Mike Verweij: ‘Het zou natuurlijk bizar zijn als PSV hem niet zou volgen’

Vrijdag, 6 mei 2022 om 20:12Rian Rosendaal

Quinten Timber lijkt FC Utrecht na een seizoen alweer te verlaten. De middenvelder (20) is reeds in verband gebracht met zijn oude werkgever Ajax, PSV en enkele clubs uit het buitenland. In de Kick-Off-podcast van De Telegraaf buigen Mike Verweij en Valentijn Driessen zich over de volgende stap in de nog prille loopbaan van Timber, die in Utrecht vastligt tot de zomer van 2024.

Verweij neemt in de podcast gelijk duidelijk stelling: "Het zou natuurlijk bizar zijn als PSV Quinten Timber niet zou volgen. Volgens mij kun je elke zondagavond bij Studio Sport zien dat het een geweldige voetballer is. Ik denk dat Ajax hem ook heel serieus in de peiling heeft. Het zou gek zijn als dat niet zo was, zijn broer (Jurriën Timber, red.) voetbalt er. Het is op dit moment een van de grootste talenten in de Eredivisie. En als er bij Ajax mutaties zijn op het middenveld, Ryan Gravenberch gaat weg, dan is het volkomen logisch dat Ajax daar wel werk van gaat maken", zo oordeelt Verweij.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ruilt Quinten Timber FC Utrecht al na een seizoen in voor PSV?

Presentator Hein Keijser vraagt zich af of Jurriën Timber zijn broer niet over de streep moet trekken. "Dat heeft de vorige keer ook niet geholpen, want Jurriën bleef en Quinten, die kwam uit blessures en was wat minder ver dan Jurriën, die vond dat hij weinig kansen kreeg", brengt Verweij gelijk in herinnering. "En dat was toen best wel een dappere stap, die vond het beter voor zijn ontwikkeling om naar FC Utrecht te gaan. Daar speelt hij elke week, daar speelt hij goed. Dus dat is wel een dappere maar goede keuze geweest." Driessen ziet Quinten Timber onder Rick Kruys aanvallender spelen in Utrecht. "En dan kom je volgens mij ook iets meer in de buurt van de Ryan Gravenberch-rol bij Ajax. Ik snap niet waarom hij zo makkelijk kon vertrekken en snapte ook niet waarom Feyenoord hem niet strikte, en Utrecht zijn volgende club was. Want dat is toch wel een beetje beneden zijn niveau."

Verweij verlegt de aandacht vervolgens weer naar Ajax. "Er is in het verleden heel veel geld geboden door onder meer Stade Rennes. Daar hebben we ook over bericht, ik geloof 25 miljoen euro op Edson Álvarez. Als ik technisch directeur of technisch manager was, dan had ik het wel geweten. Als je dan de kans hebt als Gerry Hamstra (technisch manager Ajax, red.) en je kan een keer heel veel geld voor de club verdienen en je wordt er nog beter van ook, dan zou ik Álvarez verkopen voor dat bedrag en dan Quinten Timber terughalen en als back-up gratis Riechedly Bazoer erbij nemen." Driessen legt de focus gelijk op Quinten Timber. "Hij kan nog wel veel beter worden. want het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, ook niet bij FC Utrecht. Hij heeft nog teveel balverlies en is onrustig aan de bal. Hij is heel druistig, daar moet wel meer rust inkomen."

Quinten Timber reageert zelf vrijdag in gesprek met Voetbal International over de vermeende interesse van PSV. "Dat kwam bij jullie vandaag hé", aldus de begeerde middenvelder van FC Utrecht. "Het is altijd leuk om te horen dat andere clubs geïnteresseerd zijn in je. Maar het is vooral de media. Ik probeer me vooral te richten op de play-offs en de wedstrijden die nog gaan komen. Daarna zien we het wel. Ik heb het enorm naar mijn zin bij FC Utrecht, ik ontwikkel me goed." De jonge middenvelder voelt niet de behoefte om zijn huidige werkgever halsoverkop te verlaten.

"Ik hoef niet per se weg, zeker niet. Je moet altijd nadenken over de stappen die je gaat zetten, waar je nóg beter kan worden. Wat ik zeg: ik kan me hier nog heel goed ontwikkelen. We gaan het wel zien. Nu eerst PEC", verwijst hij naar de uitwedstrijd van FC Utrecht in Zwolle van zaterdagavond. Quinten Timber, vorig jaar transfervrij overgenomen van Ajax, staat inmiddels op 29 wedstrijden voor de club uit Utrecht in de Eredivisie.


Poll

Waar denk jij dat Quinten Timber het beste tot zijn recht komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Ik moet zeggen dat ik Utrecht voor geen meter volg, dus de enige manier waarop ik Timber meekrijg is door iedereen die zegt hoe goed hij wel niet is. Valt hij een beetje te vergelijken met die hype die een paar jaar geleden ook om Amrabat gevormd werd, of is hij echt van zo'n hoog niveau?

6 mei 2022 om 20:26

Ik heb best veel wedstrijden gezien van Utrecht moet ik zeggen. en in elke wedstrijd die ik keek was Timber de beste van Utrecht je kan zien dat Utrecht een te laag Niveau voor hem is. is voetballend net zo goed als zijn broer bij Ajax.

6 mei 2022 om 20:43

En mocht PSV daadwerkelijk geinteresseerd zijn, wat zou je als max willen dat ze zouden betalen? Meer of minder dan Veerman?

6 mei 2022 om 20:48

Ik denk niet meer of minder maar denk aan ongeveer hetzelfde bedrag als dat we hebben uitgegeven aan Veerman, je kan altijd een poging wagen om hem voor minder te halen natuurlijk,

6 mei 2022 om 20:51

Voetballend net zo goed als Jurrien? Jurrien is wel echt een klasse apart hoor en voetballend enorm sterk. Zo goed als zijn broer is hij ook weer niet vind ik. Wel een hele goede speler daarentegen, maar vind Jurrien wel echt duidelijk het grootste talent van die 2.

6 mei 2022 om 20:53

Normaal kan ik me wel vinden in wat jij zegt, maar hier ben ik het echt niet mee eens. Deze jongen heb ik bij Jong Ajax en nu ook bij Utrecht een aantal prima wedstrijden zien voetballen, maar hij komt echt niet in de buurt van het niveau van zijn broer.

Al met al is het een hele degelijke verdedigende middenvelder, maar ik hoef hem niet per ze terug bij Ajax. Dat zou namelijk in potentie betere spelers als Taylor, Kudus en Fitz-Jim in de weg zitten. Wellicht dat hij Alvarez zou kunnen vervangen als die vertrekt, maar ik verwacht eigenlijk dat hij blijft.

Bij PSV zou het wel een goede vervanger voor de waarschijnlijk vertrekkende Sangaré kunnen zijn. Ook zou hij eventueel op termijn Guti uit de basis kunnen spelen.

6 mei 2022 om 20:55

Ja ik vind hem voetballend net zo goed als Jurrien. zet hem neer bij PSV en je ziet dat het nog beter gaat worden dan het nu al is.

6 mei 2022 om 21:12

@peerberwers

"normaal kan ik me wel vinden in wat jij zegt, maar hier ben ik het echt niet mee eens"

Het zou ook saai zijn als je het altijd met mij eens bent he.

6 mei 2022 om 23:58

Haha, dat is zeker waar. Bij Jong Ajax vond ik hem persoonlijk gewoon flink tegenvallen. Daarnaast is hij in mijn ogen niet direct beter dan wat er nu al in de basis staat en/of op de bank zit.

Aan de andere kant zou het wel een beetje pijnlijk zijn als hij ineens heel goed blijkt te zijn en bij PSV a la Lang en Botman wel de sterren van de hemel speelt.

7 mei 2022 om 00:39

Als hij voetballend net zo goed was dan had hij net als Jurrien een potje of 80 in Ajax 1 gespeeld nu, zijn debuut in Oranje gemaakt en hadden we gepraat over United of Bayern. Het is een heel goed talent, maar gewoon echt wel een tandje minder dan zijn tweelingbroer. Ik zie hem zeker graag terug keren bij Ajax, want het is zeker geen slechte speler (en multifunctioneel), maar echt niet op het level van Jurrien voor nu. Om maar te vergelijken: Gravenberch die een jaar jonger is staat al op 100 wedstrijden, Taylor maakte vorig seizoen al zijn debuut, Brobbey en Rensch idem. Als hij er net zo bovenuit had gestoken als zijn tweelingbroer dan had hij zijn debuut in Ajax 1 al lang gemaakt.

7 mei 2022 om 00:42

Al deze spelers zijn trouwens nog 1 of 2 jaar jonger (Gravenberch, Brobbey, Rensch en Taylor) en zaten eerder op Ajax 1 niveau net als Jurrien. Je zag de potentie zeker wel, maar als hij voetballend net zo goed was geweest dan had hij echt zijn debuut al meer dan 2 jaar terug gemaakt zoals zijn tweelingbroer.

Ik zou als PSV zijnde geen moment wachten en Timber gelijk vastleggen voordat er een andere club met hem vandoor gaat. Götze gaat voor 99% weg met zijn gelimiteerde transfersom en ik verwacht ook een vertrek van Guti en/of Sangaré. De investering in Timber ga je makkelijk terugverdienen. Geweldige voetballer en wat mij betreft de grote uitblinker buiten de top 5.

Dus deze jongen zegt dat bedreigingen van Feyenoord supporters Ajax moet verhinderen om Slot te benaderen
Deze zelfde knaap zegt dat Psv gerust een Ajax speler, die nu weliswaar bij Utrecht speelt, moet benaderen.
Zegt hij hiermee nou dat Feyenoord "supporters" verschillen van Ajax "supporters"
Het jaartje Utrecht maakt alles ok?

Ik denk dat hij niet zo negatief over supporters moet spreken. Als je ziet hoe Feyenoord dit jaar presteert denk ik zelf dat Feyenoord supporters blij zijn dat Berghuis niet meer in Rotterdam speelt.
Hetzelfde kan gaan gelden voor Slot

6 mei 2022 om 20:51

Dit ligt 10x minder gevoelig, begrijp jezelf ook wel. Je doet nu net of je achterlijk bent. Stel je voor dat Gravenberch naar PSV of Feyenoord zou gaan, denk jij dat hij dan geen bedreigingen zou ontvangen?

Dit is voor Ajax gewoon iemand die in eerste instantie tekort kwam en nu de overstap van nota bene een andere club kan maken naar PSV. Zouden Feyenoord fans Vente gaan bedreigen als hij nu naar Ajax kan? Nee natuurlijk niet.

Ik dacht dat ik genoeg gekke dingen had gelezen, maar je laatste uitspraak is echt lachwekkend. Natuurlijk gaat hetzelfde niet voor Slot gelden, hij is de man die Feyenoord uit de slijk heeft getrokken. Denk jij nou echt dat Feyenoorders blij zijn over een half jaar. Berghuis zal ook nog genoeg haat ontvangen, ondanks dat Feyenoord het nu goed doet.

7 mei 2022 om 12:51

Ja dus jij denkt dat dat enig verschil maakt voor de supporters van Feyenoord. Het is heel simpel Ajax is nu de absolute nr1. Een aantal jaren geleden was PSV dat voor een korte periode. Als er toen trainers of spelers (of ze nou wel of niet opgeleid door ajax waren) van Ajax naar PSV waren gegaan waren ze in Amsterdam ook gek geworden en dan heb ik het niet over spelers zoals Viergever.

6 mei 2022 om 22:21

Hetzelfde kan gaan gelden voor Slot? Wie zou Slot op een degelijke manier kunnen opvolgen denk je komende zomer, mocht het er echt van komen? Helemaal niemand zie ik het beter doen dan Slot. Overigens denk ik niet dat Slot een overstap maakt, allemaal gepush vanuit de media.

Zou Timber graag bij PSV zien. goeie speler en denk dat hij direct basiswaardig is. dus snel halen zou ik zeggen.

Ik zou hem bij PSV wel toejuichen. Er staan een bult mutaties te wachten en overal op het veld vacatures. Denk dat Timber het wel eens snel zou kunnen oppikken. Dan moet ajax niet gaan hengelen, want dan zijn we wat minder kansrijk gok ik..

6 mei 2022 om 20:33

Denk dat je hem voor 2 miljoen alleen niet krijgt.. minimaal het dubbele als het niet meer is.

6 mei 2022 om 20:36

Laatste waar je nu behoefte aan hebt is een stoorzender als bazoer in je team.

6 mei 2022 om 20:38

Je eerste zin laat al zien dat je niet hebt opgelet bij deze jongen. Hij is weggegaan omdat hij weinig perspectief zag, dan zal hij wel even terugkomen ‘voor de breedte’? Je wil ook nog Bazoer er bij voor de breedte.. Heb jij weleens een Bazoer meegemaakt die zich wat licht ondergewaardeerd voelde?!

6 mei 2022 om 20:58

Je kunt iemand geen toekomstperspectief beloven. Het feit dat je iemand niet die directe basisplaats ‘aanbiedt’ is natuurlijk al genoeg reden om het niet te doen (als je graag wil spelen).
Ik vind Bazoer ook beter dan Max en Obispo, maar voor geen goud zou ik hem in het team willen hebben.

6 mei 2022 om 22:17

Kijk nou eens naar de tekst en naar de reden waarom Timber is gegaan.. Timber wil graag spelen, dat gaat bij Ajax voorlopig niet gebeuren. Als je beter moet worden van Blind, kun je net zo goed stoppen, die man kan gewoonweg niet verdedigen. Tadic wil ik je nog geven, maar met dat debiele gedrag zou ik m eerder uitlachen dan respecteren. Als m nou een speler was die de voetbalwereld wel heeft gezien bij grote clubs, misschien, maar deze karikatuur niet.
Enfin m, dat laatste is redelijk doorspekt met eigen mening, maar als ik de dingen hoor die Timber zegt, vind ik het een zeer verstandige gozer die niet zomaar teruggaat voor de breedte..

Nog een kaartje Utrecht en dan naar Ajax. Prima speler ipv een Alvarez. Maar ik vind hem nog niet bepalend genoeg nu voor Ajax.

Haha je ziet hoeveel deze mannen voetbal kijken met opmerking: iedere zondag zie je bij Studio voetbal hoe goed hij is..

Daarom beperkte visie en simpele dingen roepen als Alvarez verkopen en Timber halen en ook Bazoer als back-up.

Haha bizar. Mannen krijgen betaald om voetbal te volgen en komen niet verder dan dit.....

Wat doe je dan met Veerman? Dat is een nummer 8 en Timber eigenlijk ook. Ik heb liever dat PSV het contract van Guti verlengd en hij bij PSV zal blijven voetballen. Die heeft zich dit seizoen echt bewezen en beschikt eindelijk over gif. Gotze weg? Zet Doan dan op 10. Veerman kan daar evt ook spelen. En Ledezma bij hoge nood. Vervanger voor Sangare komt hopelijk uit het buitenland. Prima hoor als Timber komt maar het liefst zie ik buitenlandse spelers komen ipv die van de Nederlandse subtop. En is Timber nou echt een grote verbetering tov Sadilek? Die je net voor een appel en ei hebt laten gaan omdat je daar geen toekomst in zag. Het zijn namelijk beide uitblinkers bij de subtop.

6 mei 2022 om 22:18

Met het verschil dat Sadilek geen opleiding heeft genoten bij Ajax. Ik ga ze niet ophemelen of zo, maar over het algemeen zitten ze bij Ajax wel aardig op voetbal..

6 mei 2022 om 23:07

Je weet dat Timber transfervrij is vertrokken bij Ajax? Alsof een opleiding bij Ajax garantie geeft op succes, weinig van waar.

6 mei 2022 om 23:22

Hoe kon ik zoiets nou over het hoofd zie terwijl ik de afgelopen jaren om de oren ben geslagen met sterren als Tadic, Ziyech, Antony en Frenkie de Jong.

7 mei 2022 om 05:34

Zeker geen garantie, maar het moge ook duidelijk zijn dat de standaard daar vaak wat hoger ligt. Heb de schurft aan Ajax, maar zie ook gewoon dat het kwalitatief in de opleiding wel goed zit ;-)
Persoonlijk zie ik in Timber meer dan in Sadilek. Die werkte zich kapot, schitterende mentaliteit, maar niet goed genoeg.

Gewoon nog een jaar bij Utrecht blijven. Kan zich nog voldoende ontwikkelen bij Utrecht. Ja hij heeft talent maar heeft ook niet bijster veel laten zien. Bij PSV of Ajax komt een basisplek veels te vroeg en hij heeft speelminuten nodig om zich te verbeteren en laten zien dat hij naast flink wat talent ook een goede constante speler is geworden.

Nou nou, wat ‘neemt Verweij stelling’ zeg! Een stelling die een week geleden al bevestigd nieuws was: PSV volgt Timber. Hij durft wel, die topjournalist.

OT: zie Timber wel zitten en denk ook dat OSV hem gelijk na afloop van het seizoen al gaat aantrekken. Er wordt nu al getrokken aan Sangaré, Thomas vertrekt sowieso en dat Gutiérrez en Götze weggaan lijkt ook een zekerheidje te zijn. Met dat vooruitzicht zal PSV snel willen schakelen. Zou het een uitstekende aankoop vinden!

Hoe slecht is je transferbeleid als Ajax zijnde als je na Brobbey ook Timber terug gaat halen nadat je hem net van de hand hebt gedaan, dan faal je toch enorm in het voortraject?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 FC Utrecht 32 2 4 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 13 0 0 0
2019/2020 Ajax U19 3 0 1 0
2019/2020 Jong Ajax 25 2 3 1
Laatste voetbalnieuws

Voor het eerst twee Nederlandse spelers genoemd bij Royal Antwerp

De kans is aanwezig dat de Nederlandse enclave bij Royal Antwerp FC verder zal worden uitgebreid in aanloop naar het nieuwe seizoen. De NOS krijgt van enkele Belgische journalisten namen doorgespeeld...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren