United liet doelwitten Rangnick links liggen: ‘Hadden het moeten proberen’

Zaterdag, 7 mei 2022 om 14:10Jordi Tomasowa

Ralf Rangnick heeft afgelopen winter tevergeefs een verzoek bij het bestuur van Manchester United neergelegd om Luis Díaz, Dusan Vlahovic of Julián Álvarez aan te trekken. De interim-manager van the Red Devils wilde zijn voorhoede versterken nadat hij op twee aanvallers niet langer een beroep kon doen. Anthony Martial vertrok op huurbasis naar Sevilla, terwijl Mason Greenwood eind januari werd gearresteerd op verdenking van verkrachting, verdenking van seksueel geweld en doodsbedreigingen.

Marcus Rashford en Edinson Cavani hebben United niet op sleeptouw kunnen nemen wanneer Cristiano Ronaldo niet beschikbaar was, waardoor Rangnick met regelmaat Paul Pogba en Bruno Fernandes in de voorste linie moest gebruiken. Rangnick vertelde in aanloop naar het Premier League-duel met Brighton & Hove Albion van zaterdagavond dat hij er bij de club op aan heeft gedrongen een aanvaller te contracteren en wees erop dat Vlahovic, Diaz en Álvarez allemaal beschikbaar waren.

“Ik kreeg op dat moment nee te horen van het bestuur, er was geen speler op de markt die ons echt kon helpen, maar er waren er wel enkele: Diaz die nu bij Liverpool speelt, Alvarez die in de zomer naar Manchester City gaat en Vlahovic zat toen nog bij Fiorentina Dat zijn er maar drie die me nu te binnen schieten”, zei Rangnick. “We hadden toen vier dagen vrij en op zondag werd ik op de hoogte gebracht van de problemen met Mason Greenwood en Anthony Martial was natuurlijk al vertrokken. We waren nog steeds in drie competities actief, de Champions League, FA Cup en stonden vierde in de Premier League, maar dat is in het verleden en het helpt ons niet meer.”

“Ik geloof nog steeds dat we het op zijn minst hadden moeten proberen”, vervolgt Rangnick. “Als we binnen 48 uur een speler hadden kunnen vinden, 48 uur is kort dag, maar het is nog steeds 48 uur. Het was misschien de moeite waard geweest om het te proberen en intern te bespreken, maar dat hebben we niet gedaan en het is niet gelukt.” United, staat momenteel zesde staat in de Premier League - vijf punten verwijderd van de vierde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een Champions League-ticket. Met nog twee duels te gaan lijkt de club genoegen te moeten nemen met de Europa League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door rochester)

Dat komt dat men daar zit die er sowieso niet mee akkoord waren gegaan omdat zij niet met deze spelers aan de proppen waren gekomen. Maar halve garnituren zoals ala Maguire, daar maken zij dolgraag werk van..
Misschien zijn die gasten wel ingehuurd door andere voetbal club(s) om United van binnen uit te laten verliezen, zou je bijna zeggen..

Op korte termijn lijkt dat misschien goed, maar dan heb je weer een trainer die nog 6 maanden blijft en spelers koopt waar zn opvolger misschien helemaal niet op zit te wachten. Dat is swso het probleem van United. Al dat kopen op naam en reputatie. Denk eerst es na wat er nodig is en hoe je wil spelen en geef Ten Hag ook gewoon alle bevoegdheden "zijn" team te bouwen. Dat United is afgezakt heeft vrij weinig te maken met het gebrek aan transferuitgaven.

7 mei 2022 om 14:46

Normaalgesprokken ben ik het met je eens dat je een manager van 6 maanden niet aankopen moet laten doen, maar in dit geval ligt het toch wat anders. Rangnick blijft ook na die 6 maanden in dienst bij United en zal deel uitmaken van het voetbalbeleid. Denk dat ten Hag ook weinig te klagen zou hebben met spelers als Diaz of Vlahovic in zijn selectie.

die glazers denken aan een ding dat is aan hun zelf en om zaken te vullen, Ten hag zal ook weinig geld krijgen ben ik bang..

7 mei 2022 om 14:36

Hahaha weinig geld bij United? Wat zeg jij nou? Afgelopen 3 seizoenen voor bijna ‘n half miljard spelers gekocht. Waarom zou ten Hag ineens weinig geld krijgen?

7 mei 2022 om 14:41

Bij ManU krijgen de trainers juist wel geld om te investeren, het probleem is dat ze de verkeerde spelers kopen voor te hoge bedragen. Liverpool bijvoorbeeld investeerd slim en koop spelers op basis van Klopp zijn behoeftes en spelers die in zijn systeem passen.

7 mei 2022 om 15:08

De familie Glazer investeert wel in Manchester United, maar het probleem is naar mijn mening dat ze dat in de verkeerde spelers doen. Acht van de tien aankopen zijn gewoon aankopen die mislukt zijn en op Moyes en Rangnick (al was hij vanaf het begin al een tijdelijke oplossing) na, hebben de voorgangers van ten Hag (van Gaal, Mourinho en Solskjaer) altijd miljoenen erdoorheen kunnen jagen en eigenlijk ook wel de spelers kunnen halen die ze wilden.

Als je gewoon het lijstje afgaat van de trainers en de spelers die ze kregen, dan zie je dat er wel degelijk voor honderden miljoen is geïnvesteerd in spelers:

- David Moyes. Kreeg niet de spelers die hij wilde, maar kreeg wel Fellaini (32,4 miljoen) in de zomer en in januari Mata (44,7 miljoen) erbij in het enigste seizoen dat hij coach was van United (seizoen 13-14).
- Louis van Gaal kreeg in zijn eerste seizoen (14-15) di Maria (75 miljoen), Shaw (37,5 miljoen), Herrera (36 miljoen), Rojo (20 miljoen), Blind (17,5 miljoen), Falcao (huursom 7,5 miljoen) en Valdés (transfervrij, tekengeld ontvangen) erbij.
- Louis van Gaal kreeg in zijn tweede seizoen (15-16) Martial (60 miljoen), Schneiderlin (35 miljoen), Depay (34 miljoen), Darmian (18 miljoen), Schweinsteiger (9 miljoen) en Romero (transfervrij, tekengeld) erbij.
- José Mourinho kreeg in zijn eerste seizoen (16-17) Pogba (105 miljoen), Mkhitaryan (42 miljoen), Bailly (38 miljoen) en Zlatan (transfervrij, tekengeld) erbij.
- José Mourinho kreeg in zijn tweede seizoen (17-18) Lukaku (84,7 miljoen), Matic (44,7 miljoen), Lindelöf (35 miljoen) en Sánchez (34 miljoen) erbij.
- José Mourinho kreeg in zijn 3de seizoen (vlak voor de winterstop ontslagen en vervangen door Solskjaer, seizoen 18-19) Fred (59 miljoen), Dalot (22 miljoen) en Grant (1,7 miljoen) erbij.
- Ole Gunner Solskjaer kreeg in zijn eerste (volledige) seizoen (19-20) Maguire (87 miljoen), Fernandes (63 miljoen), Wan Bissaka (55 miljoen), James (17,8 miljoen) en Ighalo (huursom 12 miljoen) erbij.
- Ole Gunner Solskjaer kreeg in zijn tweede seizoen (20-21) van de Beek (39 miljoen), Diallo (21,3 miljoen), Telles (15 miljoen), Pellistri (8,5 miljoen) en Cavani (transfervrij, tekengeld) erbij.
- Ole Gunner Solskjaer kreeg in zijn derde seizoen (vlak voor de winterstop ontslagen en vervangen door Rangnick, 21-22) Sancho (85 miljoen), Varane (40 miljoen), Ronaldo (15 miljoen) en Heaton (transfervrij, tekengeld) erbij.

Er is door de Glazers wel degelijk honderden miljoenen in spelers geïnvesteerd. Ook lijkt het mij dat je als trainer bij de Glazers ook wel wat vrijheid krijgt om spelers te halen die je wilt, want Fellaini komt voor mij duidelijk op advies van Moyes en zo ook bijvoorbeeld Blind, Depay, Schweinsteiger en Romero die via van Gaal bij United terecht zijn gekomen en Zlatan, Matic en Dalot via Mourinho.

Wel heb ik Moyes maar ook van Gaal en Mourinho regelmatig gehoord dat ze andere spelers wilden hebben maar dat dat niet ging. Kan mij nog herinneren dat Moyes een paar jaar geleden aangaf dat hij Kroos graag wilde binnenhalen in de zomer van 2013 toen hij nog bij Bayern speelde, maar dat hij werd tegengehouden door het bestuur van United en de Glazers en uiteindelijk vertrok Kroos in 2014 eigenlijk voor een schijntje naar Real Madrid en dat hij ook o.a. Hummels en/of Sergio Ramos wilde halen maar dat hij telkens geen gehoor kreeg vanuit het bestuur.

Mourinho had volgens mij ook zo zijn namen die hij niet kreeg. Maar al deze coaches hebben toch ergens wel een deel van de spelers gehad die ze wilden. En op Moyes en nu Rangnick (interim) kregen al deze coaches minimaal 2-jaar de tijd, en ik verwacht dat ten Hag dat ook wel zal krijgen en ten Hag heeft 1 groot voordeel: Woodward is weg of gaat weg binnenkort, die hield ook best wel veel tegen op het gebied van transfers en denk dat ten Hag ook wel ruimte krijgt om hier en daar spelers te halen die hij graag wilt.

Timber is volgens mij sowieso een optie voor ten Hag, al hoop ik dat Timber voorlopig nog bij Ajaz blijft ,

Ook heb ik van Gaal weleens gehoord dat hij toen in ook weer Kroos bij United probeerde binnen te halen, maar dat hij al voor Madrid had gekozen. En dat van Gaal graag Müller wilde binnenhalen, maar dat hij geen gehoor kreeg vanuit het bestuur van United en de Glazers

7 mei 2022 om 15:34

Eigenlijk een vrij bizarre lijst als je alles ziet en er nog steeds geen elftal staat. Daarnaast is geen gehoor wel heel makkelijk gezegd. Trainers kunnen zoveel namen noemen die ze willen maar het is geen fifa spelletje. Het lijstje van van Gaal heb ik wel eens voorbij zien komen en al die spelers waren werkelijk onhaalbaar.

7 mei 2022 om 15:56

Trainers hebben natuurlijk een bepaald spelbeeld/systeem wat ze willen spelen en dan hebben ze natuurlijk bepaalde spelers nodig die daar in passen. Maar ik ben het wel eens met dat het bestuur niet iedere speler moet binnenhalen die de trainer wilt, want zoals ik al schreef: het is nou ook niet zo dat van Gaal (en Mourinho en Solskjaer) geen enkele speler kreeg die ze wilden, want bepaalde aankopen kwamen ook gewoon duidelijk uit hun koker.

Dat lijstje van van Gaal heb ik inderdaad ook gezien. Niet alle namen die hij noemde, waren haalbaar. Noemde toen namen als Hummels (speelde toen bij Dortmund, vertrok pas in de zomer van 2016 naar Bayern toen van Gaal al was vertrokken bij United), Sergio Ramos (had toen contractperikelen met Real Madrid, werd uiteindelijk wel verlengd met een forse salarisverhoging voor Ramos), Gundogan (speelde toen nog bij Dortmund), Kroos (vlak voordat hij van Bayern naar Real ging voor een schijntje) en dus Müller en deze spelers waren dan misschien geen makkelijke opgave om binnen te halen, maar onhaalbaar waren ze naar mijn mening nou ook weer niet voor United.

Van Gaal noemde toen ook Neymar die toen nog bij Barcelona speelde. Dat was wel echt een speler die onhaalbaar zou zijn. En hij noemde toen Sadio Mané (speelde toen bij Salzburg en vertrok naar Southampton, maar schijnbaar probeerde van Gaal het weer in 2015 toen Mané bij Southampton speelde), Kanté en Mahrez als spelers die hij wilde halen en van Kanté en Mahrez geloof ik eerlijk gezegd weinig dat van Gaal ze wilde hebben,

Want van Gaal is van medio 2014 tot medio 2016 coach geweest bij United en Kanté speelde toen SM Caen in het seizoen 14-15 en daarna bij Leicester City in het seizoen 15-16 in dat legendarische seizoen toen Leicester kampioen werd en Kanté geweldig was, maar Kanté ging in de zomer van 2016 naar Chelsea en van van Gaal was volgens mij ruim voor de zomer van 2016 al bekend dat hij zou vertrekken bij United (volgens mij ergens in februari of maart 2016 was dat al bekend en ik geloof niet dat van Gaal Kanté in januari 2016 binnen wilde halen en dat Leicester hem dan zou willen verkopen).

En hetzelfde geldt eigenlijk voor Mahrez. Die was vanaf het seizoen 15-16 echt geweldig bij Leicester en dat was het laatste seizoen van van Gaal bij United. Die zouden Mahrez echt niet middenin het seizoen verkopen.

Volgend jaar een nieuwe trainer, toen nog niet duidelijk welke trainer. Lijkt me heel verstandig geen mega aankopen te doen.

Vlahovic vind ik echt de coup van de afgelopen transferwindow. Moet je zien welke impact hij op Juve heeft. En, relatief, echt een koopje. In de media ging ook alles alleen over Haaland en Mbappe, maar Vlahovic is (in mijn ogen) echt de topspits van de toekomst. Als liefhebber van Milan baalde ik als een stekker toen Juve ermee aan de haal ging. Wat een geniale aankoop op het moment dat het om aanhaken of afhaken ging.

7 mei 2022 om 14:57

Die heeft zijn transfersom meteen deels terugbetaald door ze naar een CL plek te schieten. Maar die jongen wilde sowieso graag in Italië blijven anders hadden Arsenal of Spurs hem echt wel binnen gehaald. Je hebt wel gelijk. Een geweldige spits die er meteen staat en waar je 10-15 jaar mee vooruit kan.

Welke andere jonge topspitsen zijn er nog te kopen? Haaland en Mbappe zijn voor zowat alle clubs onbetaalbaar of niet haalbaar. Wat blijft er over? Misschien een Gabriel Jesus? Nunez? Eigenlijk best weinig jonge spitsen actief die wereldklasse kunnen worden. Zodra gasten als Messi, Lewandowski, Benzema en Suarez ermee ophouden blijft er best een groot gat achter.

7 mei 2022 om 15:01

Cl hadden ze ook zonder vlahovic gehaald hoor. Met vlahovic had ik gedacht dat juve mee zou doen om de titel, daarin is Juventus gefaald
Vind Juventus kwalitatief beter dan Milan die wel meedoen om de titel..

7 mei 2022 om 15:08

Dan heb je werkelijk geen wedstrijd van Juve gezien dit seizoen. Enig idee op welke plek Juve stond voordat hij kwam? En bij hoeveel goals hij sindsdien betrokken is? Dit AC Milan heeft betere backs, een betere keeper, een beter middenveld, betere vleugels en een betere bank. Juve is zo ongebalanceerd als wat.

7 mei 2022 om 15:23

Dat ligt gewoon aan schijtbakken voetbal van Algeri hoor.

7 mei 2022 om 15:35

Hoevaak is allegri met dat voetbal kampioen geworden en CL finales behaald? Juve moet deze zomer doorselecteren en afscheid nemen van 5/6 spelers

7 mei 2022 om 15:40

Klopt dat hij het liefst in Italië wilde blijven, maar zoals je zegt, zoveel echte nummers 9 van topniveau zijn er niet. En United heeft zeker qua salaris zulke diepe zakken dat op zijn minst een poging wel gerechtvaardigd zou zijn. Maar misschien is dit wel beter voor Vlahovic zelf, bij United zitten al genoeg spelers die bewijzen dat geld alleen niet gelukkig maakt.

Voor Juventus viel alles op zijn plek. Wel een grote gok ook, financieel, want volgens mij was toen het verhaal dat ze al hun overgebleven eieren in één mandje stopten. Het is ideaal uitgepakt. Wat je zegt, ze hebben hem al terugverdiend met het halen van de CL. Daar zag het echt niet naar uit. Tot de komst van Vlahovic was het leedvermaak dan ook groot.

Als je trouwens de jonge spitsen nog eens toespitst (no pun intended) op klassieke centrumspitsen blijven er helemaal weinig over. Vaak zijn het toch halve wingers, snel, maar het best weggestuurd in de diepte. Zo eentje die ook met de rug naar de goal kan spelen is nagenoeg uitgestorven. Hopelijk staan er snel weer een paar op, want zo'n echte aanvalsleider vind ik toch het mooiste.

7 mei 2022 om 19:05

Haaland, Kane, etc zijn toch wel spelers die met rug naar goal kunnen speen hoor.

Een speler verhuren en dan zeuren dat je een speler te kort komt op die positie. Raar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper380
Bruno FernandesMiddenvelder3610
H. MaguireVerdediger301
S. McTominayMiddenvelder301
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
V. LindelöfVerdediger280
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3910 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Alsmaar meer media wakkeren vuurtje aan: Cristiano Ronaldo wil weg

Er verschijnen steeds meer berichten in de buitenlandse media over de vertrekwens van Cristiano Ronaldo. De steraanvaller van Manchester United zou onvoldoende vertrouwen hebben in het daadwerkelijk kunnen meespelen om de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren