter de komma is het toch wel eerlijker geworden. Betekend niet dat het altijd eerlijk is.

Als je het wilt uitsluiten zal je hands altijd hands moeten maken. Of het dan beter wordt weet ik niet.
De bal kwam tegen de arm. Maar ik vond het geen hands in die zin dat het opzettelijk was.

In de CL hebben ze ook even zo gefloten alle hands op de stip. Het is en blijft lastig. Je kan moeilijk een panel zetten en gaan stemmen over beslissingen tijdens een wedstrijd.

We klagen al over zuivere speeltijd. Eerlijk gezegd hoop ik dat Ajax beide potten wint om het iets minder te maken, maar het blijft lastig. Volgende week heeft Ajax het in eigen handen om kampioen te worden.

Dat gebeurd bij elke club elk jaar wel een paar keer je moet maar denken dat dit de zogenaamde kleine clubs veel vaker voorkomt en dan hoor je ze ook niet dan vinden de (grote)clubs het terecht en logisch ja is voor PSV nu ff vervelend maar deze kon ie nog geven bal komt tenslotte tegen de arm maar verplaats je is in PEC dat is pas dramatisch en slecht.

Zal ongetwijfeld zijn vanwege het feit dat hij geen goed antwoord kan formuleren. De VAR heeft hem in de steek gelaten. Die had hem moeten overrulen en moeten zeggen, geen penalty, ga zelf maar kijken.

Zo worden Ajax en feyenoord toch weer geholpen,dit weekend,dit weekend weer belachlijke beslissingen,zo ook gisteravond bij Twente met de vrije trap van Fortuna

De fout ligt niet bij Guzubuyuk. Van Boekel had hem tot de orde moeten roepen.

Guzubuyuk is een enorme lafaard. De VAR ook. Ik heb echt nog nooit zo'n belachelijke beslissing gezien. Nog niet voor 1 procent een penalty. Na de uitbal tegen Ajax hebben we nu deze situatie. Dat bepaalt dus het kampioenschap. Verder zeg ik maar niets.

Tijd voor een onderzoekje …en een keer niet naar alleboogstoten!

Ik woon in Amsterdam, ben geboren in Haarlem, haast Amsterdam West. Dat zou ie dan moeten zeggen. Blijf erbij. Raar dat Nijhuis, Kuipers geen Twente mogen/mochten fluiten en iemand met Amsterdamse invloeden wel de competitie mag beslissen in deze. Waarom geen scheidsrechters uit Geldrop en Helmond maar wel Amersfoort en Amsterdam/Haarlem.
Jaap Uilenberg werd vanwege zn Twentse roots regelmatig in twijfel getrokken. Waarom Dick van Egmond uit regio Amsterdam niet?

9 mei 2022 om 00:29

Nijhuis mag wel Twente fluiten, maar heeft zelf aangegeven dit niet te willen.

Been is nu opeens verbolgen omdat die pingel Ajax indirect helpt, anders zou deze objectieve analist niet zo uitgesproken zijn. En Perez? Zuurder vind je ze niet

Uitslag kan ik me in vinden na de 2e helft. Alleen de manier waarop is gewoon schandalig. Maar kun je verwachten van het corrupte Nederlandse scheidsrechterskorps en de knvb . Die doen alles om die k.tclub kampioen te maken . Vd sar zal vandaag wel weer geld overmaken naar zeist

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren