Ruud Gullit adviseert Ten Hag: ‘Sorry hoor, dat is Tadic bij Ajax toch ook?'

Zondag, 8 mei 2022 om 11:00Mart van Mourik • Laatste update: 11:13

Ruud Gullit is van mening dat Cristiano Ronaldo altijd moet spelen bij Manchester United. Zaterdagavond besprak de analyticus van Ziggo Sport het functioneren van de 37-jarige Portugees bij the Red Devils, waar Erik ten Hag komend seizoen aan het roer staat.

“Of ik verwacht dat Ronaldo doorgaat bij Manchester United? Het hangt allemaal af van de plannen van Ten Hag”, stelde Gullit. “We zullen het zien. Ik denk dat Ronaldo zelf bepaalt of hij blijft of niet, en niet Ten Hag. Wat hij gepresteerd heeft met Manchester United... toch weer boven verwachting.” In het huidige Premier League-seizoen was Ronaldo tot dusver 18 keer trefzeker in 29 optredens, waarin hij bovendien 3 assists verzorgde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Dat vind ik veel”, vervolgde Gullit. “Zeker als je bedenkt dat het team totaal niet draait. Hij heeft heel veel goals gemaakt die belangrijk waren voor United. Het heeft dit seizoen in ieder geval niet aan hém gelegen. Maar het is natuurlijk wel heel vervelend voor hem om constant te moeten horen dat hij de jeugd tegen zou houden en dat het elftal alleen maar met hem bezig zou zijn. Maar omdat iedereen alleen met hem bezig was, heeft hij wel Real Madrid driemaal de Champions League (viermaal, red.) bezorgd. Het is heel vervelend voor een speler om veel kritiek te krijgen, terwijl je alles geeft en zó veel goals maakt.”

Komend seizoen moet aanstaand manager Ten Hag besluiten om Ronaldo al dan niet op te stellen. “Wat ik zou doen als ik Ten Hag was? Natuurlijk zou ik hem opstellen. Sorry hoor, maar hij maakt goals voor je. Waaom niet? Bij Ajax zijn er ook altijd belangrijke spelers die altijd moeten spelen. Kijk maar naar Dusan Tadic, hij moet altijd spelen. In welke formatie dan ook. Om zulke spelers bouw je gewoon een team. Zo is het met Ronaldo ook”, besloot de analist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door reddevilgaz)

Ronaldo vergelijken met Tadic is wel gedurfd ! Tadic mag zijn schoenen nog niet eens poetsen !

7 mei 2022 om 19:10

Al breek je beide benen van tadic, dan nog wil hij de schoenen van Ronaldo niet poetsen.

En jij snapt vergelijken blijkbaar niet, daarvoor hoef je niet even goed te zijn

7 mei 2022 om 19:24

Begrijpend lezen en deze website..

7 mei 2022 om 19:32

Elke keer weer heb je van die mensen die denken dat er letterlijke vergelijkingen worden gemaakt qua voetbalkwaliteit. Dit is een hele andere vergelijking Bobo25.....misschien iets beter lezen?

7 mei 2022 om 20:08

Begrijpend lezen wordt alleen gedaan als het de lezer uitkomt

7 mei 2022 om 21:20

Het verschil is dat Tadic in team verband denkt en ronaldo meer aan zichzelf denkt. Tadic is minder goed, maar veel belangrijker voor ajax, dan ronaldo dat ooit kont zijn.

8 mei 2022 om 09:17

Tuurlijk. Sterk punt. Finale Portugal gemist? Interviews van de ongeveer alle medespelers van Ronaldo niet gezien?

8 mei 2022 om 09:48

Ging het niet over ronalde bij man u?

8 mei 2022 om 12:10

Finale niet gemist hoor CoolJ (je vergeet de LL), maar jij blijkbaar wel de laatste 2 jaar van Ronaldo zijn clubprestaties😂

8 mei 2022 om 15:05

Enige vergelijking die hij maakt is dat Tadic een belangrijke speler is voor het team net als Ronaldo. Wel even goed lezen is mijn advies.

Inderdaad en zo is het, lekker 442 gaan spelen met Ronaldo voorin en nog een topper halen, Timber centraal achterin en een speler die goed is op 6. Dan kan United een leuk elftal worden die zeker de top 4 zou halen

7 mei 2022 om 19:09

Naar mijn idee kan Timber beter naar Duitsland, Spanje of Italië. Voor de PL is hij denk ik fysiek te zwak en eigenlijk te klein.
Man utd schiet er denk ik weinig mee op als ze hem halen, voetballend natuurlijk wel, maar tegen sterke spitsen legt hij het af.

7 mei 2022 om 19:16

Timber gewoon op hele hoge noppen laten spelen en een paar springveren in zijn zolen bevestigen

7 mei 2022 om 20:04

Dat vermoed ik ook en we weten natuurlijk ook niet of ze Timber echt willen..

7 mei 2022 om 21:19

Otamendi is ook een klein opdondertje en die deed het uitstekend bij City in de Premier League. Timber heeft als voordeel dat hij ook nog eens goed kan voetballen.

8 mei 2022 om 07:00

Volgens mij doet Veltman het toch ook wel aardig bij BHA.Denk dat Timber eerder eerst op de rechtsback positie zal beginnen. Zoals Mazraoui hem invult bij Ajax. Niet opkomend aan de zijkant. Maar dan op het middenveld zal opkomen. Ik zie hem graag komen hoor.

8 mei 2022 om 11:39

Verschil is wel dat Veltman rechtsback speelt of rechter CV in een 3 mans achterhoede. Dat is toch wel anders spelen dan zoals bij jullie de bedoeling is in een 2 mans centraal.

Niet elke CV hoeft groot te zijn overigens. Alleen mist Timber wel het springvermogen dat bijvoorbeeld een Aké wel heeft. Dat vind ik wel een nadeel voor Timber zelf.

8 mei 2022 om 15:07

Te klein is onzin, verdeders van Barca in toptijd waren nog 10 cm kleiner. Als je timing maar goed is ennlaat dat nou net een sterk punt zijn can Timber

Je verliest Pogba al. Als je Ronaldo ook nog weg doet blijft er echt bijna niks meer over aan indivduele klasse en of de toppers in de rij staan om aankomend seizoen al te vertrekken naar een United dat geen CL speelt dat is natuurlijk ook nog maar de vraag. Ik hoop dat Ten Hag niet de fout maakt allemaal Nederlanders te halen want buiten Van Dijk is momenteel niemand van Oranje absolute wereldtop. Heel misschien De Vrij

7 mei 2022 om 19:43

Timber zit wel tegen top aan Japie, de Timber van Ajax. Frenkie zou ik ook nog wel halen als ik Ten Hag was. verder ook niet echt meer Nederlanders dan die 2 die ik zou halen.

7 mei 2022 om 20:27

Zelfs Timber zou ik niet doen als Ten Hag zijnde. Dan zou ik echt adviseren om een de Ligt of de Vrij te halen. Hebben immers meer ervaring en zullen niet heel veel duurder zijn denk ik. Andere opties zouden Skriniar, Koulibaly, Kounde o.i.d. zijn. United moet snel terug naar de wereldtop en dat is het met Timber nog net niet.

8 mei 2022 om 02:32

@Lampen sorry maar het leuk doen bij Ajax betekent niet dat je tegen de top aan zit. Timber is een fantastische speler maar laat het hem eerst nog maar eens bewijzen in het buitenland.

7 mei 2022 om 21:23

Pogba gaan ze niet missen bij United, die brengt veel te weinig en presteert niet constant genoeg. De Vrij is geen slechte verdediger, maar die gaat bij United ook niks toevoegen. Ze hebben juist een centrale verdediger nodig die goed is aan de bal.

7 mei 2022 om 21:32

Pogba kan je beter kwijt zijn dan "rijk". Verdient een godsvermogen en speelt veel te weinig goede wedstrijden.

Ben het met je eens dat Van Dijk op dit moment de enige wereldtopper is bij Oranje, maar Ten Hag heeft natuurlijk met De Ligt en Frenkie een heel hoog niveau gehaald. Als hem dat bij United ook lukt (waarbij ik vooral De Ligt veel kans geef, want die doet het bij Juventus echt niet slecht) kunnen die twee ook in de buurt van wereldtop komen. Maar het risico is groot, want als hij inderdaad een paar Nederlanders haalt en het gaat niet heel snel heel goed, dan is de kritiek alleen maar groter.

7 mei 2022 om 21:51

Frenkie zou ik dan ook niet aan beginnen. Die is wat dat betreft vergelijkbaar met Pogba. De Ligt zou eventueel kunnen al vind ik die ook wisselvallig

8 mei 2022 om 04:52

Onzin. Elke speler van het gehele basis elftal van Oranje van het afgelopen EK zou beter zijn dan het huidige United, met uitzondering van CR7 en De Gea.

8 mei 2022 om 07:14

De enige spelers die een individuele klasse moeten hebben, zijn de buitenspelers. Die een mannetje kunne passeren. Pogba probeert dat vaak op het middenveld. En gaat dan ook vaak mis.
Met Rangnick zullen ze samen naar toptalenten kijken. Die hopelijk bij United een ster worden. Zoals United dat in de gloriejareen ook gedaan heeft.
Zullen best wel wat Nederlandse spelers besproken worden. Die wel zijn filosofie begrijpen. En makkelijker door zullen zetten. Zijn denk weinig spelers die zoals Mazraoui kunje spelen.

Denk ook niet dat ten Hag Ronaldo op de bank zal zetten of wat dan ook. Hij zal vast basisspeler blijven en zijn minuten blijven maken, alleen moet ten Hag ervoor zorgen dat United niet afhankelijk van Ronaldo zal worden maar tegelijkertijd er natuurlijk ook voor zorgen dat Ronaldo zal renderen en dat is gewoon een lastige taak.

Zoals Rangnick een paar weken geleden al aangaf, moet Manchester United flink gaan doorselecteren maar tegelijkertijd ook vrij fors gaan investeren. Pogba, Matic, Lingard, Cavani, Mata en Grant zullen na dit seizoen sowieso transfervrij vertrekken en spelers als Bailly, Jones, Dalot en Shaw of Telles moeten ook gewoon verkocht worden en dat zijn wel allemaal verdedigers maar de verdediging van United is wel echt dramatisch en daar moet gewoon stevig doorgeselecteerd worden.

Ook verhuurde spelers als Martial, Pereira, Diallo, Pellistri, van de Beek, Tuenzebe, Mengi en Chong moeten gewoon verkocht worden. Zijn spelers die tekortkomen voor United en gewoon weinig toekomst hebben, en spelers als Williams en Garner zijn momenteel ook verhuurd maar maken goede seizoenen door op huurbasis bij hun clubs, zijn nog jong en zou ik in de voorbereiding zeker kansen geven en indien ze er nog niet klaar voor zijn wederom verhuren.

Zou verder dan investeren in een rechtsback (weet niet zo gauw wie), Timber (40 miljoen), Malacia (30/40 miljoen), Ruben Neves (40/50 miljoen), Bellingham (70 miljoen), Nkunku (70 miljoen) en dan nog een extra spits die door kan groeien en nog jong is en natuurlijk zal dit dan een vermogen kosten, maar waarschijnlijk zal United sowieso genoeg te besteden hebben en zitten met de FFP (voor zover dat gehanteerd wordt) vrij goed en als ze wat gaan doorselecteren halen ze denk ik ook wel tientallen miljoenen binnen met o.a. Martial, van de Beek, Telles, Dalot, etc.

En met Timber en Malacia haal je dan wel 2 jonge talentvolle Nederlandse-spelers, maar ik denk dat dit voor zowel Timber als Malacia ideale stappen zullen zijn. Kunnen dan meegroeien en zie ze daar ook echt wel serieus basisplaatsen veroveren.

de Gea
Aankoop
Timber
Varane
Malacia
Neves
Bellingham
Sancho
Fernandes
Nkunku
Ronaldo
7 mei 2022 om 19:25

Je gaat nu toch geen 30 of 40 miljoen neertellen voor Malacia? Er is geen enkele garantie dat die een meerwaarde wordt en je doet het uitgaande transferrecord van Feyenoord maal twee.

Verder ook opvallend dat die ongeveer evenveel gaat kosten als een PL-sterkhouder als Neves.

7 mei 2022 om 19:33

Heb maar wat bedragen genoemd en bewust maar 30 of 40 miljoen voor Malacia benoemd, anders zou ik weer reacties over mij heen krijgen dat Malacia sowieso minimaal 30 miljoen of wat dan ook waard zou zijn en zou opleveren.

Denk trouwens dat Malacia sowieso meer zal opleveren dan het huidige transferrecord van Feyenoord. Misschien dan geen 30 of 40 miljoen, maar dan zo'n 20 tot 25 miljoen. En Neves zal ook vast wel duurder zijn dan de bedragen die ik heb genoemd, zou alle bedragen die ik bij de spelers heb neergezet maar met een korreltje zout nemen.

7 mei 2022 om 19:36

Oké helder.

Zie je in Malacoa trouwens echt een goede optie? Toch een enorm vraagteken naar mijn mening. Want op het niveau dat Man U ambieert te hebben, heeft hij amper of niet gespeeld.

7 mei 2022 om 19:50

Denk inderdaad dat Malacia een goede optie zal zijn. Natuurlijk is het niveau wat Manchester United ambieert wat hoger dan waar hij nu op speelt, maar ik vind Malacia sowieso niet minder dan Shaw en Telles.

Vooral Telles vind ik best wel matig en schat Malacia zelfs wel ietsje hoger in dan hem. En in vergelijking met Shaw vind ik het verschil met Malacia ook niet groot en Malacia minstens gelijkwaardig en misschien nog wel iets beter en bij Shaw en Telles heb ik echt het idee dat die nu gewoon op de top van hun kunnen zitten, terwijl ik bij Malacia het idee heb dat hij echt nog veel meer rek in zich heeft en mee kan groeien bij het opnieuw opbouwen van United.

Ben trouwens zelf geen Feyenoorder voordat er reacties komen dat ik Malacia ophemel of hoog inschat, ben namelijk Ajacied haha. Manchester United gaat trouwens wel goed vandaag (niet), 4-0 achter tegen Brighton na 59 minuten..

7 mei 2022 om 19:54

En op basis van wat is Malacia beter dan Telles? Dan moet je wel de Telles vanuit zijn Porto-periode nemen trouwens.

Want ja dat Telles het niet is, dat kan je eenvoudig stellen na zijn Man U periode. Maar die had gewoon stukken meer laten zien dan Malacia tot op heden.

7 mei 2022 om 20:02

Bij FC Porto was Telles inderdaad een goede back, maar bij United komt hij gewoon tekort. En vind Malacia in verdedigend opzicht stabieler dan dat Telles is, want heb bij Telles wel altijd het idee dat hij de mindere versie van Marcelo (in zijn topjaren) is en van linksbuiten naar linksback is gegaan.

Malacia vind ik ook wat rustiger in zijn spel. Natuurlijk maakt hij hier en daar nog weleens wat foutjes, maar houdt het ook wat simpeler in verdedigend en aanvallend opzicht.

7 mei 2022 om 21:30

Malacia is echt nog lang niet klaar voor een club als United. Bovendien is zelfs Luke Shaw op dit moment nog beter dan Malacia, dus dat zie ik echt niet gebeuren.

8 mei 2022 om 00:38

Ff MotD terugkijken. Defensief totaal uit positie, continue kansen via die kant. Drama

8 mei 2022 om 15:10

Malacia heeft zich alleen in de eredivisie laten zien, en conferencenlegue is geen top niveau.

8 mei 2022 om 21:30

Je vindt Malacia beter dan 1 van de beste linksback van het afgelopen EK en degene die scoorde in de finale? Gaat het wel goed? Shaw is momenteel uit vorm maar ook nu is hij nog 3 klasses beter.

Verschil is dat Tadic precies achter de werkwijze van Ten Hag staat en er alles voor doet voor het team. Ik denk dat Ronaldo er iets anders in gaat staan. Die is ook vooral voor Ronaldo zelf aan het voetballen he.

7 mei 2022 om 21:31

Dat is inderdaad een groot verschil. Tadic is echt een team player, Ronaldo is een individualist.

8 mei 2022 om 21:32

Absoluut onwaar. Ronaldo is de perfecte captain bij Portugal, ik kan me nog een EK finale herinneren waar de geblesseerd uitgevallen Ronaldo als een gek aan de zijlijn stond en iedereen motiveerde in de verlenging.

En toch denk ik zomaar dat Manchester United zomaar eens beter zou kunnen draaien als team zonder Cristiano Ronaldo dan met. Marcus Rashford en Bruno Fernandes zijn dit seizoen geen schim van de spelers die zij vorig seizoen waren omdat zij nu in dienst van Ronaldo moeten spelen, en Cavani zal van zijn tijd bij Manchester United ook wel wat anders hebben verwacht.

7 mei 2022 om 21:45

Denk niet dat Ten Hag een 37 jarige speler als beleidslijn ziet. Kom op zeg! Als hij dat wil , zou hij kunnen blijven mits hij zich schikt in de rol die Ten Hag voor ogen heeft. Leuk die statistieken 18 goals en wel 3 assists maar wat moet je ermee als je weet dat het alleen maar minder wordt. Als hij niet wil gewoon afscheid van nemen. In de speelstijl die Ten Hag voorstaat , schiet Haller er ook gewoon 20 in , dat hebben we in de CL gezien.

Enige wat ten Hag moet doen is een tram maken met spelers die echt willen. Dat scheelt al veel. Zie hem echt wel aantal spelers beter maken, misschien zelfs Rashford maar zeker Sancho.
Miljoenen aan toppers uitgeven helpt niet, ze gaan al tien jaar aan ego’s ten onder met Pogba op eenzame hoogte.
Verder hoop ik dat scouting beetje verbeterd wordt want daar zit de van het drama. Maar goed, daar zijn een paar de club uit gezet.
Spelers waar hij mee kan werken zijn cruciaal, daarmee zijn Feyenoord backs of een Timber niet eens zo slechte opties, werkt t niet dan is schade beperkt. Nkunku is leuk maar die was niet eens gescout, niemand kende hem
Belangrijkste is een defensieve middenvelder die ook spel kan regisseren en de 2 defensieve posities van nu in 1 keer kan vervangen. Frenkie is een leuke gok maar Barca heeft veel geld nodig…
Ze moeten heel creatief zijn iig.
Echte spits wordt lastigste mn gezien de opties die ze hebben laten liggen deze winter en onhaalbaarheid van Haaland of Mbappe…
Bizarre chaos iig

Wat maakt het uit als je een ervaren rot in je elftal hebt. Topclubs in Engeland hebben dat eigenlijk jaren lang gehad. Ronaldo was de beste speler ter wereld. Nu niet meer.
Maar Ronaldo erbij houden heeft meer positieve kanten dan negatieve kanten.
Ik hoop dat Ten Hag spelers als Martinez bij Man U kan halen. Dan hoeft een Ronaldo een keer minder te lopen als je toch 2-0 voorstaat.

Ik zou lekker gaan doorselecteren. Ronaldo prikt er idd goals in, maar is verder gewoon een los onderdeel. Er wordt op de een of andere manier ook gedaan also United heel slecht is, maar dat Ronaldo daar alleen slachtoffer van is. Voetballen doe je als team. Verder is ie bijna net zo oud als ik en ik ben oud, dus wegwezen boomer.

Ronaldo is de grote internationale naam, Tadic is onze eigen superster. Maar hoe je het wendt of keert, Tadic is de laatste 2 jaar belangrijker voor Ajax dan Ronaldo voor zijn club(s). Hiermee zeg ik natuurlijk niet dat Ronaldo minder is dan Tadic, maar wel dat wij tevreden zijn met onze aanvoerder.

Als je nog de beschikking over een Ronaldo hebt die er komend seizoen minimaal 20 in legt moet je er ook gebruik van maken. Het elftal letterlijk op gaan bouwen vanuit achter waar een sterkhouder naast varane moet komen te staan. Wellicht Tchouameni halen voor de plek van Pogba dan kun je jaren vooruit. Voorin naast Ronaldo, zeg het maar. Nunez en Lautaro zijn hier goed voor maar daar is de prijs ook naar. Goedkopere optie is wellicht een Dybala, om maar eens wat op te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

270 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 34 13 2 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tadic hard aangepakt: ‘Je blijft van stewards af, ook als je Tadic heet’

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, keurt de actie van Dusan Tadic na de wedstrijd Vitesse – Ajax (2-2) van afgelopen zondag af. De Serviër wilde zijn wedstrijdshirt aan de meegereisde supporters...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren