‘Barcelona wikt en weegt: ruildeal met Juve kan komst De Ligt mogelijk maken’

Zaterdag, 7 mei 2022 om 12:38Tom Rofekamp

Barcelona breekt zich het hoofd over een mogelijke ruildeal met Juventus. De Catalanen zijn al langere tijd geïnteresseerd in Matthijs de Ligt, maar vielen vooralsnog over het hoge prijskaartje van de 22-jarige verdediger. Calciomercato weet echter te melden dat een overstap van Jordi Alba naar Italië een wezenlijk verschil zou kunnen maken in de transfersom voor De Ligt.

De Nederlander staat al geruime tijd op het lijstje in Noordoost-Spanje. De Ligt was als speler van Ajax in de zomer van 2019 zelfs al dicht bij een overstap naar Barcelona, voordat hij alsnog besloot voor Juventus te kiezen. Na drie seizoenen in Turijn is de 35-voudig international echter in dubio over zijn toekomst. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft zijn club hem voor een keuze gesteld: óf zijn tot medio 2024 doorlopende contract verlengen, of komende zomer vertrekken. De ontsnappingsclausule van De Ligt bedraagt daarin 125 miljoen euro, maar er wordt niet uitgesloten dat Juventus bereid om voor minder om de tafel te gaan.

La Vecchia Signora lijkt water bij de wijn te willen doen als Alba de omgekeerde weg bewandelt. In dat geval zou Barcelona nog slechts vijftig miljoen euro moeten bijleggen om De Ligt naar de club te halen. Juventus is ontevreden over de prestaties van eerste keus Alex Sandro, waardoor de komst van Alba als zeer gewenst wordt beschouwd. Barcelona laat de 73-voudig Spaans international liever niet gaan, maar oriënteert zich al wel op de transfermarkt voor een eventuele vervanger. Volgens Fabrizio Romano zou onder meer Marcos Alonso (Chelsea) nadrukkelijk in beeld zijn. Mundo Deportivo noemt ook jeugdproduct van Barcelona Alejandro Grimaldo (Benfica) als reële optie.

Barcelona heeft echter geconcludeerd dat het zich komende zomer transfertechnisch voornamelijk wil toeleggen op aanvallende versterkingen. Defensieve impulsen moeten een low cost profile hebben. Qua aanvallers zingen de namen van Robert Lewandowski (Bayern München), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) en Romelu Lukaku (Chelsea) al een tijdje rond. Volgens de meest recente berichtgeving van Marca lijkt de komst van laatstgenoemde het meest haalbaar. Het grootste obstakel ligt waarschijnlijk bij de transfersom voor Lukaku, voor wie Chelsea vorig jaar zomer nog 115 miljoen euro betaalde. Barcelona hoopt echter te kunnen profiteren van het feit dat de Belg de laatste tijd vooral bankzitter is in Londen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door almogaver)

Dit neemt niemand serieus, toch? Dit zou een van de slechtste deals ooit zijn (voor Juve, uiteraard, mochten sommigen nog niet begrijpen dat ik dat bedoel).

Een vleugelverdediger op z'n retour (die nog steeds prima kán spelen) ruilen tegen een van de betere Cv's van de competitie, met een gigantische potentie.
Dit zou zelfs in de wandelgangen afgeschoten worden als lariekoek. Is er zo weinig nieuws te melden?

7 mei 2022 om 12:44

Dat was ook mijn eerste reactie bij het lezen van het artikel, maar er wordt ergens nog tussen neus en lippen door nog even vermeld dat er ook nog eens vijftig miljoen euro moet worden bijgelegd door Barcelona.

7 mei 2022 om 12:48

Dan nog vertegenwoordigt Alba een waarde van 50 of 60 miljoen volgens de nitwit die dit schrijft.

Als je verhalen verzint, maak ze dan tenminste wat realistisch zou ik zeggen tegen zo een ‘journalist’.

7 mei 2022 om 13:02

Laten we er voor het gemak maar even vanuit gaan dat er helemaal niets klopt van dit verhaal, want die marktwaarde van Jordi Alba komt niet in de buurt van dat bedrag. Maar als Juventus daadwerkelijk van hun bestbetaalde speler af wil, dan zal die marktwaarde van Matthijs de Ligt ook niet in de buurt liggen van zijn gelimiteerde afkoopsom. Maar zelfs in zo'n situatie kan ik me niet voorstellen dat ze een 34-jarige veteraan als ruilmiddel accepteren om de transfersom te drukken. Zeker als zo'n veteraan slecht past in het Italiaanse voetbal.

7 mei 2022 om 13:26

Lierse// jij gaat er dus vanuit dat de transferwaarde van de ligt 100/110 miljoen is? Dat is veels te hoog. Dit verhaal is best wel realistisch als je vanuit gaat dat de waarde van alba op 20mil ligt. Met 50mil erbij zit je op 70mil voor de ligt en ik vermoed dat juve ook voor de 70/80mil gaat.

7 mei 2022 om 13:29

@realxmadrid

De Ligt is nog maar 22 jaar en heeft super veel ervaring al opgedaan. Hij heeft ook veel kwaliteiten en potentie. Hij is zeker 100M waard.

7 mei 2022 om 13:31

Als Pjanic dat bedrag op papier waard was, waarom niet. Maar misschien verstandig voor Barca en Juve om shady ruildeals even te laten aangezien de vorige nog onderzocht word.

7 mei 2022 om 13:32

Voor Juventus wel ja.

7 mei 2022 om 14:16

Pjanic was dat natuurlijk alleen in een artificieel gespekte boekhouding waard

7 mei 2022 om 13:21

Die potentie komt er alleen al drie seizoenen niet uit. Misschien zijn ze daarom bij Juve toch aan het twijfelen geslagen

7 mei 2022 om 13:24

Japie. Je kan zeggen wat je wilt, maar op zijn leeftijd tikt die toch echt wel een aardig niveau aan. Tuurlijk, het is geen wereldtop, maar kan er zeker naar toe groeien. Zo'n Jaap Stam op zijn leeftijd speelde nog in de 2e divisie. Maar deze reactie lokt natuurlijk weer uit dat je kan beginnen over zijn handsbal op het EK. Dus bij deze heb ik die al gemaakt

7 mei 2022 om 13:26

Nouja Japie, ondanks de slippertjes die hij af en toe maakt is de Ligt natuurlijk gewoon nog steeds één van de meest veelbelovende verdedigers ter wereld. En 22 is gewoon nog altijd erg jong, dus die potentie is er volop. Alle mogelijkheden om door te groeien tot top 5 beste verdedigers ter wereld.

7 mei 2022 om 13:27

Dit seizoen is hij in de Serie A toch echt wel een top drie/vijf verdediger naar mijn mening. Zelf zou ik Bremer-Bastoni-De Ligt noemen (en als hij die stomme foutjes niet maakte dan stond hij gewoon hoger in dat lijstje) als top drie.

Dan kan je toch niet zeggen dat het er dit seizoen niet uit komt?

7 mei 2022 om 13:29

@Ducktaildo Ik hoef niet over een handsbal op het EK te beginnen als hij onlangs Villareal nog drie goals cadeau heeft gedaan in dat tweeluik in de CL. Ik schrijf De Ligt nog niet af, maar ik schrik af en toe wel van zijn niveau als ik hem zie in grote wedstrijden

7 mei 2022 om 13:31

@Lierse1997 De bedoeling van een verdediger is dat hij juist die stomme fouten niet maakt en tegengoals voorkomt ipv veroorzaakt. Hij deed Villareal gewoon drie goals cadeau in dat tweeluik tegen Villareal waardoor Juventus uit de CL lag. Dat zijn geen fouthes, maar cruciale fouten die Juventus miljoenen kosten. Die fouten moeten echt uit zijn spel, want het wordt straks een Veltman 2.0 als het zo doorgaat

7 mei 2022 om 13:35

Ik heb het over beste verdedigers uit de Serie A en je komt met een CL-wedstrijd aanzetten?

Verder speelt hij weldegelijk en sterk seizoen. Als hij die foutjes niet maakte dan was het een heel sterk seizoen zelfs. Die opmerking over Veltman is dan ook zo belachelijk dat ik er niet eens op inga.

7 mei 2022 om 13:39

@Japie, kom op nou toch. De Ligt heeft nu in zijn carrière al veel meer bereikt dan Veltman ooit zal bereiken. Veltman 2.0 slaat werkelijk waar helemaal nergens op, de Ligt is op alle vlakken minstens twee klasses beter.

7 mei 2022 om 13:39

@Japie, begint een beetje een langspeelplaat te worden. Jij zou de allerslechtste scout ooit zijn. Jij blijft die paar slippertjes opnoemen Maar jij stelt er 0,0 tegenover. Dat is bizar. Elke pannenkoek kan de kwaliteiten van De Ligt zien. Dat een verdediger vaak op zijn best is op wat latere leeftijd spreekt nog meer voor hem. Jij gaat de Ligt nooit meer goed zien spelen want die hands allen blijven maar op je ogen staan.

7 mei 2022 om 13:42

Natuurlijk is De Ligt van een hoger niveau maar ik bedoel qua cruciale fouten. Die maakt hij echt teveel en dat moeten nu echt een keer uit zijn spel verdwijnen. Zoiets mag niet een structureel iets gaan worden zoals bij een Veltman. Vandaar de vergelijking

7 mei 2022 om 13:43

Hij heeft toch een goed punt. De ligt kan hartstikke goed verdedigen, maar in cruciale wedstrijden is het meer een regel dan uitzondering dat hij fouten/blunders maakt die leiden tot verlies/uitschakeling. Voor een grote club is dat rampzalig en die houden daar zeker rekening mee.

7 mei 2022 om 13:44

@Thamike Een Maguire rekenen we toch ook af op die fouten en een Botman bv ook. Dan hoor ik ook niemand zeggen wat stel je er tegenover. Elke verdediger wordt afgerekend op dit soort fouten

7 mei 2022 om 13:47

Lierse. Over De Ligt in discussie gaan met Japie heeft geen zin. Hij baseert zijn mening op samenvattingen en wat CL wedstrijden. Vraag mij überhaupt af of hij ooit een wedstrijd uit de Serie A heeft gekeken.

7 mei 2022 om 13:50

Ik vind het een dramatische vergelijking. We gaan Zahavi toch ook geen Ronaldo 2.0 noemen omdat hij af en toe een doelpunt maakt? Precies, slaat ook als een tang op een varken.

7 mei 2022 om 13:55

@Ducktaildo Mooi verhaal! Dat jij niet verder kijkt dan de Serie A dat kan, maar ook daarin heb ik hem de afgelopen seizoenen genoeg fouten zien maken zoals o.a. tegen Lazio, Udinese, Napoli en Atalanta. In Oranje heb ik hem onnodige tegengoals zien veroorzaken tegen o.a. Engeland, Tjechie en Frankrijk. Als een Maguire dit overkomt wordt hij afgeslacht, maar bij De Ligt mag je er vooral niet kritisch op zijn want dan kijk je geen wedstrijden. Het meten met twee maten viert weer zijn hoogtijdagen, maar goed. Laten we een Memphis lekker blijven bekritiseren en bij een De Ligt alles bedekken met de mantel der liefde en vooral doen of die cruciale fouten noout hebben plaats gevonden

7 mei 2022 om 13:56

@DieGelbeReds Zeg je dat ook over al die mensen die als je vind dat een Martinez te klein is voor de internationale top de vergelijking trekken met een Cannavaro of Puyol omdat die ook toevallig klein waren? Daar zit namelijk ook nog wel een aardig niveau verschil tussen maar dan hoor ik je niet over scheve vergelijkingen. De Ligt maakt al drie seizoenen structureel cruciale fouten. Dat is niet iets incidenteels dus jouw vergelijking hier slaat eerder als ern tang op een varken

7 mei 2022 om 13:58

Handsbal kan iedereen overkomen, maar de Ligt staat stil in zijn ontwikkeling en bij oranje ook al reserve. Is geen top. Zou m niet halen.

7 mei 2022 om 14:00

We hebben het nu over dit seizoen. Noem dan eens een paar potjes waar hij grote fouten gemaakt heeft in de Serie A? Want jij zegt dat hij geen ontwikkeling doormaakt. Maar letterlijk iedereen die 15+ potjes van Juventus gezien heeft dit seizoen, moet toch erkennen dat hij echt wel stappen gezet heeft ten opzichte van vorig seizoen.

Verder vind ik je echt hilarisch met je ‘laten we Memphis verder blijven bekritiseren’. Ik neem aan dat je je er oprecht aan stoort dan mensen zoveel over Memphis zeiken en dat je dat onterecht vindt.

Dat je reactie op die frustratie is om exact hetzelfde te doen, maar dan over een andere speler vind ik persoonlijk waanzinnig.

7 mei 2022 om 14:01

Japie. Ahhh Memphis komt voorbij. Heeft toch 3 reacties geduurd.... En niemand bedekt het met de mantel der liefde. De Ligt krijgt genoeg kritiek, zelfde geldt voor Memphis. Overigens stond De Ligt er wel na de uitschakeling voor de camera (zelfde geld voor je andere 'vriend' De Jong) en was Memphis weer eens nergens te bekennen. Stond waarschijnlijk met zijn PR bureau te bellen over een opstel van zijn instagram berichtje over de uitschakeling. Moest toch 2 dagen later online komen...

7 mei 2022 om 14:02

1 handsbal wel ja, maar De Ligt heeft volgens mij magneten in zijn handen want die overkomt die handsballen wel erg vaak

7 mei 2022 om 14:06

@Lierse1997 Ik ben geen Memphis fan dus nee. Met die vergelijking houd ik mensen alleen een spiegel voor hoe ze vaak met twee maten meten. Net zie ik in een Pogba artikel memsen zeggen hoe waardeloos hij wel niet is omdat hij United zelden op sleeptouw neemt. Zeg je zoiets over Frenkie bij Barca, dan ben je een Ajax hater en krijg je allerlei drogredenen te horen waarom Frenkie dat onmogelijk wordt gemaakt door zijn coach en de stand van de sterren. Maakt Maguire cruciale fouten is het een prutser, maakt De Ligt cruciale fouten ligt het niet aan hem maar aan de andere verdedigers van Juventus. Ik kan het dan allemaal niet meer zo serieus nemen

7 mei 2022 om 14:08

@Japie, dan hoor je me inderdaad niet omdat ik me in vrijwel geen enkele discussie hier meng. Overigens ben ik inderdaad van mening dat die vergelijking ook niet klopt. Je kan niet 1 element uit iemands verschijning of spel halen en daar de vergelijking op baseren. Zoals mijn voorbeeld Zahavi vs Ronaldo of jouw vergelijking tussen de Ligt en Veltman. Net zoals de Ligt al drie jaar cruciale fouten maakt, maakt Zahavi al drie jaar af en toe wat doelpunten. Klopt de vergelijking ineens toch weer? Punt blijft: elke vergelijking slaat nergens op, dus Veltman 2.0 blijft als een tang op een varken slaan. Net als mijn vergelijking om aan te geven hoe absurd de jouwe is. En nu ga ik van de rest van de middag genieten, doei.

7 mei 2022 om 14:08

@Ducktaildo Memphis zorgde er ook niet voor dat we met 10 man kwamen te staan, dus logisch dat De Ligt voor de camera's moest verschijnen om uit te leggen waarom hij opeens dacht dat het een EK handballen was

7 mei 2022 om 14:10

@DieGelbeReds In je laatste uitleg kan ik me beter vinden idd alleen waarom je geen vergelijking zou mogen trekken tussen twee spelers die vaak cruciale fouten maken is me nog steeds niet jelemaal duidelijk. Maar om jou een gunst te doen zal ik van Veltman Frank De Boer maken dan. Die maakte ook vaak cruciale fouten in het veld

7 mei 2022 om 14:12

De opsomming van de vele cruciale fouten dit seizoen in de Serie laat nog even op zich wachten blijkbaar.

7 mei 2022 om 14:12

Japie. En Dumfries en De Jong waren wel verantwoordelijk? Memphis was dat toernooi verantwoordelijk voor 23983x balverlies en had de bal op malen moeten leggen tegen Tsjechië en hebt een 100% kans. Maar in jouw ogen ja Memphis niks fout doen en is hij de 'grote' man van oranje. Hij is zo'n grote man dat die wegduikt voor de camera wanneer het even niet mee zit. Maar gelukkig is hij wel een held achter zijn telefoontje.

7 mei 2022 om 14:15

Lierse. Japie moet even nog wat samenvattingen kijken. Over half uurtje heb je je antwoord..

7 mei 2022 om 14:34

Dat mensen uberhaupt nog in gaan op Japie. Frenkie speelde sinds de komst van Xavi 20 sterke wedstrijden op rij en toen hoorde je hem niet. Van de week speelde hij weer een keer slecht en het hele topic staat vol met 50 reacties van Japie over hoe slecht hij wel niet is. Als ik hem wekelijks lees over Frenkie, De Ligt, Van de Beek, Veltman, etc. dan zou je bijna denken dat hij wat tegen blonde jongens in een Ajax shirt heeft.

7 mei 2022 om 14:49

Precies, Japie hoef je helemaal niet serieus te nemen als het gaat om Frenkie of de Ligt. Absolute obsessie van hem (en nog een paar anderen trouwens) om die spelers onderuit te halen. Ik ben gestopt met het in discussie gaan, Lierse toont hier aan waarom. Totaal geen reactie op de vraag waar al die fouten in de Serie A dan gemaakt zijn.

7 mei 2022 om 15:34

@Ducktaildo Memphis speelde net als bijna heel Oranje idd een belabberd EK maar het is toch logisch dat een speler die onnodig rood krijgt een hotter topic is na de wedstrijd dan eeb spits die balverlies leed?

7 mei 2022 om 15:37

@consy In de Serie A had hij dit seizoen idd geen enorm aantal fouten maar dat wist hij wel weer uitstekend recht te trekken in het miljoenenbal de CL waar hij in twee wedstrijden tegen Villareal drie goals cadeau doet aan de tegenstander met uitschakeling Juventus als gevolg. Dat je dan tegeb een Bologna staande houd is leuk, maar zo een kwarfinale CL is de wedstrijd om de knikkers. Daarin staan vele miljoenen en internationale prestige op het spel en daarin viel De Ligt hopeloos door de mand zoals hij zo vaak doet in grote wedstrijden

7 mei 2022 om 15:41

Japie. Ik heb het niet over een hottopic zijn, maar als de vedette (zo ziet hij zichzelf ook) even uitleg geven waarom het zo gelopen is. Lijkt mij in ieder geval niet meer dan logisch. Maar jij kijkt er blijkbaar anders naar

7 mei 2022 om 15:41

@Zytto34 Bergkamp was ook een blonde jongen in een Ajax shirt en een van mijn favoriete voetballers allertijden. Hetzelfde geldt voor Van Basten. Ik vind Frenkie en De Ligt op dit moment aardig overhypt en waarom zou ik dat niet mogen vinden? Het zijn spelers waar enorm veel voor betaald is en vooralsnog zie ik niet waarom als ik ze zie spelen. Of mag je dat alleen van de dure Pogba en Maguire vinden? Op Van Dijk heb ik die kritiek minder omdat hij zijn prijskaartje en de hype waar maakt

7 mei 2022 om 15:43

Japie. 'zoals zo vaak doet in grote wedstrijden'. Stond als aanvoerder in de Europa league finale en cl halve finale. Maar inderdaad laat hij het vaak afweten in de grote wedstrijden...

7 mei 2022 om 15:48

@Ducktaildo In die halve finale tegen de Spurs ging het ook niet goed. Eerst loopt hij totaal onnodig naar voren bij een ruime voorsprong van Ajax en vervolgens liet hij de kleine Blind zwemmen tegen de boomlamge Llorente. Toen viel hij ook door de mand. In de EL finale hij hij zich wel staande idd maar ook in Oranje tegeb Duitsland en Engeland wat grote tegenstanders zijn veroorzaakte hij onnodige tegengoals en in zijn eerste seizoen bij Juventus tegen o.a. Napoli en Lazio ook

7 mei 2022 om 15:50

Japie. 'op van dijk heb ik die kritiek minder'. Inderdaad. Had De Ligt de dekkingsfout gemaakt waar villareal de 1-0 uit maakte dan had het hier vol gestaan met commentaar van je op De Ligt. Beetje iets met twee maten van je. Waar jij de rest dus van beschuldigt

7 mei 2022 om 15:52

Japie. Heb je ook nog commentaar op De Ligt tegen Juventus, Real Madrid en Bayern München? En wat betreft tegen de spurs. Jij weet niet welke afspraken zijn gemaakt? Als je dat soort 'fouten' al moet gaan benoemen, dan weet je dat je weinig munitie hebt. Heeft 0,0 met zijn verdedigende kwaliteiten te maken.

7 mei 2022 om 15:55

Haha laat Japie zijn vriendin is grote fan van de ligt en frenkie,daarom is hij er tegen.
Zijn grote vrienden zijn mephis en Koeman alles wat daar fout gaat praat Japie recht zo doorzichtig,altijd grappig als maar 1 de ligt artikel begint Japie over hands met het EK goed hoor.
En als er positiefs word gezegd is Japie in geen velden te zien grote trainers zeggen dat maar Japie weet het beter haha.

7 mei 2022 om 15:56

Zo kan je iedereen steeds wel de schuld geven. Liet de grote van dijk TAA niet net zo zwemmen bij die 2 goals van Villareal van de week? Als ik jou beredenering volg kan dat zeker. Je praat ook maar net recht wat krom is hoor. De Ligt gaat mee met een vrije trap tegen Spurs. Hij was de enige Ajacied met kopkracht dat seizoen (oa. belangrijke goals tegen feyenoord, Spurs en Juve met het hoofd bij een standaardsituatie in die weken). Vervolgens staat de restverdediging niet goed die Mazraoui, Tagliafico en Frenkie voornamelijk deden bij vrije trappen/corners en dan krijgt De Ligt daar de schuld van, omdat hij in de 16 stond? Tja.... Dat is wel heeeeeeel makkelijk en dat weet jij ook wel. Ajax had dat zeker slimmer moeten/kunnen spelen op dat punt bij 3-0 voor, maar zo gek is het niet dat De Ligt mee gaat bij zo'n vrije trap die Ziyech de 16 in draait. Kopte 30 minuten daarvoor nog een bal in de goal bij een soortgelijk moment.

7 mei 2022 om 16:00

Maar goed in jou conclusie dus: De Ligt gaat 4 jaar terug mee naar voren bij een standaardsituatie = zijn fout en maakt hem overschat. Deze week maakt van dijk een dekkingsfout bij de 1-0 van Villareal = geen fout, want topverdediger. Lekker simpel.

7 mei 2022 om 16:00

Ducktaildo// dat je wedstrijden van 3/4 jaar geleden moet opnoemen (waarin elke speler van ajax uitblonk) om je punt te bewijzen spreekt alleen maar in het voordeel van japie

7 mei 2022 om 16:05

Real. Dat vind ik niet. Japie komt met het punt dat hij vaak verzaakt in topwedstrijden. Als ik dan met voorbeelden kom dat hij op zijn 18e al verder is gekomen dan menig voetballer ooit zal komen. Laat gewoon zien dat zijn uitspraak onzin is en het pure cherry picking is. En dit seizoen speelt hij gewoon goed in de serie A. Zitten daar alleen maar kleine clubs in?

7 mei 2022 om 17:37

@Zytto34 Nee, dat was een enorm domme fout van Van Dijk alleen Van Dijk gebeurd dit soort dingen een stuk minder vaak dan De Ligt. Van Dijk maakt 1 cruciale fout tegen Villareal, De Ligt maakte drie cruciale fouten tegen Villareal dus daar zie je al een groot verschil

7 mei 2022 om 17:39

@Ducktaildo Je haalt zelf wedstrijden van drie jaar geleden erbij en als ik dan met wedstrijden kom zoals tegen Udinese, Atalanta, Lazio en Napoli waarvan drie grote wedstrijden waarin hij goals weg gaf dan ga je er zelf ook niet op in

7 mei 2022 om 18:52

Maat wil je een potentiële wereldtopper hebben die zoveel op het salarisbudget drukt. Hij maakt zijn salaris gewoon niet waar op het moment

7 mei 2022 om 13:51

Snap niet dat Lukaku op de liijst staat.

7 mei 2022 om 15:16

De ruildeal van Joao Cancelo tegen Danilo vergeten?

7 mei 2022 om 17:36

Juve was ook bereid om Cancelo te ruilen voor Danilo, dus je weet het nooit met hun...

8 mei 2022 om 02:40

Cancelo kon niet verdedigen en als ik de wedstrijd tegen Real zag nog steeds niet.

Als de Ligt überhaupt weg gaat. Dan denk ik dat hij naar Unted gaat.

Wat moet Juventus nou met een Jordi Alba in de nadagen van zijn carrière?

7 mei 2022 om 12:45

Voor dus 75 miljoen euro.

7 mei 2022 om 13:26

Veel te veel geld. Kan je net zo goed voor Haaland gaan.

Als Juventus met een wat minder bedrag, zeg 40M, akkoord gaat met een betaling dat verspreid kan worden over meerdere jaren dan zou ik het misschien nog overwegen. Anders niet.

7 mei 2022 om 14:09

Haaland kost zoveel meer geld, los van de 75 miljoen, betaal je je scheel aan zijn salaris, zijn zaakwaarnemer en zijn pa.
Buiten dat kan je met de Ligt jaren vooruit, en laat nou net de verdediging van ons een groter probleem zijn dan de aanval.

Ik zal misschien iets geks zeggen, maar naar mijn mening hebben we met Fati en Torres al 2 aanvallers die voornamelijk goed zijn in positioneren en afmaken. (Ja ik weet dat Ferran veel kansen mist) hierdoor hebben we denk ik meer behoefte aan een 3e aanvaller die deze twee kan voeden met steekballetjes en voorzetten. Een aanval met Fati-Haaland-Torres zal moeite hebben met kansen creëren vermoed ik. Dan zou de aanvoer vanaf het middenveld of van de backs moeten komen. Buiten Pedri hebben we niemand die deze 3 in stelling kan brengen.


7 mei 2022 om 12:51

Italiaanse clubs en oudere spelers is vaak wel een succes. Dan noem ik even een Pirlo op enzo

Direct doen als Barca zijnde. Gaya/Grimaldo binnenhalen en je zit goed!

Hij is van harte welkom maar het lijkt me erg sterk dat Juventus met alleen Alba genoegen neemt. Ik weet zeker dat ze nog een extra geldbedrag op tafel willen zien.

Gekke deal. Alba is natuurlijk veel meer dan 75 miljoen waard. Ik zou hoogstens 7 miljoen opleggen.

Die Alba maakt een aanzienlijk verschil? Wat is dit dan voor slechte gerucht. Die Alba is al 33 jaar en is geen stuiver meer waard vergeleken met De Ligt, die gewoon nog maar 22 jaar is en nog een hele grote toekomst heeft.

Apart. Nu Araujo blijft heb je de Ligt helemaal niet nodig. Je hebt een andere type verdediger nodig aan de linkerkant centraal. En als Christensen komt en Kessie kan barca zich beter focussen op een RB. En als zij wat geld hebben kijken naar een topspits en dan zouden ze het prima gedaan hebben.

7 mei 2022 om 13:53

Spits en linksback en rechtsback. Kom niet met lukako of alonso please.

7 mei 2022 om 18:37

Mukiele en Grimaldo zouden perfect zijn.

Hahah grapjassen.. Ze zijn niet gek in Turijn eh. Mss kunnen ze als antwoord sturen De Jong voor De Ligt?

7 mei 2022 om 13:47

Ook een goed idee inderdaad Luuk de jong voor de Ligt is een prima transfer😜

7 mei 2022 om 14:44

Ja, dat zou echt aardig zijn van Sevilla om Luuk in die deal te betrekken.

7 mei 2022 om 13:54

Ha ha, ja inderdaad. Dan moet er alsnog een flink pak flappen mee met De Jong. Hebben ze dat wel? En dan kunnen ze De Ligt parkeren naast Pique, Mingueza, Lenglet, Garcia, Umtiti, Christensen en Araujo. 8 centrale verdedigers is natuurlijk geen overbodige luxe. Kounde en Azpilicueta kwamen ook nog toch? Dan kunnen ze met hun tienen voor de goal van Ter Stegen gaan staan. Goeie muur heb je dan.

Oftewel: Wat een onzinverhaal. Wel grappig hoe ze steeds van alles verzinnen.

Jammer het de Ligt niet is gelukt om te overtuigen in Italië. In potentie kan het nog steeds een goeie verdediger worden. Had gehoopt dat hij de rol van VVD kan overnemen.

Sinds duidelijk is geworden hoe slecht Barca er financieel opstaat lees je eigenlijk elke transferperiode weer verhalen over de bizarste ruilconstructies, maar is er ooit eentje waar gebleken?

7 mei 2022 om 16:11

Arthur voor Pjanic?

8 mei 2022 om 07:38

En Cillessen voor Neto.

Nou nou, als je alle berichten mag geloven zit barca straks met een selectie van 60+ contractspelers waaronder haaland, mbappe, Messi, de ligt en donnarumma. Dan moet iedereen voor een habbekrats (of voor de ervaring) gaan spelen, of barca is binnen een maand failliet met al die salarissen 😂

Kom op haha, Dit is echt onzin. En dan nog een heel artikel erover ook nog ipv in de wandelgangen

Leuke verdediger maar normaal gesproken zou je hier niet meer dan 35 miljoenen voor moeten betalen. Teert nog wel erg veel op dat ene jaar bij Ajax. Daarnaast heeft hij de afgelopen seizoenen veel grote fouten gemaakt. Niet voor niets dat hij niet zeker is van een basisplek in Oranje.

Dat zou een hele vreemde deal zijn vanuit Juventus gezien. Achterhoede van Juve is oud en De Ligt is de toekomst en dan die weg doen voor......alba. Wie verzint zoiets...?

De roze krant strooit weer wat onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

164 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 31 3 3 1
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea komt met serieus bod al dicht bij komst van Matthijs de Ligt

De transfer van Matthijs de Ligt naar Chelsea begint serieuzere vormen aan te nemen, weet de zeer goed geïnformeerde Gianluca Di Marzio. De Londenaren zijn concreet in gesprek met Juventus om...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren