Gakpo spreekt zich uit over mogelijke transfer: ‘Natuurlijk is dat een factor'

Zaterdag, 7 mei 2022 om 15:06Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:12

Voor Cody Gakpo staat het krijgen van genoeg speeltijd bij een mogelijke buitenlandse transfer voorop. De vleugelaanvaller beleeft een uitstekend seizoen bij de Eindhovenaren en lijkt aankomende zomer een stap te gaan maken. Met name Arsenal wordt in verband gebracht met de viervoudig international van Oranje, terwijl ook Bayern München, Liverpool, Barcelona en Manchester City in de wandelgangen worden genoemd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door cas1)

Tja voor speeltijd kan Cody het beste bij ons blijven denk ik. bij de clubs die ik zie staan in dit artikel gaat die speeltijd niet heel veel zijn denk ik. dat zijn echte topclubs zij op die positie vaak al goed bezet.

7 mei 2022 om 16:27

Ik denk dat als van Nistelrooij het een beetje doorkrijgt bij PSV, Gakpo nog een seizoen echt kan uitblinken. En dan kan hij vast een veel mooiere transfer maken dan nu. Daarbij verspeelt hij dan zijn WK plaats niet, want daarvoor is wekelijks spelen echt een must.

Snap niet dat Dortmund hem niet haalt, die hebben helemaal geen goede linksbuiten. Garantie voor speeltijd en een mooie stap net onder de echte wereldtop. Met gakpo en adeyemi heb je toch 2 talentvolle spelers. Reus speelt laatste tijd toch wat meer in de as op aanvallende middenvelder en is blessure gevoelig. Verder staat Wolf ook vaak als buitenspeler, die is verre van bijzonder vind ik....

7 mei 2022 om 15:30

Dortmund is er nog steeds ziek van dat ze Malen voor 30 miljoen hebben gekocht. Ik denk niet dat ze 40 miljoen voor Gakpo gaan betalen. Al heb ik veel meer vertrouwen in de kwaliteiten van Gakpo.

7 mei 2022 om 18:31

Is Gakbo echt een linksbuiten waar Dortmund nu interesse in zou hebben? Ik denk dat hij nog wat moet groeien daarvoor.

Zoals je zelf aangeeft, Malen was gehaald als linksvoor of spits. Maar komt voor beide tekort (is sowieso geen linksbuiten in mijn ogen).

Bayern Munchen, Liverpool, Man City en Barca? Allemaal te hoog gegrepen. Arsenal zou goed zijn. Maar zijn concurrentie is net zo basiswaardig. Het probleem is nu dat PSV er een prijskaart op hangt waar alleen topclubs op af komen. En daar moet hij eigenlijk nog niet heen.

Lekker een seizoen bij PSV blijven is het beste. Als aanvoerder vol voor het kampioenschap gaan. Grote kans op speeltijd op het WK en daarna kom je volledig afgerijpt ergens binnen. Voor PSV is dat ook beter. Na volgend seizoen volstaat de tweede plek ook voor CL voetbal. Met een altijd sterke Ajax en flink groeiend Feyenoord heb je Gakpo keihard nodig om minimaal tweede te worden. Volgend seizoen mag ab-so-luut geen overgangsjaar worden. Er staat makkelijk 50 mil op het spel aan CL gelden. Word Feyenoord volgend seizoen tweede kan je er vanuit gaan dat ze flink uitlopen. Die hebben met 3.5mil 3 steunpilaren voor de basis gekocht. Die weten hun centjes straks geheid een stuk beter te besteden dan die totaal incapabele John de Jong.

7 mei 2022 om 15:27

Feyenoord heeft dit jaar ook een paar voltreffers en misschien een beetje geluk. Van te voren dacht ook iedereen wat moet Feyenoord nou weer met Dessers, nu denkt iedereen daar compleet anders over. Al met al verliest PSV een hoop spelers maar dat zal bij Ajax en Feyenoord ook wel gaan gebeuren, dat kan haast niet anders.

Het wordt gewoon afwachten wat Feyenoord volgend jaar op zijn veld kan zetten. Het is natuurlijk de vraag hoeveel hun topspelers opleveren. Ik denk dat het best aannemelijk is dat Sinisterra, Kokcu, Malacia en Senesi een transfer maken, zie die kwaliteit maar is terug te kopen. Op de bank zie ik geen spelers die deze spelers op kunnen volgen.

7 mei 2022 om 17:52

Er zijn er nog steeds heel veel die Dessers niet goed genoeg vinden hoor. Áls die blijft bij Feyenoord, voorspel ik echt een dramatisch seizoen voor Desssers, is gewoon echt een gemankeerde voetballer. Hij schiet er aardig wat in, maar alles om hem heen lukt blijkbaar.. Dat gaat volgend jaar echt niet meer gebeuren.

7 mei 2022 om 18:37

Zijn zoveel "gemankeerde" voetballers op de Nederlandse velden. De echte toppers zijn bijna niet te halen.

Ga voor 4 milj. maar eens een spits vinden van dat niveau. Als hij kwalitatief beter was geweest speelde hij niet bij Feyenoord.

Om nu al te zeggen dat zijn volgende seizoen dramatisch gaat worden. Maar ja, hij is afhankelijk van zijn medespelers en een paar belangrijke gaan weg.

Ik mag hopen dat Feyenoord al weet welke spelers ze willen aantrekken, incl. keuze 2, 3 en 4. Want van een paar spelers weer je 90% zeker dat hij vertrekt.

7 mei 2022 om 19:33

Volgens mij is Dessers altijd al doelgericht en effectief geweest. Prima spits hoor.

8 mei 2022 om 11:54

Waarom denk je dat hij verhuurd is ? En waarom was hij niet op de Afrika Cup ? I rest my case. Uitzonderlijk jaar voor Dessers. Thats it !

7 mei 2022 om 15:27

Als Gakpo blijft en PSV haalt goede vervangers voor Zahavi, Mvogo, Götze en Sangaré dan zijn ze in mijn ogen een grote titelkandidaat. Bij Ajax moeten we ook maar afwachten wie er voor de groep komt te staan en daar vertrekken ook een aantal belangrijke spelers. Feyenoord zie ik de kern wel bij elkaar houden, dus die zullen ook een grotere rol spelen in de titelrace dan dit seizoen.

7 mei 2022 om 15:49

Denk dat senesi (1 jaar contract), kokcu en malacia ook gaan vertrekken. Lever je ook wel veel in. Daarnaast zijn til, nelson, hendrix en dessers gehuurd, dus daar zullen er ook nog wat van vertrekken. Dan ben je ook zo 6-7 selectiespelers kwijt.

7 mei 2022 om 15:59

Ik zie Til en Dessers wel overgekocht worden door Feyenoord. Kan mij voorstellen dat Til gezien de situatie niet meer terugwil naar Rusland en Genk heeft Dessers ook niet nodig. Nelson en Hendrix vind ik niet veel toevoegen aan Feyenoord.

7 mei 2022 om 18:03

Dat zou zomaar kunnen, maar til zou ook zomaar bij een Duitse club oid kunnen belanden. Vaak kunnen die wel meer betalen en dan is feyenoord eigenlijk wel kansloos.

7 mei 2022 om 18:39

Til heeft nog een contract. En er is aardig wat betaald voor hem. Ik weet niet of hij eenzijdig zomaar zijn contract kan verscheuren. Lijkt mij toch, ondanks de huidige situatie, wat voorbarig.

7 mei 2022 om 15:37

Bij Arsenal is er ook teveel concurrentie na mijn mening. Nog een jaartje Psv en dan CL spelen is helemaal niet zo slecht voor hem. Misschien nog wk meepakken.

7 mei 2022 om 16:32

En als Cody blijft. en hij een goed WK speelt dan is dat ook lekker voor zijn waarde denk ik zo.

Gewoon lekker in Eindhoven blijven ik snap niet dat spelers die wel goed spelen maar niet stabiel spelen en in Engeland kan hij zeker uit de voeten maar fysiek gesteld en toch nog de ervaring zou ik hem adviseren bij psv te blijven nog 1 seizoen knallen elke wedstrijd laten zien dat onze Mickey Mouse competitie te licht voor hem is maar voor nu ben bang dat ze speel tijd gering gaat worden bij arsenal

Vreemd dat Benfica niet in het rijtje staat.
Schmidt wil wel Neres kopen.

7 mei 2022 om 16:05

Van PSV naar Benfica is sportief een minimale stap vooruit. Die Portugezen hebben misschien PSV en Ajax verslagen, maar ik was er niet van onder de indruk. Een ploeg met veel spelverderf en volgevreten vedettes. Cody Gakpo kan beter naar Het grote Arsenal of Tottenham Hotspur gaan. We zullen zien wat het gaat worden. Ik ben in ieder geval een grote fan van deze jongen. Hij speelt fris en kan goed de ballen in het doel krijgen.

7 mei 2022 om 17:00

Dat de stap weinig voorstelt snap ik, maar dat is vanuit het oog[punt van Gakpo bezien.
Vanuit het oogpunt van Benfica en Schmidt bezien ligt het anders
Engeland, geen top vier kiezen, maar vlak daaronder. Na 1 jaar daar goed gespeeld te hebben komen ze vanzelf wel.
Ga je, als er belangstelling is natuurlijk, naar de top vier dan krijg je misschien te weinig speeltijd, omdat de concurrentie daar veel groter is

7 mei 2022 om 17:28

Zoals wijnaldun deed. Roep ik ook al een tijdje. Eerst rijpen in een grote competitie en dan de volgende stap maken.

7 mei 2022 om 18:44

Hoezo moet hij dan een speler van zijn oude club meenemen? Daar zit geen logica in. Puur en alleen omdat Schmidt trainer is geweest van PSV.

Neres kost de helft van Gakpo. En wie weet ziet hij niets in de komst van Gakpo.

Altijd maar automatisch spelers van de vorige club van een trainer noemen puur en alleen omdat hij de speler getraind heeft, ja het zal wel.

7 mei 2022 om 21:03

Nee, maar wel omdat Gakpo de beste is van Psv en een van de betere in Nederland.
Bovendien international, al had hij in mijn ogen al eerder moeten worden geselecteerd
Lijkt mij meer dan genoeg reden om hem te willen hebben, al denk jij daar anders over

Ik weet met Gakpo nog steeds niet zeker of dit er nou eentje gaat worden voor de absolute top. Buiten het feit dat hij flink blessure gevoelig is heeft hij zelfs niet in Nederland nog nooit in grote wedstrijden het verschil kunnen maken afgezien van zijn 2-1 in de bekerfinale ( al kreeg hij die ook wel van Martinez op een presenteerblaadje in de schoot geworpen) En laten we ook niet vergeten hij is inmiddels toch al 23 jaar en heeft nog steeds geen enkele ervaring op Champions League niveau, stel PSV eindigt zoals het nu lijkt als tweede dan moeten ze eerst maar weer eens door die voorrondes heen komen en neemt hij dan genoegen met weer een jaar Europa League of misschien zelfs Conference League als ze de poule niet doorkomen? En ik lees hierboven ook reacties over grote kans op speeltijd op het WK, nou daar heb ik ook zeer mijn twijfels over. Het is niet voor niks dat hij met 23 jaar nog altijd niet verder is dan 4 interlands en met het nieuwe systeem wat Nederland wil gaan spelen heb je voorin ook nog eens minder spelers nodig in je selectie. Als je ervan uit gaat dat elke positie dubbel bezet moet zijn in je WK selectie en je speelt met 2 man voorin, dan heeft hij met Depay, Bergwijn, Danjuma en Malen al flink wat concurrentie voor 1 van die 4 plekken voorin. Als je alles bij elkaar optelt, het zelden thuis geven in echt grote wedstrijden, zijn blessure gevoeligheid en zijn gebrek aan ervaring in de Champions League vraag ik me af welke club er nu al bereid is 30 tot 40 miljoen voor hem te betalen.

7 mei 2022 om 16:32

Of hij er een gaat worden voor de absolute top is altijd afwachten. Maar dat is ook zo met alle uitblinkers van PSV Ajax of welke club dan ook uit een kleinere competitie, ook al hebben ze cl ervaring. Er zijn wel meer spelers die geen cl ervaring hadden op hun 23e in de absolute top zoals Wijnaldum bijvoorbeeld of Modric.

Dat hij zo weinig interlands heeft, heeft ook deels met blessures te maken. Maar of hij echt een rol gaat spelen op het wk betwijfel ik eerlijk gezegd ook wel. Maar als je er heel eerlijk naar kijkt dan presteren Bergwijn en Malen eigenlijk ook niet zo veel.

Dat hij nooit thuisgeeft in grote wedstrijden vind ik ook onzin. Dit seizoen was hij gewoon goed in de grote wedstrijden in de Europa league, was hij de beste man op het veld tegen Benfica en scoorde hij tegen Ajax in de beker. In 19/20 sleepte hij een gelijkspel binnen tegen Feyenoord en Ajax.

7 mei 2022 om 17:30

Je probeert alleen te provoceren. Hij heeft in genoeg grote wedstrijden het verschil gemaakt. Maar alles wat niet bij een bepaalde club vandaan komt is niet goed genoeg blijkbaar.

7 mei 2022 om 17:37

Volgens mij onderbouw ik mijn post met duidelijke feiten en cijfers dus provoceren? Maar oke ik daag je uit dan, geef mij even een lijstje met grote wedstrijden waarin Gakpo het verschil heeft gemaakt. Benfica uit was ie heel goed, en in de bekerfinale maakte hij de winnende, ik ben heel erg benieuwd naar de rest van jou lijstje.

7 mei 2022 om 18:14

Je onderbouwt het juist niet met feiten. Ik ga geen lijstje maken. Als je vaker kijkt naar wedstrijden waarin hij speelt zie je dat hij in alle soorten wedstrijden presteert. Je komt telkens met hetzelfde aan zonder zelf de feiten te kennen. Ook met blesures. Ja heeft ie gehad. Maar hij heeft er een paar gehad omdat hij uit wesstrijden is geschopt. Is toch anders dan blesures die bijvoorbeeld Madueke heeft gehad. Dat soort blesures schrikt meer af. Maar laat gakpo maar eerst nog een jaar blijven. Prima. Volgend jaar de beste speler in de eredivisie dan.

7 mei 2022 om 18:23

Denk jij dat hij Cristiano Ronaldo is ofzo? Hij kan er ook niet veel aan doen dat zijn team niet meekan en daardoor in de meeste toppers door de ondergrens zakte. Jij doet hier nu net alsof je alleen een grote speler bent als je tegen Ajax of Feyenoord scoort. Er zijn meerdere Europese clubs waar hij tegen heeft gescoord dit seizoen, maar blijkbaar tel je alleen mee als je tegen Ajax of Feyenoord scoort.

Als PSV echt goed speelde in die toppers en hij faalde wilde ik je nog wel gelijk geven. Maar het is en blijft een teamsport.

Naast speeltijd, kijk ook even naar spelsysteem. Onder Schmidt heeft hij vaak als tweede spits, of zelfs als centrumspits gespeeld, en het enige wat daaruit bleek is dat hij een echte winger is. Malen is bijvoorbeeld puur centrumspits, en rendeert totaal niet in een 2 spitsen systeem. Hij speelt best veel, maar schiet er geen donder mee op. Nu denk ik ook dat Malen het gewenste niveau niet heeft, maar dat hij niet op zijn ideale plek staat speelt zeker mee. Boadu speelt dan weer minder, maar daar zit nu weer een stijgende lijn in, ook omdat het systeem bij hem past.

Dan moet hij maar bij PSV blijven als die zeker wil zijn van minuten. Want bij de absolute topclubs heeft hij sowieso geen basisplek en een Arsenal wordt ook bijvoorbeeld genoemd maar die hebben ook met Martinelli en Smith-Rowe jongens die al jaren bij de club zitten en ook zijn opgegroeid. Dus daar is de concurrentie ook hevig. Maar ja dat is gewoon zo als je naar het buitenland gaat.

7 mei 2022 om 16:12

Als nu Gakpo en Sangare eenzelfde actie als Wijnaldum en Depay doen, dus nog een seizoen blijven, dan kan het nog een erg leuk jaar voor PSV gaan worden.

7 mei 2022 om 16:38

Dat zou zeker kunnen maar er moet hoe dan ook iets bij. In 14/15 bleven Depay en Wijnaldum maar het was minstens net zo belangrijk dat Luuk de Jong en Guardado aangetrokken werden. PSV heeft nu ook echt een nieuwe keeper nodig, rechtsback en spits. Ook van die aankopen zal het succes afhangen. Daarnaast denk ik dat Sangare niet meer houdbaar is.

7 mei 2022 om 16:42

Uiteraard moet de selectie versterkt worden, waarbij de focus toch met name op de spitspositie moet liggen.

Ik vind hem niet zo indrukwekkend eerlijk gezegd. Hij scoort weinig, heeft geen overzicht en begint vaak aan dribbels waarbij hij zichzelf vastloopt. Hoe kan het dat de topclubs hem willen?

7 mei 2022 om 18:56

Omdat die topclubs scouts hebben met verstand van voetbal en niet op zaterdagmiddag op vz doen alsof ze iets van het spelletje snappen.....

Ik zal wel afgemaakt worden nu, ik zie de spelers die nu weggaan of die hier allemaal genoemd worden geen bassiskrachten worden bij topteams in La Liga, PL, Serie A of de jongens die naar Bayern gaan. Denk ook niet dat er topteams uit die landen veel geld over hebben voor deze spelers of interesse, halen liever Zuid- Amerikanen voor 20, 30, 40 miljoen. Daarom denk ik ook niet dat er veel zal veranderen aan de selecties van PSV of Feyenoord, Feyenoord zou de gehuurde spelers kwijt kunnen raken maar met het geld wat ze nu krijgen van de CL kunnen ze deze overnemen. Ajax raakt er ook een paar kwijt en daar moet er wel wat terug voor komen en een nieuwe trainer, wat een nadeel is tov van PSV en Feyenoord als zij intact blijven .

7 mei 2022 om 16:24

psv krijgt ook een nieuwe trainer.

7 mei 2022 om 16:29

Echt een nieuwe trainer kan je dat niet noemen natuurlijk. Ruud zat namelijk al bij Jong PSV dus is al bekend bij de club. hij gaat gewoon door waar die mee bezig was. maar dan een paar Niveau'tjes hoger.

7 mei 2022 om 16:35

Zou net zo goed voor Schreuder gelden. Echter wel gewoon een nieuwe trainer met een nieuw systeem.

Arsenal zou een prima stap zijn. Blijf het nog steeds ontzettend jammer vinden dat hij niet verder is ingegaan op Ajax, tijdens zijn contractverlengingsonderhandeling . Hij heeft teveel te danken aan PSV en de fans en met name zijn ouders zouden dat niet hebben toegestaan.

Gakpo is een hele goede speler met veel potentie. Ik snap wel dat die clubs hem in de gaten houden.
Ik maak mij alleen zorgen om zijn blessuregevoeligheid. Zeker in Engeland gaat het nog harder en intenser aan toe.

Dortmund, Sevilla, Villarreal zouden leukere clubs zijn voor hem als eerste stap naar het buitenland. Ook Daarna kan hij alsnog naar de absolute top.

Gezien de reacties kan Gakpo er niet veel van. Veruit beste moyenne, goals assists, qua speelminuten vd eredivisie. Blessuregevoelig? Ja zn enkel waar ie per wedstrijd 5,6 schoppen op krijgt. Alleen scoren tegen de kleintjes? Ok Feyenoord, Ajax, Az ,Sociedad, Monaco, Benfica zijn voortaan kleintjes. Wat een onzin lees ik hier. Dat ie een jaartje eredivisie goed kan gebruiken kan ik in komen. Harder worden, speelminuten garanderen met oog op t EK. In verhouding(linksbuiten) veel beter dan Bergwijn, Malen enz. Lijkt wel of er een trollenleger hem downgraden wil. Scouts kijken ook op voetbalforums, geloof t of niet.

7 mei 2022 om 18:10

Dat hij 1 keer scoort tegen Ajax maakt hem toch ook weer niet meteen top? Was zijn 1ste goal tegen ons in de 8-9 ontmoetingen? Tegen malen, zahavi, madueke en bergwijn hadden we het een stuk lastiger de afgelopen jaren. Tegen feyenoord heeft hij ook niks laten zien de afgelopen 2-3 seizoenen geloof ik (wie weet morgen). Een Antony of madueke vind ik persoonlijk voor elke verdediger een plaag ook al zijn ze niet betrokken bij een goal. Dat heb ik bij gakpo niet. Zijn statistieken zijn goed, maar hoe vaak heeft hij echt een "wow" wedstrijd gespeeld? Zoals Antony tegen Dortmund en Sporting en madueke in de JC Schaal en voorrondes CL? Persoonlijk zie ik er niet meer in dan bergwijn/malen.

7 mei 2022 om 18:53

De tijd zal t leren. Zn enkel(s) is/zijn een dingetje. Qua puur voetbaltalent beste vleugelspeler van de Eredivisie en Nederland imo. Uiteindelijk is Gakpo een prima speler voor de subtop van Europa denk ik. Geen Salah of Mané natuurlijk. Verder kun je Ajax spelers vergelijken uit hun beste periode dit seizoen (voor de winterstop)met spelers van PSV. De piek van Ajax was van buitensporig hoog niveau. Dodelijk efficiënt ,attractief voetbal. PSV heeft als team die piek bij lange na nooit gehaald imo. Maar een Gakpo, Teze Gotze of Sangare zouden prima mee kunnen liften in de vorm die Ajax toen had. Drommel bijvoorbeeld niet.

Als het in Nederland nog niet lukt om een tijd fit te blijven dan word een buitenlands avontuur een deceptie. Stel je maar voor, hij komt binnen zonder grote status en wanneer hij binnen de eerste 7 wedstrijden geblesseerd raakt.. nou vecht je dan maar het eerste elftal in.

Overschatte voetballer. Eredivisie niveau meer niet. 15 assist vind ik knap. Want elke zie ik hem alleen gaan terwijl er drie man voor de goal staan… soms te egoïstisch. Verder prima mens denk ik…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Raphinha draait 180 graden: niet Arsenal maar Chelsea betaalt 75 miljoen euro

Chelsea en Leeds United hebben een akkoord bereikt over de transfer van Raphinha, zo meldt Fabrizio Romano dinsdagavond. Volgens de transfermarktexpert zijn de clubs het eens geworden over een transfersom die...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren