Aletha trekt totaal verbaasde Kökçü in beeld nadat Petrovic toptransfer meldt

Vrijdag, 6 mei 2022 om 00:18Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:25

Orkun Kökçü maakt na het seizoen de overstap naar een Italiaanse club die niet in de absolute top speelt, zo verzekert Zeljko Petrovic opmerkelijk genoeg tegenover RTV Rijnmond. Volgens de ex-assistent-trainer van Feyenoord is hij hoogstpersoonlijk gebeld vanuit Italië over een akkoord met de 21-jarige middenvelder. Kökçü zelf wordt door Aletha Leidelmeijer van ESPN na een al afgerond interview terug voor de camera gesleurd en reageert verbijsterd op de vraag: "Ben je rond met jullie tegenstander in de finale?", doelend op AS Roma, de club die de verslaggever zelf aan de informatie van Petrovic heeft gekoppeld.

"Met Roma?", reageert Kökçü vol verbazing. "Daar weet ik niks van. Ik heb daar niet bij stilgestaan. Ik ben nu heel blij met wat ik met Feyenoord en deze trainer bereikt heb." De Rotterdammers hielden donderdagavond stand op bezoek bij Olympique Marseille (0-0) en plaatsten zich daarmee voor de eindstrijd in Tirana. "Ik kom beter tot mijn recht. Het gaat gewoon heel lekker met dit team. Van mij hoeft het niet zo gehaast. Als het komt, dan komt het, en als de club eraan verdient, dan kan het, maar ja... Voor nu ben ik blij met Feyenoord, natuurlijk."

Leidelmeijer wil vervolgens toch van Kökçü weten of er de laatste tijd contact is geweest met AS Roma. "Hoe moet ik dat zeggen... Mijn vader is natuurlijk de afgelopen tijd wel een paar keer naar Italië gevlogen, maar... Ik denk niet dat mijn vader het voor mij zou verzwijgen als het rond zou zijn. Ik ga er niet vanuit. Het komt nu wel dichterbij, maar vooral rond deze wedstrijd heb ik gezegd dat ik er niks van wil horen. Jullie overvallen me eigenlijk wel, hiermee. Of het een gekke wedstrijd tegen Roma zou worden? Dat doet me niks, ik ga erheen om ze kapot te spelen."

Kenneth Perez schiet in de lach na het zien van het merkwaardige interview. "Ik vond dit best wel bijzonder", aldus de Deen. "Ik vond vooral bijzonder dat de perschef van Feyenoord zei: 'Ja, ga nog maar even terug'", lacht Jan Joost van Gangelen in reactie. Pierre van Hooijdonk snapt er ook weinig van: "Dat je dan ook niet even vraagt, als je al drie minuten eerder bent geïnterviewd en dan terug wordt gevraagd: 'Je hebt al drie minuten gehad, waar gaat het over?'", aldus de oud-spits. "Wel vriendelijk", zegt Perez.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door marc 433)

Heeft zich dit seizoen echt fantastisch ontwikkeld en het zou dan ook een prachtige kers op de taart zijn voor hem. Nooit verwacht dat die flegmatieke momentenvoetballer van een paar jaar geleden nu symbool zou staan voor de wederopstanding van de club. Echt een fantastische mentaliteit en ik gun hem een stap omhoog echt enorm.

6 mei 2022 om 00:38

Geweldige jongen die echt heeeeel goed kan voetballen. Ik drink nog een biertje!

6 mei 2022 om 00:52

Ik wil hem als Arsenal fan heel graag bij ons zien, die creativiteit die hij maakt missen we.

6 mei 2022 om 04:08

Want Die Noorse cam heeft geen creativiteit wil je zeggen haha

6 mei 2022 om 14:03

Jawel tuurlijk heeft Odegaard creativiteit maar het kan niet op 1 man uitrusten he. Kokcu zou imo de ideale box to box naast Partey zijn juist.

Petrovic wil ook even aandacht. Zelfs al zou het waar zijn. Wat heeft het voor nut het op deze avond te benoemen. Verder ben ik echt benieuwd waar Kokcu gaat eindigen. Wordt beter en beter. Net 21 jaar, verdeelt het spel geweldig met geweldige passes en is verdedigend ook nog eens enorm sterk. Goede mentaliteit en bereid om veel arbeid te leveren. Hoop dat we er nog een jaar van kunnen genieten

6 mei 2022 om 00:32

Ook al heeft Petrovic heus z'n sporen verdiend als speler of wat dan ook, het is ook echt heel bijzonder dat hij ineens met dit nieuws zou komen. En alsnog (mocht het waar zijn), juist iemand die juist zo z'n spelers beschermde komt dan nu met het nieuws tegen z'n eventuele nieuwe werkgever. Bizar, joh.

6 mei 2022 om 00:34

Ja eens, snap niet wat zijn belang hierbij is. Misschien nog een beetje rancune, want hij is vooral een vriendje van Dick. Maar zelfs dan, wat heeft het voor nut om nu onrust te stoken?

6 mei 2022 om 00:34

Geruchten over Kokcu en Roma zijn er al maanden. Nu Feyenoord Roma treft zal Petrovic vast ergens geroepen hebben dat er al wat speelt en vervolgens wordt het uit zijn verband getrokken door een journalist die de context niet kent. Zo gaat het meestal

Vond het een beetje ongepast om hierover te beginnen. Laat hem lekker genieten van de avond joh. Tirana lets go!

6 mei 2022 om 08:25

Ja, jammer. Laat zo'n jongen lekker feesten. Je hebt net een geweldige prestatie geleverd, maakt geschiedenis voor het Nederlands voetbal, en dan krijg je dit. Ik moet trouwens zeggen dat Kokcu beter voorkomt in de media dan eerder het geval is geweest. Niet alleen zijn spel is er (flink) op vooruit gegaan. Die jongen wordt volwassen!

6 mei 2022 om 09:39

Die jongen is nu 21. We vinden met zn allen dat die kereltjes op hun 18de al politiek bewuste interviews moeten geven. Terwijl ik op mijn 21ste ook moeite had om 3 woorden achter elkaar te plakken bij een interview. Persoonlijke groei hebben ze natuurlijk op alle vlakken, niet alleen voetballend.

6 mei 2022 om 11:03

Ja, dat was eigenlijk ook het punt dat ik wilde maken. Men vergeet vaak dat het echt om jongeren gaat. Zie ook hoe een Mo wordt neergesabeld. Onnodig. Onterecht

6 mei 2022 om 09:37

Nou precies dat. Ben je helemaal Euforisch dat je een finale hebt gehaald, is de eerste vraag: 'ga je weg'?

6 mei 2022 om 12:12

Meer concreet, heb je al getekend bij de tegenstander in de finale? Dat lijkt me toch een vrij relevante vraag.

6 mei 2022 om 12:40

Als er niks speelt? Dan is dat niets meer dan een suggestieve vraag.

Die speelt volgend seizoen bij Roma dus

Ongeloofelijk die journalisten. Net een halve finale gespeeld, door naar de finale. En dan stel je zon vraag ? Man man man

6 mei 2022 om 00:30

Dat is het werk van journalisten.

6 mei 2022 om 02:43

Helemaal niet. Geen enkele kijker zat hier op te wachten en je weet dat ie toch niks speciaals gaat zeggen hierop

6 mei 2022 om 07:20

@mamaljurray: Niet mee eens, en hij heeft misschien wel meer gezegd dan waar Aletha op hoopte.

Ze noemt zomaar AS Roma en hij ontkent het niet.

6 mei 2022 om 07:31

Ze vraagt of hij rond is met Roma waarop Kokcu verbaasd reageert en meent van niks te weten, dus waar ontkent hij niet dan? Staat ook gewoon in de tekst.

Misschien zeg ik iets verkeerds, maar Kokcu verdient een betere club dan AS Roma. Die spelen onder Mourinho afschuwelijk afbraakvoetbal.

Kokcu speelt straks de finale en er zal genoeg interesse zijn van veel betere clubs. Met alle respect voor Roma.

6 mei 2022 om 07:14

Betere club ? Juist een prachtige club. En Mourinho is een tacticus. Uit laat die de thuisploeg in balbezit en thuis met een vol olimpico word erop geklapt. Zou juist een mooie stap voor hem zijn

6 mei 2022 om 09:51

@juventuspuglia,

AS Roma is een mooie club en stad natuurlijk. Zo ook de supporters. Echter vind ik het voetbal van Mourinho afschuwelijk. Je wordt er niet vrolijk van. Maar smaken verschillen natuurlijk.

6 mei 2022 om 09:57

De selectie van dit Roma heeft niet de kwaliteiten om vol mooi voetbal te laten zien, er wordt gewoon naar middelen gespeeld. Als je kijkt naar de laatste reeks waar Roma mee bezig is, is Mou juist erg goed bezig en heb ik veel vertrouwen in volgend seizoen, mits er nieuwe spelers worden aangetrokken.

6 mei 2022 om 09:15

@marc:

Laat me raden, je hebt hooguit 2 of 3 wedstrijden gezien van Roma dit seizoen en oordeelt over het totale voetbal van een seizoen....
Dat het niet best is dit seizoen klopt, maar het is niet altijd afbraakvoetbal zoals tegen Vitesse. Er zitten ook erg aanvallende en aantrekkelijke wedstrijden tussen. Echter is het team zo wisselvallig als de pest.

Typische reactie om te scoren zonder daadwerkelijk een club te volgen.

ON: Kokcu uitstekende speler, of ie bij Roma past betwijfel ik maar kan zeker wat toevoegen. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.
Mooi affice Feyenoord - Roma. doet echt niet onder voor de Euro League finale (rangers - Frankfurt).
Succes Feyenoorders en Daje Roma!

6 mei 2022 om 10:01

Goedemorgen @pango,

Ik heb echt meer wedstrijden van Roma gezien. Niet alleen in de serie A tegen bijv. Juve, Inter, Atalanta, Napoli, AC Milan, maar ook Europees. Sorry, maar ik vond het spel en opvatting niet goed.

En dit komt door Mourinho. Zijn spelopvatting is al jaren bekend. Zelf vind ik AS Roma echt een hele mooie club. Ben er zelfs een paar jaar geleden nog geweest vanwege Totti, de stad en het stadion.

Dus jammer dat je hier een aanname doet.
Verder eens met je laatste alinea.

6 mei 2022 om 10:14

Nou dan verbaas ik me over je uitspraak 'afschuwelijk afbraakvoetbal'.... Daardoor doe ik een aanname, omdat dit toch een heftig statement is.

Dat het niet altijd goed is klopt, en ik heb me dit seizoen ook lopen ergeren aan Mourinho (zoals ik het gehele seizoen al in topics vermeld).

Echter is het wel zo dat Roma meer in de 16 van de tegenstander is dit seizoen dan in de eigen 16. Men creëert alleen niet veel kansen en daardoor loopt het vaak aanvallend mis. Men scoort wel veel uit standaard situaties (30% vd goals) maar juist weinig uit counters.

Mourinho heeft dit seizoen een erg wisselvallige spelopvatting.

De wedstrijd vs Napoli paar weken geleden, was Roma gewoon sterker, ook qua balbezit en kansen.
Tegen Inter twee weken terug had Roma ook meer balbezit en probeerden wat te creëren. Iets wat niet bij afbraakvoetbal past toch?
Tegen Juve speelden ze ook erg sterk in een open wedstrijd vol fouten van beide kanten. Dat resulteerde ook in een 3-4.
In Bergamo tegen Atalanta werd nog met 1-4 gewonnen met mooie aanvallen.

Zo kan ik wel doorgaan, en ja er zitten echt dramatische wedstrijden tussen, daar heb je een punt. Maar overal is het beeld wat je geeft afschuwelijk afbraakvoetbal toch niet passend in mijn mening, ook de statistieken beamen dit, ik heb dan wel bijna elke wedstrijd gekeken dit seizoen.

Off:
Leuk dat je ook Roma hebt bezocht, inderdaad fantastische warme club, echter wel afgezakt de afgelopen jaren met het beleid (zie oude clubexpert artikelen).

6 mei 2022 om 13:24

Misschien een beetje de verkeerde woorden gekozen, sorry. Eerlijk; ik heb vooral niks met Mourinho en zijn voetbal. Dus wellicht komt het daarvandaan dat ik zo reageerde.

Ik heb iig niks tegen de club AS Roma.

6 mei 2022 om 13:46

Even goede vrienden hoor, eerlijk gezegd ben ik ook geen grote fan van Mourinho.

Ik heb het idee dat er geen lange termijn visie in zit, maar vooral per wedstrijd een andere benadering. Dus niet volledig uitgaan van het eigen spel. Dat resulteert regelmatig in saaie partijen omdat hij de tegenstander uit zijn kracht haalt.

Fijn weekend alvast!

6 mei 2022 om 15:32

Exact! Goed verwoord en zo zie ik het ook.

Bedankt en jij ook alvast een fijn weekend!

6 mei 2022 om 12:26

Als hij naar AS Roma gaat zou dat een absolute toptransfer zijn voor hem en Feyenoord. Al begrijp ik al die euforie rond Kökçü niet helemaal. Ok, het is een van de weinige echte voetballers bij Feyenoord, maar er zijn andere spelers in de selectie die ik persoonlijk beter vind. Ik hoor al jaren dat het zo een megatalent zou zijn, maar hij valt bijna altijd tegen, ook bij het Turkse nationale elftal. Wellicht komt dit juist omdat hij zo gehyped wordt dat het in vergelijking met zijn prestaties tegenvalt. In vergelijking met Gakpo en Gravenberch, heeft hij toch nog wel het minste laten zien tot nu toe.

Voor mij de man of the match, ballen veroveren en verleggen. Heer en meester op het middenveld in mijn ogen!

Opmerkelijk, ik wist niet dat Petrovic zulke hechte banden had met AS Roma en andere italiaanse clubs, dat ze hem gelijk opbellen met dit nieuwtje! Nog voor Kokcu het zelf wist zelfs!

Wat een kolder. Wordt ook van geen andere kant bevestigd. Maar goed, houdt de spanning er wel op voor de wedstrijd natuurlijk, dat hij "misschien" naar de tegenpartij verkast.... Hm, nu ik dit zo uit typ, stond een zekere trainer niet bekend om dit soort psychologische spelletjes?

Moet hij wel naar roma willen? Nou kijk ik hun niet echt, dus laat het me graag weten als ik er naast zit, maar dat speelt met mourinho toch geen aanvallend voetbal denk ik. Natuurlijk een prachtige club, maar kokcu is nu zo fantastisch is de tactiek die slot speelt. Kan hij beter niet naar een club gaan die ook zo speelt.Feyenoord transfermarkt, laat trouwens weten dat er bij de club in iedergeval niks bekend is over een akkoord, dus grote kans dat hier ook weinig van waar is.

6 mei 2022 om 09:26

@joost

Meeste meningen hier zijn gebaseerd op de wedstrijden tegen Vitesse, en dat was niet best.

Verder speelt Roma geen countervoetbal of afbraakvoetbal. Wel zijn ze wisselvallig en heeft Mourinho er een handje van om de tactiek per wedstrijd te bepalen.

Om even een beeld te geven heb ik de statistieken erbij gezocht:

Wat je vooral ziet in de competitie is dat ze veel vanuit standaard situaties scoren (ongeveer 28% van de doelpunten).
50% komt uit open spel en maar 9% uit counters.
Meerendeel van de tegengoals (66%) komt uit schoten dwars door het centrum. Daar ligt ook de zwakte. De flanken worden regelmatig gebruikt (rechterflank iets meer dan links).

Als je puur kijkt naar actie zones gemiddelde dan zie je dat de aanvallende actiezone met 28% hoger ligt dan de verdedigende zone 26%. Kortom geen stats voor afbraakvoetbal zoals men hier vaak zonder kennis denk te weten.

ON: Ik denk niet dat het klopt, maar waar rook is is vuur. Eerst maar eens de focus op de finale, voor zowel Fey als Roma erg belangrijk. Kijk er naar uit!

Stel je voor dat je technisch directeur van AS Roma bent. En stel je voor dat je dan net een transfer afgerond hebt. Ik denk dat de kans dat ik dan zou denken "en nou als de wiedeweerga Zeljko Petrovic bellen over dit nieuws!!" zeer klein is.

Ach laat dit gewoon ff man, die gozer loopt de jeugd opleiding door en heeft net Marseille verslagen in een kolkend Velodrome. Ik begrijp dat het hun vak is, maar soms denk ik voel je momentjes wat beter aan zeg, laat die gozer nou.

En toch wint Roma die beker ondanks het afbraakvoetbal

6 mei 2022 om 06:23

Goed dat jij het al weet, dan hoeven we niet meer te kijken..... vertel je me ook meteen de uitslag dan zet ik er ook een mooi bedrag op in. Dank alvast

6 mei 2022 om 09:30

Mooie conclusie, klopt echter niks van.

In de wedstrijden van Roma bevinden ze zich meer in de 16 van de tegenstander dan in de eigen 16.

Makkelijk scoren zonder echte kennis.

Ik denk zeker dat Feyenoord een goede kans maakt, Roma is erg wisselvallig en de vorm van de dag bepaald echt of ze erop knallen. Feyenoord heeft het vermogen ze fel aan te pakken, en dat ligt Roma minder.

6 mei 2022 om 11:02

Moet je er ook bij vertellen dat uit de door jouw aangehaalde statistieken ze de helft van de tijd het middenveld amper overkomen. En Roma is een top 5 club, dus 15 clubs zijn in Italië minder, zou dan natuurlijk schandalig wezen als ze meer in hun eigen 16 speelde

6 mei 2022 om 11:15

@wandering:

Mourinho bepaald de tactiek per wedstrijd. Er zijn wedstrijden waarbij dit wel het geval is. Echter door wel gemis in creativiteit heeft men toch moeite met kansen creëren. Dus het gevecht vindt dan al snel op het middenveld plaats.
De helft van de tijd middenveld nauwelijks overkomen valt echt wel mee, sommige toppers zeker, maar dat komt weer omdat Mourinho zich aanpast aan de tegenstander en resultaat wil. Dat resulteert niet in enkel verdedigen overigens:
Roma - Lazio 3-0
Roma - Juve 3-4
Milan - Roma 3-1
Atalanta - Roma 1-4

Enkele voorbeelden van 'grotere' serie A wedstrijden waarbij er zeker amusement was. En de term afbraakvoetbal niet van toepassing is.

Dat van top 5 club klopt nu, maar de subtop (lazio, Atalanta, Fiorentina) zit erg dicht op elkaar hoor.
Dat het schandalig zou zijn als ze meer in eigen 16 spelen klopt, maar het statement totaal afbraakvoetbal (dat is ook waar ik op reageeer) klopt niet over geheel seizoen.

De tot zover betrouwbare FeyenoordTM vermeldde gisteravond al dat er niets.concreets speelt rondom Kokcu

nou die is dus volgend seizoen een romein, want als er niks speelt dan zeg je toch gewoon nee, en dan is het klaar, nu maakt iet er een heel mooi ontwijkend verhaal van, waaruit je kan concluderen dat er wel degelijk iets speelt en misschien zelfs al rond is.

Ik vond Kokcu eigenlijk altijd maar een trage speler en begreep niet wat mensen in hem zagen. Maar dit seizoen vind ik hem echt bizar goed spelen. Sterk aan de bal en lijdt nooit balverlies.

Was een grappige moment...as roman is wel mooie stap voor hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 32 7 5 0
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 11 3 0 0
2017/2018 Feyenoord 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

West Ham mengt zich in strijd om Kökçü; ook Arsenal geïnteresseerd

West Ham United kijkt met bovengemiddelde interesse naar de verrichtingen van Orkun Kökçü, zo meldt Fabrizio Romano maandagavond via een Instagram Story. De transfermarktexpert weet bovendien dat ook Arsenal afgelopen seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren