Kroos verklaart onderonsje langs de zijlijn met Ancelotti: ‘Hij twijfelde’

Donderdag, 5 mei 2022 om 15:34Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:33

Carlo Ancelotti kan op 28 mei geschiedenis schrijven door als trainer voor de vierde keer de Champions League in de wacht te slepen. Dat lukte nooit eerder iemand. Woensdagavond kreeg de Italiaanse coach hulp van een aantal routiniers, toen hij in de gewonnen halve finale tegen Manchester City (3-1) ten einde raad was. Daags na de sensationele comeback wordt volop gesproken over het onderonsje tussen Ancelotti, Toni Kroos en Marcelo.

Real eindigde het duel zonder Kroos, Casemiro en Luka Modric, die allen vroegtijdig naar de kant werden gehaald door Ancelotti. De Italiaanse oefenmeester hoopte met het inbrengen van Marco Asensio, Eduardo Camavinga en Rodrygo iets teweeg te brengen en kreeg uiteindelijk loon naar werken, toen laatstgenoemde in de absolute slotfase een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 overwinning en daarmee een verlenging afdwong. In de verlenging vroeg Ancelotti zijn routiniers om hun mening in een poging de ploeg van Josep Guardiola te bestrijden.

"Hij vroeg ons welke wissels hij moest doorvoeren in de verlenging. Hij twijfelde", gaf Kroos na afloop toe. Naast de Duitser verscheen ook Marcelo bij het onderonsje langs de zijlijn. De Braziliaanse vleugelverdediger, die in de kampioenswedstrijd tegen Espanyol (4-0) de volledige wedstrijd speelde, bleef ditmaal op de bank. "Dit beschrijft perfect hoe hij is en waarom hij zo goed samenwerkt met dit team", duidt Kroos het onderonsje. Fans in Santiago Bernabéu legden het gesprek tussen Ancelotti, Kroos en Marcelo vast met hun mobiele telefoon om het te delen op sociale media.

Ancelotti heeft al vaker te kennen gegeven veel waarde te hechten aan de meningen van zijn spelers, los van het feit wat de uiteindelijke beslissing is. "Het is geweldig, we zijn 26 keer uitgeschakeld tijdens de knock-outfase, maar hebben ons 26 keer teruggevochten. Het is moeilijk uit te leggen wat er in de laatste minuten is gebeurd", aldus de wereldkampioen. "Het is de overtuiging, het stadion, die combinatie is magisch." Op 28 mei gaat Real met Liverpool uitmaken wie zich Europa's beste mag noemen. Voor Ancelotti wordt het de vierde keer dat hij in een finale tegenover de Engelse topclub staat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Kroos stelde voor om op z'n Duits te winnen en zo geschiedde.

5 mei 2022 om 17:03

Hahahaha, erg spitsvondig.

Is het misschien niet tijd voor Ancelotti om een keer met Camavinga te starten? Het middenveld oogt met hem een stuk dynamischer. Tegen Paris viel hij goed in, tegen Chelsea viel hij ijzersterk in en gisteren was hij echt fenomenaal. Kroos is natuurlijk een legendarische speler, maar een middenveld met drie wat trage dertigers met ook een 33-jarige en een bijna 37-jarige is misschien teveel van het goede. Het is niets voor niets dat Valverde op rechts als marathonman al veel gaten dichtloopt.

5 mei 2022 om 15:53

Camavinga is juist perfect om hem in te brengen als je energie in de wedstrijd nodig hebt om te forceren.

5 mei 2022 om 15:57

Daar heb je wel een punt. Hij brengt elke keer een impuls. De comebacks komen ook als hij invalt. Dat is die extra energie en diepgang.

5 mei 2022 om 16:30

Maar kan Camavinga dat niet 90 minuten lang?

5 mei 2022 om 16:39

Ja goed plan. Je middenveld 60 minuten volledig overlopen laten worden met momenten zodat je de laatste 30 daar misschien verandering in kan brengen.

5 mei 2022 om 16:41

Wat Lierse al zegt. Waarom steeds 60-70 minuten onderliggen in een wedstrijd en dan pas die energie brengen om de meubelen te redden? Tot nu toe gaat het steeds goed maar dat blijft niet duren. Waarom niet die energie vanaf het begin en het nooit zover laten komen?

Als City thuis het vizier op scherp had staan was het na de eerste helft al afgelopen bij wijze van spreken. Dan mag je thuis in minuut 70 nog 5 Camavinga's in het veld gooien maar dan is het kalf verzopen met 3 of 4 doelpunten achterstand.

5 mei 2022 om 16:56

R8m// omdat de energie die cama brengt niet zo’n grote impact heeft op een elftal dat fris en fruitig begint aan de wedstrijd dan op een moegestreden elftal. Daarnaast is real zijn spel om op te bouwen en daarin is kroos gewoonweg onmisbaar.

5 mei 2022 om 16:59

Dus het feit dat Real met kroos op het veld 4 van de 6 keer volledig overlopen werd op het middenveld ga je gewoon niet meenemen in je verhaal?

5 mei 2022 om 17:00

Real zijn spel om op te bouwen? In 6 wedstrijden in de ko fase dit seizoen is dat voor 1 wedstrijd waar. In de andere 5 had de tegenstander meer balbezit, kwam Madrid er moeilijk uit en stonden ze heel vaak in laag blok dus dat vind ik een sprookje dat fans zichzelf wijsmaken. Dat is het spel in La Liga. Niet tegen de Europese toppers in de CL, teams die kwalitatief momenteel gewoon een tikkeltje beter zijn.

5 mei 2022 om 17:36

Lierse// kcm heeft als nadeel dat het overlopen kan worden, maar ik vind niet dat kroos geslachtofferd moet worden maar case. Kroos is onmisbaar voor het voetbal van real madrid.

5 mei 2022 om 17:41

Dat gaat voorbij aan het hele punt en dan word je nog steeds overlopen. Dat hebben we overigens ook duidelijk gezien in Manchester. Kroos-Modric-Valverde werd com-pleet afgetroefd op elk front door het middenveld van City ondanks de energie en dynamiek van Valverde. Kroos kon het alsnog niet belopen en je had alsnog maar 2 spelers centraal die bij wijlen druk konden zetten.

5 mei 2022 om 17:52

En dan heeft @Real8 nog niet eens vermeld dat kroos toen als CVM zwaar door de mand viel met zijn schijnverdedigen bij de eerste twee tegengoals.

Kroos heeft in 5 van de 6 potten echt geen toegevoegde waarde op het veld gehad naar mijn mening. Want je kan wel zeggen dat die vitaal is voor het voetbal dat Real brengt, maar dat moet je dan ook proberen te onderbouwen.

5 mei 2022 om 18:58

R8m// kroos moet niet als cvm dat is wel gebleken ja. Verder vind ik niet dat kroos perse minder is geworden, maar dat het ligt aan de spelers om hem heen. Hij heeft geen rechterkant waar hij het spel naar toe kan verleggen. Speelt met een linksback dat 0,0 voetbal in zich heeft (voor een linkermiddenvelder is dat wel van belang). Kroos wordt echt beknot in zijn mogelijkheden.

5 mei 2022 om 19:10

Dat kan best zo zijn inderdaad maar verandert de situatie momenteel niet. De situatie is momenteel dat het middenveld KCM van Madrid dit seizoen te zwak is in topwedstrijden in de CL, dat Kroos in die wedstrijden steevast de minste is op het middenveld, het middenveld zonder Casemiro nog zwakker is gebleken in die wedstrijden en Cama en Valverde veel toevoegen wanneer ze spelen. Of dat aan een minder wordende Kroos, de combinatie KCM, een mindere periode van Kroos of de spelers om Kroos heen ligt maakt op zich op dit moment weinig uit lijkt mij? De conclusie is gewoon dat het middenveld imo een stuk sterker zou staan en heeft gestaan in zulke wedstrijden zonder Kroos.

5 mei 2022 om 19:15

Die conclusie kan je eigenlijk niet trekken aangezien die wedstrijden niet zonder kroos in de basis zijn begonnen. Jij bent van mening dat het zonder kroos beter zou zijn en ik ben van mening dat je dan heel zwaar gaat inboeten op het positiespel, dat je niet onder de druk uitkomt en dat daardoor ook een grote kans bestaat dat je overlopen wordt.

5 mei 2022 om 15:55

Als liefhebber blijf ik toch hopen op Luca Modric. Het blijft zo'n lust voor het oog om hem te zien voetballen. Hoelang zou hij nog meekunnen op dit niveau?

5 mei 2022 om 15:55

Juist daarom niet, nog niet iig. Je hebt KCM maar met zulke jongens (Cama en ook Rodry) heb je spelers die de dynamiek van een wedstrijd echt kunnen veranderen. Dat gebeurd nu gewoon 3x, dat is geen toeval meer. Het is een wapen op dit moment. Laat je ze starten kun je dat niet inzetten want als je Kroos er bijv. moet inbrengen, die gaat je dat niet brengen, die intensiteit etc.

En ja Camavinga was echt geweldig. Leek wel alsof hij KCM's rol op zich nam. Met Casemiro tackles, crosspasses ala Kroos en dribbels en keypasses ala Modric (zie bijv. bij die 1e goal pass op Benzema en zijn dribbel voor de gegeven penalty). Echt sterk gespeeld.

5 mei 2022 om 15:59

Hij komt soms nogal druistig in of is tactische nog niet zover als KCM (logisch natuurlijk). Maar wat het meest frappante is, is het karakter en de durf dat zo een 19 jarige jongen toont in een alles-of-niets halve finale tegen een van de sterkste teams. Persoonlijkheid om U tegen te zeggen, wat niet voor iedereen weggelegd is. Chapeau.

5 mei 2022 om 16:32

Geweldig indd wanneer je spelers op de bank hebt die de dynamiek in een wedstrijd enorm kunnen doen kantelen. Je zag het bij Liverpool ook toen Diaz erin kwam voor Jota. Ben daarom wel benieuwd wat Klopp gaat doen in de finale, eigenlijk kun je het niet meer maken om Diaz op de bank te houden.

5 mei 2022 om 16:40

@Consy, leuk dat die dynamiek verandert maar als City wat kansen afwerkt dan staat het in de heenmatch 5-2 na een uur.

Daar kan je toch niet op blijven hopen als coach? Zeker niet bij een uiterst klinisch team als Liverpool.

5 mei 2022 om 17:12

@Lierse1997 Je moet het zien als een kickbox wedstrijd. De een is beter wellicht okee, ga je dan zelf ook alles geven en jezelf opblazen en vervolgens kun je in de eindfase maar weinig geven? Dan is je kans dat je nog wint klein.

Maar begin je rustig, goed gedekt, probeer je de vele klappen op te vangen (en uiteraard hoop je dat je overeind blijft en niet neergeslagen wordt zoals dus in een voetbalwedstrijd dat gisteren City met Grealish het al afmaakt bijv.) en als je nog leeft en je tegenstander is wat uitgeput door zijn inspanningen, dan kun je je laatste energie erop los laten zoals Carlo dat doet met Cama en Rodry. En dat gebeurd nu letterlijk 3x (en ook tegen Sevilla) waarin de dynamiek van de match veranderd en wordt omgedraaid. Dus je kan dan nog een laatste push geven. Begin je anders zoals het eerste genoemde kan je zowat nooit nog de boel omdraaien omdat je dan al alles hebt gegeven en vanuit de bank er niemand is die die energie kan brengen! En dat is een game managen! En ja tuurlijk als de tegenstander gewoon vaker scoort is het klaar maar dat gebeurd niet. Het is bijna psychologische oorlogsvoering.

5 mei 2022 om 17:30

Matige vergelijking. Je bent een kickbokser die zich slecht verdedigt maar om God weet welke reden mist die andere kerel elke mep of trap.

Leuk dat je op het einde sterker bent, maar dan moet je zorgen dat je het einde haalt. En het geluk van real houdt ook wel echt een keer op.

5 mei 2022 om 17:40

Agh ja, ...'geluk' van Real uit zich al meer dan 100 jaar met tig prijzen en in 13 CL titels. Tsja voor jouw is dat geluk...

Maar dit is het DNA van Real Madrid, ...Nooit opgeven!

Kings of Europe! 👑

5 mei 2022 om 17:46

De remontada's zelf zijn geen geluk. De focus en wil om die 1 of 2 goals achterstand om te draaien zijn inderdaad geen geluk maar dat is ook niet wat Lierse zegt. Je leest weer eens wat je wil lezen socio. Het is wel degelijk geluk dat City in de eerste wedstrijd hun dominantie niet in een hogere score weet uit te drukken en slordig was met hun kansen. Het is wel degelijk geluk dat Rodrygo en Benzema in minuut 90 een achterstand van 2 doelpunten moeten omkeren en niet een van 4.

5 mei 2022 om 17:54

Het is gigantisch veel geluk dat City er geen 5 maakt tegen Real, dat kan je niet ontkennen. Dat heeft niks met kwaliteit of tactiek van real te maken. Maar ja volgens jou had Ancelotti dat waarschijnlijk ziek aankomen of iets in die aard.

5 mei 2022 om 18:26

Besef je nu nog niet, dat het dan al veel te laat kan zijn om nog iets recht te zetten? Niet iedere keer gaat de tegenstander een hoop kansen missen. En vooral vorige week op City was Kroos dramatisch. In topwedstrijden moet Camavinga gewoon starten. Kroos kan nog tegen Cadiz, Mallorca en dergelijke, maar niet meer tegen toppers in de CL.

5 mei 2022 om 16:40

Absoluut. KCM lijkt uitgewerkt in de absolute toppers. Dan geeft men het middenveld veel te vaak uit handen. Tegen teams waar je kan domineren zijn ze nog steeds een ijzersterk trio maar in wedstrijden waar de tegenstander sterker is en het tempo bepaald schiet dit trio als geheel tekort. Dat wil niet zeggen dat de individuele spelers tekort schieten want alledrie kunnen ook in topwedstrijden nog meer dan genoeg toevoegen, gewoon niet als trio. Als je dan kijkt naar deze 3 jongens is Kroos degene die geslachtofferd moet worden. Hij is de sloomste van de 3 en is degene die het minste arbeid kan leveren, daarnaast speelt ie ook een zwak seizoen voor zijn doen. Casemiro is ook niet bepaald bezig aan een sterk seizoen maar in Manchester zagen we eens te meer hoe belangrijk hij is en je hebt geen speler in de selectie die dezelfde kwaliteiten brengt. Modric is gewoon wederom bezig aan een fantastisch seizoen en rent zich ook nog steeds te pletter als een jong veulen.

Ik weet niet wat het beste middenveld is momenteel, er zijn 2-3 opties. Ik weet wel vrij zeker dat het beste middenveld momenteel zonder Kroos is (nogmaals: voor de topwedstrijden bedoel ik dan). Camavinga en Valverde zijn beide fantastisch. Dan zijn de opties die je hebt Modric en Casemiro aangevuld met een van die 2 jongens en Rodrygo op rechts, Modric-Case-Cama centraal en Valverde op rechts of zelfs gewoon Modric-Cama-Valverde. Dat laatste is het grootste risico omdat je de defensieve zekerheid van Case opgeeft maar tegen Chelsea en PSG in de laatste minuten van de tweede wedstrijd was dat middenveld wel heerlijk en vol energie. De vraag is of dat ook het geval is wanneer dit middenveld zou starten in zo'n topwedstrijd. Ik zou momenteel voor Modric-Case-Valverde kiezen met Rodrygo op rechts gezien diens fantastische vorm. Dan heb je Camavinga om in te brengen wanneer je meer druk wil uitoefenen of Kroos om in te brengen wanneer je het balbezit meer wil houden bij een voorsprong om de wedstrijd dood te maken. Van Camavinga ipv Valverde zou ik ook niet boos worden overigens. Dat Kroos momenteel niet in de basis hoort in topwedstrijden staat wat mij betreft wel vast, is nu al voor de 6e wedstrijd op rij (in de CL ko) de zwakste schakel centraal. Enkel Chelsea uit haalde hij een ruime voldoende maar daar stond Madrid in de eerste helft vaak met 4 centraal vs 2. Dat was een tactische blunder van jewelste van Tuchel en slim inspelen van Acelotti.

5 mei 2022 om 16:50

De winnende trainer heeft altijd gelijk

5 mei 2022 om 17:06

Vind Modric anders nog wel goed hoor. Hij is niet supersnel maar ook zeker niet langzaam. Bovendien is zijn handelingssnelheid en speloverzicht nog steeds van wereldklasse. Wel mee eens dat Camavinga op basis van wat hij de laatste tijd laat zien het verdient om vaker te starten.

Respect dat hij niet bang is de mening van zijn spelers te vragen. Madrid mag hun handen dichtknijpen met Carlo.

Slim van carlo om tactische input te vragen van routiniers als kroos en marcelo. Deze 2 weten heel goed wat op zulke momenten juist wel of niet goed kan werken.

Mooi die betrokkenheid van Marcelo ook. Hij is fysiek misschien niet meer wat hij was, maar hij viel tegen Chelsea nog ijzersterk in en is een clublegende. Zal ook azen op zijn vijfde Champions League-titel. Samen met Carvajal en Benzema.

5 mei 2022 om 15:57

Modric en Isco niet te vergeten. Redelijk geschift om te denken dat die spelers mogelijks in hun carriere evenveel CLs pakken dan de eeuwige rivaal in hun 122 (?) jarig bestaan. Absolute legendes, ook al komt er geen 5de. Maar hopelijk 'one last dance'

5 mei 2022 om 16:47

En Nacho, Casemiro en Vazquez

5 mei 2022 om 17:39

Voor Vazquez wordt het zijn 4e, mits de finale wordt gewonnen.

5 mei 2022 om 18:11

Echt waar? Ik dacht dat ie er in 2014 al bij was. Callejon nog destijds dan?

Dit vind ik wel echt mooi. Niet te trots om het team hier bij te betrekken. Lijkt me fantastisch voor de groepsdynamiek.

5 mei 2022 om 18:23

Niet te woke linksmensch 😜. Helemaal eens hoor. Zo'n coach die zich gelijkwaardig maakt aan zn manschappen. Manschappen die natuurlijk weten dat hij echt wel de baas is als t erop aankomt. Mooie psyche. Zo hebben spelers ook wat meer dan gemiddeld voor je over.

Wat Ancelotti ook toen aangaf: het verschil is dat de meeste spelers binnen de selectie ook echt Madridistas zijn. Ze strijden, ze voelen, ze huilen net als elke andere Madridista. Als ze niet winnen.. pff dan zijn ze ook kapot van binnen (wat jeugdspelers meestal hebben, als je snapt wat ik bedoel). Heel veel mensen kijken alleen maar naar het voetballend aspect. Maar t emotionele aspect is mssn nog belangrijker….karakter

Ancelotti blijft een verdomd goeie people manager. Tactisch niet altijd de beste, maar is dat nodig bij Real? Niet altijd imo. Bij Real heb je niks aan coaches als Tuchel, die alleen maar zit te zeiken op spelers. Bij Real moet je samen werken, want meestal zijn het spelers die alles hebben gewonnen. Ja nu hebben we een jong team, iig heel veel jonge spelers binnen de selectie. Maar die tonen karakter, karakter die alleen maar veteranen hebben. Wat ik zei: ze zijn Madridistas!

5 mei 2022 om 16:29

Hopelijk ziet men het nu in. De obsessie om een zogenaamd moderne coach ala Pep, Tuchel, Nagelsmann sloeg nergens op. Van die coaches die interessant willen doen, teveel naar voren willen treden, doen alsof ze het wiel opnieuw uitvinden. Nou Ancelotti snoert vele monden en ook van wat Real fans. Gewoon even laliga ruim winnen en nu naar de CL finale, ongekend! In zijn eerste seizoen, met maar 30 mil uit te geven. Gruwelijke manager. En Wengers uitspraken over hem waren on point...

Arsène Wenger: "Ancelotti trusts his players and his players trust him. He creates a great environment and he has created a team that plays together. There is no selfishness or ego. He is a great coach."

Arsène Wenger: "Real Madrid could have given up after Mahrez' goal, but they fought for every ball. That's the difference Carlo Ancelotti makes. He gives confidence and belief to his players."

5 mei 2022 om 16:48

Obsessie, obsessie... Ancelotti is ook jong (en dus onervaren) geweest. Fouten maken en daarvan leren is juist de kunst. Bovendien heeft Ancelotti ook genoeg terechte kritiek gehad. Niet dat ik wil zeggen dat hij geen uitzonderlijke klasbak is.

5 mei 2022 om 16:45

Avonden zoals gisteren zorgen natuurlijk voor een fantastische binding voor de vele jonge jongens die gisteren op het veld stonden. Als je die beleving ziet bij Fede, Rodry, Vini,... die letterlijk alles voor dit shirt geven. Goud in handen!

5 mei 2022 om 16:49

Ancelotti zei eens een keertje na zijn eerste termijn bij Madrid dat hij overal waar hij als manager werkte tactiek had en daar veel focus op legde maar zodra hij bij Madrid kwam tactiek niet meer uitmaakte. Ik zet gewoon de beste spelers erin en die hebben zoveel kwaliteit dat het goedkomt zei die

Intelligente man die Carlo. Geen autoritair gedoe. Liverpool heeft mn gelegenheidsvoorkeur in de finale maar behalve Liverpool supporters zal iedereen t deze heer gunnen. Wat een klasse straalt die man uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4280 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder00
Dani CeballosMiddenvelder00
T. CourtoisKeeper00
A. LuninKeeper00
CarvajalVerdediger00
NachoVerdediger00
Éder MilitãoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

293 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren